Boeing744 פורסם פברואר 16, 2006 דיווח פורסם פברואר 16, 2006 בריטיש איירוויז מצאו את השיטה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3216728,00.html
Yahav Barzilay פורסם פברואר 16, 2006 דיווח פורסם פברואר 16, 2006 לא יודע אם מישהו שמע, אבל.... בשבוע שעבר הייתי בהרצאה באונבירסיטת תל אביב, שעסקה בהרגלי השינה, מהי שינה בעצם ומהות החלומות שליטה בחלומות וכו... בין השאר המרצה סיפר שיש כבר שיטה להיתגברות על הג'ט לג, והוא לא היה בטוח אם זה קיים ב-JFK אך הוא אמר שהוא כמעט בטוח ששירות כזה ניתן שם. הוא סיפר לנו ממה נגרמת עייפות על השעון הביולוגי וכו (הסבר ארוך)... ובקיצור השירות הזה ניתן רק לנוסעים מתמידים וכמובן לעשירים, זה בעצם חדר אור, שקיים בו אור בכמות מטורפת גם עם מנורות מיוחדות שגורמות לגוף לאבד את העייפות ואחרי פרק זמן של רבע שעה בערך לצאת מהחדר עירנים לגמרי!
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 16, 2006 דיווח פורסם פברואר 16, 2006 גוף האדם קיים אלפי שנים ולרמות אותו לא כדאי, הבנת שינה, ג'ט לאג וההתגברות עליו ידועים ובשימוש זה שנים. העיקרון הינו שהגוף זקוק לשינה ומנוחה בכדי לתפקד ביעילות, והוא מאמץ מחזור יומי הנשלט בעיקר על-ידי תאורה ולו"ז האדם. השיטה הטבעית להתגבר על הפער במנוחה והפגיעה בשעון ביולוגי נעשים על-ידי אימוץ סדר יום לפי שעון היעד מוקדם ככל האפשר (כמה ימים עבור שינוי איזור זמן של מעל 6 שעות) לפני הטיסה, ובמשכה. קיים הורמון בשם מלאטונין המשפיע על השעון הביולוגי שניתן בישראל לקבל לפי מרשם רופא. הוא עוזר בהתאמה זו ובסגירת הפער אחרי הטיסה בקצב גבוה מהרגיל, שהינו יממה עבור כל שעה הבדל איזור זמן. לא יודע אם מישהו שמע, אבל....בשבוע שעבר הייתי בהרצאה באונבירסיטת תל אביב, שעסקה בהרגלי השינה, מהי שינה בעצם ומהות החלומות שליטה בחלומות וכו... בין השאר המרצה סיפר שיש כבר שיטה להיתגברות על הג'ט לג, והוא לא היה בטוח אם זה קיים ב-JFK אך הוא אמר שהוא כמעט בטוח ששירות כזה ניתן שם. הוא סיפר לנו ממה נגרמת עייפות על השעון הביולוגי וכו (הסבר ארוך)... ובקיצור השירות הזה ניתן רק לנוסעים מתמידים וכמובן לעשירים, זה בעצם חדר אור, שקיים בו אור בכמות מטורפת גם עם מנורות מיוחדות שגורמות לגוף לאבד את העייפות ואחרי פרק זמן של רבע שעה בערך לצאת מהחדר עירנים לגמרי!
3Dvg פורסם פברואר 16, 2006 דיווח פורסם פברואר 16, 2006 גוף האדם קיים אלפי שנים ולרמות אותו לא כדאי, הבנת שינה, ג'ט לאג וההתגברות עליו ידועים ובשימוש זה שנים. העיקרון הינו שהגוף זקוק לשינה ומנוחה בכדי לתפקד ביעילות, והוא מאמץ מחזור יומי הנשלט בעיקר על-ידי תאורה ולו"ז האדם. השיטה הטבעית להתגבר על הפער במנוחה והפגיעה בשעון ביולוגי נעשים על-ידי אימוץ סדר יום לפי שעון היעד מוקדם ככל האפשר (כמה ימים עבור שינוי איזור זמן של מעל 6 שעות) לפני הטיסה, ובמשכה. קיים הורמון בשם מלאטונין המשפיע על השעון הביולוגי שניתן בישראל לקבל לפי מרשם רופא. הוא עוזר בהתאמה זו ובסגירת הפער אחרי הטיסה בקצב גבוה מהרגיל, שהינו יממה עבור כל שעה הבדל איזור זמן.לא יודע אם מישהו שמע, אבל....בשבוע שעבר הייתי בהרצאה באונבירסיטת תל אביב, שעסקה בהרגלי השינה, מהי שינה בעצם ומהות החלומות שליטה בחלומות וכו... בין השאר המרצה סיפר שיש כבר שיטה להיתגברות על הג'ט לג, והוא לא היה בטוח אם זה קיים ב-JFK אך הוא אמר שהוא כמעט בטוח ששירות כזה ניתן שם. הוא סיפר לנו ממה נגרמת עייפות על השעון הביולוגי וכו (הסבר ארוך)... ובקיצור השירות הזה ניתן רק לנוסעים מתמידים וכמובן לעשירים, זה בעצם חדר אור, שקיים בו אור בכמות מטורפת גם עם מנורות מיוחדות שגורמות לגוף לאבד את העייפות ואחרי פרק זמן של רבע שעה בערך לצאת מהחדר עירנים לגמרי! בדיוק עליו רציתי לדבר במשך היום הגוף שלנו מייצר מלאטונין ועם רדת הערב, הוא מגביר את היצור שלו עד שאנכנו הולכים לשון שבמהלך השינה הרמה של המלאטונין יורדת עד שאנכנו מתעוררים וכך חוזר חלילה (סדר יום ממוצע) ולכן ניתן להסדיר את הרגלי השינה ע"י נתילה של ההורמון הזה, אתם לא מפסידים שעות שינה אלא מרוויחים, כך למשל אם אתם מגיעים לניו יורק ניתן לחשב מתיי אתם אמורים להגיע, אם אתם אמורים להגיע בערב, אתם לוקחים את ההורמון עם הגעתכם ליעד, ואם אתם טסים על חשבון ה"לילה" של היעד, אז לוקחים את ההורמון בזמן הטיסה וישנים כביכול בלילה של היעד וע"י כך אתם מכריחים את הגוף שלכם ללכת לשון ומשנים לו את כול מחזור השינה בין "לילה" ויצור המלאטונין משתנה בהתאם להסדר החדש שקבעתם לו ע"י לקיחת הכדור אותו חישוב עליכם לעשות בהגעתכם הביתה לא הכול וורוד, חוקרים כיום מנסים למצא אם קיים קשר בין ההורמון הזה לבין ההזדקנות (אתם כאילו מפסידים יומיים ביולוגים בגוף שלכם) לפני טיסה ארוכה לחו"ל תתיעצו עם רופא המשפחה ותצפו לשינה טובה ולסוף הג'ט לאג כול שנשאר לנו זה לקוות זה שהטייס לקח קפה! (ולא התבלבל בכדורים.....:\ ) שתהיה לנו טיסה מהנה ושינה מתוקה!
Kobi David פורסם פברואר 16, 2006 דיווח פורסם פברואר 16, 2006 צוותי אוויר, בייחוד דיילים שטסים במרווחי זמן שונים מטייסים בגלל חוקיות, מתרגלים לנושא עם הזמן. איש צוות אוויר שלא מתרגל לזה לא יכול לשרוד במקצוע. אני נגד כדורים עקרונית, אבל יש אנשים שזה בהחלא עוזר להם.
ely129 פורסם פברואר 16, 2006 דיווח פורסם פברואר 16, 2006 והנה הגענו בסוף לדרך פעולתו המוגבלת של המכונה הנפלאה הנקראית גוף האדם: ברשותכם קצת על מלטונין מלטונין לועזית: melatonin הורמון שנגזר מסרוטונין ומופרש על-ידי בלוטת האצטרובל והרשתית. הפרשתו על-ידי בלוטת האצטרובל קשורה למחזור יום-לילה; היא מגיעה לשיאה בלילה, והיא נמוכה ביותר ביום. מלטונין מווסת גם שינויים בפיגמנטציה של העור. דעו לכם רק להשכלה שאת השפעתו רואים בעיקר אצל חולי סרטן המקבלים רמות מאוד גבוהות של כימוטרפיה כתוצאה מכך צבע עורם נהיה כהה יותר למשך זמן מסויים. אך עליה וקוץ בה- לכול אנזים יש מס' אתרי פעולה ברקמות שונות בגוף- אנו מציינים את האתר המושפע ביותר, אך יש גם עוד אתרים שהוא משפעל לכן כול מתן תרופה המכילה הורמונים צרעכה להיות רק ע"י רופא אשר יודע את תיקו הרפואי ומצבו הכללי.. מה שאומר שבקרוב לא נחלק את זה בטיסות (מחוץ לרשת) סתם לידיעה כללית.... נ.ב- אין דבר כזה תרופה מושלמת.. שגיא
lalex פורסם פברואר 16, 2006 דיווח פורסם פברואר 16, 2006 Melatonin is for now sold only in "Health/Natural Pharmacies" and it is not considered a drug but a "dietary supplement" - that's why the FDA hasn't done anything with it. Moreover, pilots take melatonin regularly and I guess that if the FAA hasn't issued a warning, it is relatively safe to take. It is hard to believe that an ireversible damage takes place, if somebody takes melatonin 3-4 times a year to regulate the sleep hours, especially if the flight is Eastward. I've been taking melatonin after flying to the Far East or after returning from the US and I didn't grow a third limb. However, maybe the urge to build a cockpit is a side effect - LOL! Here is more info - do what you want with it: ============================= "The Mayo Clinic has warned that much remains unknown about melatonin. Because the FDA doesn't consider it a drug, it isn't regulated, and questions of strength and purity could be reasons for concern. Two types of melatonin are available - animal melatonin which, as the name implies, is produced in the brains of animals, and synthetic melatonin. This is produced in factories and the production is without FDA controls, so strength and purity of the melatonin may well vary. Although you may find information that suggests melatonin is relatively free of side effects, this is not true for all people. Some who have tried the hormone have reported headaches, nervousness, wakefulness, and nausea. The most common side effect seems to be the weird dreams that many people report after taking melatonin. " ============================= "A pill form of melatonin, then, may indeed be good for encouraging sleep, especially in the treatment of jet lag. Jet lag is the disorder brought about by flying across several time zones, and causes disrupted sleep, headaches, disorientation, nausea and numerous other problems. The changes in time actually disrupt the circadian rhythm. Melatonin also may be useful in the treatment of delayed sleep phase syndrome which is a circadian rhythm disorder ...... ...... There have been a few warnings that there could be a danger for some people in taking too large doses of melatonin. This could disrupt the body's natural production of the hormone. =============================
ha5mvo פורסם פברואר 17, 2006 דיווח פורסם פברואר 17, 2006 The use of melatonin is still an open question. While the yanks see it mostly as an innocuous drug, other countries (including Israel) regard it with greater suspicion and classify it as a "Neurohormone" that is not available OTC . As Alex had mentioned,a part of the problem has to do with the fact that it is sold as "food supplement" and as such undergoes a lower level of scruitiny in comparison to licensed drugs. There is not enough information to establish the safety of MLT. The fact that melatonin is normally secreted each night does not ensure that exogenous melatonin, taken at other times and/or in supraphysiological doses, will not have long term adverse effects. The decision to ingest melatonin should be preceded by careful consideration of the expected benefits as well as the potential risks, with recognition of the fact that there has been exaggeration of the benefits and little attention paid to the potential costs in most discussions of this issue to date.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 17, 2006 דיווח פורסם פברואר 17, 2006 בדיוק! זו הסיבה לקבלתו כנגד מרשם רופא, דבר המעביר את האחריות לביצוע הבדיקה, אבחנה, הנחיות והגבלות שימוש. במצב הקיים טוב יעשו טייסים אם יימנעו מהשימוש בו, למעט אירוע חד פעמי. The use of melatonin is still an open question.While the yanks see it mostly as an innocuous drug, other countries (including Israel) regard it with greater suspicion and classify it as a "Neurohormone" that is not available OTC . As Alex had mentioned,a part of the problem has to do with the fact that it is sold as "food supplement" and as such undergoes a lower level of scruitiny in comparison to licensed drugs. There is not enough information to establish the safety of MLT. The fact that melatonin is normally secreted each night does not ensure that exogenous melatonin, taken at other times and/or in supraphysiological doses, will not have long term adverse effects. The decision to ingest melatonin should be preceded by careful consideration of the expected benefits as well as the potential risks, with recognition of the fact that there has been exaggeration of the benefits and little attention paid to the potential costs in most discussions of this issue to date.