Tomer Haim פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 http://www.aopa-israel.org.il/_Uploads/2171CHA.doc
Matan Solomon פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 מעניין מאוד.. קראתי (כמעט הכל), הם העלו הרבה נקודות נכונות על עלות שעות הטיסה והוצאת הרישיון בארץ, ועל כך שזה כפול 2 ואף 2 וחצי מחו"ל, שיש אנשים שטסים לשם, ושחלק בגלל זה גיל התלמידים הוא גבוה, רובם מעל 40 ורובם עמידים ובעלי אמצעים... תומר בטח שמחת לקרוא את זה, אם זה ישפיע על משהו? לדעתי כמובן שלא אבל לפחות הנקודות עלו בועדת חקירה זה כבר משהו... בכל מקרה הרבה חומר קריאה מעניין מאוד על מצב הטיסה האזרחית בארץ שלנו
Baruch Spiegel פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 נראה לי שתומר כתב את הדו"ח הזה... או לפחות לחש לאוזנו של הכותב... תודה תומר על הקישור.
guy13 פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 תודה רבה תומר ! פשוט לא הגיוני שכאן בארץ המחירים יקרים ב50-100% מארצות הברית. ושאלה - מה זה פז"מ?
Nadav פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 למרות שנושא עלות הרשיון בארץ זה נושא חשוב מאוד, לא בזה עוסק הדו"ח. על פניו זה אכן קצת חופר, אבל הממצאים שמעלים שם הם בעלי ערך רב גדול מאוד! יש כאן נגיעה לנושאים רבים שחשובים לבטיחות נחיתה ואף יותר מזה, בנורמות שהושרשו אצל חניכי טייס ויותר מכך אצל מדריכי טייס בארץ. אם אתם רוצים להחכים רק צריך לשבת ולקרוא! הם מדברים פה על הרבה דברים, הנה אחדים מהם: נחיתה אמריקאית או ישראלית? הנה- עוז זסלר (גבר גבר) קיבל את המסמך שמדבר על אילו נורמות צריך להשריש (אני קצת אהרוס לכם ואגלה שמומלצת גישה אמריקאית). אותי מעניין לדעת מה אומרים על זה כל הטייסים שיש לנו פה שלמדו על בשרם (ברובם) את השיטה הישראלית. אפקט קרקע- דבר חשוב מאוד שלא רואים ולא שומעים עליו בסימולטור. כמה מכם יודעים מה הערך של אפקט הקרקע בטיסה אמיתית? מתי הוא פועל? מה ההבדל בנתונים של ססנה לעומת מטוסים עם כנף תחתית? לי זה נשמע מרתק שלא לדבר על חשוב ביותר לבטיחות הטיסה והנחיתה... הליכה סביב- תמיד טוב? לא בטוח. נקודה חשובה שעולה פה היא איך מתקנים נחיתה ללא הליכה סביב? מהי נקודת האל-חזור בנחיתה עם ססנה (Go/NoGo)? חפירות חפירות אבל מרתק מאוד. תומר- סחטיין עליך שהצלחת לשים את היד על התחקיר הזה ולהביא אותו לפה! עכשיו רק מעניין אותי אם מישהו יעיז לשנות את הנהלים בבית הספר שלו על פי ההמלצה של הנספחים (למשל הפרדת תפקידים ברורה בין מדריך ראשי לטייס ראשי ועוד אחרות)? מצטער על הפלצנות... תומר, הצלחת להדליק אותי :wink: אהה- ופז"מ זה פרק זמן מינימלי :mrgreen:
crazyblat פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 תודה רבה תומר !פשוט לא הגיוני שכאן בארץ המחירים יקרים ב50-100% מארצות הברית. ושאלה - מה זה פז"מ? אני מבין שאתה עדיין לפני הצבא... פז"מ זה פרק זמן...ולא כמו שאחד מפה רשם...פרק זמן מינימלי... ולגבי הדוח התאונה...הרבה מאוד מאוד חפירה כמו שאור רשם...
guy13 פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 תודה רבה תומר !פשוט לא הגיוני שכאן בארץ המחירים יקרים ב50-100% מארצות הברית. ושאלה - מה זה פז"מ? אני מבין שאתה עדיין לפני הצבא... פז"מ זה פרק זמן...ולא כמו שאחד מפה רשם...פרק זמן מינימלי... עוד לא :wink:, בכל מקרה תודה.
Tomer Haim פורסם אוגוסט 8, 2007 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 סה"כ מאמר מרתק, אכן התעופה הישראלית מורכבת כיום מאנשים עמידים ביותר (בלשון המעטה) רובם מבוגרים, רמת הטיסה הולכת וקטנה כיוון שאנשים לא משקיעים מחשבה ולימוד בטיסה, במקום זה הם משקיעים כסף.. אבל טחנתי את הנושא הזה שנים. בקשר להדרכה, ישראלית ואמריקאית, כותבי המאמר צודקים, אני לא מתכוון לכך שעדיף לבוא בגישה כזו או אחרת (יש יתרונות וחסרונות לזו ולזו) אני מדבר על מנטליות, על טבילת האש של החניך הישראלי, על מעמד המדריך ומעמד החניך, אני אתן דוגמא: בארה"ב מלמדים לנחות: אומרים לטייס, תכנס לעם הרוח, תוריד כוח ושלב מדפים, אויר חם, לאט לאט, תוריד את המדפים בשלבים, יש לך זמן, סל"ד 1600, שמור מהירות , תרד, סגור מנוע, תציף ותנחת. כשבישראל מלמדים לטוס זה נשמע ככה: (הכל בצעקות) סגור מנוע!, תוריד את האף!, מהירות-ציר מסלול!, תוריד את כל המדפים!, בכוח!, תוריד את האף!, תוריד את האף!, תקזז!, תכוון לחץ!!!, לחץ!!!, ככה!!!!, אני יראה לך .. ככההה!!!! שבור גלישה!!!, תנחת!!! זו נחיתה זו? זה דרעק!!!.. ואז עושים עוד הקפה מה שכן אני חושב ואני בטוח שגם החוקרים יסכימו.. טייס שלמד, והפנים ומצליח לבצע את השיטה הישראלית, הוא טייס יותר מקצוען... מסכים עם החוקרים שהשיטה הישראלית לא מתאימה לטייס בן 60 והאמריקאית מתאימה לכל האוכלוסיה
Tomer Haim פורסם אוגוסט 9, 2007 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 כשאני יהפוך למדריך זה אולי יהיה באחרית הימים התעופתיים עמרי סודרי מתאר את ההדרכה הישראלית בשירו "יא מסטול" (עם המנגינה של גן נעול) יא מסטול מי אתה, מדוע יד בלי רגל, למה רק עם מאזנות? והבול, לא נשאר באמצע, תתרכז בבקשה במהירות יא מסטול, שים יד על המצערת (אאהה) יא מסטול אחד, יא מסטול לך סביב, זו הצפה מוקדמת יא בבון, יא בבון!
Baruch Spiegel פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 כשאני יהפוך למדריך זה אולי יהיה באחרית הימים התעופתיים עמרי סודרי מתאר את ההדרכה הישראלית בשירו "יא מסטול" (עם המנגינה של גן נעול) יא מסטול מי אתה, מדוע יד בלי רגל, למה רק עם מאזנות? והבול, לא נשאר באמצע, תתרכז בבקשה במהירות יא מסטול, שים יד על המצערת (אאהה) יא מסטול אחד, יא מסטול לך סביב, זו הצפה מוקדמת יא בבון, יא בבון! גדול גדול!!!! בהחלט משקף מדריך טיסה ישראלי יוצא חיה"א. הערסים של האליטה הישראלית. בלי להכליל כמובן, יש גם כאלה רגועים ונחמדים מאוד. על המדריך שהעיף לי מפת ניווט מהחלון בהדרכת ניווט מחיפה לירושלים, כבר סיפרתי? .... ברוכי.
Baruch Spiegel פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 סה"כ מאמר מרתק, אכן התעופה הישראלית מורכבת כיום מאנשים עמידים ביותר (בלשון המעטה) רובם מבוגרים, רמת הטיסה הולכת וקטנה כיוון שאנשים לא משקיעים מחשבה ולימוד בטיסה, במקום זה הם משקיעים כסף.. אבל טחנתי את הנושא הזה שנים.בקשר להדרכה, ישראלית ואמריקאית, כותבי המאמר צודקים, אני לא מתכוון לכך שעדיף לבוא בגישה כזו או אחרת (יש יתרונות וחסרונות לזו ולזו) אני מדבר על מנטליות, על טבילת האש של החניך הישראלי, על מעמד המדריך ומעמד החניך, אני אתן דוגמא: בארה"ב מלמדים לנחות: אומרים לטייס, תכנס לעם הרוח, תוריד כוח ושלב מדפים, אויר חם, לאט לאט, תוריד את המדפים בשלבים, יש לך זמן, סל"ד 1600, שמור מהירות , תרד, סגור מנוע, תציף ותנחת. כשבישראל מלמדים לטוס זה נשמע ככה: (הכל בצעקות) סגור מנוע!, תוריד את האף!, מהירות-ציר מסלול!, תוריד את כל המדפים!, בכוח!, תוריד את האף!, תוריד את האף!, תקזז!, תכוון לחץ!!!, לחץ!!!, ככה!!!!, אני יראה לך .. ככההה!!!! שבור גלישה!!!, תנחת!!! זו נחיתה זו? זה דרעק!!!.. ואז עושים עוד הקפה מה שכן אני חושב ואני בטוח שגם החוקרים יסכימו.. טייס שלמד, והפנים ומצליח לבצע את השיטה הישראלית, הוא טייס יותר מקצוען... מסכים עם החוקרים שהשיטה הישראלית לא מתאימה לטייס בן 60 והאמריקאית מתאימה לכל האוכלוסיה אני זוכר איך הייתי יורד משיעורי טיסה עם כמעט דמעות בעיניים. הייתי מנסה להבין למה האיש הזה מצד ימין, "טייס פאנטום בחיל האוויר הישראלי המהולל" מתנהג אלי בצורה כזו. בהתחלה חשבתי שהקטע של העצבים בשיעורי טיסה נועד לבדוק איך אתה מתפקד במצבי לחץ. ומכיוון שאסור לו להכניס אותך למצב חירום אמיתי, הוא עושה את זה בצורה מלאכותית ע"י הפעלת לחץ פסיכולוגי. אחרי שלקחתי כמה שיעורים עם מדריכים רגועים, וראיתי את ההבדל, שניתי את ההערכה שלי: זה סתם בגלל החזה הנפוח מגאווה מלאכותית שחיה"א דואג להזריק לנהגי הפרדות שלו. לכל החבר'ה מכאן שמועומדים לטיס או כבר בתוך הקורס: אני מקווה שהיום כבר שינו את שיטת ההדרכה (הערכית בעיקר) בחיה"א. אם לא, תשתדלו לא להיסחף לאווירה ולהישאר אחלה אנשים כמו שאתם. ברוכי.
אורח פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 סה"כ מאמר מרתק, אכן התעופה הישראלית מורכבת כיום מאנשים עמידים ביותר (בלשון המעטה) רובם מבוגרים, רמת הטיסה הולכת וקטנה כיוון שאנשים לא משקיעים מחשבה ולימוד בטיסה, במקום זה הם משקיעים כסף.. אבל טחנתי את הנושא הזה שנים.בקשר להדרכה, ישראלית ואמריקאית, כותבי המאמר צודקים, אני לא מתכוון לכך שעדיף לבוא בגישה כזו או אחרת (יש יתרונות וחסרונות לזו ולזו) אני מדבר על מנטליות, על טבילת האש של החניך הישראלי, על מעמד המדריך ומעמד החניך, אני אתן דוגמא: בארה"ב מלמדים לנחות: אומרים לטייס, תכנס לעם הרוח, תוריד כוח ושלב מדפים, אויר חם, לאט לאט, תוריד את המדפים בשלבים, יש לך זמן, סל"ד 1600, שמור מהירות , תרד, סגור מנוע, תציף ותנחת. כשבישראל מלמדים לטוס זה נשמע ככה: (הכל בצעקות) סגור מנוע!, תוריד את האף!, מהירות-ציר מסלול!, תוריד את כל המדפים!, בכוח!, תוריד את האף!, תוריד את האף!, תקזז!, תכוון לחץ!!!, לחץ!!!, ככה!!!!, אני יראה לך .. ככההה!!!! שבור גלישה!!!, תנחת!!! זו נחיתה זו? זה דרעק!!!.. ואז עושים עוד הקפה מה שכן אני חושב ואני בטוח שגם החוקרים יסכימו.. טייס שלמד, והפנים ומצליח לבצע את השיטה הישראלית, הוא טייס יותר מקצוען... מסכים עם החוקרים שהשיטה הישראלית לא מתאימה לטייס בן 60 והאמריקאית מתאימה לכל האוכלוסיה אני זוכר איך הייתי יורד משיעורי טיסה עם כמעט דמעות בעיניים. הייתי מנסה להבין למה האיש הזה מצד ימין, "טייס פאנטום בחיל האוויר הישראלי המהולל" מתנהג אלי בצורה כזו. בהתחלה חשבתי שהקטע של העצבים בשיעורי טיסה נועד לבדוק איך אתה מתפקד במצבי לחץ. ומכיוון שאסור לו להכניס אותך למצב חירום אמיתי, הוא עושה את זה בצורה מלאכותית ע"י הפעלת לחץ פסיכולוגי. אחרי שלקחתי כמה שיעורים עם מדריכים רגועים, וראיתי את ההבדל, שניתי את ההערכה שלי: זה סתם בגלל החזה הנפוח מגאווה מלאכותית שחיה"א דואג להזריק לנהגי הפרדות שלו. לכל החבר'ה מכאן שמועומדים לטיס או כבר בתוך הקורס: אני מקווה שהיום כבר שינו את שיטת ההדרכה (הערכית בעיקר) בחיה"א. אם לא, תשתדלו לא להיסחף לאווירה ולהישאר אחלה אנשים כמו שאתם. ברוכי. כניראה נפגשת עם כל אלה שכל מה שנשאר להם לצעוק על חניכים אזרחיים. לשמחתי נפגשתי עם הבוסים הגדולים של נפוחי החזה באלעל, ליגה אנושית ברמות שלא תיראה בשום מקום. אנשים שגורמים לך כמתנתב בפרויקט לצאת עם חזה יותר נפוח מהנוד הנפוח שהדריך אותך. אם אחד כזה היה צועק עלי, היתי מלמד אותו מה זה סטיפ טרן עם 172, לצד שלו כשהדלת פתוחה והרצועות שלו פתוחות :mrgreen: אני רוצה לראות אותו אחרי זה צורח עלי.
Baruch Spiegel פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 באמת היה מישהו שעשה משהו דומה אבל בלי להסתבך בפלילים: לאחר נחיתה בירושלים, החניך הודיע לו שנמאס לו ממנו, לקח מונית וחזר הביתה. הבנאדם נשאר תקוע בירושלים עם פחון 152 שהוא צריך להחזיר לחיפה על חשבונו. והפסד של שעתיים הדרכה. וכמובן אמרתי שאין להכליל, ויש חבר'ה רגועים. כמו דודי למשל שהעביר לנו הדרכה בשבוע שעבר בקורס של מיקי והוא באמת אחל'ה. חוץ מזה צריך לזכור שרב המדריכים באלעל הם אנשים שחצו את ה-40. הגיל בהחלט תורם משמעותית לבן אדם להתנתק מכל האגו טריפים מהעבר. אני הייתי בסיטואציה מוזרה של חניך טיס אזרחי ראשון או מבין הראשונים של טייס משוחרר חיה"א טרי שבתפקיד האחרון שלו היה מפקד קורס. :?
אורח פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 באמת היה מישהו שעשה משהו דומה אבל בלי להסתבך בפלילים:לאחר נחיתה בירושלים, החניך הודיע לו שנמאס לו ממנו, לקח מונית וחזר הביתה. הבנאדם נשאר תקוע בירושלים עם פחון 152 שהוא צריך להחזיר לחיפה על חשבונו. והפסד של שעתיים הדרכה. וכמובן אמרתי שאין להכליל, ויש חבר'ה רגועים. כמו דודי למשל שהעביר לנו הדרכה בשבוע שעבר בקורס של מיקי והוא באמת אחל'ה. חוץ מזה צריך לזכור שרב המדריכים באלעל הם אנשים שחצו את ה-40. הגיל בהחלט תורם משמעותית לבן אדם להתנתק מכל האגו טריפים מהעבר. אני הייתי בסיטואציה מוזרה של חניך טיס אזרחי ראשון או מבין הראשונים של טייס משוחרר חיה"א טרי שבתפקיד האחרון שלו היה מפקד קורס. :? דודי צעיר אגב, אם אני זוכר נכון לא יותר מ 35.
danb2000 פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 מצחיק. גם אני שתיתי בצמא את הדוח הזה אתמול, ופשוט הייתי חייב לרוץ ולעשות הקפות. אז אני כותב את השורות האלה מיידית אחרי החזרה מהרצליה ושעה של הקפות על CDU (אפילו לא רחצתי ידיים ויש עוד ריח של LL100 - שאריות מהבד"ח ). דעתי.... לגבי מה עדיף - מסכים עם הנאמר ע"י תומר שיש יתרונות וחסרונות לכל שיטה ומי שרוצה לדעת מהן מוזמן כמו שכבר הומלץ כאן לקרוא בתשומת לב את הדוח במלאו. ניסיתי עכשיו חלק מהנחיתות ב"אמריקאי" ואין ספק שזו נחיתה גם יותר קלה טכנית אבל לא פחותך חשוב גם יותר "נעימה", "זורמת", "רגועה" וכו וכו וכו... עכשיו לגבי ה"ישראלית" - שוב ללא קביעה נחרצת עם עדיפה או לא, אני באופן אישי בהרצליה לא תמיד מצליח להשאיר מנוע בסרק לכל אורך הנחיתה (מבסיס דרך פיינל ועד נגיעה) בגלל תופעת הרצליה הידועה (לשמצה) של גזרות רוח בפיינל 29. לא יעזור כלום אתה יכול לעשות כמה הקפות ולנסות להסיק מסקנות מכל נחיתה כדי לשפר ולשפוט נכון את נקודת הסגירה לסרק ואז תבוא גזירת רוח ותחרבש לך את התוכניות, ואז מה?.... מנוע כמובן :!: אז אני לא יודע איזה ערך יש לשיטה ה"ישראלית" בהרצליה (מה לעשות זה שדה הבית של רוב טייסי ה-GA וחניכי הטיס) - כתרגול לנ"א. לגבי מדריך יוצא ח"א או לא: תראו אני לקחתי החלטה מראש שאני בפירוש לא רוצה מדריך מח"א. מעבר לסיבות שהוזכרו כאן, גם רציתי מישהו שאוכל להזדהות איתו (מבחינת זה שכבר עשה מסלול "אזרחי" שאני מקווה לעבור גם - מודל לחיקוי אם תרצו). חוץ מזה, נכון שאתה "חניך" אבל אתה גם "לקוח" ואני, מה לעשות, לא מוכן לשלם את מיטב כספי למשהו שיצעק עלי או יתייחס אלי בהתנשאות - פשוט אין מצב :!: ואכן את הקורס התחלתי עם מדריך "אזרחי" אחד וכשהוא עזב לחו"ל (ואחרי זה לאל על ) המשכתי וקיבלתי את הרשיון עם מדריכה "אזרחית" שניה. אבל..... גם במהלך הקורס ובעיקר לאחר מכן שהתעריתי קצת יותר בנעשה בהרצליה ובנפשות הפועלות הכרתי גם מדריכים יוצאי ח"א (צעירים ומבוגרים כאחד) שהם אנשים זהב, ידידותיים מסבירי פנים, ומדריכים מצויינים ולעומתם יש גם מדריכים "אזרחיים" חארות של אנשים אכולי רגשי נחיתות וחסרי כל כישורים סוציאליים ופדגוגים. אז עזבו אתכם מהכללות - בחיים כמו בחיים יש אנשים (ומדריכים) מכל הסוגים - אופי ההדרכה נגזר מאופיו הבסיסי של האדם ולא מנסיון צבאי או אזרחי כזה או אחר. אני בטוח שאם תשאלו חניכי קורס טייס בח"א הם יספרו לכם שהיו להם מדריכים יותר טובים ופחות טובים, יותר סבלניים ופחות סבלניים, יותר נחמדים ופחות נחמדים וכו וכו וכו. עצם "החותמת" מדריך בח"א לא מקנה לאדם תכונות לכאן או לכאן. - זו דעתי :!:
Nadav פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 דן יפה אמרת! חוצמזה- ישראלית או אמריקאית? :mrgreen:
Elad Levy פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 מצחיק.גם אני שתיתי בצמא את הדוח הזה אתמול, ופשוט הייתי חייב לרוץ ולעשות הקפות. אז אני כותב את השורות האלה מיידית אחרי החזרה מהרצליה ושעה של הקפות על CDU (אפילו לא רחצתי ידיים ויש עוד ריח של LL100 - שאריות מהבד"ח ). דעתי.... לגבי מה עדיף - מסכים עם הנאמר ע"י תומר שיש יתרונות וחסרונות לכל שיטה ומי שרוצה לדעת מהן מוזמן כמו שכבר הומלץ כאן לקרוא בתשומת לב את הדוח במלאו. ניסיתי עכשיו חלק מהנחיתות ב"אמריקאי" ואין ספק שזו נחיתה גם יותר קלה טכנית אבל לא פחותך חשוב גם יותר "נעימה", "זורמת", "רגועה" וכו וכו וכו... עכשיו לגבי ה"ישראלית" - שוב ללא קביעה נחרצת עם עדיפה או לא, אני באופן אישי בהרצליה לא תמיד מצליח להשאיר מנוע בסרק לכל אורך הנחיתה (מבסיס דרך פיינל ועד נגיעה) בגלל תופעת הרצליה הידועה (לשמצה) של גזרות רוח בפיינל 29. לא יעזור כלום אתה יכול לעשות כמה הקפות ולנסות להסיק מסקנות מכל נחיתה כדי לשפר ולשפוט נכון את נקודת הסגירה לסרק ואז תבוא גזירת רוח ותחרבש לך את התוכניות, ואז מה?.... מנוע כמובן :!: אז אני לא יודע איזה ערך יש לשיטה ה"ישראלית" בהרצליה (מה לעשות זה שדה הבית של רוב טייסי ה-GA וחניכי הטיס) - כתרגול לנ"א. לגבי מדריך יוצא ח"א או לא: תראו אני לקחתי החלטה מראש שאני בפירוש לא רוצה מדריך מח"א. מעבר לסיבות שהוזכרו כאן, גם רציתי מישהו שאוכל להזדהות איתו (מבחינת זה שכבר עשה מסלול "אזרחי" שאני מקווה לעבור גם - מודל לחיקוי אם תרצו). חוץ מזה, נכון שאתה "חניך" אבל אתה גם "לקוח" ואני, מה לעשות, לא מוכן לשלם את מיטב כספי למשהו שיצעק עלי או יתייחס אלי בהתנשאות - פשוט אין מצב :!: ואכן את הקורס התחלתי עם מדריך "אזרחי" אחד וכשהוא עזב לחו"ל (ואחרי זה לאל על ) המשכתי וקיבלתי את הרשיון עם מדריכה "אזרחית" שניה. אבל..... גם במהלך הקורס ובעיקר לאחר מכן שהתעריתי קצת יותר בנעשה בהרצליה ובנפשות הפועלות הכרתי גם מדריכים יוצאי ח"א (צעירים ומבוגרים כאחד) שהם אנשים זהב, ידידותיים מסבירי פנים, ומדריכים מצויינים ולעומתם יש גם מדריכים "אזרחיים" חארות של אנשים אחולי רגשי נחיתות וחסרי כל כישורים סוציאליים ופדגוגים. אז עזבו אתכם מהכללות - בחיים כמו בחיים יש אנשים (ומדריכים) מכל הסוגים - אופי ההדרכה נגזר מאופיו הבסיסי של האדם ולא מנסיון צבאי או אזרחי כזה או אחר. אני בטוח שאם תשאלו חניכי קורס טייס בח"א הם יספרו לכם שהיו להם מדריכים יותר טובים ופחות טובים, יותר סבלניים ופחות סבלניים, יותר נחמדים ופחות נחמדים וכו וכו וכו. עצם "החותמת" מדריך בח"א לא מקנה לאדם תכונות לכאן או לכאן. - זו דעתי :!: אני בארהב עכשיו וכאן מלמדים אותנו נחיתות ישראליות בתור חניך ניסתי פעם אחת נחיתה אמרקאית..זה יותר קל פחות להתעסק עם אף מהירות וגובה אבל נחיתה ישראלית או ליתר נכון ערבית מתאבדים על המסלול עושה את זה יותר. וכך גם תורם להבין את התנהגות המטוס עם ילך מנוע ועם הזמן אתה מצליח לחשב באיזה מרחק בדיוק לסגור מנוע לסרק על מנת להגיע למסלול בלי מנוע דו"ח מעניין תרם לי להבין את העסק עוד יותר
אריק א. פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 הדו"ח אכן מעניין מאוד. זה נראה כחפירה, אבל המטרה של הדו"ח הייתה, כפי שהוצהר בתחילתו, להפוך ולחפש את גורמי הכשל מכיוון שלא נבדק. המידע והשיקולים המפורטים יכולים לעזור לכל אחד. לגבי עניין המדריכים - עזבו אתכם חבר'ה, זה "כיף" (?) להשמיץ את אנשי חיל האויר אבל בסופו של דבר, כמו שאומרים בצבא, הטובים טובעים (נעלמים מהעין) והחרא צף (ומסריח את כל העבודה הטובה של האחרים) :wink: אני בטוח שיש גם מדריכים אזרחיים שצריכים לבדוק מתחת למכונית עם היחס שלהם ואגב בחיל האויר דווקא המדריכים הצעירים בד"כ הרבה יותר "רגועים" לחניכיהם כי הם זוכרים יותר טוב איפה הם היו מספר (מועט) של שנים קודם, והרס"נים + הם השוחטים :?
Almog Atar פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 מצחיק.גם אני שתיתי בצמא את הדוח הזה אתמול, ופשוט הייתי חייב לרוץ ולעשות הקפות. אז אני כותב את השורות האלה מיידית אחרי החזרה מהרצליה ושעה של הקפות על CDU (אפילו לא רחצתי ידיים ויש עוד ריח של LL100 - שאריות מהבד"ח ). דעתי.... לגבי מה עדיף - מסכים עם הנאמר ע"י תומר שיש יתרונות וחסרונות לכל שיטה ומי שרוצה לדעת מהן מוזמן כמו שכבר הומלץ כאן לקרוא בתשומת לב את הדוח במלאו. ניסיתי עכשיו חלק מהנחיתות ב"אמריקאי" ואין ספק שזו נחיתה גם יותר קלה טכנית אבל לא פחותך חשוב גם יותר "נעימה", "זורמת", "רגועה" וכו וכו וכו... עכשיו לגבי ה"ישראלית" - שוב ללא קביעה נחרצת עם עדיפה או לא, אני באופן אישי בהרצליה לא תמיד מצליח להשאיר מנוע בסרק לכל אורך הנחיתה (מבסיס דרך פיינל ועד נגיעה) בגלל תופעת הרצליה הידועה (לשמצה) של גזרות רוח בפיינל 29. לא יעזור כלום אתה יכול לעשות כמה הקפות ולנסות להסיק מסקנות מכל נחיתה כדי לשפר ולשפוט נכון את נקודת הסגירה לסרק ואז תבוא גזירת רוח ותחרבש לך את התוכניות, ואז מה?.... מנוע כמובן :!: אז אני לא יודע איזה ערך יש לשיטה ה"ישראלית" בהרצליה (מה לעשות זה שדה הבית של רוב טייסי ה-GA וחניכי הטיס) - כתרגול לנ"א. לגבי מדריך יוצא ח"א או לא: תראו אני לקחתי החלטה מראש שאני בפירוש לא רוצה מדריך מח"א. מעבר לסיבות שהוזכרו כאן, גם רציתי מישהו שאוכל להזדהות איתו (מבחינת זה שכבר עשה מסלול "אזרחי" שאני מקווה לעבור גם - מודל לחיקוי אם תרצו). חוץ מזה, נכון שאתה "חניך" אבל אתה גם "לקוח" ואני, מה לעשות, לא מוכן לשלם את מיטב כספי למשהו שיצעק עלי או יתייחס אלי בהתנשאות - פשוט אין מצב :!: ואכן את הקורס התחלתי עם מדריך "אזרחי" אחד וכשהוא עזב לחו"ל (ואחרי זה לאל על ) המשכתי וקיבלתי את הרשיון עם מדריכה "אזרחית" שניה. אבל..... גם במהלך הקורס ובעיקר לאחר מכן שהתעריתי קצת יותר בנעשה בהרצליה ובנפשות הפועלות הכרתי גם מדריכים יוצאי ח"א (צעירים ומבוגרים כאחד) שהם אנשים זהב, ידידותיים מסבירי פנים, ומדריכים מצויינים ולעומתם יש גם מדריכים "אזרחיים" חארות של אנשים אחולי רגשי נחיתות וחסרי כל כישורים סוציאליים ופדגוגים. אז עזבו אתכם מהכללות - בחיים כמו בחיים יש אנשים (ומדריכים) מכל הסוגים - אופי ההדרכה נגזר מאופיו הבסיסי של האדם ולא מנסיון צבאי או אזרחי כזה או אחר. אני בטוח שאם תשאלו חניכי קורס טייס בח"א הם יספרו לכם שהיו להם מדריכים יותר טובים ופחות טובים, יותר סבלניים ופחות סבלניים, יותר נחמדים ופחות נחמדים וכו וכו וכו. עצם "החותמת" מדריך בח"א לא מקנה לאדם תכונות לכאן או לכאן. - זו דעתי :!: אני בארהב עכשיו וכאן מלמדים אותנו נחיתות ישראליות בתור חניך ניסתי פעם אחת נחיתה אמרקאית..זה יותר קל פחות להתעסק עם אף מהירות וגובה אבל נחיתה ישראלית או ליתר נכון ערבית מתאבדים על המסלול עושה את זה יותר. וכך גם תורם להבין את התנהגות המטוס עם ילך מנוע ועם הזמן אתה מצליח לחשב באיזה מרחק בדיוק לסגור מנוע לסרק על מנת להגיע למסלול בלי מנוע דו"ח מעניין תרם לי להבין את העסק עוד יותר מלמדים אתכם את הישראלית ???? אתה בטוח ??? או שדברים השתנו, או שדברים לא ישתנו והתבלבלת, כי בדקתי את העניין לפי מה שאני הבנתי מלמדים עדיין את השיטה האמריקאית, כמובן שאתה גם תצטרך אותה במבחן המעשי שלך כי אנאבל (בטח שמעת עליה) תבחן אותך על האמריקאית...
שירה פורסם אוגוסט 12, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 12, 2007 כידוע לכם אני לא למדתי לטוס קראתי את המאמר ויש לי כמה שאלות. האם בסימולטור יש אפקט קרקע? למה הם ממליצים לא ללכת סביב - מה קורה אם אתה לא מצליח לנחות עד שני שליש מהמסלול אז לא ללכת סביב? איך מתרגלים בסימולטור את השיטה הישראלית ואת השיטה האמריקאית?
Tomer Haim פורסם אוגוסט 12, 2007 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 12, 2007 כידוע לכם אני לא למדתי לטוסקראתי את המאמר ויש לי כמה שאלות. האם בסימולטור יש אפקט קרקע? למה הם ממליצים לא ללכת סביב - מה קורה אם אתה לא מצליח לנחות עד שני שליש מהמסלול אז לא ללכת סביב? איך מתרגלים בסימולטור את השיטה הישראלית ואת השיטה האמריקאית? היי שירה בסימולטור יש אפקט קרקע אבל ההשפעה שלו קטנה לטעמי מהמציאות אם לא הצלחת לנחות והחלטת ללכת סביב מאוחר, המטוס נמצה כבר בסיטואציה כזו של מצד אחד מהירות מאוד נמוכה ומצד שני לא נשאר הרבה שטח ללא מכשולים כדי לצבור מספיק מהירות וגובה ועלולים להתנגש במכשולים בסוף המסלול, תחשבי על מטוס שממריא מחצי מסלול בקשר לאיך לתרגל... קשה לי לכתוב את זה, תנסי בסימולטור עצמו יש הדרכות לגבי הטסה באתר IFS http://www.ifschool.net בהצלחה
Aviran פורסם אוגוסט 12, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 12, 2007 כידוע לכם אני לא למדתי לטוסקראתי את המאמר ויש לי כמה שאלות. האם בסימולטור יש אפקט קרקע? למה הם ממליצים לא ללכת סביב - מה קורה אם אתה לא מצליח לנחות עד שני שליש מהמסלול אז לא ללכת סביב? איך מתרגלים בסימולטור את השיטה הישראלית ואת השיטה האמריקאית? קודם כל, אהלן וסהלן.. אין לי הרבה מה להוסיף חוץ ממה שתומר הוסיף.. התירגול בסימולטור יכול להיות מצב שמשתמשים ב SLEW כדי להביא אותך למצב (ולא בשיטת ברוכי... ) ואז מבטלים ומשם ממשיכים.. חשוב שכשאשר תסיימי עם הSLEW, לא תהיי בנגיעה בקרקע, שכן זה יעצור לך את המטוס.. אני אישית תירגלתי הליכה סביב מנחיתה רגילה.. במקום מצערת לסרק ל1,500-1,700 סל"ד כדי שאוכל למשוך עוד קצת להגיע לאמצע המסלול ומשם פתיחת מצערת והליכה סביב.. די קשה בהתחשב שבמציאות המצערת בסרק ולא כמו שאני שמתי ואז כשפותחים יש סיכוי שניגע לפני.. אם תרצי, קרבל או שירטו מIFS מוכנים לתרגל איתך את זה סתם אני צוחק.. למרות שנראה לי שהם ישמחו לתרגל את זה.. בכל מקרה, אם תרצי לתרגל הליכה סביב, צרי קשר או הירשמי לקורס בIFS... בברכה, אבירן..