תומר עינבר פורסם מרץ 27, 2006 דיווח פורסם מרץ 27, 2006 לאחר שחשבתי לילה שלם מה אני עושה עם עצמי, זאת אומרת לאן אני התקדם חשבתי על המודעה שלכם בעיתון וזה העלה לי סיטואציות ורעיונות חדשים, אני מעוניין להתקדם ויש פה כמה חברים לדוגמא בן בצלאל שכל הזמן דחף ומשך אותי לטוס ברשת וללמוד במקומות שונים, אך אני נמצא כעט בהתלבטות קשה מאוד... אני הייתי במחזור 13 בבית ספר לטיסה VFS סיימתי שם בהצטיינות סולו CVFR, חשבתי להתקדם יותר להפתח יותר לעולם הסימולטורים בכך שצוות VATIL החטיבה העליונה ברשת תוכל לעזור לי לממש זאת. אני חייב להודות שאני מרגיש ספק וקידום בכל פעם שאני נמצא פה!! אני מתקשה להתחבר לרשת כיוון פחד מוזר שרוצה להיות מושלם ברשת אך לחץ אדיר מכה בי בכל הזדמנות לדבר עם פקח... אני מאמין ויודע שיהיו כאן אנשים המוכנים לעזור לי ולהדריך אותו בטיסה ברשת וכן בהדרכת מטוסים על נושאים שאיני ידעתי קודם לכן... כמו שאומרים תמיד על VATIL או בכלל רשת VATSIM שהם אנשים קשים וגלויי דעות, ולכן קשה לי מאוד עם זה כי הנני נחשב לחדש ברשת... ועל כן אני מבקש עזרה מחברי הקהילה על הנושאים הנ"ל.. ואומר כעט תודה על כל עזרתכם ומעשיכם למען הקהילה!! .. מסנג'ר: tomer@rweiss.dnsalias.com תודה :!: :!: :!:
Ido Rosenthal פורסם מרץ 27, 2006 דיווח פורסם מרץ 27, 2006 אנשי VATSIM הם אנשים קשים ??? מעניין מי אומר את זה... שמע אם אתה ברצינות רוצה ללמוד ולהתקדם, תעבור על המדריכים קח לך צסנה ותתחיל לגהץ את הארץ בטיסות ראיה. מדריכים לא חסר, הפקחים פה כדי לעזור לך ואף אחד לא נושך. אחרי שתשלוט בזה, נעזור לך להמשיך ולהתקדם.
Doron_Angel פורסם מרץ 27, 2006 דיווח פורסם מרץ 27, 2006 אני מסכים עם עידו. למדתי רבות לבד, ישבתי רבות "על הקשר" ב-VATSIM ןהאזנתי לתקשורת, ולא התביישתי לבקש ולקבל עזרה מהחברה הנהדרים בפיקוח אשר עושים מלאכתם נאמנה ובסבלנות אין קץ. אפילו אחד הפקחים הקפדנים והיסודים שאני מכיר, עזר לטייס להמריא מנתב"ג מבלי שהיה לו את הסינרי, וזאת בסבלנות ואדיבות רבים! אז, קח אויר, צלול למים (או המרא לשמים), ואל תתביש לבקש ולקבל עזרה. כעבור מספר פעמים, תהנה כפי שלא נהנית בחיים בטיסות סימולציה!
E.Z פורסם מרץ 27, 2006 דיווח פורסם מרץ 27, 2006 אנשים- קשים זה משהו שהשחילו לך חזק במסגרות אחרות, בסך הכל כל החומר די מצוי באתר אין בעיה לשבת אותו ולילמוד. האנשים ב VATIL- קשים לא אבל מקצועיים כן- זאת בסופו של דבר המטרה ברשת הזאת. ועוד סוד קטן- אם אתה כבר יודע לשלוט במטוס לטוס לפי נתיב ולשמור גובה וכו' הפן הטכני של הטיסה ברשת (נהלים, נדב"ר) זה לא ניתוח מוח רק פשוט לילמוד אותם ולתרגל עבודה על פיהם- תאמין לי החומר במיבחנים בתיכון כבר קשה יותר מיזה. ושוב- צר לי שזה מה שהשרישו לך לגבי ווטסים , לך ועוד כמה חבר'ה. בסופו של דבר סתכל על התמונה הכוללת ותראה לאן VATIL כמסגרת הגיעה תוך שמירה על רמה גבוהה ולאן מסגרות אחרות הגיעו.
Asaf Brietbard פורסם מרץ 27, 2006 דיווח פורסם מרץ 27, 2006 שלום! דבר ראשון, רוב "אנשי ואטאיל" חטפו צעקות או עלו בתחקירים וכו' כשהיו "צעירים" (ברשת, כמובן). בשביל להתחיל צריך איזשהו בטחון, והוא מושג בהכרה טובה של הנהלים, ותרגול באופליין. יש בחטיבה המווון אנשים שהשאירו כתובת מסנג'ר בדיוק בשביל זה - לעזור לחדשים. יש איזושהי מגמה לאחרונה להציג את ואטסים כאיזשהו משהו בלתי אפשרי, מלא קונספירציות, ורק מי שנולד שם מצליח להתקדם. אז זהו - שלא. כל מי שהוא משהו היום בחטיבה, או "סתם" (במרכאות, כי אף אחד לא באמת סתם) טייס, הגיע לשם בעבודה קשה, בלמידה עצמית, וכן - גם בצעקות שחטף- או אם לא צעקות, קיבל כמה "יישורים" לנהלים. ואטסים חרטה את דגלה מקצוענות. זוהי תכונה שדורשת התמדה, בטחון ויכולת לימודית. אני מניח שלא היית כותב את מה שכתבת אם לא היית בעל לפחות 2 משלושת התכונות הללו. כל מה שנשאר לך זה לרכוש את השלישית בכל מיני דרכים, ולעלות לרשת. דרך הלימוד שאני ממליץ: בהתחלה עלה מול מגדל מקומי (כלומר, לא נתב"ג) בזמן לא לחוץ, לקבל עזרה מהפקח וכו'. אם יש תנועה, תתחבר, תרשום בתוכנית הטיסה שאתה מאזין לתנועה, ואז תוכל בקלות להעביר כחצי שעה בהאזנה למתרחש, ולתרגל את האוזן. ברגע שאתה מרגיש בעיניינים, קפוץ למים! אף אחד לא נושך, וסה"כ, בסופו של דבר, אין פה סוגיה של חיי אדם. מה שכן, דע את מקומך. אם אתה מתבקש ללמוד משהו, או לבצע פעולה כלשהי (או גם לא לבצע אחרת) - דע שהכל מתוך רצון לשמור על אותה רמה מקצועית ואמיתית (כפי שמצויין למשל, בכתבה האחרונה. אבל אומר לך את האמת? את הבום האמיתי, שבו הבנתי שמה שאנחנו עושים כאן אמיתי לחלוטין, קיבלתי כשטסתי לראשונה בארץ... עבר מסוק של או"ם והרשת עברה לאנגלית, והטייס לא זכר את הדיווחים באנגלית. תנחש מי העביר את הדיווחים.... ). חשוב לזכור, שכדי להגיע לטיסות מעבר לים, צריך להתאמן הרבה. או, לטוס אופליין. לטעמי, טיסה ללא שמירה מלאה על הנהלים, משעממת בדיוק כמו טיסת אופליין. והרי ברגע שלא שומרים על נהלים, אין שום סיבה לקיומו של הפקח! כך שזה שווה ערך לטיסה לא ברשת. אני אסכם: אל תפחד מאף אחד, אבל אל תטיל את האחריות על אחרים. אם אתה מספיק בוגר כדי להצליח - שום דבר לא יעצור אותך. עבודה קשה, התמדה, ויכולת - תביא אותך עד VATIL1. נ.ב. ואם אתה לא מאמין לי, תשאל את תומר חיים, איך רק לפני שנה וחצי בערך גימגמתי "רשאי למריא"...
mickey lip פורסם מרץ 27, 2006 דיווח פורסם מרץ 27, 2006 שלום!דבר ראשון, רוב "אנשי ואטאיל" חטפו צעקות או עלו בתחקירים וכו' כשהיו "צעירים" (ברשת, כמובן). בשביל להתחיל צריך איזשהו בטחון, והוא מושג בהכרה טובה של הנהלים, ותרגול באופליין. יש בחטיבה המווון אנשים שהשאירו כתובת מסנג'ר בדיוק בשביל זה - לעזור לחדשים. יש איזושהי מגמה לאחרונה להציג את ואטסים כאיזשהו משהו בלתי אפשרי, מלא קונספירציות, ורק מי שנולד שם מצליח להתקדם. אז זהו - שלא. כל מי שהוא משהו היום בחטיבה, או "סתם" (במרכאות, כי אף אחד לא באמת סתם) טייס, הגיע לשם בעבודה קשה, בלמידה עצמית, וכן - גם בצעקות שחטף- או אם לא צעקות, קיבל כמה "יישורים" לנהלים. ואטסים חרטה את דגלה מקצוענות. זוהי תכונה שדורשת התמדה, בטחון ויכולת לימודית. אני מניח שלא היית כותב את מה שכתבת אם לא היית בעל לפחות 2 משלושת התכונות הללו. כל מה שנשאר לך זה לרכוש את השלישית בכל מיני דרכים, ולעלות לרשת. דרך הלימוד שאני ממליץ: בהתחלה עלה מול מגדל מקומי (כלומר, לא נתב"ג) בזמן לא לחוץ, לקבל עזרה מהפקח וכו'. אם יש תנועה, תתחבר, תרשום בתוכנית הטיסה שאתה מאזין לתנועה, ואז תוכל בקלות להעביר כחצי שעה בהאזנה למתרחש, ולתרגל את האוזן. ברגע שאתה מרגיש בעיניינים, קפוץ למים! אף אחד לא נושך, וסה"כ, בסופו של דבר, אין פה סוגיה של חיי אדם. מה שכן, דע את מקומך. אם אתה מתבקש ללמוד משהו, או לבצע פעולה כלשהי (או גם לא לבצע אחרת) - דע שהכל מתוך רצון לשמור על אותה רמה מקצועית ואמיתית (כפי שמצויין למשל, בכתבה האחרונה. אבל אומר לך את האמת? את הבום האמיתי, שבו הבנתי שמה שאנחנו עושים כאן אמיתי לחלוטין, קיבלתי כשטסתי לראשונה בארץ... עבר מסוק של או"ם והרשת עברה לאנגלית, והטייס לא זכר את הדיווחים באנגלית. תנחש מי העביר את הדיווחים.... ). חשוב לזכור, שכדי להגיע לטיסות מעבר לים, צריך להתאמן הרבה. או, לטוס אופליין. לטעמי, טיסה ללא שמירה מלאה על הנהלים, משעממת בדיוק כמו טיסת אופליין. והרי ברגע שלא שומרים על נהלים, אין שום סיבה לקיומו של הפקח! כך שזה שווה ערך לטיסה לא ברשת. אני אסכם: אל תפחד מאף אחד, אבל אל תטיל את האחריות על אחרים. אם אתה מספיק בוגר כדי להצליח - שום דבר לא יעצור אותך. עבודה קשה, התמדה, ויכולת - תביא אותך עד VATIL1. נ.ב. ואם אתה לא מאמין לי, תשאל את תומר חיים, איך רק לפני שנה וחצי בערך גימגמתי "רשאי למריא"... יפה מאוד אסף. ובהצלחה תומר, והעיקר לא לפחד כלל .
ארז שיפרון פורסם מרץ 27, 2006 דיווח פורסם מרץ 27, 2006 אני מקווה שלא יתנפלו עליי כאן..... אבל, בסופו של דבר מדובר במשחק!! משחק מורכב, דורש ידע וכו' אבל זה משחק. תהנו ממנו תפיקו ממנו אבל מה שלא תעשו - אל תפחדו ממנו. טועים וזה טבעי ואם אנשים שהם חברים ב VATSIM צועקים ברשת אתה מוזמן להתלונן! לדעתי אין שום סיבה שאנשים ברשת יהיו לא נחמדים (צועקים). אני מאוד נהנה לטוס ברשת ואני מודה שבהתחלה הרגשתי בדיוק את מה שאתה מתאר וזה נבע מחוסר הנחמדות והסובלתנות שפגשתי ברשת. אז לך על זה ואל תפחד לטעות! ארז.
אורח פורסם מרץ 27, 2006 דיווח פורסם מרץ 27, 2006 אני מקווה שלא יתנפלו עליי כאן.....אבל, בסופו של דבר מדובר במשחק!! משחק מורכב, דורש ידע וכו' אבל זה משחק. תהנו ממנו תפיקו ממנו אבל מה שלא תעשו - אל תפחדו ממנו. טועים וזה טבעי ואם אנשים שהם חברים ב VATSIM צועקים ברשת אתה מוזמן להתלונן! לדעתי אין שום סיבה שאנשים ברשת יהיו לא נחמדים (צועקים). אני מאוד נהנה לטוס ברשת ואני מודה שבהתחלה הרגשתי בדיוק את מה שאתה מתאר וזה נבע מחוסר הנחמדות והסובלתנות שפגשתי ברשת. אז לך על זה ואל תפחד לטעות! ארז. ארז, משחק ??? מעכשיו אתה צמוד לג'ריקן המרכזי של ה -200 שלי. 30 שניות ואתה ממלא אותו סימולטור חביבי וברגע שאתה מכניס למח שזה סימולטור ואנחנו משתדלים לשמור על הנהלים כפי שהם (ולפעמים אף יותר טוב מהם) בעולם האמיתי, אז לפעמים לוקחים את זה לשלב הבא. אם ביום עמוס על ת"א יבוא טייס ולא ישמע להוראות פקח (לא בזדון) כן הוא עלול לקבל השקמה שתחזיר אותו לכיוון הנכון. בסכ"ה מסביבו יש עוד מטוסים שרוצים להרגיש As real as it get והוא פשוט הורס להם את החוייה (אלה אם הוא מדמה איזה פליי איר ואז אין בעיה , זה הכי אמיתי שאפשר :wink: ). אסף אין מילים, פשוט כל הכבוד ותומר תעשה מה שכולנו עשינו ועוד נעשה, תתחבר, תאזין, תטעה, תקבל תיקונים ולא פחות אל תפחד אף פעם לשאול. לא זכור לי פעם אחת שפנוי אלי במסנג'ר או בזמן פיקוח טייסים ופקחים בכל מיני שעות מוזרות בשאלות ולא זכו לתשובות וכך גם לשאר חברי החטיבה. קיצר, שיהיה בהצלחה וממתין לראות אותך מרביץ גיהוצים ברחבי המדינה רן.
ely129 פורסם מרץ 28, 2006 דיווח פורסם מרץ 28, 2006 תמיד בלהיות חדש יש לחץ מסויים, אבל החוכמה היא לזכור- שזה אך ורק לזמן מסויים תן לעצמך את הזכות לטעות- מי שאינו טועה הוא זה אשר מזמן כבר לא מנסה אז נכון מדובר לפעמים גם בקצת הגזמה על כמה קשה פה מחמירים פה וכול זאת ללא סיבה- קודם כול אין ענישה ללא עשיה ואם תזכור לומר סליחה לרוב גם תמצא שהרבה יותר מוכנים לעזור לך קח את הדברים בפרופורציה בסופו של דבר זו חוויה אז תזכור לפשל הרבה זו לא חובה זו זכות השמורה לך- אז השתמש בה. עכשיו ללא חרוזים (הייתם מאמינים שאפשר) סיפור של מישהו זקן- אני התחלתי לטוס "און ליין" לפני שהיו טיסות בעברית ברשת לפני ivao או vatsim טסתי בכול העולם וכול פעם תיקנו אותי פקחים אם טעיתי (נסה לדמיין חוויה בה פקח עם אנגלית קלוקלת מנסה להסביר לך גישה שתוך כדי מדריך בגרמנית עוד שלושה) כעת תשווה את זה למצב בו חברה בעברית רהוטה מסבירים לך חביבי אתה שמאלה לקו גלישה אז הכול יחסי בחיים ובכלל ואם פקח פנה אליך בטון שאינו מקצועי לדעתך ניתן לשלוף לו צהוב ע"י מנהלי החטיבה... תהנה תתנסה ותנסוק אל על אחרי כמה המראות ונחיתות תבין שזה פשוט כף וכמה שהפסדת עד כה זה פשוט חבל... שגיא
yoni revivo פורסם מרץ 28, 2006 דיווח פורסם מרץ 28, 2006 אבל, בסופו של דבר מדובר במשחק!! משחק תכליתו לספק הנאה וכיף למשתמש בו. סימולאטור תכליתו לדמות את המציאות (כמובן שכתוצאה מכך, לרבים נוצרת ההנאה בשימוש).
Niv Malin פורסם מרץ 28, 2006 דיווח פורסם מרץ 28, 2006 אבל, בסופו של דבר מדובר במשחק!! משחק תכליתו לספק הנאה וכיף למשתמש בו. סימולאטור תכליתו לדמות את המציאות (כמובן שכתוצאה מכך, לרבים נוצרת ההנאה בשימוש). "... ההנאה בשימוש...." נשמע טוב....
תומר עינבר פורסם מרץ 28, 2006 מחבר דיווח פורסם מרץ 28, 2006 אוקי חבר'ה.. קראתי והשכלתי על כל מה שכתבתם מילה מילה.. עכשיו אני מרגיש יותר ספק לטיסה ברשת לא יהיה אכפת לי אם פקח יעיר לי או הצעק עליי כי על כל כולנו בני אדם... ובשבילי fight simulator הוא אינו משחק, בשבילי זהו מדמה מציאות לחלוטין, זה מספיק אמיתי בשבילי... כאני התרסקתי פעם (היום כבר לא)...חשתי רק בכל הנגוע ואנשים במטוס... :? חחחח אז תודה לכולם ונפגש בנתב"ג תודה!!! :mrgreen:
Izik Bakshi פורסם מרץ 28, 2006 דיווח פורסם מרץ 28, 2006 תומר שלום, אין לי הרבה מה להוסיף מעבר לדברים הנכונים שאמרו פה כולם, אין לך מה לפחד, אני תמיד אומר שיש דברים שלומדים רק דרך הרשת, ויש דברים שצריך ללמוד לפני עליה לרשת כמו הקפה, אין בעיה שתפנה באופן פרטי לפקח, תציין שאתה חדש וזקוק לקצת עזרה, חינכתי והדרכתי רבים מהפקחים בחטיבה ולכולם נתתי את הדגש לעזור לטייסים חדשים וגם ותיקים, אך גם פה הפקח יהיה קצת מוגבל לעזור לך שיש לו 3 מטוסים בהקפה, ולכן סבלנות מצידך היא הפתרון, בדיוק כמו שהוא יהיה סבלני כלפיך.