עבור לתוכן
danb2000

TFC קאריבים: שינוי ביעד - טסים לרפ' הדומיניקנית - חמישי 29.3

Recommended Posts

פורסם

אהלן.

התפקיד מחייב - לא ינום ולא ישן תדריכן TFC :!: :!: :!:

חברים במסגרת התפקיד מחובתי להיות עם אצבע על הדופק להערך לשינויים בלתי צפויים.

ובכן, לפני ימים ספורים שוחרר סינרי פוטוריל יפיפה לפורטו ריקו, וכמו כן גיליתי כמה שדות נחמדים ברפ' הדומיניקנית.

יהיה זה טפשי לערוך מסע בקאריבים ולא להנות מהתוספים הללו :!:

אי לכך ובהתאם לזאת, ג'מייקה היעד המקורי לשבוע זה משתנה ואנחנו יוצאים לרפ' הדומיניקנית.

בשבוע הבא לשמחתכם / צערכם (מחק את המיותר :wink: ) נחרוש את האזור ב-VFR ונסיים בסן חוזה שבפורטו ריקו.

(אל דאגה ג'מייקה לא מבוטלת היא רק נדחית בכמה שבועות.)

תדריך: http://tfc.rwy12.com

בנוסף: שכחתי להוסיף בתדריך, להלן קישורים להורדת הפוטוריל בשני חלקים:

http://library.avsim.net/download.php?DLID=98128

http://library.avsim.net/download.php?DLID=100011

אמנם זה לא נחוץ ל-TFC הקרוב אלא רק לחמישי שאחרי זה, אבל מאחר ומדובר בהורדות כבדות יחסית (כ-180MB סה"כ) כדאי שיהיה לכם את הקישורים להורדה בזמנכם הפנוי בלי לחץ.

להת' ביום חמישי בערב בחניה בארובה :P

פורסם
לפי רשימת הפקחים שלהם נראה שזה אחד המרחבים הפעילים בחטיבת הקריבים, להלן האתר של- Santo Domingo FIR:

http://www.sdfir.com/fir

בכל הטיסות של TFC באזור, סנטודומינגו היה באויר.

פורסם
](*,) ](*,) ](*,)

טוב עזבו - לא משנה

מחר יום חדש

חחח מי הסמיך את הליצן הזה על סנטר?

בקושי קרקע עין יהב הייתי נותן לו.

לא נורא דן, מחר באמת יום חדש.

מאוד מעניין למה לא קיבלנו ILS.

בכל אופן היה נחמד בסוף וניתן להכריז רישמית על קוקפיט שמיש סוף סוף.

תודה לרן על השימוש בביזניס שלנו, ולדודי על תפקידו החדש כ PM ב737 :wink:

לילה טוב.

פורסם

גם אני לא קלטתי את הILS בMDST

בFMC היה רשום התדר והוקטור.אבל לא היה בדף ה DEP/ARR היה רק 11 ולא ILS11.

כמובן שלא שמתי לב לזה וכל הזמן ניסתי לירט את הILS לשווא. הפקח המסכן שאל אותי אם אני ב URVEL למזלי ראיתי את המסלול ניתקתי את הטייס האוטומטי ונחתתי ידנית.

בסוף הטיסה עברתי על המפה הסימולטור וראיתי שלשדה אין ILS.

היום בבוקר בדקתי ומתברר כי העברתי את הסינרי MDST לספריית הסינרי של הסימולטור אבל לא הפעלתי אותו. לאחר ההפעלה ראו איזה פלא יש לשדה ILS.

האם אף טיסה של TFC לא תעבור כמו שצריך? :wink:

פורסם

כמובן שלא שמתי לב לזה וכל הזמן ניסתי לירט את הILS לשווא. הפקח המסכן שאל אותי אם אני ב URVEL למזלי ראיתי את המסלול ניתקתי את הטייס האוטומטי ונחתתי ידנית.

היום בבוקר בדקתי ומתברר כי העברתי את הסינרי MDST לספריית הסינרי של הסימולטור אבל לא הפעלתי אותו. לאחר ההפעלה ראו איזה פלא יש לשדה ILS.

תלוי אצל מי, אחרי כמעט שנתיים של טיסות TFC , אפשר לספור על יד אחת את כמות הטיסות שלא עברו חלק.

פורסם

יעקב - זה סוג של "יריקה בפרצוף" מצדך ואני מוחה על ההערה הזאת בתוקף :!: (ואתה יכול להוסיף סמיילי, קריצות ושאר אייקונים עד מחר, זה לא משנה את מהות הדברים שכתבת).

להלן ציטוט מתוך התדריך הראשון שפרסמתי לפני היציאה לטיסה הפותחת בסיבוב הקאריבי:

3. Installing Add-On Sceneries:

While I was researching in preparations for this tour, I was astonished to find dozens of

add-on sceneries which are available for the Caribbean region.

Most (if not all) of the flights where planned with these sceneries in mind.

In fact – Some flights will not be executable as planned if certain add-on sceneries

are not properly installed prior to the flight.

In addition there are quite many sceneries that while not absolutely necessary for the accomplishment

of the flight, will in fact enhance the visual experience and increase your enjoyment.

In the weekly briefings for each flight, I will publish two lists of relevant add-on sceneries.

One list will be labeled "Must have" and will specify those add-on that must be installed for each

specific flight.

The other list will be labeled "Recommended" and will show all these "Bells and Whistle" files

that could be installed based on your personal preference and / or system performance.

I will make a special effort to publish the briefing well in advance of the flight so you'll have

adequate time to download, install, and test the scenery well before the flight.

Attention! Installing add-on sceneries for FS2004 can become quite a grueling experience.

MAKE SURE TO READ AND FOLLOW CAREFULY THE INSTALLATION INSTRUCTIONS FOR EACH

AND EVERY SCENERY!!!!!

אתה עצמך השתתפת בטיסה הזאת ואני מצפה ממך ומשאר המשתתפים לקרוא ולהפנים את מה שאני כותב.

אני משקיע זמן ומאמץ בהכנת הטיסות ובכתיבת התדריכים, יתרה מכך ככל שעומד לרשותי זמן פנוי (והוא לא מצוי בשפע) כמעט לפני כל טיסה אני גם מבצע טיסת הכנה ובדיקה של הנתיבים, סינרים, גישות וכיוצא באלה.

הסינרי לש"ת של סאנטיאגו בפירוש מופיע בתדריך תחת הכותרת: MUST HAVE.

הצלחת טיסת TFC (וכל טיסה לצורך העיניין) תלויה בגורמים שונים, חלקם לא בשליטתנו (ראה עניין הפקח של סנטו דומינגו, כשלים טכניים, קריסת שרתים וכו'....) וחלקם (הגדול) תלויים בנו ובהכנות והרצינות שנשקיע בהם.

במקום לשאול: "האם אף טיסה של TFC לא תעבור כמו שצריך?"

יותר טוב תשאל את עצמך "מתי אני יעקב אתכונן כמו שצריך, אלמד את המטוס שלי כמו שצריך, אלמד את הנתיב ושדה היעד כמו שצריך (ולא אשאל 5 דקות לפני נחיתה "חבר'ה יש פה ILS?) וכו' וכו' וכו'.

שמע - הדברים כמובן מופנים כלפי כל מי שטס איתנו אבל אתה זה שמתלונן בפומבי ולכן אתה זה "שמושך אש" ממני.

הצלחת לעצבן אותי כהוגן :!:

שבת שלום :o:(:):D:lol:8) :? :shock: :cry: :oops: :P :x :!:

נ.ב. בעניין התדריכים: ייתכן ולא תמיד הם כתובים בצורה הברורה ביותר אבל בשביל זה נפתח שרשור פה בפורום לפני כל טיסה.

מי שלא ברור לו משהו ו/או יש לו שאלות, מעלה את העניין פה - אני מעולם לא התעלמתי מאף שאלה ותמיד דואג לחזור עם תשובות :!:

פורסם

דן.

הדבר האחרון שאתה צריך לעשות זה להתעצבן.

התדריך שלך היה מקיף ומצויין. ונשלחו זמן מספיק מראש.

הסינרים והמפות היו מפורטים ומובנים. הורדתי אותם.

אני מעריך את העבודה שאתה עושה ובטח אין לי כל תלונה אליך או אליכם.

אפילו בעקבות המלצתך הורדתי את הHS748 ואני טס איתו ומאוד נהנה ממנו.

למדתי הרבה מטיסות הTFC יותר מעשרות שעות של טיסות OFFLINE

החל מכפתור על היוק שדם דיבר וגם הוציא את המטוס מקיזוז.

ועבור לקפיאת מד הגובה העקבות אי חימום צינורות הפיטו.

וכלה נפילה בים בעקבות אי העברת דלק מהמיכל המרכזי.

מכל תקלה אני לומד אספקט מסויים ומשתדל לא לחזור עליו. ובסופו של דבר אני אישית נהנה מאוד.

במקרה האחרון לא אני שאלתי בקשר אם אין ILS הייתי יותר מדי עסוק בלהנחית את המטוס ידנית. והצלחתי .

אבל חזרתי ובדקתי ביום שישי מה הייתה הבעייה ועליתי עליה.

אני רק צחקתי על עצמי בהערה האחרונה.

אם בסיפורים שאני מספר אני מעצבן אותכם אז אני אולי יפסיק

פורסם

כנראה שלא הבנת את דן או את העקיצה שלי, יעקוב.

הערה שלך הצליחה לעצבן גם אותי וגם את דן, ההבדל הוא שלי לא היה כח לכתוב מגילה, הסתפקתי בעקיצה בתקווה שתבין.

TFC- לפני שנתיים וחצי לערך ( אולי אני טועה - רן תקן אותי), התחלנו לבצע טיסות בימי חמישי בלילה, ואני מדבר על לילה, המראות בשעה 0100, נחיתות ב 0400 .

ככה כל שבוע אני ורן היינו טסים, עם הזמן טסו איתנו גם יונש , קובי, ועוד חברים.

אני ורן קראנו לזה טיסות לילה- מי שהיה בחיל האויר מכיר את המונח.

לאחר תקופה החלטנו למסד את זה ולצאת לטיול מסביב לעולם.

ככה נולדה TFC.

המועדון הזה פתוח חינם אין כסף , לכל מי שרק רוצה לטוס.

מעולם לא הסתרנו את זה , וזאת הסיבה שדואגים כל שבוע לפרסם את הטיסה בפורום הכללי, כולם מוזמנים.

אנשים שוברים תראש כל השבוע, מכינים נתיבים, מתכננים לאן לטוס כדי שיהיה מעניין ומאתגר,

כותבים תדריך ( אין ספק שדן גילה לנו פן חדש ביכולות שלו) , ובקיצור, זה הבייבי שלנו.

מותרים על האישה הילדים , על הכל, העיקר לטוס בחמישי .

זה מועדון חברים עם גרעין דיי קשה של חברים אשר עושים את זה כבר שנתיים לערך,עם חברים מזדמנים אשר באים והולכים.

כולם הבינו שהם אורחים , וכאורח או חבר שרק הגיע , מחובתך לשמור על כבוד המארחים.

אף אחד לא בא אליך בטענות לגבי השאלות, נהפוך הוא, שמחנו לעזור ונשמח גם בעתיד , לשם כך התכנסנו.

אבל לבוא ולהגיד " האם אף טיסה של TFC לא תעבור כמו שצריך?" , הלו, לקחנו אישית ונעלבנו, ובצדק.

יש פה צליל , סליחה פילהרמוניה של זלזול.

מי שלא מתאים לו - לא חייב, לא לקחנו דמי חבר.

שבת שלום.

פורסם

דף 5 מתוך 9 בקובץ PDF שדן ביקש להוריד. - מפות של CIBAO.

Santiago, DOM REP

ILS DME Rwy 11

תדר: 109.3 IEXP

FINAL APP COURSE: 114

DA: 765

כנראה שלא דיפדפתם מספיק. קיים גם קיים ILS עובד ונקלט אפילו במקלט ישן של 727.

יעקב היקר. באמת יקר. הנסיון שלך לדלג על חומר לימוד תוקע אותך שוב ושוב. ILS לא נקבע ע"י FMC. יש דפית, יש במטוס מקלטים לעזרי ניווט, שם מכיילים את התדרים, גם אם זה לא קיים ב DATA של ה FMC.

תתפלאו ביום חמישי נשבר לי לחלוטין מה"חג החירות" וההכנות. מה גם שאשתי יצאה לסיבוב קניות ומתנות ולכן בתור קונטרה יצאתי לסיבוב בקאריביים.... (אוי ווי איך זה נשמע...)

אפילו הכנתי FP ידני באקסל ל727. עם כל זה הספקתי להתחבר רק כשאחרון הטייסים של אלעל עזב את ה CENTER של שדה המוצא. והיתה לי גם פאדיחה: משהו השתבש ב FSINN ובמקום השם המלא שלי הופיע שדה הבית (LLHA). פתאום אני מקבל הודעה פרטית ב איזה NETWORK SUPERVISER. שזה לא לפי הנהלים. :oops: :oops: :oops: :oops:

התנצלתי, והוא הבין ואמר ששזה קורה לפעמים עם FSINN. בכל מקרה כדי למנוע משבר דיפלומטי ל VATIL התנתקתי והמשכתי את הטיסה ב OFF LINE.

למרות עגמת הנפש הקלה הזו, היה "אחלה!!!!". גם TOC גם TOD יצאו בקירוב טוב לחישוב: חתציתי את DUSAN ב גובה 28400 (28000 בתכנון) התיישרות ב FL360 קצת אחרי VESKA. בהנמכה: חציית BEPAL ב13900, (בתכנון 13000) תכננתי הגעה במשקל נחיתה מקסימלי- 137000 ליברות - שיהיה מעניין. לצורך כך מילאתי עוד דלק במיכל מרכזי (מכיוון שהתכנה לא מאפשרת להעמיס יותר מ 30,000 ליברות מטען (בגלל מגבלת ZWFW). נחתתי עם 136400 ליברות.

מכיוון שבחברה הוירטואלית שלהו אין תקציב למערכות ניווט מתקדמות לא יכולתי לבצע שום ארנבת

ביצעתי את התהליך הנ"לשל ILS שהזכרתי מ BEPAL ישירות ל ONBOL כפי שמופיע בדפית, משם קשת DME , 12 מייל , עד ל URVEL ועל ה ILS לנחיתה. הכל עבד ודפק כמו שעון.

הכי מגניב היה המוצ'צ'ו הדומיניקני (בלי סומבררו משום מה) שכיוון אותי במדויק לגייט ואפילו סימן לי לכבות מנועים... ממש פיצ'ר מגניב. שווה להכניס כזה גם לנתב"ג, לפחות בעמדות שאין גייט עם הכוונה אוטומטית.

לסיום יש לי שאלה: איך אתם מתקשרים תוך כדי טיסה, לא הצלחתי להבין איך המפגש הזה הופך להיות גם מפגש חברתי, מעבר לזה שרואים שיירה ב SI?

האם אנשים קובעים אצל מישהו וטסים ביחד? משתמשים בצ'אט כלשהוא? ב צ'אט קולי? ברשת שומעים רק דיווחים תיקניים (וטוב שכך כמובן).

פורסם

בכל טיסות TFC אנחנו פותחים דרך SB ערוץ קול פרטי ושם נפגשים כולם מתאמים ומדברים.

ברגע שיש פיקוח בעלי SB לרוב יוצאים מהחדר כדי למנוע הפרעות ולשמוע את הפיקוח.

ב FSINN אני לא יודע איך מתחברים לערוץ הזה (אלעד ?) אבל יש לו יתרון של השתקה אוטומטית של ערוץ משני.

פורסם

חברים יקרים.

כשכתבתי שאף TFC לא עובר חלק התכוונתי שאני יעקב נתקל בבעיות שונות ומשונות. אין כל השלכה על הפרוייקט על המתכנן ועל החברים האחרים.

לגבי הILS בדיפולתי אין לשדה ILS בסינרי יש. אם יש בדפיות ILS ובסימולטור אין אז לא יהיה ILS

אפילו אני בנסיוני הדל הבנתי שלא יכול להיות פיקוח ואופרציה שלמה ובסימולטור אין ILS.

לא התקנתי אותו כמו שצריך - הלקח שלי במקרה זה לבדוק את שדה היציאה ושדה ההגעה אצלי במחשב.

במהלך השבת הבנתי למה אני מספר את כל הסיפורים בפורום.

אין לי עם מי להחליף חוויות.

אישתי מסבירה לבנות שלא יתחתנו עם אחד שיש לו תחביב. לטענתה אני אוהב יותר את המחשב מאשר אותה - דבר שהוא לגמרי לא נכון.

הילדים מקשיבים לי ומהנהנים מתוך נימוס.

בעבודה כשאתה אומר טסתי לקליפורניה אומרים לי "גם אני - לפני שנתים גם אני טסתי בטיול מחוף אל חוף"

היחידים שמבינים הם החברה פה - מקסימום צוחקים עלי קצת

ובשלושת החודשים האחרונים למדתי המון - לא חזרתי על אף טעות פעמיים.

פורסם
חברים יקרים.

כשכתבתי שאף TFC לא עובר חלק התכוונתי שאני יעקב נתקל בבעיות שונות ומשונות. אין כל השלכה על הפרוייקט על המתכנן ועל החברים האחרים.

לגבי הILS בדיפולתי אין לשדה ILS בסינרי יש. אם יש בדפיות ILS ובסימולטור אין אז לא יהיה ILS

אפילו אני בנסיוני הדל הבנתי שלא יכול להיות פיקוח ואופרציה שלמה ובסימולטור אין ILS.

לא התקנתי אותו כמו שצריך - הלקח שלי במקרה זה לבדוק את שדה היציאה ושדה ההגעה אצלי במחשב.

במהלך השבת הבנתי למה אני מספר את כל הסיפורים בפורום.

אין לי עם מי להחליף חוויות.

אישתי מסבירה לבנות שלא יתחתנו עם אחד שיש לו תחביב. לטענתה אני אוהב יותר את המחשב מאשר אותה - דבר שהוא לגמרי לא נכון.

הילדים מקשיבים לי ומהנהנים מתוך נימוס.

בעבודה כשאתה אומר טסתי לקליפורניה אומרים לי "גם אני - לפני שנתים גם אני טסתי בטיול מחוף אל חוף"

היחידים שמבינים הם החברה פה - מקסימום צוחקים עלי קצת

ובשלושת החודשים האחרונים למדתי המון - לא חזרתי על אף טעות פעמיים.

משום מה רק עכשיו ראיתי את ההודעות של החברים, לפחות אחד מהחמולה הבין את הכוונה שלך.

אי הבנה, קורה.

בכל מיקרה לגבי נושא האישה, המשפחה והתחביב שלנו.

אין סיכוי שיבינו ואם היא אומרת לילדים להתחתן (אם כבר אז למה להתחתן בכלל :roll: ) עם חסרי תחביב, היא צריכה להבין דבר מאוד בסיס וחשוב בחיים משותפיפ עם אחרים.

אם אין תחביב, יש קרבות אויר בין בני הזוג. כשיש תחביב (עדיף לשני הצדדים) זה רק משפר, כך יש עוד נושאים לדבר עליהם מעבר לשטויות היום יומיות, כך פחות זמן חיכוך בין בני הזוג (חשוב ביותר מונע צרות) וכמובן נותן לכל אחד מבני הזוג את הפנאי להתעסק עם עצמו ועם התחביב שלו.

כמובן שיש ברי מזל כמו למשל מיקי שנשוי לפולניה פייק :lol:

אתה רק בתחילת הדרך שלך בתחביב והמשפחה עוד לא מעכלת את זה.

עם הזמן המצב רק ישתפר (אני מקווה בשבילך :mrgreen: )

יאללה חג שמח ולהית' בעוד שבועים.

TFC יוצאת לחופש השבוע ותחזור לאחר החג.

פורסם

יעקוב

זה שהיא טוענת שאתה אוהב את המחשב יותר ממנה ,הרי זה ברור

וגם במקרה שלי של רן ושל מיקי

אבל זה שאתה קורא תגר על דן....הייתי נזהר מאוד :D

היות והשתתפתי קצת בטיסות המדוברות אני חייב לציין ללא שום קשר את התדריכים המפורטים והמושקעים

לא יודע איך יש לכם זמן ביום ה' לטוס

או אישה או ילדים או עייף או פילגש

לשמור איזורית ולא אישית

הכל בנימה חברית ולא ILSית כזו או אחרת

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...