Yahav Barzilay פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 קודם כל עופר, מברוק על התפקיד ובהצלחה באמת שאין איש מתאים ממך לכהן כמנהל מחלקת הדרכה. בקשר למסלול הפיקוח שאליו התייחסת בפתיחת השרשור: ממה שאני מבין מהמסלול החדש שעידכנת עליו כאן, אתה דיברת על הסמכה על שני מגדלים במבחן הראשון ולאחר מכן עמדת גישה מה שאומר שהמסלול הוא מעט מהיר יותר מהמסלול הנוכחי. ומכך נגזר שהפקחים שיגיעו לעמדת המכ"מ יהיו בעלי פחות שעות פיקוח וניסיון. אני לא מבין למה תמיד החשיבה היא כיצד ניתן לקצר את דרכו של הפקח החדש לעמדות גבוהות יותר. לדעתי ההפך הוא הנכון, בשעה שניתן לפקח חדש יותר שעות על CTRים קטנים ופשוטים יותר, כך יהיה לו בסיס מוצק יותר להמשך מה שיבטיח את רמתו הגבוה והשליטה שלו במרחב, ובעקיפין גם זמן הסמכה קצר יותר על כל עמדה. המסלול כמו שהצגת אותו עופר, הוא מסלול שמקוצר מהמסלול של היום, ועם כל הכבוד לפקחים לא כל פקח הוא בעל כישרון בניהול תנועה, מה שדורש יותר תרגול, יותר ניסיון ע"מ להגיע לרמת פיקוח גבוה ומקצועית. מצד שני עופר, ידוע שכשדברים בידיך, הם נעשים על הצד הטוב ביותר ובמקצועיות המקסימאלית, אבל בכל זאת המסלול המהיר הזה נראה לי קצת יותר מדי מהיר. בסך הכל, האיכות הרבה יותר חשובה מהכמות.
Baruch Spiegel פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 להלן הניתוח שלי למצב: חלק ניכר מהחברים שבאים לטוס ברשת מתעניינים יותר באירליינרים ובטיסות בינ"ל - ואלה מה לעשות מתחילות או נגמרות בשדה אחד - נתב"ג. אפשר להוכיח את זה בקלות אם רק מסתכלים על התכנים ברב ההודעות בפורומים, בעיקר בפורום צילומים. הפתרון לדעתי צריך לבא מכיוון מחלקת אירועים. - ברק לידיעתך. לארגן יותר אירועים בעלי אופי DOMESTIC. כגון ארועי CVFR בלבד, טיסות ארקיע ישראייר וכד'. בהחלט יש כאן בעיה של הביצה והתרנגולת: אם אין תנועות, אין פקחים בפריפרייה, ואם אין פקחים בפריפרייה אף אחד לא רוצה לטוס לשם. לכן לדעתי צריך בשלב ראשון ליזום אירועים כדי לקדם טיסות פנים ארציות. ועם האוכל יבוא התיאבון, אני בטוח. רק תחשבו על זה: טיסה במרחב האוירי ישראלי, עם כיסוי מלא ע"י חברה משלנו. הרבה תנועות, הרבה קונפליקטים פוטנציאליים. וכמובן הכיף הגדול דווקא בגלל המרחב המצומצם והצפוף שנותנת לנו ארצנו הקטנטונת, צרת המותניים. ברוכי.
Niv Malin פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 להלן הניתוח שלי למצב:חלק ניכר מהחברים שבאים לטוס ברשת מתעניינים יותר באירליינרים ובטיסות בינ"ל - ואלה מה לעשות מתחילות או נגמרות בשדה אחד - נתב"ג. אפשר להוכיח את זה בקלות אם רק מסתכלים על התכנים ברב ההודעות בפורומים, בעיקר בפורום צילומים. הפתרון לדעתי צריך לבא מכיוון מחלקת אירועים. - ברק לידיעתך. לארגן יותר אירועים בעלי אופי DOMESTIC. כגון ארועי CVFR בלבד, טיסות ארקיע ישראייר וכד'. בהחלט יש כאן בעיה של הביצה והתרנגולת: אם אין תנועות, אין פקחים בפריפרייה, ואם אין פקחים בפריפרייה אף אחד לא רוצה לטוס לשם. לכן לדעתי צריך בשלב ראשון ליזום אירועים כדי לקדם טיסות פנים ארציות. ועם האוכל יבוא התיאבון, אני בטוח. רק תחשבו על זה: טיסה במרחב האוירי ישראלי, עם כיסוי מלא ע"י חברה משלנו. הרבה תנועות, הרבה קונפליקטים פוטנציאליים. וכמובן הכיף הגדול דווקא בגלל המרחב המצומצם והצפוף שנותנת לנו ארצנו הקטנטונת, צרת המותניים. ברוכי. אחד הפתרונות הטובים הוא באמת אירוע, שאולי יביא את החשק לטוס בבית ולא רק ללכת לחפש אם הדשא של השכן ירוק יותר.... בשביל זה גם קיים ה- FRIENDLY FIR FRENZY שנראה לי קצת נשכח והפקחים עולים, אבל התנועה לא תמיד... חייבים לעורר את המרחב!
Yahav Barzilay פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 טוב, התגובה הזאת פשוט מדגדגת לי באצבעות, אז... האמת היא שאנחנו בעיט תכננים אירוע קרוב גדול מאוד, אבל שוב כמו שברוכי אמר, כבר כמה פעמים שאירועים כאלה היו בתכנון ולא יצאו לפועל בגלל חוסר קהל. אני מקווה שהאירוע הזה יצליח, זה הולך להיות משהו גדול ומיוחד :mrgreen: (סליחה עידו)
Izik Bakshi פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 יהב, השיטה בנויה ליעד ישירות פקחים לעמדת גישה אך זה לא אומר שהם יזכו לפחות תרגול על העמדה מהעבר, או שנתפשר על רמה נמוכה. אם נבחנת מעשי על ב"ג ולאחר מכן מעשי על שדה דוב ובשניהם עברת בהצלחה, אז שאר המגדלים יהיו אותו הדבר ואפילו יותר קלים, ראיתי זאת על עשרות פקחי מגדל שבחנתי, המגדל היחיד הנוסף למעשי זה מגדל אילת. אז שוב לחדד, הרעיון בעם בא לכוון את הפקחים למסלול נכון שהוא לטובת כולם (למעט חריגים) בלי להתפשר על תרגול, תרגול ועוד תרגול, וכמובן על איכות.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 10, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 10, 2007 יהב, הקיצור ממוקד בחיסכון בצורך למצוא משגיח, יותר לימוד עצמי כולל קריאה בספריה המקצועית לפיקוח וטיסה שנפתח, בחינות ספר פתוח במקום עבודה פרונטאלית, ומסלול יותר יעיל. כך למשל ילמדו המתאימים אחרי גישה ישירות על ת"א ובכל המרחב, במקום פלוטו, דרום, ת"א (טוב שלא היה חגב :| ). הוסף לכך קבוצה בת כעשרה בקרים שתירתם להדרכת כל פקחי המגדל, כרגע יש 4-5 מדריכים וכוח ההדרכה ישולש בכך. מעבר לכך, הושם דגש על בניית בגרות ואחריות באמצעות למשל בחינות עצמיות. בהזדמנות זו, אותי כבר מכירים כאן אני מקווה- מי שינסה להתחכם ימצא עצמו מעתיק את עשרת הדברות בערבים :shock: . אין כוונה לחסוך בשעות אימון עצמיות בעמדה, כי כפי שאמרת ובצדק רב יש צורך בניסיון מעשי בכדי לבנות יכולת של פקח. בכך לא נמהר ולא נחסוך, אך העברנו את האחריות לקידומו כך לידיו, יעבוד- יתקדם, לא ימצא זמן, יתקדם לאט יותר. גם בשאלת היכולת האישית צדקת ולכן כמות ההכשרה הפרונטאלית, וקצב ההתקדמות יותאמו ליכולת ההתקדמות של כל חניך בנפרד, על בסיס תיקו האישי וחוות הדעת של מדריכיו. בכדי להעלות את איכות ההדרכה ולשפר תקשורת יוצמד חניך אישי בכל שלב כשאיפה, אך יוחלף אותו מדריך בשלב הבא בכדי ללמוד רעיונות, סגנונות ודגשים מכמה וכמה אנשים. לבסוף במקום שתראה כפקח פה ושם צופה בך ואטיל X או ואטיל Y, תאורגן מערכת צפיה באנשים מוסמכים ומתלמדים כאחד, למשוב שלנו הן על התקדמות אנשים והן על איכות ההדרכה ויכולת מדריכים. הכוונה היא למעין תורנות בנושא, חלק מכך יבוצע מבלי שתראה את האדם מחובר. ( יתחפש לאטיס ) עד כאן להפעם. לעידו, לפני 20 דקות היתה פנייה להכשיר אחד מאנשינו במסלול שונה עקב סיבה מאוד מוצדקת והנושא אושר והופעל בתוך 5 שניות. באופן שגם הוא ובמקרה זה גם החטיבה יפיקו תועלת רבה. אנחנו ניתן לו "פור" לקראת שירותו כפקח צבאי בעמדה אליה יועד, והוא יחזור לכאן עם ניסיון ניכר ומהחיים. קודם כל עופר, מברוק על התפקיד ובהצלחה באמת שאין איש מתאים ממך לכהן כמנהל מחלקת הדרכה.בקשר למסלול הפיקוח שאליו התייחסת בפתיחת השרשור: ממה שאני מבין מהמסלול החדש שעידכנת עליו כאן, אתה דיברת על הסמכה על שני מגדלים במבחן הראשון ולאחר מכן עמדת גישה מה שאומר שהמסלול הוא מעט מהיר יותר מהמסלול הנוכחי. ומכך נגזר שהפקחים שיגיעו לעמדת המכ"מ יהיו בעלי פחות שעות פיקוח וניסיון. אני לא מבין למה תמיד החשיבה היא כיצד ניתן לקצר את דרכו של הפקח החדש לעמדות גבוהות יותר. לדעתי ההפך הוא הנכון, בשעה שניתן לפקח חדש יותר שעות על CTRים קטנים ופשוטים יותר, כך יהיה לו בסיס מוצק יותר להמשך מה שיבטיח את רמתו הגבוה והשליטה שלו במרחב, ובעקיפין גם זמן הסמכה קצר יותר על כל עמדה. המסלול כמו שהצגת אותו עופר, הוא מסלול שמקוצר מהמסלול של היום, ועם כל הכבוד לפקחים לא כל פקח הוא בעל כישרון בניהול תנועה, מה שדורש יותר תרגול, יותר ניסיון ע"מ להגיע לרמת פיקוח גבוה ומקצועית. מצד שני עופר, ידוע שכשדברים בידיך, הם נעשים על הצד הטוב ביותר ובמקצועיות המקסימאלית, אבל בכל זאת המסלול המהיר הזה נראה לי קצת יותר מדי מהיר. בסך הכל, האיכות הרבה יותר חשובה מהכמות.
Yahav Barzilay פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 וואלה, אני מתרשם לטובה מכל מה שאתם מוסיפים כאן, עופר ואיציק. כמו שאמרתי עופר, כשהפיקוד בידך אני שקט, אך העדפתי להעלות כאן כמה נקודות שמצאתי לנכון. בכל מקרה, הבנתי את כוונתכם, אומנם אני לא כ"כ מסכים עם הגישה של הסמכה על מגדלים אחדים ע"מ לבקר על רבים אבל אני סומך עליכם שהרמה תשאר גבוה. בהתחשב בכך שההסמכות על רוב המגדלים ירדו, יש לשים דגש ולהעלות את סף המעבר בבחינות העיוניות על המגדלים הנבחרים, את רמת ההקפדה בעת ההשגחות ואת סף המעבר גם במבחן המעשי, רק על מנת לשמור את הרמה גבוה, ואף להעלות אותה עוד. (אגב, כל מה שכתבתי למעלה תקף לגבי ה-TMA על סמך ניסיון שלי, במגדלים אחרים ובבקרות אחרות לא התנסתי ולכן אני לא אתייחס אליהם כרגע) שוב אני אאחל לכם שם במחלקת ההדרכה בהצלחה
Izik Bakshi פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 יהב היקר, אני גם סומך עליך שתעזור לנו במשימה :wink:
Yahav Barzilay פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 יהב היקר, אני גם סומך עליך שתעזור לנו במשימה :wink: מתי שרק תרצו.. אני כאן
Almog Atar פורסם מאי 10, 2007 דיווח פורסם מאי 10, 2007 ואני שוב אומר את זה, כל הכבוד !! עופר עושה עבודה מעולה והשיטה החדשה נשמעת מצויינת, ואין לי ספק שהיא גם תהיה מצויינת (ולא רק תישמע מצויינת). GOOD JOB !!
Omer Efrat פורסם מאי 18, 2007 דיווח פורסם מאי 18, 2007 כל הכבוד לכל מי שעוזר בעניין. כל פעם שאני מגיע מהצבא יש הפתעות חדשות. אם אתם צריכים משהו ממני במסגרת הזמן שאני בבית אז בכיף.
crazyblat פורסם יוני 1, 2007 דיווח פורסם יוני 1, 2007 ואו רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזאת...כי כנראה הקפיצו אותה...שמע...עופר..כל הכבוד לכל מי שאחראי על זה מהקודקוד עד האחרון... שיהיה בהצלחה לכל מי שירשם לזה יכול להיות אני אלך להיות פקח....למרות שזה נראה ונשמע קשה...