E.Z פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 שימו לב בתמונה שמצורפת לקישור למטה- למדי הגובה: הראשון העליון יותר הראשי- מראה גובה מסוים השני התחתון שהוא הרזרבי מראה גובה שונה- שניהם מכויילים על אותו לחץ למה זה? תודה לברק על התמונה :mrgreen: http://www.airliners.net/open.file/0513100/L/
rubi פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 כנראה באג של LEVEL D :roll: בטח יתוקן בSP הבא :wink:
E.Z פורסם יולי 14, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2007 כנראה באג של LEVEL D :roll: בטח יתוקן בSP הבא :wink: שמע אם ככה זה באג שדווקא בואינג הזניחה כנראה כבר יותר מ 20 שנה :mrgreen: למישהו יש רעיון?
Ben Bezalel פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 אני נתקל בזה גם בסימולטור כאשר עושים shift z הגובה שמראה לך שונה מהגובה שרושם במד.. אולי זה מוסיף את גובה הקרקע?(סתם ניחוש)
Ben Bezalel פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 עוד תמונה שממחישה את התופעה.. http://www.airliners.net/open.file/0943177
guy13 פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 יש למטה שם עוד הרבה תמונות עם התופעה תסתכלו. יכול להיות שיש לי תשובה נכונה מצאתי מישהו שמסביר על זה: I presume they were flying at FL354 because they use the metric system in China, not the imperial system האם זאת התשובה?
E.Z פורסם יולי 14, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2007 יש למטה שם עוד הרבה תמונות עם התופעה תסתכלו.יכול להיות שיש לי תשובה נכונה מצאתי מישהו שמסביר על זה: I presume they were flying at FL354 because they use the metric system in China, not the imperial system האם זאת התשובה? זה לא קשור לשאלה בכל מקרה שני המדי גובה בפיט עדדיין למה הם שונים?
guy13 פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 יש למטה שם עוד הרבה תמונות עם התופעה תסתכלו.יכול להיות שיש לי תשובה נכונה מצאתי מישהו שמסביר על זה: I presume they were flying at FL354 because they use the metric system in China, not the imperial system האם זאת התשובה? זה לא קשור לשאלה בכל מקרה שני המדי גובה בפיט עדדיין למה הם שונים? אה.. טעות שלי :oops:
danb2000 פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 ההשערה היחידה שאני יכול להעלות בדעתי היא שמיקום הפתחים לכל אחד ממדי הגובה נמצא במיקום (ובגובה) שונה בגוף המטוס. מצד אחד זה הגיוני מכוון שהמכשירים מגבים אחד את השני וכך כאשר פתח אחד נסתם מסיבה כל שהיא הוא לא דופק את הקריאה בשני המכשירים. מצד שני הפרש גובה של כ-300 רגל בין מכשיר למכשיר (לפחות ע"פ התמונות שצרפתם) זה קצת גבוה. אין לי דף נתוני מימדים פיזיים של-767 אז אני לא יכול לבדוק אבל 300 רגל (כ-90 מ') נראה קצת גבוה אפילו אם פתח אחד נמצא בקצה הזנב למעלה והפתח השני בתחתית הגחון. ...... וואללה לא יודע שמשהו יבדוק את זה..... :roll:
E.Z פורסם יולי 14, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2007 ההשערה היחידה שאני יכול להעלות בדעתי היא שמיקום הפתחים לכל אחד ממדי הגובה נמצא במיקום (ובגובה) שונה בגוף המטוס.מצד אחד זה הגיוני מכוון שהמכשירים מגבים אחד את השני וכך כאשר פתח אחד נסתם מסיבה כל שהיא הוא לא דופק את הקריאה בשני המכשירים. מצד שני הפרש גובה של כ-300 רגל בין מכשיר למכשיר (לפחות ע"פ התמונות שצרפתם) זה קצת גבוה. אין לי דף נתוני מימדים פיזיים של-767 אז אני לא יכול לבדוק אבל 300 רגל (כ-90 מ') נראה קצת גבוה אפילו אם פתח אחד נמצא בקצה הזנב למעלה והפתח השני בתחתית הגחון. ...... וואללה לא יודע שמשהו יבדוק את זה..... :roll: כמו שאמרת ההפרש הוא של 400 רגל- והדבר לא רלוונטי רק ל 767 אלא לכל מטוס
ha5mvo פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 יש למטה שם עוד הרבה תמונות עם התופעה תסתכלו.יכול להיות שיש לי תשובה נכונה מצאתי מישהו שמסביר על זה: I presume they were flying at FL354 because they use the metric system in China, not the imperial system האם זאת התשובה? זה לא קשור לשאלה בכל מקרה שני המדי גובה בפיט עדדיין למה הם שונים? What's the Temperature, Elad?
E.Z פורסם יולי 14, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2007 יש למטה שם עוד הרבה תמונות עם התופעה תסתכלו.יכול להיות שיש לי תשובה נכונה מצאתי מישהו שמסביר על זה: I presume they were flying at FL354 because they use the metric system in China, not the imperial system האם זאת התשובה? זה לא קשור לשאלה בכל מקרה שני המדי גובה בפיט עדדיין למה הם שונים? What's the Temperature, Elad? לא יודע וזה לא רלוונטי לשאלה. :idea:
guy13 פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 תסתכלו על זאת - http://www.airliners.net/open.file?id=0943177&size=L זה ניראה שהמצערות לא באותו קו.. אבל בEICAS כתוב ששני המנועים על 93.5 איך זה?
ha5mvo פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 יש למטה שם עוד הרבה תמונות עם התופעה תסתכלו.יכול להיות שיש לי תשובה נכונה מצאתי מישהו שמסביר על זה: I presume they were flying at FL354 because they use the metric system in China, not the imperial system האם זאת התשובה? זה לא קשור לשאלה בכל מקרה שני המדי גובה בפיט עדדיין למה הם שונים? What's the Temperature, Elad? לא יודע וזה לא רלוונטי לשאלה. :idea: If I understand correctly, all a/c altimeters, be it old capsule type or CADC/ADC driven are calibrated to ISA conditions. If you are flying in temperatures above ISA, air being less dense, your actual true altitude is higher for the same altimeter setting.
E.Z פורסם יולי 14, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2007 אם אני מבין אותך מה שאתה אומר שזה סוג של כיול שגוי במד גובה נצא מנקודות הנחה שהציוד תקין- זה קשור מערכתית במטוס אין קשר להבדלי טמפ'
ha5mvo פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 The only assumption I have then. is that one is ADC corrected, the other is not. The error, maybe caused by airflow around the static ports?
E.Z פורסם יולי 14, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 14, 2007 The only assumption I have then. is that one is ADC corrected, the other is not.The error, maybe caused by airflow around the static ports? גם לא. שים לב שכמו שבן הראה זה מופיע בעוד תמונות
Amir Paz פורסם יולי 14, 2007 דיווח פורסם יולי 14, 2007 ממה שאני זוכר קצת על ה767 עוד בימים שקראתי על האוויוניקה שלו...(בזמן השמירות בצבא) זה שיש קו סטטי נקי למד הגובה בחרום (הימיני יותר בתמונה של ברק). ולעומת זאת, מד הגובה שמוצג משמאל עובר דרך מפענח כלשהו, או יותר נכון מחשב. שגם איכשהו מתמשק מול ה IRS. וכנראה שאותו מחשב מבצע חישוב מדוייק יותר, לעומת מד גובה "טיפש" המתחבר ישירות לצנרת סטטית. אם אני לא טועה יש ב OPERATION MANUAL טבלה המציינת סטייה מקסימלית מותרת בין המדי גובה. מפה ועד פתיחת הספר בשעה 0300 לפנות בוקר.. הסיכוי קלוש ככה שאני מעדיף לקבל את התשובה ממך אלעד מאשר לחפור בספרות :wink:
E.Z פורסם יולי 15, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 15, 2007 בול. האמת גם מיכאל צדק לא שמתי לב שהוא ציין ADC- שזה ה AIR DATA COMPUTER מצטער :roll: בקיצור- העליון הוא מה שמכונה מד גובה אלקטרוני והשני פנאומטי כמו שאמיר כתב העליון עובר זה מחשב מה שהופך אותו למדויק יותר ואגב הדרישה למטוס שייטוס ב RVSM היא מד גובה אלקטרוני. בגדול אבל ממש בגדול כל התא טייס הוא אינרציאלי גם ה VOR ו DME בגלל זה למשל אפשר להסתמך על ה VSI ולמשל בססנה אי אפשר להסתמך כי הוא פשוט לא מדוייק כנ"ל לגבי DME שמראה את המרחק האמיתי ולא את "הייתר" בין המטוס לאדמה. יש איפה שהו בספר המטוס לא זוכר בדיוק שאומר שאם הלך לנו ה IRS ואנחנו עוברים לטוס לפי הגיבוי- מעבר לעובדה שאנחנו צריכים לצאת מגבהיי RVSM אנחנו צריכים לתת תיקון של 400 רגל ל MCP אם אנחנו משתמשים בו על מנת להגביראת רמת הדיוק- אבל זה לא סגור ב100 אחוז- ייבדק אגב כל הכבוד לכמה חונכים מהשת"פ זכרו את זה מהשיעורים וישר שלפו לי את התשובה בפרטי
Etai Charit פורסם יולי 15, 2007 דיווח פורסם יולי 15, 2007 רק תיקון קטן (במידה ואכן ישנה אנלוגיה בין 76 ל-73, ואני לא מאמין שאני אומר את זה), לא מדובר כאן על ה-IRS. מדובר על ADIRU, שהוא למעשה התקן עיבוד נתוני טיסה. ב-73 יש שניים כאלו, ימני ושמאלי, כל אחד מהם מקבל מידע מרכיבים שונים לחלוטין (מלבד ה-TAT PROBE היחיד, המשותף לשניהם). קומבינציה של שניהם נותנת ADIRS. כפי שנאמר, וזו גם הסיבה להפרש, הנתונים המגיעים למד הגובה ה"רגיל" עוברים דרך ADM (Air Data Module) ומגיעים אל ה-ADIRU (Air Data Inertial Reference Unit), זאת בניגוד למד הגובה האלטרנטיבי, שכפי שנאמר, פנאומטי לחלוטין ולא עובר דרך שום אמצעי עיבוד. נכון, מורכב פחות, מדוייק פחות, אך בשל כך גם אמין ועמיד הרבה יותר לתקלות מסוגים שונים ומשונים.
E.Z פורסם יולי 15, 2007 מחבר דיווח פורסם יולי 15, 2007 איתי אתה טועה - המערכת האינרציאלית ב 76 מורכבת מ 3 יחידות IRU ולא מ ADIRU שזאת גרסה מתקדמת יותר של מערכת אינרציאלית- לדעתי תקן אותי אם אני טועה אבל בשגרה GPS מאכיל אותה בנתונים
Raz_G פורסם יולי 15, 2007 דיווח פורסם יולי 15, 2007 האחד אלקטרוני, השני פניאומטי. המד גובה האלקטרוני לוקח את הנתונים מהמחשבים (ADC), לעומת זאת, הפניאומטי לוקח את הנתונים יישר מהפתחים הסטטיים המשניים שלא עוברים דרך המחשב. לכן יש הבדלי גבהים. להלן תרשים:
Etai Charit פורסם יולי 15, 2007 דיווח פורסם יולי 15, 2007 איתי אתה טועה - המערכת האינרציאלית ב 76 מורכבת מ 3 יחידות IRU ולא מ ADIRU שזאת גרסה מתקדמת יותר של מערכת אינרציאלית- לדעתי תקן אותי אם אני טועה אבל בשגרה GPS מאכיל אותה בנתונים ADIRU אפילו לא ניזונה מ-GPS וגם לא מ-IRS, אלא מ: - מד זוית התקפה - פתח סטטי - צינור טמפרטורה אמיתית - צינור מהירות היא למעשה אחראית על ה-Air Data, דהיינו מד גובה, מהירות, אופק מלאכותי, טמפרטורה. מנגד, ב-737, ישנם שני IRSים ו-2 GPSים, שנותנים קואורדינטות למערכת הניווט (יחד עם חיתוכי רדיאלים ממערכות הרדיו). ביחד מקבלים ANP גבוה, כמובן, אם איני טועה ממוצע של 0.02 מייל לערך. אך אין שום קשר ל-Air Data, רק מיקום וקואורדינטות על הכדור (הם יודעים לתת קואורדינטות, כיוון ומהירות קרקעית).
Baruch Spiegel פורסם יולי 15, 2007 דיווח פורסם יולי 15, 2007 - מד זוית התקפה - פתח סטטי - צינור טמפרטורה אמיתית - צינור מהירות היא למעשה אחראית על ה-Air Data, דהיינו מד גובה, מהירות, אופק מלאכותי, טמפרטורה. איתי: איך כל הנ"ל קשור לאופק מלאכותי. ובכלל תמוה בעיני הערבוב שאתם עושים בין נתוני אוויר - שמשפיעים על מדידת IAS, TAS גובה לחץ וטמפרטורה (OAT, TAT). -כל אלה קשורים ל AIR DATA COMPUTER לבין נתוני ניווט כגון GS, מיקום וכו'. שאותם אפשר לקבל ממערכות כמו IRS, INS, GPS, ועזרי ניווט רדיו. אין קשר בין הדברים. ברוכי.
ha5mvo פורסם יולי 15, 2007 דיווח פורסם יולי 15, 2007 Bruchi, How would the ADC calculate windspeed and direction if: Wind speed= square root (Vwind N squared+Vwind E squared) Wind direction= Arc tan (Vwind E/ Vwind N) + 180 deg. Vwind E= Veast-cos (Pa).sin (hdg) .TAS Vwind N=Vnorth-cos (Pa).cos (hdg) .TAS Where Veast = East velocity (As sensed by IR platform) Vnorth= North velocity Pa= Pitch angle Hdg = Heading TAS= True airspeed Also, pitch and bank changes can introduce an error into the altimeter (although it takes a sharp change to make it significant)