Koobe פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 תל-אביב, גישה, TMA, מגדל ב"ג, שדה-דב והרצליה מאויישים. דיר באלק להשאיר אותנו עם הזי* ביד. בואו!! ;-)
Koobe פורסם יוני 6, 2006 מחבר דיווח פורסם יוני 6, 2006 אני על הערוץ 20 דקות. בינתיים: אות קריאה 4X-AIN מבקש לצאת לאילת. הכל טוב ויפה. נאלצתי לשנות לו תוכנית טיסה 8 פעמים, ובכל פעם - מסיבה אחרת. בחלק מן הפעמים, תוכנית הטיסה לא נכתבה בצורה נהלית, כגון - VOR MZD, או SFR במקום ZFR. במקרים אחרים הערתי לגבי שדה היציאה - נכתב LLBG במקום LLSD. וגם כאשר תוקן, נכתב רק LSD... (לא חוקי לפקח אחרי LSD). בקיצור - מה שאני מנסה לומר - חבר'ה - תהיו מקצועיים. אם פקח נאלץ להעיר לטייס למעלה מ-5 פעמים, וזה רק עוד לפני המראה (בחייאת, כולה למלא תוכנית טיסה.. אפילו רוג'ר, הכלב האימבציל של זיירמן עושה את זה בלי בעיה, עם עיניים עצומות ורגליים קשורות) - כנראה שהרמה בקאנטים. אה, והבחור בכלל התנתק לפני 03... כנראה שהכלב של זיירמן נקט פעולות אלימות. בואו לטוס, משעמם פה. אפילו יתושים אין.
Erez Savir פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 צודק,הודיעו לכם כמעט 8 שעות לפני שיעלה פיקוח היום בערב ואתם לא מגיעים.בקושי 2 מטוסים בכול הTMA. באמת.. אחר כך אתם מתלוננים שלא עולים פקחים אבל מתי שכן עולים(ועוד מודיעים לפני!!)אף אחד לא מגיע.. נקווה שבבחינה ביום שבת זה לא יהיה ככה.. שבוע טוב
yoni revivo פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 אכן לפעמים ישנם מצבים שבא לבכות, אך אין לאבד תקווה.. סה"כ ישנם רבים וטובים באזור זה. אני ועוד אנשים עושים הרבה מאמצים להעלאת הרמה (אם זה הדרכות, כתיבת חומרים ועוד).
Yahav Barzilay פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 במילה אחת: מ-ב-א-ס !-!-! אני לא מאמין בעיניין שלא יכלתם לפנות חצי שעה לטוס. גישה וסנטר צריכים לסגור כדי לבוא לעשות תנועה? והם התנועות היחידות! בושה. ממש ממש איכזבתם הפעם, גם כשכמה ימים לפני בחינה מנסים לתרגל ועוד הודעתי יום לפני וקיוותי לתנועה (בניגוד לכל התקופה האחרונה שאין בשדות הקטנים תנועה בכלל) אז היא איננה. טוב, כנראה שהתרגול הראשון הרציני יהיה במבחן :?
E.Z פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 אני על הערוץ 20 דקות.בינתיים: אות קריאה 4X-AIN מבקש לצאת לאילת. הכל טוב ויפה. נאלצתי לשנות לו תוכנית טיסה 8 פעמים, ובכל פעם - מסיבה אחרת. בחלק מן הפעמים, תוכנית הטיסה לא נכתבה בצורה נהלית, כגון - VOR MZD, או SFR במקום ZFR. במקרים אחרים הערתי לגבי שדה היציאה - נכתב LLBG במקום LLSD. וגם כאשר תוקן, נכתב רק LSD... (לא חוקי לפקח אחרי LSD). בקיצור - מה שאני מנסה לומר - חבר'ה - תהיו מקצועיים. אם פקח נאלץ להעיר לטייס למעלה מ-5 פעמים, וזה רק עוד לפני המראה (בחייאת, כולה למלא תוכנית טיסה.. אפילו רוג'ר, הכלב האימבציל של זיירמן עושה את זה בלי בעיה, עם עיניים עצומות ורגליים קשורות) - כנראה שהרמה בקאנטים. אה, והבחור בכלל התנתק לפני 03... כנראה שהכלב של זיירמן נקט פעולות אלימות. בואו לטוס, משעמם פה. אפילו יתושים אין. אל תזלזלו בעכבר...הוא סטארט אפ הדבר הבא יהיה לנבוח במינימה כאשר אין GPWS..
Dolav Nitay פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 אני טסתי שדה דוב-חיפה , ובאמת בקושי היתה תנועה.
Or Netzer פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 אני על הערוץ 20 דקות.בינתיים: אות קריאה 4X-AIN מבקש לצאת לאילת. הכל טוב ויפה. נאלצתי לשנות לו תוכנית טיסה 8 פעמים, ובכל פעם - מסיבה אחרת. בחלק מן הפעמים, תוכנית הטיסה לא נכתבה בצורה נהלית, כגון - VOR MZD, או SFR במקום ZFR. במקרים אחרים הערתי לגבי שדה היציאה - נכתב LLBG במקום LLSD. וגם כאשר תוקן, נכתב רק LSD... (לא חוקי לפקח אחרי LSD). בקיצור - מה שאני מנסה לומר - חבר'ה - תהיו מקצועיים. אם פקח נאלץ להעיר לטייס למעלה מ-5 פעמים, וזה רק עוד לפני המראה (בחייאת, כולה למלא תוכנית טיסה.. אפילו רוג'ר, הכלב האימבציל של זיירמן עושה את זה בלי בעיה, עם עיניים עצומות ורגליים קשורות) - כנראה שהרמה בקאנטים. אה, והבחור בכלל התנתק לפני 03... כנראה שהכלב של זיירמן נקט פעולות אלימות. בואו לטוס, משעמם פה. אפילו יתושים אין. אל תזלזלו בעכבר...הוא סטארט אפ הדבר הבא יהיה לנבוח במינימה כאשר אין GPWS.. הקמע שלנו, פינצ'ר טוי שנובח מעל הגובה שלו :mrgreen:
Matan Solomon פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 גמני טסתי LLET-LLBG בגבוה, בלי קשר לפיקוח כי לא ראיתי את ההודעה מראש, והתפלאתי איך יש כל כך הרבה פיקוח, נכנסתי וראיתי שיש מלא פיקוח ישר רצתי לטוס היה נחמד שהיה פיקוח כל הדרך, רק חבל באמת שהיו אולי איזה 4 טיסיים באוויר ...
Raz_G פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 איך שקראתי את ההודעה, המראתי מאילת עם הסיטיישן לנחיתה בש"ד. כשהייתי באזור מצדה ראיתי שכולם מחוברים עדיין. כשהתחלתי להנמיך 10 לסיבק- כולם התנתקו, נחתתי בלי שום פיקוח.
אבישי פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 ממש רציתי לבוא לטוס היום על הפיקוח של יהב בהרצליה אבל הסימ' איכזב אותי ונאלצתי למחוק אותו ולהתקין מחדש,לא הספקתי לעשות את הכל בזמן וכבר נהיה מאוחר, מצטער
Koobe פורסם יוני 6, 2006 מחבר דיווח פורסם יוני 6, 2006 אתם יורים ויורים אבל ממש לא לכיוון. אז לא היו מטוסים, אז מה? אני מוכן לשבת שעה עם טיס אחד, רק שיהיה מקצועי.
Ran Bonfil פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 מה לעשות, קורים מקרים שאין תנועה, כמו שקורים מקרים שאין פיקוח, אי אפשר להכריח אנשים לבוא לטוס, לפעמים פשוט לא מתחשק.. לא נשכח את המקרים שמספר דקות אחרי שעמדה עולה, כבר יש מעל עשרה מטוסים מחוברים, קרה לי פעם שארז סביר היה מחובר כבר בסביבות ה15 דק', ואף מטוס לא היה מחובר, אחרי מספר רגעים היה עומס כבד על הערוץ, ככה זה, דברים דינמיים. אני לא חושב שצריך להפלות טייסים מתחילים, בסה"כ לומדים, יש כאלו שלומדים מהר יותר, ויש כאלו שלא, נכון שאנו מנסים להתקרב למציאות עד כמה שאפשר, ואני חושב שכבר אנחנו מאוד מדביקים אותה, אבל זו לא מציאות ברשת ואטסים, ויש גם אנשים שעוד לא למדו את הכל, וכמו שנאמר "מטעויות לומדים" יש כאלו שגם זה לא עוזר להם, אז פה כבר אין מה לעשות. אתם יורים ויורים אבל ממש לא לכיוון.אז לא היו מטוסים, אז מה? אני מוכן לשבת שעה עם טיס אחד, רק שיהיה מקצועי. דורון, אם כל הכבוד שיש לי אליך, אני לא חושב שתגובה מסוג זה תביא את אותו אחד לטוס שנית תחת פיקוחך. אני על הערוץ 20 דקות.בינתיים: אות קריאה 4X-AIN מבקש לצאת לאילת. הכל טוב ויפה. נאלצתי לשנות לו תוכנית טיסה 8 פעמים, ובכל פעם - מסיבה אחרת. בחלק מן הפעמים, תוכנית הטיסה לא נכתבה בצורה נהלית, כגון - VOR MZD, או SFR במקום ZFR. במקרים אחרים הערתי לגבי שדה היציאה - נכתב LLBG במקום LLSD. וגם כאשר תוקן, נכתב רק LSD... (לא חוקי לפקח אחרי LSD). בקיצור - מה שאני מנסה לומר - חבר'ה - תהיו מקצועיים. אם פקח נאלץ להעיר לטייס למעלה מ-5 פעמים, וזה רק עוד לפני המראה (בחייאת, כולה למלא תוכנית טיסה.. אפילו רוג'ר, הכלב האימבציל של זיירמן עושה את זה בלי בעיה, עם עיניים עצומות ורגליים קשורות) - כנראה שהרמה בקאנטים. אה, והבחור בכלל התנתק לפני 03... כנראה שהכלב של זיירמן נקט פעולות אלימות. בואו לטוס, משעמם פה. אפילו יתושים אין.
zvi rodes פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 מה לעשות דורון,קודם תודה על הרצון שלך לפקח,אני התחברתי בשעה 22.00 בשדה דב היה פקח בהרצליה אבל הבטחתי לאישתי לקחת אותה משדה דב לחיפה בטיסת מכשירים ,לא היה פיקוח בשדה דב ,אבל ראיתי את חביבנו 4X-AIN בשטח מתכונן לטוס לאילת,הצעתי לו לעזוב את הטיסה לאילת כי חם מאוד שם ולטוס יחד איתי ואישתי לחיפה .טסנו במיבנה צמוד, קיוונו לאיזה פקח בשטח אבל לא היה ,נאלצנו להתחבר לידידנו הנאמן 122.8 שהיה זמין וכך טסנו בכיף עד חיפה.שם עוד ראיתי טייס נחמד עושה הקפות.מסקנה,לפעמים הפקח מרגיש כמו דייג ,זורק חכה ומוציא המון דגים ולפעמים "נדה",יום אסאל יום באסל,לך היה לצערי באסל ולי אסאל כי פגשתי את 4X-AIN ולא היה לי משעמם,וקבלתי גם נשיקה מאישתי על הטיסה הרומנטית איתה.בתיקווה לעתיד טוב יותר.
Yahav Barzilay פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 מה לעשות, קורים מקרים שאין תנועה, כמו שקורים מקרים שאין פיקוח, אי אפשר להכריח אנשים לבוא לטוס, לפעמים פשוט לא מתחשק..לא נשכח את המקרים שמספר דקות אחרי שעמדה עולה, כבר יש מעל עשרה מטוסים מחוברים, קרה לי פעם שארז סביר היה מחובר כבר בסביבות ה15 דק', ואף מטוס לא היה מחובר, אחרי מספר רגעים היה עומס כבד על הערוץ, ככה זה, דברים דינמיים. אני לא חושב שצריך להפלות טייסים מתחילים, בסה"כ לומדים, יש כאלו שלומדים מהר יותר, ויש כאלו שלא, נכון שאנו מנסים להתקרב למציאות עד כמה שאפשר, ואני חושב שכבר אנחנו מאוד מדביקים אותה, אבל זו לא מציאות ברשת ואטסים, ויש גם אנשים שעוד לא למדו את הכל, וכמו שנאמר "מטעויות לומדים" יש כאלו שגם זה לא עוזר להם, אז פה כבר אין מה לעשות. אתם יורים ויורים אבל ממש לא לכיוון.אז לא היו מטוסים, אז מה? אני מוכן לשבת שעה עם טיס אחד, רק שיהיה מקצועי. דורון, אם כל הכבוד שיש לי אליך, אני לא חושב שתגובה מסוג זה תביא את אותו אחד לטוס שנית תחת פיקוחך. אני על הערוץ 20 דקות.בינתיים: אות קריאה 4X-AIN מבקש לצאת לאילת. הכל טוב ויפה. נאלצתי לשנות לו תוכנית טיסה 8 פעמים, ובכל פעם - מסיבה אחרת. בחלק מן הפעמים, תוכנית הטיסה לא נכתבה בצורה נהלית, כגון - VOR MZD, או SFR במקום ZFR. במקרים אחרים הערתי לגבי שדה היציאה - נכתב LLBG במקום LLSD. וגם כאשר תוקן, נכתב רק LSD... (לא חוקי לפקח אחרי LSD). בקיצור - מה שאני מנסה לומר - חבר'ה - תהיו מקצועיים. אם פקח נאלץ להעיר לטייס למעלה מ-5 פעמים, וזה רק עוד לפני המראה (בחייאת, כולה למלא תוכנית טיסה.. אפילו רוג'ר, הכלב האימבציל של זיירמן עושה את זה בלי בעיה, עם עיניים עצומות ורגליים קשורות) - כנראה שהרמה בקאנטים. אה, והבחור בכלל התנתק לפני 03... כנראה שהכלב של זיירמן נקט פעולות אלימות. בואו לטוס, משעמם פה. אפילו יתושים אין. רן אני לא מסכים איתך בכלל. מי שלא ברמה לטוס ברשת ואני לא מדבר כרגע על AIN או על מישהו אחר, בכללי- מי שלא יודע לטוס ברשת, ולעשות את הדברים ההכנות (שליחת תוכנית בקשת מרשה וכו..) לא צריך לטוס ברשת! קצת יותר זמן להיות OFFLINE לא יזיק, עוד אימון ועוד אימון, בסך הכל זה ישתלם בסופו של דבר. טייס מקצועי- שטס, לא נעים לטוס בחברה של טייסים שיגרמו לחשוב שאתה באמת נמצא במשחק, ולא מדמה מציאות. ושוב קחו את כל מה שאמרתי כאן לא אישית. בקשר לאמירה השניה שלך: אני לא חושב שתגובה מסוג זה תביא את אותו אחד לטוס שנית תחת פיקוחך. ההפך, טייס שיטוס עם פקח שלא ידע לתקן טעויות שנעשו ע"י הטייס, לא יצא מזה כלום כי הוא לא ילמד מטעויות שהוא עושה וכך לא יוכל לתקן אותן, ומכאן לא יתקדם לשום מקום.
אריק א. פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 רן אני לא מסכים איתך בכלל.מי שלא ברמה לטוס ברשת ואני לא מדבר כרגע על AIN או על מישהו אחר, בכללי- מי שלא יודע לטוס ברשת, ולעשות את הדברים ההכנות (שליחת תוכנית בקשת מרשה) לא צריך לטוס ברשת! קצת יותר זמן להיות OFFLINE לא יזיק, עוד אימון ועוד אימון, בסך הכל זה ישתלם בסופו של דבר. טייס מקצועי- שטס, לא נעים לטוס בחברה של טייסים שיגרמו לחשוב שאתה באמת נמצא במשחק, ולא מדמה מציאות. אומנם לא יצא לי לטוס הרבה זמן בסימולטור, אבל לא זכור לי שממלאים בOFFLINE תוכנית טיסה. בדיוק בשביל זה צריך להעיר ולתקן בזמן אמת - מתסכל, אבל זה מה יש. אני גם לא חושב (אל תתפסו אותי במילה) שיש במדריכים הסבר על מילוי תוכנית טיסה. במקרה שדורון ציין, הבחור התנתק לפני 03, כנראה כי הבין שעדיף לו אולי להתרענן לפני שהוא מבצע טיסה ברשת ועל כך מגיעה לו טפיחה על השכם ולא תאוריות של מנוסה מפני בע"ח. אני בטוח שבפעם הבאה, בעקבות הסבריו של דורון הבחור ישתפר. בלי קשר, מצטער שלא הגעתי היום, אני אשה את המקסימום לקחת פחנוע לכמה הקפות בשבת. צריך לזכור שזו תקופת מבחנים לתיכוניסטים ועומס סוף סמס' לסטודנטים (ועוד המונדיאל שבא עלינו לטובה ) ולכן יצירת תנועה, גם בהתראה מראש היא קשה מאוד. לילה טוב! אריק
zvi rodes פורסם יוני 6, 2006 דיווח פורסם יוני 6, 2006 הלו הלו חברלך,לעצור קצת,קצת ברקסים מה קרה?קצת פרופורציות,במקרה אני מכיר אישית את 4X-AIN איש חביב שיכול להיות האבא וגם הסבא שלכם ואם מאוד תרצו גם יכול להיות מדריך הטיסה שלכם במטוס שמתדלקים אותו בדלק אמיתי,כך שקצת כבוד לא יזיק פה לאף אחד והכוונה לתת כבוד.למי שבאמת אכפת לו ורוצה לתקן ,להעיר,להאיר ,ללמד וכו' ימצא בודאי את הדרך הפשוטה והאלגנטית לפנות אל מר 4X-AIN בהודעה פרטית ולהציע לו את עזרתו האדיבה. אני בטוח שהנ"ל היה מקבל בברכה כל עזרה כי אני יודע כי הנ"ל אוהב את התחביב הזה של כולנו בדיוק כמונו.אז.....לכל הממהרים להוציא שירשור על טייס זה או אחר עצה לי אילכם,טוב מעשה במחשבה תחילה.
Ran Bonfil פורסם יוני 7, 2006 דיווח פורסם יוני 7, 2006 בקשר לאמירה השניה שלך: אני לא חושב שתגובה מסוג זה תביא את אותו אחד לטוס שנית תחת פיקוחך. ההפך, טייס שיטוס עם פקח שלא ידע לתקן טעויות שנעשו ע"י הטייס, לא יצא מזה כלום כי הוא לא ילמד מטעויות שהוא עושה וכך לא יוכל לתקן אותן, ומכאן לא יתקדם לשום מקום. שים לב יהב, לא אמרתי על תוכן ההודעה, התכוונתי לנימה הבוטה שנאמרו הדברים. בקשר לדבריך האחרים, אמנם יש משהו בדבריך, אבל תסכים איתי שגם בפעמים הראשונות שעלית לרשת, לא מילאת תוכנית טיסה כמו טייס במציאות למודיעין טיס, קרה לכולנו, השכלנו, והיום כבר יודעים את הדברים בצורה יותר מקצועית. יום טוב.
אורח פורסם יוני 7, 2006 דיווח פורסם יוני 7, 2006 הלו הלו חברלך,לעצור קצת,קצת ברקסים מה קרה?קצת פרופורציות,במקרה אני מכיר אישית את 4X-AIN איש חביב שיכול להיות האבא וגם הסבא שלכם ואם מאוד תרצו גם יכול להיות מדריך הטיסה שלכם במטוס שמתדלקים אותו בדלק אמיתי,כך שקצת כבוד לא יזיק פה לאף אחד והכוונה לתת כבוד.למי שבאמת אכפת לו ורוצה לתקן ,להעיר,להאיר ,ללמד וכו' ימצא בודאי את הדרך הפשוטה והאלגנטית לפנות אל מר 4X-AIN בהודעה פרטית ולהציע לו את עזרתו האדיבה.אני בטוח שהנ"ל היה מקבל בברכה כל עזרה כי אני יודע כי הנ"ל אוהב את התחביב הזה של כולנו בדיוק כמונו.אז.....לכל הממהרים להוציא שירשור על טייס זה או אחר עצה לי אילכם,טוב מעשה במחשבה תחילה. מסכים ב 100%, זו לא הדרך. וממתי פורום ראשי הפך לפורום תחקירים וממתי בתחקיר מכניסים שמות... כן 4X-XXX זה כמו שמשהו פה יאמר 4X-NVR או SAF או ELY056, כן לכל אחד יש את הקבועים שלו. ממש מגעיל. ד"א יצא לי לפקח על AIN מספר פעמים ולמרות שהוא חדש, הבחור יחסית לאחרים בסדר גמור. אז חליק דרמות ובמקום לבלבל במוח, תעלו לטוס שהסוליסט יוכל להתעסק בירוקים ולא בבלת :wink: יאלה שיהיה בוקר טוב לכולם...
Izik Bakshi פורסם יוני 7, 2006 דיווח פורסם יוני 7, 2006 חברים, באמת שאין מה להתרגש, לפעמים יוצא ערב מפוצץ מטוסים ולפעמים מעט למרות כל ההודעות מראש, אז אין מה להתאכזב לדעתי, הכל עניין של פרופורציה נכונה, אתמול עליתי לטוס איזה חצי שעה ואחרי זה ביזבזתי עוד חצי שעה בנסיון להסביר לחברה שלי למה איחרתי... באשר להדרכת טייסים, אני חושב שלא משנה כמה חומר נכתוב, תמיד יהיו טייסים חדשים שיבחרו קודם לעלות לרשת ואז ללמוד בדרך ההפוכה, וכמו שיוני אמר זה עדיין לא עוצר אותנו בלכתוב ולהדריך אנשים, פקח הוא גם מדריך שעוזר לאנשים, ובלי קשר למקרה המדובר לאחרונה היו לי מקרים שאני מפקח ומסביר לאנשים כמה וכמה פעמים את הטעות, ולמרות הכל הם חוזרים על אותה טעות ולא לומדים, זה מקרים בודדים אבל זה קורה, ופה אני רוצה לחדד שפקח או טייס מעיר ומדריך, הוא עושה זאת בעיקר כדי שלא תחזרו על אותה טעות פעמיים, ללמוד מטעויות בבקשה. יהב, אני חולק על דעתך, הרשת היא לא לטייסים מקצוענים בלבד, אלה לכולם, אני מסכים איתך שרצוי וכדאי מאוד שטייסים חדשים ילמדו קצת לפני עליה לרשת, אבל הכי חשוב מהכל, וזה לכולנו, ללמוד מטעויות ולבוא ולשאול כדי לא לעשות את אותה טעות שוב, זה הבסיס וזו הגישה הנכונה לדעתי. זה לא בושה לטעות, אבל כאשר פקח נאלץ להעיר 5 פעמים אז צריכה להידלק נורה אדומה קטנה, שאומרת "עצור, משהו לא בסדר ולא נכון, לשבת ללמוד!" גם לי יצא לפקח על הטייס המדובר בתחילת השרשור, בחור מאוד נחמד שמבלה לא מעט שעות בהאזנה לרשת לצורך למידה, אני בטוח שתראו אותו חוזר לאחר שהבין כיצד לרשום תוכנית נכונה, ואגב אשמח לעזור לך בזה, המסנגר למטה.
Shai B פורסם יוני 7, 2006 דיווח פורסם יוני 7, 2006 שלום לכולם, לגבי עניין הפיקוח והתנועה וזה, זה די תקופה של עומס, גם מבחנים, גם עבודות, זה סוף שנת לימודים וזה החלק הכי עמוס בשנה גם לאונ' וגם לבצפר. לגבי טייסים חדשים. כולנו נתקלים בתופעה, לעתים גם נדפקים בגללה. אבל אתם הייתם שם. אתם דפקתם טייסים אחרים, אתם ספגתם ירידות של וותיקים. עכשיו הם עושים את זה לכם. עכשיו תתעצבנו על ההורים שהם אומרים לכם מה לעשות, אחרי זה תתעצבנו על הילדים שלכם שהם לא עושים מה שאתם אומרים להם. זה סדר עולם. אבל כמו שהיו מי שירדו על החדשים, יהיו אלה שירצו לעזור. כל אחד מאיתנו, מאיתכם, נדפק פעם בגלל טייס חדש. אבל לצערינו, חלק גדול מכם פשוט מתעצבן עליו והולך. אם במקום להתעצבן וללכת, היינו עוצרים ועוזרים לטייס, משקיעים את הזמן שלכם לטובת התמקצעות והלעאה ברמת הטיסה, כולם מרוויחים - גם הטייס או הפקח הבא שהיה נדפק, גם ואטסים, וגם הטייס עצמו. תעצרו שנייה, תעכבו את עצמכם ותעכבו אחרים, תנו לו את המסנג'ר, כמה לינקים, וסיימתם. אם לא תעזרו לו - הוא ימשיך לעשות בלאגן. אם תעזרו לו - תעזרו לעצמכם. לא כדאי? הדבר הכי נכון שבעל ידע יכול לעשות זה להעביר את הידע למי שאין לו אותו, לדור הבא, למי שגרוע בכדורגל או לא טוב במתמטיקה, ובמקרה שלנו לטייסים חדשים. כל מה שאתם יודעים, וכל מה שאתם לא שמים לב שאתם יודעים, הכל, זה בגלל שקיבלתם חינוך. קיבלתם חינוך מההורים שלכם, או ממי שגידל אותכם, מהמורים, מחברים, מהסביבה. אתם בעצמכם לימדתם אחרים כל יום, בכל מיני דרכים שונות גם אם אתם לא שמים לב לזה. אם תשקיעו כמה דקות בלעזור למישהו במכוון, רק תקדמו את השרשרת הזאת, כי אותו אחד יתקדם ויעזור גם הוא. וזה מביא אותי לדבר הבא. לכל מי שעוזר ומלמד אחרים, זה דבר חשוב מאוד מאוד - לא שווה סתם ללמד מישהו. חשוב מאוד להגיד לו ולבטא את החשיבות שהוא בעצמו ימשיך בלימוד של אחרים והעברת הידע למי שצריך ורוצה אותו. ולכל מי שקיבל ממישהו הודעה או הבטחה או אמר לו שהוא יעזור לו במשהו, אין פה קסמים, אותו בנאדם גם חי חיים משלו... תפנו אליו אתם, ותבקשו אתם! תזוזו קצת! דברים לא יקרו לבד. בהצלחה לכולם
Yahav Barzilay פורסם יוני 7, 2006 דיווח פורסם יוני 7, 2006 יהב, אני חולק על דעתך, הרשת היא לא לטייסים מקצוענים בלבד, אלה לכולם, אני מסכים איתך שרצוי וכדאי מאוד שטייסים חדשים ילמדו קצת לפני עליה לרשת, אבל הכי חשוב מהכל, וזה לכולנו, ללמוד מטעויות ולבוא ולשאול כדי לא לעשות את אותה טעות שוב, זה הבסיס וזו הגישה הנכונה לדעתי. זה לא בושה לטעות, אבל כאשר פקח נאלץ להעיר 5 פעמים אז צריכה להידלק נורה אדומה קטנה, שאומרת "עצור, משהו לא בסדר ולא נכון, לשבת ללמוד!" יש לי כמה דקות ואני חייב לזוז אז אני אתמצת כאן: איציק, איני אומר שהרשת היא רק לטייסים מקצועיים, חס וחלילה, הרי כולנו התחלנו מאיפשהו, אף אחד כאן לא בא אחרי ניסיון כמקצוען. אלא אני מתייחס להערה של דורון שאמר שהעיר לטייס כ-7 פעמים. אם הגענו למצב הזה לדעתי אז הטייס עדיין לא בשל לטוס ברשת. ההפך, חדשים זה דבר טוב בריא וצעיר וחלקם גם יגיעו לרמות הרבה יותר גבוהות, מה שמצריך קצת סבלנות, ולצערי למעטים חדשים יש את התכונה הזו. זהו רק רציתי להבהיר את דברי כדנראה שלא הובנו נכונה, הרשת היא בהחלט לא למקצוענים בלבד. יום נעים
Izik Bakshi פורסם יוני 8, 2006 דיווח פורסם יוני 8, 2006 מסכים איתך יהב, וציינתי גם, כאשר מעירים 5 פעמים רצוף, אז צריכה להידלק נורה אדומה קטנה... שי, יש עזרה והדרכה לחדשים, הבעיה שהעלתי היא שיש בודדים שלמרות העזרה והערות פשוט לא לומדים מטעויות, זה בודדים אבל שוב זה תופעה לא טובה, כי אם לא למדנו מטעויות אז מה עשינו?
Shai B פורסם יוני 8, 2006 דיווח פורסם יוני 8, 2006 מסכים איתך יהב, וציינתי גם, כאשר מעירים 5 פעמים רצוף, אז צריכה להידלק נורה אדומה קטנה...שי, יש עזרה והדרכה לחדשים, הבעיה שהעלתי היא שיש בודדים שלמרות העזרה והערות פשוט לא לומדים מטעויות, זה בודדים אבל שוב זה תופעה לא טובה, כי אם לא למדנו מטעויות אז מה עשינו? איציק אני יודע שיש הדרכה, אבל לא דיברתי על ההדרכה המאורגנת [והמצוינת והמבורכת וכו'] אלא דיברתי אל כל הטייסים שלא קשורים לשום צוות ולשום ארגון ורק טסים בשביל עצמם, ונתקלים בטייס חדש, ופשוט מתעצבנים, צועקים עליו, מעירים לו...אבל לא תורמים לו שום דבר בזה. ואלה שלא לומדים מטעויות, הבודדים האלה שלא שמים על כלום, בסופו של דבר יחזרו לקאונטר סטרייק, כי הסיבה היחידה שהם הגיעו לואטסים היא שמטוסים זה מגניב.
Koobe פורסם יוני 8, 2006 מחבר דיווח פורסם יוני 8, 2006 מסכים איתך יהב, וציינתי גם, כאשר מעירים 5 פעמים רצוף, אז צריכה להידלק נורה אדומה קטנה...שי, יש עזרה והדרכה לחדשים, הבעיה שהעלתי היא שיש בודדים שלמרות העזרה והערות פשוט לא לומדים מטעויות, זה בודדים אבל שוב זה תופעה לא טובה, כי אם לא למדנו מטעויות אז מה עשינו? אני חולק, איציק. אחרי 5 פעמים לא צריכה להדלק "נורה אדומה", צריך להידלק וואחד פרוז'טור אדום, כמו זה שיש על גג מגדל בן-גוריון - רק בצבע אדום. ובו-זמנית וגם צליל כמו שעושה הרכב ביקורת מסלולים שמבריח ציפורים בתחילת 12.. ;-) ועכשיו רגע רצינות. הדברים שכתבתי נאמרו מתוך שילוב של תסכול@הומור. תסכול כי באמת ציפיתי לקצת יותר תנועה... תסכול כי באמת חשבתי שגם המעט תנועה שתבוא תסב לצוות הפקחים קצת עונג.. אבל הומור כי בסוף הכל פה בכיף, ואף אחד לא חייב לאף אחד שום דבר (זיירמן חייב לי קפיצה קטנה מחוץ לקוי ה-FIR בסימולטור כי מעולם לא ביקרתי שם, אבל חפיף). באמת שהכל בהומור וברוח טובה, ובטח ובטח שבהתנדבות. [והנה מגיע לו "אבל" גדול] א-ב-ל, יש מצבים בהם גבול הטעם הטוב נחצה, ומנקודה זו ואילך - הדברים הופכים להיות כבר חסרי הגיון. כולנו יודעים שכולנו פישלנו בהתחלה, כמו שכתב פה שי; רובנו עוד מפשלים היום (גם אני לחצתי בטעות Y, וכששחררתי- המטוס מצא את עצמו ב-250K, דוהר קדימה לעבר הזונות בתל ברוך.. קורה לכולנו... לא? ;-)) וסביר להניח שעוד נטעה בעתיד. ה"יופי" בטעויות הוא היכולת ללמוד מהם ולהשתפר לפעם הבאה. היופי בטעויות הוא מדיד. כלומר, טעיתי פעם-פעמיים-שלוש - והנה, למדתי איך לא טועים בפעם הבאה. כשאין דרך למדוד את היכולת לטעות וללמוד - הגענו לנקודה לא טובה. גם אני, בלימודי הטיס שלי, כשאני מזהה שאני כבר לא קולט כלום כי אני קרוב מאוד לשבור את כני הנסע בנחיתה, והולך לי גרוע, ואני רק מתוסכל מזה, ופאקינג מעלות בגרוטאה הזו... גם במצבים כאלה צריך להיות "חזק" מספיק, לומר קאט, ולחתוך עניינים. שום דבר טוב לא יוצא מסיטואציות כאלה, בטח שלא "למידה פוריה". בשביל למידה פוריה צריך קרקע נכונה, ובשביל קרקע נכונה... מה לעשות - צריך לעבוד, לעבוד קשה, לירוק דם ולהזיע. אני מקווה שאותו בחור יחזור במהרה לשמי VATSIM. אשמח לתרום מן הידע ולעזור במה שניתן, גם הערב, בין 17:00-18:00 (פרסומת סמויה למגדל דב, המגדל הכי טוב). מתנצל בפני AIN על כך ש"חשפתי" את שמו מעל דפי הפורום. לא עלה על דעתי באותו רגע כי ייתכן וטייסים משתמשים באות קריאה קבוע לעיתים, למרות שאני יודע זאת מימים ימימה. הכוונה לא היתה להעליב או לפגוע, ואני מתנצל אם כך קרה. זיירמן סיפר לי אתמול בבוקר שגם בפורום תחקירים חל איסור לכתוב ולציין אותו קריאה בפומבי. פאשלה שלי שלא הכרתי, כנראה שגם אני לא בקיא בחוקים מי-יודע-מה. ומצד שני - כל אותם אלו שרצים ובודקים בדפי ההיסטוריה מיהו אותו AIN בגיחוך משותף - אין לי אלא לומר לכם כי אני משתתף בצערכם. זוהי חפרנות לשמה, התנהגות ילדותית ולא מועילה. תמשיכו הלאה. שיהיה לכולנו סוף שבוע דבש! בואו לטוס קצת :!: נ.ב כתבתי בתחילת ההודעה שאלעד חייב לי סיבוב קטן בחו"ל, כי מעולם לא הייתי שם. לספר לכם סוד קטן? תכל'ס - הייתי שם, אפילו מספר מסוים של פעמים. אבל אף לא פעם אחת online, ב-VATSIM. יודעים למה? כי אני פשוט לא בטוח בעצמי, בהכרת מרחבי הפיקוח, נהלי הטיסה, אפילו נדב"ר שלפעמים נשמע עם מבטא כבד של איזה פולני מחוצ'קן ולא הכי מובן לי. כשאני לא בטוח בעצמי - זה NO GO. אין דרך אחרת. אני לא מחפש טפיחות שכם, אלא רק בא לספר על הקונספט שלי בטיסה, פיקוח טיסה, ותעופה בכלל: מה שלא בטוח - לא לוקח. וכמו שאומרים אצלנו בעגה החיל-אווירניקית - "אם יש ספק - אין ספק" - דהיינו - קח את הצד הבטוח, כשיש ספק ולו הקטן ביותר. נ.ב.ב שידורי הנסיון הראשונים על 124.00 מתבצעים ברגעים אלו בדיוק. מוזמנים להאזין ולהתענג על קולם המסוקס של פקחי המגדל הטוב בחיל. ;-)