Shireto Shahar פורסם אפריל 6, 2007 דיווח פורסם אפריל 6, 2007 כבר ממזמן רציתי לשאול את השאלה הזאת, ראיתי ש ל747 ונראה לי גם ל 757 הגלגלים האחוריים הם בשיפוע, למה הם ככה? אני חשבתי על משהו שבשביל שבהצפה הטייס לא יהיה צריך למשוך יותר מדי...
אורח פורסם אפריל 6, 2007 דיווח פורסם אפריל 6, 2007 שמת לב שלמשל ב 777/744 הם בשיפוע אחורה ואילו ב 767 הם בשיפוע קדימה. אם כבר, זה יותר מעניין לדעת מדוע עשו זאת כך.
Elad Levy פורסם אפריל 6, 2007 דיווח פורסם אפריל 6, 2007 לדעתי זה בגלל המקום שצריך בשיבל הקיפול כי זה לא כל כך משנה מי נוגע ראשון זה יותר הצורה שהם מתקפלים וכו
danb2000 פורסם אפריל 6, 2007 דיווח פורסם אפריל 6, 2007 אני מנחש: כל "אשכול" של כמה גלגלים תלוי על כן יחיד וצריך כמובן חופש תנועה מוחלט מכוון שזווית ההצפה והנגיעה של המטוס אינה קבועה. ברגע שהמטוס "מתיישב" על המסלול הרי הגלגלים מתאזנים כך שכל האשכול מקביל ובא במגע עם הקרקע. לפיכך אני חושב שהזווית שבה תלויים הגלגלים בזמן שהמטוס עדיין באוויר היא פשוט תוצאה של מרכז הכובד של האשכול ביחס לנקודת התלייה שלו מהכן. יש מטוסים שהשילוב הנ"ל נותן זווית נטיה קדימה ויש כאלה שאחורית. כמו שאמרתי - ניחוש פראי - קחו בעירבון מוגבל :!:
Shireto Shahar פורסם אפריל 6, 2007 מחבר דיווח פורסם אפריל 6, 2007 נשמע הגיוני דן, אבל בכל זאת אולי המציאו את זה בשביל יתרון אחר..
Elad Levy פורסם אפריל 6, 2007 דיווח פורסם אפריל 6, 2007 נשמע הגיוני דן, אבל בכל זאת אולי המציאו את זה בשביל יתרון אחר.. שאלתי עכשיו את אבא שלי מה שדן אמר נכון הנטיה לפי משקל הגלגלים אבל עשו אותה כך בגלל צורת הקיפול שלהם בבטן המטוס..כך שלא יתפסו הרבה מקום..ולא יפריעו לדברים אחרים
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אפריל 6, 2007 דיווח פורסם אפריל 6, 2007 לדעתי הם בכל מקרה מתיישרים תוך כדי קיפול כני הנסע.
Tomer Haim פורסם אפריל 6, 2007 דיווח פורסם אפריל 6, 2007 בנושא דומה: שמעתי שיש מטוס כבד, שהגלגלים האחוריים שלו מתיישרים עם כיוון המסלול לפני הנגיעה בעזרת נתונים ממערכת ה INS למשל המטוס נוחת על מסלול 12 וכיוון אף המטוס הוא 130 בגלל רוח חזרה מימין, (נתיב המטוס הוא 120 באותו זמן) אז לפני הנגיעה הגלגלים מתיישרים לכיוון נתיב 120 (כי ה INS יודע את נתיב המטוס) וזה חוסך מהטייס את הצורך בליישר את ציר האורך של המטוס עם המסלול כשיש רוח צולבת חזקה, וגם מונע ממנו להכניס כנף לרוח. לא יודע באיזה מטוס מדובר וגם זה רק שמועה.. מישהו מכיר?
Amir Paz פורסם אפריל 6, 2007 דיווח פורסם אפריל 6, 2007 בנושא דומה:שמעתי שיש מטוס כבד, שהגלגלים האחוריים שלו מתיישרים עם כיוון המסלול לפני הנגיעה בעזרת נתונים ממערכת ה INS למשל המטוס נוחת על מסלול 12 וכיוון אף המטוס הוא 130 בגלל רוח חזרה מימין, (נתיב המטוס הוא 120 באותו זמן) אז לפני הנגיעה הגלגלים מתיישרים לכיוון נתיב 120 (כי ה INS יודע את נתיב המטוס) וזה חוסך מהטייס את הצורך בליישר את ציר האורך של המטוס עם המסלול כשיש רוח צולבת חזקה, וגם מונע ממנו להכניס כנף לרוח. לא יודע באיזה מטוס מדובר וגם זה רק שמועה.. מישהו מכיר? קוראים לו "בלוקבאסטר" :wink: קשה לי להאמין שיש דבר כזה... להתחיל לחבר מערכת הידראולית או חשמלית למנגנון כזה רגיש שצריך להיות סופר משוחרר וחופשי בזמן נחיתה נשמע לי מסוכן...
Etai Charit פורסם אפריל 6, 2007 דיווח פורסם אפריל 6, 2007 בנושא דומה:שמעתי שיש מטוס כבד, שהגלגלים האחוריים שלו מתיישרים עם כיוון המסלול לפני הנגיעה בעזרת נתונים ממערכת ה INS למשל המטוס נוחת על מסלול 12 וכיוון אף המטוס הוא 130 בגלל רוח חזרה מימין, (נתיב המטוס הוא 120 באותו זמן) אז לפני הנגיעה הגלגלים מתיישרים לכיוון נתיב 120 (כי ה INS יודע את נתיב המטוס) וזה חוסך מהטייס את הצורך בליישר את ציר האורך של המטוס עם המסלול כשיש רוח צולבת חזקה, וגם מונע ממנו להכניס כנף לרוח. לא יודע באיזה מטוס מדובר וגם זה רק שמועה.. מישהו מכיר? אכן, יש דבר כזה, לפי דעתי מדובר ב-C5 (למרות שאני תמיד מתבלבל בינו לבין ה-C17). לגבי הטיית הגלגלים, מה שדן הביא הוא כמובן הגיוני ונכון לסיבה לזוית הגלגלים, השאלה הנשאלת היא מדוע בחר היצרן לתכנן כך את הגיר. ההשערה שלי היא חלוקת עומסים. אם הגלגל ב"זוית התקפה שלילית", בעת הנגיעה (בה הגלגל הקדמי מאותו כן נסע "תוקף" את הקרקע בעוד שאר הגלגלים שמאחוריו עדיין באוויר) נוצר מומנט חזק ביותר על שורש כן הנסע, זה שקרוב לגוף המטוס. עם זרוע כזו, החיבור צריך להיות חזק בצורה בלתי רגילה כדי לעמוד בעומסים. לעומת זאת, אם הגלגלים נוגעים ב"זוית התקפה חיובית" (משמע הגלגלים האחוריים של כן הנסע נוגעים ראשונים) המומנט האורכי (ללא התייחסות לאנכי) הנוצר פועל בעיקר על הציר שמאפשר את תנועת "זוית ההתקפה" של הגלגלים עצמם (לא של כן הנסע עצמו) ולא על שורש הגיר, כך שהכוח למעשה פועל על זרוע קטנה בהרבה ויש צורך בחוזק מבני קטן בהרבה.
apereg פורסם אפריל 7, 2007 דיווח פורסם אפריל 7, 2007 שלום הסיבה היחידה היא חיסכון במקום בתוך בית כני הנסע. לכן בנו אותם כך שכאשר כני הנסע פרוסים, הם בשיפוע. אם משהו במנגנון ה TILT משתבש, אין אפשרות לקפל את כן הנסע (כי כאמור, אין לגלגלים לאן להכנס. חג שמח
Baruch Spiegel פורסם אפריל 7, 2007 דיווח פורסם אפריל 7, 2007 אני חושב שסתם העתיקו מנשרים כשראו איך הם מצויאים ת'ציפורניים לפני שתופסים איזה עכבר מסכן... עכשיו ברצינות: לדעתי זה נועד כדי לייצור הדרגתיות בתהליך הנגיעה ומניעת זעזוע קשה מדי לכן הנסע. מהסיבה הזו רואים את הסידור הזה דווקא בגדולים והכבדים.
ElAl-DOR פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 הגלגלים בשיפוע וזה כי תחשבו על צורת המטוס שהוא בא לנחיתה, על צורת ההצפה. אילו הגלגלים היום באים ישריםהמטוס היה צריך לנחות כאשר כל הגלגלםי נוגעםי ביחד, האחרויים והקדמיים. אבל כאשר ישנו את השיפוע הגלגלים האחוריים נוגעים ראשונים ולאחר מכן הקידמי. עכשיו בטח תשאלו - אז למה יש מטוסים שאין להם יותר מגלגל אחד, מה הם עושים? הם פשוט נוחתים בצורת הצפה מוגזמת. [זה נראה לכם הזדקרות אבל זו הדרך הטובה לנחות] מובן? :roll:
אורח פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 אני חושב שסתם העתיקו מנשרים כשראו איך הם מצויאים ת'ציפורניים לפני שתופסים איזה עכבר מסכן...עכשיו ברצינות: לדעתי זה נועד כדי לייצור הדרגתיות בתהליך הנגיעה ומניעת זעזוע קשה מדי לכן הנסע. מהסיבה הזו רואים את הסידור הזה דווקא בגדולים והכבדים. אז לפי מה שאתה אומר, הם היו אמורים לדאוג שגם ב 76 כני הנסע הראשיים יהיו בזוית אחורה, כמו בשאר הכבדים.
Etai Charit פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 אני חושב שסתם העתיקו מנשרים כשראו איך הם מצויאים ת'ציפורניים לפני שתופסים איזה עכבר מסכן...עכשיו ברצינות: לדעתי זה נועד כדי לייצור הדרגתיות בתהליך הנגיעה ומניעת זעזוע קשה מדי לכן הנסע. מהסיבה הזו רואים את הסידור הזה דווקא בגדולים והכבדים. אז לפי מה שאתה אומר, הם היו אמורים לדאוג שגם ב 76 כני הנסע הראשיים יהיו בזוית אחורה, כמו בשאר הכבדים. אלון, תודה על ההסבר, אשמח לתוספת. מדוע זה קריטי לקפל את הגלגלים דווקא בזוית הזאת? אני פשוט לא מצליח לראות זאת בדימיוני בצורה שתהיה לי מובנת. תודה.
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 אני עדיין כמעט משוכנע שכני הנסע מתיישרים תוך כדי הקיפול (מנגנון ה TILT כמו שאלון הזכיר) שימו לב שב 747, הם ממשיכים מתיישרים אבל כמעט במקביל לכן הנסע עצמו. ב T7 הם מתיישרים במקביל לקרקע... כך נראה לפחות. הנה כמה תמונות שאולי יעזרו לי להוכיח: לא הצליח לי הקישורים אז תפתחו ידני http://www.airliners.net/open.file/1181497/L http://www.airliners.net/open.file/1130444/L http://www.airliners.net/open.file/1082114/L http://www.airliners.net/open.file/0966208/L http://www.airliners.net/open.file/0899691/L http://www.airliners.net/open.file/0851082/L[/url]
apereg פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 אז ככה, חברים מזיכרון בלבד, אני זוכר שה TILT קורה כאשר כני הנסע פרוסים, ואין שום שינוי תצורה נוסף בזמן הקיפול (אין גם אף מערכת שעושה את זה, קורה בכובד) לגבי מדוע זה קורה (השאלה של איתי), אפשר לראות בתמונות של שגיא, איך ה-TILT מקטין את הגודל הנדרש מבית כני הנסע, ואפשר לעשות אותם צרים יותר ורק במעט יותר ארוכים. כאמור - שליפה מהזיכרון, אבדוק תשובה של מומחים, אחרי החג, ואעדכן.
Etai Charit פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 אז ככה, חבריםמזיכרון בלבד, אני זוכר שה TILT קורה כאשר כני הנסע פרוסים, ואין שום שינוי תצורה נוסף בזמן הקיפול (אין גם אף מערכת שעושה את זה, קורה בכובד) לגבי מדוע זה קורה (השאלה של איתי), אפשר לראות בתמונות של שגיא, איך ה-TILT מקטין את הגודל הנדרש מבית כני הנסע, ואפשר לעשות אותם צרים יותר ורק במעט יותר ארוכים. כאמור - שליפה מהזיכרון, אבדוק תשובה של מומחים, אחרי החג, ואעדכן. מהתמונות שהביא שגיא ינאי אני מבין יותר את עניין האכסון הנוח יותר (תודה). בכל זאת אשמח לתשובה פחות "נשלפת", אז אחכה לתגובתך, אלון. בכל אופן, תודה עד עכשיו. אני תמיד חשבתי שזה מטעמי חלוקת עומסים, כפי שציינתי קודם.
Leon פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 הסיבה היחידה לזווית של הגלגלים היא להתאים אתם לבית כן נסע בצורה היעלה ביותר ובמינימום מקום. לאחר שגלגלים מקבלים את הזוות שלהם (כול מטוס לסוגו) הם לא מתישרים ולא שום דבר אחר נכנסים פנימה אך שהם.
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 גם אני אחכה לתשובת המומחים.... אני בטוח שב F16 ו ב F15 למשל, הגלגל עצמו כן מסתובב תוך כדי הקיפול כדי לתפוס פחות מקום. לדעתי ה TILT כן פועל תוך כדי הקיפול....
אורח פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 גם אני אחכה לתשובת המומחים....אני בטוח שב F16 ו ב F15 למשל, הגלגל עצמו כן מסתובב תוך כדי הקיפול כדי לתפוס פחות מקום. לדעתי ה TILT כן פועל תוך כדי הקיפול.... ב F16 אכן הוא מסתובב תוך כדי קיפול
Izik Bakshi פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 גם אני אחכה לתשובת המומחים....אני בטוח שב F16 ו ב F15 למשל, הגלגל עצמו כן מסתובב תוך כדי הקיפול כדי לתפוס פחות מקום. לדעתי ה TILT כן פועל תוך כדי הקיפול.... אכן, בכני נסע ראשי של F16 זה מסתובב בכוח המשקל, בכן נסע קדמי יש צילנדר שמסובב את הגלגל.
אורח פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 גם אני אחכה לתשובת המומחים....אני בטוח שב F16 ו ב F15 למשל, הגלגל עצמו כן מסתובב תוך כדי הקיפול כדי לתפוס פחות מקום. לדעתי ה TILT כן פועל תוך כדי הקיפול.... אכן, בכני נסע ראשי של F16 זה מסתובב בכוח המשקל, בכן נסע קדמי יש צילנדר שמסובב את הגלגל. אני היתי קודם :mrgreen:
Leon פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 גם אני אחכה לתשובת המומחים....אני בטוח שב F16 ו ב F15 למשל, הגלגל עצמו כן מסתובב תוך כדי הקיפול כדי לתפוס פחות מקום. לדעתי ה TILT כן פועל תוך כדי הקיפול.... אכן, בכני נסע ראשי של F16 זה מסתובב בכוח המשקל, בכן נסע קדמי יש צילנדר שמסובב את הגלגל. בF-16 כן נסע ראשי לא מסתובב ממשקל העצמי בזמן כיפול !
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אפריל 8, 2007 דיווח פורסם אפריל 8, 2007 יש לו שם קפיץ שמסובב אותו... לדעתי גם ב 747 הם "זזים" תוך כדי הקיפול כדי להגיע למיקום. ב777 בכלל אין ספק שהם נכנסים לגוף כשהם מקבילים אליו - חייב להיות הידראולי כי המשקל שלהם גורם לזווית שלהם בזמן הנחיתה....