Opher Ben Peretz פורסם פברואר 14, 2006 דיווח פורסם פברואר 14, 2006 לפני כ-20 יום התרסק מטוס תובלה של ח"א הסלובקי בתחילת גישה לשדה קושיצה כאן, כמה פרטים, להערכתי לא יפורסם ברבים דו"ח חקירה. בתאונה נהרגו 42 חיילים ביניהם קצינים בכירים, אחד ניצל. שני מטוסי תובלה טורבו-פרופ אנטונוב 24 שייצורו החל בסוף שנות ה- 50 ונמצא עדיין בשימוש נרחב במזרח אירופה, המריאו מקושיצה לביצוע החלפת חיילים בקוסובו המשרתים כוח האו"מ KFOR. השדה מאושר להפעלה בתנאי CAT II, נמצא בבקעה בגובה 230 מ' ומוקף הרים מסביב בגובה עד 1000 מ' בטווח 25 מי"מ. שורר בו לעתים קרובות ערפל. רמת בקרת התעבורה בסלובקיה גבוהה, המשכורות גבוהות והאמצעים סבירים. בדרך חזרה עם חיילים חוזרים משרות בן כחצי שנה כולל מפקדיהם, ב-1830 זמן מקומי, חשוך, אחד מהמטוסים ביקש וקיבל אישור לגישת ראייה, כלומר ראה מ- 20 מי"מ מדרום לשדה בשטח הונגריה את תאורת המסלול. דקות בודדות לאחר מכן נעלם ממסך מכ"מ הגישה. לאחר כמה שעות חיפוש נמצאו המטוס והגופות, וכן חייל אחד בהכרה קפוא (מינוס 20 ושלג עמוק) שטילפון בנייד לאשתו אחרי ההתרסקות. המטוס פגע בהר בגובה 700 מ' כלומר כ- 2500 רגל, חרש שלג לאורך כמה מאות מ' ונדלק. שר הביטחון לקח אחריות והתפטר עקב התאונה מיד בתום הלווית ההרוגים הממלכתית שנערכה כאן בנוכחות מנהיגים ומפקדים מכל אירופה ומהאו"מ. חקירה מתנהלת בשיתוף גורמי נאטו. מכיוון שאני קשור עם גורמים יודעי דבר, יש לי מידע פנימי מהחקירה, והנה דברים רלבנטיים ומעניינים: א. גובה פגיעה כ- 2500 רגל מעל פני הים. ב. מד גובה אחד מכויל נכון נמצא תקוע על 5200 רגל!!! אין לי פרטים לגבי מד גובה שני. ג. מד גובה אלקטרוני נמצא מופסק. ד. אם מכ"מ הגישה אכן מקבל גובה מטוס ממד גובה המטוס, ייתכן שהבקר לא ראה כי המטוס מתקרב במהירות לקרקע (הנמיך ב- 10 מטר לשניה לפי קופסא שחורה). ה. טייסים ותיקים וברמה תקינה, לא שידרו על תקלה או בעייה כלשהי. תעלומה קטלנית.
Baruch Spiegel פורסם פברואר 14, 2006 דיווח פורסם פברואר 14, 2006 אין לי שום יכולת לשפוט מכאן, אבל לפי מה שתיארת נראה כאילו שר הביטחון של קרואטיה התפטר בגלל פתח אוויר סטטי חסום. טרגדיה איומה. חיילים שחזרו לאחר שירות של חצי שנה. מזכיר את אסון המסוקים אצלנו.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 14, 2006 מחבר דיווח פורסם פברואר 14, 2006 כל כך פשוט? כל חניך טייס כאן ידקלם לך אם תעיר אותו ב- 0200 משנה עמוקה, מה תהיה טעות מכשירי הטיסה המוזנים לחץ סטטי בעת היסתמו בטיפוס ובהנמכה. מה עם המכשיר השני? הטייס השני? אין לי שום יכולת לשפוט מכאן, אבל לפי מה שתיארת נראה כאילו שר הביטחון של קרואטיה התפטר בגלל פתח אוויר סטטי חסום.טרגדיה איומה. חיילים שחזרו לאחר שירות של חצי שנה. מזכיר את אסון המסוקים אצלנו.
Baruch Spiegel פורסם פברואר 14, 2006 דיווח פורסם פברואר 14, 2006 כמו שאמרתי, אין לי יכולת לשפוט זו רק התרשמות. אמנם יש עוד מכשיר, ואמנם ניתן לזהות תקלה כזאת בעזרת CROSS CHECK עם מכשירים אחרים (כמו מד מהירות למשל) אבל אם יש סימנים לכך שגם הבקר לא שם לב להנמכה של המטוס - והרי הבקר מקבל נתונים ממד הגובה של המטוס- נראה כאילו הבעיה קשורה לפתח סטטי, ואולי לא רק אחד נסתם. (היו תנאי התקרחות בגובה ובאיזור בזמן התאונה? ) עופר, אם תוכל לספק קצת יותר נתונים כמו למשל: מה הייתה התשדורת בין המטוס לבקרה לפני התאונה? באיזה גובה המטוס אמור היה להיות בזמן התאונה? תודה, ברוכי.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 14, 2006 מחבר דיווח פורסם פברואר 14, 2006 כמו במשך כל חקירה, הנתונים חסויים, ואיני מצפה שיפורסמו אי פעם. את מנהלת השדה הכל יכולה העיפו מחדר בקרת הגישה כשניסתה להיכנס ולשאול מה קרה באותו ערב. גובה מזערי בטוח 4100, חיווי גובה בפועל 5200, פגיעה בהר כ- 2500 רגל. כמו שאמרתי, אין לי יכולת לשפוט זו רק התרשמות. אמנם יש עוד מכשיר, ואמנם ניתן לזהות תקלה כזאת בעזרת CROSS CHECK עם מכשירים אחרים (כמו מד מהירות למשל) אבל אם יש סימנים לכך שגם הבקר לא שם לב להנמכה של המטוס - והרי הבקר מקבל נתונים ממד הגובה של המטוס- נראה כאילו הבעיה קשורה לפתח סטטי, ואולי לא רק אחד נסתם. (היו תנאי התקרחות בגובה ובאיזור בזמן התאונה? ) עופר, אם תוכל לספק קצת יותר נתונים כמו למשל: מה הייתה התשדורת בין המטוס לבקרה לפני התאונה? באיזה גובה המטוס אמור היה להיות בזמן התאונה? תודה, ברוכי.