spoty1 פורסם יוני 22, 2006 דיווח פורסם יוני 22, 2006 שלום. בזמן האחרון אני קורא יותר ויותר כתבות שטוענות שכל פרויקט ה A380 היה טעות,ושאירבוס לעולם לא תכסה ההשקעה בפרויקט הענק הזה,כבר היום,הפרויקט נמצא בפיגור של שנה אחת לפחות מהתכנון המקורי,וכל הבעיות שמתגלות בו-החל ממשקל יתר ובעיות תפעול שונות עד לבעיות בטיחות ,מעמידות את כל הפרויקט בסימן שאלה אחד גדול,מצד שני,אין היום אף מטוס אחר בתיכנון שדומה לA380 מבחינת קיבולת הנוסעים.אז לפי דעתכם-האם נזכה לראות A380 נכנס לשימוש-או שהוא יעלם כפלופ אחד גדול בהיסטוריה של התעופה?
Ben Zwebner פורסם יוני 22, 2006 דיווח פורסם יוני 22, 2006 I am sure that the same things were said about the 747 in its day.. give airbus time, I am sure that they will meet all the needed requirements. the future of their company relies on that.
E.Z פורסם יוני 22, 2006 דיווח פורסם יוני 22, 2006 מהשבבי מידע ששמעתי הבנתי שהיו לא בעיות טכניות לא קלות בהתרוממות עם משקל כבד מעבר אין לי מושג, לדעתי נראה אם זה פלופ אחרי שהחברות יפעילו אותו ויראו אם משתלם כלכלית להפעיל אותו, ככה היה עם הקונקורד - מטוס מהיר אבל כשלון כלכלי אחד גדול. אני בדעה שתפיסה של בואינג תנצח כאן- 787- מטוס בינוני לטווחים ארוכים.
אורח פורסם יוני 22, 2006 דיווח פורסם יוני 22, 2006 אין תחרות בין 787 ו-A380 - המטוסים האלה בכלל לא באותה קטגוריה ופונים לצרכים אחרים של הלקוחות ולכן בכלל לא מתחרים אחד בשני. אתה יכול באותה מידה לומר ששעוני קאסיו קורעים את הצורה לברייטלינג, כי הם מוכרים הרבה יותר. אבל הם לא פונים לאותו קהל וממילא לא מתחרים אחד בשני. השאלה האמיתית לגבי ה-A380 היא לא אם יש בעיה טכנית כזו או אחרת או האם הם מפגרים בלו"ז בחצי שנה. אני בטוח שאת הבעיות הטכניות הם יפתרו - גם כך זה כבר הישג הנדסי מרשים. לגבי האיחור, שימו את הדברים בפרופורציות - מטוס שמשלמים עליו כל כך הרבה כסף ואורך החיים שלו הוא לפחות 20 שנה, לא קורה כלום אם מקבלים אותו כמה חודשים מאוחר יותר. כשהחברות האלה קנו מטוס שעוד לא התרומם מהקרקע הן ידעו שהן קונות מטוס שהוא עדיין בשלבי פיתוח. השאלה האמיתית כאן היא האם באמת יש ביקוש למטוס בגודל הזה שיצדיק את עלויות הפיתוח והייצור. ה-747 נמכר במספרים הרבה יותר נמוכים מאשר מטוסי קטנים יותר דוגמת ה-737,757 ו-767. האם יש צורך אמיתי של חברות במטוסים כל כך גדולים כיום? חברות אמריקניות מן הסתם לא רצות לקנות - גם כי זהמטוס אירופי, וגם כי גם כך המטוסים לא טסים מלאים בטיסות פנים בארה"ב. מעטות הן החברות האמריקניות שמחזיקות צי גדול של 747. באירופה אולי יהיו יותר ביקושים, אבל אני סבור שבמזרח תהיה הפריחה של המטוס הזה. ועדיין לא בטוח שהביקוש מספיק בשביל שזו תהיה הצלחה כלכלית...
E.Z פורסם יוני 22, 2006 דיווח פורסם יוני 22, 2006 אורן זה ברור ששני המטוסים בקטגוריות שונות כל העניין הוא שיקולי החברה מאיזה שוק למצות את הפוטנציאל אם אני לא טועה גם לבואינג היו תוכניות מגירה לפיתוח מטוס ענק והם בחרו ללכת על 787 כי הם ראו כאן פוטנציאל גדול יותר. אני חולק עלייך בעניין שחברות אמריקאיות מעדיפות בואינגים על איירבאסים אני חושב שהנוש די מאוזן בקטגוריית המטוסים הבינוניים ה A320 וה -A319 ממככבים לא פחות פחות מ 757\ 737 בחברות שטסות בתוך ארה"ב. חשוב לציין גם שבואינג כדי לנסות להוציא משהו מהשוק של מטוסים בעלי קיבולות גדולות וטווח ארוף שיחרר את ה 777 LR אומנם כמובן כמו ה A380 אבל בהחלט בואינג ידעה להוציא את רוב הפוטנציאל. דעתי- בואינג קיבלה את כאן ההחלטה היותר משתלמת.
אורח פורסם יוני 22, 2006 דיווח פורסם יוני 22, 2006 בוודאי שאתה רואה פחות איירבאסים בארה"ב! לא משיקולים פוליטיים (זה לא ישראל, שם בינס זה ביזנס) אלא משיקולים כלכליים. עם כל הכבוד לאיירבאסים הקטנים שבאמת נמכרו היטב, עדיין 737 הוא המטוס הנמכר בעולם ויש יותר מטוסים בארה"ב מכל מקום אחר. 767 הוא עדיין המטוס שחוצה את האטלנטי יותר מכל מטוס אחר, וגם כאן מרבית הטיסות הן אמריקניות. דלתא לא טסה עם מטוסי איירבאס. לאמריקאן אייליינס, החברה הגדולה בעולם, יש כמה מטוסי A300 בלבד. יונייטד מפעילה אמנם מטוסי A320/319 במקביל למטוסי 737/757/767. לסאות' ווסט יש צי שמורכב כולו ממטוסי 737. אילו שלוש החרות הגדולות בעולם והחמישית ובהן יש עדיפות מספרית בולטת לבואינג. הרביעית ברשימה היא איירפראנס, ובה תמצא יחס הפוך... וזה בטח גם ימשיך לאור עלית היורו ביחס לדולר...
גידי פורסם יוני 23, 2006 דיווח פורסם יוני 23, 2006 לידיעתכם (אלה שחושבים שלא יהיה את A380): מטוס A380 כבר המריא, טס, ונחת :!: בנוסף לזה יש כמה חברות תעופה שכבר רכשו את המטוס... והטייסים של אותם חברות כבר לומדים בסימולטור של A380... כן כן ככה זה... ככה היה כתוב במגזין של flight international.... יש סירטון של הטיסה הראשונה של A380 (טוב לא כל כך סירטון - זה 25 דקות) אבל אני יבדוק אם אפשר לפרסם את זה או משהו כדי שתראו
Yehonatan_el פורסם יוני 23, 2006 דיווח פורסם יוני 23, 2006 גידי, זה ידוע שהמטוס כבר המריא ונחת אבל לא על זה מדברים מדברים על זה שברגע ששמו לו מטען כבד המטוס לא הצליח לעמוד בעומס של הכובד ובגלל זה יש איתו בעיות טכניות עכשיו
גידי פורסם יוני 23, 2006 דיווח פורסם יוני 23, 2006 אם כך אז אני בטוח שאם אירבס עבדה עליו (A380) כל כך הרבה שנים אני בטוח שהם חשבו על הנושא של המשקל כך שאני לא חושב שהיו בעיות קשות שהמנעו ממנו לטוס. ועוד זה שכבר טייסים לומדים עליו ושחברות תעופה רכשו את המטוס זה גם אומר משהו בנושא (אני חושב :roll: )
Yehonatan_el פורסם יוני 23, 2006 דיווח פורסם יוני 23, 2006 אם כך אז אני בטוח שאם אירבס עבדה עליו (A380) כל כך הרבה שנים אני בטוח שהם חשבו על הנושא של המשקל כך שאני לא חושב שהיו בעיות קשות שהמנעו ממנו לטוס. ועוד זה שכבר טייסים לומדים עליו ושחברות תעופה רכשו את המטוס זה גם אומר משהו בנושא (אני חושב :roll: ) תתפלא שהיו בעיות די רציניות בכל הנוגע למשקל יותר מדי כבר בשביל לטוס , אני חושב שאירבאס מהירו להראות שהם סיימו את המטוס הגדול בעולם מהר מדי וככה הם לא דאגו לכל הדברים לפני שהם מראים לכל העולם אותו
oz פורסם יוני 23, 2006 דיווח פורסם יוני 23, 2006 אם כך אז אני בטוח שאם אירבס עבדה עליו (A380) כל כך הרבה שנים אני בטוח שהם חשבו על הנושא של המשקל כך שאני לא חושב שהיו בעיות קשות שהמנעו ממנו לטוס. ועוד זה שכבר טייסים לומדים עליו ושחברות תעופה רכשו את המטוס זה גם אומר משהו בנושא (אני חושב :roll: ) תבין הצרפתים לא פועלים לפי השכל הם פועלים לפי ה... מה שחשוב להם ששלהם יהיה הכי גדול אז יהיו בעיות כשהוא יהיה מלא במטען חפיף העיקר שלנו יותר גדול משל האמריקאים
Opher Ben Peretz פורסם יוני 23, 2006 דיווח פורסם יוני 23, 2006 יש כאן כמה שאלות, המתמקדות במטוס, בייצרן, בשדות התעופה, ובמפעילים. א. שאלה מעניינת וכבדה, הרבה יותר מה- A380 עצמו, היא האם איירבאס והחברת האם שלה EADS ישרדו בתחרות עם בואינג כמתחרה שווה משקל בשוק, ויותר מזה- אם היא תשרוד בכלל. היא כמובן לא תיעלם לחלוטין כי זו חברה שממשלות מסבסדות אותה, אך ייתכן ומעמדה, צורת עבודתה ואיתנותה ישתנו כליל. לדוגמא, את סוייסאיר, פאר חברות התעופה באירופה, הפילה החלטה לרכוש את סבנה. עיסקה קטנה, סיכון בינוני, ועוד כמה טעויות של מנהליה. ב. בפיתוח ה-A380 הושקעו עד כה מעל 20 מיליארד דולר. מי שראה פעם חוזה מכירה של מטוסי נוסעים, זה יכול להכיל סעיפים מכאיבים. לדוגמא על כל פיגור במסירה ניתן לגבות קנס כספי כבד, בסדר גודל של 10 מליון דולר לכל חודש פיגור בעיסקה של 10 מטוסים. ישנם לקוחות שעקב הסיכון שבפיתוח זה ייתכן כי דרשו הכנסת סעיפים בהם לקונה זכות לקבל לא רק פיצויים גבוהים אלא גם לבטל את העיסקה אם תנאים מסוימים לא התקיימו, כגון תאריך מסירה, וטרם מסירת המטוס הוכחת מטען משתלם לטווח, מהירות טיסה, ותצרוכת דלק. חישבו על QANTAS טסה מסידני ללונדון עם חצי מהנוסעים עקב אי עמידה בביצועים עליהם תכננו. ג. לחברות המזמינות כבר נגרמו נזקים כבדים ולא רק של מוניטין, והם צפויות לתבוע אותם מאיירבאס. שדות תעופה גדולים בנו תשתית מיוחדת עבור המטוס, שההחזר של השקעתה צפוי בעיקר מגביית מיסי נחיתה וחנייה של הענק, ובלי מטוס ענק אין מקור להחזרי הלוואות השדות לבנקים. ה. כאשר המטוס מתחרה עם מטוסים אחרים, אם הוא מסובסד יש בכך הפרת כללי תחרות מסחרית הוגנת. בארה"ב יהיו לאיירבאס קשיים לקיים תחרות מחירים, ובתי המשפט שלה יקבעו כנראה כי הצעת ה- A380 אינה הוגנת ולפי כללי המסחר. ו. אסטרטגייות עסקיות של חברות אירבאס ובואינג. איירבאס זיהתה פוטנציאל שוק ולקוחות למטוס כזה, ונכנסה להימור, לא פחות ולא יותר. בואינג מתמקדת לא בהגדלת נתח שוק, אלא ביעד רווחיות, לכן בואינג הלכה על פלחי שוק שלדעתה יהיו רווחיים- הראשון הוא טווח ארוך עם מטען משתלם גבוה בו היא מציעה סדרת מטוסים חדשים דו-מנועיים B772/3 ב-3 דגמים כולל נוסעים ומטען, ובקרוב לאותה משימה מטוסי נוסעים ומטען ארבעה-מנועיים B747-8 חסכוניים ויעילים. הפלח השני הוא טווח בינוני ל-250 נוסעים, דור המשך ל- B767, חסכוני ויעיל מאוד, למשימות הנוכחיות, ובנוסף לנתיבים בינוניים באורכם העוקפים HUBS וטסים ישירות ליעדי אנשי עסקים. זהו B787. ז. EADS חברת האם של איירבאס מסובכת בחקירה פלילית של סחר במניות החברה בעזרת מידע פנימי, וצפוי שחלק מראשיה יועמדו למשפט. אווירת BUSINESS AS USUAL זה לא נוסך. אני מעריך כי החלטה זו של איירבאס תשנה את תמונת שוק מטוסי הנוסעים והמטען הגדולים כבר בטווח הקרוב, ובהמשך. בוודאי שאתה רואה פחות איירבאסים בארה"ב! לא משיקולים פוליטיים (זה לא ישראל, שם בינס זה ביזנס) אלא משיקולים כלכליים. עם כל הכבוד לאיירבאסים הקטנים שבאמת נמכרו היטב, עדיין 737 הוא המטוס הנמכר בעולם ויש יותר מטוסים בארה"ב מכל מקום אחר. 767 הוא עדיין המטוס שחוצה את האטלנטי יותר מכל מטוס אחר, וגם כאן מרבית הטיסות הן אמריקניות. דלתא לא טסה עם מטוסי איירבאס. לאמריקאן אייליינס, החברה הגדולה בעולם, יש כמה מטוסי A300 בלבד. יונייטד מפעילה אמנם מטוסי A320/319 במקביל למטוסי 737/757/767. לסאות' ווסט יש צי שמורכב כולו ממטוסי 737. אילו שלוש החרות הגדולות בעולם והחמישית ובהן יש עדיפות מספרית בולטת לבואינג. הרביעית ברשימה היא איירפראנס, ובה תמצא יחס הפוך... וזה בטח גם ימשיך לאור עלית היורו ביחס לדולר...