Ben Cohen פורסם מרץ 9, 2007 דיווח פורסם מרץ 9, 2007 סוף סוף, כבר שנתיים שאני בפורום ועוד אף פעם לא טסתי ברשת כן כן, אפילו לא דקה. היום חן אמר לי: "רוצה לטוס לז'נבה?" אמרתי אחלה, בהמשך השיחה התברר לי שהוא התכוון לטוס בוואטסים בכלל. אמרתי לעצמי שדיי, מספיק, הגיע הזמן. עליתי על ה767, וכרגע אני וחן משייטים מעל הים התיכון. לדיון הזה הרי יש מטרה, לא? :mrgreen: אז קצת ממה שלמדתי היום וטעויות: -קודם כל למדתי מתי צריך לדווח, לא דיווחתי כאשר דחפתי וקיבלתי הערה מחן על כן. -עוד הערות קיבלתי על כל מיני דיווחים לא נחוצים או לא במקום כמו למשל בהסעה ל26. דיווחתי כשעליתי על 03 וכשירדתי ממנו. -עוד למדתי, בעיקר מדיווחים של אנשים אחרים שעל הקרקע מוסיפים את צמד המילים LLBG TRAFFIC. סך הכל אני מקווה להמשיך וללמוד להשתתף בפעם הבאה שיהיו פקחים און ליין. ורציתי להגיד כל הכבוד לכל מי שהעלה את הרעיון לפתוח עמדות לטייסים חדשים, אני מבקש, ומקווה שיהיו עוד ערבים כאלה כי בפעם הקודמת לא הייתי יכול להשתתף. תודה לחן, ותודה לכולכם! ביי ונחיתות בטחות. (זה דיון דיי מעורב, לשיקול דעתם של המנהלים איפה לשים אותו)
Izik Bakshi פורסם מרץ 9, 2007 דיווח פורסם מרץ 9, 2007 יפה יפה בן, שיהיה בהצלחה בהמשך, אני מקווה שהיוזמה לערב טייסים חדשים תמשיך ותוכל לנצל זאת להגיע ולהתאמן. אני אישית ממליץ לעשות את הטיסות הראשונות עם מטוסים יותר קלים ולתרגל גם קצת הקפות ו CVFR.
Etai Charit פורסם מרץ 9, 2007 דיווח פורסם מרץ 9, 2007 יפה יפה בן, שיהיה בהצלחה בהמשך, אני מקווה שהיוזמה לערב טייסים חדשים תמשיך ותוכל לנצל זאת להגיע ולהתאמן.אני אישית ממליץ לעשות את הטיסות הראשונות עם מטוסים יותר קלים ולתרגל גם קצת הקפות ו CVFR. איציק, בעקרון אני מסכים איתך, אבל זה לא בהכרח. את הטיסה הראשונה שלי ברשת ביצעתי בין חיפה להרצליה ב-CVFR, אכן משהו קל ובסיסי שישאיר לי לתשומת הלב אך ורק את הנדב"ר, שהיה חדש לי, פלוס מקדם ההתרגשות שגרע מרמת הטיסה הנורמאלית. לאחר שראיתי שהשד לא נורא בטיסה פשוטה שכזו, את הטיסה השניה כבר ביצעתי בינ"ל מת"א לאנטליה ב-73. ככה שאם הטייס מראש ברמה טובה, יודע לטוס כמו שצריך ולא רק לטוס DCT GPS ב-77 הדפולטי, כאשר רק הנדב"ר והאינטראקציה עם הפיקוח היא הדבר החדש, אין מניעה לטוס מיד בסגנון שהוא אוהב. וכמובן, בן, מזל-טוב!
Izik Bakshi פורסם מרץ 9, 2007 דיווח פורסם מרץ 9, 2007 נכון, לא בהכרח, ישנם כאלה שמתחברים לרשת כמו בן לאחר שהם כבר מכירים מי נגד מי, עדיין לדעתי טיסה לחו"ל בהתחברות הראשונה לא נשמע הכי כדאי וההיתי ממליץ על משהו מקומי ורצוי עם פיקוח.
Chen Cohen פורסם מרץ 9, 2007 דיווח פורסם מרץ 9, 2007 בן הוא תותח! משיקולים שלו החליט לבצע הטיסה הראשונה שלו על 76 מה שגרם גם לכך שלקח לו הרבה זמן לעלות לרשת. בן כל הכבוד לך! בהצלחה בהמשך!!
David Aronovich פורסם מרץ 9, 2007 דיווח פורסם מרץ 9, 2007 בן, כל הכבוד!! אני מאחל לך המון הצלחה בהמשך
Ben Cohen פורסם מרץ 9, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 9, 2007 תודה לכולם. איציק אני בהחלט מסכים עם ההערה שלך, אני כבר שנתיים וחצי טס ולומד, לומד וטס. אבל את שלב הVFR כבר עברתי. יש אנשים שאוהבים טיסות מהסוג הזה, ואני בהחלט יכול להבין אותם. אבל התקדמתי מזמן, ואני מוצא כיף בטיסות בינלאומיות על מטוסים כבדים ובעיקר על ה76! עוד נגיד, כי יש לי קצת ניסיון ברשתות הפיקוח השונות. כך שכמו שאיתי אמר, ההלם הראשוני עבר ואני כבר עומד בקצב הפיקוח.
crazyblat פורסם מרץ 9, 2007 דיווח פורסם מרץ 9, 2007 סוף סוף, כבר שנתיים שאני בפורום ועוד אף פעם לא טסתי ברשת כן כן, אפילו לא דקה. היום חן אמר לי: "רוצה לטוס לז'נבה?" אמרתי אחלה, בהמשך השיחה התברר לי שהוא התכוון לטוס בוואטסים בכלל. אמרתי לעצמי שדיי, מספיק, הגיע הזמן. עליתי על ה767, וכרגע אני וחן משייטים מעל הים התיכון. לדיון הזה הרי יש מטרה, לא? :mrgreen: אז קצת ממה שלמדתי היום וטעויות: -קודם כל למדתי מתי צריך לדווח, לא דיווחתי כאשר דחפתי וקיבלתי הערה מחן על כן. -עוד הערות קיבלתי על כל מיני דיווחים לא נחוצים או לא במקום כמו למשל בהסעה ל26. דיווחתי כשעליתי על 03 וכשירדתי ממנו. -עוד למדתי, בעיקר מדיווחים של אנשים אחרים שעל הקרקע מוסיפים את צמד המילים LLBG TRAFFIC. סך הכל אני מקווה להמשיך וללמוד להשתתף בפעם הבאה שיהיו פקחים און ליין. ורציתי להגיד כל הכבוד לכל מי שהעלה את הרעיון לפתוח עמדות לטייסים חדשים, אני מבקש, ומקווה שיהיו עוד ערבים כאלה כי בפעם הקודמת לא הייתי יכול להשתתף. תודה לחן, ותודה לכולכם! ביי ונחיתות בטחות. (זה דיון דיי מעורב, לשיקול דעתם של המנהלים איפה לשים אותו) שמע כל הכבוד...מאז הלימודים בIFS אני בכלל לא מתקרב לסימולטור בגלל חוסר זמן...
אורח פורסם מרץ 9, 2007 דיווח פורסם מרץ 9, 2007 מזה אליק,אני כבר מחכה לטוס איתך כבר טיסת CVFR נורמלית בלי שתלך לי באמצע.. ובכל מקרה מזל טוב ,גאמני שעלתי לרשת בפעם הראשונה שיקשקתי כמו לא יודע מה(ומה שמצחיק זה היה הקפות בהרצליה) ולפי קצב הלמידה של הIFR שלי ,נראה לי אני יעלה עוד כמה חודשים לרשת.
Avi - 4X-KDF פורסם מרץ 9, 2007 דיווח פורסם מרץ 9, 2007 כל הכבוד על היוזמה ובהצלחה בהמשך הדרך ולהיתראות באוויר :wink: אביב, כבר עשית טיסה עם ה-737 ברשת עם פיקוח מלא כמו גדול!
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 10, 2007 דיווח פורסם מרץ 10, 2007 אי אפשר ללמוד יסודות טיסה על מטוס תובלה. אי אפשר להגיע לרמה טובה בטיסה אחרי טיסה קצרה אחת. איציק צודק ואין קיצורי דרך. גם אם לאדם זה או אחר יש דעה מאוד מגובשת. שאל בבית. יפה יפה בן, שיהיה בהצלחה בהמשך, אני מקווה שהיוזמה לערב טייסים חדשים תמשיך ותוכל לנצל זאת להגיע ולהתאמן.אני אישית ממליץ לעשות את הטיסות הראשונות עם מטוסים יותר קלים ולתרגל גם קצת הקפות ו CVFR. איציק, בעקרון אני מסכים איתך, אבל זה לא בהכרח. את הטיסה הראשונה שלי ברשת ביצעתי בין חיפה להרצליה ב-CVFR, אכן משהו קל ובסיסי שישאיר לי לתשומת הלב אך ורק את הנדב"ר, שהיה חדש לי, פלוס מקדם ההתרגשות שגרע מרמת הטיסה הנורמאלית. לאחר שראיתי שהשד לא נורא בטיסה פשוטה שכזו, את הטיסה השניה כבר ביצעתי בינ"ל מת"א לאנטליה ב-73. ככה שאם הטייס מראש ברמה טובה, יודע לטוס כמו שצריך ולא רק לטוס DCT GPS ב-77 הדפולטי, כאשר רק הנדב"ר והאינטראקציה עם הפיקוח היא הדבר החדש, אין מניעה לטוס מיד בסגנון שהוא אוהב. וכמובן, בן, מזל-טוב!
Etai Charit פורסם מרץ 10, 2007 דיווח פורסם מרץ 10, 2007 אי אפשר ללמוד יסודות טיסה על מטוס תובלה. אי אפשר להגיע לרמה טובה בטיסה אחרי טיסה קצרה אחת. איציק צודק ואין קיצורי דרך. גם אם לאדם זה או אחר יש דעה מאוד מגובשת. שאל בבית. יפה יפה בן, שיהיה בהצלחה בהמשך, אני מקווה שהיוזמה לערב טייסים חדשים תמשיך ותוכל לנצל זאת להגיע ולהתאמן.אני אישית ממליץ לעשות את הטיסות הראשונות עם מטוסים יותר קלים ולתרגל גם קצת הקפות ו CVFR. איציק, בעקרון אני מסכים איתך, אבל זה לא בהכרח. את הטיסה הראשונה שלי ברשת ביצעתי בין חיפה להרצליה ב-CVFR, אכן משהו קל ובסיסי שישאיר לי לתשומת הלב אך ורק את הנדב"ר, שהיה חדש לי, פלוס מקדם ההתרגשות שגרע מרמת הטיסה הנורמאלית. לאחר שראיתי שהשד לא נורא בטיסה פשוטה שכזו, את הטיסה השניה כבר ביצעתי בינ"ל מת"א לאנטליה ב-73. ככה שאם הטייס מראש ברמה טובה, יודע לטוס כמו שצריך ולא רק לטוס DCT GPS ב-77 הדפולטי, כאשר רק הנדב"ר והאינטראקציה עם הפיקוח היא הדבר החדש, אין מניעה לטוס מיד בסגנון שהוא אוהב. וכמובן, בן, מזל-טוב! מהיכרותי את בן, את יסודות הטיסה הוא מכיר, לפחות מבחינה טכנית של תפעול המטוס, ברמה יחסית טובה. לכן, אם ה"צעד הבא" כולל אך ורק לימודי נדב"ר ואינטראקציה עם פקח ותנועה ראליסטיים, הרי שהוא יכול להסתדר ברשת גם בטיסה שכזו, שוב, משום שעם תפעול שוטף וסטנדרטי של המטוס אין לו בעיה, ואת היסודות בתחום הזה הוא כבר למד. אם גם את הנדב"ר הוא כבר מכיר, ורק צריך לשפשף אותו קצת בפראקטיקה, הרי שבכלל אין בעיה, ושיטוס איזו טיסה שמתחשק לו. זו דעתי. אני לא אומר לכל חדש ברשת לקפוץ לטיסה מסחרית, פשוט את בן אני מכיר כברמה טובה יחסית בתפעול המטוס והכרת נהלים, כך שלו לא אמורה היתה להיות בעיה.
אורח פורסם מרץ 10, 2007 דיווח פורסם מרץ 10, 2007 כל הכבוד על היוזמה ובהצלחה בהמשך הדרך ולהיתראות באוויר :wink: אביב, כבר עשית טיסה עם ה-737 ברשת עם פיקוח מלא כמו גדול! עשיתי די הרבה טעיות,ועזרו לי קצת עם הנדב"ר , ואני לא חושב שאני ברמה טובה כבר לכבדים ברשת.