zmatan פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 נראה שדברי לא ממש הזיזו לאלה אליהם התכוונתי, חלק טסים אך לא באים לפקח. לא מפריע להם שיש כאן אנשים שבכדי לזכות במיקרופון, לא ישנים כבר כמעט שבוע. דברי הינם כרגיל על דעתי בלבד. צריך להיות גבול לאגואיזם מכוער, הקהילה צריכה לדרוש זאת. אני לא מתייחס לאנשים שלפני כמה ימים נולד להם תינוק או שמבחנים חשובים לפניהם. הסמכה בעמדה מסוימת, אם זו עמדת בקרת תעבורה או כל תפקיד ציבורי, מקנים סמכות אך דורשים אחריות תואמת. במקרה של בקרת תעבורה בחטיבה, האחריות הינה לעמוד לשירות הקהילה באיכות ותדירות סבירים, ובעת הצורך. הסמכה אינה אוטומאטית ואינה עומדת לעד. היא דורשת הוכחת תפקוד וגילוי אחריות לאורך זמן. בכדי להוציאם משאננותם, אין זה בלתי סביר או בלתי אפשרי לקחת לאותם אנשים את ההסמכה, בה לא עמדו ביעדים שהקהילה ציפתה מהם. אני הייתי נוהג כך במקרה דנן.והקהילה- יושבת ודי שותקת, לפחות כשמדובר בדיבור מהתא בטיסה. למה שיבואו לפקח אם אתם לא טסים? כשתיזכרו שבא לכם, תיאלצו לטוס במקום אחר כי לפקחים יימאס אולי לחכות שתואילו. ומה עם הלחץ החברתי על אנשים בפורום באמצעות הבאת דיעה? נכון זהו תחביב, ובאים כי כיף ומתחשק, אך לאגואיזם וחוסר התחשבות באחרים צריך להתייחס. בוקר טוב ואטיל! נ.ב. לא ביקשתי מאיש לתת 40 שעות פיקוח תוך שבוע, זהו בערך הזמן שאהיה מחובר בעמדת גישה עד מוצ"ש אחר חצות, רק מעט רצון טוב. עופר אני מסכים איתך בכל מילה. התחרות הזו היא תחרות של חטיבה מול שאר החטיבות לא תחרות של איציק, עופר אלעד ועוד כמה שתורמים בכיף כמה שעות ביום. לכולנו יש עיסוקים אחרים, חלק משפחה, עבודה, לימודים, אבל וואלה בשביל להרגיש את הביחד ושאנחנו מתחרים כחטיבה נגד השאר אז כל מי שמפקח משתדל לתרום כמה שעות מהזמן היקר שלו השבוע. גם אם זה אומר לפקח שעתיים- שלוש השבוע, אבל לפחות לעשות את זה. עופר, עוד נקודה שהעלאת שרציתי לחזק זה העיניין של האחריות שבאה לאחר ההסמכה - זה דבר כל כך צודק ושיכול רק לתרום למצב הכללי בחטיבה בכלל. החברים מצוות ההדרכה וההסמכה, אולי זה בר ביצוע לחייב פקח לאחר שהוסמך לאיזה מגדל או בקרה לתת את המינימום שעה- שעתיים בשבוע? (ושוב אני מוציא את אלה שבאמת אין להם זמן בגלל סיבות חשובות הרבה יותר מלפקח ברשת) תחשבו על זה: לא רק שזה יתרום שהפקח לא "יחליד", וכל שבוע יתן שעות מינימום לאימון בשביל עצמו, אלא זה גם שעתיים כפול 20 פקחי גישה מוסמכים - בערך (וסליחה שאני נותן דוגמא את הפקחי גישה, אבל זה נוגע לכל העמדות בארץ) - הינה כבר הגענו ל-40 שעות גישה בשבוע. וזה בתנאי שכל אחד יתן את המינימום שבמינימום מעצמו - שעתיים של פיקוח בשבוע! אני לא חושב שזו כזו בעיה לאכוף את העיניין הזה. לחברים שטסים, שוב, אין לי מה להוסיף יותר, פשוט בואו לטוס - הפעם אתם לא יכולים להתלונן "אין פיקוח" כי יש, כמה שרק תרצו! בואו תעשו תנועה ואל תשאירו את העיניין הזה של המיקרופון חד צדדי שרק הפקחים משתתפים בו. בסופו של דבר ניצחון בתחרות הזאת זה ניצחון של כולנו, גם זה שטס הרצליה בן גוריון עם איזה 152. יאללה חג שמח! יהב ועופר כל מילה בסלע וניתן רק לחזק ולומר שזהו אירוע של החטיבה,החטיבה של ישראל מול שאר החטיבות בעולם ורצוי היה שכולם יתרמו כל מי שיכול ולא רק קומץ מצומצם של פקחים שהרוטינה שלו של לפקח כול יום X שעות על הגישה כמו שנעשה השבוע אבל כולי תקווה שמפה רק נעלה ונתקדם וכולם יוכלו לתרום! בעניין ההסמכה אני תומך מאוד בחוק של האכיפה.אני חושב שמחלקת הדרכה צריכה באמת לחוקק איזשהו חוק בנוגע לדבר שפקח ולא משנה על איזה עמדה,כל העמדות רלוונטיות צריך לפקח מינימום שעות בשבוע וזאת על-מנת לספק שירותי פיקוח (ראו דוגמה את מערב אירופה,כל ערב שמה מפוצץ.אני לא אומר שזה בגלל שהם מחוייבים אבל גם אנחנו יכולים לעשות משהו דומה) וגם בקטע של התרגול. בנוסף,רעיון קצת קיצוני אבל בר-ביצוע ואני חושב שיתרום לקצת משמעת עצמית.מי שלקח על עצמו אחריות ולהיות פקח צריך גם לעמוד בה ולדעת לקחת אחריות גם בזמנים כאלה שכולם צריכים ליטול יד ולשתף פעולה כחלק מההווי ואני חושב שמי שלא מסוגל לעמוד בה (ושוב,לא מדבר על מקרים נדירים) ייאלץ לעבור הסמכה חוזרת על אותה עמדה.אם פקח לא עולה לפקח X זמן (תקופה ממושכת) בלי להודיע או משהו כזה ייאלץ פשוט מאוד לעבור הכשרה נוספת.
Niv Malin פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 ואני אוסיף לקודמיי שממש הוציאו לי את המילים מהפה, אני רוצה לגעת בנקודה נוספת, אנשי צוות ההדרכה ובוחנים (איציק, עופר, אלעד וכו'...) עובדים שעות נוספות לבקשות ותחנונים של פקחים שונים או להצטרף לעולם הפיקוח, או להתקדם בעמדות, אותם אנשים אחרי שהם מקבלים את מבוקשם, עולים לפקח כמה שעות בודדות ואחרי זה נעלמות עיקבותיהם! תגידו לי, זה לא קצת כואב הלב שאתם משקיעים בבן אדם שיעבור את הבחינה, מקדישים זמן פרטי שלכם כדי לבחון אותו ולבסוף הוא לא תורם מזמנו ומנצל את הידע שרכש כדי לפקח בחטיבה?! לי בתור אחד שלא בוחן או בצוות כואב הלב על צוות ההדרכה שתורמים כל כך הרבה אבל כל מקבלים תמורה כמו שציפו לקבל! חברים כל כך הרבה פקחים יש בחטיבה שאפילו לא יודעים עליהם בגלל שהם פשוט רכשו את הידע שלהם ונעלמו! לדעתי צריך לפרסם טבלה מסודרת שמראה את כל רשימת הפקחים שיש לנו בחטיבה, מסודרת לפי עמדות שהפקח רשאי לעלות עליהם, להוסיף לזה גם את הרשאות ההשגחה השונות, וככה הפקחים לא יוכלו להתחמק בין הרגליים וכל אחד ידע בדיוק מי מימינו ומשמאלו! אני מקווה שאותם האנשים יקראו הודעות אלה ויקחו לצומת ליבם...
Izik Bakshi פורסם דצמבר 22, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 כרגע אנחנו על 113 שעות, משום מה המערכת לא ספרה אתמול 5 שעות בגישה שיהב עשה, מאוד מוזר... :?
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 כרגע אנחנו על 113 שעות, משום מה המערכת לא ספרה אתמול 5 שעות בגישה שיהב עשה, מאוד מוזר... :? יכול להיות שזה בגלל שהייתה בעיה בשרתים ונראה היה שפקחתי עד 01:00 בלילה בערך?
Ben Bezalel פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 למה לא?? הנה תראה 909141 - yahav bar 4:47:51
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 זה מה שקורה עם תחנות בקרה שנכנסו מאוחר לקצב: הערות: א. פקח לא יכול לשבת במשמרת 19 שעות. צריך לפסול שעות אלה. ב. במשמרת הלילה האחרון, שתי עמדות אלה לא צברו זמן ניכר. LYBE_APP פתח באמצע הלילה ועד עכשיו עברו 12 שעות, ולדעתי VHHH_TWR לא פתח עד יותר מאוחר. לדעתי ייתכן ויש כאן טעות של השרתים. יש דרך לבדוק זאת? אני מכיר אחת, אם הסיכום יראה יותר מ-24 שעות לתאריך אחד. עריכה: בדקתי עם סופרוויזר לפי 5 דקות. הוא אמר כי בשרת SI יש תקלה הגורמת לחלק מהזמנים טעויות למעלה ולמטה, אך השרת הראשי של ואטסים תקין. נראה בסוף. שבת שלום וחג שמח.
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 למה לא??הנה תראה 909141 - yahav bar 4:47:51 פקחתי אתמול 9.
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 יהב, נא וודא יממה אחרי שהשעות נכונות ובמידה ולא- עדכן את איציק שריכז את המלאכה עד כה. תודה ליהב, ניב ומתן על תגובותיהם. חשבתי שנושא ותוכן כאלה יגרמו, או אם תרצו יגרפו יותר אנשים לצאת מעורם ולכתוב. כנראה שזה קורה כאן רק כשמעליבים מישהו :vamp:
yaakovbl1 פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 הערונת קטנה שאולי תתרום: העלתי אתמול תכנית טיסה בשעות המדוברות, אבל היא לא נשלחה לואטסים ולא נקלטה על בסרבאינפו. גם כן מצבי היה מוגדר כעל הקרקע לכל אורך הדרך מאתונה לישראל. אולי הבעיה שלי מתחברת לכל מה שתואר קודם..(הייתי מחובר וראו אותי און-ליין בכל המקומות שבהם עברתי)
Almog Atar פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 הערונת קטנה שאולי תתרום:העלתי אתמול תכנית טיסה בשעות המדוברות, אבל היא לא נשלחה לואטסים ולא נקלטה על בסרבאינפו. גם כן מצבי היה מוגדר כעל הקרקע לכל אורך הדרך מאתונה לישראל. אולי הבעיה שלי מתחברת לכל מה שתואר קודם..(הייתי מחובר וראו אותי און-ליין בכל המקומות שבהם עברתי) הבעיה הייתה שהSI לא התעדכן ןלכן ראית את עצמך על הקרקע ללא תוכנית וזה גם למה נראה שהפקחים האלה פיקחו 19 שעות.
Ben Bezalel פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 הערונת קטנה שאולי תתרום:העלתי אתמול תכנית טיסה בשעות המדוברות, אבל היא לא נשלחה לואטסים ולא נקלטה על בסרבאינפו. גם כן מצבי היה מוגדר כעל הקרקע לכל אורך הדרך מאתונה לישראל. אולי הבעיה שלי מתחברת לכל מה שתואר קודם..(הייתי מחובר וראו אותי און-ליין בכל המקומות שבהם עברתי) הבעיה הייתה שהSI לא התעדכן ןלכן ראית את עצמך על הקרקע ללא תוכנית וזה גם למה נראה שהפקחים האלה פיקחו 19 שעות. לא נראה לי.. שים לב של VHHH_TWR עדיין מחובר זה אותו פקח ממקודם והזמן שלו עומד על 23 שעות כבר
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 יהב,תודה ליהב, ניב ומתן על תגובותיהם. חשבתי שנושא ותוכן כאלה יגרמו, או אם תרצו יגרפו יותר אנשים לצאת מעורם ולכתוב. כנראה שזה קורה כאן רק כשמעליבים מישהו :vamp: מומנטום מצוין לדעתי, רק לאן ממשיכים מכאן? מסכים עם הרעיון של מינימום שעות כדי לשמור על הסמכה, מסוג הדברים שאומרים עליהם "איך לא חשבנו על זה קודם :? "... ויותר מזה: אם מסכימים על שעתיים פיקוח בשבוע להסמכה, אני כטייס מתחייב לארבע :mrgreen: אז מה ומי נדרשים כדי להעביר את הרעיון לרמה המעשית לפני שהוא נעלם בארכיון הפורום :?: :!:
Almog Atar פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 הערונת קטנה שאולי תתרום:העלתי אתמול תכנית טיסה בשעות המדוברות, אבל היא לא נשלחה לואטסים ולא נקלטה על בסרבאינפו. גם כן מצבי היה מוגדר כעל הקרקע לכל אורך הדרך מאתונה לישראל. אולי הבעיה שלי מתחברת לכל מה שתואר קודם..(הייתי מחובר וראו אותי און-ליין בכל המקומות שבהם עברתי) הבעיה הייתה שהSI לא התעדכן ןלכן ראית את עצמך על הקרקע ללא תוכנית וזה גם למה נראה שהפקחים האלה פיקחו 19 שעות. לא נראה לי.. שים לב של VHHH_TWR עדיין מחובר זה אותו פקח ממקודם והזמן שלו עומד על 23 שעות כבר אז יכול להיות שהוא פיקח 19 שעות.. (למרות שזה נשמע לא הגיוני) אבל לגבי זה שיעקב ראה את עצמו בלי תוכנית על הקרקע למשך כל הטיסה זה בגלל בעיית הSI.
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 יהב,תודה ליהב, ניב ומתן על תגובותיהם. חשבתי שנושא ותוכן כאלה יגרמו, או אם תרצו יגרפו יותר אנשים לצאת מעורם ולכתוב. כנראה שזה קורה כאן רק כשמעליבים מישהו :vamp: מומנטום מצוין לדעתי, רק לאן ממשיכים מכאן? מסכים עם הרעיון של מינימום שעות כדי לשמור על הסמכה, מסוג הדברים שאומרים עליהם "איך לא חשבנו על זה קודם :? "... ויותר מזה: אם מסכימים על שעתיים פיקוח בשבוע להסמכה, אני כטייס מתחייב לארבע :mrgreen: אז מה ומי נדרשים כדי להעביר את הרעיון לרמה המעשית לפני שהוא נעלם בארכיון הפורום :?: :!: פניה לצוות.
אורח פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 יהב,תודה ליהב, ניב ומתן על תגובותיהם. חשבתי שנושא ותוכן כאלה יגרמו, או אם תרצו יגרפו יותר אנשים לצאת מעורם ולכתוב. כנראה שזה קורה כאן רק כשמעליבים מישהו :vamp: מומנטום מצוין לדעתי, רק לאן ממשיכים מכאן? מסכים עם הרעיון של מינימום שעות כדי לשמור על הסמכה, מסוג הדברים שאומרים עליהם "איך לא חשבנו על זה קודם :? "... ויותר מזה: אם מסכימים על שעתיים פיקוח בשבוע להסמכה, אני כטייס מתחייב לארבע :mrgreen: אז מה ומי נדרשים כדי להעביר את הרעיון לרמה המעשית לפני שהוא נעלם בארכיון הפורום :?: :!: פניה לצוות. פקח שלא פיקח תקופה שעולה על חודשים (אם אני זוכר נכון) מחוייב ברענון. מעבר לחודשים, הסמכה מבוטלת. עד לפה ?
Niv Malin פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 יהב,תודה ליהב, ניב ומתן על תגובותיהם. חשבתי שנושא ותוכן כאלה יגרמו, או אם תרצו יגרפו יותר אנשים לצאת מעורם ולכתוב. כנראה שזה קורה כאן רק כשמעליבים מישהו :vamp: מומנטום מצוין לדעתי, רק לאן ממשיכים מכאן? מסכים עם הרעיון של מינימום שעות כדי לשמור על הסמכה, מסוג הדברים שאומרים עליהם "איך לא חשבנו על זה קודם :? "... ויותר מזה: אם מסכימים על שעתיים פיקוח בשבוע להסמכה, אני כטייס מתחייב לארבע :mrgreen: אז מה ומי נדרשים כדי להעביר את הרעיון לרמה המעשית לפני שהוא נעלם בארכיון הפורום :?: :!: פניה לצוות. פקח שלא פיקח תקופה שעולה על חודשים (אם אני זוכר נכון) מחוייב ברענון. מעבר לחודשים, הסמכה מבוטלת. עד לפה ? ומה קורה בפועל? אתם אכן אוכפים זאת?
yaakovbl1 פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 אין בעיה לאכוף כזה דבר, זה מבוצע על בסיס יומיומי בחברות VA מול מי שלא טס במשך 30 יום. מצד שני, פקח תורם לטובת הכלל, להבדיל מטייס שתורם בעיקר להנאתו הפרטית ולכן אני חושב שפקחים פעילים ראויים לאיזו שהיא הטבה אני לא יודע להגיד מה, אך יש למצוא דרך לתגמל אותם לפחות במשהו סמלי. (תוצר לוואי של תגמול זה יכול לעודד גם עוד חברים להכנס למעגל)
אורח פורסם דצמבר 22, 2006 דיווח פורסם דצמבר 22, 2006 יהב,תודה ליהב, ניב ומתן על תגובותיהם. חשבתי שנושא ותוכן כאלה יגרמו, או אם תרצו יגרפו יותר אנשים לצאת מעורם ולכתוב. כנראה שזה קורה כאן רק כשמעליבים מישהו :vamp: מומנטום מצוין לדעתי, רק לאן ממשיכים מכאן? מסכים עם הרעיון של מינימום שעות כדי לשמור על הסמכה, מסוג הדברים שאומרים עליהם "איך לא חשבנו על זה קודם :? "... ויותר מזה: אם מסכימים על שעתיים פיקוח בשבוע להסמכה, אני כטייס מתחייב לארבע :mrgreen: אז מה ומי נדרשים כדי להעביר את הרעיון לרמה המעשית לפני שהוא נעלם בארכיון הפורום :?: :!: פניה לצוות. פקח שלא פיקח תקופה שעולה על חודשים (אם אני זוכר נכון) מחוייב ברענון. מעבר לחודשים, הסמכה מבוטלת. עד לפה ? ומה קורה בפועל? אתם אכן אוכפים זאת? ניראה לך שלא ?
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 23, 2006 דיווח פורסם דצמבר 23, 2006 אוקי עכשיו רואים בברור שמשהו לא בסדר בספירת הזמן של ואטסים, שימו לב: לקוח מהטבלה של ואטסים סטטיסטיקות התאריך 21\12: LLBG_APP 21/12/2006 909141 - yahav bar 3:21:24 LLBG_APP 21/12/2006 913052 - Matan Micaheli 2:14:06 LLBG_APP 21/12/2006 909141 - yahav bar 1:26:27 LLBG_APP 21/12/2006 815057 - Izik Bakshi 0:09:44 LLBG_APP 21/12/2006 909141 - yahav bar 0:00:00 LLBG_APP 21/12/2006 824619 - Doron Atik 0:14:46 ניתן לראות את המשמרת הראשון שלי מ-13:00 - 16:21. לאחר מכן מתן החליף אותי לשעתים. אז שוב פקחתי במשך שעה ו-26 דקות. הייתי צריך ללכת למספר דקות ולכם ביקשתי שאיציק יחליף אותי בדיוק ל-9 דקות ו-44 שניות. ולאחר מכן רואים שכתוב שפיקחתי 00:00:00 כאילו כלום וזו טעות. פקחתי עד השעה 23:43 ( כלומר כ- 3 שעות ו-31 דקות )משם דורון החליף אותי וזה בדיוק ההפרש של ה-14 דקות עד סוף הספירה של אותו יום. בקיצור, משהו מוזר :?
אורח פורסם דצמבר 23, 2006 דיווח פורסם דצמבר 23, 2006 אל דאגה, אם בסופו של דבר המספרים לא יהיו תואמים למה שקרה בפועל, אני אדרוש בדיקה חוזרת בשרתים. לא יקרה מצב שמשמרות ילכו לאיבוד בשום מצב. אם אתם מזהים לקראת הסוף טעויות בקליטת השעות, נא לרכז ולשלוח לי במייל.
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 23, 2006 דיווח פורסם דצמבר 23, 2006 אנחנו נסיים בקרוב ונראה כי הצלחנו. כדאי שנזכור: ביצענו מבצע חד-פעמי שמטרתו העיקרית היתה להביא כבוד, וזהו. לא היתה פריצת דרך בפיקוח ווודאי לא בטיסות. בפעם הראשונה זה זמן רב לא יהיה בחנוכה חדר בקרה. ולידיעתכם, גישת בירמינגהם תהיה כנראה שנייה, אך הם לקחו 3 פעמים מקום ראשון השנה. זה ההבדל. אז בואו ניכנס לפרופורציה ונתחיל לעשות מעצמנו שוב חטיבה.
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 23, 2006 דיווח פורסם דצמבר 23, 2006 לעניין ספירת השעות, ובהנחה כי הספירה היא מ- ועד 0000 זולו, לא בטוח שזה בפועל כך: בסוף 21/12 הספירה הינה של 5 יממות בה היה כיסוי רצוף, ואטסים רשמה לנו 113 שעות, לפי חשבוני זה 120 שעות. נניח שעה הפסד עקב חיבורים ותקלות קטנות. עדיין חסרות 6 שעות ברישומים. אלעד ורן לא מופיעים ברישומי 21/12. אל דאגה, אם בסופו של דבר המספרים לא יהיו תואמים למה שקרה בפועל, אני אדרוש בדיקה חוזרת בשרתים.לא יקרה מצב שמשמרות ילכו לאיבוד בשום מצב. אם אתם מזהים לקראת הסוף טעויות בקליטת השעות, נא לרכז ולשלוח לי במייל.
Ilan Jonas פורסם דצמבר 23, 2006 דיווח פורסם דצמבר 23, 2006 נהניתי לפקח היום, וסליחה מכל מי שניערתי עליו את כל החלודה