Or Netzer פורסם אוגוסט 6, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 6, 2007 אלמוג, דו"ח זה אומר מצב שמישות ומצבת טייסים של כל הצי. עד סוף השבוע למשרד שלי עם הנוף למסלולים אמרתי לך לאיזה מסלול המשרד שלך פונה, למסלול המהיר בסופר דבר עם איתי, הוא ייתן לך הכל (יאללה תתחיל לעבוד ופעם הבאה אתה מפנק את כל הצוות עם טובלרונים), הוא יישמח לתת לך גם את דו"חות על ה7567 , נכון איתי ? טובלרון? זה מה שעושה לך את זה? מה עם שוקולד פרה? הכי טוב שיש. אנחנו לא מסתפקים בזה, אנחנו חברה על רמה, לא ? (איתי תדלג על השורה הזאת) אם כבר איתי שם אז מה אכפת לך לסנג'ר אותו. מה עם מילקה? מה עם פרלינים מבלגיה? מה עם סקיטלס? מה עם פקט שמיקי יוכל למצוץ כל השנה בזול? מה עם שמפניה ? צ'יבאס? מה נסגר מה שוקולד פרה ומה טובלרון. אני ואשתו (יותר אני :roll: ) עובדים לגמול אותו ואתה משדל אותו ???? הבא שעושה דבר כזה אני מצוות אותו ל 200 לשנתיים הקרובות על הקו הידוע לשמצה, AMS אלמטי הונג קונג להביא ראבר דוג שיט וחזרה אותה הדרך. אתם תשכחו איך ניראה FMC ולהרבה זמן ... אל תניעו לי את העצבים אחרת אני מביא פח נפט ושורף הפורום... שאל את מיקי אני כל הזמן אומר לו עישון זה לא בריא ושיפסיק למצוץ מה אתה רוצה שאני אדחוף לו ת'ראש לאסלה כל פעם שהוא מדליק סיגריה?:]
mickey lip פורסם אוגוסט 6, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 6, 2007 אלמוג, דו"ח זה אומר מצב שמישות ומצבת טייסים של כל הצי. עד סוף השבוע למשרד שלי עם הנוף למסלולים אמרתי לך לאיזה מסלול המשרד שלך פונה, למסלול המהיר בסופר דבר עם איתי, הוא ייתן לך הכל (יאללה תתחיל לעבוד ופעם הבאה אתה מפנק את כל הצוות עם טובלרונים), הוא יישמח לתת לך גם את דו"חות על ה7567 , נכון איתי ? טובלרון? זה מה שעושה לך את זה? מה עם שוקולד פרה? הכי טוב שיש. אנחנו לא מסתפקים בזה, אנחנו חברה על רמה, לא ? (איתי תדלג על השורה הזאת) אם כבר איתי שם אז מה אכפת לך לסנג'ר אותו. מה עם מילקה? מה עם פרלינים מבלגיה? מה עם סקיטלס? מה עם פקט שמיקי יוכל למצוץ כל השנה בזול? מה עם שמפניה ? צ'יבאס? מה נסגר מה שוקולד פרה ומה טובלרון. אני ואשתו (יותר אני :roll: ) עובדים לגמול אותו ואתה משדל אותו ???? הבא שעושה דבר כזה אני מצוות אותו ל 200 לשנתיים הקרובות על הקו הידוע לשמצה, AMS אלמטי הונג קונג להביא ראבר דוג שיט וחזרה אותה הדרך. אתם תשכחו איך ניראה FMC ולהרבה זמן ... אל תניעו לי את העצבים אחרת אני מביא פח נפט ושורף הפורום... שאל את מיקי אני כל הזמן אומר לו עישון זה לא בריא ושיפסיק למצוץ מה אתה רוצה שאני אדחוף לו ת'ראש לאסלה כל פעם שהוא מדליק סיגריה?:] אתם תתחילו להרגיע ? מה נסגר איתכם? התחתנתי איתכם? יש לי פולניה אחת בבית וזו אחת יותר מידי. תנו לנשום
Matan Solomon פורסם אוגוסט 6, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 6, 2007 מה אתה רוצה ? הם מנסים לגרום לך לנשום אוויר נקי ולא מלוכלך :wink:
Almog Atar פורסם אוגוסט 6, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 6, 2007 תעשו רשימה וטיסה הבאה אני אסנג'ר מישהו אחר ולא את איתי (הבנאדם עובד קשה - כן בטח..). אם מישהו מתעניין זה היה כתוב בדיספצ' של 337 : -RMK/BRING ME TOBLERONE FROM ZURICH ובחזור: -RMK/DON’T FORGET THE TOBLERONE IN THE TERMINAL אני דיספצ'ר על רמה ברק מה עם איזה נאום ??
Barak פורסם אוגוסט 6, 2007 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 6, 2007 חבר'ה חלאס עם השטויות, אנחנו לא בפורום OFF TOPIC... סיכום שלי לאירוע, (ולפי דעתי אפשר להמשיך הלאה) קודם כל תודה לכולם על המלים החמות, אכן הוכחתם לי שהמאמץ היה שווה. מה לא היה באירוע הזה ובהכנות ? פרסומים בכל חור באינטרנט שמזכיר את צמד המילים FLIGHT SIMULATOR, סרטונים, לו"זים אמיתיים, רישומים אמיתיים, חניות לכל יום, מרכז שליטה, הזמנות אישיות לכל VA וחטיבה, התכתבויות אינסופיות, שיבוצי פקחים שהשתנו כל 2 דקות...בקיצור הבנתם את הרעיון, מוסר השכל לכולם : השלב החשוב ביותר בכל משימה - ההכנה מראש. נתחיל עם תיעוד קצרצר. סרבאינפו קודם כל : עוד אחת : התכנון לחניות (כל אחד יום אחר), תראו איך זה נראה : (לא רציתי ש-2 מטוסים יהיו בו זמנית באותו סטנד) הסלוטים בגלגול הקודם, לפני שהם נראו נוצצים ויפים באתר האירוע : שלב התודות : (הולך להיות ארוך אז סליחה מראש - צוות החטיבה תחילה) תומר חיים - על מפת הארנבת והתמיכה המנטלית. אלעד זיירמן - על העזרה בפן המבצעי של האירוע כולל כל הנהלים שעברו את אישורו. איציק בקשי - שיבוצי פקחים, פיקוח ומנטור ממעלה ראשונה. משה - הדרבון של מושיק הוא אחת הסיבות המרכזוית להצלחת האירוע ותו לא . ברוכי - על הטיסה בדקה ה-99.9 של האירוע והתמיכה בפן ההדרכתי. מתן - מנהל האירועים הבא של החטיבה, והוא הרבה יותר טוב ממני מבטיח לכם. בן - איזה אנגלית רק בזכות האנגלית שלך בן הצלחנו להביא את הזרים אלינו. ועוד לא התחלנו לדבר על הסרטון העולמי. אסף - על דף התדמית והייעוץ השיווקי, עזרת לי המון. רן - סבל אותי בחודש האחרון בצורה שלא תאמין. בזכותו קם אתר לתפארת ואטסים, ויצא לי לראות כבר כמה אתרים של OPS...גם הויזואליות, גם התכנות, גם הניראות, גם הכל, פשוט כל הכבוד רן. הוכחת מקצועיות תוך הפגנת סבלנות וסובלנות לסובבים אותך בעסק. ואנחנו שמים לוגו לא מעניין אותי מה, ברור ???? תודות נוספות ולא פחות חשובות : אלמוג עטר (וצוות אלעל) - אתה מקצועי באופן מוחלט ואין כמוך. עשרות טייסים נהנו ממה שאתה עושה הכי טוב. אני מאושר שאתה אחד האנשים שאיתו אני מרים אירועים ותזכור לשמור על ראש פתוח כי למרות שחלק מהדברים נראו לך מטורפים בהתחלה בסוף עשינו את זה. צוות הפקחים הנהדר שלנו - ניב מלין, עומר אפרת, ברק גוטמן, אוהד שלו, ליאב נפש, אור נצר, דולב ניתאי,ארז סביר, אורן טרנר ועוד כאלה שכבר מוזכרים כאן אז אני לא אחזור. לבסוף , 2 המטורפים הראשיים: יהב ברזילי ומתן סולומון. (משוגעים) אמיר פז - על הלו"ז הצבאי ומשמרות ענקיות. עלי אמיר שאני מרים עד סוף התפקיד ארוע צבאי משו שעוד לא נראה, ואוהבי הנישה הזו (גם אתה אדון אורן טרנר) תתחילו להתכונן. נתי קלומר וצוות שחקים - אמנם עשיתם לי קצת צרות בהתחלה אבל אתם מתגבשים יפה מאוד ואני התעקשתי שאתם תשתתפו לאורך כל הדרך ובצדק. הראיתם נוכחות יפה ואני מקווה שזו רק ההתחלה ! עדו רוזנטל - על החבילה הנהדרת שהכין לכם לקראת האירוע, כל הכבוד ! אילן נמירובסקי - שבזכותו זכינו לראות טייסים רוסיים במרחב, ובכלל הבנאדם טס איזה 8859 טיסות תוך 30 שעות, רק על זה מגיע לך כבוד. מתן נוימרק - אתה גדול גבר אין לי מה להגיד. עשה מאמץ כביר באמת כדי לקחת את האלעלים צעד אחד קדימה, כבוד ! (מי אמר קוביות ולא קיבל?) אהרון דגן - על התמיכה בכל מה שקשור לחברת ישראייר, ההתקשרות בינינו תורמת לי המון ואני אשמח להיעזר בך שוב בעתיד. תודה רבה! רונן אקשטיין - על התמיכה בכל מה שקשור לחברת ארקיע, למרות שרונן ירד קצת מהתודעה הציבורית, הוא עדיין עשה את המיטב ועזר המון. עומרי סודרי - האיש והלוגואים, כל כך מקצועי ויפה, לא סתם דחפתי את הבאנרים לכל מקום אפשרי זה פשוט מושך את העין. תודה ! ותודה אחרונה וחשובה לא פחות לחברה של בן צוובנר שדאגה לתרגום רוסי להזמנה לאירוע שפורסמה בהצלחה רבה ב-AVSIM הרוסי ! (הבטחתי בן - וקיימתי) שורה תחתונה, ראיתם בעצמכם עכשיו כמה תודות והערכות וזה אולי איזשהו אינדיקטור לגודל האירוע. רק שתבינו כמה אנשים לקחו בו חלק ותרמו ונתנו הכל בשביל מטרה אחת נעלה והיא מעל כולנו - הצלחת חטיבת ואטיל. היה פה מאמץ עילאי של עשרות אנשים במשך חודש שלם למשהו שנמשך בערך 38 שעות אבל עדייין ריכזנו מאמץ וקצרנו את הפירות בצורה הכי כיפית שיש. בכל מקרה, אין זמן לנוח אז קחו כמה ימים חופש ומתן יעדכן אותכם בהמשך לו"ז. מעבר ל-FFF השבועי שלנו יש כמה רעיונות שמתבשלים אז צפו להפתעות. שוב תודה ענקית לכולםםםםםםם, להשמע ב-REAL OPS הבא.
Asaf Brietbard פורסם אוגוסט 6, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 6, 2007 שכחת בתודות איזה אחד, אז תרשה לי לסיים אותך - בשם כל חטיבת VATIL, תודה למנהל האירועים VATIL6 ברק פכט על ארגון, תזמון, הוצאה לפועל ותפעול עם כ"כ הרבה גורמים בצורה מעולה. ההוכחה להצלחה היא השירשור הבלתי נגמר הזה, ויומיים של תנועה זורמת ששמה (שוב) את ישראל על המפה - לא רק בספורט אלא בהכל :wink: ! תודה! =D> =D> =D> =D>
Moshe Mizrahi פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 תודה ברק. 1. אין ספק שהוכחת מנהיגות יוצאת דופן. להזכירך, מנהיג הוא בהגדרה מישהו שנותן מרחב למנהיגים אחרים להתפתח. תחת שרביט ההובלה המבריקה שלך נתת מרחב למספר לא קטן של מנהיגים בחטיבה להרים ראש. 2. שמרת על חזון והתמקדת במה שאתה רוצה ומאמין בו. לא נפלת לפינה של לקחת משהו אישית והשכלת לקלוט שהאירוע is not about you. 3. ידעת להניע גלגלי שיניים חלודים ותקועים שנתקלת בהם לאורך הדרך, בנעימות, בעדינות ובחינניות וקסם אישי שמאד מאפיינים אותך. 4. ידעת לקבל ביקורות ומפחי נפש לאורך התהליך (הוידיאו הראשון למשל, או כל מי שלא חזר אליך) ולהמשיך הלאה בכל הכוח, מה שמאפיין מנהיג שהוא "בלתי ניתן לעצירה". 5. ייצגת את החטיבה באופן יוצא מהכלל טוב בקהילה הוירטואלית הבינלאומית, בחברות תעופה, בפורומים ואיפה לא. קיבלת משובים יפים, שידרגת את המיקום של VATIL בתודעת האירועים העולמית. ממש כמו בתורת הכאוס, זה היה משק כנפי הפרפר ולך תדע מתי ואיפה יבוא הצונאמי. כבר במהלך האירוע ראינו חזרה לחיים של משתמשים רדומים וגם כמה הצטרפויות חדשות. 6. עכשיו, גם בתהליך ביקורת והפקת לקחים, אתה מוביל בדיוק כפי שצריך (אהבתי את הנקודה לשיפור ונקודה לשימור), מה שמבטיח שהאירוע הבא יהיה לא פחות מוצלח. זהו. רק שתדע שאני גאה להיות בצוות עם אדם כמוך ואוהב אותך תמשיך להפגיז
AaronDagan פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 ברק ושאר חברי צוות החטיבה השותפים לעשייה. 1. שמחתי שיכולתי לתרום במשהו להצלחת האירוע. 2. נהנתי מאד לקחת חלק באירוע (טיסת ISR הלו"ש ל-LGZA ). הזכיר לי אירועים גדולים בחו"ל והכל לטובה. 3. בהחלט יש למה לצפות בפעילותה המבורכת של החטיבה הישראלית. 4. האירוע היה לדוגמא ולמופת לאחרים בארגון, תהליך ההכנות, ההשתתפות, הענות מקומית ובעיקר זרה (יצא לי לדובב כמה זרים ברשת) - מכיוון שאנחנו הרי רוצים שיידעו שאנחנו קיימים (על המפה...) , נכון?...אני יכול להרגיע את הספקנים: יודעים עלינו ועוד איך !!! אז זהו, תודות לכולכם ואולי עדיפים אירועים כאלה על פני "חדר בקרה"... חומר למחשבה...
Moshe Mizrahi פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 ואולי עדיפים אירועים כאלה על פני "חדר בקרה"... חומר למחשבה... מכאן באמת זה התחיל תודה לך.
Niv Malin פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 ואולי עדיפים אירועים כאלה על פני "חדר בקרה"... חומר למחשבה... מכאן באמת זה התחיל תודה לך. אבל זה לדעתי לא קשור אחד לשני, זה שני דברים שונים לגמרי, יש REAL OPS ויש חדר בקרה, כל אחד והיתרונות שלו.
Yahav Barzilay פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 ואולי עדיפים אירועים כאלה על פני "חדר בקרה"... חומר למחשבה... מכאן באמת זה התחיל תודה לך. אבל זה לדעתי לא קשור אחד לשני, זה שני דברים שונים לגמרי, יש REAL OPS ויש חדר בקרה, כל אחד והיתרונות שלו. יש הבדל והוא פשוט: מצד הטייסים: חדר בקרה הוא אירוע שנותן פיקוח רצוף 48\72 שעות. ROPS הוא בדיוק אותו דבר, גם נותן פיקוח רצוף מספר דומה של שעות. מצד הפקחים:חדר בקרה הוא אירוע שבו ניתן להיפגש עם חברים, לפקח ביחד עם כל החבר'ה בחדר אחד, ללמוד דברים חדשים כתוצאה מזה, לעבוד כמו במציאות וכו... ROPS זה פיקוח כמו בכל יום רגיל- פרט למספר השעות. מכאן שרוב החברים שאינם פקחים יכולים לחשוב שזה אותו דבר, אבל מבחינתי, כפקח, חד"ב עדיף. כטייס, מבחינתי ROPS וחד"ב זה אותו דבר.
Moshe Mizrahi פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 הנקודה המרכזית היא שמבחינת ארגון והקמה של הארוע, חד"ב דורש מבנה ו-RO אפשר לקיים גם במקרה שאין לנו מבנה זמין ובלי טובות של גורמים חיצוניים. מכיוון שהפוקוס היה על לקיים ארוע וכמו שיהב אמר, לטייסים זה אותו דבר ויחד עם זאת הצוות היה מותש מחיפושים ממושכים אחרי מבנה שיתן גם את התענוג של הקומונה, המובילים החליטו שהגיע הזמן שתהיה לחטיבה אפשרות לקיים ארועים ברמה של חדר בקרה ושאינם תלויים בחסדים של אף אחד. תוספת: יודעים מה, לי כטייס זה לא היה אותו דבר. יש סוג אחר, משודרג ועדיף של אדרנלין בהרגשה שאני מחוייב בזמנים ויחד אתי מבצע קברניט אמיתי את אותן פעולות בקירוב :wink: , וכשאלמוג מדווח שהייתי קרוב בשתי דקות לאמיתי שעבר לאציק מעל הראש זו כבר חגיגה אמיתית.
Or Netzer פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 חדר בקרה בשילוב עם ריל אופס יותר קל מבחינת שיבוץ פקחים וככה אין חורים . למרות שהפעם היה מתוקתק תודות לעבודה נהדרת של בקשי הטוחן ושל ברק ומתן. חדר בקרה זה עולם אחר אין מה לדבר בכלל, זה REAL REAL REAL OPS . לדפוק כאפה לקרקע שלא עושה עבודה טובה וללתת בעיטה לסנטר שמעביר מאוחר מדי או משהו :] ולסנג'ר את אחד החופשיים להביא קפה :wink: (איציק רק חלב,, והמבין יבין). קיצר חד"ב זה הכי כיף שבעולם! הבעיה שאין מקומות. קיצר ברק, תן בגז עד ה29 באוגוסט יש ROP שני :mrgreen:
AaronDagan פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 תוספת: יודעים מה, לי כטייס זה לא היה אותו דבר. יש סוג אחר, משודרג ועדיף של אדרנלין בהרגשה שאני מחוייב בזמנים ויחד אתי מבצע קברניט אמיתי את אותן פעולות בקירוב :wink: , וכשאלמוג מדווח שהייתי קרוב בשתי דקות לאמיתי שעבר לאציק מעל הראש זו כבר חגיגה אמיתית. אני שמח שהדיון מתמקד אם צריך או לא צריך חד"ב. תרגעו: "צריך" כי כמו שאור אמר למעלה זה בעצם הדבר האמיתי....פקחים וטייסים. לעניין הערתו של משה לעיל: אין לי מה להוסיף כי הוא ניסח בדיוק את מה שחוויתי בביצוע 2 הטיסות שלי במוצ"ש. תחושת המחוייבות לביצוע, שלב הכנת הטיסות, התכנון, איסוף המידע, תחושת המתח לפני הטיסה כדי לעמוד בלו"ז ובציפיות מעצמי - כייף ותחושת סיפוק עצמי, זו בעצם השורה התחתונה של כל העסק הזה. אני מאד נהנתי - גם מהביצוע שלי וגם מהשת"פ עם הפקחים על הקרקע ובאויר, בארץ ובחו"ל, שהיו בהחלט מודעים למשמעות של התוספת בתוכנית הטיסה "REAL OPS EVENT".....
E.Z פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 ההבדל היחיד שאני רואה בין חד"ב לארוע RO ממושך הוא עניין המפגש החברתי בחד"ב כמו מחנה קיץ של סופ"ש בפן ה"מבצעי" לטייסים זה אותו הדבר -מרכז שליטה אם רוצים אפשר גם בחד"בלעשות. הייתרון RO- זה שאפשר ויותר קל להגביל בזמן בהתאם לצרכים ברגע שהשתית קיימת- לדוגמא אול RO הבא נרצה לעשות על פני יממה אחת לעומת זאת חד"ב לא שווה להקים לפחות מיומיים- זה המון מאמץ והמון לוגיסטיקה מסביב.
Tomer Haim פורסם אוגוסט 7, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 7, 2007 היה מדהים!!! ברצוני להודות קודם כל לברק, שארגן את כל הארוע מהיסוד ועד להפקה מושלמת, הבנאדם תיזז ולא הרפה מכל העולם וגם ממני והכל תוך כדי תכנון מושלם של ארוע. תודה ברק! בנוסף תודה לכל הפקחים/בקרים שהשתתפו ונתנו משמרות מעבר לחוץ יסוד העבודה אני חושב, ימים, לילות ושעות מטורפות וגם ב10 דקות האחרונות של המשמרת, הפקח היה צלול וקולו נשמע ברור ואיכותי בקשר. תודה פקחים אהובים! לצערי לא טסתי או פיקחתי בארוע, אבל הסתובבתי בין החברים (כמו כל סגן רע"ן טוב) וביקרתי בכמה עמדות וירטואליות, הרוח של החטיבה ששררה בשרת ה TS של הפקחים, קולות הטייסים הנלהבים, מקומיים וזרים ברשת אומרים את הכל. אנשים סיפרו שממזמן לא היה ברשת ארוע כזה מושקע, שוב, פשןוט מדהים ורק מראה את הגדולה של חטיבה כמו שלנו. זהו, סיכום תרגיל, פרוק עמדות ותחילת ההכנות לארוע הבא כבר בעיצומה
crazyblat פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 בקיצור...אבל הכי בקיצור....תודה לכל מי שהשתתף טייסים,פקחים ומארגנים... קצר נכון?
avigilad99 פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 כן אבל אתם שוכחים דבר אחד חשוב. חד"ב אתם לא יכולים להפיץ בעולם. זה בשביל טייסים עוד פיקוח rops אתם בהחלט יכולים כמו שעשיתם כי טייסים צריכים לבוא לארץ בזמן. לעמוד בזמנים. וכו...
Yahav Barzilay פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 כן אבל אתם שוכחים דבר אחד חשוב.חד"ב אתם לא יכולים להפיץ בעולם. זה בשביל טייסים עוד פיקוח rops אתם בהחלט יכולים כמו שעשיתם כי טייסים צריכים לבוא לארץ בזמן. לעמוד בזמנים. וכו... כמו שכבר אמרו, וזה מה שהיה מתוכנן לחד"ב שהתבטל: אין שום בעיה לשלב RO עם חד"ב, פיקוח יש, מה שחסר זה סלוטים ושליטה, וזה היה כבר מאורגן לחד"ב שהתבטל.
zmatan פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 חבר'ה הנה עוד תודה שקיבלנו על ההצלחה האדירה של האירוע. כל הכבוד לנו! I just wanted to drop a word of thanks and congratulations to all staff and controllers of VATIL for an enjoyable experience flying in the holy land and participating in the first LLBG Real Ops event. As a newbie to ATC and flying into LLBG for the first time, everyone was very professional and offered 1st Class ATC and assistance. Thanks Again, Shalom… Gideon Sober
Amir Paz פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 כן אבל אתם שוכחים דבר אחד חשוב.חד"ב אתם לא יכולים להפיץ בעולם. זה בשביל טייסים עוד פיקוח rops אתם בהחלט יכולים כמו שעשיתם כי טייסים צריכים לבוא לארץ בזמן. לעמוד בזמנים. וכו... אני לא מבין בכלל על מה הסיפור.... חד"ב זה כמו REAL OPS וכמו כל אירוע שרק תרצה... תקרא לו איך שתקרא לו ההבדל הוא פיקוח ממקום "מיוחד". אבל כלפי הרשת - זה נראה בדיוק אותו דבר. אני אפילו תמיד דאגתי להוסיף בחדרי הבקרה עמדת מודיעין טיס שאתה יכול להרים טלפון (כן כן בזק) למרכז תאום ולתאם חניה, הקפות, לקבל מזג אוויר ועוד ועוד... ככה שזה לא חדש :mrgreen: פיקוח בחדר בקרה זה עולם אחר. מי שלא היה לא יבין (בתור פקח)... ועכשיו שיש לי מקלדת עברית רציתי גם אני להודות לכולם אני מפחד להתחיל בשמות כי אני בטוח ישכח אנשים אז פשוט תודה לתכנון של ברק ולהובלה של הסמג"ד בקשי שטחן לי בשכל כל השבת על פיקוח נהנתי לפקח חברים, למרות בעיות טכניות שהיו לי במחשב, היה נהדר!
avigilad99 פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 כן אבל אם אפשר לשלב חד"ב וrops זה יהיה מושלם! כך יהיה גם פיקוח מושלם וגם סלוטים מציאתיים...
Amir Paz פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 כן אבל אם אפשר לשלב חד"ב וrops זה יהיה מושלם! כך יהיה גם פיקוח מושלם וגם סלוטים מציאתיים... זה אפשרי, אבל אז המכשול יהיה בכוח אדם. הרבה פקחים שפתאום אתה שומע מהם "אני בחד"ב לא מפקח - אני הפעם טס..." אז פתאום שיש REAL OPS אנשים מעדיפים לטוס ולא לבוא לחדב לפקח תמיד חשבנו לשלב REAL OPS במסגרת חד"ב, למעשה להעתיק את השיטה ההולנדית (REAL OP) לרעיון הישראלי - לחד"ב. רק שזה לא יצא לפועל בגלל חוסר כוח אדם במלאכת התכנון של ה OPS. מאמין שבאירועים הבאים (בחד"ב) זה יהיה משולב. נ.ב - עצוב לי היה לראות שבאירוע האחרון היה מקבץ של פקחים שטחן שעות בעוד פקחים אחרים שמוסמכים לעמודת הגבוהות ביותר העדיפו לא לקחת חלק אבל היו "נוכחים" באזור בזמן האירוע.