mickey lip פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 במטוס ה737 , מתי לא ניתן להצמיד LNAV בקרקע? למה, ומהם התנאים שיוצרים מצב זה...
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 לדעתי לא ניתן כאשר הרדיאל הראשון שצריך ליירט אחרי המראה הוא בהפרש של יותר מ-5 מעלות מכיוון המסלול, מכיוון שהמנגנונים של ה- LNAV מכוונים לספק בדר"כ מעגלים בעלי רדיוס פניה גדול. תנאים נוספים להפעלת LNAV על הקרקע: כיוון המסלול בתכנית הטיסה נתיב הוכנס ל-FMC וה- LNAV נבחר לפני בורג ה- TOGA מתוך מדריך המטוס באנגלית האם נכון?
yuval_el פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 לדעתי לא ניתן כאשר הרדיאל הראשון שצריך ליירט אחרי המראה הוא בהפרש של יותר מ-5 מעלות מכיוון המסלול, מכיוון שהמנגנונים של ה- LNAV מכוונים לספק בדר"כ מעגלים בעלי רדיוס פניה גדול.תנאים נוספים להפעלת LNAV על הקרקע: כיוון המסלול בתכנית הטיסה נתיב הוכנס ל-FMC וה- LNAV נבחר לפני בורג ה- TOGA מתוך מדריך המטוס באנגלית האם נכון? במציאות זה לא בורג, זה כפתור שנמצא על המצערת
אורח פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 לדעתי לא ניתן כאשר הרדיאל הראשון שצריך ליירט אחרי המראה הוא בהפרש של יותר מ-5 מעלות מכיוון המסלול, מכיוון שהמנגנונים של ה- LNAV מכוונים לספק בדר"כ מעגלים בעלי רדיוס פניה גדול.תנאים נוספים להפעלת LNAV על הקרקע: כיוון המסלול בתכנית הטיסה נתיב הוכנס ל-FMC וה- LNAV נבחר לפני בורג ה- TOGA מתוך מדריך המטוס באנגלית האם נכון? במציאות זה לא בורג, זה כפתור שנמצא על המצערת יובל, מקלדות יש רק באוטובוסים שמגיעים מצורפת :wink: הכפתור על המצערת אני מאמין שהתכוונת ולגבי התושבה Close but no Cigar :wink:
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 לגבי הבורג - ברור ציינתי זאת כדי לתת מושג שאני גם מבין מעשית על מה מדובר ולא רק מעתיק מהמדריך כמו תוכי תודה בכל אופן יובל
mickey lip פורסם אפריל 28, 2006 מחבר דיווח פורסם אפריל 28, 2006 עדיין ממתין לתשובה נכונה. יאללה , לא לעשות לי פדיחות , איפה כל התותחים?
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 ולגבי התושבה Close but no Cigar רן, תודה על ההתיחסות לא כל כך הבנתי - האם התשובה לא נכונה? או שהיא נכונה אבל לא מה שמיקי התכוון בשאלה? תודה
Meitar Lugasi פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 התנאים הבאים צריכים להתקיים על מנת שיתאפשר להצמיד LNAV על הקרקע: -מסלול המראה מוכנס בFMC. -Active Route מוכנס ב FMC. -LNAV מוצמד לפני בחירת TOGA. -כיוון הנתיב לנקודה הראשונה לא גדול מ-5 מעלות מכיוון המסלול. כשאחד או יותר מאחד מהתנאים לא יתקיים- LNAV לא יוצמד.
yuval_el פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 אני אנסה, אסור להצמיד LNAV גם כשטסים על פי QFE. למשל ברוסיה שם כל המרחב האווירי עובד על פי השיטה הזו. זה יוצר בעיות בFMC
אורח פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 תנו לי לסדר טיפה את השאלה. מיקי מתכוון, מתי LNAV לא יצמד, גם אם תדביקו עליו דבק סלוטייפ או אפילו עם דבק אצבעות ...
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 50 רגל מעפ"ש ומטה או/ו רחוק מ- 2.5 מייל מהנתיב שהוזן לזה הכוונה? :? ולגבי ניתוקים של LNAV : LNAV mode is disengaged by any of the following: Selecting HDG SEL modes. At localizer capture. If LNAV switch is pushed a second time before LNAV engagement.
mickey lip פורסם אפריל 28, 2006 מחבר דיווח פורסם אפריל 28, 2006 50 רגל מעפ"ש ומטה או/ו רחוק מ- 2.5 מייל מהנתיב שהוזןלזה הכוונה? :? ולגבי ניתוקים של LNAV : LNAV mode is disengaged by any of the following: Selecting HDG SEL modes. At localizer capture. If LNAV switch is pushed a second time before LNAV engagement. משה אתה בינתיים הכי קרוב לתשובה. תשובתך נכונה חלקית אבל לא מלאה, אתה בהחלט בכיוון . שם לב שאני שואל מתי לא ניתן להצמיד LNAV בקרקע עם דגש על הקרקע . לא באויר. בקרקע. ( היה פה רמז קטן + הכוונה למציאת התשובה.). לא שאלתי לגבי ניתוקים , למרות שיפה שהוספת את המידע הזה לטובת החברים.
Izik Bakshi פורסם אפריל 28, 2006 דיווח פורסם אפריל 28, 2006 אני לא הכי מתמצא במטוס, אך חשבתי לנסות ודיפדפתי במדריך ומצאתי את התשובה הבאה שתואמת למה שמשה אמר. LNAV will engage as long as the aircraft is above 50 AGL and within 2.5 miles of the planned track. If the aircraft is outside of these parameters, LNAV mode will arm and engage when the aircraft moves within these parameters (e.g.- after takeoff).
Noam פורסם אפריל 29, 2006 דיווח פורסם אפריל 29, 2006 נדמה לי שהסביר פעם איזה קברניט שיש בעיה להפעיל LNAV על הקרקע כאשר אחרי ההמראה הנתיב דורש פניה חדה, ואז צריך להפעיל HDG SEL או לעשות את זה ידנית ולאחר מכן לחבר LNAV באויר כאשר המטוס כבר קרוב לכיוון המסלול האקטיבי...
mickey lip פורסם אפריל 29, 2006 מחבר דיווח פורסם אפריל 29, 2006 נדמה לי שהסביר פעם איזה קברניט שיש בעיה להפעיל LNAV על הקרקע כאשר אחרי ההמראה הנתיב דורש פניה חדה, ואז צריך להפעיל HDG SEL או לעשות את זה ידנית ולאחר מכן לחבר LNAV באויר כאשר המטוס כבר קרוב לכיוון המסלול האקטיבי... לא נדמה לך. לא ניתן להצמיד LNAV בקרקע כאשר יש ב SID פניה מתחת ל 400 רגל . ולמי שלא יודע CMD מצמידים ב 400 רגל. יפה נועם.
אורח פורסם אפריל 30, 2006 דיווח פורסם אפריל 30, 2006 נדמה לי שהסביר פעם איזה קברניט שיש בעיה להפעיל LNAV על הקרקע כאשר אחרי ההמראה הנתיב דורש פניה חדה, ואז צריך להפעיל HDG SEL או לעשות את זה ידנית ולאחר מכן לחבר LNAV באויר כאשר המטוס כבר קרוב לכיוון המסלול האקטיבי... לא נדמה לך. לא ניתן להצמיד LNAV בקרקע כאשר יש ב SID פניה מתחת ל 400 רגל . ולמי שלא יודע CMD מצמידים ב 400 רגל. יפה נועם. מיקי שם לב שגם משה היה קרוב. תשובה נוספת אגב היא, על המחשב של מיקי
mickey lip פורסם אפריל 30, 2006 מחבר דיווח פורסם אפריל 30, 2006 נדמה לי שהסביר פעם איזה קברניט שיש בעיה להפעיל LNAV על הקרקע כאשר אחרי ההמראה הנתיב דורש פניה חדה, ואז צריך להפעיל HDG SEL או לעשות את זה ידנית ולאחר מכן לחבר LNAV באויר כאשר המטוס כבר קרוב לכיוון המסלול האקטיבי... לא נדמה לך. לא ניתן להצמיד LNAV בקרקע כאשר יש ב SID פניה מתחת ל 400 רגל . ולמי שלא יודע CMD מצמידים ב 400 רגל. יפה נועם. מיקי שם לב שגם משה היה קרוב. תשובה נוספת אגב היא, על המחשב של מיקי אמרתי גם למשה שהוא היה קרוב. לגבי המחשב אצלי, מעניין מי לא סידר את זה......
gilad13 פורסם אפריל 30, 2006 דיווח פורסם אפריל 30, 2006 הכוונה ב400 רגל היא 400 רגל מע"פש? אם כן, אז DEENA1F ממש על הגבול
Opher Ben Peretz פורסם אפריל 30, 2006 דיווח פורסם אפריל 30, 2006 כך מתוכננות כל עזיבות כט"מ בנתב"ג ואין זו יד המקרה. לא כתוב בתנ"כ שטייס צריך לבצע את כל הטיסה במוד אוטומאטי מלא גם אם המטוס מוכשר לכך. טייסי מטוסים מתקדמים חייבים לשמור על כשירות מלאה לטוס גם בלי המערכות בעת תקלה, ולכן יעדיפו במקרים רבים לבצע עזיבות וגישות ידנית או חצי-אוטומאטית, מקובל לעשות זאת מתחת 10,000 רגל. הכוונה ב400 רגל היא 400 רגל מע"פש?אם כן, אז DEENA1F ממש על הגבול