Kobi David פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 סוגיה שבוודאי עלתה לרובכם פעם אחת או יותר, אז ADSL או כבלים? ולמה בעצם? השתתפות אסורה על עובדי חברת אינטרנט למניהם (בקיצור אלעד ותומר). תשפכו דעה מקצועית בהמשך.
E.Z פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 קובי אני ותומר ספק אינטרנט ולא ספק תשתית לכן דעתנו נחשבת אני יכול לבסס את דעתי כתומך טכני ולהגיד שכבלים פשוט פחות אייכותי ועושה הרבה יותר בעיות.
אורח פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 יתרון יחיד לכבלים, סינכרוני וזהו. שאר הדברים, אומרים באידיש דה זלב דה דרק... או בעברית Same sheet diferent name.
אורח פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 לא יודע, עפ"י הנסיון שלי עם הרבה לקוחות וגם במשרד, כבלים פשוט פחות אמינים מבחינת כמות תקלות.
תומר עינבר פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 יש לי באמת דעת חלוקה על ADSL או כבלים... הסוגייה היא כזאת: אך שלי מפעיל את ה"חמור" ואני סובל מעומס... כשאחי סוגר אותו מפסיק העומס... שנינו מחוברים לראוטר משותף...לצערי... יש לי כבלים האם צריך לעבור ל-ADSL על מנת לסדר את הבעיה עם העוצס של מחשב אחר עליי?
אורח פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 יש לי באמת דעת חלוקה על ADSL או כבלים...הסוגייה היא כזאת: אך שלי מפעיל את ה"חמור" ואני סובל מעומס... כשאחי סוגר אותו מפסיק העומס... שנינו מחוברים לראוטר משותף...לצערי... יש לי כבלים האם צריך לעבור ל-ADSL על מנת לסדר את הבעיה עם העוצס של מחשב אחר עליי? :roll: נעזוב רגע חיות אקזוטיות בצד, מה רוחב הפס שיש לכם בכבלים, אילו ציודי תקשורת יש לכם שמחברים אותך למודם של הכבלים ? רן.
Ran Bonfil פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 יש לי באמת דעת חלוקה על ADSL או כבלים...הסוגייה היא כזאת: אך שלי מפעיל את ה"חמור" ואני סובל מעומס... כשאחי סוגר אותו מפסיק העומס... שנינו מחוברים לראוטר משותף...לצערי... יש לי כבלים האם צריך לעבור ל-ADSL על מנת לסדר את הבעיה עם העוצס של מחשב אחר עליי? כן, העניין הוא שברגע שתייהיה לך רשת קווית טלפונית בבית, ויהייה מחובר ראוטר, אז העבודה של שני המחשבים לא תתנגש בכלל, והמהירות תישמר בלי שום הפרעה, בגלל שיש לך פס רחב שעובר בקו הטלפון. אישית אני התנסתי עם הכבלים, היו הרבה מאוד בעיות חיבור, בעיות מהירות, וכן הלאה.. עכשיו שיש לי רשת ADSL טלפונית בייתית האינטרנט טס בלי בעיה, בשני המחשבים. סה"כ נראה לי שהADSL הרבה יותר אמין ויעיל.
Elad Levy פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 יש לי באמת דעת חלוקה על ADSL או כבלים...הסוגייה היא כזאת: אך שלי מפעיל את ה"חמור" ואני סובל מעומס... כשאחי סוגר אותו מפסיק העומס... שנינו מחוברים לראוטר משותף...לצערי... יש לי כבלים האם צריך לעבור ל-ADSL על מנת לסדר את הבעיה עם העוצס של מחשב אחר עליי? אוקיי שמע לי יש ADSL 5 מגה וכן גם שאבא שלי מפעיל "אותו" מתחיל להיווצר עומס הומנם מוריד על 300 קילו לשניה אבל לטוס ברשת(אם פיקוח ולהפעיל TS אי אפשר כבר) לגלוש עוד אפשר אז בקיצור זה לא יפתור לך את הבעיה
Yoav פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 מה שחסר בארץ ואנשים נוטים למהעיט בחשיבותו הוא נושא קצב ההלאה - יכול להיות לכם מגה הורדה, אבל עם 128 או 150 או אפילו 256KB העלאה, מספיק שמחשב אח יוריד משהו מהחמור (או יעלה באותו זמן, מה שלמעשה יותר את התקיעות) - ויש לכם ניתוקים. אני עם הADSL בכל אופן - פחות תקלות טכניות, ותאמת, אני די כבול אליהם עם ה-WOWNET שלהם.
Izik Bakshi פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 כבר קרוב ל 5 שנים עם הכבלים, ואני די מרוצה, כמעט ואין בעיות.
Matan Solomon פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 אונלי ADSL... בתור אחד שעובד עם שדרנים שמעלים תמיד לאינטרנט רוחב פס של 48-128 KBPS, הרבה פעמים ראיתי שכבלים הם פשוט לא יציבים, הרוחב פס לא קבוע ומשתנה לפי 1001 סיבות וכל הזמן, פשוט כל מי שיש לו כבלים ולא משנה באיזה רוחב פס, ואני מכיר 4 כאלו, הרוחב פס נורא לא יציב והרבה פעמים יש קפיצות (שאם גולשים באינטרנט לא שמים לב אליהם אולי), אבל אם מעלים נגיד לאינטרנט שידור רציף אז שמים לב לזה ויש קפיצות... הרבה אנשים יגידו שכבלים זה אחלה והם מרוצים, ולדעתי רוב האנשים שאין להם שימוש מיוחד באינטרנט חוץ מגלישה רגילה לא תהיה להם שום בעיה עם כבלים... בכל מקרה אני מעדיף רק ADSL ואני בחיים לא אעשה כבלים... וחוץ מזה, 012 RULEZ :] (ולא אני לא עובד שם )
Matan Solomon פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 מה שחסר בארץ ואנשים נוטים למהעיט בחשיבותו הוא נושא קצב ההלאה - יכול להיות לכם מגה הורדה, אבל עם 128 או 150 או אפילו 256KB העלאה, מספיק שמחשב אח יוריד משהו מהחמור (או יעלה באותו זמן, מה שלמעשה יותר את התקיעות) - ויש לכם ניתוקים.אני עם הADSL בכל אופן - פחות תקלות טכניות, ותאמת, אני די כבול אליהם עם ה-WOWNET שלהם. באר"הב לדוגמא, פעם אחרונה שהייתי שם, מהירות הורדה = מהירות העלאה... זאת אומרת שאם לקחת את החבילת 5 מגה נגיד שיש לך בישראל, זה אומרת שגם העלאה היא 5 מגה... יש חבילות העלאה של 5 מגה של הכבלים היום, אבל עד כמה שהבנתי זה בולשיט וזה ממש לא באמת 5 מגה...
אורח פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 ADSL משמעותו - Asynchronous Digital Subscriber Line. א-סינכרוני - מהירות העלאה שונה ממהירות ההורדה. מה שאתה מדבר עליו זה - SDSL או sHDSL - טכנולוגיות קרובות לטכנולוגית ה-ADSL אבל לא זהות. המחיר שלהן יקר יותר תמיד (אם כי יכול להיות שבהשוואה למחיר בארץ זה נראה משתלם, אני מכיר קצת מחירים באירופה וזה לא ממש מחיר ביתי, ואם כן אז מדובר בקצבים של חצי מגה או מגה). לא מתוכננת תשתית כזאת בזמן הקרוב בישראל. מה שכן, בזק בקרוב תתחיל בהתקנת תשתית ADSL2Plus שמאפשר קצבי הורדה של עד 24Mbps וקצב העלאה של עד 1.5Mbps. כמובן שאף אחד לא מבטיח שאילו יהיו החבילות שימכרו, הרי התשתית הקיימת היום יכולה כבר שנים לתמוך בקצב 8 מגביט לשניה.
Matan Solomon פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 ADSL משמעותו - Asynchronous Digital Subscriber Line.א-סינכרוני - מהירות העלאה שונה ממהירות ההורדה. מה שאתה מדבר עליו זה - SDSL או sHDSL - טכנולוגיות קרובות לטכנולוגית ה-ADSL אבל לא זהות. המחיר שלהן יקר יותר תמיד (אם כי יכול להיות שבהשוואה למחיר בארץ זה נראה משתלם, אני מכיר קצת מחירים באירופה וזה לא ממש מחיר ביתי, ואם כן אז מדובר בקצבים של חצי מגה או מגה). לא מתוכננת תשתית כזאת בזמן הקרוב בישראל. מה שכן, בזק בקרוב תתחיל בהתקנת תשתית ADSL2Plus שמאפשר קצבי הורדה של עד 24Mbps וקצב העלאה של עד 1.5Mbps. כמובן שאף אחד לא מבטיח שאילו יהיו החבילות שימכרו, הרי התשתית הקיימת היום יכולה כבר שנים לתמוך בקצב 8 מגביט לשניה. מה שבטוח שהכבלים שם הורדה והעלאה שווים.... בכל מקרה יש הרבה חבילות שלא מוצאות ללקוחות פרטיים כי בזק מעדיפה למכור אותן לעסקים במחירים מטורפים...
אורח פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 בזק עושה עסקים כמו שהוט עושה עסקים... בתשתית הכבלים יש בעיה מבנית, והיא שכל מי שמחובר לאותו CMTS שאתה מחובר אליו חולק את רוחב הפס של ה-CMTS. בת"א יש שניים כאלה, רק בשביל לקבל מושג מה זה "שכונה" במושגים של הכבלים. התוצאה היא שעוד ברמה של ספק התשתית אין לך שום הבטחה שתקבל את הקצב שלך. מספיק שהאיזור שלך יש עומס ואתה לא מקבל את רוחב הפס שלך גם אם אין עומס על ספק האינטרנט שלך - מצב שלא קורה ב-ADSL. יכול להיות גם מצב של עומס ב-ADSL כמובן אבל אז זה תלוי רק ברוחב הפס שרכב ספק האינטרנט שלך מול בזק, ומולו יש יותר לך כוח - פשוט תחליף ספק. בכל אופן, שם זה שם ופה זה פה. גם שם הכבלים מוגבלים באותו אופן,אבל בארה"ב הפרישה והתשתית של הכבלים הרבה יותר מפותחת מאשר בישראל ואירופה. ארה"ב הוא המקום היחיד בו הכבלים פופולריים יותר מ-DSL לסוגיו, זאת בגלל התשתית המצויינת שלהם שקדמה לרשת האינטרנט. בכל מקום בו האינטרנט המהיר התחיל לפני שהיתה תשתית כבלים כל כך מפותחת DSL לסוגיו מצליח יותר.
Matan Solomon פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 בזק עושה עסקים כמו שהוט עושה עסקים...בתשתית הכבלים יש בעיה מבנית, והיא שכל מי שמחובר לאותו CMTS שאתה מחובר אליו חולק את רוחב הפס של ה-CMTS. בת"א יש שניים כאלה, רק בשביל לקבל מושג מה זה "שכונה" במושגים של הכבלים. התוצאה היא שעוד ברמה של ספק התשתית אין לך שום הבטחה שתקבל את הקצב שלך. מספיק שהאיזור שלך יש עומס ואתה לא מקבל את רוחב הפס שלך גם אם אין עומס על ספק האינטרנט שלך - מצב שלא קורה ב-ADSL. יכול להיות גם מצב של עומס ב-ADSL כמובן אבל אז זה תלוי רק ברוחב הפס שרכב ספק האינטרנט שלך מול בזק, ומולו יש יותר לך כוח - פשוט תחליף ספק. בכל אופן, שם זה שם ופה זה פה. גם שם הכבלים מוגבלים באותו אופן,אבל בארה"ב הפרישה והתשתית של הכבלים הרבה יותר מפותחת מאשר בישראל ואירופה. ארה"ב הוא המקום היחיד בו הכבלים פופולריים יותר מ-DSL לסוגיו, זאת בגלל התשתית המצויינת שלהם שקדמה לרשת האינטרנט. בכל מקום בו האינטרנט המהיר התחיל לפני שהיתה תשתית כבלים כל כך מפותחת DSL לסוגיו מצליח יותר. זאת בדיוק הסיבה שאני שונא כבלים, נפילות רוחב פס מטורפות... כולנו זוכרים את הפרסומת שהשכנים מתקלחים אז לבנין אין מים, ככה זה בכבלים, אומנם לא בסדר גודל של בניין כמובן אבל עדיין הרוחב פס משתנה כל הזמן, וכמו שאמרתי רוב האנשים שרק גולשים באינטרנט להנאה סביר להניח שלא ישימו לב בכלל לשינויים האלו ברוחב פס...
אורח פורסם ספטמבר 14, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 14, 2006 אני שנתיים פלוס עם הכבלים, ואני פשוט מרוצה. גם כשגרתי בראשון למיון ב 2 דירות, וגם ברמת גן, אף פעם לא התאכזבתי. תמיד זה יציב, מהיר, UPLOUD מצויין, ומבחינתי 0 תקלות בשנתיים! אם כבר היו תקלות, הן היו של הספק, לא של התשתית, וגם זה לעיתים נדירות. ועוד לא דיברתי על האופציה להתחבר ללא חייגן.... בקיצור, מבחינתי אינטרנט בכבלים זה ה-דבר , בכל השאר הם נופלים חזק, אבל זה כבר לא קשור.