Tomer Haim פורסם יולי 28, 2006 דיווח פורסם יולי 28, 2006 עוד שאלה שבועית הפעם קצת יותר קלה... עד שיפורסם עמוד "התותחים" אני אפרסם פה: על השאלות הקודמות ענו ראשונים נכונה: אסף בריטברד (מקווה שרשמתי נכון) אורן גבע (פעמיים) רן בונפיל אתם מוזמנים לשלוח לי תמונות למייל וכך גם כל מי שעונה ראשון על השאלות הבאות כל הכבוד!!! (גם לאלה שענו נכונה לאחר מכן והכי כבוד לאלה שניסו) עכשיו לשאלה מטוס מצוייד ב HSI עם סקלה של 2 נקודות לכל צד, הצג מראה כפי שמתואר בתמונה, הטייס בחר רדיאל 160, השאלה היא על איזה רדיאל נמצא המטוס כעת. א) 335 ב) 338 ג) 345 ד) 155 ה) 165 בהצלחה!
Etai Charit פורסם יולי 29, 2006 דיווח פורסם יולי 29, 2006 עוד שאלה שבועית הפעם קצת יותר קלה...עד שיפורסם עמוד "התותחים" אני אפרסם פה: על השאלות הקודמות ענו ראשונים נכונה: אסף בריטברד (מקווה שרשמתי נכון) אורן גבע (פעמיים) רן בונפיל אתם מוזמנים לשלוח לי תמונות למייל וכך גם כל מי שעונה ראשון על השאלות הבאות כל הכבוד!!! (גם לאלה שענו נכונה לאחר מכן והכי כבוד לאלה שניסו) עכשיו לשאלה מטוס מצוייד ב HSI עם סקלה של 2 נקודות לכל צד, הצג מראה כפי שמתואר בתמונה, הטייס בחר רדיאל 160, השאלה היא על איזה רדיאל נמצא המטוס כעת. א) 335 ב) 338 ג) 345 ד) 155 ה) 165 בהצלחה! תומר, בחיי, כמו שמיקי ציין בשרשור עם השאלה על הנ"צים על הגלובוס... אין לך משהו יותר טוב לעשות? ושוב, סחטיין על העצבים, אני בטוח שהחידות הללו מעשירות את הידע לרבים, וזאת בנוסף לתרומה שלך באופן כללי. רק ממעקב אחרי הפורום הזה. ח"ח.
ראם אדם פורסם יולי 29, 2006 דיווח פורסם יולי 29, 2006 תומר ת'שמע למרות שאני לא מצליח לפתור את השאלות שלך :oops: אני רוצה להגיד לך כל הכבוד!
אורח פורסם יולי 29, 2006 דיווח פורסם יולי 29, 2006 להגיד א,ב,ג,ד, זה לנחש. מה דעתכם להסביר למה בחרתם בתשובה הזו?
Or Netzer פורסם יולי 29, 2006 דיווח פורסם יולי 29, 2006 להגיד א,ב,ג,ד, זה לנחש.מה דעתכם להסביר למה בחרתם בתשובה הזו? :] תתחיל אתה :mrgreen:
Tomer Haim פורסם יולי 29, 2006 מחבר דיווח פורסם יולי 29, 2006 טוב אז ככה, רוב מי שענה על השאלה, אני מבין ובטוח שהוא יודע במדוייק היכן המטוס נמצא במרחב. אבל רוב האנשים "נפלו" בנקודת הטורפה של 90% מהטייסים הפרטיים, 30% מבעלי הגדר מכשירים ו 60% מגוף אחר שלא אציין את שמו.. כל הכבוד למיתר לוגסי על התשובה הנכונה (לא לשכוח תמונה) התשובה היא א' רדיאל 335 הטייס בחר את רדיאל 160, זה רדיאל נבחר, רדיאל נבחר הוא לא הרדיאל עליו הטייס רוצה לטוס. אני אסביר: ההגדרה של רדיאל: רדיאל הוא קוון שתמיד [/b]יוצא מהתחנה החוצה בשאלה כולם כמעט הבינו שהכיוון הנוכחי מהמטוס לתחנה הוא 155 ואילו היינו מכוונים רדיאל 155 המחט הייתה באמצע אבל הדגלון במצב TO, אחרי שניירט את "רדיאל נבחר" 160 ההגדרה תהיה: המטוס טס על רדיאל 340 INBOUND כי הרדיאל הוא זה שיוצא מהתחנה. עוד דבר שרובכם צדקו בו , FULL DEFLACTION במכשירי VOR ו HSI הוא תמיד 10 צעלות, יש 2 סוגי מכשירים , עם 5 נק לכל צד ו 2 נק לכל צד, בכל מקרה בזה של 5 אז כל נקודה היא 2 מעלות ובזה של 2 אז כל נקודה היא 5 מעלות. לכן הכיוון לתחנה הוא 155 והרדיאל מהתחנה עליו נמצא המטוס הוא 335. דוגמה אחרת מהחיים: הבקר נותן לטייס את ההוראה הבאה: "פנה ימינה לכיוון 120 ותיירט את רדיאל 270 INBOUND" הטייס יכוון על ה OBS את רדיאל 090 וכשהמחט תכנס, הוא יטוס בכיוון 090 אבל הוא יטוס על רדיאל 270, הדיגלון יראה TO, כשיעבור את התחנה, הדגלון יתהפך ל FROM והמחט תשאר באמצע, כעת הטייס יכול לדווח לבקר שהוא "על רדיאל 090 OUTBOUND" - רק במצב של FROM הרדיאל הנבחר שווה לרדיאל עליו אתם טסים - אם הבקר שואל את מיקומכם, עליכם לסובב את ה OBS כך שהמחט תהיה באמצע והדגלון יהיה FROM, ולקרוא את הרדיאל. ובקשר לזה שאני חסר חיים.. אני יודע אם השאלות מפריעות למישהו (ברצינות) אשמח לדעת, למרות שאני מקווה שזה תורם יותר ממזיק.. ואני בטוח שיש פה בפורום אנשים שיתקלו בשאלות כאלו לא בסביבה סימולטורית.. ביייי
Tomer Haim פורסם יולי 29, 2006 מחבר דיווח פורסם יולי 29, 2006 טוב אז ככה, רוב מי שענה על השאלה, אני מבין ובטוח שהוא יודע במדוייק היכן המטוס נמצא במרחב. אבל רוב האנשים "נפלו" בנקודת הטורפה של 90% מהטייסים הפרטיים, 30% מבעלי הגדר מכשירים ו 60% מגוף אחר שלא אציין את שמו.. כל הכבוד למיתר לוגסי שענה ראשון על התשובה הנכונה (לא לשכוח תמונה) וכל הכבוד לאחרים שענו נכון התשובה היא א' רדיאל 335 הטייס בחר את רדיאל 160, זה רדיאל נבחר, רדיאל נבחר הוא לא הרדיאל עליו הטייס רוצה לטוס. אני אסביר: ההגדרה של רדיאל: רדיאל הוא קוון שתמיד יוצא מהתחנה החוצה בשאלה כולם כמעט הבינו שהכיוון הנוכחי מהמטוס לתחנה הוא 155 ואילו היינו מכוונים רדיאל 155 המחט הייתה באמצע אבל הדגלון במצב TO, אחרי שניירט את "רדיאל נבחר" 160 ההגדרה תהיה: המטוס טס על רדיאל 340 INBOUND כי הרדיאל הוא זה שיוצא מהתחנה. עוד דבר שרובכם צדקו בו , FULL DEFLACTION במכשירי VOR ו HSI הוא תמיד 10 צעלות, יש 2 סוגי מכשירים , עם 5 נק לכל צד ו 2 נק לכל צד, בכל מקרה בזה של 5 אז כל נקודה היא 2 מעלות ובזה של 2 אז כל נקודה היא 5 מעלות. לכן הכיוון לתחנה הוא 155 והרדיאל מהתחנה עליו נמצא המטוס הוא 335. דוגמה אחרת מהחיים: הבקר נותן לטייס את ההוראה הבאה: "פנה ימינה לכיוון 120 ותיירט את רדיאל 270 INBOUND" הטייס יכוון על ה OBS את רדיאל 090 וכשהמחט תכנס, הוא יטוס בכיוון 090 אבל הוא יטוס על רדיאל 270, הדיגלון יראה TO, כשיעבור את התחנה, הדגלון יתהפך ל FROM והמחט תשאר באמצע, כעת הטייס יכול לדווח לבקר שהוא "על רדיאל 090 OUTBOUND" - רק במצב של FROM הרדיאל הנבחר שווה לרדיאל עליו אתם טסים - אם הבקר שואל את מיקומכם, עליכם לסובב את ה OBS כך שהמחט תהיה באמצע והדגלון יהיה FROM, ולקרוא את הרדיאל. ובקשר לזה שאני חסר חיים.. אני יודע אם השאלות מפריעות למישהו (ברצינות) אשמח לדעת, למרות שאני מקווה שזה תורם יותר ממזיק.. ואני בטוח שיש פה בפורום אנשים שיתקלו בשאלות כאלו לא בסביבה סימולטורית.. ביייי
Izik Bakshi פורסם יולי 30, 2006 דיווח פורסם יולי 30, 2006 תומר, זה אף פעם לא מפריע, המון תודה על השעות שאתה משקיע פה בחברים בעזרה ולימוד בפורום ומעבר לפורום.
ארז שיפרון פורסם יולי 30, 2006 דיווח פורסם יולי 30, 2006 תומר, אל תקשיב לאף אחד!!! אתה עושה עבודה מעולה ותמשיך!!! מזלי שלא הספקתי לענות כי הייתי עונה: 155 :shock: :roll:
Moshe Bensal פורסם יולי 30, 2006 דיווח פורסם יולי 30, 2006 תומר, תמשיך להיות כפי שאתה ואל תקשיב לאף אחד, ובטח שלא לקנאים, יש גם פתגם לקנאים שבד"כ רואים במכוניות. אז לא להבהל מכל פיפס של כל אחד, אתה עושה עבודה נהדרת, ותמשיך כך.
Or Netzer פורסם יולי 30, 2006 דיווח פורסם יולי 30, 2006 לכל אלה שלא הבינו. זה היה בצחוק! תשתחררו קצתתתת
mickey lip פורסם יולי 30, 2006 דיווח פורסם יולי 30, 2006 טוב בגלל שציטטו אותי מהפעם הקודמת אני חייב הסבר. תומר יודע והבין שצחקתי עליו בגלל תקופת המבחנים שלו.( מתקשקשים מדי פעם במסנגר). חברים, תומר הוא נכס לחטיבה וכל שאלה שלו רק יכולה לשפר לכולנו את הידע. לא היה ואין שום צורך להפסיק את החידה השבועית. מי שזה מפריע לו באמת בבעיה, זה קשור בצורה ישירה לפורום, גורם לכמה מאיתנו אפילו לחשוב מידי פעם ,ובאופן כללי משרה אוירה של מקצוענות ולמידה. אז שלא יובן בשום אופן אחר, ו " דברי הוצאו מהקשרם" .... ולתומר אישית, תרשה לי שוב לנצל את ההזדמנות ולאחל לך ולכל מי שבתקופת מבחנים המון הצלחה. תמשיך כך, זה כיף. ( ולך ללמוד).
Ido Rosenthal פורסם יולי 30, 2006 דיווח פורסם יולי 30, 2006 תומר, תמשיך להיות כפי שאתה ואל תקשיב לאף אחד, ובטח שלא לקנאים,יש גם פתגם לקנאים שבד"כ רואים במכוניות. אז לא להבהל מכל פיפס של כל אחד, אתה עושה עבודה נהדרת, ותמשיך כך. על מה אתה מדבר ? לא ברור לי איפה ראית פה קנאים או מישהו שלא חושב שתומר הוא נכס... אשמח אם תראה לי קישור אם פיספסתי משהו (בפרטי).
mickey lip פורסם יולי 30, 2006 דיווח פורסם יולי 30, 2006 תומר, תמשיך להיות כפי שאתה ואל תקשיב לאף אחד, ובטח שלא לקנאים,יש גם פתגם לקנאים שבד"כ רואים במכוניות. אז לא להבהל מכל פיפס של כל אחד, אתה עושה עבודה נהדרת, ותמשיך כך. על מה אתה מדבר ? לא ברור לי איפה ראית פה קנאים או מישהו שלא חושב שתומר הוא נכס... אשמח אם תראה לי קישור אם פיספסתי משהו (בפרטי). לא חייב בפרטי , אפילו עדיף בפומבי, אם רמזת למישהו או למשהו , אנא האר את עינינו. גם לי היתה תמוהה התגובה שלך. ולגבי הפתגם שלך, עדיף שיחיו ויסבלו
Tomer Haim פורסם יולי 30, 2006 מחבר דיווח פורסם יולי 30, 2006 אני יודע שהדברים נאמרו בצחוק אני אוהב את כולכם!
matan פורסם יולי 30, 2006 דיווח פורסם יולי 30, 2006 טובבב אולי אני לא ממש קשור לאי-הבנה הזאתי לכאורה,אבל המון המון תודה על כל התרומה שלך...אתה פשוט גדול.פשוט תודה ענקית!