AaronDagan פורסם מאי 27, 2007 דיווח פורסם מאי 27, 2007 שלום, אני משער שיש ביננו רבים וטובים הרואים בהפעלת והטסת המטוס הנ"ל בתחפושות שונות אתגר אישי וטוב שכך. לאחרונה ייצרתי קשר נחמד עם בחור שהתמחה מאד בהטסת המטוס וצבר לדבריו כ-2500 שעות טיסה, ובימים אלה עומד לפני מבחני ATPL על 757-767. לבקשתי, הסכים הבחור לכתוב מעין "ספר מטוס" מקוצר, והמטפל בהפעלת מערכות שונות, תכנות FMC , וכל נושא שיכול לעזור לטירונים ולמתקדמים כאחד..... פניתי לשני חברים נכבדים בקהילה ולא זכיתי לתגובה כלשהי מסיבות השמורות עימם, כאשר גם "לא" מקובלת עליי. לכן אני פותח בזה את השרשור לכל מי שיש לו בקשה, רעיון, הצעה לשיפור, בקיצר: תכנית כבקשתכם....... אני מבקש לתמצת את הדברים ולעשות זאת בקלילות ומהירות כדי שיהיה לזה אפקט חיובי מבחינת החטיבה שלנו ונכונותו של הבחור, בהתחשב במגבלות משפחתיות ומקצועיות שלו. אז קדימה, שבו והקדישו כמה דקות מחשבה חיובית. את תגובותיכם שילחו לתיבת הדו"אל הפרטית שלי : tayas42@gmail.com. תודה על ההקשבה ותשומת הלב. יום נעים ושבוע טוב.
אורח פורסם מאי 27, 2007 דיווח פורסם מאי 27, 2007 :oops: פאק שלי.., זה לא שלא השקעתי במחשבה איזה מדריך היתי רוצה לראות. הבעיה של LVLD עשו עבודה טובה גם בנושא המדריכים ולכן קשה לי לחשוב על מה שלי אישית חסר. הדבר שכרגע אני מתחיל להכנס אליו זה Non Normal למיניהם. זאת בעקבות האלימות הפיזית שה FSP מכניס לטיסות שלי בזמן האחרון. (ציפור במנוע שמאל מייד לאחר המראה על D1F ועף לי חלון בהמלך טיפוס לגובה שיוט :roll: ) יהיה מעניין לקרא חומר בנושא זה. שוב מתנצל על חוסר התגובה, היה בתיכנון אבל לא בוצע בגלל סיבות שונות ומשונות.
Ben Cohen פורסם מאי 27, 2007 דיווח פורסם מאי 27, 2007 כל הקטע של תיכנון טיסה, מהרגע שיודעים מה היעד ועד שנכנסים למטוס. כולל כל ההכנות למיניהן. תמסור לו תודה בשם כולנו שהסכים להשקיע מזמנו ולכתוב לנו.
AaronDagan פורסם מאי 27, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 27, 2007 חברים, מכיוון שלא פרטתי במסר הראשון שלי, הנה הסבר: ראשית, הכוונה לכתוב שיעורים קצרים (או בעברית יפה "מערכי הדרכה") על מערכות שונות ב-767, תפעולן הנכון והבנת תפקודן. אין הכוונה לשכתב את ספר ההדרכה הבסיסי של LVLD. שנית, המטרה העיקרית שלשמה נכנסתי לעניין הינה לאפשר ליותר חברים להפעיל את המטוס והמערכות שלו - ואני ביניהם. מתוך ידיעה על הצלחת הפרוייקט המשותף עם אל על בקטע של התוכנה, מדוע לא לנסות גם כן? אז זהו, תחליטו מה טוב לכם ובמה אתם מוכנים להשקיע כדי להתמקצע...... ועוד משהו לפני פיזור: החומר יהיה בשפה האנגלית. תודה לכולכם ומצפה לקבל היזון חוזר בהקדם כדי לא למשוך את זה יותר מידיי. משהו כמו שבוע מהיום.
E.Z פורסם מאי 27, 2007 דיווח פורסם מאי 27, 2007 לדעתי לטייס במטוסים האלה על סימולטור הכי קשה להבין את מערכת האוטומציה- המדריך של LDS לא מפרט מספיק
AaronDagan פורסם מאי 28, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 28, 2007 תודה אלעד על תרומתך לעניין. הערתך לעניין "אוטומציה" תילקח בחשבון. יום טוב.
mickey lip פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 לדעתי לטייס במטוסים האלה על סימולטור הכי קשה להבין את מערכת האוטומציה- המדריך של LDS לא מפרט מספיק גם לא על סימולטור, אוטומציה זה החלק הכי קשה להבנה עבור כל טיס. עיין ערך- קורס הכנה לסימולטור אלעל. לוקח הרבה זמן וניסיון להכיר את כל האוטומציה על בוריה.
ha5mvo פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 גם לא על סימולטור, אוטומציה זה החלק הכי קשה להבנה עבור כל טיס[/[quoteלמה בדיוק אתה מתכוון ב"אוטומציה"? FMC?
אורח פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 גם לא על סימולטור, אוטומציה זה החלק הכי קשה להבנה עבור כל טיס[/[quoteלמה בדיוק אתה מתכוון ב"אוטומציה"? FMC? הכוונה באוטומציה זה להבין את המודים השונים שהמטוס טס בהם כשה AP מחובר, לדעת לקרא FMA ולדעת לצפות ולהבין את המצב שבו המטוס כרגע טס לדוגמא שאם אני ב ALT HOLD ומשנה גובה ב MCP, לצפות ל V\S ולהבין מה זה בעצם אומר שהמטוס שלי ב V\S. מקווה שהצלחתי מעט להבהיר את הנושא (קצת מסטול ועייף אחרי משמרת ארוכה במפעל RND ... צפו להפתעות בנושא :wink: )
ha5mvo פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 כן, רק מה יש פה להבין? צריך לדעת מה קורה כשלוחצים על כפתור א או כפתור ב. (בקיצור - הפעלה) הבנה דווקא צריך, אם למטוס שלך אין טייס אוטומאטי, נווט אוטומטי ומהנדס אוטומטי
אורח פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 כן, רק מה יש פה להבין? צריך לדעת מה קורה כשלוחצים על כפתור א או כפתור ב. (בקיצור - הפעלה) הבנה דווקא צריך, אם למטוס שלך אין טייס אוטומאטי, נווט אוטומטי ומהנדס אוטומטי תגיע לארץ, 5 דקות במאמן שאלעל ואני מראה לך שגם ללחוץ על כפתורים צריך לדעת ולהבין... נכון מיקי
ha5mvo פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 תגיע לארץ, 5 דקות במאמן שאלעל ואני מראה לך שגם ללחוץ על כפתורים צריך לדעת ולהבין...נכון מיקי עכשיו אתה נזכר?? איפה היית בפברואר??
אורח פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 תגיע לארץ, 5 דקות במאמן שאלעל ואני מראה לך שגם ללחוץ על כפתורים צריך לדעת ולהבין...נכון מיקי עכשיו אתה נזכר?? איפה היית בפברואר?? מתי שתירצה, תן צלצלו, אימייל PM WE ותזכה לסיור אישי במתקן
AaronDagan פורסם מאי 28, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 28, 2007 סוף-סוף יש גלים בבריכה......... תהיו רציניים ותחשבו מה ואיך ולא למה........ אוטומציה או לא, כל אחד שינהג - תרתי משמע - כפי רצונו, רק מה: תעשו את קצר וזריז. תודה.
mickey lip פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 סוף-סוף יש גלים בבריכה......... תהיו רציניים ותחשבו מה ואיך ולא למה........ אוטומציה או לא, כל אחד שינהג - תרתי משמע - כפי רצונו, רק מה: תעשו את קצר וזריז. תודה. בגיל שלנו קצר וזריז? בחיית אהרון, תן להינות .... מיכאל, אתה אישית מקבל ממני שיעור פרטי + התעללות במוקאפ באלעל. תביא איתך מגבת לנגב את הזיעה , אחרי רבע שעה של טיסה אתה תתחיל לדבר אצלי מטוסית מדוברת. רבים מבין טייסינו המהוללים עברו את זה , אין סיבה שאתה לא תחטוף קצת תסביר לו אהרון, הוא בטוח שהוא מבין אוטומציה.
AaronDagan פורסם מאי 28, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 28, 2007 מיקי, ידידי, בגיל שלנו קצר וזריז? בחיית אהרון, תן להינות ...." למה שלא תדבר בשם עצמך? אנחנו נהנים ועוד איך...... :mrgreen:
Opher Ben Peretz פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 כן, רק מה יש פה להבין? צריך לדעת מה קורה כשלוחצים על כפתור א או כפתור ב. (בקיצור - הפעלה) הבנה דווקא צריך, אם למטוס שלך אין טייס אוטומאטי, נווט אוטומטי ומהנדס אוטומטי מיכאל, הבעייה חמורה מאוד. מצ"ב תמצית מחקר מדעי שפירסמתי כבר המצביע על כך שטייסים מוסמכים מכל קשת רמות הניסיון יושבים כמעט אפתיים לנוכח למשל ירידה מ-G/S. יש להם, עם כל האוטומציה ושיפור אינטגרציית תצוגות, רוויה קוגניטיבית. MODERN FLIGHT DECK AUTOMATION: PILOTS’ MENTAL MODEL AND MONITORING PATTERNS AND PERFORMANCE N. Sarter1, C. Wickens2, R. Mumaw3, S. Kimball3, R. Marsh2, M. Nikolic1, and W. Xu4 1 The Ohio State University, Department of Industrial and Systems Engineering and Institute for Ergonomics, Columbus, OH 2 University of Illinois at Urbana-Champaign, Department of Psychology and Institute of Aviation - Aviation Research Lab, Savoy, IL 3 Boeing Commercial Airplane Group, Aviation System Safety, Seattle, WA 4 Intel, Sacramento, CA Substantial empirical evidence from surveys and simulator studies indicates that “glass cockpit” pilots sometimes lose track of the status and behavior of automated flight deck systems and, as a result, experience “automation surprises.” A number of related factors are assumed to contribute to these problems, including the nature of current automation feedback and gaps and misconceptions in pilots' understanding of the automation. To date, most research on pilot-automation interaction has focused on subjective accounts and on performance outcome measures. Little is known about underlying processes, including how pilots monitor the automation and at what stages their information processing tends to break down. To fill this gap, a simulator study was conducted where twenty 747-400 pilots flew a routine one-hour flight on a fixed-base 747-400 simulator. Several scenario events were introduced to assess pilots’ monitoring behavior and their awareness of automation status and behavior. Throughout the scenario, behavioral and performance data as well as eye fixations were recorded. After the scenario was complete, pilots' mental model of the automation was probed based on a predefined set of questions. Overall, the findings from this research confirm that pilots experience considerable problems with monitoring the automation on modern glass cockpit aircraft. There is considerable diversity across pilots in terms of the frequency, duration, and pattern of scanning automation indications. Also, during the debriefing, pilots revealed significant gaps in their understanding of some of the automation features. The results from this study – both in terms of process and outcome measures – will be discussed in terms of their implications for improving training and design for effective pilot-automation collaboration.
jambo7 פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 גם סוג של תגובה אני מקווה שהבא בתור יהיה ה-747 והוא ראוי לזה
Moshe Mizrahi פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 תקנו אותי אם אני טועה בכמה אתה מוכר אותך? :mrgreen:
ha5mvo פורסם מאי 28, 2007 דיווח פורסם מאי 28, 2007 תביא איתך מגבת לנגב את הזיעה , אחרי רבע שעה של טיסה אתה תתחיל לדבר אצלי מטוסית מדוברת. אהה..מתנצל על הבורות, אבל מה זה המוקאפ הזה? (קוקפיט ביתי??) מיכאל, הבעייה חמורה מאוד. מצ"ב תמצית מחקר מדעי שפירסמתי כבר המצביע על כך שטייסים מוסמכים מכל קשת רמות הניסיון יושבים כמעט אפתיים לנוכח למשל ירידה מ-G/S. יש להם, עם כל האוטומציה ושיפור אינטגרציית תצוגות, רוויה קוגניטיבית. אם כך, חלק ניכר מהבעיה הוא ליקויים בתכנון המערכת או נהלי העבודה
אורח פורסם מאי 29, 2007 דיווח פורסם מאי 29, 2007 מטרת האוטומציה היא להקל על עבודת הטייסים, ומכאן שלטוס עם אוטומציה אמור להיות פשוט יותר מאשר לטוס ללא אוטומציה. אם האוטומציה לא משיגה מטרה זו, הרי שהיא לא עושה את עבודתה. היות וכבר מעל 50 שנה טסים במטוסי הנוסעים הגדולים פחות או יותר רק עם אוטומציה, אני מניח שהיא כן עושה את עבודתה. אז אני לא אומר שלא צריך ללמוד ולהבין אותה היטב, הדבר קריטי לבטיחות הטיסה. אבל עדיין - ועם כל הכבוד - מדובר פה בלימוד תוכנה ייעודית פשוטה יותר מאקסל. הבעתי כבר את דעתי בנושא בעבר - אני חושב שהסיבה האמיתית שעדיין קיים טייס במטוסי נוסעים היא פסיכולות ולא טכנולוגית.
Opher Ben Peretz פורסם מאי 29, 2007 דיווח פורסם מאי 29, 2007 אם קברניט שטס על המטוס 15 שנה כמו גם טייס שהוסמך עליו לפני חצי שנה לא יודעים מה משמעות הודעות PFD או נותנים למטוס לרדת מתחת GS ולא מגיבים, האוטומציה אולי עובדת אך לטייס אין תמונה מספקת להטיס את המטוס. זהו מצב שבפירוש אינו קיים ללא אוטומציה, כך שהתמצאות הטייס במצב המטוס דועכת בעקבותיה. המאמר יועלה לספריה בקרוב, אך להבנת מסקנותיו מספיק לקרוא את התמצית שפירסמתי, היא קוראת לילד בשמו. בואינג בתהליכי שינוי התצוגות בדיוק עקב כך ואני צופה כי תבוא לידי ביטוי כבר ב- B747-8 ו- B787. מטרת האוטומציה היא להקל על עבודת הטייסים, ומכאן שלטוס עם אוטומציה אמור להיות פשוט יותר מאשר לטוס ללא אוטומציה.אם האוטומציה לא משיגה מטרה זו, הרי שהיא לא עושה את עבודתה. היות וכבר מעל 50 שנה טסים במטוסי הנוסעים הגדולים פחות או יותר רק עם אוטומציה, אני מניח שהיא כן עושה את עבודתה. אז אני לא אומר שלא צריך ללמוד ולהבין אותה היטב, הדבר קריטי לבטיחות הטיסה. אבל עדיין - ועם כל הכבוד - מדובר פה בלימוד תוכנה ייעודית פשוטה יותר מאקסל. הבעתי כבר את דעתי בנושא בעבר - אני חושב שהסיבה האמיתית שעדיין קיים טייס במטוסי נוסעים היא פסיכולות ולא טכנולוגית.
3dude932 פורסם מאי 29, 2007 דיווח פורסם מאי 29, 2007 את מי אני מזמין לארוחה בשביל הזדמנות לקרוע ת'מוקאפ?
AaronDagan פורסם מאי 29, 2007 מחבר דיווח פורסם מאי 29, 2007 שלום כולם. לאור מה שאני קורא למעלה יש לי הרושם שהדברים קצת יוצאים משליטה ומאבדים פרופורציות. למי שכבר הספיק לשכוח -הנושא שלמענו נפתח השירשור הוא לימוד ה-767 של LVLD . כל דיבור אחר לא שייך לעניין ואתם מתבקשים להמנע מכך. מי שיש לו מה לומר בנושא - שיעלה ויאמר בהקדם. אני מקציב שבוע בלבד לתגובות-בקשות-הצעות-רצונות וכדומה, רלבנטי ל-767 בלבד !!! :mrgreen: תודה לכם על ההקשבה ותשומת הלב....
Opher Ben Peretz פורסם מאי 29, 2007 דיווח פורסם מאי 29, 2007 לאחרונה ייצרתי קשר נחמד עם בחור שהתמחה מאד בהטסת המטוס וצבר לדבריו כ-2500 שעות טיסה, ובימים אלה עומד לפני מבחני ATPL על 757-767.לבקשתי, הסכים הבחור לכתוב מעין "ספר מטוס" מקוצר, והמטפל בהפעלת מערכות שונות, תכנות FMC , וכל נושא שיכול לעזור לטירונים ולמתקדמים כאחד..... לפני שהוא מתחיל, כדאי שיעיין בקיים ועומד לרשות רוכשי המטוסים. קיימת כמות כזו של ספרים המתארים: מבנה ותפעול מערכות (EICAS - חמישים עמוד), תהליכים רגילים, תהליכים לא-רגילים (70 עמוד), מגבלות, ביצועי המראה טיסה ונחיתה, טיסות הדגמה ומה לא עבור הדגמים השונים. אולי הוא יצליח לאתר משהו חסר לטייס סימולטור, אני לא ממש הצלחתי.