עבור לתוכן
לימוני

לאן כדאי לטוס?

Recommended Posts

פורסם

לפני 4 חודשים בערך הלכתי עם אבא שלי לטיסת הכירות כזאת בהרצליה של חצי שעה (שבסוף באוויר הארכנו לשעה) כי הוא רצה לראות אם הוא זוכר עדיין משהו מקורס טייס (הוא הדיח את עצמו אחרי הצ'קים). בקיצור את ה15 דקות האחרונות אני הטסתי (פעם ראשונה בחיים שלי) וגם הנחתתי בסופו של דבר את המטוס חזרה בהרצליה... שזה היה לי ממממש ממש כיף הרבה יותר מהטיסה עצמה

ליומולדת ההורים שלי דיברו עם אותו טייס וקנו לי טיסה של שעה איתו. עכשיו בשעה הזאת בעיקרון אני יכול לעשות מה שבא לי, ואני צריך להחליט על איזה נתיב אני רוצה שנטוס

מה אתם אומרים כדאי לי?

ברור שאני מוותר על מה שעושים בדרך כלל בטיסות הכירות, הקטע של להכנס לאחת הבועות (זה השם?) ולטוס חופשי, שזה מה שאבא שלי עשה ואותי אישית קצת שיעמם. עכשיו קחו בחשבון שאני צריך להתחיל ולסיים בהרצליה... די רציתי לטוס לחיפה וחזרה אבל זה יותר מתקרב לשעה וחצי ולטוס עד בערך פרדיס ולחזור זה יהיה סתם מיותר לדעתי. אני ממש אהבתי את הקטע של הנחיתה ובכלל שיש לי חוקים לעקוב אחריהם ולא סתם לטוס חופשי... אז הייתי רוצה לערב בטיסה כמה שיותר דברים שקשורים לשדות תעופה אולי לעשות כמה נגיעות או משהו כזה או נגיד חצי שעה הקפות בהרצליה ואז חצי שעה לטוס

אז מה אתם אומרים? מה כדאי לעשות? אני אוכל אולי לעשות משהו בנתב"ג או שהם יעיפו אותי?

תודה :)

פורסם

איזה כיף לך... תהנה!

אני אישית הייתי מציע לך לבצע טיסת ראייה CVFR משולבת...

ככה שאם אמרת שאתה חייב להתחיל ולסיים בהרצליה-אז אולי תוכל לערב את בן גוריון וחיפה בנגיעה שתעשה על 12 בנתב"ג ובנגיעה נוספת שתבצע על 16 ומשם חזרה להרצליה. זו דעתי...

פורסם

איתי כל הקטע זה שלחיפה אני בכלל לא יכול להגיע אפילו בלי נגיעה בנתב"ג... זה לא מספיק זמן

חגי אין בעיה בקשר ללעשות נגיעה בנתב"ג? וגם בטח ישאר לי זמן מיותר לא?

אולי אני אנצל את הזמן שנשאר כדי לעשות הקפות בהרצליה? חוץ מהרצליה אף אחד לא נותן הקפות באיזור הזה וגם כאן זה רק בימי חול ולא בין 14:00-16:00

אז נראה איך זה יסתדר

חשבתי גם אולי על ירושלים אבל באמת שאני לא יודע על השדה הזה כלום- כדאי לקפוץ לשם? כמה זמן זה צריך לקחת?

תודה על התגובות :)

פורסם

אני ממליץ לך לעבור עם השאלה הזאת לפורום תעופה קלה בתפוז.

ניראה לי ששם יש קצת יותר אנשים שיוכלו לעזור, אלה אם טייסינו האמיתיים יענו לך תשובה.

בכל מיקרה מזל טוב והכי חשוב תהנה. :D

רן.

פורסם

אורן שלום

קודם כל מזל טוב

צר לי לבשר לך אך השדה בירושלים כבר סגור לטיסה הרבה זמן(בגלל הבני דודים)

וחוץ מזה להשכלה כללית הוא נקרא עטרות

הצעה שלי היא להתאמן בהקפות אוה לחילופין אם ניתן

הרצליה שדה דוב מכשירים כולל יציאה ל vor nat

בכל מקרה תהנה מאוד וכשאתה עובר מעל הבית שלי תעשה שלום עם הכנפיים

:wink:

פורסם

אני עשיתי הרצליה->חיפה-הרצליה CVFR עם ה-C172RG בשעה עגולה.

זאת טיסה פשוט מדהימה !!!

במיוחד הכניסה מבת גלים לגישה בחיפה, זה פשוט דבר בלתי יאמן !

אחד הדברים המהדהימים ביותר שאי פעם ראיתי בארצנו...

מצד שני אתה גם יכול לבצע מהרצליה לנתב"ג CVFR, מגיעים לנתב"ג מבטלים CVFR, ונכנסים להנמכות מכשירים, משמע, נחיתה על 30, ביצוע Deena1C ועד ל-D7(אני חושב) מ-VOR BGN ונכנסים לפיינל, וככה עד שנמאס, ובחזרה להרצליה...

אני אישית ממליץ לך לבצע את ההרצליה-חיפה וחזור, גם אם זה יהיה שעה ורבע, שעה וחצי, לא תתאכזב !!!

יש לי כמה תמונות מהטיסה אם אתה מעוניין אני אשמח לשלוח לך...

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...