OmriSoudry פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 אני טסתי בסולו שלי ללנקסטר, שדה תעופה שנמצא 70 מייל מהעיירה שלנו. אחרי שעזבתי את הADIZ (הסבר יהיה יחד עם הסדרה על זה), הפקח אמר לי שאני רשאי לשנות תדר. לא זוכר לאיזה תדר שיניתי, אבל נגמר הפיקוח עליי. זאת אומרת, הייתי במצב שאף אחד לא מפקח עליי. גם אם בקר כלשהו רואה מטוס בנתיב התנגשות איתי אין לו מה לעשות כל כך כי אני לא בקשר עם שום פקח. ואז התקרבתי ללנקסטר. במציאות אין טקסט. הפקח לא יכול לנחש איזה תדר אני ולהגיד לי ליצור איתו קשר. הייתי צריך לדעת לבד מתי לעבור ל-120.9 ולדבר איתו. אותו דבר כאן. ואפילו יש לך נוהל שאומר לך מתי. אז למה להתווכח? פשוט לבצע. ואם בארה"ב אומרים לך אחרת ברשת, אתה יכול להיכנס לפורום שלהם ולכתוב שם על זה. אגב, נקודה נוספת, לפעמים יש פקחי מגדל נתב"ג שמתפקדים כמו גישה ואומרים למטוסים לקרוא להם ממש ממש מוקדם כדי "ליצור הפרדה". ראיתי את זה כמה פעמים כבר. זה חוקי?
Ben Zwebner פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 אני טסתי בסולו שלי ללנקסטר, שדה תעופה שנמצא 70 מייל מהעיירה שלנו. אחרי שעזבתי את הADIZ (הסבר יהיה יחד עם הסדרה על זה), הפקח אמר לי שאני רשאי לשנות תדר. לא זוכר לאיזה תדר שיניתי, אבל נגמר הפיקוח עליי. זאת אומרת, הייתי במצב שאף אחד לא מפקח עליי. גם אם בקר כלשהו רואה מטוס בנתיב התנגשות איתי אין לו מה לעשות כל כך כי אני לא בקשר עם שום פקח. ואז התקרבתי ללנקסטר. במציאות אין טקסט. הפקח לא יכול לנחש איזה תדר אני ולהגיד לי ליצור איתו קשר. הייתי צריך לדעת לבד מתי לעבור ל-120.9 ולדבר איתו. אותו דבר כאן. ואפילו יש לך נוהל שאומר לך מתי. אז למה להתווכח? פשוט לבצע. ואם בארה"ב אומרים לך אחרת ברשת, אתה יכול להיכנס לפורום שלהם ולכתוב שם על זה.אגב, נקודה נוספת, לפעמים יש פקחי מגדל נתב"ג שמתפקדים כמו גישה ואומרים למטוסים לקרוא להם ממש ממש מוקדם כדי "ליצור הפרדה". ראיתי את זה כמה פעמים כבר. זה חוקי? Lancaster is Class D or C?
Eldar Sella פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 רק רגע, עומרי דיבר על המציאות, אני דיברתי על VATSIM, המציאות ו VATSIM לא זהים ב 100 אחוז. בכל מקרה, תפעלו איך שאתם רוצים,אם זה לחכות שהפקח יקרא לך בכניסה לאיזור שלו, ואם זה לקרוא לו עצמאית, למרות שיש סיכוי גבוה שהפקח יגיד לכם להמתין. נגמר הסיפור. יום טוב
Shai B פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 אני טסתי בסולו שלי ללנקסטר, שדה תעופה שנמצא 70 מייל מהעיירה שלנו. אחרי שעזבתי את הADIZ (הסבר יהיה יחד עם הסדרה על זה), הפקח אמר לי שאני רשאי לשנות תדר. לא זוכר לאיזה תדר שיניתי, אבל נגמר הפיקוח עליי. זאת אומרת, הייתי במצב שאף אחד לא מפקח עליי. גם אם בקר כלשהו רואה מטוס בנתיב התנגשות איתי אין לו מה לעשות כל כך כי אני לא בקשר עם שום פקח. ואז התקרבתי ללנקסטר. במציאות אין טקסט. הפקח לא יכול לנחש איזה תדר אני ולהגיד לי ליצור איתו קשר. הייתי צריך לדעת לבד מתי לעבור ל-120.9 ולדבר איתו. אותו דבר כאן. ואפילו יש לך נוהל שאומר לך מתי. אז למה להתווכח? פשוט לבצע. ואם בארה"ב אומרים לך אחרת ברשת, אתה יכול להיכנס לפורום שלהם ולכתוב שם על זה.אגב, נקודה נוספת, לפעמים יש פקחי מגדל נתב"ג שמתפקדים כמו גישה ואומרים למטוסים לקרוא להם ממש ממש מוקדם כדי "ליצור הפרדה". ראיתי את זה כמה פעמים כבר. זה חוקי? כן, לפי ההגדרה עד כמה שאני זוכר פקח מגדל יכול לקרוא למטוס לפני שהוא מגיע לשטח שלו למטרת הפרדה או סידור תנועה בהתאם למצב בשדה.
Izik Bakshi פורסם אוגוסט 22, 2006 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 חברים, יש נוהל שקיים ורשום, זה שזה לא קיים במרחבים אחרים כלל לא קשור ואינו מהווה דוגמא. שוב, לקחת דברים בפרופורציה נכונה, ולהבין את כוונת המשורר. לגבי המגדל שלוקח מראש, כן זה מותר אבל גם פה אסור להיסחף ומקסימום עד RIMON בשאיפה ל SIRON וזה בהגזמה.
Almog Atar פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 לגבי המגדל, אני נתקלתי כמה פעמים בפקחי מגדל שלקחו אותי לא בSIRON וגם לא בRIMON, אלא בSOLIN ואפילו נתנו לי סקווק, ממש כמו גישה... :?
אורח פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 אני טסתי בסולו שלי ללנקסטר, שדה תעופה שנמצא 70 מייל מהעיירה שלנו. אחרי שעזבתי את הADIZ (הסבר יהיה יחד עם הסדרה על זה), הפקח אמר לי שאני רשאי לשנות תדר. לא זוכר לאיזה תדר שיניתי, אבל נגמר הפיקוח עליי. זאת אומרת, הייתי במצב שאף אחד לא מפקח עליי. גם אם בקר כלשהו רואה מטוס בנתיב התנגשות איתי אין לו מה לעשות כל כך כי אני לא בקשר עם שום פקח. ואז התקרבתי ללנקסטר. במציאות אין טקסט. הפקח לא יכול לנחש איזה תדר אני ולהגיד לי ליצור איתו קשר. הייתי צריך לדעת לבד מתי לעבור ל-120.9 ולדבר איתו. אותו דבר כאן. ואפילו יש לך נוהל שאומר לך מתי. אז למה להתווכח? פשוט לבצע. ואם בארה"ב אומרים לך אחרת ברשת, אתה יכול להיכנס לפורום שלהם ולכתוב שם על זה.אגב, נקודה נוספת, לפעמים יש פקחי מגדל נתב"ג שמתפקדים כמו גישה ואומרים למטוסים לקרוא להם ממש ממש מוקדם כדי "ליצור הפרדה". ראיתי את זה כמה פעמים כבר. זה חוקי? חוקי לשם הפרדה בלבד וגם לא לקרא ב LEDRA למטוס אלה כשהוא מתקרב SIRON.
אורח פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 לגבי המגדל,אני נתקלתי כמה פעמים בפקחי מגדל שלקחו אותי לא בSIRON וגם לא בRIMON, אלא בSOLIN ואפילו נתנו לי סקווק, ממש כמו גישה... :? צעביר לאלעד או לי את הפרטים שלו, אני אסדר לו יופי של גישה. :x
Chen Cohen פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 אוקיי פשיפשתי טיפה באתר של וואטסים בVATSIM CODE OF CONDUCT "A pilot must at all times check for appropriate air traffic control coverage for the airspace he is crossing at any given time. If there is an appropriate air traffic controller available or upon request to make contact with an appropriate air traffic controller, then the pilot should immediately contact such controller. " מה שאני עושה פותח זה SI רואה יש לי פיקוח מגניב שואל את הפקח איפה ואיזה גובה הוא רוצה שאני יצור איתו קשר וזהו.. בנוגע לארץ, אוקיי עכשיו אנשים יודעים שצריך ליצור קשר עם ת''א סנטר 20 דקות לפני הכניסה לFIR. ודעה אישית מכיוון שחברים מהארץ לא ידעו על הנוהל אני חושב שיהיה נחמד אם יפתח טופיק בפורום או הודעה בעמוד הראשי של VATSIM לידיע הטיסיים מחו''ל לגבי הנוהל(שלא רק אנחנו נהיה ריאליסטיים :wink: ).. יום טוב
E.Z פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 אוקיי פשיפשתי טיפה באתר של וואטסים בVATSIM CODE OF CONDUCT"A pilot must at all times check for appropriate air traffic control coverage for the airspace he is crossing at any given time. If there is an appropriate air traffic controller available or upon request to make contact with an appropriate air traffic controller, then the pilot should immediately contact such controller. " מה שאני עושה פותח זה SI רואה יש לי פיקוח מגניב שואל את הפקח איפה ואיזה גובה הוא רוצה שאני יצור איתו קשר וזהו.. בנוגע לארץ, אוקיי עכשיו אנשים יודעים שצריך ליצור קשר עם ת''א סנטר 20 דקות לפני הכניסה לFIR. ודעה אישית מכיוון שחברים מהארץ לא ידעו על הנוהל אני חושב שיהיה נחמד אם יפתח טופיק בפורום או הודעה בעמוד הראשי של VATSIM לידיע הטיסיים מחו''ל לגבי הנוהל(שלא רק אנחנו נהיה ריאליסטיים :wink: ).. יום טוב היופי הוא שטייסים זרים בדרך כלל קראו לתל אביב עצמאית.
mickey lip פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 לא הבנתי עדיין אחרי 5 עמודים על מה הויכוח. בא פקח מנוסה, תאמינו לי שהוא מנוסה , מעיר הערה , והאמת זו לא הפעם הראשונה שהוא מעיר אותה,אני אישית שמעתי וקראתי את הערה הזו מפיו של עופר מספר פעמים, מביא חיזוק והוכחה לדבריו , ואתם נכנסים לספין של ויכוח. מה הבעיה להגיד : וואלה, טעינו, צודק, נלמד להבא . כל המטרה שלו היתה להפוך אותכם, אותי, לטייסים טובים יותר , אז נכון , טעה כשכתב "ביזיון" גם אני איני מסכים עם ההגדרה, אבל הוא טרח אפילו להתנצל , ואתם ממשיכים בשלכם. למה כל הטררם הזה? צאו מזה , ולכו לטוס. ד"א , ביומים האחרונים שמעתי את עופר מדריך ומסביר בשקט לכמה טייסים ומלמד אותם, הוא לא אמר להם תתנתקו ותילמדו, למרות שממה שאני שמעתי ומהידע שלהם, לא הייתי מעיז לצאת מהקפה בהרצליה עד שיצא עשן לבן, ובכל זאת האיש היה מאוד סבלני. אז חלאס, תנו לנשום , גם ככה חום אימים פה.
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 למה? נוהל ואטיל (באנגלית) לא מספיק? אם נוהל אחד לא מוכר לאלה שחתמו כי יקיימו אותו, מה יעזור להם שיכתבו 54000 נהלים נוספים? מכיוון שחברים מהארץ לא ידעו על הנוהל אני חושב שיהיה נחמד אם יפתח טופיק בפורום או הודעה בעמוד הראשי של VATSIM לידיע הטיסיים מחו''ל לגבי הנוהל(שלא רק אנחנו נהיה ריאליסטיים
Opher Ben Peretz פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 5 עמודים משתדלים להסביר לך את הכיוון- ואתה לא רואה. רק רגע, עומרי דיבר על המציאות, אני דיברתי על VATSIM, המציאות ו VATSIM לא זהים ב 100 אחוז.בכל מקרה, תפעלו איך שאתם רוצים,אם זה לחכות שהפקח יקרא לך בכניסה לאיזור שלו, ואם זה לקרוא לו עצמאית, למרות שיש סיכוי גבוה שהפקח יגיד לכם להמתין. נגמר הסיפור. יום טוב
Chen Cohen פורסם אוגוסט 22, 2006 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2006 למה?נוהל ואטיל (באנגלית) לא מספיק? אם נוהל אחד לא מוכר לאלה שחתמו כי יקיימו אותו, מה יעזור להם שיכתבו 54000 נהלים נוספים? מכיוון שחברים מהארץ לא ידעו על הנוהל אני חושב שיהיה נחמד אם יפתח טופיק בפורום או הודעה בעמוד הראשי של VATSIM לידיע הטיסיים מחו''ל לגבי הנוהל(שלא רק אנחנו נהיה ריאליסטיים אמ.. לא נוהל ואטיל באנגלית לא מספיק! אני לא מכיר מישהו שמתכנן לטוס שמתחיל להיכנס לאתרי החטיבות למצוא נהלים ועניניים, הכי הרבה דפיות. ולתשומת ליבך על הנוהל הזה לא חותמים, חותמים על הנוהל של טייס קורא לפקח עם כניסתו לשטח פיקוחו של אותו בקר תעבורה אווירית. עכשיו זה שיפורסם הנוהל הזה בוואטסים בצעד כלשהוא אשר יועבר לידיעת הכלל יביא לכך שחלק מהטיסיים שיגיעו לארץ ידעו שהם צריכים לקרוא לפקח 20 דקות לפני הכניסה לFIR כיוון שזהו נוהל שונה משכתוב בחוקים עליהם נחתמים החברים בוואטסים, זאת דעתי, כמובן לא הכל ימלאו אחר נוהל זה אך יהיה שיפור בקרב הטיסיים מחו''ל. (מקווה שהגבתי לעניין..קצת התקשתי להבין למי התכוונת טיסיים מהארץ או מחו''ל כי אני התכננתי לאלו מחו''ל.. ושוב זהו נוהל חריג אחד שלא בא לידי ידיעת כל הטיסיים אם יוסיפו 54000 נהלים נוספים הדבר יובא לידי ידעית הכלל וסביר להניח כי הרוב הרציני ישתדל למלא נהלים אלו..) בתקווה שלא יוספו 54000 נהלים חדשים. יום טוב