Asaf Brietbard פורסם יוני 6, 2007 דיווח פורסם יוני 6, 2007 שלום לכולכם, צוות חטיבת VATIL התחלף לאחרונה, וכידוע, הותנעו תהליכים רבים לשיפור החטיבה. כולכם כבר טסתם באירועים הנפלאים (ויש עוד הרבה הפתעות על הפרק), פקחים כבר הכירו את קולם הערב של מדריכי הפיקוח כחלק מתנופת ההדרכה בחטיבה. בנוסף, הותנעו תהליכים רבים לשיפור הקשר עם חברי החטיבה, ובכלל זה שיפור האווירה והנהלים בפורום. הערב פורסמו חוקי הפורום החדשים. אני מבקש מכל החברים - ותיקים וצעירים, לקרוא בעיון את חוקי הפורום. מספר נושאים אשר התעדכנו: 1. נהלים לגבי הקפצת הודעות ישנות. 2. נוהל פרסום משמרות פיקוח. 3. חשוב מאוד! - כחלק מגיבוש חברי החטיבה, אנו מבקשים מכולם לכתוב את שמם המלא (שם+שם משפחה) ולא רק שם פרטי, כפי שהיה נהוג עד כה. אנו בטוחים שהכרת שמם של כל החברים, יוביל להורדת המחיצות שהאינרנט יוצר, עובדה שתוביל לקירוב וגיבוש בין חברי הפורום. כמו כן, אנו מיישרים קו עם נהלי פורומי VATSIM שם מופיע שם+משפחה+מספר VATSIM של כל כותב בפורום (אצלנו לא מחויב להוסיף VATSIM ID). בשם צוות החטיבה, אני מבקש מכל אחד ואחד מכם, לשמור על חוקי הפורום, לכבד אחד את השני, ולקרוא ולחשוב על מה שכתבנו - שניה לפני שלוחצים "שלח". צוות החטיבה ואני מאחלים לכולכם קיץ נעים (מתחילים להרגיש את החום) והרבה שעות פיקוח וטיסה ברשת!
ha5mvo פורסם יוני 6, 2007 דיווח פורסם יוני 6, 2007 ראשית הבהרה: אינני אומר את הדברים ע"מ לעורר פרובוקציה, אני פשוט מעוניין להעלות כמה נקודות למחשבה ואינני מכוון את ההודעה לאיש זה או אחר חיפוש מהיר יתן כ 250(!!) "פגיעות" לצירוף כללי\חוקי הפורום... אינני רואה כיצד כל כך הרבה שריקות לעבירה (בין אם ע"י השופטים או ע"י אלו שהחליטו לקפוץ על העגלה) יקדמו אווירה נוחה, "גיבוש" או יעודדו אנשים לתרום ולכתוב... לרוב, התוצאה הסופית היא משקעים ואנטגוניזם מיותר. אתה מוזמן להקליק על הקישור המופיע בתחתית ההודעות שלי.תמצא שם את אחד הפורומים הידידותיים ביותר! לא תמצא ולו שרשור אחד תחת הכותרת "כללי הפורום", וראה זה פלא, מעולם לא נאלצתי לנעול שרשור או למחוק הודעה. ישנו הסכם בלתי כתוב שבו המנהלים משתדלים לא להתערב, והמשתמשים יודעים להלך בין הטיפות כאשר העניין מגיע לנושאים "רגישים" או לכבד איש את רעהו ללא הצורך באכיפה חיצונית. יתרה מכך, את חלקם של החברים שם (גם הוותיקים) אני מכיר רק על פי הניק, אינני סבור שאיכות ההודעה מושפעת מכך שבתחתיתה מתנוסס "מוישה" או "יענקל". אם ישנם כאלו שנוח להם , מסיבה זו או אחרת, להשאר אנונימיים - מדוע לשלול מהם את הזכות לכתוב? אם לחזור לקלישאה, הרי עודף שריקות וכרטיסים לא רק שפוגע באיכות המשחק אלה גם לרוב אינו גורם למשחק להיות הגון יותר.
Asaf Brietbard פורסם יוני 6, 2007 מחבר דיווח פורסם יוני 6, 2007 מיכאל שלום, המטרה בחוקי הפורום היא לא "לשרוק לפאולים", אלא להסביר את חוקי המשחק. שלא כדוגמת פורומים אחרים, כאן פעילים חברים בחתך רחב של גילאים, ידע, נסיון וחינוך. אנו מנסים ליישר קו ככל הניתן, כדי לקרב את כולם. לאור העובדה שבעבר דברים יצאו משליטה, ואנשים, לצערי, לא ידעו (או רצו) להלך בין הטיפות, הוחלט לשמור על צביון הפורום באמצעות חוקים בסיסיים. בתור אחד שאוהב לראות את הצד הלא ריק של הכוס, אני עושה חיפוש אחר, ורואה מאות הודעות בשבוע במגוון רחב של נושאים, והמשותף להם הוא האהבה לטיסה. דווקא אותן הודעות שחיפשת - לא מעידות על הכלל, לדעתי. ובאופן כללי, הייתי מעדיף לקבל דיעות קצת יותר "ספציפיות" (או בעברית- ביקורת בונה). ספרו לי (או לבן צוובנר - רכז חברים) מה מפריע או מעצבן, ואנו נשתדל לתקן ולעזור. אינני מכוון באמירה זו אליך מיכאל- רבים לעיתים נהנים לזעוק, ולא רואים את הצד האחר - היפה שקם ומתפתח כאן.
Ilan Jonas פורסם יוני 7, 2007 דיווח פורסם יוני 7, 2007 אסף ענה מדוייק אבל אוסיף בכל זאת. ראשית, הביקורת שלך מיכאל מעניינת אותי יותר מביקורות אחרות שהושמעו - ביקורת של אדם לאחר שנערכה לו הודעה היא לא אובייקטיבית ולרוב לא מלמדת אותי הרבה לטווח ארוך (אם כי גם היא נלמדת באופן קבוע). דווקא לשמוע ממך זה מעניין, כי למיטב זכרוני מעולם לא עברת כהוא זה על חוקי הפורום, כלומר אתה בא מכיוון אובייקטיבי לגמרי. ובכל זאת - אי אפשר להשוות את הפורום שהבאת לפורום שלנו. רבים הביאו בתור דוגמא פורומים לא מקבילים באופיים וזה פשוט לא נכון. הפורום שלך אומנם עם יותר חברים רשומים, אבל כמדומני פחות פעיל, פונה לקהל מסויים (לא כולם יכולים עם האוירונים שלכם...) ובעיקר עוסק בנושאים תחומים היטב. אה והוא גם אירופי ולא מזרח תיכוני :roll: . הוא גם לא פורום רשמי של ואטסים ולא כפוף לכללי הרשת. השוואה נכונה יותר תהיה לפורום המפורסם בתפוז - וההשוואה הזו מדברת בעד עצמה. עוד משהו שצריך לזכור: אנחנו לא מתקנים כאן משהו שפעל טוב - אנחנו מנהלים את הפורום הזה כמה שנים טובות ולומדים מהניסיון כל הזמן. ניסינו עם וניסינו בלי, ואין ספק שיותר טוב עם. את העם אפשר לשפר מעת לעת וזה מה שנעשה כעת. למי שיש רעיונות נוספים מוזמן כמובן להציע. ולסיום, לעניין השמות. הפורום הזה לא אנונימי כדוגמת פורומים אחרים של ואטסים. אני לא בעד איסור מוחלט על כינויים, אבל זו הייתה דווקא דרישה של חברי צוות שתקפו את מערכת החוקים הקיימת. לדעתי זה לא נכון מבחינה "אינטרנטית" ואני מסכים איתך כאן. שם בחתימה מספיק לי בהחלט. אגב, אנונימיות מלאה לא באה בחשבון כחלק מכללי ואטסים (מאחר שהפורום כפוף לכללים אלה ומי שעובר על הכללים עשוי לקבל השעיה מהרשת במקרים חריפים).
yaakovbl1 פורסם יוני 7, 2007 דיווח פורסם יוני 7, 2007 מיכאל כתב בעניין ובטעם טוב אבל אסף רשם את עיקר הדברים: מדובר במגוון גילאים רחב מאוד, משהו כמו 13-70. (אני למשל בן 46). לכל גיל מאפיינים משלו ודרך התנהגות שטבעית לגמרי לאותו גיל אבל אותה התנהגות תהיה חריגה לגמרי אם נשייך אותה לגיל אחר. אתן דוגמא פשוטה מתחום אחר: נהג בגיל צעיר מעדיף בדרך כלל לנהוג במכונית בעלת תיבת הילוכים ידנית. נהג מבוגר (נניח בעשרים שנה מבוגר יותר) יעדיף תמסורת אוטומטית. לשתי האוכלוסיות העדפה אחרת. נסיון חיים, ראייה אחרת, חברה אחרת (חברת צעירים נוהגת אחרת) כל אלה משתקפים גם בפורום שלנו. אסף ער לזה וזה יפה מאוד. רק מה: אני שואל את עצמי האם לפעמים נאמר למישהו בעל תקפיד כאן "שים לב, אתה בן 16 ומדבר עם בן 60. קח את זה בחשבון" לא בכל מקום הייתי חושב שזה אפשרי, אבל כאן דווקא כן. אני מדבר במסנג'ר חברי חטיבה שלפעמים הם בני 1/3 מגילי ומתרשם כל פעם מחדש לטובה. אני עם אילן שהפורום כאן פעיל מאוד הוא גם "ים-תיכוני". אלה הן נקודות חשובות לצורך הבנת ההתנהלות בו. אני אסכם את דעתי בדעה והצעה. דעתי שזהו פורום מיוחד ומעניין באופן יוצא דופן. יש בו זרם מרכזי של נושא ה FS9 אבל עם גלישה למגוון נושאי לווין (שרות צבאי כפקחי טיסה, יכולות עיבוד של שבבי מחשב, מורשת קרב של חיל האויר ועוד כהנה וכהנה) מגוון הגילאים גם הוא בא לביטוי בצורת מחשבות שונות על אותו נושא. הצורה בא מתבטאים החברים היא ראויה ואינטיליגנטית כמעט תמיד וזה יפה מאוד. לפעמים דרך ההתבטאות "לא מי יודע", אבל זה בסדר בהתחשב בגיל הכותב. וההצעה: כאשר ישנה חריגה ממש קיצונית די במודרטור אחד לטפל בעניין. אבל כאשר החריגה גבולית (ובגלל שהגבולות הם "רכים", כלומר תחום אפור) כדאי אולי ששני מודרטורים יתייעצו ביניהם מה לעשות. לעיתים הראשון יאזן את דעת השני ולפעמים הפוך. כי - אין מה לעשות, בעל ההודעה שנמחקה פשוט נפגע! ואם אפשר לצמצם את הפגיעות באנשים, אז עדיף. ובסייפא של דברי אעיר נקודתית: הטופיק שהוביל לדיון כאן- לו רק היה מועבר לחלק אחר בפורום. הכל היה תקין. מה שהפריע לכותב ההודעה היו ההערות שנלוו לההעברה. כך אני משער.
אורח פורסם יוני 7, 2007 דיווח פורסם יוני 7, 2007 מיכאל כתב בעניין ובטעם טוב אבל אסף רשם את עיקר הדברים:מדובר במגוון גילאים רחב מאוד, משהו כמו 13-70. (אני למשל בן 46). לכל גיל מאפיינים משלו ודרך התנהגות שטבעית לגמרי לאותו גיל אבל אותה התנהגות תהיה חריגה לגמרי אם נשייך אותה לגיל אחר. אתן דוגמא פשוטה מתחום אחר: נהג בגיל צעיר מעדיף בדרך כלל לנהוג במכונית בעלת תיבת הילוכים ידנית. נהג מבוגר (נניח בעשרים שנה מבוגר יותר) יעדיף תמסורת אוטומטית. לשתי האוכלוסיות העדפה אחרת. נסיון חיים, ראייה אחרת, חברה אחרת (חברת צעירים נוהגת אחרת) כל אלה משתקפים גם בפורום שלנו. אסף ער לזה וזה יפה מאוד. רק מה: אני שואל את עצמי האם לפעמים נאמר למישהו בעל תקפיד כאן "שים לב, אתה בן 16 ומדבר עם בן 60. קח את זה בחשבון" לא בכל מקום הייתי חושב שזה אפשרי, אבל כאן דווקא כן. אני מדבר במסנג'ר חברי חטיבה שלפעמים הם בני 1/3 מגילי ומתרשם כל פעם מחדש לטובה. אני עם אילן שהפורום כאן פעיל מאוד הוא גם "ים-תיכוני". אלה הן נקודות חשובות לצורך הבנת ההתנהלות בו. אני אסכם את דעתי בדעה והצעה. דעתי שזהו פורום מיוחד ומעניין באופן יוצא דופן. יש בו זרם מרכזי של נושא ה FS9 אבל עם גלישה למגוון נושאי לווין (שרות צבאי כפקחי טיסה, יכולות עיבוד של שבבי מחשב, מורשת קרב של חיל האויר ועוד כהנה וכהנה) מגוון הגילאים גם הוא בא לביטוי בצורת מחשבות שונות על אותו נושא. הצורה בא מתבטאים החברים היא ראויה ואינטיליגנטית כמעט תמיד וזה יפה מאוד. לפעמים דרך ההתבטאות "לא מי יודע", אבל זה בסדר בהתחשב בגיל הכותב. וההצעה: כאשר ישנה חריגה ממש קיצונית די במודרטור אחד לטפל בעניין. אבל כאשר החריגה גבולית (ובגלל שהגבולות הם "רכים", כלומר תחום אפור) כדאי אולי ששני מודרטורים יתייעצו ביניהם מה לעשות. לעיתים הראשון יאזן את דעת השני ולפעמים הפוך. כי - אין מה לעשות, בעל ההודעה שנמחקה פשוט נפגע! ואם אפשר לצמצם את הפגיעות באנשים, אז עדיף. ובסייפא של דברי אעיר נקודתית: הטופיק שהוביל לדיון כאן- לו רק היה מועבר לחלק אחר בפורום. הכל היה תקין. מה שהפריע לכותב ההודעה היו ההערות שנלוו לההעברה. כך אני משער. כאחד שהיה מנהל הפורום הזה בתקופה הרבה יותר קשה, יכול לומר לך בבטחון, שאין הודעה שעומדת בפני עריכה שלא נערכת לפני אחרי או תוך כדי התייעצות בנושא, במיוחד כשמדובר בנושאים רגישים \ גבוליים \ כאלה שעלולים לגרור למלחמת עולם רביעית בפורום. יש פורום ניהול (אמיר שתוק מראש) שבו מנהלי הפורום מתדיינים בנושא. לפעמים יש פלטות, החלקות מעידות איך שלא תקראו לזה, אנחנו והם בני אדם ולא כולם מושלמים, אפילו לא טייסי חיל האויר לדורותיהם. עכשיו לגבי חלוקת הגילאים שעשית לנושא הגיר הידני במכונית. כמו שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, אני מכיר כמה זקנים שלא מסוגלים לחשוב על הילוכים אוטומטים ברכב. לדעתי אין שום קשר לגיל, אני מכיר בני 16 שמתנהגים בצורה בוגרת יותר מכמה בני 50 ומעלה שאני מכיר ולהפך כמובן. קיצר רדו מהנושא הזה, הוא משעמם ולא מועיל לכלום, LDSX יצא, עכשיו צריך לשבור את הראש על FSINN המעפן הזה... נושא הרבה יותר מורכב ממחקו לי הודעה ואיזה בעסה לי (תאמים או שלא, גם לי איזה מנהל פורום לשעבר ערך הודעה .... הנקמה עוד תבוא :mrgreen: ) ...
ha5mvo פורסם יוני 7, 2007 דיווח פורסם יוני 7, 2007 Ilan/Asaf, Its all fairly simple. The guidelines for a civilized manner of discussion can be summarized in a single sentence. Those "guidelines" are pretty universal and would apply to VATIL or some fancy medical forum. IMHO, there's no point in splitting hairs or devising a rule for each possible anomaly (see rules 1&3) Since we ARE in the middle east (if not physically for some), and there's no shortage of " managers" and other ad hoc moderators, surely you can imagine a scenario where the various vigilantes will follow up many posts with endless commentary referring people to the "rules". Didn't check, but I bet the better part of those 250 remarks was not made by the official moderators. Most situations, if they arise, can be handled in a common sensical way Bottom line: the more rules you have - the more the issue of rules would become the main subject... and that in turn will distract Ran from flying his LDS over the hi-res swiss deserts of FSX...
אורח פורסם יוני 7, 2007 דיווח פורסם יוני 7, 2007 שם בחתימה מספיק לי בהחלט זו גם הדרישה היחידה בכללים לדעתי..
Ido Rosenthal פורסם יוני 7, 2007 דיווח פורסם יוני 7, 2007 התיחסות בגוף הציטוט: וההצעה: כאשר ישנה חריגה ממש קיצונית די במודרטור אחד לטפל בעניין. אבל כאשר החריגה גבולית (ובגלל שהגבולות הם "רכים", כלומר תחום אפור) כדאי אולי ששני מודרטורים יתייעצו ביניהם מה לעשות. לעיתים הראשון יאזן את דעת השני ולפעמים הפוך. למה אתה חושב שאנחנו נוהגים אחרת ? ובסייפא של דברי אעיר נקודתית: הטופיק שהוביל לדיון כאן- לו רק היה מועבר לחלק אחר בפורום. הכל היה תקין. מה שהפריע לכותב ההודעה היו ההערות שנלוו לההעברה. כך אני משער. אין שום קשר לדיון הנ"ל, החוקים האלו נוסחו בשבועיים האחרונים
Izik Bakshi פורסם יוני 7, 2007 דיווח פורסם יוני 7, 2007 ,Bottom line: the more rules you have - the more the issue of rules would become the main subject... and that in turn will distract Ran from flying his LDS over the hi-res swiss deserts of FSX... מיכאל העלה נקודה טובה מאוד למחשבה לכל העוסקים בניהול הפורום. ואם כבר אז להלן הצעה, קיים בחוקי הפורום לינק לאתר הדרכת טייסים, אני מציע להחליף או להוסיף את הלינק הבא שלדעתי מאוד רלוונטי לכל חבר חדש שקורא את חוקי הפורום. http://www.vatil.org/vatil/training/pilots/prc.pdf
אורח פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 Ilan/Asaf,Bottom line: the more rules you have - the more the issue of rules would become the main subject... and that in turn will distract Ran from flying his LDS over the hi-res swiss deserts of FSX... Currently Ran is flying his brand new and sparkling (with bloom)LDSX over the desert of Israel :mrgreen:
Amir Paz פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 ברכות על החוקים החדשים. "אמיר שתוק" פינקלס? לא ברור. :| בכל אופן דעתי היא שקודם כל מרוב חוקים לא רואים יער זה נראה קצת ארוך ודוקרני אבל כנראה שזה פשוט מכסה את הכל. אמרתי את דעתי בעבר, ואני יחזור עליה בהזדמנות זו: הפורום ממזמן הפך להיות הכלי המוביל והמרכזי של החטיבה. יצא לי לדון הרבה עם אלו שעסקו ועוסקים בניהולו של הפורום וברור לי ולכם שמדובר בתפקיד מורכב, אבל השאלה - באיזה פרופורציה לוקחים כל דבר. בכל אופן - ניהול פורום=ניהול חטיבה. זו דעתי. בגלל שהמקום הזה פתוח לאירועים רגישים וכבר היו עשרות מצבים שאנשים נפגעו פה בעבר. מן הראוי שהצוות בעצמו יוביל או יהיה שותף בניהול הפורום, ולא קבוצת אחרת המנותקת מהצוות (ברובה). שוב, כמו לנהל הדרכה וכמו לנהל מצבעים יש ניהול פורום. ובגלל הכוח האדיר שיש לכלי הזה - חשוב שצוות החטיבה (כולו) יהיה בעניין. אז לפני שכולם הורגים אותי - זו דעתי בלבד וככה אני מרגיש וחושב. מעבר לזה - בברכת ימים טובים ושקטים יותר לפורום הזה, באמת. בהצלחה!
Ido Rosenthal פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 מן הראוי שהצוות בעצמו יוביל או יהיה שותף בניהול הפורום, ולא קבוצת אחרת המנותקת מהצוות (ברובה). שוב אתה מעלה דברים לא מבוססים, רוב אנשי ניהול הפורום הם חברי צוות של החטיבה, אמנם הם רק מאחורי הקלעים אבל הם שותפים לכל מה שמתרחש ונותנים את דעתם
Amir Paz פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 מן הראוי שהצוות בעצמו יוביל או יהיה שותף בניהול הפורום, ולא קבוצת אחרת המנותקת מהצוות (ברובה). שוב אתה מעלה דברים לא מבוססים, רוב אנשי ניהול הפורום הם חברי צוות של החטיבה, אמנם הם רק מאחורי הקלעים אבל הם שותפים לכל מה שמתרחש ונותנים את דעתם שוב, אני התכוונתי לצוות ככלי ניהול. (לכל הצוות). אני יודע מי מעורב ומי לא. אני מתכוון לזה שיש אנשי צוות חטיבה (קבוצת הניהול של VATIL). שלא מורשים לראות מה קורה בפורום ניהול ולא קשורים לניהול הפורום. עד כאן עובדות :wink: ואז הכנסתי את דעתי היא ש: פורום הוא כלי בעל כוח אדיר ומן הראוי שהוא ינוהל/יובל/יקבל אחוז כזה או אחר של מעורבות מצד כל צוות החטיבה. יכול להיות באמת שלאחרונה חל שינוי בעניין הזה - לא משמעותי, אבל יש מגמה טובה בנושא. בתקופה שלי - לא אני ולא עוד 4-5 חברים (לא סגור כמה בדיוק) לא היינו רואים את פורם ניהול או מעורבים בהחלטות שלו.
אורח פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 ברכות על החוקים החדשים."אמיר שתוק" פינקלס? לא ברור. :| בכל אופן דעתי היא שקודם כל מרוב חוקים לא רואים יער זה נראה קצת ארוך ודוקרני אבל כנראה שזה פשוט מכסה את הכל. אמרתי את דעתי בעבר, ואני יחזור עליה בהזדמנות זו: הפורום ממזמן הפך להיות הכלי המוביל והמרכזי של החטיבה. יצא לי לדון הרבה עם אלו שעסקו ועוסקים בניהולו של הפורום וברור לי ולכם שמדובר בתפקיד מורכב, אבל השאלה - באיזה פרופורציה לוקחים כל דבר. בכל אופן - ניהול פורום=ניהול חטיבה. זו דעתי. בגלל שהמקום הזה פתוח לאירועים רגישים וכבר היו עשרות מצבים שאנשים נפגעו פה בעבר. מן הראוי שהצוות בעצמו יוביל או יהיה שותף בניהול הפורום, ולא קבוצת אחרת המנותקת מהצוות (ברובה). שוב, כמו לנהל הדרכה וכמו לנהל מצבעים יש ניהול פורום. ובגלל הכוח האדיר שיש לכלי הזה - חשוב שצוות החטיבה (כולו) יהיה בעניין. אז לפני שכולם הורגים אותי - זו דעתי בלבד וככה אני מרגיש וחושב. מעבר לזה - בברכת ימים טובים ושקטים יותר לפורום הזה, באמת. בהצלחה! אם לא ברור אז תשתוק בכל זאת :wink:
אורח פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 לא אני ולא עוד 4-5 חברים (לא סגור כמה בדיוק) לא היינו רואים את פורם ניהול או מעורבים בהחלטות שלו. זה אף פעם לא היה עניין של מידור. מי שעוסק בניהול הפורום צריך גישה לפורום ניהול הפורום, ומי שלא, לא. אני לא בטוח שדיונים על האם ומה למחוק יעילים יותר כשיש 10 אנשים מעורבים ולא 3.
Amir Paz פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 לא אני ולא עוד 4-5 חברים (לא סגור כמה בדיוק) לא היינו רואים את פורם ניהול או מעורבים בהחלטות שלו. זה אף פעם לא היה עניין של מידור. מי שעוסק בניהול הפורום צריך גישה לפורום ניהול הפורום, ומי שלא, לא. אני לא בטוח שדיונים על האם ומה למחוק יעילים יותר כשיש 10 אנשים מעורבים ולא 3. לא הזכרתי עניין של מידור. מסכים איתך שברוב הדיונים מה שנקרא "כסף קטן" אין צורך במעורבות של 10 אנשים, מספיק אפילו אחד - ויש הרבה כסף קטן בפורום הזה אבל ישנם נושאים כבדים שמעצבים את פניה של החטיבה וגובלים ברגשות של אנשי החטיבה, וזאת בגלל שלפורום יש מעמד כל כך מרכזי בתחביב הזה, בקהילה הזו. כך שיהיה נכון (או היה נכון אז) לשלב את הצוות בקבלת החלטות או לפחות בהכרות עם הדברים. זה בדיוק כמו לשים מנהל אירועים שהוא לא חבר צוות. זה לא יקרה הרי לעולם. אז אין סיבה שמנהל בפורום יחליט איך לפעול בנושא X רגיש כאשר לא התקבלה דעה משאר הצוות. זו כוונתי.
אורח פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 לא אני ולא עוד 4-5 חברים (לא סגור כמה בדיוק) לא היינו רואים את פורם ניהול או מעורבים בהחלטות שלו. זה אף פעם לא היה עניין של מידור. מי שעוסק בניהול הפורום צריך גישה לפורום ניהול הפורום, ומי שלא, לא. אני לא בטוח שדיונים על האם ומה למחוק יעילים יותר כשיש 10 אנשים מעורבים ולא 3. לא הזכרתי עניין של מידור. מסכים איתך שברוב הדיונים מה שנקרא "כסף קטן" אין צורך במעורבות של 10 אנשים, מספיק אפילו אחד - ויש הרבה כסף קטן בפורום הזה אבל ישנם נושאים כבדים שמעצבים את פניה של החטיבה וגובלים ברגשות של אנשי החטיבה, וזאת בגלל שלפורום יש מעמד כל כך מרכזי בתחביב הזה, בקהילה הזו. כך שיהיה נכון (או היה נכון אז) לשלב את הצוות בקבלת החלטות או לפחות בהכרות עם הדברים. זה בדיוק כמו לשים מנהל אירועים שהוא לא חבר צוות. זה לא יקרה הרי לעולם. אז אין סיבה שמנהל בפורום יחליט איך לפעול בנושא X רגיש כאשר לא התקבלה דעה משאר הצוות. זו כוונתי. ולכן מנהל הפורום הראשי הוא חבר צוות, כך היה תמיד. ונושאים מסוימים הועברו לדיון מול צוות החטיבה ואף אנשים שלא היו חברי צוות, אבל דעתם היתה חשובה ונחשבת קיבלו גישה כדי לשמוע עוד דעות.
Amir Paz פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 לא אני ולא עוד 4-5 חברים (לא סגור כמה בדיוק) לא היינו רואים את פורם ניהול או מעורבים בהחלטות שלו. זה אף פעם לא היה עניין של מידור. מי שעוסק בניהול הפורום צריך גישה לפורום ניהול הפורום, ומי שלא, לא. אני לא בטוח שדיונים על האם ומה למחוק יעילים יותר כשיש 10 אנשים מעורבים ולא 3. לא הזכרתי עניין של מידור. מסכים איתך שברוב הדיונים מה שנקרא "כסף קטן" אין צורך במעורבות של 10 אנשים, מספיק אפילו אחד - ויש הרבה כסף קטן בפורום הזה אבל ישנם נושאים כבדים שמעצבים את פניה של החטיבה וגובלים ברגשות של אנשי החטיבה, וזאת בגלל שלפורום יש מעמד כל כך מרכזי בתחביב הזה, בקהילה הזו. כך שיהיה נכון (או היה נכון אז) לשלב את הצוות בקבלת החלטות או לפחות בהכרות עם הדברים. זה בדיוק כמו לשים מנהל אירועים שהוא לא חבר צוות. זה לא יקרה הרי לעולם. אז אין סיבה שמנהל בפורום יחליט איך לפעול בנושא X רגיש כאשר לא התקבלה דעה משאר הצוות. זו כוונתי. ולכן מנהל הפורום הראשי הוא חבר צוות, כך היה תמיד. ונושאים מסוימים הועברו לדיון מול צוות החטיבה ואף אנשים שלא היו חברי צוות, אבל דעתם היתה חשובה ונחשבת קיבלו גישה כדי לשמוע עוד דעות. שלילי חזק. נושאים בודדים הועברו לדיון פתוח בפורום צוות. שלילי חזק. רק כיום מתחיל להיות שינוי אמיתי בנושא. נראה לאן זה יוביל.
אורח פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 לא אני ולא עוד 4-5 חברים (לא סגור כמה בדיוק) לא היינו רואים את פורם ניהול או מעורבים בהחלטות שלו. זה אף פעם לא היה עניין של מידור. מי שעוסק בניהול הפורום צריך גישה לפורום ניהול הפורום, ומי שלא, לא. אני לא בטוח שדיונים על האם ומה למחוק יעילים יותר כשיש 10 אנשים מעורבים ולא 3. לא הזכרתי עניין של מידור. מסכים איתך שברוב הדיונים מה שנקרא "כסף קטן" אין צורך במעורבות של 10 אנשים, מספיק אפילו אחד - ויש הרבה כסף קטן בפורום הזה אבל ישנם נושאים כבדים שמעצבים את פניה של החטיבה וגובלים ברגשות של אנשי החטיבה, וזאת בגלל שלפורום יש מעמד כל כך מרכזי בתחביב הזה, בקהילה הזו. כך שיהיה נכון (או היה נכון אז) לשלב את הצוות בקבלת החלטות או לפחות בהכרות עם הדברים. זה בדיוק כמו לשים מנהל אירועים שהוא לא חבר צוות. זה לא יקרה הרי לעולם. אז אין סיבה שמנהל בפורום יחליט איך לפעול בנושא X רגיש כאשר לא התקבלה דעה משאר הצוות. זו כוונתי. ולכן מנהל הפורום הראשי הוא חבר צוות, כך היה תמיד. ונושאים מסוימים הועברו לדיון מול צוות החטיבה ואף אנשים שלא היו חברי צוות, אבל דעתם היתה חשובה ונחשבת קיבלו גישה כדי לשמוע עוד דעות. שלילי חזק. נושאים בודדים הועברו לדיון פתוח בפורום צוות. שלילי חזק. רק כיום מתחיל להיות שינוי אמיתי בנושא. נראה לאן זה יוביל. נו לפחות אתה אופטימי, כבר התקדמות :mrgreen:
Izik Bakshi פורסם יוני 8, 2007 דיווח פורסם יוני 8, 2007 רן, בתור אחד שהיה שם גם, אני לא מסכים איתך, אבל זה מאחורינו כבר, וכיום יש רוח רעננה ונעימה בצוות החטיבה, והיא נושבת בחוזקה לכיוון חד"ב... :wink: