Lauren_g פורסם דצמבר 12, 2006 דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 שלום לכולם . לאחר הכניסה החלקה (פחות או יותר) לואטיל , אני מתכנן להתחיל פרוייקט של הקפת הגלובוס . התכנון שלי הוא להנות מהסינרים שעוד לא הייתה לי ההזדמנות להתפעל מהם , לכן רציתי מטוס שיתן לי את ההזדמנות הזאת ולא יחלוף על פניהם כהרף עין . כמובן שגם אחד התנאים שלי הוא מטוס לא דיפולטי , כדי שההנאה תהיה מושלמת , לכן התחלתי לתור ולחפש מטוס אשר יתאים לי כמו כפפה ליד . את הססנה של קארדנו שכבר רכשתי בעבר אני לא אקח איתי מכיוון שאני מעדיף לא לטוס עם מנוע אחד בלבד מעל האוקיאנוסים (אני טס עם מחולל התקלות של FSP) . לאחר חיפוש ברשת וקריאת המלצות , רכשתי את ה Baron B58 של דרים-פליט ועשיתי איתו מספר טיסות נסיון בימים האחרונים - פשוט תענוג . יש לנו זוכה . הוא יכול לטפס יותר גבוה מססנה , דבר חיוני במקרה של מזג אוויר חריג , הוא מעט מהיר יותר אך לא מהיר יותר מדיי (233 max) וכמובן - הוא בעל שני מנועים . אתמול צבעתי אותו "ושיפצתי" אותו קצת לקראת המסע , ואפשר לומר שהוא מוכן פחות או יותר . הבעייה העיקרית שלי נובעת מחוסר ההבנה בצריכת הדלק . "הספקס" של המטוס מציין שהמטוס יכול לעבור 1500 מייל בתדלוק אחד . אך באיזו פוזיציה של המצערת ? 100% ? 75% ? באיזה גובה ? בדרך כלל כיצד המדידות נעשות ? כמו כן , אשמח לקבל מדריך כלשהו או עצות לגבי תדלוק חכם . חישוב תצרוכת הדלק הנחוצה ללג מסויים וכדומה . זה יכול לחסוך לי בזבוז כסף על דלק מיותר (שוב , אני טס עם FSP ואני מתכנן לי באדג'ט ספציפי כדי להוסיף למציאות) . זהו בינתיים , אני מתאר לעצמי שאם יצוצו עוד מס' שאלות , אני לא אהסס לעלות אותם לכאן . אני נורא מצפה ליציאה לדרך , כמובן שכל המסע יערך תחת ואטסים ותחת זמן עולמי אמיתי ללא ההאצות . התכנון שלי הוא לצאת תחילה מזרחה ולא מערבה כפי שמקובל בד"כ . בתודה מראש !
E.Z פורסם דצמבר 12, 2006 דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 קיים כבר סוג של פרוייקט כזה אצלינו שקוראים לו TFC - אנחנו קבוצה שמידי יופ חמישי מבצעים לג כחלק ממסע סובב עולם- בכל שבוע ממשיכים מהמקום שבוא נחתנו פעם קודמת. כל שבוע מתפרסם כאן תדריך לטיסה בים התדריכים תוכל למצא קישורים לסינרים מעניינים שרלווטים לאוותו לג, התור שלנו מותאם בעיקר למטוסים כבדים. בהצלחה. http://www.tfc.rwy12.com/
Lauren_g פורסם דצמבר 12, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 אני מודע אליו ואני מודע לעוד מס' רב של פרוייקטים כאלה מסביב לעולם , אך לא במטוסי GA .
E.Z פורסם דצמבר 12, 2006 דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 אני מודע אליו ואני מודע לעוד מס' רב של פרוייקטים כאלה מסביב לעולם , אך לא במטוסי GA . כן, אבל אתה יכול לקחת מהלינק שהבאתי לך המלצות למקומות והמלצות לסינריים ואגב חלק קטן מהתור מכיל לכים של VFR.
Lauren_g פורסם דצמבר 12, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 תודה . ומה לגבי עצות בתצרוכת דלק חכמה ? אתה מכיר איזה פרוייקט כלשהו שיכול להשכיל אותי בנושא ?
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 12, 2006 דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 אני לא מכיר טבלאות דלק לבארון, אבל יש את FSNAV וFSBUILD שיכולות לחשב דלק עבור הבארון. גם בFLIGHT PLANNER של FS יש חישוב דלק עבור הבארון, אבל שם יש בעיה קשה עם הדאטאבייס
Lauren_g פורסם דצמבר 12, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 לא מזמן נדמה לי שנתקלתי במדריך די מפורט לבואינג שנכתב על ידי תומר (נדמה לי) . למרות שהוא נכתב בשביל הבואינג , נכתב בו מס' דברים חכמים שצריך לקחת בחשבון . ניסיתי למצוא אותו כרגע , ללא הצלחה ... יש מושג למה אני מתכוון ? החישוב דלק של FS נראה לי פשטני למדי ואני לא נוטה לסמוך עליו בעיניים עצומות כאשר אני ארצה להכנס לחישוב די פרטני .
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 12, 2006 דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 בשעתו נהנייתי לטוס עם ה-VOYAGER בו ביצעו דיק רוטאן וג'ינה ייגר טיסה רצופה ללא חניה מסביב לעולם. חד מנועי. הקצב שלו מתאים לראות את פני כדור הארץ, אך בהמשך הגובה עולה מ-26000 ל-45000 רגל. למטוסים מונעי בוכנה קיימות טבלאות שיוט. העיקרון הינו טיסה במהירות שיוט מיטבית, סל"ד מדחף מיטבי ותערובת מיטבית- כולם בטבלאות. התאמת המטוס למנוע היא כזאת שבנתוני ביצועי שיוט לטווח מיטבי המנוע מייצר בין 66 ל-75% מהספקו המרבי. ברוח אף מטוס איטי ובעל טווח קצר לא יגיע רחוק. במנוע בוכנה השוני העיקרי מביצועי מנוע טורבוג'ט הינו כי העלייה בגובה לא מעלה את הטווח. שלום לכולם .לאחר הכניסה החלקה (פחות או יותר) לואטיל , אני מתכנן להתחיל פרוייקט של הקפת הגלובוס . התכנון שלי הוא להנות מהסינרים שעוד לא הייתה לי ההזדמנות להתפעל מהם , לכן רציתי מטוס שיתן לי את ההזדמנות הזאת ולא יחלוף על פניהם כהרף עין . כמובן שגם אחד התנאים שלי הוא מטוס לא דיפולטי , כדי שההנאה תהיה מושלמת , לכן התחלתי לתור ולחפש מטוס אשר יתאים לי כמו כפפה ליד . את הססנה של קארדנו שכבר רכשתי בעבר אני לא אקח איתי מכיוון שאני מעדיף לא לטוס עם מנוע אחד בלבד מעל האוקיאנוסים (אני טס עם מחולל התקלות של FSP) . לאחר חיפוש ברשת וקריאת המלצות , רכשתי את ה Baron B58 של דרים-פליט ועשיתי איתו מספר טיסות נסיון בימים האחרונים - פשוט תענוג . יש לנו זוכה . הוא יכול לטפס יותר גבוה מססנה , דבר חיוני במקרה של מזג אוויר חריג , הוא מעט מהיר יותר אך לא מהיר יותר מדיי (233 max) וכמובן - הוא בעל שני מנועים . אתמול צבעתי אותו "ושיפצתי" אותו קצת לקראת המסע , ואפשר לומר שהוא מוכן פחות או יותר . הבעייה העיקרית שלי נובעת מחוסר ההבנה בצריכת הדלק . "הספקס" של המטוס מציין שהמטוס יכול לעבור 1500 מייל בתדלוק אחד . אך באיזו פוזיציה של המצערת ? 100% ? 75% ? באיזה גובה ? בדרך כלל כיצד המדידות נעשות ? כמו כן , אשמח לקבל מדריך כלשהו או עצות לגבי תדלוק חכם . חישוב תצרוכת הדלק הנחוצה ללג מסויים וכדומה . זה יכול לחסוך לי בזבוז כסף על דלק מיותר (שוב , אני טס עם FSP ואני מתכנן לי באדג'ט ספציפי כדי להוסיף למציאות) . זהו בינתיים , אני מתאר לעצמי שאם יצוצו עוד מס' שאלות , אני לא אהסס לעלות אותם לכאן . אני נורא מצפה ליציאה לדרך , כמובן שכל המסע יערך תחת ואטסים ותחת זמן עולמי אמיתי ללא ההאצות . התכנון שלי הוא לצאת תחילה מזרחה ולא מערבה כפי שמקובל בד"כ . בתודה מראש !
Lauren_g פורסם דצמבר 12, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 בשעתו נהנייתי לטוס עם ה-VOYAGER בו ביצעו דיק רוטאן וג'ינה ייגר טיסה רצופה ללא חניה מסביב לעולם. חד מנועי. הקצב שלו מתאים לראות את פני כדור הארץ, אך בהמשך הגובה עולה מ-26000 ל-45000 רגל. לך תמצא מסלול של 5 ק"מ שייתן לך להרים את המטוס לאוויר
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 12, 2006 דיווח פורסם דצמבר 12, 2006 נחתתי על אותו מסלול בן 15,000 רגל ב-1974 עם פאנטום, נגיעה ב-2/3 המסלול, בלי הוצאת מצנח עצירה, פינוי ב-7/8. יהיה קשה לך להמריא ממנו בדיוק כמו מהרצליה. בשעתו נהנייתי לטוס עם ה-VOYAGER בו ביצעו דיק רוטאן וג'ינה ייגר טיסה רצופה ללא חניה מסביב לעולם. חד מנועי. הקצב שלו מתאים לראות את פני כדור הארץ, אך בהמשך הגובה עולה מ-26000 ל-45000 רגל. לך תמצא מסלול של 5 ק"מ שייתן לך להרים את המטוס לאוויר
yaakovbl1 פורסם דצמבר 13, 2006 דיווח פורסם דצמבר 13, 2006 לא מזמן נדמה לי שנתקלתי במדריך די מפורט לבואינג שנכתב על ידי תומר (נדמה לי) . למרות שהוא נכתב בשביל הבואינג , נכתב בו מס' דברים חכמים שצריך לקחת בחשבון . ניסיתי למצוא אותו כרגע , ללא הצלחה ...יש מושג למה אני מתכוון ? החישוב דלק של FS נראה לי פשטני למדי ואני לא נוטה לסמוך עליו בעיניים עצומות כאשר אני ארצה להכנס לחישוב די פרטני . כאן הקישור למדריך של תומר http://tomer.ifschool.net/planning/flightplanning.htm וכאן קצת חומר למסע כמו שלך: לחץ company אח"כ library אח"כ לך ל pilot fiction ולחץ על Journey Around the World http://www.euroharmony.com/site/main.php והעיקר.. שמור על עצמך וחזור בשלום! (לואטיל אין כסף מיותר למשלחות חילוץ) :mrgreen: תיקח איתך הרבה גרביים והשמר משודדי דרכים בדרום אמריקה. אנו מצפים לגלויות ותמונות מכל מקום!! :wink:
Lauren_g פורסם דצמבר 13, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 13, 2006 לא מזמן נדמה לי שנתקלתי במדריך די מפורט לבואינג שנכתב על ידי תומר (נדמה לי) . למרות שהוא נכתב בשביל הבואינג , נכתב בו מס' דברים חכמים שצריך לקחת בחשבון . ניסיתי למצוא אותו כרגע , ללא הצלחה ...יש מושג למה אני מתכוון ? החישוב דלק של FS נראה לי פשטני למדי ואני לא נוטה לסמוך עליו בעיניים עצומות כאשר אני ארצה להכנס לחישוב די פרטני . כאן הקישור למדריך של תומר http://tomer.ifschool.net/planning/flightplanning.htm וכאן קצת חומר למסע כמו שלך: לחץ company אח"כ library אח"כ לך ל pilot fiction ולחץ על Journey Around the World http://www.euroharmony.com/site/main.php והעיקר.. שמור על עצמך וחזור בשלום! (לואטיל אין כסף מיותר למשלחות חילוץ) :mrgreen: תיקח איתך הרבה גרביים והשמר משודדי דרכים בדרום אמריקה. אנו מצפים לגלויות ותמונות מכל מקום!! :wink: אוווואוווו , את המדריך הזה חיפשתי :mrgreen: לגביי , אל תדאג . יש לי אישה שאוהבת אותי (אמא שלי ?) , היא בטח תדאג לשבת לי על הראש ולהשאיר אותי עירני , הרי ברור שנצטרך להוריד את הזבל או להרוג איזה ג'וק באמצע פיינל גורלי :roll: . את הילדה נפקיד אצל הסבתא , שלפחות תעשה משהו מועיל . אולי נקים לעצמי איזה בלוג , שיהיה לי נוח לתעד את העניין .
Lauren_g פורסם דצמבר 13, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 13, 2006 תראו איזה קושיה יש לי עכשיו . לטוס אונליין או עם AI ממוחשב ? מצד אחד - לטוס בואטסים , אורגזמה . לטוס עם פקחים מכל העולם , המבטאים , האותנטיות , תענוג . אבל גם יכולים להיות מיילים שלמים לבד בשמיים , בשיעמום , ללא חברה . נאדה . מצד שאני - AI ממוחשב . אולי הוא פחות חכם , אולי הוא פחות נותן הרגשה אמיתית , אבל איתו כן תהיה תחושה של עומס לעיתים , תחושה שאני לא לבד שם בשמיים . אחח , החלטות החלטות . קשים החיים הבוגרים :wink:
yaakovbl1 פורסם דצמבר 13, 2006 דיווח פורסם דצמבר 13, 2006 תראו איזה קושיה יש לי עכשיו . לטוס אונליין או עם AI ממוחשב ?מצד אחד - לטוס בואטסים , אורגזמה . לטוס עם פקחים מכל העולם , המבטאים , האותנטיות , תענוג . אבל גם יכולים להיות מיילים שלמים לבד בשמיים , בשיעמום , ללא חברה . נאדה . מצד שאני - AI ממוחשב . אולי הוא פחות חכם , אולי הוא פחות נותן הרגשה אמיתית , אבל איתו כן תהיה תחושה של עומס לעיתים , תחושה שאני לא לבד שם בשמיים . אחח , החלטות החלטות . קשים החיים הבוגרים :wink: לורן, הטיסות שלך הן קצרות יחסית. זה לא מיילג' מי יודע מה. ראה גם בקישור הקודם שלי איך התנהג אותו טייס. הוא טס במטוס דומה לשלך. אני אישית מאוד נהנה מהמפגש עם המבטא הפורטוגזי בריו, עם המבטא הטורקי באיסטנבול, עם המבטא הבלקאני בזאגרב וכך הלאה.. בדנמרק קישקשתי מעט בצ'ט פרטי עם פקח על ריצ'רד מולר נילסן (דני,אקס מאמן נבחרת ישראל בכדורגל), בהולנד שוחחתי הרבה זמן עם צרפתי שעובד בתעופה והיה מתנדב בקיבוץ.. בקיצור, המסר הוא שבמסע כזה, חלק מהחוויה זה מגוון האנשים שתפגוש. מצד שני, בכזה מסע ארוך כדאי שתגוון. קצת און-ליין וקצת AI. אפשרות נוספת היא שלחלק מהלגים תקרא למישהו שיתלווה אליך. נניח כל 3-4 טיסות, תבצע אחת עם חבר. זהו לעצות החינם. רוצה עוד? תשלם!!
E.Z פורסם דצמבר 14, 2006 דיווח פורסם דצמבר 14, 2006 תראו איזה קושיה יש לי עכשיו . לטוס אונליין או עם AI ממוחשב ?מצד אחד - לטוס בואטסים , אורגזמה . לטוס עם פקחים מכל העולם , המבטאים , האותנטיות , תענוג . אבל גם יכולים להיות מיילים שלמים לבד בשמיים , בשיעמום , ללא חברה . נאדה . מצד שאני - AI ממוחשב . אולי הוא פחות חכם , אולי הוא פחות נותן הרגשה אמיתית , אבל איתו כן תהיה תחושה של עומס לעיתים , תחושה שאני לא לבד שם בשמיים . אחח , החלטות החלטות . קשים החיים הבוגרים :wink: לורן, הטיסות שלך הן קצרות יחסית. זה לא מיילג' מי יודע מה. ראה גם בקישור הקודם שלי איך התנהג אותו טייס. הוא טס במטוס דומה לשלך. אני אישית מאוד נהנה מהמפגש עם המבטא הפורטוגזי בריו, עם המבטא הטורקי באיסטנבול, עם המבטא הבלקאני בזאגרב וכך הלאה.. בדנמרק קישקשתי מעט בצ'ט פרטי עם פקח על ריצ'רד מולר נילסן (דני,אקס מאמן נבחרת ישראל בכדורגל), בהולנד שוחחתי הרבה זמן עם צרפתי שעובד בתעופה והיה מתנדב בקיבוץ.. בקיצור, המסר הוא שבמסע כזה, חלק מהחוויה זה מגוון האנשים שתפגוש. מצד שני, בכזה מסע ארוך כדאי שתגוון. קצת און-ליין וקצת AI. אפשרות נוספת היא שלחלק מהלגים תקרא למישהו שיתלווה אליך. נניח כל 3-4 טיסות, תבצע אחת עם חבר. זהו לעצות החינם. רוצה עוד? תשלם!! טוס אונליין גם אם זה במחיר שממה הרובוטים של PAI לא ממש כזאת אטרקציה לדעתי לפחות...