גידי פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 שלום לכולם..... אני בא לעלות רעיון שלדעתי הוא מעוד נחמד, ומהנה: אני חושב שעל מנת להפוך את הטיסה ברשת לטיסה ראליסטית מאוד צריך פיקוח מלא, מטוסים ראליסטים, שני טייסים, ציוד, דפיות ועוד הרבה... אך ידוע לנו (לפחות לי) שזה בלתי אפשרי להוסיף את כל אלה ביחד על מנת להפוך את הטיסה ברשת ראליסטית כמעת ל - 100%. אבל אני חושב שאפשר לעשות משהו כדי לשפר ועלות מעט את רמת הראליסטיות שתשפיע על כולנו - לעלות את רמת הפיקוח: אני חושב שהפיקוח הוא חלק ראליסטי מאוד, הוא דבר שמאוד מאפיין את הטיסה ברשת ונותן חווית טיסה מיוחדת מאוד שאין בשום דבר אחר בסימולטור שלנו ולכן אני מציע לעשות יום אחד בשבוע או בשבועיים שבאותם ימים יהיה "מגע פיקוח" כלומר - קרקע בן גוריון, בן גוריון מגדל, בן גוריון גישה, שדה דוב מגדל, חיפה מיגדל, ראש פינה מגדל, בן גוריון קלירנס תל אביב סנטר TMAועוד... כך הפיקוח יהיה מעניין גם לטייסיים החדשים גם לטייסים הוותיקים - גם לטייסים שמטיסים ראיה וגם לטייסים שמטיסים מכשירים וכמובן גם לפקחים - בהנכה ויהיה תנועה ואני מאמין שאם יהיה פיקוח כזה אז גם תיהיה תנועה לא קטנה. אני כמעט בטוח שכולם מסכימים איתי שפיקוח כמו שאני מציע כאן הוא כיף, מרתק, מאתגר, מגניב, ראליסטי וכמובן כולם רוצים שיהיה פיקוח שכזה בשרת, כל יום 24 שעות ביממה, אך אי אפשר להרגן פיקוח שכזה מהרבה סיבות שאני לא יתחיל לפרט אליהם (הם גם ככה ברורות לכולם). אבל אני חושב שלעשות פיקוח כזה פעם בשבוע או בשבועיים למשך שעה עד שעתיים זה אפשרי ולא קשה (אני גם לא אומר שזה קל). עכשיו יהיו כאלה שיגידו לי שיש דברים אחרים ולא כל הפקחים יכולים לפקח באותו הזמן וגם לא כל הטייסים יכולים לטוס באותו הזמן ואני ישיב להם שאני מסכים איתם ב 100% כי אני עצמי ילד עסוק ולא כל החיים שלי משחק בסימולטור ברשת ווטסים. אבל אני חושב שאפשר לבחור שעה עד שעתיים (אולי יותר - תלוי בפקחים ובטיסיים), לבחור יום בשבוע - לבצע סקר בנושא ולבדוק מה היום המתאים לרוב החטיבה ולהריץ את זה. כך יהיה יום קבועה וכל אחד יוכל לתאם את עצמו בהתאם. אני חייב לומר שהדבר הזה שאני מכנה אותו "מגע פיקוח" תלוי בעיקר בטייסים, כלומר: במידה והפרויקט הזה יצא לפועל, ויקבע יום שמתאים לרב חברי החטיבה והשעות באותו יום גם אז הטייסים (לפחות הרב) היו "מחוייבים" לבוא לטוס. עכשיו שלא תבינו אותי לא נכון אני לא אומר שאם יש טייס שלא מגיע לטוס אז מביעים לו כנס כספי, מובן שלא. לפי דעתי אם פרוייקט כזה יוצא לפועל צריך להיות יחס הדדי בין הפקחים לבין הטייסים כלומר - הפקחים יעשו מאמצים כדי להגיע ויחד עם זאת גם הטייסים.כך יצא מצב שגם יהיה תיהיה תנועה ולפקחים יהיה מעניין וגם לטייסים יהיה פיקוח כמעת מלא, וגם הם יהנו... עכשיו אני יודע שהיו כאלה שיחשבו שמה שאני מציע הוא סתם מיותר ואני סתם מעלה דברים מיותר ומסבך לכולם את החיים אבל זה לא ככה. מה שאני עושה כאן זה מציע הצעה שלדעתי יכולה לשפר את מיומנות הפקחים והטייסים ולגרום להנה נוספת בטיסה בסימולטור ברשת ווטסים. אני מציע הצעה שבכלל לא חייבת להתבצע ובגלל זה, זה הצעה. לכאלה שיחשבו שאי אפשר לבצע את מה שאני מציע אז אני אומר להם שצריך לנסות ולחשוב ביחד איך לעשות זאת. תודה לכולם ואני רוצה שתרשמו בבקשה מה אתם חושבים על הרעיון שזה שפעם בשבוע או בשבועיים יהיה פיקוח מלא למשך זמן שעה שעתיים... תודה
Ido Rosenthal פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 מסכים איתך שזו חוויה, והלוואי שיהפוך למנהג קבע בחטיבה, לאחרונה זה קורה לבד בצורה ספונטנית: http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=15567
Niv Malin פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 לדעתי, כמו בחטיבות שונות, אפשר יום קבוע בשבוע, דוגמת יום שבת (אצלינו זה נוח), לעשות ערב פיקוח מלא, שיהיה רשום גם באופן קבוע בלוח אירועים של ווטסים, שיהיה מ-14:00Z-20:00Z פיקוח מגדלים, סנטר, קרקעות למיניהם מלא (עד כמה שאפשר) בארץ. זה יכול להפוך למנהג מהנה ביותר בחטיבה!!
Avichai Koor פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 אני מאוד בעד הרעיון אבל אצלי אישית שבת לא הולך כי המשפחה שומרת שבת ולא נעים
Eldar Sella פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 רעיון מצוין שאני תומך בו מאז שהצטרפתי לוואטסים מן הסתם הפקחים צריכים לבחור את היום שהכי נוח להם. אבל אם לומר את דעתי, אני בכל זאת מעדיף שישי, גם בגלל שלדעתי יותר אנשים יבואו לטוס בשישי, וגם בגלל שיום שבת זה יום של לימודים\תעסוקה אחרת\דיכאון של שבוע חדש שישי פשוט טסים בכיף בלי לחץ, יום לאחר מכן חופש ואפשר לטוס גם עד שעות מאוחרות.
E.Z פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 שמעו תראו תבינו. שמתי לב שבאמת בשעות 14-20:00 היה באמת עומס שהיה פיקוח השאלה אם זה לא היתה באמת איזה חרמנות חד פעמית. אין בעיה לארגן הרבה תחנות או אפילו לא הכל חלקי - השאלה אם תיהיה תנועה. בעבר יריתם לעברנו שאתם רוצים מטסים- עשינו מטסים שהשתתפו בהם יותר ציפורים וירטואליות ממטוסים וירטואלים, השאלה אם עוד פעם זה לא יהיה אותו הדבר.
גידי פורסם ינואר 2, 2007 מחבר דיווח פורסם ינואר 2, 2007 שמעו תראו תבינו.שמתי לב שבאמת בשעות 14-20:00 היה באמת עומס שהיה פיקוח השאלה אם זה לא היתה באמת איזה חרמנות חד פעמית. אין בעיה לארגן הרבה תחנות או אפילו לא הכל חלקי - השאלה אם תיהיה תנועה. בעבר יריתם לעברנו שאתם רוצים מטסים- עשינו מטסים שהשתתפו בהם יותר ציפורים וירטואליות ממטוסים וירטואלים, השאלה אם עוד פעם זה לא יהיה אותו הדבר. לכן כמו שאמרתי אם יהיה פרויקט כזה על הטייסים להיות "מחוייבים" להגיע לטוס... כי לא שווה מעמץ של פיקוח כשאין טייסים... ולגבאי היום המתאים ביותר אני מציע לעשות סקר ולראות איזה יום הרב מעדיף ובאיזה שעות. בנוסף אני מציע שאם יקבע יום קבוע אז כדאי שיום לפני או יומים לפני הטייסים והפקחים ירשמו באתר וכך נידע כמה טייסים טסים ובאיזה שעות :wink:
Matan Solomon פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 גידי גם באירועים חשבנו שלטייסים תהיה "חובה" להגיע בגלל הפיקוח, אבל לא ממש הגיעו... לדעתי רעיון מעולה, אני אומר שעד שלא מנסים אסור לשלול... וזה דווקא יכול להצליח צריך לנסות...
גידי פורסם ינואר 2, 2007 מחבר דיווח פורסם ינואר 2, 2007 גידי גם באירועים חשבנו שלטייסים תהיה "חובה" להגיע בגלל הפיקוח, אבל לא ממש הגיעו...לדעתי רעיון מעולה, אני אומר שעד שלא מנסים אסור לשלול... וזה דווקא יכול להצליח צריך לנסות... מתן אתה צודק שמעתי על זה כבר.... אבל שמע - אירועים זה לא כמה שעות עד כמה שהבנתי זה יום יומיים. פה מדובר על כמה שעות ולכן הטייסים (אלה שרוצים לטוס) יגיעו בשעות שיש ואז לדעתי תיהיה תנועה לא קטנה(ככה אני חושב - והגיונית זה מסתדר) זה אחד הסיבות שאני אומר שוב:"בנוסף אני מציע שאם יקבע יום קבוע אז כדאי שיום לפני או יומים לפני הטייסים והפקחים ירשמו באתר וכך נידע כמה טייסים טסים ובאיזה שעות " ככה יהיה אפשר לדעת אם תיהיה תנועה או לא, ואם שווה המאמץ של הפקחים :wink:
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 2, 2007 דיווח פורסם ינואר 2, 2007 אי אפשר לחייב אנשים לבוא. אם יבואו מרצונם יהיו אירועים מוצלחים, ותחזור האווירה שהיתה כאן פעם. תקנו אותי אם אני טועה- נראה לי כי מרבית האנשים בשרשור הינם חובבי טיסה לחו"ל, כולל כשגישה היתה במשמרת בת שבוע לתחרות המיקרופון. המריאו, 8 דקות והם נעלמו- אז בשביל מי בדיוק מציעים למלא את העמדות כאן?
גידי פורסם ינואר 3, 2007 מחבר דיווח פורסם ינואר 3, 2007 אי אפשר לחייב אנשים לבוא. אם יבואו מרצונם יהיו אירועים מוצלחים, ותחזור האווירה שהיתה כאן פעם. תקנו אותי אם אני טועה- נראה לי כי מרבית האנשים בשרשור הינם חובבי טיסה לחו"ל, כולל כשגישה היתה במשמרת בת שבוע לתחרות המיקרופון. המריאו, 8 דקות והם נעלמו- אז בשביל מי בדיוק מציעים למלא את העמדות כאן? מובן שאי אפשר לחייב הכוונה פה שדבר כזה לא יכול להתבצע בלי טייסים רבים ובלי שום קשר אני חושב שכבר צריך לעשות סקר ולבחור יום ושעות... רק לפני זה אני חושב שצריך לשתף את זה עם כל חברי החטיבה ולבדות שהם מודעים לזה...
Izik Bakshi פורסם ינואר 3, 2007 דיווח פורסם ינואר 3, 2007 גדי, הרעיון הוא יפה ובהחלט רואים אותו מתקיים בחטיבות אחרות, בעבר ביצעתי כמה נסיונות של ערב פיקוח כל השבוע, התוצאות לא היו מרשימות, ברוב הפעמים המכ"ם נשאר ריק, לרוב החברים כאן ניראה שיש בעיה להתחייב אבל צריך להבין שכדי שרעיון כזה יצליח צריכים ל"הקריב" משהו ולהגיע לפקח או לטוס, שזה דבר מאוד כיף (נכון משה? :mrgreen: ). בקיצור צריך גרעין מוצק שירים את הכפפה, אני ירים את הכפפה פה וינסה לבדוק זאת בסקר או שני סקרים לגבי ימים מועדפים ושעות מועדפות.
Niv Malin פורסם ינואר 3, 2007 דיווח פורסם ינואר 3, 2007 רעיון מצוין שאני תומך בו מאז שהצטרפתי לוואטסים מן הסתם הפקחים צריכים לבחור את היום שהכי נוח להם. אבל אם לומר את דעתי, אני בכל זאת מעדיף שישי, גם בגלל שלדעתי יותר אנשים יבואו לטוס בשישי, וגם בגלל שיום שבת זה יום של לימודים\תעסוקה אחרת\דיכאון של שבוע חדש שישי פשוט טסים בכיף בלי לחץ, יום לאחר מכן חופש ואפשר לטוס גם עד שעות מאוחרות. שישי זה יום לא מתאים, אחר הצהריים מבלים עם המשפחה (אחרי שבוע של עבודה וכדומה), ובערב-לילה יוצאים עם חברים.... שבת זה כבר אחרי הכל, מתכוננים לשבוע חדש ואפשר לטוס בכיף... אבל באמת כדאי לבצע סקר, לראות את דעת הקהל....
Matan Solomon פורסם ינואר 3, 2007 דיווח פורסם ינואר 3, 2007 רעיון מצוין שאני תומך בו מאז שהצטרפתי לוואטסים מן הסתם הפקחים צריכים לבחור את היום שהכי נוח להם. אבל אם לומר את דעתי, אני בכל זאת מעדיף שישי, גם בגלל שלדעתי יותר אנשים יבואו לטוס בשישי, וגם בגלל שיום שבת זה יום של לימודים\תעסוקה אחרת\דיכאון של שבוע חדש שישי פשוט טסים בכיף בלי לחץ, יום לאחר מכן חופש ואפשר לטוס גם עד שעות מאוחרות. שישי זה יום לא מתאים, אחר הצהריים מבלים עם המשפחה (אחרי שבוע של עבודה וכדומה), ובערב-לילה יוצאים עם חברים.... שבת זה כבר אחרי הכל, מתכוננים לשבוע חדש ואפשר לטוס בכיף... גם שבת להרבה מאוד אנשים זה לא נוח... כמו שאיציק אמר צריך לעשות פה סקר קודם כל לגבי יום, ואחרי זה לשעות באותו היום, ולראות מה הכי מועדף אצל רוב האנשים...
Yahav Barzilay פורסם ינואר 3, 2007 דיווח פורסם ינואר 3, 2007 לא חושב שהרעיון הזה כ"כ טוב. ניסיון העבר מראה שדווקא כשהעסק מאורגן ויש שעות קבועות לפי לוח יש פחות תנועה. ואילו כשהפיקוח הוא באופן ספונטני רואים הרבה יותר מטוסים והרבה יותר פיקוח, ואז שני הצדדים מרוצים. בעקבות חוסר תנועה והשתתפות בקמפיין מסויים (קבוע מראש -אם יומי או שבועי) קמות תלונות מצד הפקחים אם אין תנועה, ואם לא אז מצד הטייסים שאין פיקוח. לדעתי הפתרון לא נעוץ בפרוייקט כזה.
גידי פורסם ינואר 3, 2007 מחבר דיווח פורסם ינואר 3, 2007 מסכים עם כולם!!! נערוך סקר ואחר זה נחשוב מה לעשות עם התוצאות... בלי שום קשר אני ממליץ שבמידה ויהיה כזה פרוייקט (איך שאני קורא לו "מגע פיקוח") כול הטייסים שטסים באותו זמן ירשמו בעמוד הראשי באתר (VATIL) וכך יהיה תמונה טובה יותר מי הולך לטוס ובאיזה שעות ככה אני חושב לפחות :wink:
Izik Bakshi פורסם ינואר 3, 2007 דיווח פורסם ינואר 3, 2007 עד היום אכן לא נעשה סקר רציני בנושא, אני מתכוון לנסות ולראות אם יהיה אפשרי להוציא מזה משהו.
E.Z פורסם ינואר 3, 2007 דיווח פורסם ינואר 3, 2007 אם נסתכל על סופ"ש קודם כמשהו מייצג למרות שזה טעות אז דווקט ביום שישי בצהריים הייתה יוותר תנועה מאשר מוצ"ש מה לגבי אמצע שבוע? בהנחה שכל הימים זהים איזה טווח שעות הכי נוח?
Niv Malin פורסם ינואר 3, 2007 דיווח פורסם ינואר 3, 2007 אם נסתכל על סופ"ש קודם כמשהו מייצג למרות שזה טעות אז דווקט ביום שישי בצהריים הייתה יוותר תנועה מאשר מוצ"שמה לגבי אמצע שבוע? בהנחה שכל הימים זהים איזה טווח שעות הכי נוח? לדעתי 19:00-23:00 מסתדר מעולה.