ארז שיפרון פורסם יולי 14, 2006 דיווח פורסם יולי 14, 2006 יש לי שאלה, יכול להיות שהתשובה היא בנאלית אבל לקח לי זמן להיות בטוח שהתשובה נכונה. ככל שטסים גבוה יותר צפיפות האוויר יורדת וכך ההתנגדות. מטוס טס בגובה 1000 רגל, TREK 180, מהירות 250 ורוח 270/30. כדי לשמור על ה TRACK צריך כמובן לתקן HEADING לכיוון הרוח. השאלה היא: האם תשתנה זווית התיקון בגובה 36000רגל? ואם כן אז בכמה? בהנחה שכל שאר הנתונים אינם משתנים.
danb2000 פורסם יולי 14, 2006 דיווח פורסם יולי 14, 2006 המממ... :shock: אני אנסה. המטוס כידוע הינו חלק מגוש האויר שבו הוא נמצא ודרכו הוא מתקדם בכל גובה נתוןץ בנוסף, חידוד הגדרה: TRACK הינו הנתיב הקרקעי שאותו מבצע המטוס, אם תרצה החריץ שהוא חורץ על הקרקע בנתיב טיסתו. ומכאן שסחיפת המטוס ביחס לנתיב הקרקעי ובהנחה כפי שאמרת שנתוני הרוח לא משתנים עם העלייה בגובה היא זהה גם בגובה FL360 ולכן התיקון לרוח יהיה גם הוא זהה בגובה הזה. מה דעתכם :?: עריכה / תוספת: אממ... חשבתי על זה עוד קצת. 250 קשר IAS / TAS נותנים מהירות קרקעית שונה בכל גובה אם אינני טועה. אתה שאלת על זווית התיקון שהיא (שוב אם אינני טועה) מושפעת בין היתר גם מהמהירות הקרקעית - אז עכשיו אני כבר לא בטוח שמה שטענתי בתשובתי המקורית נכון.
Etai Charit פורסם יולי 14, 2006 דיווח פורסם יולי 14, 2006 המממ... :shock: אני אנסה.המטוס כידוע הינו חלק מגוש האויר שבו הוא נמצא ודרכו הוא מתקדם בכל גובה נתוןץ בנוסף, חידוד הגדרה: TRACK הינו הנתיב הקרקעי שאותו מבצע המטוס, אם תרצה החריץ שהוא חורץ על הקרקע בנתיב טיסתו. ומכאן שסחיפת המטוס ביחס לנתיב הקרקעי ובהנחה כפי שאמרת שנתוני הרוח לא משתנים עם העלייה בגובה היא זהה גם בגובה FL360 ולכן התיקון לרוח יהיה גם הוא זהה בגובה הזה. מה דעתכם :?: עריכה / תוספת: אממ... חשבתי על זה עוד קצת. 250 קשר IAS / TAS נותנים מהירות קרקעית שונה בכל גובה אם אינני טועה. אתה שאלת על זווית התיקון שהיא (שוב אם אינני טועה) מושפעת בין היתר גם מהמהירות הקרקעית - אז עכשיו אני כבר לא בטוח שמה שטענתי בתשובתי המקורית נכון. תשובתך השנייה היא הנכונה. כל תצוגת/כיול מהירות משתנה בהתאם לגובה. כל עוד מדובר על אותה שיטת חישוב מהירות (TAS/IAS/CAS), המהירויות והיחסים ביניהן ישארו כשהיו ולכן גם הווקטור השקול. פיזיקה בסיסית- המרת מידות.
Tomer Haim פורסם יולי 15, 2006 דיווח פורסם יולי 15, 2006 היי, זוית התיקות לרוח תרוייה אך ורק במהירות אויר אמתית TAS, כל עוד מהירות זו נשמרת, זוית התיקון לרוך תהיה זהה בכל הגבהים כמו שדן אמר. עכשיו נדון טיבה בהשפעת הגובה על המהירות: המהירות שאנו רואים במטוס היא מהירות מכשירית = IAS ככל שמטפסים צפיפות האויר קטנה (לא ההתנגדות, לא משמעותי למטוסים) בכל מקרה צפיפות האויר קטנה ואז פחות אויר נכנס לצינור הפיטו ומד המהירות מראה מהירות אויר קטנה ממהירות האויר האמתית, מהירות האויר האמתית TAS היא תוצאה של חישוב עם הפרמטרים IAS, גובה וטמפרטורה יחד. נניח הטמפ סטנדרטית: מטוס הטס בגובה פני הים ב 200 קשר, אז IAS=200 ו TAS=200 מטוס הטס ברום 360 ב 200 קשר, אז IAS=200 ו TAS =360 במצב זה התיקון לרוח של מטוס הטס ברום 360 יהיה קטן יותר. לכן, השאלה של מטוס הטס ב 250 קשר כפי שנשאל התשובה תלויה בסוג המהירות, אם מדובר במהירות אויר מכשירית IAS אז א היא נשמרת ככל שמטפסים, זוית התיקון הנדרשת תקטן. ואם המטוס שומר TAS=250 ומטפס (כלומר על המכשיר המהירות הולכת) במצב זה, התיקון לרוח לא ישתנה בכל הגבהים.