downloader פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 למי שעוד לא ראה את התמונות החדשות שגוגל הכניסו בישראל שיכנס מהר. הנה מדגם קטן: התמונות ברזולוציה מאוד גבוהה ומכסות שטחים מאוד נרחבים בארץ..... סינרי..... :-k ?
SkyRaider פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 אתם לא חושבים שזה מסוכן? מדינות עוינות לנו אשר רואות את התמונות הללו בגוגל אירט, יכולות להשתמש בהן כנגדנו...
Erez Savir פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 אתה באמת חושב שעכשיו בגלל גוגל EARTH יהיו להם תמונות? בכול אופן,זה באמת נחמד שהוסיפו חלקים גדולים מהארץ באיכות גבוהה סוף סוף כמו באירופה ובארה"ב.. תודה על הידיעה.
yoni revivo פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 עד כמה שאני יודע, מידע כזה נחשב למסווג. לא כל אחד אמור להכיר את הדברים המוצגים כאן. אני מציע שבשלב זה לא נשתף פעולה.
Raz Gueta פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 כנראה שאתם עדיין לא "זכיתם" לראות תמונות באיכות גבוה, אבל יחסית לאינטרנט זה על הכיפאק. מבחינת מדינות אויב, אל תדאג, כבר יש להם דברים יותר טובים.
Opher Ben Peretz פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 א. זו הנחה לא תמיד נכונה. ב. הצילומים הינם נחלת הכלל ואין דבר שנוכל לעשות כעת בכדי למנוע את הגעתם לידיעת עוכרינו. אין ספק שהם יעזרו להם. כנראה שאתם עדיין לא "זכיתם" לראות תמונות באיכות גבוה, אבל יחסית לאינטרנט זה על הכיפאק.מבחינת מדינות אויב, אל תדאג, כבר יש להם דברים יותר טובים.
Ido Rosenthal פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 יאללה, מי מתנדב לבנות אפקדים נורמאלים לשדות ע"פ התצלומים ? אני מוכן לקשט את האפקד בכל מני מבנים.
Raz_G פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 יאללה, מי מתנדב לבנות אפקדים נורמאלים לשדות ע"פ התצלומים ?אני מוכן לקשט את האפקד בכל מני מבנים. לא כדאי לשחרר דבר כזה...זאת דעתי לפחות.
Boeing744 פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 א. זו הנחה לא תמיד נכונה.ב. הצילומים הינם נחלת הכלל ואין דבר שנוכל לעשות כעת בכדי למנוע את הגעתם לידיעת עוכרינו. אין ספק שהם יעזרו להם. כנראה שאתם עדיין לא "זכיתם" לראות תמונות באיכות גבוה, אבל יחסית לאינטרנט זה על הכיפאק.מבחינת מדינות אויב, אל תדאג, כבר יש להם דברים יותר טובים. אין ספק שהצילומים יכולים לעזור לאויבנו, אולם מנסיון, הקורדינטות לא תמיד מדוייקות, ככה לפחות שמתי לב שפירסון בטורונטו נמצא במקום אחד בעוד שהכיתובית המודיעה על מיקומו נמצאת במקום אחר בעיר. מי כמו עופר יודע, שאת הדברים המסווגים באמת לא רואים בתמונות כאלה ולא משאירים מטוס מחומש בציוד מסווג תחת כיפת השמיים. את קונפיגורציית המסלולים ניתן לראות גם אם נוסעים בכביש הצמוד לבסיס רמון למשל. לא צריך את גוגל. את הבית קברות למטוסים שרואים בתמונה הראשונה, שמו איפה ששמו, ולא השאירו שמה דברים שלא רוצים שהעולם ייראה. אין שם ולא ניתן לראות לפי הרזולוציה הזאת תמונות שיסגירו איפה נשארה חלודה במטוסים הללו.
Amir Paz פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 שאף אחד לא יעלה על הדעת לבנות SCENERY שאולי דומה לדבר האמיתי! מי שבונה - שישמור את זה לעצמו. VATIL לא צריכה חזית מול ענף אבטחת מידע בחיל האוויר. מספיק לנו כל עניין נתיבי ה CVFR וה IFR שגם זה קצת גובל בבטחון שדה. חברים - לא להתעסק עם זה! חל איסור מוחלט לטוס עם SCENERY של בסיס צבאי ברשת, בישראל.
אורח פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 שאף אחד לא יעלה על הדעת לבנות SCENERY שאולי דומה לדבר האמיתי!מי שבונה - שישמור את זה לעצמו. VATIL לא צריכה חזית מול ענף אבטחת מידע בחיל האוויר. מספיק לנו כל עניין נתיבי ה CVFR וה IFR שגם זה קצת גובל בבטחון שדה. חברים - לא להתעסק עם זה! חל איסור מוחלט לטוס עם SCENERY של בסיס צבאי ברשת, בישראל. ואטאיל לא בונה סנרים עד כמה שידוע לי, היא עוסקת בפיקוח וטיסה. אם מישהו בונה סנרי ומעלה לאתרים הציבוריים זה עניין שלו ואני לא רואה איך לואטאיל תהיה חזית מול מישהו כאן. לגבי אויבינו - תמונות לוויין באיכות גבוהה קונים היום ממדינות חבר העמים או סין ולא כל כך ביוקר. התמונות שבגוגל הן תמונות שממילא מצויות במאגרים ציבוריים. אני מניח שמי שרוצה לתכנן תקיפה על בסיסי חיה"א יכול היה להגיע לתמונות האלה ממילא.
Ido Rosenthal פורסם יוני 9, 2006 דיווח פורסם יוני 9, 2006 שאף אחד לא יעלה על הדעת לבנות SCENERY שאולי דומה לדבר האמיתי!מי שבונה - שישמור את זה לעצמו. VATIL לא צריכה חזית מול ענף אבטחת מידע בחיל האוויר. מספיק לנו כל עניין נתיבי ה CVFR וה IFR שגם זה קצת גובל בבטחון שדה. חברים - לא להתעסק עם זה! חל איסור מוחלט לטוס עם SCENERY של בסיס צבאי ברשת, בישראל. מה הבעיה לעשות אפקד עם המסלולי הסעה לשדות לפי תמונת לווין שיש בגוגל תסביר לי ? אף אחד לא אמר לעשות מחפורות והאנגרים. אגב בקשר לאיסור, אם יש כזה כדאי להוסיף אותו לתקנות.
Moshe Mizrahi פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 נראה לי שגם בחיל האויר התחילו לבנות סינרי חדש :
Amir Paz פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 עידו ואורן! שוב אני חוזר: מי שרוצה שיעשה לעצמו - שיעלה את זה לרשת - ויעשה עם זה מה שהוא רוצה. לא יהיה מצב שמישהו ברשת קורא "שלום תל-נוף XXX אנחנו בליין X להסיע לקושרת X דרך ה X" לא קיים כזה דבר ברשת! וזה כן קשור לפיקוח טיסה אורן. בגלל זה המצאתי נהלי חיל אוויר לרשת - נהלים שאין להם קשר לעולם האמיתי. אני בדקתי את העניין לפני שנתיים כמעט - ואין סיכוי לקבל אישור כזה. נכון שמי שרוצה ישיג תמונות ויתקוף והכל כמו שאתם אומרים - אין ספק. אבל מי שיהיה לו SCENERY של חצור עם דת"ק שמחזיק כוננות, יהיה יכול לראות כמה זמן לוקח ל F16 לעזוב מליין X לגובה 35 מעל ים המלח. (תגובה שקיבלתי אז מח"א) דעתי האישית בנושא: הלוואי ויהיה SCENERY - אבל לצערי לא ברשת - לא ב VATIL
Opher Ben Peretz פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 התבוננתי בתמונות של ישראל, הם בסדר וכוללות פרטים שקיימים שנים במאגרים פתוחים לציבור. כושר האבחנה נמוך במקום שצריך להיות נמוך, ואין זכר לשום מבנה, מתקן או ציוד רגיש, בידקו. א. זו הנחה לא תמיד נכונה.ב. הצילומים הינם נחלת הכלל ואין דבר שנוכל לעשות כעת בכדי למנוע את הגעתם לידיעת עוכרינו. אין ספק שהם יעזרו להם. כנראה שאתם עדיין לא "זכיתם" לראות תמונות באיכות גבוה, אבל יחסית לאינטרנט זה על הכיפאק.מבחינת מדינות אויב, אל תדאג, כבר יש להם דברים יותר טובים. אין ספק שהצילומים יכולים לעזור לאויבנו, אולם מנסיון, הקורדינטות לא תמיד מדוייקות, ככה לפחות שמתי לב שפירסון בטורונטו נמצא במקום אחד בעוד שהכיתובית המודיעה על מיקומו נמצאת במקום אחר בעיר. מי כמו עופר יודע, שאת הדברים המסווגים באמת לא רואים בתמונות כאלה ולא משאירים מטוס מחומש בציוד מסווג תחת כיפת השמיים. את קונפיגורציית המסלולים ניתן לראות גם אם נוסעים בכביש הצמוד לבסיס רמון למשל. לא צריך את גוגל. את הבית קברות למטוסים שרואים בתמונה הראשונה, שמו איפה ששמו, ולא השאירו שמה דברים שלא רוצים שהעולם ייראה. אין שם ולא ניתן לראות לפי הרזולוציה הזאת תמונות שיסגירו איפה נשארה חלודה במטוסים הללו.
Matan Solomon פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 כן... אם תכוונו לדוגמא לדימונה תראו שאתם לא רואים שם שום דבר שקשור לכור... אל תדאגו הכל מתואם עם ישראל, ומה שלא צריך לראות לא רואים בגוגל, כנ"ל גם באר"הב יש דברים שהם מטושטשים... הכל מתואם עם ישראל זה בטוח...
Tomer Haim פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 את השיקולים של ח"א אני משאיר לח"א (בתחום הזה בלבד) בקשר לנתיבי CVFR ו IFR, הם כ"כ רחוקים מגבול ביטחון שדה, שכל אדם, יגול להכנס לחנות ברחוב הארבעה ולרכוש מפות ודפיות כמה שירצה.
downloader פורסם יוני 10, 2006 מחבר דיווח פורסם יוני 10, 2006 כשאני דיברתי על סינרי התכוונתי על סינרי פוטוריאליסטי לא של בסיסי חיל-האויר אלא של השטחים הנרחבים שיש לאורך נתיבי ה VFR. כגון מישור החוף הדרומי (רצוף מתל-אביב עד עזה) , אזור מגידו, עמק בית-שאן, אילת, ירושלים, וכו'. התמונות ברזולוציה מספיק טובה אני חושב בשביל סינרי כזה.
Amir Paz פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 את השיקולים של ח"א אני משאיר לח"א (בתחום הזה בלבד)בקשר לנתיבי CVFR ו IFR, הם כ"כ רחוקים מגבול ביטחון שדה, שכל אדם, יגול להכנס לחנות ברחוב הארבעה ולרכוש מפות ודפיות כמה שירצה. ידוע. אם תשים לב - לפני שנה הפסיקו לכתוב את מספרי המטווחים במפות ה CVFR. היום אולי פחות, אבל בעבר העניין היה רגיש יותר. אותו מוכר זקן עם המשקפיים ברחוב הארבעה אמור לדרוש ממך הצגת רשיון טיס פרטי או רשיון אולטרלייט. זה שזה לא קורה - זה משהו אחר. אני לא אומר שעכשיו לא טסים CVFR בארץ או IFR פנימי. אני רק אומר שלפני 3 שנים לערך - העניין התחיל עוד ברשת IVAO. כשיזמתי את המהלך (CVFR) בדקתי כמה חוקים בעניין ל מפות CVFR ברשת. עם הזמן גם AOPA פירסמו.. ובאמת התחיל להיות שוק. אז אולי היום פחות רלוונטי - אבל עדיין קיים. שורה תחתונה - מפת CVFR היא ממש לא בלמ"ס.
אורח פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 תשמע אמיר. אנחנו לא יודעים שום דבר שלא זמין ונגיש לציבור. ועל זה לחיה"א כבר אין כל שליטה. מי שיודע, ויש כאלה כמו שאתה יודע, אכן מחוייבים וכפופים לתקנות ביטחון שדה של החיל. כל מה שנבנה על סמך מידע ציבורי, אתה לא צריך אישור של חיה"א עליו. VATIL עדיין לא כפופה לחיל עם כל הכבוד. עפ"י מה שאני יכול לראות בתמונות האלה, המסלולים בסימולטור די נכונים בכל מקרה. כמובן שלהשתמש בכל חומר חסוי זה עניין לא חוקי ולא יעלה על הדעת. אבל כל דבר שמבוסס על מידע ציבורי הוא כבר ברשות הרבים, בין אם חיה"א אוהב את או לא. הטענות שאתה מעלה דומות לטענות שנשמעו בארה"ב - שפיגוע ה-11.9 קרה בגלל FS שאיפשר לאנשים להתאמן על התרסקות לתוך התאומים. גם גוגל התשמשו בתמונות זמינות ציבורית ולא פרצו לפנטגון וגנבו תמונות לווין ברזולוציה גבוהה. וחיל האוויר יכול לאהוב את זה או לא, אבל אין לו כל נגיעה בדבר. ךתמונות בגוגל ארת' אין יותר מידי ערך מודיעיני גם מכיוון שהן לא עדכניות. זיהיתי אתר בניה בחולון שכיום קיימים בו שני בניינים גבוהים (ליד אנדרטת הזכרון, מי שמכיר) מה שאומר שהתמונה היא מלפני כשנתיים לכל היותר.
Amir Paz פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 תשמע אמיר. אנחנו לא יודעים שום דבר שלא זמין ונגיש לציבור. ועל זה לחיה"א כבר אין כל שליטה. מי שיודע, ויש כאלה כמו שאתה יודע, אכן מחוייבים וכפופים לתקנות ביטחון שדה של החיל.כל מה שנבנה על סמך מידע ציבורי, אתה לא צריך אישור של חיה"א עליו. VATIL עדיין לא כפופה לחיל עם כל הכבוד. עפ"י מה שאני יכול לראות בתמונות האלה, המסלולים בסימולטור די נכונים בכל מקרה. כמובן שלהשתמש בכל חומר חסוי זה עניין לא חוקי ולא יעלה על הדעת. אבל כל דבר שמבוסס על מידע ציבורי הוא כבר ברשות הרבים, בין אם חיה"א אוהב את או לא. הטענות שאתה מעלה דומות לטענות שנשמעו בארה"ב - שפיגוע ה-11.9 קרה בגלל FS שאיפשר לאנשים להתאמן על התרסקות לתוך התאומים. גם גוגל התשמשו בתמונות זמינות ציבורית ולא פרצו לפנטגון וגנבו תמונות לווין ברזולוציה גבוהה. וחיל האוויר יכול לאהוב את זה או לא, אבל אין לו כל נגיעה בדבר. ךתמונות בגוגל ארת' אין יותר מידי ערך מודיעיני גם מכיוון שהן לא עדכניות. זיהיתי אתר בניה בחולון שכיום קיימים בו שני בניינים גבוהים (ליד אנדרטת הזכרון, מי שמכיר) מה שאומר שהתמונה היא מלפני כשנתיים לכל היותר. אורן מדובר על להעיר דב ישן. בדיוק כמו עניין האזנה לגישה ב"ג באתר AGUR. ברגע שאנחנו נגזים - יעשו לנו CUT ובזה נגמר הסיפור - נהיה מעורבים בהפצת נהלי חיל אוויר ברשת + תירגולם ע"י סימולטור כזה או אחר. נכון שאלו תמונות ב גוגל ונכון כל העולם חשוף לזה. לחיל האוויר או לצורך העניין לכל רשות ביטחונית אחרת (שב"כ משטרה) ועוד איך יש קשר לעניין. ברגע שאנחנו נחליט שעובדים עם התמונות האלו - נצטרך כמובן לשים דפיות באתר..... ועם הדפיות יבואו נהלים בסיסים.... ומה יהיה המוצר הסופי? F16 מסיע בחצור כמו באמיתי - מדבר עם המגדל - כמו באמיתי - ואפילו רואה דברים (בסימולטור) כמו באמיתי. תחלס - זה חרטה - אבל זה עדיין מוגדר כ"שמור". GOOGLE לא גוגל.. לא מעניין אף אחד - כי ברגע שאותו סא"ל טמבל יראה את זה - ויחליט שזה לא נראה לו וזה מוגזם , זה יוצג כ "פוגע בביטחון המדינה". ואז מה יקרה? יורידו את זה בלי לשאול בכלל מאיפה המידע בדיוק כמו שצה"ל דואג להוריד תמונות מהאינטרנט איפה שצריך - ומסמכים איפה שצריך...לא יעניין אף אחד שלקחנו את זה מגורם ציבורי כפי שציינת בהודעתך. מי שרוצה שיעשה לו SCENERY - אבל לא יהיה ברשת... אני אישית - שוב אני אומר: מאוד רוצה SCENERY ונהלי צבא אמת. אבל אני לא רוצה שיהיה ברדק בעניין מול גורמים שונים. אני מוכן לנסות לפנות שוב לאותם גורמים - ואם בא לך לעזור לי לנסח - אני אשמח. ואולי כן לקבל אישור לשים את הנהלים המדוייקים.
Ido Rosenthal פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 שוב פעם, אתה לוקח את זה רחוק מאוד, אף אחד לא דיבר פה על נהלים אמיתיים ולעשות סינרי שהוא העתק של השדה, אפקד בסיסי שיוסיף את מסלולי ההסעה למסלולי ההמראה שכבר קיימים הוא דבר תמים לחלוטין במיוחד לאור התמונות האלה, אף אחד לא ביקש שתסרוק דפיות או כל נוהל אחר שלא נחשב בלמ"ס. אגב לא נראה לי בכלל שיש לך אפשרות למנוע שימוש זה או אחר בסינרי ברשת מבחינה מעשית (והדבר הזה כבר קיים הרבה זמן). ושוב אם אתה מחליט על נוהל כולשהו תדאג שזה יהיה כתוב.
אורח פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 אמיר, כפי שציינתי - דפיות של חצור הן חומר מסווג וברור לגמרי שהן לא יעלו לאתר החטיבה. מדובר בעבירה על החוק ואף אחד לא מעלה על דעתו דבר כזה. אבל שימוש של יוצרי סנרי בתמונות שהן ברשות הציבור? אין פה שום בעיה, ואם לצה"ל תהיה בעיה עם זה זה לא יעמוד במבחן משפטי. לא קשה לי להאמין שלאיזה סא"ל בבטחון שדה חיה"א יעלה השתן לראש, אבל זה לא נותן לו קייס אמיתי.
OmriSoudry פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 אגב, מי שדיבר על קרקע פוטוריאליסטית לנתיבי הראיה - גם פה יש סכנה. אין לנו, כאזרחים, מידע מספיק על מה מסווג ומה לא במדינה. נניח היתה נופלת לידי תמונת לווין באיכות סופר-גבוהה של העיר אשדוד והייתי רוצה לעשות פוטוריל? אז הייתי פוגע בבטחון המדינה, כי הרי חברת "אלתא" של תעשייה אווירית ממוקמת באשדוד ואני חושב שמה שיש שם מסווג. נניח היתה לי תמונה של כל הארץ והייתי רוצה ליצור קרקע פוטוריל לכל המדינה, זה היה קשה. הייתי צריך למצוא כל דבר מסווג שקיים בתמונה ולהעיף אותו ממנה. זה למה פוטוריל לכל המדינה זה דבר שיהיה קשה מאוד לעשות. נקודה למחשבה...
אורח פורסם יוני 10, 2006 דיווח פורסם יוני 10, 2006 כאזרחים, חומר ציבורי הוא חומר ציבורי. מה שציבורי לא יכול להיות מסווג, וכאזרח בתחומי מדינת ישראל אתה לא כפוף לפקודות של אף אחד אלא לחוקי מדינת ישראל.