עבור לתוכן
OmriSoudry

קורס פיקוח - אז מה היה לנו

Recommended Posts

פורסם

אהלן אנשים, חזרנו (אני וליאב) מ-21 יום ראשונים בקורס פיקוח טיסה ורציתי לשתף אתכם במה שהיה לנו עד עכשיו (כמובן מבלי לעבור על בטחון מידע וכאלה, או לפחות לנסות שלא :roll: ). ולכן הכנתי סדרה של 5 פרקים שתעקוב אחרי הקורס...סתאאאםםם...ולכן החלטתי לכתוב לכם מהתחלה מה היה...

יום ראשון, ה-13.5, 09:00.

אני יורד בתחנה המרכזית באר שבע עם 2 (!!) התיקים הגדולים שלי, ופוגש שם את ליאב (מר IFS) ואת נוי (חבר מהטירונות), ויחד אנחנו נוסעים למחנה נתן - נקודת המפגש של הקורס שלנו. במחנה נתן אנחנו מחכים לפגוש עוד אנשים, עד שהם סוף סוף התחילו להגיע. ב-10:30 המפקדים שלנו העלו אותנו לאוטובוס בדרך לעובדה.

קורס פיקוח טיסה 86 יוצא לדרך: אני, ליאב, נוי, אורי, ברק, גיא, רועי, עידן, גיל, מור, ניב, נועה ק., נועה ב., אמילי, לירון, ליהי ולירן. (ואני עוד חשבתי שאני בחיים לא אזכור את השמות של כולם משום מה...). עצירה קטנה במצפה רמון כדי לאכול והאוטובוס המשיך דרומה. אני רק זוכר שנרדמתי וכשהתעוררתי היינו 5 דקות נסיעה מהמקום שיהפוך בשבועות הקרובים לבית החדש שלנו - בסיס חיל האוויר עובדה.

שבוע ראשון

השבוע התחיל בשיחות די משעממות של מפקדים, קצינים וכו' על משמעת, חוקים, וכל זה. בין לבין קיבלנו הרבה חומר ללמוד, שקשור בחיל האוויר (מן הסתם חח :D ), כי כבר למחרת היה לנו מבחן עליו! מתי לומדים? בזמן ה-"ל.ע" - זמן למידה עצמית שמקבלים כדי לחזור על החומר. כשסיימנו את החומר המשעמם הזה, עברנו ללמוד על מושגים בסיסיים בפיקוח טיסה. אגב, שלא תטעו, 90% מקוראי הודעה זו מכירים את המושגים האלו כבר. ב-21:00 בערך היום ממש התקרב לסופו, וכמו בכל יום המפקדים אמרו לנו משהו בסגנון "60 שניות פתחתם לנו ח' מחוץ למבנה". 60 שניות מאוחר יותר (כי אנחנו ילדים טובים :P ) קיבלנו את המפקדים ב"הקשב" רק כדי שהם יבשרו לנו שאנחנו יוצאים למסע!!

המסע

------

תוך כמה שניות הגיעה קצינת המסלול (החמודה) שלנו עם בוץ בידיים, חיוך נבזי על הפנים, והתחילה למרוח את כולנו בבוץ בזמן שאנחנו מסודרים ב-2 טורים. המטרה: "מסע" בהליכה של שעה וחצי (ככה אמרו המפקדים). התחלנו ללכת עם סטיקלייטים ב-2 טורים על אדמה. 5 דקות...10 דקות...20 דקות...עכשיו ממש היינו רחוקים, אבל התחלנו לראות אורות פתאום על הקרקע לפנינו. לפתע אחד המפקדים צעק לנו "פיקוח - שימו לב למסלול שאנחנו חוצים כרגע!". כולם התפעלו והמשיכו ללכת. כמה דקות מאוחר יותר, והיינו מול מגדל הפיקוח של עובדה!

המפקד: פיקוח, 30 שניות פתחתם ח' מול המגדל!

רצנו, הסתדרנו ופתחנו ח' לתפארת מדינת ישראל, עם הפנים למגדל. אחד המפקדים פתאום הרים את הסטיקלייט למעלה. ראינו 2 דמויות במרפסת של מגדל הפיקוח כשלפתע...

בום! - זיקוק תאורה אדום נורה מכיוון המגדל ישר מעלינו!!

המפקדים צעקו: קורס פיקוח 86 - רשאים להמריא!!

כולנו מחאנו כפיים והתלהבנו, ואז המפקדים הרצו לנו כמה שהקורס שלנו יותר טוב ונפרד משאר הקורסים האחרים, וחילקו לנו את התגיות של הקורס שלנו (שאיתם הולכים כל עוד אנחנו בשטח עובדה).

לאחר מכן חזרנו חזרה למגורים (יש בניין מגורי בנים ובניין לבנות למי שמתעניין).

השבוע המשיך עם עוד חומר על פיקוח טיסה (החומר מועבר בצורה ממש מעניינת - כל כך מעניינת שאפילו רשמתי חלק מהיציאות המצחיקות שאמרו לנו שם כדי שאני לא אשכח), הקרנת סרט תדמית לפיקוח טיסה (זה בלתי מסווג ואני מקווה שיש להם עותק להביא לי לפרסם לכם) ונגמר בנוהל שבת (מי שלא יודע, מכניסת השבת ועד צאתה פשוט לא עושים כלום, מה שגורר הרבה משחקי טאקי עם הבנות - עידו, שתוק). בשבת בצהריים נתנו לנו זמן ביקורים כדי להיפגש עם המשפחה..

שבוע שני

עוד קצת מבחנים, עוד חומר על פיקוח טיסה, יום עבודות רס"ר והשבוע נגמר שוב בנוהל שבת. אבל הפעם עם הפתעה קטנה...שעה בריכה!!!

יום שבת, ה-26.5, 09:50, הבנות כבר בחוץ מחכות לנו. ב-10:00 כבר נכנסו למתחם הבריכה ולפתע הכל משתנה. במקום מדים, צבא וחול פתאום יש...חיים! פתאום כולם על אזרחי, הכל מסביב ירוק (מדשאות ועצים), בריכת שחייה לקטנים, בריכת שחייה רגילה, מגלשה לבריכה, ומוזיקה ברמקולים. גן עדן במרכז עובדה!

שבוע שלישי

לשבוע הזה חיכינו מהיום הראשון. למה? כי זהו שבוע סיפוחים. מה זה אומר? שהמפקדים עושים הגרלה ומשבצים אנשים מהקורס במגדלי חיל אוויר ברחבי הארץ (מהדרום לצפון) כדי שיגורו במשך 3 ימים במגדלים האלה. יום ראשון עבר והגיע יום שני - היום שבסופו נדע לאן אנחנו משובצים בסיפוחים. עם הרבה מתח התחילו המפקדים להקריא: ליאב - נבטים, עומרי - חצור...

אני: יששששששששש!!! :lol::D

החיים במגדל חצור

יום שלישי, 13:00 בערך, הגעתי עם גיל (הבחורה מהקורס שלי שבאה איתי לחצור) לחצור, נכנסנו בש.ג עם 3 התיקים שלי (כן, אני יודע שפתאום יש עוד אחד, זה כי ההורים שלי הביאו לי עוד אחד :P ) ו-2 התיקים שלה, וחיכינו שיבואו לקחת אותנו למגדל. 10 דקות המתנה, וכבר ישבנו ברכב שנוסע למגדל (כמובן דרך כל המסלולים ובתיאום עם המגדל).

היום הראשון במגדל היה מן יום הכרות כזה עם הפקחים, מבנה המגורים, והמגדל. באותו יום הקלטתי את הATIS, הייתי קצת בעמדת הטלפונים וראינו מס' המראות ונחיתות של מטוסי קרב, של הרקולס ועוד... בערב עזרתי לאחד הפקחים עם רעיון - לחבר את ה-DVD למקרן של חדר ההדרכה, לחבר רמקולים, ולהנות מ-Star Wars 3 במסך גדול, עם כורסאות כמו בקולנוע. אחרי שעה של התרוצצויות סיימנו לחבר, הלכנו למטבח להכין פופקורן, קראנו לכל מי שלא מפקח ורוצה, וראינו את הסרט.

היום השני במגדל היה די יבש. קמתי ב-7:30 בבוקר, הלכנו לתדריך בוקר, אכלנו ארוחת בוקר, ועלינו לקומה. אבל מה שלא ידענו, זה שהאובך בא כדי להישאר. את היום העברנו במשחקי ששבש, צפייה באיזו תכנית על חוסר שינה, עבודה על המטלות שקיבלנו לעשות (שלא תחשבו שעושים רק כיף בקורס :D ), ובעיקר הרבה טלפונים לא חשובים לשאר החברים במגדלים האחרים לשאול מה שלומם, או לטייסת הרקולסים כדי לשאול כמה אנשים נכנסים בהרקולס (חחחח שיעמם לנו, מה אתם רוצים.. :P ).

היום השלישי היה בעצם היום. קמנו בבוקר, שוב תדריך בוקר, ארוחת בוקר, ואז פתאום מישהו משדר על תדר החירום: "נטישה! נטישה! נטישה!". את הסיפור הזה אתם כבר מכירים :roll: . עקבתי אחרי האזור הזה במסכים לאחר מכן, ומדי פעם ביצענו שיחות כדי לברר מה שלום הטייס. מאוחר יותר ירדנו לסיור בטייסת 101 (איציק :wink: ) - אין מה לומר פרט ל...כמה כסףףף!! יש להם בחדר תדריכים כורסאות שנראים כאילו נלקחו מסינמה סיטי, עם מקומות לכוסות שתיה, ובנוסף איזה 5 מסכים גדולים ומסך נגיעה ששולט על כל התאורה והמקרנים בחדר. משהו הזוי.

ב-13:00 בערך כבר היינו מחוץ לבסיס ונגמר!

את החיים במגדל אפשר רק לסכם כ-כיף אחד גדול. ממש זריקת רעל עצבנית שגורמת לרצות לסיים כבר את הקורס ושכל אחד יגיע למגדל שלו. אם קשה לכם לדמיין איך זה, פשוט תחשבו איך זה לקחת קבוצה של 20 בנים ובנות צעירים, לשים אותם במתחם מגורים מבודד (המגדל כל כך מרוחק משאר הבסיס שצריך רכב שיביא אוכל מהחדר אוכל למגדל בוקר צהריים וערב) שכולל סלון, מטבח, חדר אוכל, חדרי שינה, מקלחות, שירותים ומגדל פיקוח אחד. בקיצור, מה שיוצא לכם זה מן גרסא הזויה של "פרוייקט Y" :D .

רק למען הסר ספק, בזמן הפנוי הפקחים לא רואים טלוויזיה או דברים כאלה. הם כל הזמן לומדים להסמכות הבאות שלהם, עושים אחד לשני סימולציות, ושאר מטלות אחרות. ואז הם רואים טלוויזיה :) .

- הקורס יסתיים ביום חמישי עוד 4 שבועות מהיום -

זהו, אז תכף ליאב יחזור מתל אביב ויספר לכם מה היה לו (ליאב לא לשכוח בטחון מידע) ויוסיף על כל מה ששכחתי. ביום ראשון אנחנו בסיור במוזיאון חיל האוויר בחצרים ולאחר מכן עוד 3 שבועות של...פיקוח טיסה שמונים ושש - הקורס הכי שווה שיש! 8)

פורסם

מדהים. קראתי והשתוקקתי.

גם אני בצו ראשון אמרתי שאני רוצה להגיע לשם.

מה הנתונים שצריך?

אין לי פרופיל קרבי, ואני עוד לא יודע מה הקב"א שלי (קיבלתי עוד זימון לועדה רפואית)

צריך קב"א ודפ"ר גבוהים? ואיזה פרופיל צריך ?

פורסם
מדהים. קראתי והשתוקקתי.

מה הנתונים שצריך?

אין לי פרופיל קרבי, ואני עוד לא יודע מה הקב"א שלי (קיבלתי עוד זימון לועדה רפואית)

גל חמוד, לקרוא דביקים!

http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=16117

פורסם

אחח, איזה כיף להיזכר בימי עובדה המאושרים!!!!

שמח לשמוע שאתם נהנים. אני מקווה שמגורי בנים עדיין בבניין הסמוך למגורי הבנות ושקיבלתם חדר שפונה לכיוון הנכון.... :wink: :P

בחצור יש אחלה "וילה" לפקחים, אבל גם בשאר המקומות התנאים לא רעים.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה בהמשך!

סופ"ש מהנה!

אריק

פורסם
מדהים. קראתי והשתוקקתי.

מה הנתונים שצריך?

גל חמוד, לקרוא דביקים!

http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=16117

תודה תודה רבה !!!!! עזרת לי מאוד! ורוממת לי את המצב רוח ! 8)

פורסם

יפה מאד.... שיהיה בהצלחה חיילים!

מבחינה גופנית עושה רושם שלא הולך להיות קשה מדי - אבל מכל הבחינות האחרות זה נשמע מאתגר מאד!

פתחו שעון ....30 שניות שניכם מסודרים בשלשות!! :lol:

תצליחו!!!

פורסם

שתבינו, אני נכנס לי למסנג'ר ורואה את הודעת הכותרת של סודרי "בבית אחרי 3 ימים במגדל"... מה יחשוב אדם נורמלי? מסכן החיל הזה, קורעים אותו בשמירות ומגדלים, 3 ימים במגדל זה ממש לא כיף, טוב שחזר לחופש... ואז אני רואה את התמונה שלו עם האוזניות... :lol:

מנייקים...כל היחידה הזאת מנייקים :lol:

תהנה סודרי ובהצלחה :!:

פורסם

נו...כמו שאומרים...ב* *ונות(חיל האוויר למי שלא הבין)....ורק אנחנו הירוקים אוכלים אותה...

תאמין לי חבל שלא נולדתי לפני 18 שנה...ככה הייתי הולך להיות פקח מפה...יאללה...מקנא בכם חבר'ה!!!(למרות שאני לא פקח)....

אגב מה שלום הטייס הבנתי הוא נפצע קל וזה(היום בבוקר בעיתון)

פורסם

רואה, בסוף הכל מסתדר :)

רק חבל שהקורס שלי היה בלי מסע ובלי סיפוחים :? בלאי...

העיקר שאתם נהנים :wink:

מקווה לבוא לסמלץ אותכם/או להעביר לכם הדרכה בקרוב :lol:

תמשיכו להשאר צעירים :mrgreen:

פורסם
יפה סודרי וליאב.

שיהיה לכם בהצלחה והכי חשוב-תהנו.

כל הכבוד לפקחי VATIL שלאט לאט משתלטים גם על הפיקוח בחיל האויר.

גאים בכם.

צריך לארגן איזה חד"ב שם, אחרי שתהליך ההשתלטות יושלם. :mrgreen:

כל הכבוד חבר'ה, בהצלחה בהמשך.

פורסם

עומרי\ליאב זה מה שאתם עושים שאני טוחן שמירות בסיסיות ויש צבע אדום\סגול\בורדו\טורקיז (מה שאתם רוצים) אהה? שאני קופץ להגנת מחנה כמו פראייר ואתם בנתיים בבריכה בסבבה שלכם, משחקים טאקי עם הבנות של עובדה בזמן שאני משחק עם הג'וקים הג'בארים של עזה מי ממצמץ ראשון :lol: תתביישו לכם יקקות אבל אל תדאגו עוד מעט אני אתנקם 8):lol:

פורסם
עומרי\ליאב זה מה שאתם עושים שאני טוחן שמירות בסיסיות ויש צבע אדום\סגול\בורדו\טורקיז (מה שאתם רוצים) אהה? שאני קופץ להגנת מחנה כמו פראייר ואתם בנתיים בבריכה בסבבה שלכם, משחקים טאקי עם הבנות של עובדה בזמן שאני משחק עם הג'וקים הג'בארים של עזה מי ממצמץ ראשון :lol: תתביישו לכם יקקות אבל אל תדאגו עוד מעט אני אתנקם 8):lol:

אוהד סיכמנו כבר שאם אתה תיהיה בקורס טייס ואני יהיה בחצרים אז אני אפיל אותך (: אז תפסיק לבכות :D

הקורס עצמו נחמד מאוד, אחלה חבר'ה (חוץ מעומרי :lol: )הקורס ממש לא קשה (למי שבא מVATIL) , החומר מעניין מאוד ויאללה!!! אוטוטו מסיימים (30 יום)

ד"א עומרי לא סיפר לכם, עשינו הדרכה על VATIL לקורס ולסגל, הראנו להם גם את הסרט תדמית של החטיבה שמפורסם באינטרנט של חיל האויר, אחרי זה הם נראו ככה: :shock: (כמובן שהרבה יותר בשוק...) :wink:

פורסם

מה אתה בוכה אני לא מבין?! :x :x כל כך בא לי להרוג אותך שאתה מדבר כך. אבל את זה נשמור לזירת הדוגפייט בפאלקון (היום בלי להבריז) :mrgreen:

עומרי \ ליאב, נשמע תענוג כמעט כמעט ועלתה לי המחשבה אולי ללכת על פיקוח, אבל היא ברחה עוד לפני שהגיעה :mrgreen: אבל לכו תדעו.

תהנו אנשים, ותמשיכו להעביר חוויות 8)

פורסם

שניה לפני שאתה בוכה ככה תמיד תחשוב על מי שטוחן יותר :lol:

וראם אני מאד מקווה שאתה צוחק :) אני כבר 7 חודש בצבא ורק עוד שבועיים מסיים טירונות ואימון מתקדם :shock:

ועומרי לא חידשת לי כלום. (טוב נו אולי זה בגלל שכמעט כל ט"ש אנחנו מדברים :?)

פורסם

מה זה הבית *ונות הזה?!!!!

בריכה, בנות...

אני אכלתי חול בשיבטה, במוצב בין שכם לירדן היו לנו רק מים רותחים (מדבר...) וביציאות לשטח בלילות גם החרמוניות לא היו עוזרות....

:wink: :lol:

בכל מקרה, באמת בהצלחה :!: :)

פורסם

חשבתי שתאריך הגיוס שלך הוא במרץ, אבל כנראה שהוא נדחה...

עכשיו ברצינות: אני שמח שאתם שמחים ונהנים :!: בהצלחה בהמשך.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...