אורח פורסם אפריל 14, 2006 דיווח פורסם אפריל 14, 2006 מגיע לכולכם תודה גדולה ממבנה נשר. עשיתם לנו ערב ענק בייחוד היירוט של ה IL62, המראה זריזה מנבטים לכיוון מצדה גובה 10 ומשם ויקטור מושלם של איציק לירוט. ליווי של המסכן הזה עד ב"ג (פחות או יותר), באז של מיקי על המגדל כולל ביצוע עתיר G וחזרה לחצור דרך תל נוף ונחיתה בחצור. ושוב תודה לאלעל 222 על שאפשר להפתיע אותו בליווי עד סיווק. ממבנה נשר, תודה.
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 אני ממש לא מבין על מה מדובר אפשר קצת רקע? תודה
Amir Paz פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 מגיע לכולכם תודה גדולה ממבנה נשר.עשיתם לנו ערב ענק בייחוד היירוט של ה IL62, המראה זריזה מנבטים לכיוון מצדה גובה 10 ומשם ויקטור מושלם של איציק לירוט. ליווי של המסכן הזה עד ב"ג (פחות או יותר), באז של מיקי על המגדל כולל ביצוע עתיר G וחזרה לחצור דרך תל נוף ונחיתה בחצור. ושוב תודה לאלעל 222 על שאפשר להפתיע אותו בליווי עד סיווק. ממבנה נשר, תודה. מה קורה עם הנהלים? נבדקו ?
oz פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 אני ממש לא מבין על מה מדובראפשר קצת רקע? תודה אתמול ברשת מיקי ורן המריאו עם זוג F16 מנבטים וליוו מטוס אלעל שבא לנחיתה בILS12
אורח פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 מגיע לכולכם תודה גדולה ממבנה נשר.עשיתם לנו ערב ענק בייחוד היירוט של ה IL62, המראה זריזה מנבטים לכיוון מצדה גובה 10 ומשם ויקטור מושלם של איציק לירוט. ליווי של המסכן הזה עד ב"ג (פחות או יותר), באז של מיקי על המגדל כולל ביצוע עתיר G וחזרה לחצור דרך תל נוף ונחיתה בחצור. ושוב תודה לאלעל 222 על שאפשר להפתיע אותו בליווי עד סיווק. ממבנה נשר, תודה. מה קורה עם הנהלים? נבדקו ? השתדלנו למרות שמטרות הטיסה היו שונות מהביצוע הסופי. והליווי של אלעל היה החימום. גולת הכותרת היתה ליווי של מטוס מכיוון ירדן לנחיתה בב"ג משימה מעניינת ומעט קשה עם SB לא יציב :S
mickey lip פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 אכן , תודה לאיציק, שהפך מתל אביב לבקר יירוט. המראנו רן ואני לתרגול טיסת מבנה, בדרך לנחיתה החלטנו לארגן לELY222 ליווי, למרות שהוא רגיל לעשות את זה בדרך כלל,תוך כדי שומעים בקשר מטוס רוסי שמגיע מעירק דרך ירדן לנחיתה בנתב"ג. לבחור הרוסי לא היה מושג איפה זה נתב"ג , והוחלט לצאת אליו ליירוט , בכל זאת מטוס לא מזוהה מכיוון עירק בא לישראל . היינו קצרים בדלק אז נחתנו בזריזות בנבטים , תדלוק חם, והמראה חזרה לכיוון מצדה , בגובה 10. קיבלנו וקטורים מאיציק, כאשר רן מתיישב לדוב על כנף ימין ואני על כנף שמאול, היינו כל כך קרובים שאפילו הדיילת שלו נפנפה לנו , הרוסי , נראה לי היה בשוק, לא הבין למה קופצים עליו זוג מטוסי קרב מיד בכניסה לשטח האוורי של ישראל,לבסוף הוא הבין שאנו מלווים אותו לנחיתה , אישר קשר עין איתנו, בשלב זה אני גלשתי לפניו , כאשר רן שומר עליו מאחור, והתחלתי להנמיך לכיוון 30 בנתב"ג כאשר הדב מאחורי , באיזה שהוא שלב לקראת הנחיתה הוא התנתק לפתע, הייתי כבר כמעט על המסלול , פתחתי מנוע למלא רטוב ואף ל90 מעל מסלול 30 , ומשם חזרה לנחיתה בחצור , שם כבר חיכו לנו החברה של איציק שנשארו שבת. היה כיף, מאתגר, המון ריכוז, בקיצור תענוג. תודה לרן ואיציק על החוויה. כך הסתיימה לה גיחת היירוט המבצעית הראשונה של VATIL.
Niv Malin פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 זה היה פשוט מדהים! ציפיתי בנעשה דרך ה-VRC וזה היה נראה ממש מציאותי תוך כדי הכוונה מצויינת של איציק על תל אביב! דרך אגב האם עם המטוס הרוסי הלא מזוהה זה היה מתוכנן מראש? כי זה היה נראה באמת ככה גם התוכנית טיסה שלו לא הייתה קשורה לארץ, גם הוא טס לא בנתיבים.... כל הכבוד! רק חבל שלא צילמתם תמונות של הליווי....
Izik Bakshi פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 אהלן חברים, חשבו להבין שמה שבוצע אתמול ברשת היה תקין לחלוטין וללא אופי פוליטי, כמו שנאמר הבחור לא ידע איפה זה ב"ג, והיה מאוד קשה לנווט אותו, שרן ומיקי הציעו ליירט אותו, אז עלתה לי המחשבה למה לא? הרי זה מה שאני עושה כאשר יש לי מטוס בקרקע שלא יודע לאן להסיע, פשוט שולח אותו לעקוב אחרי מטוס אחר, אז גם הוא יעקוב אחריהם לנחיתה. המושג יירוט כאן אומר הצתרפות לתנועה על ידי עזרה מבקר באמצעות וקטורים למצתרפים ולמטוס, לאחר מכן בוצע זיהוי קשר עין של המטוס עם זוג ה F16, לאורך כל ה"תרגיל" אמרתי מספר פעמים לטייס הרוסי שהחברים האלה מצתרפים אליו במטרה לעזור לו להגיע לנחיתה בב"ג, כדי שחלילה לא יחשוב על משהו אחר. עוד לציין שיירוט של אל על 222 היה בתיאום מראש בערוץ פנימי, שאף אחד לא יירט מטוסים ברשת ללא תיאום עם פקח ותיאום עם הטייס בין עם זה דרך הפקח או דרך קשר פנים. התנצלותי העמוקה לברק חרמש על זה שקיבל פיקוח רק לאחר SOLIN, עקב התנועה ממזרח. בכלליות היה ממש יפה וכיף לא נורמלי :mrgreen: היה חשוב לי להגיד את הדברים שנרשמו למעלה כדי שתבינו שיש דרך לעשות את הדברים האלה ברשת. תודה לזוג הנשרים מיקי ורן, שהתקשו מאוד במציאת בסיס חצור
BarakH פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 זה מסביר כמה דברים אני מגיע לנחיתה ומחכה שאיציק יצור איתי קשר ובסוף מחליט לעבור אליו מיוזמתי. אני עובר, ומה שומעות אוזניי? "רואה את המסלול מולך? תנחת! פשוט תנחת עליו" (כפול עשר). "זה המסלול שלך - תנחת עליו". ואני כבר מדמיין המתנות ברימון בגלל איזה טייס אפוף שלא יודע איפה הוא במרחב. עוד הספקתי לשמוע את רן על הקשר לשניה ואז הכל נגמר. דרך אגב, לא מזמן הייתי עד לאירוע אמיתי דומה כאשר שני ברקים נשלחו ללוות אזרח ישראלי שחזר מיוון כמדומני יומיים לפני התאריך שהוגש בתכנית הטיסה, בלי ליידע איש. אני מקווה מאוד שיאלצו אותו לפתוח את הארנק.
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 ממש מעניין נראה לי מדליק כל העסק הזה עכשיו שאלות: האם הבחור הרוסי ראה את המלווים כ- F16? האם זה משהו דיפולטי או שהיה לו דגם מותקן כדי לראות? האם הוא ראה את הצביעה של רן ומיקי או צביעה אחרת? האם פתחתם ערוץ פרטי אתו או שהמיירטים דיברו אתו בערוץ הפיקוח?
Izik Bakshi פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 לא יודע אם הוא ראה F16, אבל הוא ראה מטוס כי הוא דיווח קשר עין. בקשר לצביעה זה תלוי אם יש צביעה של חיל האויר ב SB אם יש ורן ומיקי בחרו אותה אז הוא אמור לראות אותם בצביעה של חיל אויר, כמו שאתה רואה צביעה של אל על כאשר בוחרים אותה. זה היה בערוץ הפיקוח, השתמשתי בכוונה בעברית כדי שהוא לא יחשוב שאני מדבר אליו, כי כל פעם שאמרתי משהו באנגלית הוא חשב שהכוונה אליו, עד כדי כך.
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 מזכיר לי היה פעם טייס רוסי שכמעט נחת על כביש מס' 1 אח"כ התברר שהוא היה שיכור ועצרו אותו נדמה לי וגירשו אותו (במחלקת תיירים)
אורח פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 שלום חברים, המטוס בשימוש היה ה F16 של LAGO, מטוס חביב רק שרחוק שנות אור מהאמיתי. לגבי מה שהטייסים ראו זה זוג F15 :roll: יש באג מעצבן ביותר ב SB3, כל ה VIP של ה F16 ניראים כ F15, משהו שם ממש לא מבין כניראה במטוסים האלה, או שהתקנה של הSB שלי דפוקה. הבעיה הכי קשה היתה הריצודים של ה SB, זה מאוד מקשה גם לרדת למהירות של 250 קשר ומטה, לשמור על המטוס יציב ללא הסתכנות במפגש עם המטוס המלווה, כי ה SB מקפץ כמו אני לא יודע מה. לכן גם שמרתי כל הזמן על מרווח בטחון גם מהאוזבקי וגם מאלעל 222. אם משהו מהצבעים שלנו יוכל לתקן את הקטע הזה עם ה VIPים של חיל האויר זה יהיה נחמד לגבי מציאת חצור, היה קטע משעשע. מיקי מימין שלי ושנינו עוברים מעל תל נוף, איציק מודיע ל 2 שלי שהוא חוצה את חצור ועליו להכנס לעף הרוח דרומית. אמרנו טוב, מיקי פונה מערבה ואני ממתין בינתיים ואז איציק אומר , נשר 2 אתה בעם הרוח לתל נוף קיצר עוד ויקטור של איציק בול לכיוון הפיינל, נחיתה שלי ומיקי אחרי. שעה + של כיף, המון ריכוז להטיס F16 עם יוק, לא תענוג בכלל :| ד"א לגבי תאום... אמממ :oops: לא היה תאום עם 222 ולכן התודה על השת"פ :wink: נשר 1
oz פורסם אפריל 15, 2006 דיווח פורסם אפריל 15, 2006 שלום חברים,המטוס בשימוש היה ה F16 של LAGO, מטוס חביב רק שרחוק שנות אור מהאמיתי. לגבי מה שהטייסים ראו זה זוג F15 :roll: יש באג מעצבן ביותר ב SB3, כל ה VIP של ה F16 ניראים כ F15, משהו שם ממש לא מבין כניראה במטוסים האלה, או שהתקנה של הSB שלי דפוקה. הבעיה הכי קשה היתה הריצודים של ה SB, זה מאוד מקשה גם לרדת למהירות של 250 קשר ומטה, לשמור על המטוס יציב ללא הסתכנות במפגש עם המטוס המלווה, כי ה SB מקפץ כמו אני לא יודע מה. לכן גם שמרתי כל הזמן על מרווח בטחון גם מהאוזבקי וגם מאלעל 222. אם משהו מהצבעים שלנו יוכל לתקן את הקטע הזה עם ה VIPים של חיל האויר זה יהיה נחמד לגבי מציאת חצור, היה קטע משעשע. מיקי מימין שלי ושנינו עוברים מעל תל נוף, איציק מודיע ל 2 שלי שהוא חוצה את חצור ועליו להכנס לעף הרוח דרומית. אמרנו טוב, מיקי פונה מערבה ואני ממתין בינתיים ואז איציק אומר , נשר 2 אתה בעם הרוח לתל נוף קיצר עוד ויקטור של איציק בול לכיוון הפיינל, נחיתה שלי ומיקי אחרי. שעה + של כיף, המון ריכוז להטיס F16 עם יוק, לא תענוג בכלל :| ד"א לגבי תאום... אמממ :oops: לא היה תאום עם 222 ולכן התודה על השת"פ :wink: נשר 1 אני יסביר לך SB לא אוהב את הF16 כמו הרבה אנשים אחרים אבל חולה על הF15 ולכן הוא מראה את הF16 כF15 כי F15 שולט! F16 לא...