Yakov Kraus פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 אתמול טסתי בפעם הראשונה ברשת VFR. הצטרפתי לטיסת ניווט סולו מקריית שמונה לנתב"ג. הטיסה התחילה בשעה תשע. בתשע ורבע לאחר שהחזרתי את הילדים מהחוג התחברתי ומסביבי היה הרבה רעש מנועים והרבה מטוסים. עד שאני מנסה להבין מה קורה אשתי מצלצלת מבקשת להביא אותה מהצגה בבית הספר (היא לא בדיוק מעריכה את התחביב שלי). בדיוק אז הפקח מבקש לצאת ולמלא את השם המלא בתוכנית. טוב יצאתי ונסעתי להביא את האישה והבנות. עכשו כבר עשרה לעשר השדה שומם אני אחרון. טוב אני ממריא העסק מסובך העברתי את האוירון לטייס אוטומטי. בינתיים המחשב נתקע אני לא יכול להפעיל את הזום השעונים מכסים את כל המסך. אני לא רואה את מחניים. הפקח מנחה אותי לפנות לצלע מתה 33 ושואל אותי אם אני יודע מה זה צלע מתה. התשובה היא לא. אבל זה כבר לא רלבנטי המטוס האוטומטי ממשיך לטוס לתוך הגליל התחתון. לאחר שהתגברתי על המחשב קצת התביישתי לספר שאני התברברתי אז פתחתי את הGPS ומצאתי את שדה התעופה מאחורי. בינתיים גם הפקח עזר לי וסוף סוף הגעתי לשדה. כל הזמן בקשר יש רעש ומהומה בקושי אפשר להשחיל מילה.טוב הצלחתי לנחות. בכל אופן תודה לפקח הנחמד והסבלני. לנווט עד נתבג לא הספקתי, מספיק עד ראש פינה. בכל זאת נהנתי מאוד והלכתי לראות מה זה צלע מתה.
Yarden Antebi פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 אם אתה לא יודע את הדברים הבסיסיים בתעופה (הקפות) אל תטוס ברשת טיסות כאלה... תתאמן קודם על הכל אופליין ורק אז תטוס ברשת... והדיון הזה מתאים לתחקירים ולא לפה.
yoni revivo פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 ראשית כל ברוך הבא, ושמחים לקבל עוד טייס לשורותינו. שנית, על מנת להכיר טוב יותר את בסיס הטיסה והרשת, מאוד מומלץ וכמעט חובה, לבצע הקפות. הקפות, על כל ההיבטים (תפעול נכון של המטוס, תקשורת תקינה עם יחידת בקרת תעבורה אווירית, ביצוע נכון של ההוראות...) פשוט חובה לבצע. לדעתי מי שלא מתאמן ושולט בזה, מקומו לא ברשת וואטסים. זה בסיס הבסיס. מכאן הדרך לטיסות ראייה ואף מכשירים לא רחוקה שנת אור. דעתי.
matan פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 אם אתה לא יודע את הדברים הבסיסיים בתעופה (הקפות) אל תטוס ברשת טיסות כאלה...תתאמן קודם על הכל אופליין ורק אז תטוס ברשת... והדיון הזה מתאים לתחקירים ולא לפה. אפשר לחשוב מה קרה אם הבחור רשם פה......סך הכל הוא חדש פה. בכול אופן שיהיה בהצלחה,מסכים עם ירדן תתחיל הכל באופליין,ותדבר איתי בממסנג'ר אם אתה צריך משהו
Ido Rosenthal פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 ממליץ לך לעשות גם את ההדרכה שיש בLEARNING CENTER של הסימולטור. המסנג'ר שלי פה למטה אם יש לך שאלות
Ilan Jonas פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 יעקב ברוך הבא לשורותינו הציעו כאן להתחיל בהקפות, וזה מה שנהוג, אבל זו לא חובה. אני למשל לא עשיתי את זה כי אני אלרגי להקפות מה שכן כדאי לזה להיעזר בחברה כאן שישמחו לעזור, ולקרוא בזמנך הפנוי את החומרים במחלקת ההדרכה שלנו ובאתר המעולה של תומר חיים. שיהיה בכיף ובהצלחה! אילן
Boeing744 פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 יעקב שלום, אני מאמין שהקישור הבא הוא התשובה לשאלותיך: http://www.vatil.org/vatil/training/pilots.html בהצלחה בהמשך, יניב
Moshe Mizrahi פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 יעקב, אני מוכן גם לעזור לך אם תצטרך שמעתי את התקשורת אתך, גם אני הייתי באזור לידיעה, הפקח שלך היה עופר בן-פרץ ממליץ לך לתחקר אתו את הטיסה שלך וללמוד מהיסודות ממש ולא לקפוץ על שלבים ושיהיה הרבה בהצלחה בהמשך
Bar69 פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 ועוד המלצה,לאחר שתלמד את הבסיס של שליטה במטוס(המראה נחיתה ושליטה בסיסית) מומלץ להירשם לבית הספר לטיסה IFS שהפורום שלו פה באתר,שם תמצא צוות הדרכה מקצועי ועם זאת נחמד וסבלני.
Doron_Angel פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 בהצלחה וברוך הבא לעולמנו הקסום :wink: בכל מקרה, באמת מומלץ לשות קורב כפי שהליצו ולקרוא המון. חובה כי תהיימה לך דפיות ומפות בכדי שלא תתברבר. כמו כן חיוני שהסינרי המתאימים יותקנו בכדי שתוכל להתייחס לנ"צ ביחס למפות טיסת VFR. אשמח לסייע ולהפנות אותך למקורות שונים באם תזדקקץ
אורי הלפרין פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 יעקב אני (כל אחד) מכיר היטב את הסיפור של הלחץ מהסביבה (בית כלב מחשב תקוע ..) - נשאר רק "לנחם" אותך שאתה לא לבד :wink: הייתי איתך ברשת באותו הזמן בטיסת הסולו של בית הספר IFS ושמעתי הכל, לומר לך את האמת - הייתי מבסוט שזה לא אני וחשבתי לי שיהיה לך הרבה יותר קל בחיים אם תצליח להכנס לקורס רשיון הטייס שלהם. אני במסנג'ר אם תרצה עזרה מטייס חדש. אורי הלפרין
Yakov Kraus פורסם מרץ 7, 2006 מחבר דיווח פורסם מרץ 7, 2006 תודה לכל החברה הנחמדים פה ועל העצות המענינות והטובות אבל זה לא הנקודה. כבר כמה חודשים טובים שאני קורא את כל החומר בכל האתרים שהוזכרו אבל מעשה שטן דווקא בזמן אמיתי המחשב נתקע , הדפיות מתברברות, ההנחיות נופלות בהפתעה העט נעלם ואני לא יודע לחזור על ההוראות. קראתי היום בפורום VATSIM בארה"ב על טיסה ראשונה ONLINE של אחד שהיה לו נסיון בטיסה אמיתית אבל בVFR כשטס בראשונה ב IFR לא הבין את הפקח לא הצליח להשחיל מילה בשטף הפיקוח ויצא מהטיסה שטוף זעה ועם כאב ראש.
Moshe Mizrahi פורסם מרץ 7, 2006 דיווח פורסם מרץ 7, 2006 תודה לכל החברה הנחמדים פה ועל העצות המענינות והטובות אבל זה לא הנקודה. כבר כמה חודשים טובים שאני קורא את כל החומר בכל האתרים שהוזכרו אבל מעשה שטן דווקא בזמן אמיתי המחשב נתקע , הדפיות מתברברות, ההנחיות נופלות בהפתעה העט נעלם ואני לא יודע לחזור על ההוראות. קראתי היום בפורום VATSIM בארה"ב על טיסה ראשונה ONLINE של אחד שהיה לו נסיון בטיסה אמיתית אבל בVFR כשטס בראשונה ב IFR לא הבין את הפקח לא הצליח להשחיל מילה בשטף הפיקוח ויצא מהטיסה שטוף זעה ועם כאב ראש. לזה שאתה לא יודע מה זה צלע מתה אין קשר לעט שנעלם קודם תלמד את כל מה שנדרש ואחר כך תרגול תרגול תרגול ועוד תרגול if you don't use it, you lose it
Ilan Jonas פורסם מרץ 8, 2006 דיווח פורסם מרץ 8, 2006 טיסה ברשת היא מלחיצה באמת בהתחלה... אח"כ זה כבר הופך להרגל ממכר :wink:
Izik Bakshi פורסם מרץ 8, 2006 דיווח פורסם מרץ 8, 2006 יעקוב שלום, הפיתרון הנכון שניראה לי בשבילך הוא פשוט הכנה נכונה לטיסה, שזה אומר למצוא את הזמן המתאים והנוח עד כמה שאפשר, לדעת מה אתה רוצה לבצע בטיסה וכך בהתאם תדע איזה דפיות אתה צריך, דבר נוסף טוב הוא להכיר את השדה מראש או את הנתיב שזה אומר לטוס בשדה/נתיב שאתה לא ברשת וככה להכיר אותו מראש, בנוסף לכל רצוי וכדאי לציין לפקח בטקסט פרטי שאתה טייס חדש ואתה זקוק להשגחה/עזרה. וכמו האחרים גם אני ממליץ להתחיל מהקפות ומשם להמשיך לניווט CVFR, ולהצתרף ל IFS, אני זמין לעזרה ב MSN בסופי שבוע.
Bar69 פורסם מרץ 8, 2006 דיווח פורסם מרץ 8, 2006 עוד המלצה,בטיסה הראשונה תעלה לטוס כשאיציק בקשי מפקח,זה הבחור החביב שהגיב מעליי הוא פיקח עליי בטיסה הראשונה שלי,ועזר לי שנתקעתי עם בעיה קלה שם,טיסה שאני לא אשכח בחיים בהצלחה.
Izik Bakshi פורסם מרץ 8, 2006 דיווח פורסם מרץ 8, 2006 אתה יכול לעלות לטוס שכל פקח מפקח, רק לא לשכוח שכאשר יש לפקח עומס אז קשה לו מאוד לעזור לך, ולפעמים זה ידרוש סבלנות מהצד שלך, בדיוק כמו שנדרש מהצד של הפקח להיות סבלני כלפיך.