noamkn פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 שלום לכולם, בתחילת השנה אסף (asafsaar) הביא לי את הסימולטור ומאוד נדלקתי עליו.. מאז אני טס בו ואפילו למדתי לא מזמן להפעיל FMC. אני כל הזמן רואה פה בפורום שאתם מדברים על טיסות ברשת וכאלה וחשבתי שכדאי לי להתחיל לטוס גם כן ברשת ואז חשבתי לעצמי שאולי זה רעיון לא כ"כ טוב מכמה סיבות: א. האנגלית שלי היא לא משהו מיוחד ואני מפחד לטוס ברשת ופתאום להיתקע בלי לדעת מה הפקח או טייסים אחרים אומרים לי. ב. הבנתי שיש כמה חברות תעופה וירטואליות שכל אחת מהן עובדת בצורה קצת שונה ואני לא יודע באיזו חברה לטוס. אלה הסיבות העיקריות שבגללן אני לא יודע מה להחליט. מה שרציתי לשאול זה האם למישהו יש עצה טובה או משהו בסגנון שיכול לעזור לי? האם למישהו יש דרך טובה להתחיל את הטיסות ברשת למרות הסיבות שציינתי למעלה? לאיזו חברה כדי לי להרשם ולהתחיל לטוס בה? או האם כדי לי להתחיל סתם אם שרת ללא חברה וירטואלית? אשמח מאוד אם תעזרו לי כי אני ממש לא יודע מה להחליט ומצד אחד אני נורא רוצה להתחיל לטוס ברשת ומצד שני אני מת מפחד.. :? :? :cry: :| תודה רבה לעונים...
zmatan פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 אוקי ראשית נועם אני שמח שהגעת לצומת דרכים הזאת אבל לפניה הייתי שמח אם היו לך התלבטויות אחרות כמו באיזה שדה כדאי לי לעשות הקפות?מאיפה אני אטוס היום ראיה וכו'... זהו השלב הבסיסי ביותר בלימודי הטיסה לפני כל העלייה לרשת וכמובן לפני ה-FMC שמשום מה כולם רצים ללמוד. בכל אופן,אני מצטער אם הנימה טיפה צינית אך אין זו הכוונה כיוון שלא ציינת אם אתה יודע לטוס CVFR בכלל או האם אתה יודע לבצע הקפות. בנוגע לחברות הוירטואליות אין לאן להיחפז כיוון שהם תמיד יהיו שמה וכדאי קודם באמת שתידע לבצע טיסות כמו שצריך ותידע לטוס בוואטסים (ברשת) כיוון שרוב החברות היום דורשות טיסות ברשת. בכל מקרה,המסן שלי בחתימה ואני אשמח לעזור לך בכל פניה ובכל עזרה בדרך הלימוד שלך. תעדכן בבקשה מה אתה יודע עד היום. מתן.
E.Z פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 בלי קשר לחברה וירטואלית- אפשר גם בטיסות ראיה לדבר בעיברית- הקפות בהרצליה או ראיה בארץ בסך הכל צריך לשבת קצת בשדה שיש פיקוח פעיל להאזין ללשיחות מיזה מבינים הכי טוב. וכמובן כל שאלה שמתיעוררת בדרך אתה מזומן לשאול.
noamkn פורסם מרץ 29, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2007 בלי קשר לחברה וירטואלית- אפשר גם בטיסות ראיה לדבר בעיברית- הקפות בהרצליה או ראיה בארץ בסך הכל צריך לשבת קצת בשדה שיש פיקוח פעיל להאזין ללשיחות מיזה מבינים הכי טוב.וכמובן כל שאלה שמתיעוררת בדרך אתה מזומן לשאול. את זה אני מאוד אשמח לעשות, לשבת ולהאזין לפיקוח.. אבל יש בעיה אחת קטנה, אני לא יודע איך להתחבר לרשת ולהאיזן לפיקוח. (סליחה על הבורות). אני מאוד אשמח אם תוכלו להגיד לי כיצד עושים זאת או לשלוח לי מדריך (רצוי בעיברית).. תודה מראש, נעם
Yahav Barzilay פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 אהלן נעם. בוא נתחיל מזה.. שאין לך בכלל בכלל בכלל (בכלל) מה לפחד מטיסה ברשת. תאמין לי, אף פקח לא נושך. אולי נובח :mrgreen: קודם כל, חשוב מאוד (ואני מתאים את עצמי לתקופה הנוכחית ש-IFS בפגרה) להתחיל לקרוא וללמוד לאט לאט בסבלנות, בהתמדה ורצינות את המדריכים הבסיסים כגון: עבודה מול פקח, מושגים בסיסים ומדריך להקפות. אני מבטיח לך שכשתדע מעולה את אלה אתה תהיה מוכן לטיסה הראשונה שלך ברשת. אני מאוד מאוד מסתייג מאנשים שמתחילים ישר לטוס על מטוסים גדולים FMCים ואוטומטיים למיניהם. אני בטוח שעל מנת להיות טייס מצטיין עליך להשקיע יותר בבסיס, והתחיל לבנות את הפירמידה מלמטה. לכן, כהתחלה אני ממליץ לך ללמוד ולתרגל הקפות עם מטוס קל (המלצה: ססנה 172 של תומר) בשדה תעופה קטן ולא מסובך (המלצה: הרצליה) ככה עד שתדע להקיף טוב ואז לאט לאט להיכנס ולהתחיל לעשות את ההקפות ברשת, תחת פיקוח. כאשר תעלה בפעם הראשונה לרשת לא רק שתתרגל את הנדב"ר על אמת, אלא גם תשמע מטוסים אחרים באיזורך ותוכל ככה ללמוד לאט לאט איך מדברים ברשת, ולהבין מה הולך בעצם ברשת. בנוסף, ציין בשדה המתאים בשליחת תוכנית הטיסה שאתה טייס חדש, והאמן לי שהפקח יידע כבר איך לנהוג איתך. זה לדעתי בסיס יציב להתחלה. בקשר לחברות התעופה: אין מה למהר להירשם לחברת תעופה זו או אחרת, אין שום חובה לטוס תחת חברת תעופה ברשת. קח את הזמן שלך, תלמד, תשכיל ובשלב מאוחר יותר תצטרף לחברה ותוכל לקחת בה חלק. עקרונית החלוקה ברורה: עיט תעופה- מקיפה את המטוסים הקלים עד מטוסים בינוניים. על אל וירטואל- מקיפה את המטוסים הבינוניים+ עד מטוסים כבדים. בהצלחה. אל תהסס להמשיך לשאול על כל דבר לא מובן. חג שמח.
E.Z פורסם מרץ 29, 2007 דיווח פורסם מרץ 29, 2007 בלי קשר לחברה וירטואלית- אפשר גם בטיסות ראיה לדבר בעיברית- הקפות בהרצליה או ראיה בארץ בסך הכל צריך לשבת קצת בשדה שיש פיקוח פעיל להאזין ללשיחות מיזה מבינים הכי טוב.וכמובן כל שאלה שמתיעוררת בדרך אתה מזומן לשאול. את זה אני מאוד אשמח לעשות, לשבת ולהאזין לפיקוח.. אבל יש בעיה אחת קטנה, אני לא יודע איך להתחבר לרשת ולהאיזן לפיקוח. (סליחה על הבורות). אני מאוד אשמח אם תוכלו להגיד לי כיצד עושים זאת או לשלוח לי מדריך (רצוי בעיברית).. תודה מראש, נעם בפורום תמיכה יש FAQ בדביק - עם הסברים ולדעתי יש גם הפניה למדריכים
yaakovbl1 פורסם מרץ 30, 2007 דיווח פורסם מרץ 30, 2007 לנעם שלום. מבלי להמעיט מהעצות המעולות שתרמו קודמיי, אציג לך את תפיסתי: 1. למד את שיעורי ביה"ס לטיסה שבסימולטור עצמו. השיעורים מלווים בסרטונים חמודים ובחלק מהשיעורים "טס איתך" מדריך טיסה אמיתי. 2. טוס מחוץ לרשת כפי שהציעו כבר קודם ושאל בפורום מה שלא ידוע לך. שים לב שיש מדריכים מעולים בעברית על מגוון נושאים - קרא אותם! את המדריכים תמצא גם באתר ואטיל וגם באתרים נוספים, כמו זה של תומר. 3. כעת תוכל לטוס ברשת, שזו חוויה אדירה. כשתתקל בקשיי הבנה ודיבור, עבור ל"טקסט", פשוט כתוב לפקח. כשהוא ישאל אם אתה מקבל VOICE בקש שגם יענה לך בטקסט. 4. לבסוף - בחר לך חברה וירטואלית לפי טעמך. טיסה במסגרת של חברה היא חוויה בפני עצמה. כדי לבחור חברה מתאימה, כנס לאתרי החברות והתרשם בעצמך. ברוך הבא!
noamkn פורסם מרץ 30, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 30, 2007 אחרי הקראתי את כל התגובות שלכם חשבתי לעצמי והבנתי שאולי באמת כדי לי לעשות "ריסטרט" במוח לכל הנושא שקשור לסימולטור... התחלתי ללמוד שוב בצורה יותר טוב לעשות הקפות וטיסות ראייה. הדפסתי לעצמי לא מעט מדריכים מהאתרים שציינתם תגובותכים ובהודעות קודמות שקראתי בפורום. עכשיו מה שנשאר לי זה לקרוא את הכל (יש דיי הרבה) ולהתחיל להתאמן, להתאמן ולהתאמן... רציתי לשאול לפני שאני מתחיל את כל הקריאה והאימונים אם יש למישהו עצה או שהוא גילה משהו לא טוב במה שעשיתי ורוצה לתקן אותי לפני.. בכל מקרה תודה לכל מי שעזר לי עד עכשיו ולמי שעוד יעזור.. אני אשמח ליידע אתכם שאסיים לקרוא את המדריכים ואתחיל בטיסותי. תודה מראש, נעם
Ben Cohen פורסם מרץ 30, 2007 דיווח פורסם מרץ 30, 2007 אחרי הקראתי את כל התגובות שלכם חשבתי לעצמי והבנתי שאולי באמת כדי לי לעשות "ריסטרט" במוח לכל הנושא שקשור לסימולטור... התחלתי ללמוד שוב בצורה יותר טוב לעשות הקפות וטיסות ראייה. הדפסתי לעצמי לא מעט מדריכים מהאתרים שציינתם תגובותכים ובהודעות קודמות שקראתי בפורום. עכשיו מה שנשאר לי זה לקרוא את הכל (יש דיי הרבה) ולהתחיל להתאמן, להתאמן ולהתאמן... רציתי לשאול לפני שאני מתחיל את כל הקריאה והאימונים אם יש למישהו עצה או שהוא גילה משהו לא טוב במה שעשיתי ורוצה לתקן אותי לפני.. בכל מקרה תודה לכל מי שעזר לי עד עכשיו ולמי שעוד יעזור.. אני אשמח ליידע אתכם שאסיים לקרוא את המדריכים ואתחיל בטיסותי. תודה מראש, נעם אני אספר לך איך אני התחלתי, למדתי בVFS (עוד כשהיחסים היו טובים) טיסות ראייה, בעיקר תרגלתי עם המדריכים את הנדב"ר. לאחר מכן התחלתי ללמוד ישר טיסה על ה737 (נכון אני יודע שתגידו שפסחתי על טיסות המכשירים החשובות כ"כ אבל זה דווקא עזר לי). לאחר כמה חודשים של ניסיונות והצלחות ואחרי הרבה הרבה הרבה קריאה כאן בפורום. שנתיים של קריאה שבמהלכן צברתי המון המון ידע, התחלתי לתעניין ואשכרה ללמוד מה הן טיסות המכשירים והתחלתי לטוס מכשירים (ללא פיקוח), לאחר שצברתי כמה שעות והבנתי את הפואנטה, המשכתי במסעי בעולם הכבדים ופגשתי את מיסטר 767 שעליו צברתי ניסיון, כאן כבר הגעתי לרמה יותר מקצועית הדפסתי את המדריך וקראתי את כל ה170 עמודים, בנוסף עזרו לי חברים בכל השאלות שמעבר למה שמדריכים יכולים לעזור. כל השלבים שאמרתי לך כאן הם כמובן היו אוף-ליין עד הפריצה הגדולה לרשת לפני כחודש. אני כבר בערך 3 וחצי שנים בעולם התעופה ו3 שנים לא הולכות ברגל, ניסיון זה שם המשחק בתעופה. כמובן אחרי שלמדת ואתה צובר את הניסיון על האבנים הנכונות ולא על אבנים מתפוררות (שאל את עפר מבין חברי הפורום אני יודע שלו הכי הרבה ניסיון, ויש עוד כמה ותיקים מאוד שישמחו לספר לך). אחרי הכל, בהצלחה לך.
noamkn פורסם מרץ 31, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 31, 2007 סליחה שאני נודניק (אולי זה מסביר את הרצון שלי לטוס ברשת :wink: )אבל קראתי פה בפורום וראיתי שיש קורסים ולא ממש הבנתי מהם הקורסים האלה.. לפי מה שכן הבנתי (אני לא בטוח שזה נכון) אז הקורסים הם כמו קורס טיס אמיתי רק ברשת בעזרת מיקרופון.. ורציתי לשאול שתי שאלות: 1. אני צודק בהבנה שלי, אלו באמת השימושים, הכוונות והדרך של הקורסים האלה? 2. לפי ה"סיפור" שלי והתגובות שלכם שקראתם כאן בשירשור (חשוב אורך כל השירשור כי יש התפתחויות :roll: ) הקורסים האלה יכולים לעזור לי? תודה מראש לעונים וסליחה לאלה שעיצבנתי אותם .. :wink:
noamkn פורסם אפריל 1, 2007 מחבר דיווח פורסם אפריל 1, 2007 1. כן.2. כן. פעם שלישית גלידה. איך אני יכול להרשם לקורס כזה? איפה אני יכול לקרואעל הקורס הזה עוד מידע? תודה מראש
Shireto Shahar פורסם אפריל 1, 2007 דיווח פורסם אפריל 1, 2007 1. כן.2. כן. פעם שלישית גלידה. איך אני יכול להרשם לקורס כזה? איפה אני יכול לקרואעל הקורס הזה עוד מידע? תודה מראש אם אתה מדבר על IFS, אתה לא יכול. IFS נסגר תראה למעלה יש פרשת דרכים משהו כזה... IFS כרגע מנסה להביא כמה שיותר מדריכים ועוד כמה ימים תתחיל הכשרת המדריכים, ואז הקורס יפתח.