אורח פורסם יולי 29, 2007 דיווח פורסם יולי 29, 2007 ברוכי היקר.תמשיך להקניט או לחילופין להשמיע צלילי זלזול כלפי MRD, וזה יגמר רע. עכשיו תזוז אתה באי נוחות בכיסא. דוד מנתניה לפעמים טיפוס עצבני, כל אחד והשריטה שלו. קודם תקרא את הפרק, אחרי זה תענה על השאלות ואחרי זה תבוא להשמיע את דברי החכמה שלך... וחוץ מזה: אני ממוצא רומני שנחשבים "המרוקאים של האשכנזים" כך שיש פה מאזן אימה... ברוכי. גם אני מרוקני ממוצא אשכנזי .... טורו בגאז'ו ....
mickey lip פורסם יולי 29, 2007 דיווח פורסם יולי 29, 2007 תודה רבה מיקי.אני מוותר על התארים ועל המשאית. ומעניק אותם לאלוף ה-737. אני אוהב לשתף חברים בידע ולעורר את הסקרנות ואת הרצון ללמוד. אני קצת נעלב כשמציגים את זה כסוג של אובססיה או משהו שמזריקים לוורידים. ולכן בתגובה שחררתי קצת את הרסן מהאצבעות על המקלדת. מי שצריך לדעת, כנראה יודע על מה אני מדבר ואם לא, אז באמת לא משנה. ייעלם במורד דפי הפורום ונשכח מזה. ברוכי. אתה ממשיך באותו קו וחבל. אני לא אלוף , ולא נעליים, מעולם לא טענתי כך, אתה טוען כך,אין לי מושג למה האמת :roll: אני מאוד נהנה שאתה משתף אותנו בידע שלך, מי שרוצה ללמוד ממנו לומד ומי שלא , לא. לא זוכר מתי אמרתי שאתה מזריק ידע לווריד ,כסוג של התרסה או זילזול. אתה יורד לפסים אישיים ללא סיבה וחבל. פרסמת תגובה יפה , כולל לינקים מעניינים וקילקלת אותה בהערה סתמית : " ואם יש מישהו מנציגי MRD ששוב זע באי נוחות בכיסא בקוקפיט בעקבות הידע התיאורתי ששפכתי כאן, הוא מוזמן להמשיך בבניית הקוקפיט בעלות של קורס טייס פרטי + מכשירים+ מסחרי..." מה זה בדיוק אמור היה להביע? שמפריע לנו שאתה שופך לינקים של מידע? או שמע אנו מבזבזים את זממנו בלהתעסק עם בניית קוקפיט במקום לדעת כמוך איך זורם האויר על פנס הנחיתה הימני? למה אתה חושב שזה לא מעניין אותנו? לא ממש מתחשק לי להמשיך בדיון הזה אבל אני ממליץ לך בחום להשתמש באופצית "התצוגה המקדימה" לפני שאתה מקיש על "שלח" . אם יש לך בעיה בכל זאת , אתה יכול לבחור באפשרות שאני משתמש בה לעיתים קרובות כאן, זה נקרא " תתעלם". התגובות המתנשאות שלך מאז שקיבלת סמל של החטיבה ליד השם מתחילות להציק, לתשומת ליבך.
אורח פורסם יולי 29, 2007 דיווח פורסם יולי 29, 2007 תודה רבה מיקי.אני מוותר על התארים ועל המשאית. ומעניק אותם לאלוף ה-737. אני אוהב לשתף חברים בידע ולעורר את הסקרנות ואת הרצון ללמוד. אני קצת נעלב כשמציגים את זה כסוג של אובססיה או משהו שמזריקים לוורידים. ולכן בתגובה שחררתי קצת את הרסן מהאצבעות על המקלדת. מי שצריך לדעת, כנראה יודע על מה אני מדבר ואם לא, אז באמת לא משנה. ייעלם במורד דפי הפורום ונשכח מזה. ברוכי. אתה ממשיך באותו קו וחבל. אני לא אלוף , ולא נעליים, מעולם לא טענתי כך, אתה טוען כך,אין לי מושג למה האמת :roll: אני מאוד נהנה שאתה משתף אותנו בידע שלך, מי שרוצה ללמוד ממנו לומד ומי שלא , לא. לא זוכר מתי אמרתי שאתה מזריק ידע לווריד ,כסוג של התרסה או זילזול. אתה יורד לפסים אישיים ללא סיבה וחבל. פרסמת תגובה יפה , כולל לינקים מעניינים וקילקלת אותה בהערה סתמית : " ואם יש מישהו מנציגי MRD ששוב זע באי נוחות בכיסא בקוקפיט בעקבות הידע התיאורתי ששפכתי כאן, הוא מוזמן להמשיך בבניית הקוקפיט בעלות של קורס טייס פרטי + מכשירים+ מסחרי..." מה זה בדיוק אמור היה להביע? שמפריע לנו שאתה שופך לינקים של מידע? או שמע אנו מבזבזים את זממנו בלהתעסק עם בניית קוקפיט במקום לדעת כמוך איך זורם האויר על פנס הנחיתה הימני? למה אתה חושב שזה לא מעניין אותנו? לא ממש מתחשק לי להמשיך בדיון הזה אבל אני ממליץ לך בחום להשתמש באופצית "התצוגה המקדימה" לפני שאתה מקיש על "שלח" . אם יש לך בעיה בכל זאת , אתה יכול לבחור באפשרות שאני משתמש בה לעיתים קרובות כאן, זה נקרא " תתעלם". התגובות המתנשאות שלך מאז שקיבלת סמל של החטיבה ליד השם מתחילות להציק, לתשומת ליבך. לא יכולתי לומר זאת יותר טוב.
Yakov Kraus פורסם יולי 29, 2007 דיווח פורסם יולי 29, 2007 זה מדהים כל הודעה שלי כולם מתחילים לריב לפעמים מרוב מריבות סוגרים את הנושא לגבי ה727 ה727 הוא של דרימפליט והמטוס טס 0.88 מאך במהירות שיוט עם בערך 94% כח ובעקבות ההערה של ברוכי חשבתי שזה איזה באג בתוסף. ונראה לי מוזר שלא נתקלתי בהערות על כך. במיוחד שאני טס איתו בגלל ברוכי :?: לכן בדקתיבספרון שקניתי לבת שלי על מטוסי בואינג כתוב בתרגום חופשי "העובדה החשובה השניה בעיצוב ה 727 הוא העיצוב היוצא מין הכלל של הכנף. זה היה חשוב מאוד על מנת לאפשר כניסה ויציאה משדות קטנים יותר בעיקבות דרישה ספציפית של חברת איסטרן להמריא משדות קצרים יותר כמו להגרדיה ומיאמי במעמס מלא. התוצאה הייתה מבנה כנף עם דשים בקצה ההתקפה ושלוש "קרוגר" פלפס בסוף הכנף, כשכולם נפרסים שטח הכנף של 1,700 פיט גודל ב25% ומאפשר למטוס להמריא ולנחות במהירות נמוכה יותר. מתי שהם מוכנסים לצורך שיוט במהירות גבוהה הכנף הדקה המשוכה לאחור מאפשרת מהירות שיוט מקסימלית שך 605 MPH. משיג אפילו מספר מטוסי קרב של אותה תקופה"
Baruch Spiegel פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 ברשותכם אני לא יגיב לתוכן הדברים אבל אנתח את התופעה הזו שנקראת MRD: סוג של "ארגון בתוך ארגון" עם חשיבות עצמית מופרזת, שמצד אחד מרשה לעצמו לצחוק בצוותא על חברים (בעיקר חדשים או "ילדים חמודים של הפורום כמו שמישהו כתב כאן") כמו למשל כאן: עידו שלוםאפשר לדעת בן כמה אתה ?? גם לך יש הרגשה של דה ז'ה וו ? :roll: בוא ננתח את זה..דז'ה וו - בצרפתית Deja voye ובתרגום : כבר נראה.. אכן אתה צודק :shock: כבר נראה המון פעמים...!!! או כאן: [qoute=Mickey lip] David כתב: זה נשמע כאילו זה מתחיל לשעמם אותך Laughing Laughing לאן לטוס,,שאלה רטורית..אני למשל נכנס לחיפוש שדה, סוגר עיניים מקיש על מקשים..מה שיוצא טס לשם. אבל הכי יעיל לשעות הקשות: 1. אפשר לקנות חבילת טושים צבעוניים ולצייר גרפיטי על המסך והמחשב 2. אפשר לפרק את המקשים של המקלדת ולשחק ונסות להשלים פאזל 3. אפשר לעשות ספונג'ה בחדר (בלי שהאישה תראה,,שלא תתרגל) Shocked 4. אשפר לשחק בחתול ועכבר עם העכבר. 5. ואם יש לך דיילת בטיסה סעיפים 1 עד 4 מתבטלים Wink Wink חחחחח, דודי , דודי, ענק. אפשר גם לפרק את העבר והמקלדת ולהרכיב קוקפיט, ככה השעמום נעשה יותר נוח. לונדון לא מחכה לי. אלה דוגמאות רק מהתקופה הקרובה ויש עוד המון. מצד שני כולם חייבים לשחק במשחק "המחלקה הסגורה" ולהיות נחמדים אליהם. כארגון הם לא מוכנים לקבל ביקורת (אמיתית או צינית) ויוצאים בהתקפה שלוחת רסן משולשת כמו שלא נראתה כאן הרבה זמן וכפי שנוכחנו לגלות בשרשור הזה. אז תסלחו לי חברים נכבדים (או שכבר לא). מי שצריך להרגיע כאן זה אתם :!: אני יצאתי מהמשחק שלכם!! זכותי לכתוב מה שאני רוצה עליכם, ועל התחביב המוזר ההזוי והיקר שלכם. משום מה יש לי הרגשה שהודעה זו תגרור עוד תגובות שרק יוכיחו את מה שאני אומר. עד שהשרשור יינעל.
David Misha פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 ברשותכם אני לא יגיב לתוכן הדברים אבל אנתח את התופעה גדולל !!! אהבתי.. כל מה שכתבת זו לא תגובה הא ?? :shock: :shock:
mickey lip פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 חלאס ברוכי, תפתח מזגן, החום בישל לך את קו המחשבה לחלוטין. התקפה משולחת רסן??? תזכיר לי מי התחיל להשמיץ סתם וללא סיבה? יש לך משהו להגיד לי אתה יכול להתקשר כמו תמיד, לא רק כאשר אתה מבקש לבקר בקוקפיט שאתה כל כך סולד ממנו. הכי אני לא אוהב אנשים עם כמה מסכות . המחלקה הסגורה זה הומר, כולם יודעים ומכירים את זה, משום מה רק אתה בחרת להיפגע בשם כולם, אין לי מושג על מה. לא מכיר אחד שביקש להגיע לבקר ולא הוזמן,כולל אותך. אתה הבאת ציטוטים של בחור שלא מזיז את עצמו ללחצן החיפוש בפורום ומבקש שיאכילו אותו עם כפית, סוג שאלות של ילד בן 12 שרוצה לבנות משהו , אז שאלו אותו בן כמה הוא על מנת לדעת מה הידע שלו ולאן לכוון בתשובות, משהו דיי דומה למה שאתה מנסה להנחיל פה לאנשים רק בתחום אחר, אני לא נגד מסע הצלב שלך, נהפוך הוא. אני נגד הסגננון שבו בחרת להשתלח באנשים שנתנו לך יחס הוגן, הזמינו אותך לביתם, ובחרו לראות בך חבר. מסתבר שלא. אם היינו פוגעים בך אישית הייתי מבין, אבל סתם ככה ללא סיבה להתחיל להשמיץ? הקנאה העיבירה אותך על דעתך, או שמע תפקיד חבר צוות שקיבלת? על מי בדיוק אתה מתנשא? לבוא ולכתוב לנו "משום מה יש לי הרגשה שהודעה זו תגרור עוד תגובות שרק יוכיחו את מה שאני אומר. עד שהשרשור יינעל."- זו התנשאות, למה רק לך מותר לכתוב ? אף אחד לא חייב להיות נחמד אלינו, וביקורת כולנו יודעים לקבל האמן לי, ויש מספיק דוגמאות להוכיח את זה. לא מתאים לך באמת שלא. העיניין מבחינתי עובר לטיפול לגורמים המוסמכים לכך, לא עשיתי זאת אף פעם, אבל תמיד יש פעם ראשונה, אני לא אתן לך לשפוך את דמיינו ולהוציא שם רע סתם כך בלי סיבה, זה גובל בהוצאת דיבה.
David Misha פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 מיקי עזוב אותו..לא שווה אתץ האנרגייה שאתה מוציא.. רק שאלה אחת מטרידה אותי, אתמול הוא שלח לי הודעה פרטית מכובדת וכתב לי שהוא לא יגיב על הנאמר... מה קרה ברוכי ?? קבלת אומץ לצאת למלחמה ??
אורח פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 ברוכי אתה אומר שאתה לא רוצה להגיב אבל אתה עושה את זה ועוד אחרכך בוכה שנכנסים בך חזיתית ? ד"א אנחנו לא סתם אירגון אנחנו ה"מוסד". בעברית קוראים למה שאתה עושה זה להשתין נגד הרוח, לירות לעצמך ברגל (תוך כדי השתנה נגד הרוח) וכל זאת כשאתה עומד על הרגל השניה בכלל. נערך, עידו
Ilan Jonas פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 ארבעתכם דווקא? מאד לא מכובד. וכמו בבית ספר יסודי, אני לא שואל מי התחיל אלא מי מפסיק.
Ido Rosenthal פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 בלי קשר לאם ההערה של ברוכי בהתחלה מיותרת או לא ואני לא לוקח פה שום עמדה של זה או אחר, לכל בנאדם מותר להביע דעה ומכאן להתחיל לקרוא לו בשמות ולרדת לפסים אישיים זה פשוט גועל נפש, אתם לא מסוגלים להתעמת בלי להשמע כמו ילדים בגן אז אל תגיבו בכלל עצה - כוס מים קרים כמה נשימות עמוקות ואז להגיב בחכמה ולא בהתלהמות ולסיום סיומת תזכורת: 6. יש להימנע מהתקפות אישיות בפורום VATIL. בויכוח אנו מבקרים רעיונות ונושאים, לא אנשים.
Baruch Spiegel פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 זה מדהים כל הודעה שלי כולם מתחילים לריב לפעמים מרוב מריבות סוגרים את הנושא לגבי ה727 ה727 הוא של דרימפליט והמטוס טס 0.88 מאך במהירות שיוט עם בערך 94% כח ובעקבות ההערה של ברוכי חשבתי שזה איזה באג בתוסף. ונראה לי מוזר שלא נתקלתי בהערות על כך. במיוחד שאני טס איתו בגלל ברוכי :?: לכן בדקתיבספרון שקניתי לבת שלי על מטוסי בואינג כתוב בתרגום חופשי "העובדה החשובה השניה בעיצוב ה 727 הוא העיצוב היוצא מין הכלל של הכנף. זה היה חשוב מאוד על מנת לאפשר כניסה ויציאה משדות קטנים יותר בעיקבות דרישה ספציפית של חברת איסטרן להמריא משדות קצרים יותר כמו להגרדיה ומיאמי במעמס מלא. התוצאה הייתה מבנה כנף עם דשים בקצה ההתקפה ושלוש "קרוגר" פלפס בסוף הכנף, כשכולם נפרסים שטח הכנף של 1,700 פיט גודל ב25% ומאפשר למטוס להמריא ולנחות במהירות נמוכה יותר. מתי שהם מוכנסים לצורך שיוט במהירות גבוהה הכנף הדקה המשוכה לאחור מאפשרת מהירות שיוט מקסימלית שך 605 MPH. משיג אפילו מספר מטוסי קרב של אותה תקופה" יעקב. בQRH יש טבלאות שיוט ל0.8 מאך או ל 0.78 בגלל זה נראה לי מוזר מה שכתבת על 0.88. מטוסים יותר מתקדמים מגיעים לפחות מ 0.84 מאך. לגבי מה שציטטת מהספר. אלה מתקני הגברת עילוי סטנדרטיים מדפי שפת התקפה מאפשרים טיסה בזווית התקפה גבוהה יותר בלי היפרדות של הזרימה מהמשטח העליון של הכנף (הזדקרות). ומדפי שפת זרימה שגם משנים את צורת הפרופיל כדי לקבל מקדם עילוי גבוה יותר וגם נשלפים החוצה כדי להגדיל את שטח הכנף. כמו"כ המספר 605 MPH לא אומר כלום על מס. מאך - שהוא הקובע מבחינת מגבלת מהירות מקסימלית (כפי שמוסבר בקישורים שהבאתי) מכיוון שמספר מאך תלוי בטמפרטורה ובצפיפות האוויר. יכול להיות מטוס שמסוגל לטוס במהירות הזאת בגובה נמוך ומס. המאך יהיה 0.5 אבל בגובה רב 0.8 מאך יהיה במהירות אמיתית נמוכה יותר.
Moshe Mizrahi פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 וואווו......... מכירים את הסרט "בזמן שישנת"? אני מרגיש בערך שם, רק שכאן זו לא נראית כמו קומדיה רומנטית. אישית די קשה לי לראות חברים רבים, ודי ברצינות הפעם הייתי אומר, והשאלה הבלתי נמנעת היא - למה אתם חייבים לעשות זאת מעל גבי הפורום? חבר בצוות החטיבה, שני מנהלי פורום לשעבר, למה בדיוק אתם מצפים? שמישהו ישחק תפקיד יותר בוגר מכם ויפקוד עליכם להפסיק עם זה? שמישהו יתחיל לחלק פה עונשים לעמודי התווך של החטיבה? או שאולי דווקא בגלל הניסיון והוותק נראה לכם שמותר לכם הכל? איך אילן כמעט אמר? לא ממש משנה מי התחיל, מאד משנה מי לא הפסיק ראשון. ולא, אף אחד מכם לא ממש חשב להפסיק, ופה הבעיה. אתם לא חייבים לאהוב (למרות שהיום הוא היום לאהבה) וגם לא חייבים להיות חברים, לא חייבים לפרגן ואפילו לא חייבים לדבר זה עם זה. אבל, ופה האבל הגדול, אתם חייבים לכבד את חוקי הפורום הזה, חוקים שאתם במו ידיכם כתבתם ומחוייבים עליהם, וחוקים שעד לא מזמן גם התנוססו בשרשורים תחת השם של חלק מכם. אני בטוח שאם כל אחד מארבעתכם היה מנהל את הפורום ורואה דברים כאלה, התגובה שלכם היתה חריפה פי 700 מהתגובה המתחננת לשקט שאני מראה פה. כולכם חברים יקרים, אהובים, ומה לעשות - יורים מהמותן. אז לא, אנחנו לא נותנים לכם את התענוג להיות ילדים משתלחים חסרי אחריות ולא לוקחים על עצמנו את תפקיד ההורים שמענישים אתכם ובכך מודים שאתם אכן ילדים. מה לעשות, אתם לא ילדים, לא פטורים מאחריות, ולא נעזור לכם להיפטר ממנה. אתם אנשים בוגרים שצריכים להתבייש. אני מבקש שכל אחד מכם יקרא בעיון את חוקי הפורום, ומכאן להבא ידע להפסיק ראשון. אני מקווה בשם כל צוות החטיבה ומנהלי הפורום שהבקשה ברורה. תודה לכם.
Yakov Kraus פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 ברוכי אתה צודק. המהירות המירבית של ה727 לפי ויקיפדיה היא 0.9 מאך ומהירות השיוט היא 0.81 מאך. אני טסתי קרוב למהירות המקסימלית כאשר כנראה זו לא מהירות אופטימלית מבחינת צריכת דלק, בלאי מנועים וכו' בהטסה נכונה הייתי צריך לשמור על מהירות שיוט ולא לעבור אותה.
Ido Rosenthal פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 ברוכי אתה צודק.המהירות המירבית של ה727 לפי ויקיפדיה היא 0.9 מאך ומהירות השיוט היא 0.81 מאך. אני טסתי קרוב למהירות המקסימלית כאשר כנראה זו לא מהירות אופטימלית מבחינת צריכת דלק, בלאי מנועים וכו' בהטסה נכונה הייתי צריך לשמור על מהירות שיוט ולא לעבור אותה. מהירות מקסימלית זו לא מהירות שטסים בה וגם לא מתקרבים אליה, זו המהירות שמעבר אליה המטוס מתפרק.
Baruch Spiegel פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 בQRH שמגיע עם המטוס יש טבלאות, אם אני לא טועה נקראות EPR REQUIERED 0. mach cruise או 0.78 מפורטים שם ערכים מדוייקים של EPR נדרש כדי לקבל שיוט ב0.8 מאך או 0.78 לפי גובה שיוט ומשקל המטוס. אפילו כתוב שם מה צריכה להיות מהירות מכשירית (בקשרים) באותם תנאים. ממה שבדקתי זה מדויק ועובד יופי. תשתמש בטבלאות וב"באגים" על מחווני ה EPR כדי להיות בערך הנכון. ו... אמממ.. משה אתה צודק. וויכוח או לא וויכוח או אפילו קרב מהלומות, זה לא היה המקום לנהל אותו. אני מבקש התנצלות מכלל חברי הפורום שנסחפתי והלאתי את כולם בכל מה שהיה כאן. ברוכי.
danb2000 פורסם יולי 30, 2007 דיווח פורסם יולי 30, 2007 ......מדפי שפת התקפה מאפשרים טיסה...............ומדפי שפת זרימה שגם משנים את צורת הפרופיל........ לברוכי - רק לשם הדיוק: מדפי שפת התקפה = דשים ובהתאמה דשי שפת התקפה = SLATS מדפי שפת זרימה = אכן מדפים = FLAPS (אם כבר אז כבר.... :wink:).