Amir Paz פורסם מאי 16, 2006 דיווח פורסם מאי 16, 2006 יצא לי לחשוב על זה - לא יצא לי לבדוק את זה. אני טס עכשיו עם 747... מדפים מלא למטה. האם ברגע שלחצתי F5 במקלדת (הרמה מלאה של כל המדפים מכה אחת) ההשפעה האוירודינמית תבוא לידי ביטוי בסימולטור עם הגעת המד מדפים ל 0 או----- באותו רגע של הלחיצה כי הרי ידית המדפים למעלה השאלה רלוונטית לכל מטוס כמובן, פשוט ב 747 לוקח זמן למדפים לעלות/לרדת ורק ככה ניתן לבחון את העניין.
ha5mvo פורסם מאי 16, 2006 דיווח פורסם מאי 16, 2006 You'll feel it once the flaps - not the handle. is in its new position
yoni revivo פורסם מאי 16, 2006 דיווח פורסם מאי 16, 2006 למעשה ההשפעה נעשית בתהליך הדרגתי. תבקר את קובץ ה-air. של המטוס, שם ב-Flap Drag vs Position ישנו גרף המתאר את שלב המדפים כפונקציה של הגרר. בנוסף ל-Primary Aerodynamics.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 16, 2006 דיווח פורסם מאי 16, 2006 יוני צודק. הדבר כמובן תלוי בהדמייה הספציפית של המטוס, ולא בדקתי את הקובץ אך נראה כי ה- PMDG B744 עשוי מפורט ומדויק. שינוי תצורת מטוס, כגון שינוי מצב מדפים גורר מספר השפעות על התנהגות המטוס: א. שינוי כל עקומות העילוי, הגרר והיחס ביניהן, משפיע חזק על ביצועים ותכונות ניהוג, למשל שיעור נסיקה, ותגובת המטוס למשב (עקב שינוי שיפוע עקומת עילוי מול זווית התקפה). ב. שינוי מיקומי מרכז המומנט, מרכז הלחץ (ומעט מרכז כובד אורכי ואנכי) של המטוס, משפיע על תכונות הניהוג, למשל קיפול יגרום במטוסים מקובלים למומנט הורדת אף, ויחייב לחץ חזק אחורה על מוט ההיגוי עד קיזוז אחורה. ב- PMDG B744 וב- RFP B742 משך תנועת המדפים ריאליסטי ולכן השינויים מורגשים בהדרגה. במטוס אחר שאינו עשוי כך, ואי הקפדה על תהליך אחרי המראה נכון בו הקיפול נעשה מעל 1000 רגל לפחות, אי תשומת לב לכך למשל בהמראת מכשירים בערפל או לתוך עננים, עלולה להסתיים בפגיעה באדמה די מהר. למעשה ההשפעה נעשית בתהליך הדרגתי.תבקר את קובץ ה-air. של המטוס, שם ב-Flap Drag vs Position ישנו גרף המתאר את שלב המדפים כפונקציה של הגרר. בנוסף ל-Primary Aerodynamics.
Baruch Spiegel פורסם יוני 5, 2006 דיווח פורסם יוני 5, 2006 היי, כמו שהבטחתי אני משלים חומר ועונה איפה שמוצא לנכון. לפי מיטב ידיעתי יש הבדל בין מטוסים עם כנף גבוהה למטוסים עם כנף נמוכה לגבי נטיית האף לעלות\לרדת בזמן הוצאה\קיפול מדפים. זה תלוי במיקום הכנף (והמדפים) ביחס למיקום מחולל ההספק (מנוע+מדחף או סילון). כאשר הכנף נמוכה ונמצאת מתחת לקו הפעולה של המנוע הורדת מדפים תגרום לתוספת גרר בכנף ולמומנט סביב מרכז הכובד של המטוס שיגרום לנטייה להוריד אף, לעומת זאת כשהכנף גבוהה, ונמצאת מעל קו הפעולה של מחולל ההספק\דחף, הורדת מדפים תגרום למומנט בכיוון ההפוך ולכן האף נוטה לעלות. (אני זוכר את זה בבירור מההסבה מססנה לMOONEY ומהדגשים שניתנו לי לגבי מה לצפות בזמן הורדת מדפים ולאיזה כיוון לקזז.) כמובן שזה לא הגורם העיקרי ויש לקחת בחשבון עוד גורמים כגון שינוי במיקום מרכז הלחץ בעקבות הוצאת מדפים והמיקום היחסי החדש שלו ביחס למרכז הכובד. ואיך השינוי הזה משפיע על סך כל המומנטים הפועלים על המטוס בציר העילרוד.
Opher Ben Peretz פורסם יוני 5, 2006 דיווח פורסם יוני 5, 2006 התופעה האחרונה שאתה מציין הינה העיקרית והמשותפת למרבית המטוסים- תזוזת מרכז הלחץ עם שינוי מצב מדפים. עניין השפעת זרימת מדחף על מדפים הינה משנית וקיימת במטוס זה או אחר לפי תצורתו. היי, כמו שהבטחתי אני משלים חומר ועונה איפה שמוצא לנכון. לפי מיטב ידיעתי יש הבדל בין מטוסים עם כנף גבוהה למטוסים עם כנף נמוכה לגבי נטיית האף לעלות\לרדת בזמן הוצאה\קיפול מדפים. זה תלוי במיקום הכנף (והמדפים) ביחס למיקום מחולל ההספק (מנוע+מדחף או סילון). כאשר הכנף נמוכה ונמצאת מתחת לקו הפעולה של המנוע הורדת מדפים תגרום לתוספת גרר בכנף ולמומנט סביב מרכז הכובד של המטוס שיגרום לנטייה להוריד אף, לעומת זאת כשהכנף גבוהה, ונמצאת מעל קו הפעולה של מחולל ההספק\דחף, הורדת מדפים תגרום למומנט בכיוון ההפוך ולכן האף נוטה לעלות. (אני זוכר את זה בבירור מההסבה מססנה לMOONEY ומהדגשים שניתנו לי לגבי מה לצפות בזמן הורדת מדפים ולאיזה כיוון לקזז.) כמובן שזה לא הגורם העיקרי ויש לקחת בחשבון עוד גורמים כגון שינוי במיקום מרכז הלחץ בעקבות הוצאת מדפים והמיקום היחסי החדש שלו ביחס למרכז הכובד. ואיך השינוי הזה משפיע על סך כל המומנטים הפועלים על המטוס בציר העילרוד.
Baruch Spiegel פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 OK, אם אני מבין נכון הסיבה העיקרית לשינוי מיקום מרכז הלחץ היא העובדה שהמדף לא רק יורדת כלפי מטה אלא גם נשלפת החוצה כשמורידים מדפים. ואם כך זה מסביר הכל כי בססנה אכן המכניזם של המדפים יוצר תנועה החוצה ולמטה (מי שראה פעם את המסילות של המדפים - מכניזם מעניין) ואילו בMOONEY כמעט ואין שליפה החוצה אלא רק קיפול כלפי מטה.
Opher Ben Peretz פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 אכן זו הסיבה העיקרית. OK, אם אני מבין נכון הסיבה העיקרית לשינוי מיקום מרכז הלחץ היא העובדה שהמדף לא רק יורדת כלפי מטה אלא גם נשלפת החוצה כשמורידים מדפים. ואם כך זה מסביר הכל כי בססנה אכן המכניזם של המדפים יוצר תנועה החוצה ולמטה (מי שראה פעם את המסילות של המדפים - מכניזם מעניין) ואילו בMOONEY כמעט ואין שליפה החוצה אלא רק קיפול כלפי מטה.
Baruch Spiegel פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 ואם כבר אני נזכר בMOONEY, עופר, ושאר חובבי האוטומציה תתפסו כיסא ותשבו כי אתם הולכים להזדעזע... מערכת המדפים במוני הפרימיטיבי בחיפה היתה (או אולי עדיין) בעצם משאבת יד הידראולית. לכל מצב מדפים היה מספר פמפומים ידוע מראש. והיית אמור לספור כמה פימפמת... והגלגלים... זה בכלל היה מכשיר עינויים. מערכת מכנית לחלוטין מכניזם שמבוסס על כבלים שמחוברים לידית ענקית בגודל של מטול RPG בערך... ההפעלה שלה דומה להורדה\ הרמה של בלם יד באוטו עם משבת לשחרור הידית אבל רדיוס התנועה של הידית היה פי שלוש בערך... היתה הוראה מפורשת לא להוריד גלגלים מעל 110 קשרים כי הכח האווירודינמי שמוקרן ישר לידית, ללא מתווכים הידראוליים כאלה או אחרים, עלול לשבור לך את היד פשוטו כמשמעו. אחחחח היו ימים....
Opher Ben Peretz פורסם יוני 7, 2006 דיווח פורסם יוני 7, 2006 MOONEY הינה חברה שייצרה לא מעט מטוסים, הקשר שלי אליה הינו מטיסה שערכתי כטייס במטוס MOONEY 23 EXECUTIVE, מבסיס המארינס EL TORO קליפורניה לסיבוב מעל דרום אנג'לס, דיסני-לנד והחוף עד סן דייגו. המטוס היה בבעלות חבר טוב שלי ששרת כטייס במארינס, המטוס היה מוצב ב- AERO CLUB באותו בסיס, הקיים בלא מעט מבסיסי הצבא. אנשים המשרתים וגרים בסביבה קונים מטוסים, בדרך כלל משומשים בהזדמנות ויש רבים כאלה, ומחזיקים אותם במועדון. המועדון משכיר את המטוסים לכל דכפין, בעל המטוס לא משלם אגורה על אחזקת המטוס, וכשהוא עצמו טס בו הוא רק משלם עבור הנוזלים (דלק, שמן, אנטי-פריז). אם איני טועה, שעה אז עלתה לנו 20 דולר. ואם כבר אני נזכר בMOONEY, עופר, ושאר חובבי האוטומציה תתפסו כיסא ותשבו כי אתם הולכים להזדעזע... מערכת המדפים במוני הפרימיטיבי בחיפה היתה (או אולי עדיין) בעצם משאבת יד הידראולית. לכל מצב מדפים היה מספר פמפומים ידוע מראש. והיית אמור לספור כמה פימפמת... והגלגלים... זה בכלל היה מכשיר עינויים. מערכת מכנית לחלוטין מכניזם שמבוסס על כבלים שמחוברים לידית ענקית בגודל של מטול RPG בערך... ההפעלה שלה דומה להורדה\ הרמה של בלם יד באוטו עם משבת לשחרור הידית אבל רדיוס התנועה של הידית היה פי שלוש בערך... היתה הוראה מפורשת לא להוריד גלגלים מעל 110 קשרים כי הכח האווירודינמי שמוקרן ישר לידית, ללא מתווכים הידראוליים כאלה או אחרים, עלול לשבור לך את היד פשוטו כמשמעו. אחחחח היו ימים....