עבור לתוכן
Tomer Haim

הטיפ השבועי - חח והפעם RNAV

Recommended Posts

פורסם

במיוחד בתקופה זו בה מסלול 12 בב"ג סגור, אנו נחשפרים יותר יותר למילה RNAV אז ברצוני לחדד את משמעותה:

RNAV =ARNAV שזה אומר AREA NAVIGATION, במקור השתמשו במושג כשרצו לטוס בנתיב שלא נמצא על רדיאל של VOR אבל יש איזה VOR בסביבה, במטוס ישש בו מקלטי VOR, מבצעים חיתוך, כל נקודה מאופיינת ברדיאל ומרחק DME מאותו VOR, בזמן השיוט על הנתיב המחט לא תהיה באמצע ולא נוכל לדעת אם סטינו מהנתיב ימינה או שמאלה.

באו חכמים ובנו מכשיר שיודע תמיד על איזה רדיאל ומרחק אמטוס נמצא כלפי תדר של VOR שהטייס בחר,

הטייס עצמו היה מזין רדיאל ומרחק לנקודה הדימיונית והמכשיר היה מייצר בנקודה זו, VOR דמיוני ומקרין למכשיר ה VOR במטוס נתונים כאילו שבאותה נקודה היה VOR, תנאי הקליטה של ה VOR הדמיוני היה קליטתו של אותו VOR אמתי שכוון, בעקרון ה VOR הדמיוני יכול היה להיות במרחק אלפי מיילים מהמטוס עצמו ועדיין "ייקלט"

למכשיר זה קראו, RNAV

מכשיר ה RNAV המיתולוגי נראה כך:

kns80.gif

rnav.gif

כאמור במכשיר שהוא מאוד דומה ל DME, הטייס היה מכוון תדר של VOR קיים, בנוסף היה מזין רדיאל ומרחק ושם היה "נשתל" ה VOR הדמיוני.

מכשיר ה RNAV היה נפוץ בעיקר בקרבה של התעופה הכללית כשהתעופה המסחרית התחילו להשתמש במערכות INS. היום כשהתעופה הכללית עברה להשתמש ב GPS, ו IRS היא מערכת שקיימת בכל מטוס מסחרי גדול, המושג RNAV התפתח והוא מדבר על כל הפעמים שטסים לנקודה מסויימת המאופיינת ע"י רדיאל ומרחק מעזר ניווט בסביבה, דוגמה לכך היא הקפת RNAV שאנו מכירים בבן גוריון.

זהו להפעם

בפרק הבא נלמד כיצד אם כלתום הכינה מרק מצרי המכונה מלוכיה

פורסם

תומר, לפי מה שהבנתי מדיון שהיה פה לאחרונה, הוא שגישת RNAV נחשבת גישה ויזואלית (יכול להיות שלא הבנתי נכון). אם כך, האם העובדה שנעשה שימוש רק בעזרי ניווט לא הופכת גישה זו לממוכשרת לגמרי?

פורסם
תומר, לפי מה שהבנתי מדיון שהיה פה לאחרונה, הוא שגישת RNAV נחשבת גישה ויזואלית (יכול להיות שלא הבנתי נכון). אם כך, האם העובדה שנעשה שימוש רק בעזרי ניווט לא הופכת גישה זו לממוכשרת לגמרי?

תודה תומר על הטיפ.

אם אני לא טועה, הכשיר הנל לא קביל חוקית לגישת RNAV.

ראה דפית RNAV ל 26 והכתוב במודגש, למטוסים בעלי FMS בלבד.

כל הדרך לפיינל נעשה ע"י FMS הפיינל והנחיתה ע"י טייס בגישת ראיה.

המטרה של גישות RNAV היא להוריד לחץ מהפיקוח ולהעביר אחריות ניווט לטייס.

שם לב בדפית רשום RNAV VISUAL APPROACH.

פורסם

לפי מה שידוע לי הקפת ה-RNAV היא מתבצעת ע"י יירוט רדיאלים, מרחקים וכיוונים.

ע"י הדפית אם מבצעים גישת RNAV דרומית, עלינו להתחיל מה-NDB LL תדרו (331), ומשם לפנות לכיוון מגנטי של 132 מעלות עד לנקודה DOVER שנמצאת על רדיאל 254/2.0, לכן הלאה...

לכל מי שאומר לי שלא עושים ככה גישת RNAV בגלל שיש רוחות, אז שמעתם על המונח תיקון לרוח?

תודה תומר והמשך יום טוב!

פורסם

ראה דפית שהביא בזמנו יובל אדם - תודה יובל

שים לב ל CONDITIONS בתחתית הדפית. הגישה נחשבת גישת ראייה.

כמו כן, כמו שתומר תיאר כל הנקודות מוגדרות ביחס ל BGN VOR. באותה שיטה שעבד מכשיר RNAV. אבל אם כתוב FMS REQUIRED אז כך צריך להיות.

rnav26za5wk3.jpg
פורסם

הגישה הנ"ל היא גישת ראיה, זה שמשתמשים בעזרי ניווט רדיו או בעזרים אינרציאליים לא הופכת את הטיסה למכשירים, טיסת מכשירים היא טיסה שמתוכננת כך שלא תראה כלום בחוץ בעת ההטסה, אם כן רואים בחוץ, זו טיסת VFR לכל דבר

לדוגמא:

ניתן לטוס ללרנקה, טיסת VFR מגישים מירשה VFR

מעל הים ניתן לנווט רק באמצעות מכשירים, אבל הטיסה היא טיסת VFR כי מסתמכים על האופק החיצוני.. ככה זה גם עם ההנמכה הנ"ל :)

פורסם
אך בכל זאת אפשרי לבצע גישת RNAV עם ססנה או מטוס שאין לו מערכת RNAV, אתה מסכים איתי מבחינה תיאורתית?

באופן תאורטי, כן אתה צודק, בעזרה חיתוכים של VOR ו DME ניתן לבצע גישה כזו גם עם ססנה שאין לה RNAV או IRS

מדוע שמו בדפית FMS REQIURED??

אני אוכל לענות לך על זה אבל אז אאלץ להשתמש בביטויים מפורום תעופה קלה, לא נעים

פורסם
הגישה הנ"ל היא גישת ראיה, זה שמשתמשים בעזרי ניווט רדיו או בעזרים אינרציאליים לא הופכת את הטיסה למכשירים, טיסת מכשירים היא טיסה שמתוכננת כך שלא תראה כלום בחוץ בעת ההטסה, אם כן רואים בחוץ, זו טיסת VFR לכל דבר

לדוגמא:

ניתן לטוס ללרנקה, טיסת VFR מגישים מירשה VFR

מעל הים ניתן לנווט רק באמצעות מכשירים, אבל הטיסה היא טיסת VFR כי מסתמכים על האופק החיצוני.. ככה זה גם עם ההנמכה הנ"ל :)

בארה"ב עובדים ככה המון, טסים VFR (שומרים קשר עין עם הקרקע) אבל בעצם טסים מVOR לVOR לVOR.

אסף, אני לא יודע אם התכוונת ספציפי לRNAV בב"ג שהיא גישת ראייה לכל דבר אבל קיימות גם גישות RNAV אשר מסתיימות בILS, נפוץ מאוד באירופה (ספסארט או גידן בפרנקפורט וLANDU לדוגמא במינכן וגם כמובן באמסטרדם)

פורסם
במיוחד בתקופה זו בה מסלול 12 בב"ג סגור, אנו נחשפרים יותר יותר למילה RNAV אז ברצוני לחדד את משמעותה:

RNAV =ARNAV שזה אומר AREA NAVIGATION, במקור השתמשו במושג כשרצו לטוס בנתיב שלא נמצא על רדיאל של VOR אבל יש איזה VOR בסביבה, במטוס ישש בו מקלטי VOR, מבצעים חיתוך, כל נקודה מאופיינת ברדיאל ומרחק DME מאותו VOR, בזמן השיוט על הנתיב המחט לא תהיה באמצע ולא נוכל לדעת אם סטינו מהנתיב ימינה או שמאלה.

באו חכמים ובנו מכשיר שיודע תמיד על איזה רדיאל ומרחק אמטוס נמצא כלפי תדר של VOR שהטייס בחר,

הטייס עצמו היה מזין רדיאל ומרחק לנקודה הדימיונית והמכשיר היה מייצר בנקודה זו, VOR דמיוני ומקרין למכשיר ה VOR במטוס נתונים כאילו שבאותה נקודה היה VOR, תנאי הקליטה של ה VOR הדמיוני היה קליטתו של אותו VOR אמתי שכוון, בעקרון ה VOR הדמיוני יכול היה להיות במרחק אלפי מיילים מהמטוס עצמו ועדיין "ייקלט"

למכשיר זה קראו, RNAV

מכשיר ה RNAV המיתולוגי נראה כך:

kns80.gif

rnav.gif

כאמור במכשיר שהוא מאוד דומה ל DME, הטייס היה מכוון תדר של VOR קיים, בנוסף היה מזין רדיאל ומרחק ושם היה "נשתל" ה VOR הדמיוני.

מכשיר ה RNAV היה נפוץ בעיקר בקרבה של התעופה הכללית כשהתעופה המסחרית התחילו להשתמש במערכות INS. היום כשהתעופה הכללית עברה להשתמש ב GPS, ו IRS היא מערכת שקיימת בכל מטוס מסחרי גדול, המושג RNAV התפתח והוא מדבר על כל הפעמים שטסים לנקודה מסויימת המאופיינת ע"י רדיאל ומרחק מעזר ניווט בסביבה, דוגמה לכך היא הקפת RNAV שאנו מכירים בבן גוריון.

זהו להפעם

בפרק הבא נלמד כיצד אם כלתום הכינה מרק מצרי המכונה מלוכיה

אחנו אוכלים מלא מלוכיה

אחד המרקים הכי טעימים!

פורסם

מרשם למולוכיה לכל המבקשים (אזהרה.. זי מידבק:] ממכר חח):

מצרכים:

עלי מולוכייה (שטופים מיובשים וטחונים דק דק דק).

גרון הודו

פלפל חריף

בצל

מרק עוץ

תרד

שני ראשי שום קלופים

2 כפות כוסברה

שמן זית

אופן ההכנה:

מביאים את הגרונות לרתיחה , לאחר שכל השומן יוצא להחליף את המים, לבשל את הגרונות עם פלפל ירוק חריף כשעה וחצי .

להוסיף בצל שלם וכ3 כפות מרק עוף, כשהבצל רך להוציאו בזהירות שלא יתפורר במים ולטחון אותו ביחד עם התרד.

בינתיים טוחנים את שני ראשי השום הקלופים.

שמים במחבת 2 כפות כוסברה עליהם מפזרים את השום הטחון ומכסים בשמן זית.

משלים על אש קטנה מספפפר דקות ובוחשים תדיר את התערובת שלא תשחים יותר מדי.

לאחר שהגרונות מוכנים שמים את עלי המולוכיה בסיר ומבשלים מספר דקות לאחר מכן נוסיף את השום לסיר ומכסים (בלי לבחוש), כעבור מספר דקות בוחשים ומוספיםי את הבצל שנטחן ואת התרד.

מבשלים עוד מספר דקות והמרק מוכן

BON APETIT :]

(ואפשר לסמוך על בן אדם שבמקצועו הוא טבח במסעדה.. שהמתכון מצליח ותלקקו את האצבעות ואת הצלחת ותבקשו עוד).

עלי מולוכיה אין להשיג בהרבה מקומות, אנחנו קונים משוק הכרמל.

פורסם
מרשם למולוכיה לכל המבקשים (אזהרה.. זי מידבק:] ממכר חח):

מצרכים:

עלי מולוכייה (שטופים מיובשים וטחונים דק דק דק).

גרון הודו

פלפל חריף

בצל

מרק עוץ

תרד

שני ראשי שום קלופים

2 כפות כוסברה

שמן זית

אופן ההכנה:

מביאים את הגרונות לרתיחה , לאחר שכל השומן יוצא להחליף את המים, לבשל את הגרונות עם פלפל ירוק חריף כשעה וחצי .

להוסיף בצל שלם וכ3 כפות מרק עוף, כשהבצל רך להוציאו בזהירות שלא יתפורר במים ולטחון אותו ביחד עם התרד.

בינתיים טוחנים את שני ראשי השום הקלופים.

שמים במחבת 2 כפות כוסברה עליהם מפזרים את השום הטחון ומכסים בשמן זית.

משלים על אש קטנה מספפפר דקות ובוחשים תדיר את התערובת שלא תשחים יותר מדי.

לאחר שהגרונות מוכנים שמים את עלי המולוכיה בסיר ומבשלים מספר דקות לאחר מכן נוסיף את השום לסיר ומכסים (בלי לבחוש), כעבור מספר דקות בוחשים ומוספיםי את הבצל שנטחן ואת התרד.

מבשלים עוד מספר דקות והמרק מוכן

BON APETIT :]

(ואפשר לסמוך על בן אדם שבמקצועו הוא טבח במסעדה.. שהמתכון מצליח ותלקקו את האצבעות ואת הצלחת ותבקשו עוד).

עלי מולוכיה אין להשיג בהרבה מקומות, אנחנו קונים משוק הכרמל.

כמה אתה מדבר?

אולי תכין שנטעם משהו? , בחיים לא אכלתי דבר כזה , נשוי לפולניה מה לעשות :lol:

פורסם
מרשם למולוכיה לכל המבקשים (אזהרה.. זי מידבק:] ממכר חח):

מצרכים:

עלי מולוכייה (שטופים מיובשים וטחונים דק דק דק).

גרון הודו

פלפל חריף

בצל

מרק עוץ

תרד

שני ראשי שום קלופים

2 כפות כוסברה

שמן זית

אופן ההכנה:

מביאים את הגרונות לרתיחה , לאחר שכל השומן יוצא להחליף את המים, לבשל את הגרונות עם פלפל ירוק חריף כשעה וחצי .

להוסיף בצל שלם וכ3 כפות מרק עוף, כשהבצל רך להוציאו בזהירות שלא יתפורר במים ולטחון אותו ביחד עם התרד.

בינתיים טוחנים את שני ראשי השום הקלופים.

שמים במחבת 2 כפות כוסברה עליהם מפזרים את השום הטחון ומכסים בשמן זית.

משלים על אש קטנה מספפפר דקות ובוחשים תדיר את התערובת שלא תשחים יותר מדי.

לאחר שהגרונות מוכנים שמים את עלי המולוכיה בסיר ומבשלים מספר דקות לאחר מכן נוסיף את השום לסיר ומכסים (בלי לבחוש), כעבור מספר דקות בוחשים ומוספיםי את הבצל שנטחן ואת התרד.

מבשלים עוד מספר דקות והמרק מוכן

BON APETIT :]

(ואפשר לסמוך על בן אדם שבמקצועו הוא טבח במסעדה.. שהמתכון מצליח ותלקקו את האצבעות ואת הצלחת ותבקשו עוד).

עלי מולוכיה אין להשיג בהרבה מקומות, אנחנו קונים משוק הכרמל.

כמה אתה מדבר?

אולי תכין שנטעם משהו? , בחיים לא אכלתי דבר כזה , נשוי לפולניה מה לעשות :lol:

בחורף, זה מרק חם... זה יבהיר לך את הקרביים.

הבאסה שהעלים קונים רק בקיץ חחחחח :]

עלי מנה ברגע שאימא שלי עושה :] לי אין כוח חח אני מספיק מבשל כל יום 8 שעות.

פורסם
בקרוב גם הצ'רבה הרומנית תעלה על שולחנם של חברי VATIL (כשאוכלים את הצ'רבה מקבלים קוריצ'ה) :silly:

מפגש VATIL הבא יהיה מפגש בין תרבויות,

האוכל הפולני של אישתו של מיקי יכיר את הפלפל שאטה :lol:

פורסם
בקרוב גם הצ'רבה הרומנית תעלה על שולחנם של חברי VATIL (כשאוכלים את הצ'רבה מקבלים קוריצ'ה) :silly:

אתה מזכיר לי בדיחה שמעתי אתמול.

שר אוצר נכנס מסעדה רומנית אוכל צ'ורבה.

פתאום נכנס שר החוץ, שואל כמה ?

7

מה 7

מה כמה ?

שמעתי זה בריצפה נפלתי בכיסא.

עוד מאכל רומני שאישית אני מוטרף עליו, ורניקס וצ'ורבה דה פסוליה (מטהר אויר כלול :mrgreen: ) ופיפלים בחומץ ושום (והרבה שום).

פורסם
בקרוב גם הצ'רבה הרומנית תעלה על שולחנם של חברי VATIL (כשאוכלים את הצ'רבה מקבלים קוריצ'ה) :silly:

מפגש VATIL הבא יהיה מפגש בין תרבויות,

האוכל הפולני של אישתו של מיקי יכיר את הפלפל שאטה :lol:

בקר טוב לכול המשכימים.......... :mrgreen:

אחרי שלא התאפקתי וקראתי את כל השרשור הזה, ומכיוון שעדיין מוקדם בבוקר, הצלחתי לקלוט את אחד המאפיינים של VATIL : אצל רוב האנשים כאן "מזון" הוא בעדיפות ראשונה ורק אחר-כך מגיע קטע התעופה........סביר לחלוטין יעני כי מי טס על קיבה ריקה? :lol:

אז תראו פעם נוספת לאן זה מוביל: הדיון המעמיק התחיל במאמר יפה של VATIL1 בנושא RNAV (שאגב גם לי חידש כמה דברים....) ובדף השני כבר מקבלים מרשם לארוחה....זה לא רציני..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ותחשבו על זה........ :wink: כי לדעתי הנושא כבר מיצה את עצמו....תגובות שלכם לא מחוייבות המציאות במקרה זה. תודה לכולכם. יום נעים וקריר....

פורסם
בקרוב גם הצ'רבה הרומנית תעלה על שולחנם של חברי VATIL (כשאוכלים את הצ'רבה מקבלים קוריצ'ה) :silly:

מפגש VATIL הבא יהיה מפגש בין תרבויות,

האוכל הפולני של אישתו של מיקי יכיר את הפלפל שאטה :lol:

בקר טוב לכול המשכימים.......... :mrgreen:

אחרי שלא התאפקתי וקראתי את כל השרשור הזה, ומכיוון שעדיין מוקדם בבוקר, הצלחתי לקלוט את אחד המאפיינים של VATIL : אצל רוב האנשים כאן "מזון" הוא בעדיפות ראשונה ורק אחר-כך מגיע קטע התעופה........סביר לחלוטין יעני כי מי טס על קיבה ריקה? :lol:

אז תראו פעם נוספת לאן זה מוביל: הדיון המעמיק התחיל במאמר יפה של VATIL1 בנושא RNAV (שאגב גם לי חידש כמה דברים....) ובדף השני כבר מקבלים מרשם לארוחה....זה לא רציני..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ותחשבו על זה........ :wink: כי לדעתי הנושא כבר מיצה את עצמו....תגובות שלכם לא מחוייבות המציאות במקרה זה. תודה לכולכם. יום נעים וקריר....

באמת היום זרקו אותי מהמיטה מוקדם מהצפוי :x

כמו הרבה שירשורים פה, שהתחילו מנושא אחד ועברו לאחר לגמרי, גם זה קיבל תפנית לא צפויה.

הסיבה העיקרית לדעתי, זהו הנושא הרביעי או החמישי השבוע, שמוזכרת בו המילה RNAV.

נ.ב. ממתין לירוט ממך :mrgreen:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in



התחברות לאתר


×
×
  • יצירת חדש...