עבור לתוכן
yossid

מפות נתיבים (VFR) עדכון 21

Recommended Posts

פורסם
חברים,

יש ברשותי את מפות נתיבי ה-VFR החדשות (עדכון 21) סרוקות.

אשמח להעביר אותן לצורך העלאתן לאתר החטיבה.

אותו כנ"ל רק לגבי המפות החלקות (אלה אותן המפות בדיוק - קנ"מ 1:250000 אבל ללא סימון נתיבים ונקודות דיווח) המיועדות למי שמתכנן לטוס ניווט חריג שלא בנתיבים.

מדובר בסריקות איכותיות ברזולוציה מטורפת (סרקתי אותן בסורק מקצועי למידות גדולות בבית דפוס).

גם אני כמו יוסי מוכן לנדב אותן לחטיבה - רק צריך לתאם מפגש כי לא ניתן להעביר את זה במייל - בגלל האיכות והרזולוציה מדובר בקבצים ענקיים.

פורסם
דן, מה גודל הקבצים? אם הם גדולים מדי אז העלה והורדה מהאתר תהיה בעיה לדעתי.

לא זוכר בדיוק מה המידה בפיקסלים ומה המשקל ב-MB אבל זה ענק - זה נמצא במחשב בעבודה אז אני לא יכול לבדוק כרגע.

אפשר לפתור את בעיית הגודל להורדה בכמה דרכים.

1. אפשר פשוט להקטין פיזית את המפה אבל זה לא מומלץ מכוון שבגודל הנוכחי ניתן להדפיס אותה ולקבל איכות מעולה בהדפסה מבחינת רזולוציה ופרטים (גם במדפסת ביתית - אם כי צריך להדפיס בחתיכות של A4 ולהדביק את הדפים).

2. לחתוך מראש את המפות ולהעלות אותן לאתר בחלקים. ככה יהיה ניתן להוריד חלקים בודדים ו"לתפור" את המפה בהתאם לשטח שמעוניינים לנווט בו.

3. שתי האופציות גם יחד - כלומר גם להעלות גירסה מוקטנת של כל המפה בחתיכה אחת ובנוסף את כל החלקים ברזולוציה גבוהה.

אני אשחק עם זה בשבוע הבא בעבודה ואודיע לך לאיזה גדלים של קבצים הגעתי.

שבת שלום :P

פורסם
דן, באגודת התעופה יש שני מפות CVFR גרסה 20 במשקל של 5 מגה כל אחת ואיכות מצויינת, זה יהיה נהדר אם תוכל להמיר לאיכות הזו.

תשובה קצרה: בטח - לא נראה לי בעיה להשוות איכות ורזולוציה למפות שבאתר אגודת התעופה.

תשובה ארוכה: שאתה אומר "איכות מצויינת" האם אתה מתכוון שכאשר מדפיסים את המפה 1:1 (כלומר ששומרים על קנ"מ 1:205000 בצורה מדוייקת) מתקבלת הדפסה חדה וברורה? אם כן סבבה, אבל אם האיכות נפגמת אז זו בעיה, בעיקר אם אתה רוצה ללמד את החניכים כיצד מתכננים ומשרטטים נתיבים על מפה "בתולה" כולל מדידת אורך / זמן של כל לג ע"י שימוש בסרגל ניווט.

בכל מקרה - מה שתבקשו תקבלו בכל גודל ורזולוציה שתחפצו :P

פורסם

הדפסתי מהמפה את קטע המרכז עם הנקודות החדשות והיה לי מאוד קל וברור למצוא את הנקודות לפי המפה והכבישים, זה מבחינתי איכות טובה, בנוגע למדידיה עם סרגל והכל, לא ביצעתי זאת ככה שאני לא יודע.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...