Yahav Barzilay פורסם יולי 9, 2007 דיווח פורסם יולי 9, 2007 אהלן, אחרי שנפטרתי מפיזיקה בשעה טובה אני מתפנה לעינינים הבאמת חשובים :mrgreen: בזמן האחרון אני מתחיל ללמוד את ה-MADDOG המעולה. אחרי פעמיים שהבאתי אותו ממצב של C&D, עלתה לי שאלה, ואני אסביר למי שלא בעניין של ה-MD: כחלק מהטוטוריאל מופיעות בהתחלה יחסית בדיקות תקינות שצריך לעשות למערכות במטוס. לא הייתי קורא לו מטוס מודרני, בין השאר מהסיבה שיש כל כך הרבה בדיקות תקינות ידניות לעשות שזה לוקח בסביבות ה-40 דקות לדעתי לטייס מנוסה: בדיקת התרעת הזדקרות, בדיקת התרעת מהירויות, בדיקה אוויר, בדיקת חשמל, בדיקת אורות חירום, בדיקת EFIS, בדיקת FLIGHT RECORDER, בדיקת מנורות \ מסכים דיגטלים, בדיקת משאבות, בדיקת קיזוז וכו' וכו.... חלק מהבדיקות מגיעות לפני ביצוע פעולה כזו או אחרת ע"מ לוודא את תקינות המערכות של אותה פעולה וחלקן לא. אישית אני נהנה מאוד בשלב הזה לעשות את כל הבדיקות מהראשונה ועד האחרונה, למרות שבדר"כ כל המערכות יהיו תקינות בסימ', אך השאלה שלי אם באמת כך נוהגים גם במציאות? האם הטייסים הם אלה שעושים את הבדיקות הללו לפני כל טיסה? או שמא טכנאים שמגיעים לפני הטייסים? עושים את הבדיקות האלה כל יום? כל טיסה? תודה מראש, שבוע טוב.
תומר עינבר פורסם יולי 9, 2007 דיווח פורסם יולי 9, 2007 אני גם מטיס אותו מטוס אך דגם שונה של המטוס. אני מטיס כרגע את -MD- שנקרא גם Super , מטוס בעל מערכות ניווט הקודמות ל-FMC, אני אכן מבצע עשרות בדיקות לפני כל טיסה ע"פ ה-Normal procedures במדריך הנכלל, מבחינת ההיגיון, יש סיכוי רב שעושים זאת גם במציאות, כיוון שלתפעל מטוס ישן עם פי 10 מערכות ממטוס נוסעים חדש, וסיכוי של פי 10 שתקרה תקלה או בעיה מסויימת גבוה יותר. אני נהנה מאוד להטיס את המטוס, הוא מטוס כיפי ומושקע ושונה מכל מטוס אחר שהטסתי. לחזור על כל הבדיקות טרם טיסה זאת בהחלט חוויה.
Etai Charit פורסם יולי 9, 2007 דיווח פורסם יולי 9, 2007 הטייסים בתחילת כל טיסה מבצעים את הבדיקות הנ"ל, לא מכונאים. כנ"ל לגבי בדיקה חיצונית (נכון לגבי PF). באופן עקרוני, הטייסים צריכים להיות שעה לפני המראה במטוס, בדיוק לצורך הכנת התא, שזה אומר לא רק מערכות ניווט, אלא גם בדיקות תקינות.
ha5mvo פורסם יולי 9, 2007 דיווח פורסם יולי 9, 2007 אהלן,אחרי שנפטרתי מפיזיקה בשעה טובה אני מתפנה לעינינים הבאמת חשובים :mrgreen: בזמן האחרון אני מתחיל ללמוד את ה-MADDOG המעולה. אחרי פעמיים שהבאתי אותו ממצב של C&D, עלתה לי שאלה, ואני אסביר למי שלא בעניין של ה-MD: כחלק מהטוטוריאל מופיעות בהתחלה יחסית בדיקות תקינות שצריך לעשות למערכות במטוס. לא הייתי קורא לו מטוס מודרני, בין השאר מהסיבה שיש כל כך הרבה בדיקות תקינות ידניות לעשות שזה לוקח בסביבות ה-40 דקות לדעתי לטייס מנוסה: בדיקת התרעת הזדקרות, בדיקת התרעת מהירויות, בדיקה אוויר, בדיקת חשמל, בדיקת אורות חירום, בדיקת EFIS, בדיקת FLIGHT RECORDER, בדיקת מנורות \ מסכים דיגטלים, בדיקת משאבות, בדיקת קיזוז וכו' וכו.... חלק מהבדיקות מגיעות לפני ביצוע פעולה כזו או אחרת ע"מ לוודא את תקינות המערכות של אותה פעולה וחלקן לא. אישית אני נהנה מאוד בשלב הזה לעשות את כל הבדיקות מהראשונה ועד האחרונה, למרות שבדר"כ כל המערכות יהיו תקינות בסימ', אך השאלה שלי אם באמת כך נוהגים גם במציאות? האם הטייסים הם אלה שעושים את הבדיקות הללו לפני כל טיסה? או שמא טכנאים שמגיעים לפני הטייסים? עושים את הבדיקות האלה כל יום? כל טיסה? תודה מראש, שבוע טוב. Yes, its the pilots responsibility (just as you'd move about the yoke to check the control surfaces). A pilot would do it for each and every flight as a part of the cockpit preparation, and they appear in the Ops checklist (if it doesn't come with the docs and you're interested - PM me) The test would turn out fine as long as you don't have any failures primed, of course. Just a small correction, you don't check the "black box", you actually activate it (you have the exact procedure in the tutorial) . at the end of your flight you'll get a text file with all sorts of data about your flight *edit* I see Etai had beaten me to it
Yahav Barzilay פורסם יולי 9, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 9, 2007 אהלן,אחרי שנפטרתי מפיזיקה בשעה טובה אני מתפנה לעינינים הבאמת חשובים :mrgreen: בזמן האחרון אני מתחיל ללמוד את ה-MADDOG המעולה. אחרי פעמיים שהבאתי אותו ממצב של C&D, עלתה לי שאלה, ואני אסביר למי שלא בעניין של ה-MD: כחלק מהטוטוריאל מופיעות בהתחלה יחסית בדיקות תקינות שצריך לעשות למערכות במטוס. לא הייתי קורא לו מטוס מודרני, בין השאר מהסיבה שיש כל כך הרבה בדיקות תקינות ידניות לעשות שזה לוקח בסביבות ה-40 דקות לדעתי לטייס מנוסה: בדיקת התרעת הזדקרות, בדיקת התרעת מהירויות, בדיקה אוויר, בדיקת חשמל, בדיקת אורות חירום, בדיקת EFIS, בדיקת FLIGHT RECORDER, בדיקת מנורות \ מסכים דיגטלים, בדיקת משאבות, בדיקת קיזוז וכו' וכו.... חלק מהבדיקות מגיעות לפני ביצוע פעולה כזו או אחרת ע"מ לוודא את תקינות המערכות של אותה פעולה וחלקן לא. אישית אני נהנה מאוד בשלב הזה לעשות את כל הבדיקות מהראשונה ועד האחרונה, למרות שבדר"כ כל המערכות יהיו תקינות בסימ', אך השאלה שלי אם באמת כך נוהגים גם במציאות? האם הטייסים הם אלה שעושים את הבדיקות הללו לפני כל טיסה? או שמא טכנאים שמגיעים לפני הטייסים? עושים את הבדיקות האלה כל יום? כל טיסה? תודה מראש, שבוע טוב. Yes, its the pilots responsibility (just as you'd move about the yoke to check the control surfaces). A pilot would do it for each and every flight as a part of the cockpit preparation, and they appear in the Ops checklist (if it doesn't come with the docs and you're interested - PM me) The test would turn out fine as long as you don't have any failures primed, of course. Just a small correction, you don't check the "black box", you actually activate it (you have the exact procedure in the tutorial) . at the end of your flight you'll get a text file with all sorts of data about your flight *edit* I see Etai had beaten me to it צודק. תודה על התשובה מיכאל ואיתי.
Yarden Antebi פורסם יולי 9, 2007 דיווח פורסם יולי 9, 2007 5 דקות שהטייס מראה כל מה שהם בודקים לפני הטיסה
Yahav Barzilay פורסם יולי 9, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 9, 2007 5 דקות שהטייס מראה כל מה שהם בודקים לפני הטיסה תודה. אבל אין מה להשוות בין 737 ל-MD כשהסברתי ידעתי למה, עד שלא תגיע לזה לא תדע כמה זה ארוך (אגב אף פעם לא ניסיתי את ה-RFP אבל אולי למי שמפעיל אותו יש מושג).
Izik Bakshi פורסם יולי 9, 2007 דיווח פורסם יולי 9, 2007 חידה לכל משתמשי ה MD80, בשונה מרוב המטוסים המודרניים, במטוס הזה קיימים 3 מצבים למפסק משאבה הידראולית, מה ההבדלים בין כל מצב של מפסק? ובשביל מה צריך את 3 מצבים (כמעט בכל המטוסים המודרניים יש רק שני מצבים)?
Matan Solomon פורסם יולי 9, 2007 דיווח פורסם יולי 9, 2007 5 דקות שהטייס מראה כל מה שהם בודקים לפני הטיסה תודה. אבל אין מה להשוות בין 737 ל-MD כשהסברתי ידעתי למה, עד שלא תגיע לזה לא תדע כמה זה ארוך (אגב אף פעם לא ניסיתי את ה-RFP אבל אולי למי שמפעיל אותו יש מושג). יהב, אתמול רק למצוא את כל הכפתורים לקח לנו זמן... אני בטוח ששני טייסים מיומנים ומנוסים תוך פחות מ20 דקות עושים את כל הבדיקות. וגם אנחנו נגיע לזה יום אחד