Or Netzer פורסם מרץ 21, 2007 דיווח פורסם מרץ 21, 2007 המלחמה בדרכים המלחמה שגובה יותר הרוגים מכל מלחמות ישראל. http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1406932 קליפ שמצאתי. אנה מכם אנשים, תעשו לנו טובה לכם ולמשפחות שלכם, תנהגו בזהירות, פיכחים ולא "מתודלקים" באלכוהול וסמים. אור.
dani-manusis פורסם מרץ 21, 2007 דיווח פורסם מרץ 21, 2007 אכן. חשבתי לפני כמה ימים לעלות הודעה בהקשר לזה אך לא ידעתי אם כדאי. אנחנו כרגע במלחמה קשה ביותר. מלחמה שגובה וגובה וגובה עוד ועוד הרוגים מידי יום. מעציב נורא לשמוע על כל המקרים ועוד יותר להיות מעורב במקרים האלו. רק היום בשעות הבוקר צוותים שלנו טיפלו בתאונה קטלנית (שלושה הרוגים שאחד מהם נפתר לנו בכניסה למיון ושלושה עשר פצועים). רק אם כולנו נפנים את המשמעות של זה ונלמד לנהוג בטוח, נוכל להבטיח שננצח במלחמה הזו.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 21, 2007 דיווח פורסם מרץ 21, 2007 ברשותכם, למרות שלא בדיוק שייך לתחום נושא הפורום (כמו גם מכבי מול בית"ר): א. כל תאונה מקורה בטעות אנוש, וככזאת ניתן היה למנוע אותה בתפקוד נכון. זה הדבר החשוב! ב. בכל שנה מבין השנים האחרונות, יורד והולך מספר ההרוגים בתאונות דרכים. עמד סביב 430 לשנה החולפת אם איני טועה. לפני 20 שנה היה מספר הרוגים גבוה יותר. אך אז היו כמה נתונים שונים חשובים: האוכלוסיה היתה מתחת 5 מיליון מול 7.1 כיום, כמות המכוניות בארץ היתה אז בין שליש לרבע המספר שנע כעת בדרכים. אורך הכבישים היה קצר בהרבה. כל אלה משפיעים ישירות על ההסתברות לתאונות. מכאן, משמעות השינוי שחל עם הזמן הוא שיפור עצום במדד הבטיחות בדרכים. גורם נוסף חשוב מאוד שלא היה קיים אז הוא אלכוהוליזם- לא היה דבר כזה בארץ מאז שהבריטים עזבו.
Izik Bakshi פורסם מרץ 21, 2007 דיווח פורסם מרץ 21, 2007 נהגו בזהירות חברים, ובעיקר הפעילו שיקול דעת בכל פעולה שאתה מבצעים בזמן נהיגה. תמונת היום של YNET - http://www.ynet.co.il/Ext/App/Gallery/C ... -0,00.html
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 רציתי להדגיש משהו בהמשך להודעתי למעלה: תאונות דרכים ניתן למנוע בעיקר באמצעות חינוך דורות חדשים שמתנהגים אחרת. נראית לי משימה בלתי אפשרית כעת.
Nadav פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 לעולם אל תאמר נואש. כמה שהן מזעזעות, הפרסומות בגלגל"צ ובתקשורת בכלל עושות את העבודה. לדעתי יש עוד תקווה בחינוך דור הנהגים הצעיר, אבל לא רק שם טמונה הבעיה. מי כמוך יודע שהצעירים שואבים את חינוכם מהוותיקים וכמו שהמצב כיום בכבישים, זה פלא איך כל נסיעה כיום לא נגמרת באיזו דפיקה קלה בפח (במקרה הטוב) או באיזו דקירה (במקרה הרע). כאני חושב על זה- אין כמעט פעם אחת שבה אני מכבה את האוטו בהרגשה שאני מבסוט ממי שחלק איתי את הכביש. אין פרגון (בלשון המעטה), כולם נדחפים וממהרים. החלק שלי הכי קשה להתמודד איתו הוא לא הנהגים הפרועים שנדחפים, אלא דווקא הנהגים המבוגרים (בעלי רשיון נהיגה מזה שנים רבות) ואי אילו מגזרים ומגדרים שונים (ויסלחו לי הנשים, אני ראשון הפמיניסטים - כך תעיד חברה שלי) שאין להם ראיית כביש! כמה פעמים חתכו אותכם בטעות? וכמה פעמים מתוך אלו הגעתם במקביל לאותו רכב כדי לראות את הנהג/נהגת מתעלמים מכם כי הם יודעים שהם לא בסדר? ועכשיו אני אשאל- כמה פעמים סיימתם נסיעה כזו בצורה רגועה ושקולה? ולסיום, לכל החברים המעט יותר וותיקים, איזו דוגמא אנחנו משמשים לדור הנהגים הצעיר? אז נכון- אני לא טלית שכולה תכלת, אבל אולי יש איזו פואנטה לכל התשדירים האלו בגלגל"צ כשהם אומרים שבכביש צריך להיות רגוע ולוותר על מלחמות מיותרות. אני מגלה יותר ויותר פעמים על הכביש שכדי להתמודד עם הנהגים הנדחפים (שמאוד מעצבנים אותנו!) הכי טוב זה פשוט לתת להם להדחף ולהעלם לי כמה שיותר מהר מהעיניים. ואני עוד גר בחיפה ולא ת"א, הפקקים פה הם תור בסופרמרקט לעומת מה שהולך באיילון ב-rush hour. אבל גם פה יש נציגות די מכובדת של נהגי מוניות ושאר ירקות שמעלים את מפלס העצבים בכביש. זהו- הוצאתי עצבים. מצטער, בדיוק חזרתי מעוד נסיעה בכבישי חיפה. אני מאמין שכתיבה על זה עוזרת להתמודד עם העצבים (יותר מאשר להוציא את זה בכביש), כדאי לכם לנסות...
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 פרסומות יכולות להסב תשומת לב, אך לא לשנות חינוך. הדור המבוגר מחנך בפועל בכך שהתנהגותו מהווה דוגמא לחיקוי על-ידי הדור הצעיר. לכן הפתרון הוא חינוך מחדש, שאורך דורות. דור שהתחנך בדרך לא מספיק טובה צריך לפרוש, אחריו יקום דור שפתוח לחינוך אחר, והבעייה שהדור מחנך את עצמו במצב שאינך רוצה שמבוגרים יעסקו בכך. בקיצור- עניין של מאה שנה. יש שיטה אחרת- אמריקה. המרבית המכרעת של המבקרים באמריקה מיישרים קו מיד עם הגעתם עם החוקוהסדר, כי לא כדאי להתעסק עמם ולמצוא עצמך יושב 30 שנה. כך למשל אנשים לא צועקים ולא דוחפים בתור, עד שהמטוס חונה בטרמינל 3 בנתב"ג. אז גם תושבי ברוקלין מתחילים לנהוג כמקובל אצלנו. אתן דוגמא לחינוך שונה בנהיגה: כאן עמדת המוצא בהתנהגות בכלל ובנהיגה בפרט היא לכבד את הזולת, ולכן למשל "תן זכות קדימה" הוא דבר לא רק קדוש אלא מובן מאליו ואוטומאטי, מובנה בתוך עצמות כולם. בכך מנעת % מהתאונות. כמה שהן מזעזעות, הפרסומות בגלגל"צ ובתקשורת בכלל עושות את העבודה. לדעתי יש עוד תקווה בחינוך דור הנהגים הצעיר, אבל לא רק שם טמונה הבעיה. מי כמוך יודע שהצעירים שואבים את חינוכם מהוותיקים וכמו שהמצב כיום בכבישים,
Or Netzer פורסם מרץ 22, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 22, 2007 עופר כרגע מגמת תאונות הדרכים השנה במגמת עליה יחסית ל2006-2005. נכון ש2005-2006 ירדו אחוזי ההרוגים בתאונות לעומת שנים עברו. לידיעה הסטטיסטיקה היא בנוגע לתאונות קטלניות (תאונה קטלנית מוגדרת כתאונה בה נהרג אדם אחד או יותר. גם אם הבן אדם נהרג אחרי יומיים התאונה הופכת בהגדרתה לקטלנית). אין ספק שמה שעופר אומר זה נכון. הבעיה היא בחינוך בלבד, כרגע זה בלתי אפשרי לשנות את הישראליות המצויה שבה לוקחים זכות קדימה ולא נותנים שבה לעצור בעצור זו המלצה שבה אלכוהול ונהיגה זה בסדר שבה קו לבן הוא סתם ליופי שבה התמרור הוא בגדר המלצה. רק תזהרו, תנהגו אתם בזהירות ובבטיחות ובכך תפחיתו את הסיכוי שלכם להפגע. לצערי הסיכויים להפגע ישארו תמיד.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 לפני כשנה הגישה ועדת מומחים פרוייקט לשר התחבורה שטרית בנושא הבטיחות בדרכים. נכנס לענייני המועצה באותו זמן אב שכול צעיר שפרש מוקדם מעסקי היי-טק ומקדיש את זמנו לנושא. תוכנית ועדת ד"ר שיינין כללה מימון בן כמה מיליארדים באמצעות מיסוי דלק נוסף (כמובן- כאשר סופר-כלכלן יושב בראשה, היא חייבת להפיק תוצר בענייני מימון). אני החלפתי מכתבים עם השר אישית באותה תקופה ובאותו נושא, שטרית אדם ליברלי ופתוח. טענתי כי ניתן להשיג את אותן תוצאות ללא כל מימון נוסף, אולם זו לא הדרך להשגת התוצאה הרצויה של כמעט בלי תאונות. שיינין הלך, שטרית הלך, אני כאן ואתם שם, שימו לב היטב והשתדלו להאריך את נוכחותכם בעולם הזה. עופר כרגע מגמת תאונות הדרכים השנה במגמת עליה יחסית ל2006-2005.נכון ש2005-2006 ירדו אחוזי ההרוגים בתאונות לעומת שנים עברו. לידיעה הסטטיסטיקה היא בנוגע לתאונות קטלניות (תאונה קטלנית מוגדרת כתאונה בה נהרג אדם אחד או יותר. גם אם הבן אדם נהרג אחרי יומיים התאונה הופכת בהגדרתה לקטלנית). אין ספק שמה שעופר אומר זה נכון. הבעיה היא בחינוך בלבד, כרגע זה בלתי אפשרי לשנות את הישראליות המצויה שבה לוקחים זכות קדימה ולא נותנים שבה לעצור בעצור זו המלצה שבה אלכוהול ונהיגה זה בסדר שבה קו לבן הוא סתם ליופי שבה התמרור הוא בגדר המלצה. רק תזהרו, תנהגו אתם בזהירות ובבטיחות ובכך תפחיתו את הסיכוי שלכם להפגע. לצערי הסיכויים להפגע ישארו תמיד.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 חייתי שנה בטייואן. שטחה פי שניים וחצי מישראל אך הרוב ג'ונגל לא עביר. חיו בה אז 21 מליון תושבים, משהו כמו 3.5 מליון כלי רכב ו-11 מליון קטנועים. כמות בעלי רישיון הנהיגה הוא כעשירית ממספר כלי הרכב, כלומר הרוב המכריע נוהג ללא רישיון. נוסעים לפי אותם חוקי תעבורה. על קטנוע 125 סמ"ק מתנהלים חיים מלאים- זהו דוכן ירקות נייד, או בית מלאכה של אינסטלטור העורך ביקורי בית, איטליז, וכו'. בערב המשפחה נוסעת עליו לבילוי וקניות- שני מבוגרים ושני ילדים, חופשי. אין שום התייחסות של מרבית הנוהגים לאף חוק תעבורה אחד. יכול לעמוד רכב בצומת מרכזי ברמזור אדום במסלול ימני בדרך ראשית בעלת 8 מסלולים, ובאמצע פתאום ילחץ את הגאז עד הסוף, יעלה ענן עשן אפור על הצומת מחריכת צמיגים ויבצע 180 שמאלה לכיוון ההפוך כאשר בצומת חוצות עשרות מכוניות את דרכו. או מסלול בן 4 נתיבים שהופך ל-2 תוך צלילה למנהרה. איש לא מוותר על מילימטר, כולם דבוקים ללא שום רווח בין המכוניות, עד שהמילימטר האחרון נגמר, ואז המנצח נוסע קדימה והיתר אחריו. תביא כמה גיבורי שכונת התקווה או כל מרכז חרקות אחר, ותראה אותם מלבינים תוך שניות מפחד שם. ולסיכום ואחרי כל זה ועוד הרבה כזה- אין שם כמעט תאונות. המעוניינים מוזמנים להעלות השערות- איך זה יכול להיות. אני זיהיתי שני גורמים בולטים הגורמים לכך.
E.Z פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 יש כאן עניין של אכיפה , בפועל האכיפה של המשטרה לא אפקטיבית- לשים ניידת על כביש ת"א חיפה שתתפוס נהגים שחרגו ב 5 קמ"ש מהמותר זה לא אפקיטיבי- זה לא המיינסטרים של העבריינים- זה חלק קטו מימנו. העיקר זה אלה שחותכים בכביש לא נותנםי זככות קדימה ועוד כל מיני .. לפני שנתיים נסענו אני וחברים שלי לאילת 2 מכוניות לאילת זאת של חבר שלי החליטה למרות ההגדרות שנוסעים במהירות קבועה בשיירה - לשים גז וגם זין (סליחה על הביטוי) התחיל לעקוף עבר מהירות מותרת על הערבה משטרה סמויה שנסעה על הכביש תפסה אותו - ונתנה לו דוח זאת הייתה הפעם היחידה בחיים שלי שראיתי משטרה נותנת למישהו דו"ח מוצדק- וזאת צריכה להיות השיטה- נידות סמויות על הכביש- הבעיה- עולה יותר כסף להסיע ניידת על כביש 2 מאשר להעמיד אותה אחרי הסיבוב בעתלית בצורה סטטית. לפני שנתיים הייתה את התוכנית של חיים הכט רישיון להרוג- בתוכנית השניה אזרחים הצטרפו והחחלו להגיש תלונות אזרח למשטרה על נהגים עבריינים-חלקם השקיעו ברכבם ציוד צילום משוכלל - זה התברר כאפקטיבי ב 40 אחוז יותר מעבודת המשטרה , מספיקה תמונה- הוכחה והדו"ח בדרך. השתנקרות על מישהו זה דבר מגעיל אבל במקרה הזה אין ברירה.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 דוגמא קלאסית לערכי החברה הישראלית שסטו מהדרך והתפתחו לא נכון: השתנקרות על מישהו זה דבר מגעיל אבל... החוק מחייב אדם המודע לביצוע עבירה לדווח עליה, אחרת הוא הופך שותף לאותה עבירה. אין בדיווח על עבירה, גם אם האדם הינו חברך, פגיעה בשום עניין של החברה. מי שהחליט שזו שטינקריות והפך זאת לערך חברתי מקובל, פגע בכל החברה. חישבו למשל על רופאים, המודעים לכך שמנותח זה או אחר מת עקב רשלנות רפואית, ולא דיווחו בכדי "להגן" על חברם, כך שהמקרה לא ייחקר. רבותי אתם הפציינטים, רוצים אולי לעבור ניתוח במערכת כזו? ומה אתם חושבים, שאם תשלמו למנהל המחלקה מתחת לשולחן או תרכשו זכות חוקית כמו שיש לי לקבל את שירותיו, תהיו פטורים מתוצאותיה של אחוות הדמים של הרופאים? שיכחו מכך. פשע הוא פשע הוא פשע. זה עוד התחיל כשמנעו כניסת מועמדים שאינם בני רופאים למקצוע. שטינקריות במובנה המקובל בישראל- המצאה זדונית של אנרכיסט שמפילה חללים ומעשירה בודדים. אגב יו"ר וועדת האתיקה של ההסתדרות הרפואית, נוירוכירורג בעל שם ואדם מעולה וישר כסרגל, החל את הקריירה הרפואית שלו על המיקרוסקופ שלי כשהיינו בני 13. אך אין זה משנה כלום.
E.Z פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 צודק ב 100% בכל מקרה חבר שלי חטף דו"ח מסמוייה התחיל לבכות אחר כל שהשוטר התלבש עליו וטען שמי שהייתה מאחורה לא הייתה חגורה ועוד לכ מיני-לא הצדקתי אותו לרגע. בכל מקרה הפואנטה כאן היא היעילות ו 5-6 אזזרחים שעשו מעשה היו אפקטיבים יותר מ 5 ניידות שפזורות על כביש גהה.
OmriSoudry פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 אני ועומר נסענו לבקר את ליאב ביב"א הדרומית במצפה רמון. בדרך חזרה נסענו בחושך של ערב, בכבישים ללא תאורה, שנוסעים בהם אחד מול השני כזה. הכבישים בדרך ממצפה רמון צפונה עולים, יורדים, עולים וכך הלאה...ויצא לנו לראות כמה נהגים שבוער להם לעקוף בזמן שאנחנו בעלייה וקו הפרדה לבן רצוף מפריד בין הנתיב שלנו לנתיב של אלו שמגיע מולנו (ובצדק - הכביש עולה ולא ניתן לראות מי מגיע מהצד השני של העלייה). ממש מפחיד - נהגים פשוט עקפו פס הפרדה לבן, ושמו גז. מספיק שרכב היה מגיע בנתיב ממול מהצד ה-2 של העלייה, והיתה מתרחשת תאונה חזיתית במהירות גבוהה. לא חסרות דוגמאות כאלו. בזמן האחרון, אני כמעט כל יום נוסע מאשדוד להרצליה לשדה התעופה, וכל יום נוסע את איילון לכל האורך שלו. אין יום שאני לא רואה אנשים נוסעים 130, נצמדים לאנשים לתחת ומהבהבים עם האורות, חותכים נתיבים בלי לאותת (או חותכים עם לאותת, מבחינתי זה לא פוטר אותם מחוסר אחריות), אנשים לא מאפשרים לאנשים אחרים להשתלב, עוקפים מימין, לא שומרים מרחק (כל פעם שרכב נצמד אליי, אני לוחץ חלש על הבלם כדי שהאורות בלימה יידלקו ואולי זה יגרום לו להאט קצת) וכו' וכו'... עוד דוגמא, סיפור אמיתי מלפני כמה ימים... אני יצאתי משדה התעופה בהרצליה ופניתי לכיוון כביש החוף. בדרך לשם עוברים מסילת רכבת ויש שם רמזור. הרמזור היה ירוק, הכביש היה עמוס, והרבה מאוד מכוניות התקדמו בשיירה צמודה וחצו את המסילה הזאת. במקום לחכות שהצד ה-2 יהיה פנוי, אנשים פשוט נצמדו אחד לשני. לפני היתה אישה עם תינוק באוטו, שגם היא לא עצרה לפני המסילה ופשוט נעצרה עליה. ואז קרה מה שפחדתי שיקרה. פעמוני האזהרה צלצלו, המחסומים ירדו מלפני ומאחורי המכונית של אותה אישה. נכון, יש פקח של רכבת ישראל, אבל כל מה שהוא עשה זה לשרוק (עם הפה!!) לאותה אישה. היא לא שמעה אותו (היתה עם חלונות סגורים ובטח מוזיקה). ראיתי את הרכבת מתקרבת, ואז אותה אישה מיהרה ועקפה את המחסום שלפניה (זה אפשרי) ויצאה ממה שיכולה היתה להיות תאונה גדולה מאוד. אגב, אותה אישה עשתה את אותה שטות 100 מטר אחרי בצומת המרומזרת הבאה, אבל לפחות לא היתה שם מסילת רכבת... בקיצור, מפחיד לנהוג פה. לפעמים נדמה שהשנה ניסיון שלי בתור נהג שווה יותר מעשרות השנים של רוב הנהגים. ומשום מה המשטרה ורוב הציבור חושבים שהבעיה שלנו היא מהירות מופרזת...
OmriSoudry פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 מספיקה תמונה - הוכחה והדו"ח בדרך. הבעיה עם סרטים ותמונות זה שבד"כ מי שמצלם את התמונות האלו מתבקש להגיע להעיד בבית משפט, וזה דבר שמרתיע הרבה אנשים מלעשות את זה. בנוסף, המשטרה לא יודעת לטפל בתלונות שמגיעות בזמן-אמת: נסעתי באיילון עם דוד שלי וראינו רכב שנוסע בסביבות ה-140 קמ"ש (אם לא יותר) וחותך את כולם. דוד שלי התקשר למשטרה, רצה לדווח, והם התחילו עם הנוהל של "מי אתה, איפה אתה, מה מספר תעודת הזהות שלך, מה הכתובת..." והוא ניסה להגיד להם "אני אתן לכם תכף! תרשמו בינתיים את המספר!" אבל האישה בטלפון המשיכה לבקש ממנו את הפרטים שלו קודם, ובסוף לא עשו כלום. באותו יום לא קרה כלום, אבל מקרה זהה קרה לפני מס' שנים בטבריה - לצער כולנו אותה מכונית שדיווחו עליה (לפחות הם הצליחו)התנגשה במכונית אחרת והרגה מס' אנשים.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 חרגנו אך הרשו לי: בהיותי מפקד מגמת מסוקים ב-1979 נסעתי בערב שבת ב-1800 לערך מחצרים לכנס משפחות מפקדי בסיסי חצרים וחצור במלון בערד. בצומת הכניסה לבאר שבע עצר אותי שוטר צבאי וכתב לי דו"ח על אי עצירה בשלט עצור. מה שקרה היה שאת רכבי החדש השאלתי לקצין חינוך שנסע לנהריה ולקחתי את הגרוטאה שלו שכבתה בצומת. שמתי מעצור חנייה, כיביתי אורות מעבר לאורות חנייה, התנעתי מחדש ואז התחלתי לנוע- סה"כ הרכב עמד בצומת כ-8 שניות. השוטרת שישבה ברכב ושמעה גלי צהל העידה בתחנה כי לא עצרתי. דיברתי עם קצין משטרה צבאית פיקודי ששוטריו משקרים, והוא אמר כי הוא חייב לסמוך עליהם אחרת אין לו משטרה. הסכים לשחרר את רכבי זמנית מהחרמה בת שבוע שהיתה נהוגה אז. אחרתי לארוחת המשפחות כששני ילדי כבר נרדמים במכונית. ביום ראשון התקשרתי ללשכת מח"א והוא בהוראת סגן הרמטכ"ל ביטל את ההחרמה. איש לא נקט צעד, לא חקירה ולא כלום. כתבתי לכמעט כל צמרת צה"ל שבצבא כזה אני לא מוכן לשרת. זה נגמר בכך שקצין משטרה צבאית ראשי זימן אותי למשרדו, הציע לי סיגר, וכן שישפוט אותי עם עונש אתראה על אותה עבירה שכמובן לא ביצעתי. אמרתי שלילי, מעולם לא היה משפט. שנתיים אחרי כן אותו תא"ל יצא לגימלאות ונעצר די מהר על-ידי משטרת ישראל ונחקר באשמת הברחת בשר לישראל. זה מה שקורה כש"שטינקריות" היא מושג שלילי. הכל נגוע מלמעלה עד למטה, ימינה ושמאלה, לכל רוחות השמיים.
E.Z פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 מספיקה תמונה - הוכחה והדו"ח בדרך. הבעיה עם סרטים ותמונות זה שבד"כ מי שמצלם את התמונות האלו מתבקש להגיע להעיד בבית משפט, וזה דבר שמרתיע הרבה אנשים מלעשות את זה. בנוסף, המשטרה לא יודעת לטפל בתלונות שמגיעות בזמן-אמת: נסעתי באיילון עם דוד שלי וראינו רכב שנוסע בסביבות ה-140 קמ"ש (אם לא יותר) וחותך את כולם. דוד שלי התקשר למשטרה, רצה לדווח, והם התחילו עם הנוהל של "מי אתה, איפה אתה, מה מספר תעודת הזהות שלך, מה הכתובת..." והוא ניסה להגיד להם "אני אתן לכם תכף! תרשמו בינתיים את המספר!" אבל האישה בטלפון המשיכה לבקש ממנו את הפרטים שלו קודם, ובסוף לא עשו כלום. באותו יום לא קרה כלום, אבל מקרה זהה קרה לפני מס' שנים בטבריה - לצער כולנו אותה מכונית שדיווחו עליה (לפחות הם הצליחו)התנגשה במכונית אחרת והרגה מס' אנשים. לא על זה אני מדבר באותה תוכנית גם הכט הסביר במפורש- במיקרה שזאת הוכחה חותכת אתה לא צריך להעיד על כלום המשטרה בוחנת את הראייה ובהתאם שולחת דו"ח בדיוק כמו שתקבל דו"ח ממצלמת משטרה אוטומאטית- אם העבריין יערער על הדו"ח בדיוק כמו שאפשר לערער על דו"J שנתן לו שוטר ואז זה יגיע לבית משפט ואולי יש סיכוי שתצטרך להעיד. בכל מקרה לפי מה שהיה בתוכני האזרחים שנגדם הוגשו התלונות בשיטה הזאת לפחות רובם חטפו דו"ח\ נקודות.
Or Netzer פורסם מרץ 22, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 22, 2007 שווה מאוד להעיד בבית המשפט, מקבלי משהו כמו 100 שקל על כל ביקור בבית משפט לצורך עדות. בעניין כוח אדם במשטרה, זה לא רק כוח אדם, זה עוד המון דברים שאני לא אכנס אליהם. זה בעיקר כוח אדם, תקציב לציוד , והכי חשוב - ניידות. סודרי מה שאתה מדבר עליו היא ישראליות לשמה. עוד שניה בדרך כ"כ חשובה לישראלי העיקר לדפוק 110 במקום 100 כמותר. ההבדל בין 110 ל100 הוא אפסי כשמדובר בעניין של זמן. ואני מת על כל הישראלים האלה שבגלל שהייתי בלי כובע ובגלל שלא הייתי חגור בניידת (כי הייתי עסוק בלרדוף אחרי המנובל) רוצים שאני אבטל את הדו"ח והולכים לבית משפט כדי לערער וחוטפים בראש קנס כפול . חברים שלי עמדו ראשונים ברמזור לידם נעצרה מכונית, הם עשו עיניים אחד לשני והתכוננו לפתיחות, הרמזור התחלף הגז ניתן, הצ'קלקה מהאוטו השני עלתה והדו"ח מהסמויה ניתן, ילד דביל.
crazyblat פורסם מרץ 22, 2007 דיווח פורסם מרץ 22, 2007 עזבו...זה לא יעזור...כי קודם כל יש פה ממש קצת אנשים בחטיבה...ולמרות הכל...היום ראיתי משאית!!! שיכלה לעצור באור אדום...היה לה מספיק מקום לעצור...אבל לא...הוא גנב את האדום בערך 2 שניות אחרי שזה הפך לאדום...למזליינו...זה היה נס...אבל לפני שבוע...משפחה שלמה נהרגה שם...
yaakovbl1 פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 זהו דיון מאוד ראוי ומעיד (לא בפעם הראשונה) ומעיד משהו על האנשים כאן. בגלל עבודתי ולימודי אני נוהג אלפי ק"מ כל חודש. נסיון כביש יש לי. לפני כשבועיים היה יום מעט גשום. נסעתי בכביש החוף חיפה-ת"א: 4 תאונות מצפון לדרום + 2 תאונות בצד השני. אני הייתי מעלה כאן 2 נקודות והן: 1. נסיעה על המסלול השמאלי - למה לכל הרוחות אנשים נוסעים ככה? 2. "גניבה" של הרמזור המתחלף לאדום - כשאני ראשון בירוק, אני מסתכל "ימינה-שמאלה" כי קרה לי לא פעם שאני הייתי אמור להכנס לצומת אבל עדיין נסעו בו אלה שכבר היה להם אדום. יפתרו 2 בעיות אלה - כבר נרגיש בשינוי.
Ido Rosenthal פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 אפרופו נסיעה במז"א גשום, לכל החבר'ה הצעירים פה, אני רוצה להאיר את עיניכם כי לא כולם מודעים לזה, כשהכביש רטוב תדליקו אורות ערפל - גם ביום (בעיקר ביום!), בנסיעה בינעירונית בכביש גשום הגלגלים האחוריים משאירים שובל של טיפות מים ומי שנוסע מאחוריכם לא רואה אותכם, הדלקת אורות ביום לא עוזרת מכיוון שהאורות האחוריים חלשים מאוד (היא עוזרת למי שנמצא לפניכם לזהות אותכם), לאור ערפל יש עוצמה הרבה יותר גבוהה ומי שיסע מאחוריכם ידע בדיוק איפה אתם וכך לשמור מרחק.
Or Netzer פורסם מרץ 23, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 23, 2007 אפרופו נסיעה במז"א גשום, לכל החבר'ה הצעירים פה, אני רוצה להאיר את עיניכם כי לא כולם מודעים לזה, כשהכביש רטוב תדליקו אורות ערפל - גם ביום (בעיקר ביום!), בנסיעה בינעירונית בכביש גשום הגלגלים האחוריים משאירים שובל של טיפות מים ומי שנוסע מאחוריכם לא רואה אותכם, הדלקת אורות ביום לא עוזרת מכיוון שהאורות האחוריים חלשים מאוד (היא עוזרת למי שנמצא לפניכם לזהות אותכם), לאור ערפל יש עוצמה הרבה יותר גבוהה ומי שיסע מאחוריכם ידע בדיוק איפה אתם וכך לשמור מרחק. אני אחדד את דבריך ויתקן אסורררררררררר להפעיללללללללללללללללל אורוווווווווות ערפל בישראל! תדליקו אורות מעבר (אורות רגילים שמדליקים בלילה , לא כדי לסנוור) כנדרש בחוק.
Ido Rosenthal פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 אור מהתשובה שלך משתמע שאתה לא יודע מה זה אור ערפל. אור ערפל זה אור אדום מאחורה בד"כ נמצא בפגוש בצד שמאל בחלק מהמכוניות זה פשוט מדליק רק אור ברקס שמאלי, האור הזה לא מסנוור ואור מעבר אחורי לא יועיל ביום. בקשר לחוק אני פעם ראשונה שומע את זה אבל לדעתי אתה טועה, ואם לא אז צריך לשנות את החוק כי זו שטות. היו לי נסיעות בכביש 6 שפשוט נסעתי על עיוור ואם לבחור שלפני לא היה אור ערפל המצב היה רע מאוד, לפני שנה היה ערפל ממש ממש כבד (זוכרים, טיסות מופנות לעובדה?) שוב בלי אור ערפל לא היית רואה רכב שלפניך (גם ככה ראו רק 2 מטר קדימה), זה לא נשמע לי סביר שהאור הזה הוא נגד החוק. עריכה: לא רק שהאור לא מסנוור, לידיעתך אור ערפל מנמיך את האור הקידמי כדי שהנהג לא יסתנוור מהאור הקידמי שלו עצמו. קיצר תבדוק את הנושא זה מעניין.
Or Netzer פורסם מרץ 23, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 23, 2007 אור מהתשובה שלך משתמע שאתה לא יודע מה זה אור ערפל.אור ערפל זה אור אדום מאחורה בד"כ נמצא בפגוש בצד שמאל בחלק מהמכוניות זה פשוט מדליק רק אור ברקס שמאלי, האור הזה לא מסנוור ואור מעבר אחורי לא יועיל ביום. בקשר לחוק אני פעם ראשונה שומע את זה אבל לדעתי אתה טועה, ואם לא אז צריך לשנות את החוק כי זו שטות. היו לי נסיעות בכביש 6 שפשוט נסעתי על עיוור ואם לבחור שלפני לא היה אור ערפל המצב היה רע מאוד, לפני שנה היה ערפל ממש ממש כבד (זוכרים, טיסות מופנות לעובדה?) שוב בלי אור ערפל לא היית רואה רכב שלפניך (גם ככה ראו רק 2 מטר קדימה), זה לא נשמע לי סביר שהאור הזה הוא נגד החוק. עריכה: לא רק שהאור לא מסנוור, לידיעתך אור ערפל מנמיך את האור הקידמי כדי שהנהג לא יסתנוור מהאור הקידמי שלו עצמו. קיצר תבדוק את הנושא זה מעניין. אור ערפל זה לא האור מאחורה זה הפנסים הלבנים החזקים .
yaakovbl1 פורסם מרץ 23, 2007 דיווח פורסם מרץ 23, 2007 חבר'ה אני רוצה לעדכן: להרבה רכבים יש: גם אור ערפל קדמי - 2 פנסים נוספים גם אור ערפל אחורי - בדרך כלל פנס אדום נוסף בודד (ולפעמים זוג נוסף) גם הקדמי וגם האחורי מודלקים על ידי לחצנים שנראים מאוד דומים אחד לשני. גם הקדמי וגם האחורי אסורים להפעלה אלא בערפל כבד בלבד. זהו חוק. שניהם מסנוורים את הנהגים האחרים. הרבה נוהגים עם האורות האדומים הנוספים מבלי להבין שהם מסנוורים (!!) את זה שנוסע אחריהם. צריך לזכור שאישוני הנהג שמאחור מותאמים למצב חשיכה והאור האדום המוגבר מפריע ומציק מאוד. אחזור שוב על הנקודה שלא זוכה בישראל לתשומת לב: לא נוסעים בנתיב השמאלי. עיקר השימוש בו נועד לעקיפות. כאשר אתה משתמש במסלול השמאלי ורכב מהיר ממך רוצה לעקוף, הוא נאלץ לעקוף מימין על כל הסיכונים הנלווים: לדוגמא - כשהוא סוטה ימינה לעקיפה לעיתים הוא יתקל ברכב שכבר נמצא שם והוא לא ראה אותו. לזכור שמושב הנהג העוקף הוא משמאל, כלומר בעקיפה ימנית הוא עוקף מהצד הרחוק בשדה הראיה שלו. רמת הסיכון דומה לרכב בריטי הנוסע בישראל ועוקף כאשר הנהג יושב בצד הקרוב לשפת הכביש ולא בצד הקרוב למרכז הכביש.