Or Netzer פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 שלום חברים יקרים. מטס VATIL מספר 2 - 14.10.06. שעת תחילת הפיקוח 1900 מקומי- 1600UTC - מטס קצת שונה בתכנונו מהמטס הראשון. הפעם המטס בסגנון הJ10 :]. חלק יטוסו אילת לב"ג או לשדה דוב וחלק משדה דוב או ב"ג לאילת. הכל לבחירתכם! כמה הערות: 1. הJ10 יהיה ממש עמוס לכן המטוסים שיכולים לטוס מעל 19000 (עדיין במגבלות RVSM) יתבקשו סביר להניח לעשות זאת ע"פ הנחיות הבקר ובמקרה זה הUJ10 יפתח לשימוש. 2. המטוסים הטסים לאילת, תתכוננו לאפשרות נדירה אבל קיימת של שדה חלופי עובדה, תכינו דפיות בהתאם. 3.OFFSET - כל המטוסים הטסים בין אם צפונה או דרומה סביר מאוד מאוד להניח שיקבלו OFFSET מהבקר, תתכוננו לאפשרות הזאתי ותתרגלו אותה. מטוסים חסרי FMC תתכוננו פשוט לוקטורים מהבקר. (מדריכים לאופסט באתר החטיבה). 4. קחו תוספת גדולה יותר של דלק אלו שנוחתים באילת, עמודי אש (נקודה מסויימת עם ריתוקים כל מטוס בגובה שונה) יהיו בשימוש וזה יהיה ממש הפתעה אם לא נרתק אותכם המון, הכל על מנת לסדר את הנחיתה שלכם באילת. ככה שתצפו להרבה ריתוקים ותכינו אופטלגין לסחרחורת. הרבבה דלק :] לפחות לעוד חצי שעה 40 דקות של טיסה. 5. נדב"ר - הערוצים יהיו עמוסים מאוד! הפקחים שיעבדו ויתודרכו לפני האירוע יקבלו הוראה חד משמעית להשתיק כל מטוס ולנהל את הערוץ, מטוס קורא למרשה ונכנס להמתנה, והפקח יקרא לכם גם אם תחכו 10 דוקת להסעה לא יקרה כלום. לא להתפרץ לדברי אחרים ולא לשגע את הפקח שאתה ממתין כבר 2 דקות להסעה, יש מישהו שבטוח ממתין יותר. פקחים - נא ליצור קשר כל המעוניינים בהודעה פרטית בלבד! דפיות לעובדה ב"ג שדה דוב וסינרים באתר החטיבה (בושה למי שאין :wink: ) טיסה נעימה - מחלקת אירועים
Matan Solomon פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 וואי וואי וואי וואי נראה לי יהיה מטורף !! כל הכבוד על האירגון, ב30 לחודש אני כנראה לא אוכל אבל אני מאוד מקווה שכן אני ממש לא רוצה להפסיד את זה :] קישור ישיר למדריך של OFFSET למי שרוצה: http://www.vatil.org/vatil/training/of.pdf
GILG פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 רק אני רואה את הכשל שהולך להיות בכזה סדר גודל של אירוע? אני אקח את הדוגמא הפחות קיצונית נגיד...15 מטוסים טסים על הJ10 במקביל חלקם לאילת חלקם מאילת, מה הסיכוי שכל המטוסים ירתקו נכון? ישמרו מהירויות וגבהים כנדרש? יעבדו BY THE BOOK כנדרש? נלך על דוגמא פשוטה- 4 מטוסי ארקיע מרתקים מעל LOT VOR בדרך לנחיתה על 03, באותו זמן יש שלושה מטוסי ישראייר על הקרקע שמחכים להמראה חזרה לתל-אביב. מספיק מטוס אחד בגישה שיכנס לפיינל מאוחר וילך סביב כדי לגרום עיכוב מצטבר גם על הקרקע וגם באוויר של לפחות 10-15 דקות. ועוד לא דיברתי על רמת הטייסים, התפרצויות בקשר וכדומה ורמת הפיקוח- ברור שהם טובים השאלה אם הסטנדרטים הקיימים יאפשרו כמיות תנועה אדירות כפי שאני צופה. לא ממזמן היה אירוע פיקוח שבו נבחן פקח גישה, אני זוכר את עצמי טס מעובדה לבן גוריון מרתק קרוב ל40 דקות מעל BGN ויוצא לפחות 25 מייל OUTBOUND מהVOR לגישה ILS ך12. טיסה של 30 דקות מקסימום ערכה שעתיים וחצי. מה אפשר לעשות בנידון?
אורח פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 רק אני רואה את הכשל שהולך להיות בכזה סדר גודל של אירוע?אני אקח את הדוגמא הפחות קיצונית נגיד...15 מטוסים טסים על הJ10 במקביל חלקם לאילת חלקם מאילת, מה הסיכוי שכל המטוסים ירתקו נכון? ישמרו מהירויות וגבהים כנדרש? יעבדו BY THE BOOK כנדרש? נלך על דוגמא פשוטה- 4 מטוסי ארקיע מרתקים מעל LOT VOR בדרך לנחיתה על 03, באותו זמן יש שלושה מטוסי ישראייר על הקרקע שמחכים להמראה חזרה לתל-אביב. מספיק מטוס אחד בגישה שיכנס לפיינל מאוחר וילך סביב כדי לגרום עיכוב מצטבר גם על הקרקע וגם באוויר של לפחות 10-15 דקות. ועוד לא דיברתי על רמת הטייסים, התפרצויות בקשר וכדומה ורמת הפיקוח- ברור שהם טובים השאלה אם הסטנדרטים הקיימים יאפשרו כמיות תנועה אדירות כפי שאני צופה. לא ממזמן היה אירוע פיקוח שבו נבחן פקח גישה, אני זוכר את עצמי טס מעובדה לבן גוריון מרתק קרוב ל40 דקות מעל BGN ויוצא לפחות 25 מייל OUTBOUND מהVOR לגישה ILS ך12. טיסה של 30 דקות מקסימום ערכה שעתיים וחצי. מה אפשר לעשות בנידון? גיל קצת אופטימיות לא תזיק לך ותשאיר לי לסדר את הבלאגן באילת . כבר היה שם עומס יותר גדול מזה. אם פיקוח נכון וטייסים שיעשו את העבודה שלהם לפי הוראות פקח ואם שרתי VATSIM לא יעשו בעיות, הכל יכול לדפוק כמו שעון חול שויצרי. יהיה כיף, אני מבטיח :mrgreen:
ראם אדם פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 חבל שאני לא יכול להשתתף בזה...... ניראה לי מזה אתגרי וכיפי בהצלחה!
Or Netzer פורסם ספטמבר 20, 2006 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 רק אני רואה את הכשל שהולך להיות בכזה סדר גודל של אירוע?אני אקח את הדוגמא הפחות קיצונית נגיד...15 מטוסים טסים על הJ10 במקביל חלקם לאילת חלקם מאילת, מה הסיכוי שכל המטוסים ירתקו נכון? ישמרו מהירויות וגבהים כנדרש? יעבדו BY THE BOOK כנדרש? נלך על דוגמא פשוטה- 4 מטוסי ארקיע מרתקים מעל LOT VOR בדרך לנחיתה על 03, באותו זמן יש שלושה מטוסי ישראייר על הקרקע שמחכים להמראה חזרה לתל-אביב. מספיק מטוס אחד בגישה שיכנס לפיינל מאוחר וילך סביב כדי לגרום עיכוב מצטבר גם על הקרקע וגם באוויר של לפחות 10-15 דקות. ועוד לא דיברתי על רמת הטייסים, התפרצויות בקשר וכדומה ורמת הפיקוח- ברור שהם טובים השאלה אם הסטנדרטים הקיימים יאפשרו כמיות תנועה אדירות כפי שאני צופה. לא ממזמן היה אירוע פיקוח שבו נבחן פקח גישה, אני זוכר את עצמי טס מעובדה לבן גוריון מרתק קרוב ל40 דקות מעל BGN ויוצא לפחות 25 מייל OUTBOUND מהVOR לגישה ILS ך12. טיסה של 30 דקות מקסימום ערכה שעתיים וחצי. מה אפשר לעשות בנידון? גיל קצת אופטימיות לא תזיק לך ותשאיר לי לסדר את הבלאגן באילת . כבר היה שם עומס יותר גדול מזה. אם פיקוח נכון וטייסים שיעשו את העבודה שלהם לפי הוראות פקח ואם שרתי VATSIM לא יעשו בעיות, הכל יכול לדפוק כמו שעון חול שויצרי. יהיה כיף, אני מבטיח :mrgreen: סמוך עלי (דרום ) ועל רן (אילת) שנסדר לכם אירוע מהסרטים !
GILG פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 סומך עליכם, אם סידרת לי שעתיים וחצי של תענוגות מעובדה לבן גוריון אילת קטן עליכם :wink:
Shai B פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 חבל שאין סינרי מעודכן [אשמתי אני יודע אבל אני שוכח! :? ] יש רחבת המתנה חדשה שתורמת המון.. אם תתנו לי יום לנסות לגייס תמונות אולי דויד או מישהו יוכלו להרים איזה סכימה של הרחבה הזו לאירוע זה יהיה מעולה, זה יכול להקל המון.
Ben Cohen פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 בקשר לעומס, בקיץ זה פשוט נורא באילת, בואו לא נדבר על האוויר, בקרקע באילת המטוס של אמא של עשה ממש סיבובים בקרקע והם הסתובבו 10 דקות על הקרקע, הטייס אמר להם שהוא מצטעאר אבל כל החניות מלאות וכרגע אין מקום למטוס שלהם ויקחו עוד 10 דקות. בכלל, בטיסה שלי מש"ד 2 מה3 ATRים שיש לארקיע חנו, על אחד אני הייתי והשני חנה וחיכה. שלא נדבר על כמות הDASHים שהיו שם, אני יודע שזה 7 דאשים שיש לארקיע, אבל איזה 3-4 לפחות היו שם בחנייה. אני עוד לא התחלתי לטוס ברשת, תהנו לכם!
Izik Bakshi פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 אחלה של אירוע ואירגון, זמין לפקח בכל עמדה.
Matan Solomon פורסם ספטמבר 20, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2006 בקשר לעומס, בקיץ זה פשוט נורא באילת, בואו לא נדבר על האוויר, בקרקע באילת המטוס של אמא של עשה ממש סיבובים בקרקע והם הסתובבו 10 דקות על הקרקע, הטייס אמר להם שהוא מצטעאר אבל כל החניות מלאות וכרגע אין מקום למטוס שלהם ויקחו עוד 10 דקות. בכלל, בטיסה שלי מש"ד 2 מה3 ATRים שיש לארקיע חנו, על אחד אני הייתי והשני חנה וחיכה. שלא נדבר על כמות הDASHים שהיו שם, אני יודע שזה 7 דאשים שיש לארקיע, אבל איזה 3-4 לפחות היו שם בחנייה. אני עוד לא התחלתי לטוס ברשת, תהנו לכם! הקטע שכולם בטח יתחילו לבוא עם 737 ועם 757 ואז באמת יהיה באלגן :] אנשים תעשו צרות תמשיכו להיות מחוברים בחניה ואל תתנתקו !!! חחח סתם...
ראם אדם פורסם ספטמבר 21, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2006 בקשר לעומס, בקיץ זה פשוט נורא באילת, בואו לא נדבר על האוויר, בקרקע באילת המטוס של אמא של עשה ממש סיבובים בקרקע והם הסתובבו 10 דקות על הקרקע, הטייס אמר להם שהוא מצטעאר אבל כל החניות מלאות וכרגע אין מקום למטוס שלהם ויקחו עוד 10 דקות. בכלל, בטיסה שלי מש"ד 2 מה3 ATRים שיש לארקיע חנו, על אחד אני הייתי והשני חנה וחיכה. שלא נדבר על כמות הDASHים שהיו שם, אני יודע שזה 7 דאשים שיש לארקיע, אבל איזה 3-4 לפחות היו שם בחנייה. אני עוד לא התחלתי לטוס ברשת, תהנו לכם! אני דווקא חושב שזה יכול להיות ממש אתגרי וכיפי
Shayt פורסם ספטמבר 21, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2006 מה קורה עם השתלבות GA בנתיבים הנמוכים? צריך לדעת להיערך גם לזה. בברכה, שי
AaronDagan פורסם ספטמבר 21, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2006 מה קורה עם השתלבות GA בנתיבים הנמוכים? שאלה נכונה. אני למשל שוקל - במידה ויתאפשר ואני מאד מקווה שכן - לטוס עם אחד מה-GA שיש לי בהנגאר הפרטי. אודה על התייחסות. תודה, שנה טובה, אהרון.
אורח פורסם ספטמבר 21, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2006 מה קורה עם השתלבות GA בנתיבים הנמוכים? שאלה נכונה. אני למשל שוקל - במידה ויתאפשר ואני מאד מקווה שכן - לטוס עם אחד מה-GA שיש לי בהנגאר הפרטי. אודה על התייחסות. תודה, שנה טובה, אהרון. טוסו על מה שבא לכם לאן שבא לכם ומתי שבא לכם. זה חלק ממהות הארוע. אתה רוצה IFR על 152, יבושם לך, אתה רוצה VFR עם 744, יאלה שיהיה :mrgreen: (סתם כן :wink: ) אבל הרעיון ברור :wink:
AaronDagan פורסם ספטמבר 21, 2006 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2006 תודה על ההתייחסות הברורה והחד-משמעית. שנה טובה, אהרון..
Or Netzer פורסם ספטמבר 30, 2006 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 30, 2006 שימו לב העמדות שאני צריך לאירוע : שדה דוב.. גישה ב"ג קרקע ב"ג מגדל ב"ג . ופיקוח דרום.. רן אילת עליך. נא ליצור קשר בפרטי כל הפקחים. אור.
Matan Solomon פורסם אוקטובר 1, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 1, 2006 אור תשנה גם בתוך ההודעה למטס מספר 3 במקום 2 הOFFSET בERJ קצת שונה מה737/767, ואפילו ששאלתי את רועי, קפטן של ה145 במציאות, לא היה לו מושג כי הוא בחיים לא השתמש בזה אז אני אנסה בשבועיים הקרובים ללמוד את זה, מקסימום נבקש וקטורים... כל הכבוד על האירגון, אני אעשה הכל כדי להגיע, הולך להיות מעניין מאוד לדעתי :]
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 1, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 1, 2006 עלו בשרשור שאלות רלבנטיות שדורשות התייחסות. נתיב אחד ושדה עם מסלול וללא מסלול הסעה לא בנויים לקלוט עומס תעבורה גבוה, הנתיב והשדה מראש מתוכננים לקצב תנועה של לא יותר מאחת כל כ-10 דקות ואף פחות מכך. במציאות, יש הגבלות פעילות למשל לנתיב הנמוך, מטוסים לא יקבלו מירשה. עם כל הכבוד לפקחינו רבי היוזמה, אין זה מציאותי לטיסה בת 180 מייל להמתין בתור לגישה 30 דקות, ויש 3 מקומות ל-B737 ועוד בקושי 2 ל-ATR. אמש בנתב"ג חיכו ממריאים 20 דקות מונעים, מתאים לקנדי ודומיו. יש עוד פתרונות: א. להפריד זמנים כאמור למעלה- לא מתאים במוצ"ש לרוב האנשים. ב. לגוון מעט את החיים וללמוד עוד משהו חוץ מאופסט. למשל, אני מוכן בנוסף לתוכנית המקורית להפעיל גם את שדות טאבה או עקבה. היתרון של טאבה הוא קיום מסלול הסעה מקביל המאפשר תנועה צפופה ורצופה. צריך עבורו רק דפית אחת, הגעה ל-TBA VOR 7000 רגל מ-J13 OVD VOR, משם ווקטורים ו/או תהליך ILS לטיסות IFR וגישות ראייה לאחרים. למי שלא מכיר, זהו במקור שדה עציון, הראשון שח"א בנה בסיני, היה שדה לתפארת, בגובה 2500 רגל, עם מזג אוויר אלוהי ושקט אינסופי ואילת ממש ליד.
Zeev Bucki פורסם אוקטובר 1, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 1, 2006 רק אני רואה את הכשל שהולך להיות בכזה סדר גודל של אירוע?אני אקח את הדוגמא הפחות קיצונית נגיד...15 מטוסים טסים על הJ10 במקביל חלקם לאילת חלקם מאילת, מה הסיכוי שכל המטוסים ירתקו נכון? ישמרו מהירויות וגבהים כנדרש? יעבדו BY THE BOOK כנדרש? נלך על דוגמא פשוטה- 4 מטוסי ארקיע מרתקים מעל LOT VOR בדרך לנחיתה על 03, באותו זמן יש שלושה מטוסי ישראייר על הקרקע שמחכים להמראה חזרה לתל-אביב. מספיק מטוס אחד בגישה שיכנס לפיינל מאוחר וילך סביב כדי לגרום עיכוב מצטבר גם על הקרקע וגם באוויר של לפחות 10-15 דקות. ועוד לא דיברתי על רמת הטייסים, התפרצויות בקשר וכדומה ורמת הפיקוח- ברור שהם טובים השאלה אם הסטנדרטים הקיימים יאפשרו כמיות תנועה אדירות כפי שאני צופה. לא ממזמן היה אירוע פיקוח שבו נבחן פקח גישה, אני זוכר את עצמי טס מעובדה לבן גוריון מרתק קרוב ל40 דקות מעל BGN ויוצא לפחות 25 מייל OUTBOUND מהVOR לגישה ILS ך12. טיסה של 30 דקות מקסימום ערכה שעתיים וחצי. מה אפשר לעשות בנידון? גיל זה מה שמעניין ומאתגר לטוס בתנאי לחץ מכל הבחינות ולהצליח בכך.גם בטיסה אתמול לשארם היה מאוד צפוף גם בהמראה וגם בנחיתה. שהגעתי לBGN VOR אז הפקח שלח אותי לHDG 280 ומשם לאחר כמה סיבובים לLL 4000ומשם לנחיתה בARNAV VISUAL RWY26 NORTH ושפניתי לבסיס אז עלה על המסלול מטוס להמראה מיידית אבל הוא התעכב במקצת ואז איציק בקשי במגדל אמר לי במיידית לא לנחות אלא לטפס 4000 לכיוון צלע מתה ולעבור לAPR ושוב סיבובים עד שנחתתי ב26.ואני עם ה"מלכה"747-400 חוגג באוויר ונהנה מכל רגע...ככל שהאתגרים והצפיפות באוויר קשים יותר אז אתה הופך לטייס טוב יותר:תשאלו את עופר בן פרץ אשר "מטרטר"טייסים ומשנה להם נתיבים בפתאומיות ואני רק בזכות כך הפכתי לטייס טוב. אז גיל שלא יעבדו עליינו:ככל שהטיסה לאילת תהיה צפופה כך ההנאה של הטייסים והמקצועיות שלהם תעלה. בוקי זאב:4X-MJB
Koobe פורסם אוקטובר 4, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 4, 2006 מה קורה עם השתלבות GA בנתיבים הנמוכים? שאלה נכונה. אני למשל שוקל - במידה ויתאפשר ואני מאד מקווה שכן - לטוס עם אחד מה-GA שיש לי בהנגאר הפרטי. אודה על התייחסות. תודה, שנה טובה, אהרון. טוסו על מה שבא לכם לאן שבא לכם ומתי שבא לכם. זה חלק ממהות הארוע. אתה רוצה IFR על 152, יבושם לך, אתה רוצה VFR עם 744, יאלה שיהיה :mrgreen: (סתם כן :wink: ) אבל הרעיון ברור :wink: ממליץ לאייש את HAGAV_CTR לפיקוח CVFR בנתיבים הדרומיים. אני משוכנע שתהיה תנועה, גם אם מסויימת, בנתיבים הנמוכים. נשמע אירוע מאתגר. אני אצטרף.
Or Netzer פורסם אוקטובר 12, 2006 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 שלום צוות הפקחים נכון לעכשיו איתי ארנון - גישה דורון עתיק - שדה דוב איציק בקשי - דרום רן פינקלס - אילת דולב ניתאי - קרקע מערב חסר לי מגדל בן גוריון - מי מתנדב?
Izik Bakshi פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 חברים, אני מסכים עם הדברים שנרשמו פה לגבי הקושי באירוע הזה, בסך הכל זה אתגר ואני מאמין שעם חשיבה והכנה מתאימה אפשר לבצע אותו בצורה יפה. פקחים, בבקשה להיות זמינים במסנגר כבר באזור 18:00 מקומי כדי שנוכל לתדרך בהתאם. חג שמח
Matan Solomon פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 חיפשתי מדריך לFMS של הלגסי, אני יודע לתפעל אותו מעולה אבל רק אופסט אין לי מושג איך לעשות, ששאלתי את רועי כמו שאמרתי טייס של ה145 הוא בעצמו לא היה לו מושג איך לעשות חח... מצרף תמונה של התווים שצריך להכניס בשביל אופסט, אולי מישהו יוכל לחשוב על איך לכתוב את זה בשביל להכניס אופסט, אם לא נשתמש בוקטורים