Roman Dreer פורסם מאי 23, 2007 דיווח פורסם מאי 23, 2007 שלום לכולם! קודם כל לא אוכל שלא להתיחס לפסטיעט שהיה פה, אומנם יצא לי רק להציץ דקה מה הלך שם, ולא יצא לי להשתתף, אבל בכל זאת אני מצטרף לשבחים של האנשים פה, באמת כל הכבוד לכולם! ולעניין עצמו: אני אישית מנסה לשאוף לרמת מצאיות המירבית שאפשר להשיג בסימולטור (רובכם זוכרים אותי מהפעם האחרונה כ מר. DME... ) והפעם אני רוצה לגעת בסוגיית השמות קראיה שלנו. 1 - אני רואה שרובינו (אני גם הייתי פעם) משתמשים בתבנית 4X-ABC. שכמובן מוכרת מהרישום שמופיע על כל זנב של מטוס. כך אכן הרישום מופיע בזנב, אומנם אצל הפקח, אין את ה "-". והקריאה הנכונה אמורה להיות 4XABC 2 - לפעמים אנשים משתמשים בתעופה מסחרית, בקודי IATA, שזה שתי אותיות, כשזה אמור להיות ICAO עם 3 אותיות לדוגמא במקום LY111 צריך להיות ELY111 שוב, כנראה הבילבול בא מכך, שבלוחות זמנים בשדות תעופה, אכן לנוסעים רושמים ב IATA. אבל אצל הפקחים זה ב ICAO, עם 3 אותיות. 3 - שמות בכלל "לא קשורים". אני הבנתי שבתקנון VATSIM אין איסור לשמות לא תקניים. אבל אני קורא לכולם, להשתמש בשמות תקניים, למען שיהיה לכולנו הטייסים והפקחים הרגשה יותר מציאותית של העניין בגדול זהו. אשמח לתגובות. *שימו לב, הידע שלי לא מבוסס על מקור רשמי, לכן אם לא דייקתי/טעיתי, אשמח לתיקונים גם.
Etai Charit פורסם מאי 23, 2007 דיווח פורסם מאי 23, 2007 1. על זה נאמר - What-Ever. שאלה יהיו הצרות שלך. אני אוהב את המקו מטעמי אסטתיקה, מי שיש לו בעיה, שיקרא לsupervisor. אין שום הבדל מעשי. 2. אם אני זוכר נכון ע"פ תקנות מהמציאות, ניתן להשתמש גם בקוד IATA לחברות תעופה. גם כאן - Whatever. 3. אין איסור בשום מקום, ואין מניעה, גם מטעמי ראליזם, להשתמש בשמות "חריגים", בסגנון "שחף" או "חרגול". ניתן לעשות זאת בקלות. אם איני טועה, לא נהוג לכתוב את הכינוי באו"ק, אלא לכתוב את הרישוי, ובהערות RADIO/SHAHAK, או משהו דומה. לא בטוח כאן.
Roman Dreer פורסם מאי 23, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 23, 2007 "שחף" או "חרגול" שמות אלה מתאימים לקריאות של מטוסי צבא אבל אם אתה אזרחי, אתה אמור להיות 4X
Ido Rosenthal פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 רומן מה שאני כותב עכשיו לא מכוון כדי לפגוע אבל כבר יצא לי לנהל איתך דיון על או"ק תחת פיקוח שלך. ההרגשה שלי אחרי הדיון הזה הייתה: "וואי אלוהים איזה בנאדם מעיק, אני בחיים לא טס עם פיקוח שלו יותר" אתה רוצה מציאותי, אני רוצה כיף, אני מקווה שאתה לא עושה את זה גם לטייסים זרים כי הם לא יחזרו לפה. עריכה: כמובן שמאז עברו הרבה מים בנהר אז אל תדאג בקשר לטס איתך, רק תבין עם איזה הרגשה יוצא בנאדם שרק רצה להנות קצת ואתה מתחיל להרצות לו על דברים שאין בהם טעם ברשת :wink:
אורח פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 רומן מה שאני כותב עכשיו לא מכוון כדי לפגוע אבל כבר יצא לי לנהל איתך דיון על או"ק תחת פיקוח שלך.ההרגשה שלי אחרי הדיון הזה הייתה: "וואי אלוהים איזה בנאדם מעיק, אני בחיים לא טס עם פיקוח שלו יותר" אתה רוצה מציאותי, אני רוצה כיף, אני מקווה שאתה לא עושה את זה גם לטייסים זרים כי הם לא יחזרו לפה. עריכה: כמובן שמאז עברו הרבה מים בנהר אז אל תדאג בקשר לטס איתך, רק תבין עם איזה הרגשה יוצא בנאדם שרק רצה להנות קצת ואתה מתחיל להרצות לו על דברים שאין בהם טעם ברשת :wink: 1:1 ההרגשה שיצאנו מיקי ואני מטיסה אחת כשאתה דליברי... היו לי עוד הרגשות פנימיות עזות ויותר כואבות, אבל לימדו אותי לספור עד 10 ולנשום עמוק. לא תמיד זה עובד, במקרה הזה, משום מה זה הצליח. אתן לך דוגמא למה שעידו מתאר פה. לפני יותר משנה, היה לי חשק עז, לקחת את ה 763 שלי לביצוע LY106. המראה מ LAX לטורונטו, נחיתה התארגנות בטורונטו עם דלק והכנה של המטוס ללג הבא. פיקוח מקצה לקצה בטורונטו. פקח מיגדל התחיל לשגע אותי עם התוכנית טיסה, יצאה כזאת לא כזאת כן כזאת, שינה את התוכנית 7 פעמים ושיגע לי את המח ואת המטוס. הוא פתאום נעלם, עלה ה CTR מולי שהחזיר את התוכנית טיסה שלי למקור. אם הוא היה עומד לידי, היתי רוצח אותו ... שעה בוזבזה על כלום. חטפתי על שניהם את הקריזה, התנתקתי והלכתי לישון עם הרגשה חרא. יש התעקשות על מציאותי ונכון, ראה יציאות D1 ולא SOLIN , אבל בין זה לבין התעקשות על דברים שטותיים כמו אות קריאה או כן DME לא DME ... עושה חשק להביא איזה VATSIM Founder \ מנהל אזור שיראה איזה "כיף" לטוס עם הפקחים שלו. לתשומת ליבך.
Roman Dreer פורסם מאי 24, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 24, 2007 טוב אתם צודקים, אכן באנו לפה להנות ולא לחרוש בדיוקים תת סעיפיים של תקנות כאלה או אחרות. אבל השאלה שקמה פה היא, "אוקי, אז נקל, אבל עד כמה?!" איך נדע להעביר את הגבול שעל זה אפשר להבליג, ועל דבר אחר לא?! אם בא לי תכנית טיסה עם SOLIN אחרי דינה, זה לא תיקני. אגב אחד הותיקים פעם שאל אותי "למה אתה לא בודק תכנית טיסה?". אז זה בכלל לא יוזמה שלי היתה להתחיל לבדוק בדייקנות את נתיבי הטיסה. ואני אפילו מודה ש http://rfinder.asalink.net/free/ נותן אחרי SID SOLIN, ואני לדוגמא תמיד ידנית משנה למה שצריך להיות. בכל מקרה, יש צדק לא קטן בדבריכם. אבל את האמת, הסגנון הזה מזכיר לי טייסים חדשים שלא מבינים מה רוצים מהם עם "לכבות סקוואק לסטאנדביי" בחניה, או למה אני מבקש תכנית טיסה. (לא שחס וחלילה אני מזלזל בנסיון שלכם, פשוט אותו עניין של דרישה "למה להחמיר סתם?!") בכל מקרה, אני חושב שמאז, אני קצת "התבגרתי" בפיקוח וכ"ו, ואני מקווה שעכשיו יותר נעים לטוס תחת הפיקוח שלי כן ותודה על הביקורת, זה נורא חשוב!
Ido Rosenthal פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 רומן, אתה רוצה לדעת עד כמה? יש CODE OF REGULATIONS תקרא אותו. SQ STANDBY מופיע שם, כנ"ל הגשת תוכנית טיסה, דברים אחרים שאתה מתקטנן עליהם לא מופיעים.
ha5mvo פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 Not really related. Routefinder" is an automated" route generator. It has a reasonable algorithm to splice airways but an algorithm no less, so its not the most accurate tool. Use it only when you have no better reference if you want a more realistic route
Etai Charit פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 Not really related.Routefinder" is an automated" route generator. It has a reasonable algorithm to splice airways but an algorithm no less, so its not the most accurate tool. Use it only when you have no better reference if you want a more realistic route אני דווקא מוצא את RF ככלי מאוד שימושי, נוח ולמעשה אני תלותי לחלוטין בו כאשר מדובר בתכניות טיסה שאין לי מאלעל (שזה אומר, כל מה שלא מאירופה, ועוד מספר יעדים באירופה). סומך עליו בעיניים עצומות. אז מה הוא נתן לי, SID שלא משתמשים בו כרגיל? בסדר, מתקן SID ומתחבר לנתיב שלו. הוא נתן לי נקודת כניסה שגויה ל-NAT? עושה DCT. כנ"ל כניסה ל-STAR. הנתיבים שלו מצויינים, יושבים לי טוב במחשב טיסה ובתכנית הטיסה, למשתמשים ב-INSים למיניהם יש גם קואורדינטות, יש VORים ורדיאלים למשתמשים ללא מערכת ניווט שכזו, רק צריך לדאוג למודיפיקציות בהתאם ל-SID STAR ו-NAT, והכל בסדר. אני באמת לא מבין מאיפה אנשים החליטו שזו אלטרנטיבה אחרונה, כלי לא ראליסטי ולא מדוייק. זה נתיב. כשאני בגובה, באמת לא מעניין אותי מאיפה אני טס. יש ל-RF פלט של נתיב רציף ובעל יכולת לענות על צרכים של כל מערכת ניווט - יותר ממספיק מבחינתי.
אורח פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 לגבי RF, טריק שלמדתי, תורידו את ה V מה SID כשמכינים תוכנית מב"ג והפלא ופלא, TIBBI מופיע כנקודה הראשונה, חברות לזה DEENA1 והולה יש יציאה מוכנה. הינה דוגמית לתוכנית לאתונה : LLBG DCT TIBBI UH1 PURLA UH1B SUVAS UL53 KAROL UL995 VARIX STAR LGAV במקום DCT כמובן ה SID של DEENA נכנס ווואלא ... יש תוכניה מוכנה הרבה פעמים RF נותן תוכניות בלי כל קשר למציאות, ולפעמים צריך לעבוד ולסדר שתתאים ל NOTAMS ושות'. :wink:
Opher Ben Peretz פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 שלום, פקח חטיבה רשם כאן כך, במטרה ללבן שאלות: 1 - אני רואה שרובינו (אני גם הייתי פעם) משתמשים בתבנית 4X-ABC. שכמובן מוכרת מהרישום שמופיע על כל זנב של מטוס. כך אכן הרישום מופיע בזנב, אומנם אצל הפקח, אין את ה "-". והקריאה הנכונה אמורה להיות 4XABC 2 - לפעמים אנשים משתמשים בתעופה מסחרית, בקודי IATA, שזה שתי אותיות, כשזה אמור להיות ICAO עם 3 אותיות לדוגמא במקום LY111 צריך להיות ELY111 שוב, כנראה הבילבול בא מכך, שבלוחות זמנים בשדות תעופה, אכן לנוסעים רושמים ב IATA. אבל אצל הפקחים זה ב ICAO, עם 3 אותיות. 3 - שמות בכלל "לא קשורים". אני הבנתי שבתקנון VATSIM אין איסור לשמות לא תקניים. אבל אני קורא לכולם, להשתמש בשמות תקניים, למען שיהיה לכולנו הטייסים והפקחים הרגשה יותר מציאותית של העניין בחרתי ציטוטים מתשובות שקיבל: 1. על זה נאמר - What-Ever. שאלה יהיו הצרות שלך. אני אוהב את המקו מטעמי אסטתיקה, מי שיש לו בעיה, שיקרא לsupervisor. אין שום הבדל מעשי. 2. אם אני זוכר נכון ע"פ תקנות מהמציאות, ניתן להשתמש גם בקוד IATA לחברות תעופה. גם כאן - Whatever. איזה הרגשה יוצא בנאדם שרק רצה להנות קצת ואתה מתחיל להרצות לו על דברים שאין בהם טעם ברשת שינה את התוכנית 7 פעמים ושיגע לי את המח ואת המטוס. התייחסותי: א. אות הקריאה בישראל במציאות למטוס תעופה קלה הוא במתכונת: 4X-ABC. אות הקריאה בהתחברות לואטסים אמור להיות 4XABC בלי מקף, אסמתכא- PRC 102A: PREFIX COUNTRY EXAMPLE G Great Britain G-ABCD PH Netherlands PH-ABC D Germany D-ABCD LY Lithuania LY-ABD Note that letters, not numbers, are used in the examples above. European countries use only letters in their General Aviation callsigns. Also, please do not use the "-" in the callsign when signing on to VATSIM. For example, if you wanted to fly as G-ABCD, you would sign in as GABCD. בעניין זה אלעד מעיר כי הסרת המקף מעלימה ב-SI את דגל ישראל, אני אעלה זאת בואטסים. ב. איתי צודק בעיקרון כי מותר הכל בואטסים, אף על פי כן הוא טועה בשתי תשובותיו. המערכת בנויה על אותות ICAO כולל תמיכה מובנית עבור בקרים שאינם יודעים כיצד לבטא אות קריאה של חברה על פי קוד ICAO (לחברות מוכרות בלבד, עיט לדוגמא), אסמכתא- PRC 102A: Pronouncing Airline CallsignsYou may now be wondering, "How do controllers know what to call the different aircraft?" When an airline becomes officially recognized, it is given a unique 3-letter code that represents that airline. A phonetic callsign is then created for the airline. Controllers can very simply find what to call a given airline by looking Here∞ in the United States. Another source for this information is at AirlineCodes.co.uk∞. These pages have complete lists of each and every airline code that could transit a controller's airspace. Below are some of the most popular callsigns used on VATSIM: CODE AIRLINE NAME PHONETIC (SPOKEN) CALLSIGN AAL American Airlines American DAL Delta Airlines Delta UAL United Airlines United USA US Airways US Air JBU Jet Blue Airways Jet Blue BAW British Airways Speedbird Airlines use the flight number behind their Airline Code in the callsign, however you can use any number you wish to. So if you were flying US Airways flight 3846, your callsign would be USA3846. It is always fun to look up the real flight number on the airlines website, then fly with that callsign. Even more fun is departing at the same time as the real-world version of your flight and seeing who makes it there first ג.באשר לעניין ה"מעצבן", אלך מהקל לכבד: 1) מדוע חושב חבר כי דבר שנראה לו חשוב, קודם לדבר שנראה חשוב לחבר אחר עד כדי מתן תשובות שאם זו הבעייה שלו אז... מדוע חושב חבר כי דיון בנתיב מעל האוקיאנוס ההודי קודם בחשיבותו לנושא אות קריאה נכון של מטוס בואטיל? 2) זכות כל אחד לבטא את דבריו ודיעותיו מבלי שיקטלו אותן. ניתן ורצוי להביע דיעה אך לא זלזול, לעג או השפלה. נאמרו דברים פוגעים ומשפילים. מספיק דרכו עליו בנושא VOR, מעשה לא חברי לכשעצמו. גם אם טעה, יש דרך להביע זאת, ואחת הדרכים אם אין דרך טובה עד עמוד 5, היא לא להתייחס. 3) יש בדרכו של רומן משהו שהיה רצוי שנלמד כולנו: לקרוא, להעמיק, וליישם. הדבר אינו נוגד הנאה מתחביב. אין קובעים כי רק כך מותר, לא מצא חן בעיניך הסגנון- התעלם ממנו והמשך בסגנון האהוב עליך, כל עוד אינו פוגעני. 4) גם אם אני בנה של זוכת פרס ישראל האחרון בחקר החינוך, נחת רוחי מהחינוך לו זוכים בני זמננו בארץ ממש אינה טובה. אני חושב שהוא רווי כשלונות והחברה והמדינה משלמים מחיר כבד עקב כך. לכן אני פועל כיכלתי לתרום לשיפורו, חשוב לי לנסות לגרום לאנשים, במיוחד כאלה שעדיין ניתן להשפיע על דרכם בחיים, כי יש דרך אחרת ממה שלמדו, שיכירו אותה ויבחרו. אזכיר שני אלמנטים קטגוריים בהתנהגות אנשים בחברה: א. כבוד לזולת: לא משנה מי, בדיוק כזה שהיית מצפה לקבל. בכך נגעתי כבר למעלה. ב. משמעת: יש חוק, יש תקנה, ויש נוהל. גם אם איננו מבינים את הסיבה לקביעתם או אף אנו מתנגדים לקביעה בהם, חובה עלינו לקיימם כאילו כתבנו אותם בעצמנו. הם קיימים בכדי לשמור עלינו ולהגן על עניינינו, וברגע שמאן דהו מפר משהו, הוא פוגע בנו. הכי קל להבין את התקנות שכולם מתנגדים להם: מס הכנסה- ברגע שהשכן התכמן מעלים הכנסה, אתה תשלם יותר נקודה. זה קשה לבצע וקל להבין. מדוע כתבתי זאת? כי אין חצי דקה שעוברת מבלי שנתקלים בהפרה תמימה יותר או פחות, אך שיטתית ועקבית מאוד. לא כאן אגב במקום מגורי, כאן אנשים גוועים ברעב לא יגעו באוטו שלי גם לו יכלו לפרק מראה ובתמורה לקנות לחם. נסענו לשלושה שבועות ארצה, בלי סורגים, בלי אזעקה, בלי רדיו ואורות שמופיעים ונעלמים אקראית, ובלי שבכל שבוע ייכנס מישהו לבדוק. השכנים ערים לנעשה וכלום לא יעבור מבלי ששמו לב וטיפלו גם בלי לבקש. עד כאן.
Etai Charit פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 שלום, פקח חטיבה רשם כאן כך, במטרה ללבן שאלות: 1 - אני רואה שרובינו (אני גם הייתי פעם) משתמשים בתבנית 4X-ABC. שכמובן מוכרת מהרישום שמופיע על כל זנב של מטוס. כך אכן הרישום מופיע בזנב, אומנם אצל הפקח, אין את ה "-". והקריאה הנכונה אמורה להיות 4XABC 2 - לפעמים אנשים משתמשים בתעופה מסחרית, בקודי IATA, שזה שתי אותיות, כשזה אמור להיות ICAO עם 3 אותיות לדוגמא במקום LY111 צריך להיות ELY111 שוב, כנראה הבילבול בא מכך, שבלוחות זמנים בשדות תעופה, אכן לנוסעים רושמים ב IATA. אבל אצל הפקחים זה ב ICAO, עם 3 אותיות. 3 - שמות בכלל "לא קשורים". אני הבנתי שבתקנון VATSIM אין איסור לשמות לא תקניים. אבל אני קורא לכולם, להשתמש בשמות תקניים, למען שיהיה לכולנו הטייסים והפקחים הרגשה יותר מציאותית של העניין בחרתי ציטוטים מתשובות שקיבל: 1. על זה נאמר - What-Ever. שאלה יהיו הצרות שלך. אני אוהב את המקו מטעמי אסטתיקה, מי שיש לו בעיה, שיקרא לsupervisor. אין שום הבדל מעשי. 2. אם אני זוכר נכון ע"פ תקנות מהמציאות, ניתן להשתמש גם בקוד IATA לחברות תעופה. גם כאן - Whatever. איזה הרגשה יוצא בנאדם שרק רצה להנות קצת ואתה מתחיל להרצות לו על דברים שאין בהם טעם ברשת שינה את התוכנית 7 פעמים ושיגע לי את המח ואת המטוס. התייחסותי: א. אות הקריאה בישראל במציאות למטוס תעופה קלה הוא במתכונת: 4X-ABC. אות הקריאה בהתחברות לואטסים אמור להיות 4XABC בלי מקף, אסמתכא- PRC 102A: PREFIX COUNTRY EXAMPLE G Great Britain G-ABCD PH Netherlands PH-ABC D Germany D-ABCD LY Lithuania LY-ABD Note that letters, not numbers, are used in the examples above. European countries use only letters in their General Aviation callsigns. Also, please do not use the "-" in the callsign when signing on to VATSIM. For example, if you wanted to fly as G-ABCD, you would sign in as GABCD. ב. איתי צודק בעיקרון כי מותר הכל בואטסים, אף על פי כן הוא טועה בשתי תשובותיו. המערכת בנויה על אותות ICAO כולל תמיכה מובנית עבור בקרים שאינם יודעים כיצד לבטא אות קריאה של חברה על פי קוד ICAO (לחברות מוכרות בלבד, עיט לדוגמא), אסמכתא- PRC 102A: Pronouncing Airline CallsignsYou may now be wondering, "How do controllers know what to call the different aircraft?" When an airline becomes officially recognized, it is given a unique 3-letter code that represents that airline. A phonetic callsign is then created for the airline. Controllers can very simply find what to call a given airline by looking Here∞ in the United States. Another source for this information is at AirlineCodes.co.uk∞. These pages have complete lists of each and every airline code that could transit a controller's airspace. Below are some of the most popular callsigns used on VATSIM: CODE AIRLINE NAME PHONETIC (SPOKEN) CALLSIGN AAL American Airlines American DAL Delta Airlines Delta UAL United Airlines United USA US Airways US Air JBU Jet Blue Airways Jet Blue BAW British Airways Speedbird Airlines use the flight number behind their Airline Code in the callsign, however you can use any number you wish to. So if you were flying US Airways flight 3846, your callsign would be USA3846. It is always fun to look up the real flight number on the airlines website, then fly with that callsign. Even more fun is departing at the same time as the real-world version of your flight and seeing who makes it there first ג.באשר לעניין ה"מעצבן", אלך מהקל לכבד: 1) מדוע חושב חבר כי דבר שנראה לו חשוב, קודם לדבר שנראה חשוב לחבר אחר עד כדי מתן תשובות שאם זו הבעייה שלו אז... מדוע חושב חבר כי דיון בנתיב מעל האוקיאנוס ההודי קודם בחשיבותו לנושא אות קריאה נכון של מטוס בואטיל? 2) זכות כל אחד לבטא את דבריו ודיעותיו מבלי שיקטלו אותן. ניתן ורצוי להביע דיעה אך לא זלזול, לעג או השפלה. נאמרו דברים פוגעים ומשפילים. מספיק דרכו עליו בנושא VOR, מעשה לא חברי לכשעצמו. גם אם טעה, יש דרך להביע זאת, ואחת הדרכים אם אין דרך טובה עד עמוד 5, היא לא להתייחס. המשך יבוא כשאתפנה. נושא זה חשוב מכל השאלות התעופתית גם יחד. בינתיים נא עיינו בדף הפתיחה של PRC כי איעזר בו בהמשך. תודה. Welcome to VATSIM Tips for new pilots: (see VATSIM 102a for more information about these items) First Flights on VATSIM – Start small and work your way up. Spend some time on the ground listening to radio traffic. Know your aircraft and how to control it. Use a realistic callsign. Connect with your aircraft positioned on a parking ramp or at a parking gate only. Never connect when on a taxiway or runway. File a flightplan, fly the correct altitude for your direction of flight, know how to obtain and read charts. Never Take Off and go flying around without talking to ATC if present. Make sure that you’ve contacted the appropriate controller before taxiing at an airport where tower services are being provided or before departing when no tower is available. Listen first before talking on the frequency so you do not “step on” other pilots or controllers trying to communicate. Wait for pilots to complete their readback before jumping in. Know what you want to say and be brief. Do not make superfluous reports. Accepting a clearance from a controller is an absolute agreement to do what the controller has instructed you to do – If you don’t understand ASK – Don’t try to fake it. Always be honest with the controller, listen carefully to the frequency, and promptly comply with instructions. Don’t Pause your simulator or use time acceleration without ATC approval in controlled airspace. Flying with ATC – ATC Instructions should be read back and executed as soon as possible – Readback then Execute with no delay unless advised otherwise by ATC Don’t chat controllers or try to use text to “get attention” when the voice channel is busy. Unless otherwise stated, the maximum airspeed below 10,000 ft is 250kts. בפן המקצועי, טוב לדעת, תודה רבה. עזר גם לי ללבן כמה סוגיות, שניתן להבין שאף פעם לא ראיתי בהן חשיבות מספקת כדי לנבור למען תשובות. בפן החברתי, להיפך, השתדלתי להביע כן התעניינות, כן תגובה עניינית לכל השאלות של רומן, גם אם נכתבה בנימה קלילה שבאה עם קריצה. אני רוצה להדגיש, אם לא הודגש מספיק עד עכשיו, שאכן הגבתי בקריצה, ולא בחוסר סבלנות לשאלה שנראתה פעוטה. רומן, אם נפגעת מדבריי וחשבת שאיני לוקח את השאלה ברצינות, אני מתנצל מכל הלב. המשפט - "שאלה יהיו הבעיות שלך", בא להדגיש עד כמה אני חושב שזה שולי, בקריצה. וכן, עופר, אני עדיין חושב שאיך ואיפה לטוס באוקיינוסים כאלו ואחרים חשוב יותר, לפחות עבורי, מקיומו של מקו באו"ק. למרות זאת, התייחסתי ישירות לפן המקצועי בשאלותיו של רומן, הגבתי ע"פ ידיעתי. שים לב שלא נפנפתי קליל את התשובה, אלא הגבתי גם ישירות לשאלה. ושוב, רומן, קבל בבקשה את התנצלותי, מול כל חברי החטיבה, אם פגעתי בך או גרמתי לך להרגיש שאני מזלזל בשאלתך. באמת שלא התכוונתי.
Niv Malin פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 לא הכי קשור אבל נובע מדברי עופר, מי שרוצה לקרוא בקשר לאימו, הנה קישור מעניין שמצאתי: http://www.asimon.co.il/ArticlePage.asp ... &AcatID=41
Roman Dreer פורסם מאי 24, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 24, 2007 הסוגיות שהעלתי הן עניין של המלצה. אף אחד לא יעשה לך כלום אם תעשה או"ק IATA ולא ICAO או תשים מקו וכ"ו. אני העלתי את הנושאים האלה במטרה שסביבת הטיסה/פיקוח שלנו תיהיה עוד טיפה יותר קרובה למציאות, זה הכל. לגבי נושאים אישיים וכ"ו: אני לא נפגע מהר כל כך, זה בסדר. etai4073, אני הבנתי את הציניות, אני גם לפעמים ציני, זה בסדר גמור. וזה אפילו טוב לחידוד המח אם כבר אז כתבו לי/עלי דברים הרבהההה יותר "עסיסיים" בטופיק של DME. אבל אני לא נפגעתי. עופר העלה פה נושא נורא טעון/גדול/חשוב, התרבות בארץ (או חוסר התרבות ליתר דיוק) לצערי אני מסכים איתו. אני עליתי מרוסיה, וכל שנה נוסע לאירופה, כך שיש עם מה להשוות, אכן מצבינו בארץ לא הכי טוב. אבל זה לא נושא לטופיק בפרט ולא לפורום שלנו בכלל וגם אם נדון בזה, לא ישתנה הרבה. אני רוצה לספר סיפור קטן: פעם כולם היו אנשים טובים חוץ מאחד שהיה דופק את כולם. עם הזמן הרוב הבין שהוא נדפק, והתחיל לדפוק אחד את השני. ועכשיו, לך תחנך את כולם מהתחלה... אירופה תרבותית יותר לא כי אתמל החליטו, זו אבולוציה תרבותית של מאות שנים. אולי עוד 100-200 שנה גם פה יהיה טוב
Ben Zwebner פורסם מאי 24, 2007 דיווח פורסם מאי 24, 2007 1) מדוע חושב חבר כי דבר שנראה לו חשוב, קודם לדבר שנראה חשוב לחבר אחר עד כדי מתן תשובות שאם זו הבעייה שלו אז... מדוע חושב חבר כי דיון בנתיב מעל האוקיאנוס ההודי קודם בחשיבותו לנושא אות קריאה נכון של מטוס בואטיל? 2) זכות כל אחד לבטא את דבריו ודיעותיו מבלי שיקטלו אותן. ניתן ורצוי להביע דיעה אך לא זלזול, לעג או השפלה. נאמרו דברים פוגעים ומשפילים. מספיק דרכו עליו בנושא VOR, מעשה לא חברי לכשעצמו. גם אם טעה, יש דרך להביע זאת, ואחת הדרכים אם אין דרך טובה עד עמוד 5, היא לא להתייחס. 3) יש בדרכו של רומן משהו שהיה רצוי שנלמד כולנו: לקרוא, להעמיק, וליישם. הדבר אינו נוגד הנאה מתחביב. אין קובעים כי רק כך מותר, לא מצא חן בעיניך הסגנון- התעלם ממנו והמשך בסגנון האהוב עליך, כל עוד אינו פוגעני. 4) גם אם אני בנה של זוכת פרס ישראל האחרון בחקר החינוך, נחת רוחי מהחינוך לו זוכים בני זמננו בארץ ממש אינה טובה. אני חושב שהוא רווי כשלונות והחברה והמדינה משלמים מחיר כבד עקב כך. לכן אני פועל כיכלתי לתרום לשיפורו, חשוב לי לנסות לגרום לאנשים, במיוחד כאלה שעדיין ניתן להשפיע על דרכם בחיים, כי יש דרך אחרת ממה שלמדו, שיכירו אותה ויבחרו. אזכיר שני אלמנטים קטגוריים בהתנהגות אנשים בחברה: א. כבוד לזולת: לא משנה מי, בדיוק כזה שהיית מצפה לקבל. בכך נגעתי כבר למעלה. ב. משמעת: יש חוק, יש תקנה, ויש נוהל. גם אם איננו מבינים את הסיבה לקביעתם או אף אנו מתנגדים לקביעה בהם, חובה עלינו לקיימם כאילו כתבנו אותם בעצמנו. הם קיימים בכדי לשמור עלינו ולהגן על עניינינו, וברגע שמאן דהו מפר משהו, הוא פוגע בנו. הכי קל להבין את התקנות שכולם מתנגדים להם: מס הכנסה- ברגע שהשכן התכמן מעלים הכנסה, אתה תשלם יותר נקודה. זה קשה לבצע וקל להבין. מדוע כתבתי זאת? כי אין חצי דקה שעוברת מבלי שנתקלים בהפרה תמימה יותר או פחות, אך שיטתית ועקבית מאוד. לא כאן אגב במקום מגורי, כאן אנשים גוועים ברעב לא יגעו באוטו שלי גם לו יכלו לפרק מראה ובתמורה לקנות לחם. נסענו לשלושה שבועות ארצה, בלי סורגים, בלי אזעקה, בלי רדיו ואורות שמופיעים ונעלמים אקראית, ובלי שבכל שבוע ייכנס מישהו לבדוק. השכנים ערים לנעשה וכלום לא יעבור מבלי ששמו לב וטיפלו גם בלי לבקש. עד כאן. טוב שנאמר. מסכים עם כל מילה.