אורח פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 בבסיסי שריון יש קוצים. וגם זה רק בחורף בייט"ב היה לנו גם בקיץ. היה שלט "שמור על הצמחיה וטפל בה" בדרך לנשקיה. המקום היחיד שיתה בו צמחיה בכל הגדוד היתה מתחת לברז כיבוי אש שטיפטף. יצאו שם כמה עשבים. צריכה להיות לי תמונה של זה איפשהו.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 אני מצדד בקיום תשתית תחבורתית ראויה ומקבילה, כלומר שדות תעופה, מסילות ברזל וכבישים, אך אין זה מספיק. צריכים להינתן שירותי תחבורה על גבי התשתית בהם נוסעת בתדירות סבירה ובכל שעות היממה תחבורה ציבורית. בזמן, כל הזמן , במחיר סביר ובתדירות ונוחיות סבירים. כל אלה הינם תנאי סף לקיום כלכלה וחברה נאורים. בעניין זה ובעוד כמה עניינים דומים (אספקת חשמל, חימום מרכזי, מים חמים וגאז), הגיע הגוש המזרחי בשעתו להישגים נאותים גם בהשוואה למערב, ומכך כדאי ללמוד. הרכבת כבר מגיעה עד לדימונה כשהלכנו במסעות שלב מכין קורס טיס ב- 1964 כבר היתה מסילת רכבת לאורון, וכיום היא מגיעה למפעל הפוספטים בהר ההר. משם לערבה בואכה עין יהב המרחקים האופקי והאנכי לא גדולים. עידו- כתבתי כי בכדי לחסוך ולייעל יש לשלב מספר משימות בגיחה אחת- כגון תובלה נחוצה וכן אימון טייסים, ולא את כל מה שהבנת. באופן זה עמדתי בכל משימות ההכשרה הטייסים, וצרכתי פחות שעות טיסה מאשר הקצו לי, מדובר בחיסכון עצום בכסף, ושיפור היכרות ושיתוף פעולה עם חילות השדה והים. בהיותי מפקד מגמת מסוקים, הפעלתי תוכנית טיסות לשלבי ראשוני ובסיסי שכללה 150 גיחות ביחד (2/3 קורס טיס) על מסוק סייפן במקום הבל-205. בכך חניך שלי עד סיום בסיסי צרך כמות דלק זהה לדלק שצרך טייס קורנס בגיחה אחת בת שעה אחת בגובה נמוך! איש לא דרש זאת, אך לי זה נראה הכרחי והגיוני כאחד, ובכך נחסכו למדינה מליוני דולרים רבים בכל מחזור קורס טיס שסיים.
אורח פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 מה מונע השלמת מסילה לאילת ותעבורת נוסעים עליה? כמו כן, על מנת להפעיל רכבות מהירות יש צורך בתשתית שמאפשרת נסיעה מהירה. עד כמה שידוע לי, הרכבת לירושלים אינה כדאית מכיוון שבתוואי המסילה פשוט נוסעת לאט, ולא מקצרת את הזמנים בהשוואה לאוטובוס, על כל הפקקים שבדרך...
Opher Ben Peretz פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 בא ננתח לרגע איך זה קורה. על זרוע מסוימת מוטלת שורת משימות, ומפקדה מגיש בקשת תקציב, מגן עליה עד לאישורה, ואחר-כך מנהל כראוי את צריכת התקציב. אם בחיל מסוים הבסיסים נראים כפי שתיארת, לא הגיעו לשם מנהלים ראויים. התחנכתי בפנימיה כחייל חי"ר שחלומו הרטוב לשרת בסיירת גולני. ואם אנשיהם סובלים מחוסר תקציב החיוני לתפקודם ורווחתם, מסקנתי דומה. כאשר לחיל האוויר קיצצו בתקציב, צומצמו סעיפי הצריכה המיותרים ואח"כ סגרו טייסות ובסיסים. אם אפשר מתקציב הביטחון לגדל דשא בחצרים, נבטים, עובדה ורמון, אפשר גם בבה"ד1, שבטה וצאלים. אורן, כפי שכתבתי לעידו, המצב שצילמת הוא הצדק. מערכת הביטחון מתקצבת את היחידות לפי יכלתן להכריע את האויב ולהקנות ביטחון לאומי למדינה ותושביה. לטייס מבצעי בדרגת סגן יש כוח אש של גדוד, וביכלתו להגיע למספר זירות עימות מרוחקות בתוך שעות ספורות ולהשתתף בהכרעת הקרב, דבר ששום כוח יבשתי לא בנוי לו. זהו הגיון תקציב הביטחון- להשקיע בהכרעה, כמובן תוך שוויון וצדק חברתי. אתם מדברים בתחושת חוסר צדק ובכך צריך לטפל, אך לא בבעית אי-צדק. בפעם הבאה שאתה מתנדב בצבא, תבדוק קודם למה אתה מתנדב ומי ההנהלה. עריכה: מועדוני חיילים וקצינים מוקמים מתקציבי הוועד למען החייל. עד כמה שידוע לי, הדודה לאה שייכת לירוקים- דברו אתה. עופר, עובדתית לחיל האוויר יש את "הכנסה פנויה" על מנת שיוכל "להזמין" את הטיסות הנ"ל. ולחילות אחרים לא. יהיו הגורמים לכך אשר יהיו, אני מבטיח לך שיעילות ו/או מנהל תקין ו/או חלוקת משאבים צודקת לא קשורה לעובדה הזאת בשום אופן. אילן, בבסיס חיל אויר יש גם מועדוני קצינים יפהפיים, עם ספות ו-DVD ואולמות קולנוע ובריכות. בבסיסי שריון יש קוצים. לגבי רכבת לדרום - אם זה יהרוג חברות שמפעילות קווים שלא יהיו כלכליים יותר זה חבל מאוד. אבל לא עוצרים את הקידמה בגלל זה. ההצדקה היחידה בטיסות למרחקים כאלה היא שאין אמצעי תחבורה אחר שמסוגל להתחרות בהן. בפועל כלל אזרחי ישראל משלמים את המחיר.
Ido Rosenthal פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 וביכלתו להגיע למספר זירות עימות מרוחקות בתוך שעות ספורות ולהשתתף בהכרעת הקרב, דבר ששום כוח יבשתי לא בנוי לו. ממה שאני מכיר את ההיסטוריה היו רק 2 מדינות שנכנעו בגלל תקיפה אוירית. הולנד ויפן במלה"ע ה-2. בכל אופן השקעה באותו כוח אווירי נעשית ברכישה של ציוד חדש ואחזקה של ציוד קיים וזה לא קשור לפריווילגיות שמהן החיל נהנה. ראיתי טוב מאוד בשרות שלי איך הקיצוצים משפיעים על הצבא, זה נשמע לך נורמאלי שיש כסף להטיס חיילים ומפקדים אבל אין כדורים למלא במחסניות?
Opher Ben Peretz פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 דיברתי על הכרעה, לא על כניעה. מצרים הוכרעה ב- 67 בתקיפות אוויריות, אחריהן לא נשאר לצבאה על מה להילחם אלא ליפול בשבי בכדי לשרוד. מהמעצמה ששמה גרמניה נשארו רק חורבות אחרי הפצצות בנות הברית ב- 1945. מעוצמת וכלכלת סרביה לא נותרו ב-1999 אלא חורבות אחרי הפצצות בנות הברית. בעיראק 1991, לאחר הפגיעה האנושה בתשתית הפיקודית התקשורתית והכלכלית, לא נשארה רוח לחימה ולא היתה לחימה של צבא עירק, גם לא של המשמר הרפובליקני הנשיאותי. מסע הכיבוש האמריקאי היה טיול עם קרבות בודדים באקדחים. בניית והפעלת כוח אווירי כוללת נושאים נוספים ומשמעותיים, כמו הכשרת לוחמים, טיפוח ערכי אנוש, רוח קרב וטוהר נשק, פיתוח שיטות ואמצעים ופעילות ביטחון שוטף בלתי נלאית. עידו- אם משהו לא נראה לך, חבל לרטון, לך דבר עם מי שצריך. האם לדעתך הרמטכ"ל לא יודע מה קורה בצבאו, או שהוא מגבה אפליה וקיפוח? איזה פריווילגיות אתה מזהה? תחליף מפקד ויהיו כדורים, קשור לניהול ולא לאפליה או תקציב. וביכלתו להגיע למספר זירות עימות מרוחקות בתוך שעות ספורות ולהשתתף בהכרעת הקרב, דבר ששום כוח יבשתי לא בנוי לו. ממה שאני מכיר את ההיסטוריה היו רק 2 מדינות שנכנעו בגלל תקיפה אוירית. הולנד ויפן במלה"ע ה-2. בכל אופן השקעה באותו כוח אווירי נעשית ברכישה של ציוד חדש ואחזקה של ציוד קיים וזה לא קשור לפריווילגיות שמהן החיל נהנה. ראיתי טוב מאוד בשרות שלי איך הקיצוצים משפיעים על הצבא, זה נשמע לך נורמאלי שיש כסף להטיס חיילים ומפקדים אבל אין כדורים למלא במחסניות?
Ido Rosenthal פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 אני לא רוטן. יאמר לזכותו של הצבא שבזמן שרותי שבו החלו הקיצוצים הגדולים בתקציב לאט לאט נראה היה שהוא מוותר על מותרות, כמובן שאני יודע רק על מותרות שאנחנו נהננו מהן כמו הסעות לבסיס. למרות זאת עדיין יש עוד הרבה מקומות לקצץ בהם, נקווה שהשר הנוכחי יטפל בזה.
אורח פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 עופר, משרד הבטחון/צה"ל מתקצבים את היחידות השונות עפ"י הערכתן את הצרכים. לא עפ"י מידתם היותם ראויים לצ'ופרים. עובדתית, כשאני ישנתי בחור באדמה במוצב רותם ולא היו לי מים זורמים למקלחת, כשהגיע תא"ל מחיל הים לערוך סיור במוצב ההערה היחידה שהיתה לו על תנאי המחיה היתה שצריך להחליף את הטלויזיה במועדון חיל הים בדגם עם שלט, כי לא ייתכן שהם ישבו ויראו סרטים בטלויזיה מיושנת (היתה עמדה של חיל הים עם מכ"מ ומקלע במוצב, הם חיו בעולם אחר מאיתנו). למרות חוסר שביעות רצוני מיכולות הניהול, יחסי האנוש והבנת העולם הכללית של % מהקצינים שפיקדו עלי בשריון, קשה לי להאמין שבמשך דורות כל הקשנ"רים, מפקדי האוגדות והחטיבות הם אנשים עם יכולות ניהול פחותות מאשר מפקדי טייסות, כנפיים או מה שלא יהיה (שראינו שגם בהם יש אנשים שחושבים שמסוקים צריכים לעשות לופים במרחק 6 מטרים אחד מהשני מעל קהל). לגבי כח האש של טייס - לטייס בדרגת סרן אכן יש כח אש של גדוד. לעומת זאת, ניתן להשמידו, על כל כח האש שלו ומטוסו השווה מליונים בטיל כתף בודד בעלות של 500$ בירי מקרי. כך שהאנלוגיה היא לא מטוס=גדוד. לכל כח יש את היכולות שלו והמשימות שלו. אין ספק שחיה"א הוא קריטי בתפישת הבטחון של מדינת ישראל, והדבר היה נכון תמיד, והיום יותר מאי פעם. אך חיה"א לא יכול לשאת באלמנטים רבים המרכיבים את נטל הבטחון השוטף, חיל האוויר לא עומד בשמש במחסומים או שוכב בגשם בבוץ. וכשאתה בבוץ, קל לך הרבה יותר להרגיש מופלה לרעה, כשבחיל הים יש בעיות עם השלט של ה-DVD. לגבי הדודות - עד כמה שידוע לי הן שייכות לכולם. לפחות אמורות להיות שייכות. כפי שסיפרתי לך, הסניף בו סבתי התנדבה אימץ את יחידת יב"א מצפה רמון. כפי שסיפרתי לך, ראיתי איזה פינוקים קיבלו החבר'ה מרמון שם בסיור שערכתי עם הדודות האלה בבסיס כשהייתי בן 16. יחד עם זאת, כשהייתי חייל בלבנון, בג'נין, בעזה, מעולם לא ראיתי שום דבר שהאגודה הזאת זרקה לכיוון שלנו. לא טלויזיה, לא מועדון, לא חדר כושר. אפילו לא שי לחייל. כנראה מג"חים בבקעה זה פחות סקסי מאשר טייסת אפאצ'י. נשאלת השאלה - מדוע
אורח פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 עופר, משרד הבטחון/צה"ל מתקצבים את היחידות השונות עפ"י הערכתן את הצרכים. לא עפ"י מידתם היותם ראויים לצ'ופרים. עובדתית, כשאני ישנתי בחור באדמה במוצב רותם ולא היו לי מים זורמים למקלחת, כשהגיע תא"ל מחיל הים לערוך סיור במוצב ההערה היחידה שהיתה לו על תנאי המחיה היתה שצריך להחליף את הטלויזיה במועדון חיל הים בדגם עם שלט, כי לא ייתכן שהם ישבו ויראו סרטים בטלויזיה מיושנת (היתה עמדה של חיל הים עם מכ"מ ומקלע במוצב, הם חיו בעולם אחר מאיתנו). למרות חוסר שביעות רצוני מיכולות הניהול, יחסי האנוש והבנת העולם הכללית של % מהקצינים שפיקדו עלי בשריון, קשה לי להאמין שבמשך דורות כל הקשנ"רים, מפקדי האוגדות והחטיבות הם אנשים עם יכולות ניהול פחותות מאשר מפקדי טייסות, כנפיים או מה שלא יהיה (שראינו שגם בהם יש אנשים שחושבים שמסוקים צריכים לעשות לופים במרחק 6 מטרים אחד מהשני מעל קהל). לגבי כח האש של טייס - לטייס בדרגת סרן אכן יש כח אש של גדוד. לעומת זאת, ניתן להשמידו, על כל כח האש שלו ומטוסו השווה מליונים בטיל כתף בודד בעלות של 500$ בירי מקרי. כך שהאנלוגיה היא לא מטוס=גדוד. לכל כח יש את היכולות שלו והמשימות שלו. אין ספק שחיה"א הוא קריטי בתפישת הבטחון של מדינת ישראל, והדבר היה נכון תמיד, והיום יותר מאי פעם. אך חיה"א לא יכול לשאת באלמנטים רבים המרכיבים את נטל הבטחון השוטף, חיל האוויר לא עומד בשמש במחסומים או שוכב בגשם בבוץ. וכשאתה בבוץ, קל לך הרבה יותר להרגיש מופלה לרעה, כשבחיל הים יש בעיות עם השלט של ה-DVD. לגבי הדודות - עד כמה שידוע לי הן שייכות לכולם. לפחות אמורות להיות שייכות. כפי שסיפרתי לך, הסניף בו סבתי התנדבה אימץ את יחידת יב"א מצפה רמון. כפי שסיפרתי לך, ראיתי איזה פינוקים קיבלו החבר'ה מרמון שם בסיור שערכתי עם הדודות האלה בבסיס כשהייתי בן 16. יחד עם זאת, כשהייתי חייל בלבנון, בג'נין, בעזה, מעולם לא ראיתי שום דבר שהאגודה הזאת זרקה לכיוון שלנו. לא טלויזיה, לא מועדון, לא חדר כושר. אפילו לא שי לחייל. כנראה מג"חים בבקעה זה פחות סקסי מאשר טייסת אפאצ'י. אבל אתה צודק, עופר. לא מדובר פה בחוסר צדק. צדק בכלל לא קשור לעניין. כל אחד משרת איפה שהוא יכול, ונותן כמה שהוא יכול. אבל התופעות האלה פשוט גורמות לחוסר מוטיבציה כללית ביחידות שביום פקודה צריכות להחזיק את הגבולות, וההשפעה של הדברים האלה היא הרסנית.
3Dvg פורסם מאי 6, 2006 דיווח פורסם מאי 6, 2006 לגבי כח האש של טייס - לטייס בדרגת סרן אכן יש כח אש של גדוד. לעומת זאת, ניתן להשמידו, על כל כח האש שלו ומטוסו השווה מליונים בטיל כתף בודד בעלות של 500$ בירי מקרי. תכפיל ב-600, סטינגר עולה 300,000$ לטיל (זה מה שאמרו לחבר שלי למה הם מתאמנים על סטינגרים דמי כול החים שלהם ואף פעם לא ירו טיל אמיתי..... ) בקשר לאפלילה התקציבית, זה לא כי חייל האוויר הוא יותר מגניב ולכן הוא מקבל מליון דול מחייל השיריון, בכלל לא! זה כי לאמן חייל שיריון זה 3 חודשי טירונות ועוד כמה חודשים השלמה וזהוא במחיר שלא עולה על גיחה אחת......ולעומתו חייל האוויר משקיע 3 שנים בכול חניך, 3 שנים של כסף ומשאבים ואין סוף גיחות (תחשבו על מחיר של שעת טיסה בססנה יקר?, לא יקר כמו האימון המתקדם, עופר יודע יותר טוב ממני מחירים אבל רק לפרספקטיבה) תחשוב על זה שחייל האוויר צריך מאות מליוני דולרים כדי לממן את ההכשרה ואת השמירה על כישרות (לא מצאתי מילה אחרת...:S) הצוות שכבר סיים את הקורס מדובר על מליארדיפ שהולכים רק על פעולות שוטפות ואיפה הרכישה של מטוסים (עוד כמה מליונים לכול מטוס) שכן לא מזמן נרכשו 103 מטוסי F-16I אז נכון טנק מרכבה סימן 4 עולה פחות או יותר כמו מטוס (כי הוא מתקדם וכו', שוב אין לי מחירים מדויקים להשוואה מלאה) וכאשר אתה מבקש מאות מליארדי דולרים סביר להניח שישאר לך עודף של סכומי ענק בעוד שחילות שהצריכה שלהם הרבה יותר נמוכה העודף הוא הרבה יותר קטן ובכלל אני לא חושב שאתה מרמורמר על זה שהחייל ההוא מקבל יותר כסף מהחילל הזה כי אחרי הכול זה הכול תלויי בתפקיד ובמחויבות שלשמה התגיסו, אדם שהולך להיות קרבי לא מצפה שהוא הולך לשבת במשרד ממוזג כול השירות ולירות במחבלים, אתה ידעתה שאתה הולך לשבת במערבים בבוץ ובקור את זה כולם יודעים ולעומתך מי שלא יכול/לא רוצה להיות בקרבי יושב במזגן עם מחשב, למה? כי בבסיס יותר קל וזה יותר נגיש, אתה לא יש מחסומים שחשמל לא ניתן להעביר להם (מתבססים על גנרטורים) וכול המערכת עוד שניה נופלת מעומס, אז אתה רוצה מזגן? אין מה לעשות שקרבי שנמצא בשטח, מפאת יכולות פיזייות לא ניתן להעביר לו את כול הפריבילגיות שאנשים שמעבירים את רוב השירות שלהם במקום קבוע, בבסיס שבו ניתן להשקיע ולתפח זה פשות נראה לי שאתה היתה ביחידה שהצריכים התקציבים שלה לא היו גדולים במיוחד ולכן גם העודפים שנתן להם לא היה גדול במיוחד (עודפים= פריבילגיה) בקשר לדודת שאתם מדברים עליהם, כנראה שפספסתי שורה, אבל אכן, טייס אפצ'י יותר סקסי מג"חים תשאל את מי שאתה רוצה.... (עזוב עכשיו אני סתם זורע מלח על הפצעים...) ד"א ניתן לשנו את הכותרת מ-"האם יזיזו את שדה דוב לתוך הים?!" ל-"למה חיילות אחרים מקבלים יותר תקציב" התשובה: כי הם מתעסקים עם ציוד יקר יותר והכשרה ארוכה יותר שעולה הרבה יותר ראה לדוגמא את מערכך ה נ"מ, כמה טילים הולכים שם (דמי וניסויים) לועומת הכשה של נהג טנק, לא יותר מלימוד נהיגה (ואפילו פחות כי אין טסטים... :wink: ) יום טוב!
אורח פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 טל, א. לא כל חייל חיל אוויר הוא טייס. רובם למעשה הם משקי ממטרות. כולם נהנים מאותה העוגה. ב. SA-7 עולה ה-ר-ב-ה פחות.
Ido Rosenthal פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 לועומת הכשה של נהג טנק, לא יותר מלימוד נהיגה (ואפילו פחות כי אין טסטים... :wink: )יום טוב! הכשרה של נהג אולי, הכשרה של צוות לא ממצאת את עצמה במסלול של שיריונר. אבל זה לא קשור למה שאורן אומר, שחיל האויר יקבל את כל מה שמגיע לו, לבריאות, אבל שלא יקבל תוספות למותרות על חשבון סל תרופות או קיצבאות של ביטוח לאומי. אגב לא רק בחיל האוויר מפנקים את החיילים, גם בסיירות אבל שם לפחות מגיע להם.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 בואו נתפתח מעט: א. אין כאן קשר לפינוק. קיימת בשוק העבודה תחרות קשה על כוח אדם איכותי. דוגמא- אחייני נשלף כמצטיין לימודי כלכלה באוניב' ת"א על-ידי חב' יעוץ מקנזי, קיבל מיד תנאים שבחברות אחרות מנהלים חולמים לקבל, לאחר שנתיים כבר למד על חשבונם בהרווארד ניהול בכיר, ועד אז ישב במוסקבה ובסידני בפרויקטים. ב. ח"א לא רק קריטי לקיומנו אלא גם מתוחכם וזקוק לאיכות כוח אדם גבוהה ובכמות. הוא מתחרה על אותו כוח אדם (שמשרת במילואים כקצין אצל אמיר פז ביחידה ולא במקרה, בדוגמא שהבאתי. הנ"ל אחרי רכישת ניסיון רב באותה יחידה לא חתם המשך שירות קבע אלא השתחרר, כלומר ח"א הפסיד כאן בתחרות על אותו אדם). ח"א מעדיף לרכוש יותר מערכות נשק וחימוש, אך אם לא יתחרה כראוי גם בתנאי שירות, לא יהיה מי שישגר את אותו חימוש, ואלה שייתגייסו, לא נתפלא אם יתרסקו בדרך למטרה, אם בכלל ימריאו. לועומת הכשה של נהג טנק, לא יותר מלימוד נהיגה (ואפילו פחות כי אין טסטים... :wink: )יום טוב! הכשרה של נהג אולי, הכשרה של צוות לא ממצאת את עצמה במסלול של שיריונר. אבל זה לא קשור למה שאורן אומר, שחיל האויר יקבל את כל מה שמגיע לו, לבריאות, אבל שלא יקבל תוספות למותרות על חשבון סל תרופות או קיצבאות של ביטוח לאומי. אגב לא רק בחיל האוויר מפנקים את החיילים, גם בסיירות אבל שם לפחות מגיע להם.
Ido Rosenthal פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 בואו נתפתח מעט: א. אין כאן קשר לפינוק. קיימת בשוק העבודה תחרות קשה על כוח אדם איכותי. דוגמא- אחייני נשלף כמצטיין לימודי כלכלה באוניב' ת"א על-ידי חב' יעוץ מקנזי, קיבל מיד תנאים שבחברות אחרות מנהלים חולמים לקבל, לאחר שנתיים כבר למד על חשבונם בהרווארד ניהול בכיר, ועד אז ישב במוסקבה ובסידני בפרויקטים. ב. ח"א לא רק קריטי לקיומנו אלא גם מתוחכם וזקוק לאיכות כוח אדם גבוהה ובכמות. הוא מתחרה על אותו כוח אדם (שמשרת במילואים כקצין אצל אמיר פז ביחידה ולא במקרה, בדוגמא שהבאתי. הנ"ל אחרי רכישת ניסיון רב באותה יחידה לא חתם המשך שירות קבע אלא השתחרר, כלומר ח"א הפסיד כאן בתחרות על אותו אדם). ח"א מעדיף לרכוש יותר מערכות נשק וחימוש, אך אם לא יתחרה כראוי גם בתנאי שירות, לא יהיה מי שישגר את אותו חימוש, ואלה שייתגייסו, לא נתפלא אם יתרסקו בדרך למטרה, אם בכלל ימריאו. לועומת הכשה של נהג טנק, לא יותר מלימוד נהיגה (ואפילו פחות כי אין טסטים... :wink: )יום טוב! הכשרה של נהג אולי, הכשרה של צוות לא ממצאת את עצמה במסלול של שיריונר. אבל זה לא קשור למה שאורן אומר, שחיל האויר יקבל את כל מה שמגיע לו, לבריאות, אבל שלא יקבל תוספות למותרות על חשבון סל תרופות או קיצבאות של ביטוח לאומי. אגב לא רק בחיל האוויר מפנקים את החיילים, גם בסיירות אבל שם לפחות מגיע להם. הבנתי, אז בחיל השריון ובחי"ר אין צורך בכוח אדם איכותי, מספיקים אנשים אנאלפבתים שלא יודעים קרוא וכתוב. בפעם המאה עופר, חיל אוויר לא מורכב רק מאנשים "איכותיים" שצריך להתחרות עליהם, ברור שאלה צריכים לקבל מה שמגיע להם, אבל הם עדיין נתח קטן מחיל האויר. אני אביא לך דוגמא נגדית, אומנם לא בחיל האויר אבל זה לא משנה כי בכל הצבא יש כאלה. חבר שלי היה קצין במז"י, היו לו אולי 3 ימים בשנה שהוא עשה משהו, בשאר ימי השנה היה מגיע למשרד נועל את הדלת, קם ב-5 בערב וחוזר הביתה, לפחות לא באותה השקעה של שעות עבודה. על השינה הזו הוא היה מקבל 5000שח בחודש, משכורת שאין סיכוי שהיה מתקרב אליה באזרחות. אחרי שהוא סיים את שנת הקבע שלו רצו להחתים אותו עוד אבל הוא לא רצה למרות שקיבל אפילו הצעה מפתה עוד יותר. במקום זה עכשיו הוא עושה שבוע מילואים בשנה באותו התפקיד. אז נכון שיש הרבה אנשים חשובים לצבא שעושים עבודת קודש, אבל מהצד השני יש הרבה אנשים שלא עושים כלום. אבל התופעה הזו מצטמצמת בשנים האחרונות ככל שמקצצים בתקציב הבטחון.
E.Z פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 הצבא בכלליות הוא גוף לא יעיל- זאת מערכת גדולה ומוגשמת והחוסר יעילות חוגג בה, ראיתי פעם תוכנית של גיא מרוז בערוץ 8 של כל מיני תחקירים כאלה שבאחד מהם גיא רוצה לראות את תקציב הביטחון- הדבר היותר מסווג במדינה הזאת- הוא רצה זאת על מנת לראות אם יש מישהו שמבקר את הבזבוזים בצבא לפחות מהכנסת וגילה איך זה עובד: קיימת וועדה לעניני תקציב הביטחון - שנבחרים בה בקפידה ח"כים עם סיווג מתאים פעם בשנה מתכנסת הוועדה הזאת שמקבלת ספר עבה של 500 עמודים שעליו הם עוברים עם ראשי הצבא ב 5 שעות- כאשר מוצג שם כל הפירוט- ראיינואת אחד הח"כים שאמר - שב- 5 שעות אתה לא מספיק להיכנס לעומק של כלום- כל פעם בא נציג חייל אחר שבלבל את המוח - על הכרחיות פרוייקט זה או אחר- מה שלא מאפשר להם לתת ווטו מדובר ב 5 שעות שאחריהם נלקחים מהח"כים הספרים האלה כי הרי מדובר במסמך הכי מסווג במדינה- ואין להם אפשרות לעבור עליו יותר. חבל שהם לא שמים לב לאותם 5 נגדים שישבו אצלי בגדוד נידח בשריון על פנסיה שמנה ותנאי עבודה לא ראים בכלל כולל משכורת מכובדת- על צביעת זיוודים וחתימה על טפסים. ככה זה עובד אולי יום אחד יקחו לכלב שקיבל את ההליכון בבסיס ח"א ובמקום זה ישפצו בפלוגה שלי את המועדון לפני שהוא בכלל יתפרק..
Opher Ben Peretz פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 בואו נתפתח מעט: א. אין כאן קשר לפינוק. קיימת בשוק העבודה תחרות קשה על כוח אדם איכותי. דוגמא- אחייני נשלף כמצטיין לימודי כלכלה באוניב' ת"א על-ידי חב' יעוץ מקנזי, קיבל מיד תנאים שבחברות אחרות מנהלים חולמים לקבל, לאחר שנתיים כבר למד על חשבונם בהרווארד ניהול בכיר, ועד אז ישב במוסקבה ובסידני בפרויקטים. ב. ח"א לא רק קריטי לקיומנו אלא גם מתוחכם וזקוק לאיכות כוח אדם גבוהה ובכמות. הוא מתחרה על אותו כוח אדם (שמשרת במילואים כקצין אצל אמיר פז ביחידה ולא במקרה, בדוגמא שהבאתי. הנ"ל אחרי רכישת ניסיון רב באותה יחידה לא חתם המשך שירות קבע אלא השתחרר, כלומר ח"א הפסיד כאן בתחרות על אותו אדם). ח"א מעדיף לרכוש יותר מערכות נשק וחימוש, אך אם לא יתחרה כראוי גם בתנאי שירות, לא יהיה מי שישגר את אותו חימוש, ואלה שייתגייסו, לא נתפלא אם יתרסקו בדרך למטרה, אם בכלל ימריאו. לועומת הכשה של נהג טנק, לא יותר מלימוד נהיגה (ואפילו פחות כי אין טסטים... :wink: )יום טוב! הכשרה של נהג אולי, הכשרה של צוות לא ממצאת את עצמה במסלול של שיריונר. אבל זה לא קשור למה שאורן אומר, שחיל האויר יקבל את כל מה שמגיע לו, לבריאות, אבל שלא יקבל תוספות למותרות על חשבון סל תרופות או קיצבאות של ביטוח לאומי. אגב לא רק בחיל האוויר מפנקים את החיילים, גם בסיירות אבל שם לפחות מגיע להם. הבנתי, אז בחיל השריון ובחי"ר אין צורך בכוח אדם איכותי, מספיקים אנשים אנאלפבתים שלא יודעים קרוא וכתוב. היכן כתבתי כך? בפעם המאה עופר, חיל אוויר לא מורכב רק מאנשים "איכותיים" שצריך להתחרות עליהם, ברור שאלה צריכים לקבל מה שמגיע להם, אבל הם עדיין נתח קטן מחיל האויר. היכן כתבתי כך? שרשרת תיקרע בחוליה החלשה ביותר שלה. מספיק שבמקום איציק ישימו בדת"ק מישהו בינוני בכדי שלטייס יהיה ספק אם בכלל כדאי לו לטוס על אותו כלי. אני אביא לך דוגמא נגדית, אומנם לא בחיל האויר אבל זה לא משנה כי בכל הצבא יש כאלה. חבר שלי היה קצין במז"י, היו לו אולי 3 ימים בשנה שהוא עשה משהו, בשאר ימי השנה היה מגיע למשרד נועל את הדלת, קם ב-5 בערב וחוזר הביתה, לפחות לא באותה השקעה של שעות עבודה. על השינה הזו הוא היה מקבל 5000שח בחודש, משכורת שאין סיכוי שהיה מתקרב אליה באזרחות. אחרי שהוא סיים את שנת הקבע שלו רצו להחתים אותו עוד אבל הוא לא רצה למרות שקיבל אפילו הצעה מפתה עוד יותר. במקום זה עכשיו הוא עושה שבוע מילואים בשנה באותו התפקיד. אז נכון שיש הרבה אנשים חשובים לצבא שעושים עבודת קודש, אבל מהצד השני יש הרבה אנשים שלא עושים כלום. אבל התופעה הזו מצטמצמת בשנים האחרונות ככל שמקצצים בתקציב הבטחון. ביקרתי במת"ש ערב פסח- עדיין יש המוני אנשים שלא עושים כלום.
אורח פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 לטיפול בחוסר היעילות יש צד שני. מרצה שלי למדיניות עסקית סיפר שביחידות טכנולוגיות בחיל המודיעין גילו שהם עוסקים בהכשרת מתכנתים שאחר כל 30% מהזמן שלהם עוסקים בשמירות ואבט"שים. זה ביזבוז מבחינת הצבא, ולכן לוקחים שמירה באאוטסורסינג ביחידות האלה... זו לדעתי הגזמה, על בסיסי צה"ל צריכים לשמור חיילים, ולא חברות אבטחה! בכל אופן, יש היום בעיה בצבא. המוטיבציה לשרת ביחידות השדה הולכת וקטנה. מי שישרת ביחידות ממר"מ או 8200 רוכש מקצוע ונסיון שרמות שאף אחד בחוץ לא מסוגל להתחרות בהם. מי שיעסוק במקצועות טכניים אחרים, גם לוקח איתו משהו לאזרחות. אפילו מי שיהיה מש"ק קישור בקריה יוצא מהצבא עם נסיון ב"משאבי אנוש". האנשים הנ"ל גם יכולים ללמוד ולסיים תארים אקדמאים בשלב בו חייל קרבי יכול אולי רק להתחיל לימודים. ועם קיצור השירות הקרוב לג'ובניקים המוטיבציה ללכת ולהיות לוחם תרד עוד יותר. העולם השתנה, ישראל לא בסכנה קיומית, ואנשים מתגייסים לצבא בשביל ההגשמה העצמית לא פחות מאשר בשביל ההגנה על המולדת. צה"ל חייב להתאים את עצמו למציאות הזאת. ראיתי מ"פאים בשריון שלא הייתי מעסיק אותם בדיר חזירים, לא כל שכן לתת להם לפקד על אנשים בקרב. כי אין מה לעשות. ב-5000 ש"ח לחודש קשה לשכנע היום אדם אינטיליגנטי לשרת בארגון טוטאלי כזה. במיוחד כשחבריו, אם ייתנו 1/10 מהשעות ו-1/100 מהמסירות וההקרבה שלו ביחידה טכנולוגית גם ירוויחו יותר בקבע, וגם יצאו מהצבא עם 6 שנים נסיון בפיתוח תוכנה לשכר שמתחיל ב-5 ספרות באזרחות. וחיילים קולטים בכל מיני רמות של מודעות מה מידת ההשקעה בהם. ומחזירים את אותו הדבר למערכת.
Ido Rosenthal פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 היכן כתבתי כך? אולי לא רשמת את זה במילים האלה אבל זה מה שאני מבין מכך ש: ח"א לא רק קריטי לקיומנו אלא גם מתוחכם וזקוק לאיכות כוח אדם גבוהה ובכמות באותה מידה יכולת להגיד את זה על כל צה"ל. אגב מה שרשמת על כך שיש תחרות על כוח אדם איכותי, אני לא מסכים עם זה לגמרי, יש יותר תחרות של כוח אדם איכותי על מקומות עבודה בארץ מאשר תחרות של מקומות עבודה על כוח אדם. הגוף היחיד שצריך באמת לפתות אנשים לבוא לעבוד אצלו הוא הצבא כי אין הרבה אנשים שהיו רוצים להשאר במסגרת נוקשה כזו בשביל שכר מינימום
אורח פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 אני חייב רק תיקון עיוות אחד. חיל האוויר הוא אכן גורם מכריע. אבל מלחמת ששת הימים ומלחמת יום הכיפורים הוכרעו על הקרקע באותה מידה בה הן הוכרעו באוויר. לולא אנשים כאביגדור קהלני ויוסי בן חנן ייתכן ואולמרט היה מדבר על גבולות קבע שונים לגמרי... לא סתם מלמדים את ישראל טל בווסט פוינט לצד מוטגומרי, רומל ופאטון.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 8, 2006 דיווח פורסם מאי 8, 2006 נכון, וזו היתה רוח דברי, מה שאתה אומר הוא שבכדי לנצח מלחמה צריך צבא, וזה רובנו יודעים. התייחסתי לח"א שהכריע, וכיסיתי בהודעתי את שנראה לי חשוב. גם מקורות הכריעה בספקה מים, ובתי הזיקוק, וחילות חימוש ואספקה. היה גורם אחד ששינה את פני המזרח התיכון והוא צה"ל, ח"א הכריע מערכה אווירית חסרת תקדים בהיסטוריה של המלחמות. חילות השדה הכריעו את מה שנשאר מהאויב אחרי שח"א היכה בהם. ללא העליונות האווירית המוחלטת, מה שהיה משתנה באופן משמעותי הם כמות ההרוגים ומשך הלחימה. לגבי קווי גבול ומשא ומתן, ירדן למרות קירבתה ללב המדינה לא היוותה יריב של ממש משום בחינה, ועצם תקיפתה את ירושלים, ת"א, ובסיס ח"א בארטילריה היוותה עילה לכיבוש הגדה. במלחמת יום כיפור, תרומת ח"א להצלחת הלחימה על הקרקע לבלימה, ייצוב הקווים ולבסוף כיבוש השטחים בחזרה היתה נמוכה, בהתבטאות עדינה. כך גם נראתה הלחימה על הקרקע בעקבות זאת- שטחים שנכבשו מאתנו ו- 2870 הרוגים. פרט נוסף שלנו כאזרחי המדינה חשוב ולא כל כך שמעתי וקראתי עליו: באוגדה אחת, מהטובות שיש לצה"ל, ננטשו במהלך הלחימה על-ידי צוותים 106 כלים כבדים, חלק ניכר מהם לא פגועים. אני יודע זאת כי ביצעתי בתום הלחימה את הסיור האווירי עם רמ"ט האוגדה תא"ל ג'קי אבן וביחד מצאנו את הכלים שחסרו. היו ביניהם תומ"תים 175 מ"מ שלא ירו פגז אחד. כדאי לחשוב מה הכריע כאן את מי. אני חייב רק תיקון עיוות אחד.חיל האוויר הוא אכן גורם מכריע. אבל מלחמת ששת הימים ומלחמת יום הכיפורים הוכרעו על הקרקע באותה מידה בה הן הוכרעו באוויר. לולא אנשים כאביגדור קהלני ויוסי בן חנן ייתכן ואולמרט היה מדבר על גבולות קבע שונים לגמרי... לא סתם מלמדים את ישראל טל בווסט פוינט לצד מוטגומרי, רומל ופאטון.
AaronDagan פורסם מאי 8, 2006 דיווח פורסם מאי 8, 2006 שלום לכל החברים השותפים ל"שרשור" הזה. מידי פעם אני נתקל במסגרת שיטוטיי בפורום בשרשורים מסוג זה, ואני חייב להודות: אני נפעם כל פעם מחדש כיצד מתפתחים דברים כאלה לממדים מפלצתיים (5 עמודים ועוד יש למה לצפות כנראה.....) לא בטוח שזה פסול, אבל חברים - אם אתם מחפשים במה להבעת דעות, אולי תפתחו מחלקה חדשה בפורום המיועדת בלעדית למטרה זו? מה דעתך אלעד? אני משוכנע שעופר, אורן, אלעד ועידו (ויוסלחו לי אלה שלא הזכרתי) אפילו לא שמו לב כיצד ועל מה התחיל הדיון המרתק הזה.....(שדה דוב על אי בים.....זוכרים?...). תודה.