ha5mvo פורסם מאי 5, 2006 דיווח פורסם מאי 5, 2006 Interesting, I was not aware of the history Since you brought Chicago as an example, I think SD can be compared to Meigs, rather than O`hare or Midway, and we all klnow what became of it..... Even here there is a loud debate over city halls decision to open "Island Airport" for commercial traffic They are talking about 6-8 turbo-prop movements per day. the size and location of the airport is very similar to that of SD. persomally, as I live in that vicinity, I'd like to see the environmentalists win The tendency, as I see it, is to move airports away of city centers - and rightfully so. London is more of an exception than the rule, in this respect
oz פורסם מאי 5, 2006 דיווח פורסם מאי 5, 2006 Oren Geva כתב: שדה דב אינו לונדון סיטי, עם כל הכבוד לתל אביב יפו. ארקיע וישראייר אף הפסיקו טיסות לקרית שמונה ולראש פינה לתקופות פשוט בגלל העדר ביקוש. כ-12 איש מגיעים אמנם מעין יהב מידי יום לביצוע עסקיהם במרכז ואני בטוח שזה שירות נפלא בשבילם, אבל מפת העיר השתנתה מאז 1937. JFK, עם זאת שהוא מוקף באזורי מגורים, הוא הכי בפריפריה שניתן בניו יורק. אם כבר, אז שדות התעופה של שיקאגו הם יותר מרכזיים. בכל אופן, ברגע שתסלק משם את הטיסות הצבאיות % מהפעילות המזהמת תעלם. למען האמת, אני אפילו לאילת לא טס מששדה דב. כן, זה חוסך לי 10 דקות נסיעה בהשוואה לנתב"ג. אבל 10 הדקות האלה מתקזזות מול 10 דקות הטיסה הנוספות. וחשוב יותר: בנתב"ג החניה נוחה יותר, ההמתנה לטיסה הרבה יותר סימפטית ואני יכול לצלם יותר מטוסים... גם את הטיסות לעין יהב וחזרה קיצצו לשתי טיסות בשבוע
3Dvg פורסם מאי 5, 2006 דיווח פורסם מאי 5, 2006 Oren Geva כתב: אם בכלל יתיחל בולדוזר לעבוד, תהיה תביעת ענק של ארגוני איכות הסביבה שתעצור את זה לעוד כמה שנים.תחשבו על אי במבנה של מסלול נחיתה לאורף החוף של ת"א - זה יהרוג את כל החוף. ההשפעה של דבר כזה היא נוראית. הוא יכול להיות 12\30 וכך לחסוך אבל בניה של שדה שכזה במיקום הזה אומר שהוא יהיה חשוף לרוחות חזקות מכול הכיונים, מה שיצור צורך מסלול מוצלב ואז הבעיה שתארתה תווצר סתם הזיה ואשלה אופטיט שאוליי באחרית הימים תקרה (עכשיו אל תקחו אותי ברצינות, המתכונת בתנ"ך שרפה לי את המוח.. ) שדה בלב ים, 3ק"מ מהחוף מקושר עם רכבת תחתית (מתחת לחוף ומתחת לים- כמו הרכבת שיש בין בריטניה לצרפת) ואז שדה עם 2 מסלולים מקבילים על 2 כיונים כלומר: 2* 12/30 ו-2*21/03 כול החניה והבדיקות הביטחוניות יהיו טיפה רחוק מהחוף ומה שיהיה בשדה בים זה אולם נוסעים ודיוטי פרי (כמובן ) ועל הדרך בגלל מיקומות האתר יכול לשמש כמספנה לנופשים מחו"ל וכאלה הפונתנציאל הכלכלי שיש בדבר הזה הוא עצום הנזק מהחוף ירד טיפה ואפשר לעשות חבילות נופש שקרוזלינר עוגן שפ וישר עוברים למטוס (מהשרוול לשרוול) הבעייה היחידה זה הספוטרים, שיאלצו לקחת סירה כדיי להפגש ב ILS אה כן והכי חשוב.......כסף$$$$$$$$$$ מי רוצה להשקיע? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :shock: (המום מעצמי)
אורח פורסם מאי 5, 2006 דיווח פורסם מאי 5, 2006 מעולה, זה בדיוק מסתדר עם פרוייקט הרכבת התחתית שאו-טו-טו מסתיים.
Bar69 פורסם מאי 5, 2006 דיווח פורסם מאי 5, 2006 עופר בקשר להעברת הצבאיות לנבטים,גם את הטייסות הקלות המוצבות בש"ד?לא רק הטייסות בנתב"ג?שגם ככה כבר עברו,ופה זה מאוד מורגש(חולון,גר ממש על ההמראות מנתב"ג)
Opher Ben Peretz פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 כמה גיחות יומיות צבאיות בוצעו מנתב"ג טרם התזוזה? חמש? שש? כבר לא טסים לרפידים ואופיר די זמן. באשר לתעבורה צבאית בשדה דב, הן קשורות למיקומי המטכ"ל ומפקדת ח"א. כן פועלות שם כמה גיחות תובלה יומיות לצרכי ח"א, מכיוון שבקרבתו בחרו אנשי ח"א צעירים רבים לגור. כל דבר ניתן להעביר ממקומו, השאלה היא עלות /תועלת. Bar69 כתב: עופר בקשר להעברת הצבאיות לנבטים,גם את הטייסות הקלות המוצבות בש"ד?לא רק הטייסות בנתב"ג?שגם ככה כבר עברו,ופה זה מאוד מורגש(חולון,גר ממש על ההמראות מנתב"ג)
Opher Ben Peretz פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 Oren Geva כתב: שדה דב אינו לונדון סיטי, עם כל הכבוד לתל אביב יפו. בו נשאל את דורון... JFK, עם זאת שהוא מוקף באזורי מגורים, הוא הכי בפריפריה שניתן בניו יורק. בצד מזרח, בלונג איילנד החסר בתמונתך מימין לשדה, חיים לא מעט אנשים, אך הנקודה שלי לא היתה איפה בלב מטרופולין השדה ממוקם- בחדר ימני או עליה שמאלית, אלא שקנדי מוקף אוכלוסיה צפופה עקב בניה מאוד קרובה, ושמאידך קרבת השדה משרתת את פעילות ותושבי המטרופולין. את הדרך מקנדי למיד טאון מנהטן נסעתי עשרות רבות של פעמים (בקיצור דרך CRESCENT, 59TH ST BRIDGE וגם בדרכים הארוכות החביבות על נהגי מוניות), הטווח דומה לנתב"ג- כפר סבא. בכל אופן, ברגע שתסלק משם את הטיסות הצבאיות % מהפעילות המזהמת תעלם. לסלק- מילה חזקה עמוסת רגשות, לא יודע למה. להעביר- לא מתאים לך? לא ידעתי שפעילות זו מייצרת כמות זיהום כזו, ומי שסובל מהרעש לא חייב דווקא לגור בכוכב הצפון, אם כי התארחתי בשכונה בחול המועד פסח והיה שקט.
makover פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 נראה לי שמשהוא כאן קצת מבולבל חשבתם על עיר מודרנית שיש בה שדה תעופה בתוך העיר לצרכים רבים במיוחד אנשי עסקים..... :idea: :idea: אולי שכחנו את הצעקות שקמו על פרוייקט נתב"ג 2000? מה השתנה הלילה הזה מכל הלילות?(מרור אוכלים כל השנה :shock: ) ובכן הכל פוקציה של כסף כמה הכרישים יהיו מוכנים לשלם?!!! חשבתם אולי על כך שיגדילו את השדה לתעופה אזרחית ואולי אף לחו"ל? את שטח המסלול הקיים אפשר למכור (כולל את שטח הפועלות החוף) ובמחיר המכירה להקים מסלול רחוק וארוך יותר בים אין קשר לטרמינל שאולי אף יגדל. :mrgreen: הרי כולנו יודעים שגם בנתב"ג יום אחד יצתרכו להאריך את אחד המסלולים וכנראה לבנות מקביל. אז אילו שטויות אנחנו מפתחים ומנפחים :? :? :? כל אחד מושך בחוטים שנוחים לו... ספינינג מתפרץ כל יום לפי הצרכיים הכלכליים של הכרישים אל תדאגו להם הם ירוויחו כך או כך השאלה היא הראיה הכוללת בחייל האויר האויר יש היום דילמה כלכלית לא פשוטה יוחלט על הפיתרון הזול במאקרו לא במיקרו אז אל תנסו להיות נדלנ"יסטים הכל חרטה!!! אנחנו נמשיך להינות משדה דב :!: ותוספת למפה של אורן עוד כמה שדות תעופה למסוקיפ במנהטן
אורח פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 ציטוט לסלק- מילה חזקה עמוסת רגשות, לא יודע למה. להעביר- לא מתאים לך? לא ידעתי שפעילות זו מייצרת כמות זיהום כזו, ומי שסובל מהרעש לא חייב דווקא לגור בכוכב הצפון, אם כי התארחתי בשכונה בחול המועד פסח והיה שקט . רעש = זיהום. ואם אתה מתעקש, אז שיהיה להעביר. ציטוט כן פועלות שם כמה גיחות תובלה יומיות לצרכי ח"א, מכיוון שבקרבתו בחרו אנשי ח"א צעירים רבים לגור. כל דבר ניתן להעביר ממקומו, השאלה היא עלות /תועלת לגבי עלות-תועלת - מן הסתם תהיה עדיפה ללא טיסות התובלה האלה. לא זכור לי שחילות אחרים מקיימים טיסות תובלה בשביל להביא חיילים לבסיס. שדה דב לא קיים על מנת להיות תחנת מוניות של חיילי עובדה. יש להם כרטיסי ערבה, הם יכולים לנסוע באוטובוס, כמו כולם.
makover פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 לשם שינוי אני מסכים עם עופר (גם זה קורה) איזה זיהום? של המכוניות? של האוטובוסים? של הרכבת? של רידינג שלא עובד כבר 1/2 שנה? המטוסים הם המזהמים? בקשר לרעש..... תרשו לי לצחוק עופר הגדיר את זה נכון! קונים בזול בגלל המיקום ואז מזיזים את המיטרד ומרוויחים מיליונים אילו אנשים חכמים! הכל פוליטיקה ועסקים
Opher Ben Peretz פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 ציטוט לא זכור לי שחילות אחרים מקיימים טיסות תובלה בשביל להביא חיילים לבסיס.אני זוכר תובלות בסטראטו ואח"כ B707 וקרנף בנתיבי רפידים לטובת כלל חיילי צפון מערב סיני, ואופיר לטובת כלל חיילי מרש"ל. האם חיילי עובדה פחותי ערך? שדה דב לא קיים על מנת להיות תחנת מוניות של חיילי עובדה. יש להם כרטיסי ערבה, הם יכולים לנסוע באוטובוס, כמו כולם. נראה לי שהמוסמכים לקבוע קבעו אחרת. זהו בסיס טייסות קישור, וקישור פירושו הבאת אנשים למקומות. הבה נראה איך מטפלים בקשיי העלות לתובלה אווירית. בכדי להכשיר טייסי תובלה יש לבצע גיחות אימון בכמות, תדירות, ומגוון מרכיבים שונים. במקום לבצע גיחות דמה להדרכתם, מבצעים תובלה אמיתית שממילא נחוצה לצרכנים, וכך מכשירים טייסי תובלה טוב יותר. בשעתו לכל כוח המיועד להסתייע במסוקים הקצה מה"ד שעות טיסה, אך עקב מגבלות תקציב הכמות היתה ממש זעומה. כאשר הגעתי לתפקידי פיקוד והדרכת טייסים, שיניתי בטייסות בהם פעלתי את השיטה. תיאמתי עם אותם מפקדי יחידות, לדוגמא מתן וילנאי ואמנון ליפקין בני כתתי בפנימיה, וכן מפקדי כל הסיירות והיחידות המובחרות האחרות, שבמסגרת תוכנית אימוני גדודיהם יקבלו ממני מסוקים ככל שיצטרכו. אני הקציתי אותם מתוך מכסת שעות הטיסה הנרחבת שעמדה לרשותי לאימוני טייסי, שקודם לכן היתה שמורה "לצרכי הכשרת טייסים". במקום שיטוסו ריקים או עם שקי חול ובאיזורי האימון המקומיים, ביצעו את הכשרתם בשטחי האש תוך מגע ממשי ויצירת היכרות, יחסי עבודה וחברות עם היחידות והמפקדים שבסופו של דבר לחמו. יוזמתי זו הביאה להעלאת כושר הלחימה של צה"ל ללא הוצאת אגורה נוספת.
אורח פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 איזה בזול... נראה לך שהדירות באיזור זולות? עובדתית יש מספיק לחת בשביל שהרשויות יבחנו את האפשרות להזיז את השדה. זה כמובן ייקח שנים, אם בכלל. בכל אופן, אנחנו לא ניו יורק, השמיים פה הם לא צפופים, וגם האדמה לא, ושאף אחד לא לבלבל את המוח. נתב"ג נמצא במרחק קצר יותר ממרכז ת"א מאשר קנדי או לה גוארדיה. 30 דקות נסיעה זה לא מרחק ולא נוחות ולא בעיה. לונדון סיטי מצליח להיות כלכלי, כי הוא יושב בעיר של 12 מליון תושבים שהיא במקרה גם מרכז כלכלי עולמי. שדה דב לא! שדה דב לא מצלי למלא 2 טיסות יומיות של 19 נוסעים לראש פינה. כשאמרתי זיהום התכונתי לרעש קודם כל, רעש הוא זיהום, וכן, המטוסים מזהמים. נוח לנו שיש שדה בת"א? אין ספק. השאלה היא איזה כח חזק יותר. תרשו לי להטיל ספק בחשיבותו האזרחית של שדה דב, ובתרומתו לפיתוח ת"א. במקום זה שיבנו רכבת תחתית בעיר ויקשרו אותה לנתב", כמו בונדון. בכל אופן, לגבי לוחות זמנים... שימו לב למשפט הבא מויקיפדיה: ציטוט בשנת 1999 נחנכה רחבת המטוסים הצפונית שנסללה על ידי מנהל התעופה האזרחית, לאחר מלחמת ששת הימים. לקח להם 32 שנה להפעיל משבצת בטון... כמה ייקח לבנות אי ועליו שדה תעופה?
Ido Rosenthal פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 opherben כתב: נראה לי שהמוסמכים לקבוע קבעו אחרת. זהו בסיס טייסות קישור, הבה נראה איך מטפלים בקשיי העלות לתובלה אווירית. בכדי להכשיר טייסי תובלה יש לבצע גיחות אימון בכמות, תדירות, ומגוון מרכיבים שונים. במקום לבצע גיחות דמה להדרכתם, מבצעים תובלה אמיתית שממילא נחוצה לצרכנים, וכך מכשירים טייסי תובלה טוב יותר. יש לי רעיון אפילו יותר טוב אם אתה חושב שכל המטרה היא אימון מקודש של טייסי חיל האוויר. בוא ניקח את זה יותר רחוק, במקום להוביל פקידות לשכה ומש"קי ממטרות של בסיס עובדה בוא נוביל צוערים בקורס קצינים בהנדסה קרבית, טירונים של שריון וכל שאר הלוחמים שעושים קורסים בבסיסים הסמוכים, אני בטוח שעצם ההגעה שלהם לבסיס בשעה 9:00 בבוקר ביום ראשון תוסיף להם יום אימונים אחד בשבוע - כלומר 16 ימים +- בקורס. אבל כנראה שמה שמניע פה את חיל האויר זה לא טובת הצבא. אגב אם מדברים בנושא שדה דב, טיסת אימון/תובלה שכזו יכולה להיות מבן גוריון או רמת דויד. (ואיך אתה משווה נסיעה לאופיר לנסיעה לעובדה???)
makover פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 גרמת לי לצחוק נכון לא קנו בזול נכון ביקר אבל אחרי הסילוק יהיה הרבה יותר יקר זה כמו השטחים אנשים קנו שם נכס כדי לקבל בפינוי פיצוי גבוהה קוראים לזה שיקול כלכלי איש! חיים בזבל כמה שנים בתמורה לתשואה נאה בעתיד לכל דבר יש מחיר במיוחד אם יש לך שליטה בתוצאה! כסף כסף כסף
אורח פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 אז אם כבר מדברים על שיקול כלכלי... בשדה דב עוברים כ-2000 איש ביום, רובם בטיסות לאילת (700,000 בשנה). בנתב"ג עוברו בשנת 2005 8.5 מליון נוסעים בינ"ל וכ-400,000 נוסעים בטיסות פנים. (כ-1000 נוסעים בטיסות פנים ביום). נתב"ג רחוק מאוד ממיצוי הקיבולת שלו. הוספת הטיסות משדה דב לנתב"ג לא צריכה להיות מורגשת (בתנאי שכמובן תגובה בכ"א מסוגל לטפל בתוספת). העלויות של החזרת שדה דב הן, מלבד ארנונה לעירית ת"א, הנהלה כפולה, בטחון כפול, תחזוקה כפולה, טכנאים כופלים ועוד ועוד. וכל זאת בזמן שיש שדה אחר שמסוגל לטפל בכל הטיסות האלה בלי הכפלת עלויות התקורה. יתרה מזאת, מטוסי 757 ממילא יוצאים מנתב"ג חצי ריקים מרבית השנה (למעט חודשי הקיץ). עכשיו, תאר לך שהיתה קיימת רכבת מהירה לדרום. אפילו לא מהירה ממש, רק שתיסע נסיעה ישירה מת"א לאילת במהירות 200 קמ"ש. הנסיעה לאילת לארך מעט יותר משעתיים, בלי להגיע שעה קודם לשדה ולחכות אח"כ למזוודות. מדובר פה במרחק שבאירופה אנשים אפילו לא חושבים לטוס אותו.
3Dvg פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 Oren Geva כתב: אז אם כבר מדברים על שיקול כלכלי...העלויות של החזרת שדה דב הן, מלבד ארנונה לעירית ת"א, הנהלה כפולה, בטחון כפול, תחזוקה כפולה, טכנאים כופלים ועוד ועוד. וכל זאת בזמן שיש שדה אחר שמסוגל לטפל בכל הטיסות האלה בלי הכפלת עלויות התקורה. יתרה מזאת, מטוסי 757 ממילא יוצאים מנתב"ג חצי ריקים מרבית השנה (למעט חודשי הקיץ). עכשיו, תאר לך שהיתה קיימת רכבת מהירה לדרום. אפילו לא מהירה ממש, רק שתיסע נסיעה ישירה מת"א לאילת במהירות 200 קמ"ש. הנסיעה לאילת לארך מעט יותר משעתיים, בלי להגיע שעה קודם לשדה ולחכות אח"כ למזוודות. מדובר פה במרחק שבאירופה אנשים אפילו לא חושבים לטוס אותו. צוות תכנאים זה בכלל לא קשור, בשדה דוב ארקיע מממנת אותם לשם נשלחים כול המטוסים לטיפול. ולכן אני לא חושב שאתה צוקד בהקשר הזה.. זה שה 757 חצי ריק זה נכון, אבל אם הוא חצי ריק זה אומר משהו לא? זה אומר שאנשים מעדיפים לקחת את הטיסה משדה דוב (שהATR מלאים) רכבת לדרום זה טוב ויפה אבל יש לקחת בחשבון שכך אתה ממותת את כול חברות התעופה הקטנות (ארקיע וישראיר) שהם מתקימות על טיסות בין לאומיות אבל בהיקיף קטן יותר ממה שהם מבצעים טיסות פנימיות..... ואל תשווה את אירופה עם כול הכבוד, אנכנו מדינה קטנה ולהקים מסילה שכול יעדה הוא קיו ישיר לאילת אתה הורס חלק מהמדבר, עובר בשטחים שקשה לבנות בהם מסילה, יחסי עלות תועלת ממש לא משתלמים (גשרי ענק ומנהרות ענק כי רכבת צריכה מסילה כמה שיותר ישרה שניתן) יום טוב
Ido Rosenthal פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 3Dvg כתב: Oren Geva כתב: אז אם כבר מדברים על שיקול כלכלי...העלויות של החזרת שדה דב הן, מלבד ארנונה לעירית ת"א, הנהלה כפולה, בטחון כפול, תחזוקה כפולה, טכנאים כופלים ועוד ועוד. וכל זאת בזמן שיש שדה אחר שמסוגל לטפל בכל הטיסות האלה בלי הכפלת עלויות התקורה. יתרה מזאת, מטוסי 757 ממילא יוצאים מנתב"ג חצי ריקים מרבית השנה (למעט חודשי הקיץ). עכשיו, תאר לך שהיתה קיימת רכבת מהירה לדרום. אפילו לא מהירה ממש, רק שתיסע נסיעה ישירה מת"א לאילת במהירות 200 קמ"ש. הנסיעה לאילת לארך מעט יותר משעתיים, בלי להגיע שעה קודם לשדה ולחכות אח"כ למזוודות. מדובר פה במרחק שבאירופה אנשים אפילו לא חושבים לטוס אותו. צוות תכנאים זה בכלל לא קשור, בשדה דוב ארקיע מממנת אותם לשם נשלחים כול המטוסים לטיפול. ולכן אני לא חושב שאתה צוקד בהקשר הזה.. זה שה 757 חצי ריק זה נכון, אבל אם הוא חצי ריק זה אומר משהו לא? זה אומר שאנשים מעדיפים לקחת את הטיסה משדה דוב (שהATR מלאים) רכבת לדרום זה טוב ויפה אבל יש לקחת בחשבון שכך אתה ממותת את כול חברות התעופה הקטנות (ארקיע וישראיר) שהם מתקימות על טיסות בין לאומיות אבל בהיקיף קטן יותר ממה שהם מבצעים טיסות פנימיות..... ואל תשווה את אירופה עם כול הכבוד, אנכנו מדינה קטנה ולהקים מסילה שכול יעדה הוא קיו ישיר לאילת אתה הורס חלק מהמדבר, עובר בשטחים שקשה לבנות בהם מסילה, יחסי עלות תועלת ממש לא משתלמים (גשרי ענק ומנהרות ענק כי רכבת צריכה מסילה כמה שיותר ישרה שניתן) יום טוב הרכבת כבר מגיעה עד לדימונה, איזה שטחים קשים יש חוץ מהירידות של סדום ? כל הערבה היא מישור אחד גדול. מסילה מקבילה לכביש לא הורסת שום מדבר. היו אפילו דיבורים על הקמת ישוב עירוני חדש באמצע הדרך שיסתמך על קישור טוב ברכבת למרכז. אבל אל תדאג, קו הרכבת לאילת יפתח יום אחרי שיסגרו את שדה דב, שזה יומיים +- אחרי שיפתחו את הרכבת התחתית בת"א. מה גם שכל עוד המצב של רכבת ישראל מזעזע כמו שהוא היום אף בנאדם שפוי בדעתו לא יחשוב לעבוד בת"א ולגור בנגב.
Tomer Haim פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 קצת חלומות: אבל זה החזון שלי לגבי שדות התעופה בארץ.... שדה דב: צריך להוציא את ח"א ולהעביר את השדה במלואו לרש"ת, ולתכנן את החניות כך למינימום רעש: ב N, D, E, J יחנו מטוסים חד מנועיים ומספר מצומצם של דו מנועיים ממנועי בוכנה ב G (הצבאית) יחנו מטוסים דו מנועיים טורבופרופ, ומסוקים, ירחיבו את APRON S ובו ליד המגדל החדש יחנו המטוסים המסחריים הגדולים ובנמקום יוקם טרמינל חדש, הטרמינל הישן ישמש את התעופה המסחרית הקלה ואת התעופה הפרטית, מזנון ו2 חנויות ממתקים בטרמינל החדש יכסו עלויות רבות, תאמינו לי. יש להרחיב את המסלול ל 48 מטר ולבנות מסלול הסעה מ APRON S מקביל למסלול 03 עד 21 וליישר את הגבעה הזו שמתחת למסלול 21. לבנות מערכת PAPI נורמאלית למסלול 21 ו ILS בזוית גלישה של 3.5 מעלות ל 03 ע"מ להקטין את הרעש של מטוסים מסחריים מעל איזור מיושב, ניתן לבצע הליך מכשירים בגובה 4000 שמתחיל מ BGNVOR דרך איזור הקאנטרי והנמכה אחרי חציית קו חוף דרומה ויירוט ה LOC של 03. לגבי הרצליה: יהיו במקום רק מטוסים חד מנועיים קטנים (עד 4 מושבים) כמות הרעש תקטן משמעותית, גם כמות המטוסים תקטן בגלל שהדו מנועיים יעברו לש"ד, עם שאר ההגבלות שם אין מה לעשות, לדעתי מקום כמו שדה הרצליה הוא מצויין (שימו לב למה שקרה בקניון ארנה עם המרינה) להעלאת המודעות התעופתית (האזרחית) בקרב האוכלוסיה וכך הענף יהפך להמוני וכייפי יותר, די בפתיחת בית קפה/מסעדה, על גבעת שחף (צפונית ל 29).. מסעדה שתהיה פתוחה גם בלילה ויכנסו אליה דרך השער המזרחי של השדה, השדה יהיה סגור כמובן בלילה, אבל אנשים ישבו במסעדה והמטוסים יוארו באור יפה וכך גם המסלול. (המסעדה גם היא תהיה של רש"ת ותפיק רווחים) חיפה ומחניים ימשיכו להיות שדות תעופה צבאיים ואזרחיים כאחד וההמלצה שלי שבחיפה יעבוד פקח אזרחי. מגידו יהיה השדה האזרחי הצפוני, מקום עם פוטנציאל לתעופה בסטייל אמריקאי גם היום, מסלול ארוך, דשא, צריך רק לשפץ את המסלול ולהרחיב אותו, כ"כ שקט שם בשעות אחר הצהריים וכ"כ פסטורלי, ניתן להסב אותו גם לטיסות לילה עם תאורה ומכשור מתאים, גם שם לפתוח טרמינל לטיסות מסחריות ופרטיות ולמסחר את המקום גם על ידי פתיחת מסעדה וחנויות של הרשות. הכוונה שלי היא להפוך את התעופה לענף שהו לא רק לטייסים או טייסי סימולטורים, אלה גם לשאר האוכלוסייה בדיוק כמו הענף המקביל הימי,... לאן נצא בערב.. אממממ, למסעדה בהרצליה, עם נוף מדהים חוץ מרמת דוד, שאר השדות הצבאיים יתרכזו בנגב ושם תהיה רוב הפעילות, וכך תבנה גדר (הפרדה) בין התעופה הצבאית והאזרחית וכווולם ירוויחו קשה לי להאמין שדבר כזה אפשרי בארץ, אבל אני... תנו לי שבוע, עם קצת BGL ו טקסטורות ו AFCAD אני בונה לכם.. "ארץ נהדרת"
OmriSoudry פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 ונאמר אמן אגב, שכחת פתיחת מועדון בהרצליה לאנשי VATIL..
Ilan Jonas פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 שתי הערות בעניינים שאני מומחה בהם: 1. לעניין תובלות ח"א לעובדה - שנים התובלות האלה היו של החילות הירוקים בכלל וקציני עובדה קיבלו מקומות בטיסה הזו. עוד נזכיר שבבסיסי חיל האויר גרות משפחות והן תופסות לא מעט מקומות בטיסות לבסיסים. אף אחד לא היה מסכים לבוא לגור בחור כמו עובדה אם הוא צריך לסוע 5 שעות למשפחה שלו או שעתיים כדי לקנות חולצה. ואחרון לגבי עובדה - מש"קי ממטרות לא עולים על הטיסות, יש מקומות מוגבלים מאד. למעשה זה הופך את שבוע העבודה בבסיס למוגבל מאד, כי אין תחבורה ציבורית לבסיס (2 אוטובוסים ביום בערך). עלות ההסעות עצומה וכבר היה עדיף אוירון. 2. לעניין מחירי הדירות: הדירות ליד שדה דב לא מש זולות אבל לא ממש יקרות. למעשה לכן דירות בגוש הגדול נחטפות כלחמניות - הן לא יקרות באופן יחסי. בפרוספקטים של הפרוייקטים, כמו גם כל סוכן מכירות מתודרך היטב, ידגישו לכם כמה הבניין רחוק מהשדה ויספרו לכם שאין שם מטוסי סילון ולא עובדים בלילה. האמת קצת אחרת: יש רעש ולפעמים הTDZ נמצא במרחק של מאות מטרים מהמרפסות, וגם זה בקושי.
Ido Rosenthal פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 Ilan - VATAME1 כתב: שתי הערות בעניינים שאני מומחה בהם:1. לעניין תובלות ח"א לעובדה - שנים התובלות האלה היו של החילות הירוקים בכלל וקציני עובדה קיבלו מקומות בטיסה הזו. עוד נזכיר שבבסיסי חיל האויר גרות משפחות והן תופסות לא מעט מקומות בטיסות לבסיסים. אף אחד לא היה מסכים לבוא לגור בחור כמו עובדה אם הוא צריך לסוע 5 שעות למשפחה שלו או שעתיים כדי לקנות חולצה. ואחרון לגבי עובדה - מש"קי ממטרות לא עולים על הטיסות, יש מקומות מוגבלים מאד. למעשה זה הופך את שבוע העבודה בבסיס למוגבל מאד, כי אין תחבורה ציבורית לבסיס (2 אוטובוסים ביום בערך). עלות ההסעות עצומה וכבר היה עדיף אוירון. הטיסות מעובדה עד כמה שאני זוכר הן בשביל אנשי קבע בעיקר ואם נשאר קצת מקום אולי כמה חוגרים בודדים מצליחים להשתחל לשם. לרוב אנשי הקבע יש רכב מהצבא והם לא צריכים את האוטובוס שיש בתדירות נמוכה. בכל מקרה אין פה הובלה שיטתית שיכולה ליעל אימונים בבסיסים סמוכים. אני זוכר שלפני שנה בערך היה רעש על זה שקצינים של חיל האוויר מוטסים לישיבות מטה במרכז בעוד שקצינים בכירים במז"י עושים את הדרך ברכב (אל תדאגו יש להם גם נהג...).
Opher Ben Peretz פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 כנראה שאני כותב תשובות לא ברורות, לפחות לחלק. בתשובתך עידו מסובבים ההקשרים של דברי באופן אומנותי, ולכן איני רואה טעם לפרט ולהתייחס. יש בה אוסף הערות שלא קשורות בתוכן דברי אלא באיזו תפיסה משונה ומנותקת מהמציאות כיצד פועל ח"א ולמה חיילים מחילות אחרים מקופחים, תפיסה שאינה מקובלת עלי. בכדי לא להישמע יותר מדי מנוכר, רק אסביר כי כאשר חיל הנדסה או כל גורם לגיטימי אחר יממן תובלה אווירית לאנשיו, יוכלו אנשיו לטוס, כי מטוסים וגם נכונות יש. הטייס ומפקדת ח"א לא קובעים מי הנוסעים בטיסות תובלה, אלא מזמין הטיסה המשלם עבורה. ההזמנה מתבצעת דרך מטכ"ל/אג"מ/מח' מבצעים שמורידה את הפקודה לח"א/להק אוויר/מח' מבצעים/ענף מבצעים שוטפים. ממש כמו בחברות מסחריות. הוא בדיוק אשר כתבתי לגבי פורום נוסף- המרירות שיוצאת בין השורות כאן ובשרשורים אחרים אינה באה סתם, וכדאי שניתן גם לה טיפול. Ido Rosenthal כתב: opherben כתב: נראה לי שהמוסמכים לקבוע קבעו אחרת. זהו בסיס טייסות קישור, הבה נראה איך מטפלים בקשיי העלות לתובלה אווירית. בכדי להכשיר טייסי תובלה יש לבצע גיחות אימון בכמות, תדירות, ומגוון מרכיבים שונים. במקום לבצע גיחות דמה להדרכתם, מבצעים תובלה אמיתית שממילא נחוצה לצרכנים, וכך מכשירים טייסי תובלה טוב יותר. יש לי רעיון אפילו יותר טוב אם אתה חושב שכל המטרה היא אימון מקודש של טייסי חיל האוויר. בוא ניקח את זה יותר רחוק, במקום להוביל פקידות לשכה ומש"קי ממטרות של בסיס עובדה בוא נוביל צוערים בקורס קצינים בהנדסה קרבית, טירונים של שריון וכל שאר הלוחמים שעושים קורסים בבסיסים הסמוכים, אני בטוח שעצם ההגעה שלהם לבסיס בשעה 9:00 בבוקר ביום ראשון תוסיף להם יום אימונים אחד בשבוע - כלומר 16 ימים +- בקורס. אבל כנראה שמה שמניע פה את חיל האויר זה לא טובת הצבא. אגב אם מדברים בנושא שדה דב, טיסת אימון/תובלה שכזו יכולה להיות מבן גוריון או רמת דויד. (ואיך אתה משווה נסיעה לאופיר לנסיעה לעובדה???)
Ido Rosenthal פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 opherben כתב: כנראה שאני כותב תשובות לא ברורות, לפחות לחלק. בתשובתך עידו מסובבים ההקשרים של דברי באופן אומנותי, ולכן איני רואה טעם לפרט ולהתייחס. יש בה אוסף הערות שלא קשורות בתוכן דברי אלא באיזו תפיסה משונה ומנותקת מהמציאות כיצד פועל ח"א ולמה חיילים מחילות אחרים מקופחים, תפיסה שאינה מקובלת עלי. בכדי לא להישמע יותר מדי מנוכר, רק אסביר כי כאשר חיל הנדסה או כל גורם לגיטימי אחר יממן תובלה אווירית לאנשיו, יוכלו אנשיו לטוס, כי מטוסים וגם נכונות יש. הטייס ומפקדת ח"א לא קובעים מי הנוסעים בטיסות תובלה, אלא מזמין הטיסה המשלם עבורה. ההזמנה מתבצעת דרך מטכ"ל/אג"מ/מח' מבצעים שמורידה את הפקודה לח"א/להק אוויר/מח' מבצעים/ענף מבצעים שוטפים. ממש כמו בחברות מסחריות. הוא בדיוק אשר כתבתי לגבי פורום נוסף- המרירות שיוצאת בין השורות כאן ובשרשורים אחרים אינה באה סתם, וכדאי שניתן גם לה טיפול. Ido Rosenthal כתב: opherben כתב: נראה לי שהמוסמכים לקבוע קבעו אחרת. זהו בסיס טייסות קישור, הבה נראה איך מטפלים בקשיי העלות לתובלה אווירית. בכדי להכשיר טייסי תובלה יש לבצע גיחות אימון בכמות, תדירות, ומגוון מרכיבים שונים. במקום לבצע גיחות דמה להדרכתם, מבצעים תובלה אמיתית שממילא נחוצה לצרכנים, וכך מכשירים טייסי תובלה טוב יותר. יש לי רעיון אפילו יותר טוב אם אתה חושב שכל המטרה היא אימון מקודש של טייסי חיל האוויר. בוא ניקח את זה יותר רחוק, במקום להוביל פקידות לשכה ומש"קי ממטרות של בסיס עובדה בוא נוביל צוערים בקורס קצינים בהנדסה קרבית, טירונים של שריון וכל שאר הלוחמים שעושים קורסים בבסיסים הסמוכים, אני בטוח שעצם ההגעה שלהם לבסיס בשעה 9:00 בבוקר ביום ראשון תוסיף להם יום אימונים אחד בשבוע - כלומר 16 ימים +- בקורס. אבל כנראה שמה שמניע פה את חיל האויר זה לא טובת הצבא. אגב אם מדברים בנושא שדה דב, טיסת אימון/תובלה שכזו יכולה להיות מבן גוריון או רמת דויד. (ואיך אתה משווה נסיעה לאופיר לנסיעה לעובדה???) אין לי שום בעיה עם העובדה שיש הטסות של אנשים בחיל האויר, אני התייחסתי לדבריך שאפשר להסתכל על הטיסות האלה בגדר אימונים לטייסים, ואם אלו טיסות אימון לטייסי התובלה הרי שמז"י לא צריכים לשלם לחיל האויר על ההובלה, אבל הטיסות האלו הן עדיין הובלות אנשי קבע שגרים במרכז ומשרתים בדרום ולא שום דבר אחר.
אורח פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 עופר, עובדתית לחיל האוויר יש את "הכנסה פנויה" על מנת שיוכל "להזמין" את הטיסות הנ"ל. ולחילות אחרים לא. יהיו הגורמים לכך אשר יהיו, אני מבטיח לך שיעילות ו/או מנהל תקין ו/או חלוקת משאבים צודקת לא קשורה לעובדה הזאת בשום אופן. אילן, בבסיס חיל אויר יש גם מועדוני קצינים יפהפיים, עם ספות ו-DVD ואולמות קולנוע ובריכות. בבסיסי שריון יש קוצים. לגבי רכבת לדרום - אם זה יהרוג חברות שמפעילות קווים שלא יהיו כלכליים יותר זה חבל מאוד. אבל לא עוצרים את הקידמה בגלל זה. ההצדקה היחידה בטיסות למרחקים כאלה היא שאין אמצעי תחבורה אחר שמסוגל להתחרות בהן. בפועל כלל אזרחי ישראל משלמים את המחיר.
Ido Rosenthal פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 Oren Geva כתב: בבסיסי שריון יש קוצים. וגם זה רק בחורף