Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 שלום, אני יודע שאנשים רבים יצחקו, אך מבקש שתקראו עד הסוף ותנסו להפנים וליישם, רק יועיל לכולנו. תעשיית התוכנה המפתחת לנו את VISTA, FSX וכל התוספים מעסיקה אנשים העובדים קשה והרבה, וצריכים גם להשתכר. חברות שהן גופים בהם אנשים משקיעים חסכונות צריכות להרוויח ולחלק למשקיעים רווחים על השקעתם. חברה שתרוויח פחות מחברותיה לא תוכל לגייס משקיעים. קיימים חכמולוגים החושבים שהעתקת תוכנה תפתור אותם מחובתם הבסיסית- לשלם עבור מוצרים ושירותים, ולקיים את החוק. ישראל ביחד עם סין, רוסיה, ארצות לטיניות רבות ועוד כמה ריכוזי חכמולוגים כאלה הורסים את העניין. PSS סבלה מכך באופן רציני עם שחרור ה-B757, וזו למשל הסיבה שאין למטוס עדיין תוכנית הטענה. אנו צריכים להיות אסירי תודה לאנשים בקהילה המשקיעים ומפתחים פעם אחר פעם ללא תמורה, זה נאור, אך גניבה איננה. טוסו על 5 תוספים ולא 30, אך שלמו. אם רבים יחשבו ויפעלו כך, העולם ישתנה ויהיה טוב יותר. אני גדלתי בחיפה עם חלונות ודלתות סגורים רק כשנוסעים מהעיר, היה נעים, בחורות ליוו בלילה לכיף ולא ככוח אבטחה.
אורח פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 שלום, אני יודע שאנשים רבים יצחקו, אך מבקש שתקראו עד הסוף ותנסו להפנים וליישם, רק יועיל לכולנו.תעשיית התוכנה המפתחת לנו את VISTA, FSX וכל התוספים מעסיקה אנשים העובדים קשה והרבה, וצריכים גם להשתכר. חברות שהן גופים בהם אנשים משקיעים חסכונות צריכות להרוויח ולחלק למשקיעים רווחים על השקעתם. חברה שתרוויח פחות מחברותיה לא תוכל לגייס משקיעים. קיימים חכמולוגים החושבים שהעתקת תוכנה תפתור אותם מחובתם הבסיסית- לשלם עבור מוצרים ושירותים, ולקיים את החוק. ישראל ביחד עם סין, רוסיה, ארצות לטיניות רבות ועוד כמה ריכוזי חכמולוגים כאלה הורסים את העניין. PSS סבלה מכך באופן רציני עם שחרור ה-B757, וזו למשל הסיבה שאין למטוס עדיין תוכנית הטענה. אנו צריכים להיות אסירי תודה לאנשים בקהילה המשקיעים ומפתחים פעם אחר פעם ללא תמורה, זה נאור, אך גניבה איננה. טוסו על 5 תוספים ולא 30, אך שלמו. אם רבים יחשבו ויפעלו כך, העולם ישתנה ויהיה טוב יותר. אני גדלתי בחיפה עם חלונות ודלתות סגורים רק כשנוסעים מהעיר, היה נעים, בחורות ליוו בלילה לכיף ולא ככוח אבטחה. מסכים איתך, רק ש PSS יחשבו לבד למה גנבו להם את המטוס ... גביית מחיר מופרז על מוצר שלא פותח ונבדק כראוי והוצא בחיפזון וכך גם הוא ניראה כמו שותפו ה 777. שיעיינו ערך LDS \ PMDG איך מוציאים מוצר ואיך מקשיבים להארות וההערות של הלקוחות שלהם.
razmatus פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 שלום, אני יודע שאנשים רבים יצחקו, אך מבקש שתקראו עד הסוף ותנסו להפנים וליישם, רק יועיל לכולנו.תעשיית התוכנה המפתחת לנו את VISTA, FSX וכל התוספים מעסיקה אנשים העובדים קשה והרבה, וצריכים גם להשתכר. חברות שהן גופים בהם אנשים משקיעים חסכונות צריכות להרוויח ולחלק למשקיעים רווחים על השקעתם. חברה שתרוויח פחות מחברותיה לא תוכל לגייס משקיעים. קיימים חכמולוגים החושבים שהעתקת תוכנה תפתור אותם מחובתם הבסיסית- לשלם עבור מוצרים ושירותים, ולקיים את החוק. ישראל ביחד עם סין, רוסיה, ארצות לטיניות רבות ועוד כמה ריכוזי חכמולוגים כאלה הורסים את העניין. PSS סבלה מכך באופן רציני עם שחרור ה-B757, וזו למשל הסיבה שאין למטוס עדיין תוכנית הטענה. אנו צריכים להיות אסירי תודה לאנשים בקהילה המשקיעים ומפתחים פעם אחר פעם ללא תמורה, זה נאור, אך גניבה איננה. טוסו על 5 תוספים ולא 30, אך שלמו. אם רבים יחשבו ויפעלו כך, העולם ישתנה ויהיה טוב יותר. אני גדלתי בחיפה עם חלונות ודלתות סגורים רק כשנוסעים מהעיר, היה נעים, בחורות ליוו בלילה לכיף ולא ככוח אבטחה. מסכים איתך, רק ש PSS יחשבו לבד למה גנבו להם את המטוס ... גביית מחיר מופרז על מוצר שלא פותח ונבדק כראוי והוצא בחיפזון וכך גם הוא ניראה כמו שותפו ה 777. שיעיינו ערך LDS \ PMDG איך מוציאים מוצר ואיך מקשיבים להארות וההערות של הלקוחות שלהם. לא משנה מה מחירו של מוצר גנבה היא גנבה(דין פרותה כדין מאה)
אורח פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 שלום, אני יודע שאנשים רבים יצחקו, אך מבקש שתקראו עד הסוף ותנסו להפנים וליישם, רק יועיל לכולנו.תעשיית התוכנה המפתחת לנו את VISTA, FSX וכל התוספים מעסיקה אנשים העובדים קשה והרבה, וצריכים גם להשתכר. חברות שהן גופים בהם אנשים משקיעים חסכונות צריכות להרוויח ולחלק למשקיעים רווחים על השקעתם. חברה שתרוויח פחות מחברותיה לא תוכל לגייס משקיעים. קיימים חכמולוגים החושבים שהעתקת תוכנה תפתור אותם מחובתם הבסיסית- לשלם עבור מוצרים ושירותים, ולקיים את החוק. ישראל ביחד עם סין, רוסיה, ארצות לטיניות רבות ועוד כמה ריכוזי חכמולוגים כאלה הורסים את העניין. PSS סבלה מכך באופן רציני עם שחרור ה-B757, וזו למשל הסיבה שאין למטוס עדיין תוכנית הטענה. אנו צריכים להיות אסירי תודה לאנשים בקהילה המשקיעים ומפתחים פעם אחר פעם ללא תמורה, זה נאור, אך גניבה איננה. טוסו על 5 תוספים ולא 30, אך שלמו. אם רבים יחשבו ויפעלו כך, העולם ישתנה ויהיה טוב יותר. אני גדלתי בחיפה עם חלונות ודלתות סגורים רק כשנוסעים מהעיר, היה נעים, בחורות ליוו בלילה לכיף ולא ככוח אבטחה. מסכים איתך, רק ש PSS יחשבו לבד למה גנבו להם את המטוס ... גביית מחיר מופרז על מוצר שלא פותח ונבדק כראוי והוצא בחיפזון וכך גם הוא ניראה כמו שותפו ה 777. שיעיינו ערך LDS \ PMDG איך מוציאים מוצר ואיך מקשיבים להארות וההערות של הלקוחות שלהם. לא משנה מה מחירו של מוצר גנבה היא גנבה(דין פרותה כדין מאה) לא הצדקתי גניבה של כל דבר, כל מוצר לא משנה אם זה תוכנה חומרה או דבר אחר. אין שום הצדקה מצדה של PSS לא להוציא את ה LOADER שלה בוענה שהמוצר שלה נגנב ולכן הם לא יכולים \ רוצים להוציא את ה Loader שבכלל אמור לצאת בייחד עם המטוס ולהיות חלק ממנו. תסלחו לי על הביטוי אבל זה חרא של שירות ללקוחות שלהם שכן שילמו על המוצר וקיבלו מוצר לא מוגמר ובמחיר מופרז. מקווה שעכשיו אני מעט יותר ברור.
גידי פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 אני גם כן מסכים איתך. אבל את התופעה של החחמולוגים שלא משלמים בילטי ניתן לשנות: היא מתיד היתה יש אותה היום וגם תמיד תיהיה... יש כל כך הרבה דברים שהיו עושים את העולם שלנו יפה יותר רק חבל שכולם לא תורמים לזה - ואני חושב וכמעת בטוח שכל זה בגלל סליחה על הביטוי בגלל שכמעט לכל אחד אכפת המתחת שלו :x ... הלוואי שאף אחד לא היה משתמש בEMULE או ב KAZZA ובתוחנות שיטוף כבצים אחרים...
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 12, 2006 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 מסכים עם רן. גידי, בסינגפור אין עישון סמים וגם אין אסירים שנתפסו, תולים את כולם. בסעודיה יש מעט גנבים פעילים, גניבה ראשונה דינה כריתת כף יד אחת, גניבה שנייה והלכה האחרונה שנותרה, וגניבה שלישית ואתה ביחד עם אותם מסינגפור על עמוד בכיכר. אבל את התופעה של החחמולוגים שלא משלמים בילטי ניתן לשנות: היא מתיד היתה יש אותה היום וגם תמיד תיהיה...
אורח פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 הצעד של PSS מטופש. הנענשים הם הלקוחות שכן שילמו (מחיר מופרז בעבור מוצר בינוני). מי שגנב את המטוס - יש לו אותו והוא נהנה ממנו בכל מקרה, ולהערכתי תהיה לו בהמשך גם תוכנית ההטענה (ואם לא, אז תכנית הטענה בטח לא שווה 40$). אבל הלקוחות שכן שילמו ולא מקבלים תמורה, ספק אם יחזרו למוצר הבא (לפחות חלקם). לגבי החברה שמפתחת את FSX ו-VISTA, לא צריך לרחם עליה. זו חברה שבמשך שנים מתנהגת בבריונות כלפי לקוחותיה ומתחרותיה. יחד עם זאת, במידה ו-FSX יהיה כשלון כלכלי (ואניבהחלט לא מאמין שכך יהיה), ייתכן שלא יהיה FSXI. עוד נקודה - החברות המפתחות רבים מהתוספים שאנו משתמשים בהן הן חברות קטנות ללא כח מיקוח ומקורות מימון ועם מעט מוצרים. חברות אלא רגישות מאוד לפיראטיות וכשהן נופלות פעם אחת הן לא מתאוששות.
גידי פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 בסינגפור אין עישון סמים וגם אין אסירים שנתפסו, תולים את כולם. בסעודיה יש מעט גנבים פעילים, גניבה ראשונה דינה כריתת כף יד אחת, גניבה שנייה והלכה האחרונה שנותרה, וגניבה שלישית ואתה ביחד עם אותם מסינגפור על עמוד בכיכר אופר אני חושב שבמדינות "נורמלית" לא הורגים אנשים בגלל גניבה :!:
ראם אדם פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 בסינגפור אין עישון סמים וגם אין אסירים שנתפסו, תולים את כולם. בסעודיה יש מעט גנבים פעילים, גניבה ראשונה דינה כריתת כף יד אחת, גניבה שנייה והלכה האחרונה שנותרה, וגניבה שלישית ואתה ביחד עם אותם מסינגפור על עמוד בכיכר אופר אני חושב שבמדינות "נורמלית" לא הורגים אנשים בגלל גניבה :!: אווה זאת קצת הגזמה...... גניבה היא דבר חמור-נכון, כעונש להרוג אדם חיי בגלל זה-חוסר שפיות. אז נישאר כרגע באזור הזה של השפיות וההיגיון אני חושב. :?
NoX פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 עם כל הכבוד לחברות המפתחות, זה לא נורמלי ולא אתי לגבות מחיר גבוה יותר על תוסף מאשר על הסימולטור עצמו. אי אפשר לצפות ממישהו לקנות במחיר מופרז משהו שהוא 1/10 מהסימולטור עצמו. אני מסכים שיש לקנות ולתמוך במפתחים, אבל אי אפשר לצפות מהאדם הממוצע לשלם כל כך הרבה על משהו שהוא 1/10 מהמוצר השלם, ושהוא יכול להשיג בחינם, גם אם זה בגניבה. בכל מקרה, בקשר למיקרוסופט שמפתחת את ויסטא ואת FSX, דווקא בהם לא צריך לתמוך. בתור אחד שקנה ושההורים שלו קנו כל עותק של ווינדוס, החל מ95, ואופיס, אנחנו כל הזמן מרגישים שדפקו אותנו בגלל שאנחנו צריכים לקנות מיליון רשיונות למוצר שקנינו במלוא כספנו. יש עוד הרבה סיבות לשונא ולא לתמוך במייקרוסופט, אבל זה כבר לא קשור לפה (כמו הגניבה וההעתקה מאפל ומחברות רבות נוספות.)
Or Netzer פורסם אוקטובר 12, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2006 בסינגפור אין עישון סמים וגם אין אסירים שנתפסו, תולים את כולם. בסעודיה יש מעט גנבים פעילים, גניבה ראשונה דינה כריתת כף יד אחת, גניבה שנייה והלכה האחרונה שנותרה, וגניבה שלישית ואתה ביחד עם אותם מסינגפור על עמוד בכיכר אופר אני חושב שבמדינות "נורמלית" לא הורגים אנשים בגלל גניבה :!: אולי לא להרוג, אבל עונש מתאים וכבד בלי כל הקיצוצים וניכוי שליש ובלי הנחות של שופטים כי הבן אדם לוקה בנפשו גם על עבירות תנועה ואני בספק אם יעשו את זה שוב, כריתת יד אולי לא, אבל כריתת חלק נכבד מחשבון הבנק כן.
ha5mvo פורסם אוקטובר 13, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 13, 2006 עם כל הכבוד לחברות המפתחות,זה לא נורמלי ולא אתי לגבות מחיר גבוה יותר על תוסף מאשר על הסימולטור עצמו. אי אפשר לצפות ממישהו לקנות במחיר מופרז משהו שהוא 1/10 מהסימולטור עצמו. אני מסכים שיש לקנות ולתמוך במפתחים, אבל אי אפשר לצפות מהאדם הממוצע לשלם כל כך הרבה על משהו שהוא 1/10 מהמוצר השלם, ושהוא יכול להשיג בחינם, גם אם זה בגניבה. בכל מקרה, בקשר למיקרוסופט שמפתחת את ויסטא ואת FSX, דווקא בהם לא צריך לתמוך. בתור אחד שקנה ושההורים שלו קנו כל עותק של ווינדוס, החל מ95, ואופיס, אנחנו כל הזמן מרגישים שדפקו אותנו בגלל שאנחנו צריכים לקנות מיליון רשיונות למוצר שקנינו במלוא כספנו. יש עוד הרבה סיבות לשונא ולא לתמוך במייקרוסופט, אבל זה כבר לא קשור לפה (כמו הגניבה וההעתקה מאפל ומחברות רבות נוספות.) What people consider "overpriced product" is often an excuse for piracy - and a lame one as such. It's nicer to drive a Lamburgini than a subaru, but alas not everyone can afford it, and most "settle" for a Subaru. The price of addons is in a direct relation to the demand and the willing of people to pay that price. The price of the platform has no relation to it. This is how it goes, if there is a demand and the will to pay, don't expect prices to go down. All the best,and happy capitalism! //Michael
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 13, 2006 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 13, 2006 לא ראיתי כאן מילה, אפילו נסתרת, נגד גניבה, אלא רק צידוקים לביצועה. זו הבעייה ולא מיקרוסופט או PSS. מרגישים שדפקו אתכם ובכל זאת חוזרים וקונים מאותה חברה כל מוצר דומה שהוציאה לאורך 25 שנה? מעניין למי האצבע צריכה להיות מופנית לפיענוח ההרגשה. אין פתרונות חלופיים? אני עברתי ל-WIN בשנת 1999 ותמיד תמיד היתה לי חלופה טובה. אין OPENOFFICE? עם כל הכבוד לחברות המפתחות,זה לא נורמלי ולא אתי לגבות מחיר גבוה יותר על תוסף מאשר על הסימולטור עצמו. אי אפשר לצפות ממישהו לקנות במחיר מופרז משהו שהוא 1/10 מהסימולטור עצמו. אני מסכים שיש לקנות ולתמוך במפתחים, אבל אי אפשר לצפות מהאדם הממוצע לשלם כל כך הרבה על משהו שהוא 1/10 מהמוצר השלם, ושהוא יכול להשיג בחינם, גם אם זה בגניבה. בכל מקרה, בקשר למיקרוסופט שמפתחת את ויסטא ואת FSX, דווקא בהם לא צריך לתמוך. בתור אחד שקנה ושההורים שלו קנו כל עותק של ווינדוס, החל מ95, ואופיס, אנחנו כל הזמן מרגישים שדפקו אותנו בגלל שאנחנו צריכים לקנות מיליון רשיונות למוצר שקנינו במלוא כספנו. יש עוד הרבה סיבות לשונא ולא לתמוך במייקרוסופט, אבל זה כבר לא קשור לפה (כמו הגניבה וההעתקה מאפל ומחברות רבות נוספות.)
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 13, 2006 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 13, 2006 שלחתי תגובה אישית, כי הפירוט בה לא שייך ישירות לתמיכה בתוכנות שלנו. עיקרה הוא שחשיבה כזו המוצגת בהודעתו היא שמביאה לעליית הפשיעה והירידה באיכות חיים של הרוב שחי לפי החוק. בסינגפור אין עישון סמים וגם אין אסירים שנתפסו, תולים את כולם. בסעודיה יש מעט גנבים פעילים, גניבה ראשונה דינה כריתת כף יד אחת, גניבה שנייה והלכה האחרונה שנותרה, וגניבה שלישית ואתה ביחד עם אותם מסינגפור על עמוד בכיכר אופר אני חושב שבמדינות "נורמלית" לא הורגים אנשים בגלל גניבה :!: אווה זאת קצת הגזמה...... גניבה היא דבר חמור-נכון, כעונש להרוג אדם חיי בגלל זה-חוסר שפיות. אז נישאר כרגע באזור הזה של השפיות וההיגיון אני חושב. :?
GR27 פורסם אוקטובר 13, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 13, 2006 בני האדם הם חיות מתוחכמות ואינטיליגנטיות, תציב בפניה מחסומים חוקים ועונשים תראה איך כולם יהיו ילדים טובים, אבל ברגע שאתה תשדר לחברה שזה "בסדר" לקנות סרט DVD בבאסטה בתחנה המרכזית שמוכרת מיליוני עותקים של סרטים מזויפים, משחקי מחשב, תוכנות ודיסקים של זמרים שונים, אל תתפלא שרוב תושבי ישראל יקנו אותם ואיש לא יתלונן עליהם או יזמין משטרה שתסגור את הבאסטה, להיפך אתה תראה שוטרים במדים שקונים סרט מצויר מדובב לעברית לילדים שלהם בלי בושה מאותם בעלי הבאסטה העבריינים. לחברה הישראלית אין כיום גבולות ברורים של מה מותר ומה אסור, וזה בגלל שמערכת האכיפה (ועוד הרבה מערכות) לא ממש עובדת כאן, אם האזרח הממוצע ידע כי חירותו תישלל ממנו (אפילו ליום) במידה והוא ייתפס מבצע עבירה כלשהי אני מאמין שאז החברה תסבול פחות מתופעת הפיראטיות. לגבי הורדה מהאינטרנט באופן לא חוקי, זה כבר סיפור אחר פה כבר מדובר בגניבה שהאפשרות שתיתפס היא מאוד נמוכה ולכן הפיתוי לבצע אותה מאוד גבוהה ואני חושב שהמענה לכך הוא בעיקר באמצעות חינוך, שילד ידע מגיל קטן שאסור לגנוב וגם אסור להוריד מהאינטרנט, אבל אם אביו השוטר מביא לו סרט מצויר מזויף שהוא קנה מבאסטה שבתחנה המרכזית, מה יבין אז הילד?
3Dvg פורסם אוקטובר 13, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 13, 2006 בני האדם הם חיות מתוחכמות ואינטיליגנטיות, תציב בפניה מחסומים חוקים ועונשים תראה איך כולם יהיו ילדים טובים, אבל ברגע שאתה תשדר לחברה שזה "בסדר" לקנות סרט DVD בבאסטה בתחנה המרכזית שמוכרת מיליוני עותקים של סרטים מזויפים, משחקי מחשב, תוכנות ודיסקים של זמרים שונים, אל תתפלא שרוב תושבי ישראל יקנו אותם ואיש לא יתלונן עליהם או יזמין משטרה שתסגור את הבאסטה, להיפך אתה תראה שוטרים במדים שקונים סרט מצויר מדובב לעברית לילדים שלהם בלי בושה מאותם בעלי הבאסטה העבריינים. לחברה הישראלית אין כיום גבולות ברורים של מה מותר ומה אסור, וזה בגלל שמערכת האכיפה (ועוד הרבה מערכות) לא ממש עובדת כאן, אם האזרח הממוצע ידע כי חירותו תישלל ממנו (אפילו ליום) במידה והוא ייתפס מבצע עבירה כלשהי אני מאמין שאז החברה תסבול פחות מתופעת הפיראטיות.לגבי הורדה מהאינטרנט באופן לא חוקי, זה כבר סיפור אחר פה כבר מדובר בגניבה שהאפשרות שתיתפס היא מאוד נמוכה ולכן הפיתוי לבצע אותה מאוד גבוהה ואני חושב שהמענה לכך הוא בעיקר באמצעות חינוך, שילד ידע מגיל קטן שאסור לגנוב וגם אסור להוריד מהאינטרנט, אבל אם אביו השוטר מביא לו סרט מצויר מזויף שהוא קנה מבאסטה שבתחנה המרכזית, מה יבין אז הילד? ותראה לי ילד שלא הלך עם כמה חברים למכולת/סופר השכונתית, ולפכות פעם אחת השוקולד שעל המדף קרץ לו כלכך עד שהוא נכנס לו לכיס? ניסה, הצליח ימשיך, עד שיתפס האחד נתפס בפעם הראשונה שלו מקבל את הפדיחות של הלייף מול המוכר/מנהל ולא עושה את זה שוב ויש אחד שנתפס בבית ואז ההורים מחריכים אותו להחזיר את זה לבעל החנות (מה שלא פחות מביש) מה הבעייה? שלמרבית ההורים הסביבה הזאת היא זרה והילד יכול בקלוט למרוח אתם (זה מותר, זה חינמי, זה חבר שלי שלח ועוד רבים וטובים) דבר נוסף: לפי דעתי, דעתי האישית ואף אחד לא חייב להסכים איתי, יש כאן בעייה של מחירים, בעייה מאוד חמורה של מחירים ואני יוצא מתחום הסימולטורים אלא לכלל תחום התוכנות ניקח דוגמא: אני חייל עם משכורת זועתית של 350 שקל (זה המחיר בלהיות ג'ובניק) עכישו אני צריך לעשות חשבון האם לצאת בשישי בערב או במשך חודש שלם לא לצאת לא לבלות, להיות תקוע בבית ובמזל אוליי להוצא כסף מההורים, למה? כי יש איזה משחק חדש...נכון זה מותרות ואני לא חייב את זה ואני יחיה טוב באותה מידה כמו האנשים שיש להם את זה אבל עדיין זה נראה לכם הגיוני? 600-700 שקל על מערכת הפעלה שאין מה לעשות אני כבול אליה כי ההורים מכירים אותה, היא תומכת הכי טוב בחומרה שיש לי וכול התוכנות שיש לי מותאמות רק לה, איזו ברירה יש לי? לאחרונה (מאז המצאת תוכנת השיתוף למעשה) היחצנים של כול החברות התוכנה (הד-ארצי ועוד רבים אחרים באץ ובעולם) טוענים שהמחירים מופרזים כי אנשים מורידים וזה פוגע להם ברווחים כמה חבל שזה שקר שניתן להוכיח ממש בקלות, דיסק של מוזיקה מאז ומתמיד עלה בין 70 ל 100 שקל ואפילו מגיע למחירים של 200 שקלים תלוי מה רוצים משחקים למחשב מאז ומעולם המחירים שלהם היו 350 שקל (יכול להיות שבשנים האחרונות המחירים ירדו ל 250 שקל, לא בדקתי) והמחירים כמעט שלא השתנו, לפכות לא בצורה מידית שניתן להגיד למה הבסטות מצליחות? כי הם מוכרות במחירים יותר עממים, הנה המחרים שאני היתי מוכן לשלם, תעשו חבשון עם עצמכם ותראו שזה נכנס בול במשכורת הגיוני ואין ספק שחברות הטקליטים יכולה לחיות עם זה: מערכת הפעלה: 100-150 שקל משחק:75~ שקל דיסק מוזיקה: 50 שקל המחירים סבירים הגיוניים ויש משחקים ודיסקים שכן נמכרים במחירים הללו, אבל מהם אנשים נרטעים בנושא (כמעט) אחר: חוץ מזה, ישנה עוד מחלה שצריך לשים לב אליה, המחלת ה "payware" שימו לב שבפורום יש נתיה להחשיב מה שלא בתשלום כזבל, פחות טוב לרוב זה נכון אבל ניתן להתפשר, הנ לדוגמא את ה 732 שזכה לביקורות מדהימות כאן בפורום ואחת התגובות שהכי צרמו לי (לא זוכר של מי היא היתה) זה "זה ממש payware בחינם", כדאי שתוציאו את המשוואה של payware=טוב זה לא תמיד נכון (ISD, IDG,POSKY וכו') סתם רציתי שתראו משהו שדיי הציק לי שאני שמתי לב אליו בפורום
ha5mvo פורסם אוקטובר 13, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 13, 2006 האם לצאת בשישי בערב או במשך חודש שלם לא לצאת לא לבלות, להיות תקוע בבית ובמזל אוליי להוצא כסף מההורים, למה? כי יש איזה משחק חדש...נכון זה מותרות ואני לא חייב את זה ואני יחיה טוב באותה מידה כמו האנשים שיש להם את זה אבל עדיין זה נראה לכם הגיוני? what's not logical about that??
3Dvg פורסם אוקטובר 13, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 13, 2006 האם לצאת בשישי בערב או במשך חודש שלם לא לצאת לא לבלות, להיות תקוע בבית ובמזל אוליי להוצא כסף מההורים, למה? כי יש איזה משחק חדש...נכון זה מותרות ואני לא חייב את זה ואני יחיה טוב באותה מידה כמו האנשים שיש להם את זה אבל עדיין זה נראה לכם הגיוני? what's not logical about that?? כפי שרשמתי, בתאוריה מדובר ב 2 מותרות, אבל בעיכרון מה שיצא זה שאני לא אקנה משחקים לעולם כי אני לא רואה את עצמי מחזיק חודש שלם מבלי לצאת (לפרוס לתשלומים זה לא כולכך תופס בעולם המחשבים-ניסיון מר)...... עכשיו אתה תגיד לי, מה לא הגיוני?
Matan Solomon פורסם אוקטובר 13, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 13, 2006 אם נעזוב לרגע את הדוגמא שנתת עם המשכורת מהצבא: אני מאוד מאוד מסכים לגבי המחירים, והרבה פעמים באמת אומרים שהמחירים גבוהים בגלל שאשים מורידים, אבל אם חושבים על זה זה לא נכון גם כי המחירים תמיד היו אותם מחירים, וגם, אם אני קונה ולא מוריד, למה אני צריך לשלם יותר בגלל שאני כן קונה ? אומנם זה לא תירוץ לגנוב, אבל אני מסכים מאוד שהמחירים במיוחד בישראל יחסית גבוהים מאוד, גם לדיסקים של שירים, גם למשחקים, מערכות הפעלה, וכולי...
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 14, 2006 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 14, 2006 המושגים של אנשים שקראתי פה בשרשור, לאו דווקא בציטוט שלמטה, שונים משלי וחשבתי לחלוק עמכם זווית הסתכלות מעט שונה על כסף בפרט ועל חיים בכלל. כאן מונח ההבדל לדעתי בין אנשים שקונים תוכנה ואנשים שמעתיקים: ותראה לי ילד שלא הלך עם כמה חברים למכולת/סופר השכונתית, ולפכות פעם אחת השוקולד שעל המדף קרץ לו כלכך עד שהוא נכנס לו לכיס? כל אלה שבעיני הכותב הינם רוב, הם גנבים. למה מעולם לא צץ בי הרעיון? לא נתנו לי כסף כיס כילד, וכנער היה לי שכר עבודה מימי החופש הגדול על שלד הבניין. כסף זה חסכתי וניצלתי באופן מושכל, היה הרבה מאוד זמן מרכישתי הקודמת ועד הבאה לחשוב איך לנצלו באופן מיטבי. כילד, השוקולד בחנות היה עבורי בלתי ניתן להשגה, כשהיה בבית קיבלתי גם אני. כתלמיד קולג' בחו"ל אחרי תיכון ולפני צבא, חייתי חיים עצמאיים באנגליה רחוק מהמשפחה, בלי חימום בחורף בבית בן 200 שנה, בלי אוכל ראוי ועם תקציב חודשי בן 3/4 לירה סטרלינג, 15 שילינג אז. ניצלתיו לקניית חליפת ערב הכרחית לכל אירוע חברתי, ומאז- לאוכל ופעם בחודש לסרט. לא היו וידיאו, כבלים, ובטלוויזיה ראיתי את CORONATION STREET, מירוצי סוסים, משחקי טניס בוימלבדון וקרבות קסיוס מרצלוס קליי. בלי סרטי בידור, כוכב נולד ומשחקי מחשב. כספורט נסעתי הרבה מאוד באופני מירוץ של חבר וחתרתי בסירת מרוץ SINGLE SKIFF שעלתה שילינג וחצי לשעה. הייתי מאוד מרוצה, גם כשהיה קרררר. שלמרבית ההורים הסביבה הזאת היא זרה והילד יכול בקלוט למרוח אתם (זה מותר, זה חינמי, זה חבר שלי שלח ועוד רבים וטובים) חשיבה ומערכת יחסים שלדעתי לא תביא אדם רחוק בחיים. אפילו אם הוא בטוח שהוא מלך והשונים ממנו אדיוטים. אני חייל עם משכורת זועתית של 350 שקל (זה המחיר בלהיות ג'ובניק) עכישו אני צריך לעשות חשבון האם לצאת בשישי בערב או במשך חודש שלם לא לצאת לא לבלות, להיות תקוע בבית ובמזל אוליי להוצא כסף מההורים. בקורס טיס התשלום (שאינו משכורת כי על שירות לאומי חובה אין שכר עבודה), היה 12 לירות, אתם קניתי כרטיסי רכבת ואוטובוס מתל נוף לחיפה. כשיצאתי כל שבועיים שלושה לשבת, הייתי הולך ברגל לחברתי ובחזרה 4 פעמים 4 ק"מ ברגל למרות שמוניות נסעו בקו. שנתיים אחרי כן כטייס בשרות חובה שכרי החודשי היה לירות 180. בקבע כסג"מ השתכרתי 610 לירות, אתם קניתי דירת 3 חדרים יפה בכרמל. מ-24 בוגרי הקורס הייתי יחידי בלי מכונית לצאת בערב לתל אביב לבלות, וכך שיפרתי יכלתי בטיסות לילה שאחרים נידבו לי משלהם.
ha5mvo פורסם אוקטובר 14, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2006 האם לצאת בשישי בערב או במשך חודש שלם לא לצאת לא לבלות, להיות תקוע בבית ובמזל אוליי להוצא כסף מההורים, למה? כי יש איזה משחק חדש...נכון זה מותרות ואני לא חייב את זה ואני יחיה טוב באותה מידה כמו האנשים שיש להם את זה אבל עדיין זה נראה לכם הגיוני? what's not logical about that?? כפי שרשמתי, בתאוריה מדובר ב 2 מותרות, אבל בעיכרון מה שיצא זה שאני לא אקנה משחקים לעולם כי אני לא רואה את עצמי מחזיק חודש שלם מבלי לצאת (לפרוס לתשלומים זה לא כולכך תופס בעולם המחשבים-ניסיון מר)...... עכשיו אתה תגיד לי, מה לא הגיוני? what I find illogical, is the feeling of entitlement. it's alla bout choices and compromises which, for an obscure reason you don't think one should make..... .
Ben Cohen פורסם אוקטובר 14, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2006 אני לא חושב שמשהו מלבד אכיפת החוק בעניין ההורדות הלא חוקיות יעזור. זה נגיש, זה מהיר יחסית, זה בלי כסף, זה פשוט הרגל, במקום ללכת לחנות ללכת למחשב ולהוריד באימיול.
אורח פורסם אוקטובר 14, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2006 המחירים אינם יקרים בגלל שאנשים מורידים אלא בגלל שאנשים מוכנים לשלם אותם. ההיפך, תופעת ההורדות הלא חוקיות אמורה להוריד את המחירים, כי הכלכלה כשהביקוש נמוך גם המחיר נמוך, כך שהכיוון של השפעת ההורדות על המחירים הוא הפוך ממה שמציגים לנו. הסיבה למחירים הגבוהים היא שיש עדיין ביקוש גם במחירים האלה. המחירים אכן גבוהים לתוספי סימולטור ואף מוגזמים יחסית למאמצי הפיתוח. פיתוח מטוס לסימולטור (מורכב ככל שיהיה, PMDG, LDS) או סנרי אינו מתקרב אפילו לפיתוח של כל משחק מחשב אחר או תוכנה ממוצעת מבחינת ההשקעה והמשאבים. המחיר לגמרי בלי פרופורציה. אבל עדיין, הזכות לקבוע את המחיר נתונה למי שמוכר את המוצר. מחיר גבוה אינו הצדקה מוסרית או חוקית לגניבה.