Meitar Lugasi פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 היום ב-1:36 שיגור מעבורת החלל אנדוור, תהנו
Meitar Lugasi פורסם אוגוסט 8, 2007 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 בטח יהיה ב cnn או ב sky news בכל מקרה יש את האתר של נאסא..
guy13 פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 הנה מצאתי קישור אצלם - (איכות מעולה !, אני כמעט בטוח שזה זה). לחצו על זה - Watch the Public Channel on Yahoo's Windows Media Page http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/
crazyblat פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 חזק...איכות מצויינת...נכנסתי לזה 10 דקות לפני השיגור...כרגע השעה 1:19 עוד 17 דקות לשיגור שיהיה להם בהצלחה
Shireto Shahar פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 איזה מזל יש לי ראיתי את ההודעה בדיוק 5 דקות לפני השיגור. מדהים! הם עכשיו כבר מחוץ לאטמוספירה, אני מאחל להם המשך שהיה נעימה בחלל, ושיחזרו בשלום. ממש מרגש!
guy13 פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 בדיוק שחר, זה פשוט מדהים !!! תחשבו שאתם יושבים עכשיו מול המסך כאן בארץ, והם בדרך לחלל עכשיו אף פעם לא ראיתי שיגור בשידור חי, זה מדהים !
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 מדהים כל פעם מחדש לראות את זה אנדוור אגב למי שלא יודע היא המעבורת הכי צעירה היא נבנתה כתחליף לצ'לנג'ר שהתפוצצה ב 86 נכון להיום תוכנית המעבורות כנראה תסתיים בקרוב נאס"א בוחנת את האפשרות לחזור לשיגורים של רכבים חד פעמים משיקולים כספיים תודה לגיא על הקישור ב CNN אף פעם לא מראים את מה שקורה כבר מיחוץ לאמוספירה אחרי ניתוק הבוסטרים.
Shireto Shahar פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 אגב, השיגור הזה הוא חלום בשביל 2 טייסים שכרגע מטיסים את המעבורת. הם חיכו לזה 21 שנה. ומישהו יודע עוד כמה זמן הם יחזרו ?
Matan Solomon פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 אכן מדהים.. פשוט ראשונה באמת שאני רואה גם ממצלמה על המיכל דלק הראשי... יפה מאוד, תודה על הקישור
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 יש ריפליי של השיגור למי שפספס :mrgreen:
guy13 פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 אגב, השיגור הזה הוא חלום בשביל 2 טייסים שכרגע מטיסים את המעבורת.הם חיכו לזה 21 שנה. ומישהו יודע עוד כמה זמן הם יחזרו ? 11 יום.
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 8, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 8, 2007 אירוני המורה המחליפה של זאת שנספתה בצלנג'ר טסה על המעבורת המחליפה של צ'לנג'ר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3435238,00.html
תומר עינבר פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 איזה מטורף אני, התחלתי לצפות בזה מהשעה 23:40 בערך חחח עד לשיגור! שמעתי את כל הצ'קליסטים שהם עושים, את כל הדיבורים עם יוסטון.
אבישי פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 חח תומר תהיה בריא אגב גם אתם שמעתם אותם אומרים ATC כל פעם במקום את שם עמדת הפיקוח?
תומר עינבר פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 חח תומר תהיה בריאאגב גם אתם שמעתם אותם אומרים ATC כל פעם במקום את שם עמדת הפיקוח? אני שמעתי UTC ואל תשכח שכל הפקחים שם, וזה לא בדיוק פקחים, יש לכל אחד תפקיד שם.
Avshalom פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 חלל ואווירונאוטיקה זה תחביב נוסף שלי, אני נוהג לעקוב אחרי שיגורים מאוישים ולא מאוישים שנאס"א עורכת כבר כמה שנים. הכל משודר בשידור ישיר בערוץ NASA TV, שבישראל ניתן לראות רק דרך האינטרנט. התחלתי לעקוב אחרי השיגור בשעה שלוש וחצי אחה"צ כשהתחיל בערוץ הLIVE Coverage, וגם החלו פעולות התידלוק של המעבורת שאורכות בסביבות ב3 שעות. נכון לעכשיו המעבורת נמצאת ב"מסלול רדיפה" שאורך יומיים עד לעגינה בתחנת החלל ביום שישי. בינתיים, האסטרונאוטים סורקים את המעבורת באמצעות זרוע OBSS המצוידת בחיישנים ומצלמות, על מנת לוודא שאין פגיעה בגוף המעבורת עקב ההמראה. STS-118 כוללת בעיקר משימות תחזוקה בתחנת החלל, לא משהו מיוחד ביחס לטיסות קודמות בהן מוסיפים חלקים חדשים לתחנה ומרחיבים אותה. באחת המשימות הקודמות היה מרתק לראות את האסטרונאוטים "נאבקים" עם לוח סולרי עיקש שסירב להתקפל.. לא היו להם כלים מתאימים והם החלו לנענע את הלוח עם הידיים (משימה מאוד קשה כשאתה בחליפת חלל עבה במיוחד..) אבל לבסוף הם מצאו דרך לסגור את הלוח.
Avshalom פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 חלל ואווירונאוטיקה זה תחביב נוסף שלי, אני נוהג לעקוב אחרי שיגורים מאוישים ולא מאוישים שנאס"א עורכת כבר כמה שנים.הכל משודר בשידור ישיר בערוץ NASA TV, שבישראל ניתן לראות רק דרך האינטרנט. התחלתי לעקוב אחרי השיגור בשעה שלוש וחצי אחה"צ כשהתחיל בערוץ הLIVE Coverage, וגם החלו פעולות התידלוק של המעבורת שאורכות בסביבות ב3 שעות. נכון לעכשיו המעבורת נמצאת ב"מסלול רדיפה" שאורך יומיים עד לעגינה בתחנת החלל ביום שישי. בינתיים, האסטרונאוטים סורקים את המעבורת באמצעות זרוע OBSS המצוידת בחיישנים ומצלמות, על מנת לוודא שאין פגיעה בגוף המעבורת עקב ההמראה. STS-118 כוללת בעיקר משימות תחזוקה בתחנת החלל, לא משהו מיוחד ביחס לטיסות קודמות בהן מוסיפים חלקים חדשים לתחנה ומרחיבים אותה. באחת המשימות הקודמות היה מרתק לראות את האסטרונאוטים "נאבקים" עם לוח סולרי עיקש שסירב להתקפל.. לא היו להם כלים מתאימים והם החלו לנענע את הלוח עם הידיים (משימה מאוד קשה כשאתה בחליפת חלל עבה במיוחד..) אבל לבסוף הם מצאו דרך לסגור את הלוח. :shock: תודה רבה על הידע הנרחב! אם כבר חלל...מישהו משחק בסימולטור Orbiter? יש לי אותו, ויצא לי להשתמש בו כמה פעמים.. אבל אף פעם לא התעמקתי בו.. אגב לא יצא לי לנסות אבל המעבורת של קפטן סים לסימולטור נראית מעניינת מאוד ד"א אם יש לכם שאלות בנוגע למשימה או בכללי על חלל אל תתביישו לכתוב
תומר עינבר פורסם אוגוסט 9, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 9, 2007 חלל ואווירונאוטיקה זה תחביב נוסף שלי, אני נוהג לעקוב אחרי שיגורים מאוישים ולא מאוישים שנאס"א עורכת כבר כמה שנים.הכל משודר בשידור ישיר בערוץ NASA TV, שבישראל ניתן לראות רק דרך האינטרנט. התחלתי לעקוב אחרי השיגור בשעה שלוש וחצי אחה"צ כשהתחיל בערוץ הLIVE Coverage, וגם החלו פעולות התידלוק של המעבורת שאורכות בסביבות ב3 שעות. נכון לעכשיו המעבורת נמצאת ב"מסלול רדיפה" שאורך יומיים עד לעגינה בתחנת החלל ביום שישי. בינתיים, האסטרונאוטים סורקים את המעבורת באמצעות זרוע OBSS המצוידת בחיישנים ומצלמות, על מנת לוודא שאין פגיעה בגוף המעבורת עקב ההמראה. STS-118 כוללת בעיקר משימות תחזוקה בתחנת החלל, לא משהו מיוחד ביחס לטיסות קודמות בהן מוסיפים חלקים חדשים לתחנה ומרחיבים אותה. באחת המשימות הקודמות היה מרתק לראות את האסטרונאוטים "נאבקים" עם לוח סולרי עיקש שסירב להתקפל.. לא היו להם כלים מתאימים והם החלו לנענע את הלוח עם הידיים (משימה מאוד קשה כשאתה בחליפת חלל עבה במיוחד..) אבל לבסוף הם מצאו דרך לסגור את הלוח. :shock: תודה רבה על הידע הנרחב! אם כבר חלל...מישהו משחק בסימולטור Orbiter? יש לי אותו, ויצא לי להשתמש בו כמה פעמים.. אבל אף פעם לא התעמקתי בו.. אגב לא יצא לי לנסות אבל המעבורת של קפטן סים לסימולטור נראית מעניינת מאוד ד"א אם יש לכם שאלות בנוגע למשימה או בכללי על חלל אל תתביישו לכתוב אני כבר אומר לך לגבי המעבורת של CS, במילה אחת פשוטה וחודרנית: גרוע! משתמשים בה רק כדי לצלם, אין כפתורים בפנים בקושי, הפיסיקה לא נכונה והיא פשוט לא שווה את המאמץ..
Avshalom פורסם אוגוסט 10, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 10, 2007 מומלץ לצפות עכשיו בערוץ, המעבורת נמצאת לקראת עגינה בתחנת החלל. התמונות המשודרות של המעבורה על רקע כדור הארץ בשידור חי, מרהיבות במיוחד. תיכף גם יחל תמרון הסיבוב המיוחד של המעבורת (RPM) שהוכנס כנוהל חדש לאחר התרסקות הקולומביה, במהלכו המעבורת משלימה סיבוב של 360 מעלות על מנת שהאסטרונאוטים בתחנת החלל יוכלו לצלם עשרות תמונות דיגיטליות באיכות גבוהה של אריחי המגן ושמיכות הבידוד. העגינה תתבצע בעוד כשעה בערך בשני שלבים: מגע- contact, עם תחנת החלל; לכידה- Capture, שבו טבעות העגינה של המעבורת יאחזו את אלו של תחנת החלל. לאחר מכן עוד שעה פחות או יותר של השוואת לחצים ואז פתיחת הצוהר בין שני המבנים, וטקס קבלת הפנים של הצוות לתחנת החלל. שבת שלום,
AsafSaar פורסם אוגוסט 10, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 10, 2007 מומלץ לצפות עכשיו בערוץ, המעבורת נמצאת לקראת עגינה בתחנת החלל.התמונות המשודרות של המעבורה על רקע כדור הארץ בשידור חי, מרהיבות במיוחד. תיכף גם יחל תמרון הסיבוב המיוחד של המעבורת (RPM) שהוכנס כנוהל חדש לאחר התרסקות הקולומביה, במהלכו המעבורת משלימה סיבוב של 360 מעלות על מנת שהאסטרונאוטים בתחנת החלל יוכלו לצלם עשרות תמונות דיגיטליות באיכות גבוהה של אריחי המגן ושמיכות הבידוד. העגינה תתבצע בעוד כשעה בערך בשני שלבים: מגע- contact, עם תחנת החלל; לכידה- Capture, שבו טבעות העגינה של המעבורת יאחזו את אלו של תחנת החלל. לאחר מכן עוד שעה פחות או יותר של השוואת לחצים ואז פתיחת הצוהר בין שני המבנים, וטקס קבלת הפנים של הצוות לתחנת החלל. שבת שלום, לפני כחצי שעה המעבורת התחברה לתחנת חלל :mrgreen: למיטב זכרוני ניתן לצפות בNASA TV בקישור ממקודם. שבת שלום לכולם :!:
Avshalom פורסם אוגוסט 10, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 10, 2007 מומלץ לצפות עכשיו בערוץ, המעבורת נמצאת לקראת עגינה בתחנת החלל.התמונות המשודרות של המעבורה על רקע כדור הארץ בשידור חי, מרהיבות במיוחד. תיכף גם יחל תמרון הסיבוב המיוחד של המעבורת (RPM) שהוכנס כנוהל חדש לאחר התרסקות הקולומביה, במהלכו המעבורת משלימה סיבוב של 360 מעלות על מנת שהאסטרונאוטים בתחנת החלל יוכלו לצלם עשרות תמונות דיגיטליות באיכות גבוהה של אריחי המגן ושמיכות הבידוד. העגינה תתבצע בעוד כשעה בערך בשני שלבים: מגע- contact, עם תחנת החלל; לכידה- Capture, שבו טבעות העגינה של המעבורת יאחזו את אלו של תחנת החלל. לאחר מכן עוד שעה פחות או יותר של השוואת לחצים ואז פתיחת הצוהר בין שני המבנים, וטקס קבלת הפנים של הצוות לתחנת החלל. שבת שלום, לפני כחצי שעה המעבורת התחברה לתחנת חלל :mrgreen: ניתן לצפות בNASA TV בחיבור. שבת שלום לכולם :!: וידאו של העגינה וRPM ניתן למצוא באתר של נאס"א תמונות ברזולוציה גבוהה של המעבורת מהליך הRPM יועלו בקרוב.
Avshalom פורסם אוגוסט 20, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 20, 2007 למי שמעוניין, הנחיתה של המעבורת מחר (21 לחודש) בשעה 1932 מקומי. לסיכום STS-118, הצוות השלים את כל המשימות שתוכננו, ביניהם החלפת ג'יירוסקופ מקולקל בתחנת החלל, התקנת חיפויים בחלק מהתחנה וחלקים נוספים לשימוש עתידי, התקנת מכשיר להעברת אנרגיה מהתחנה למעבורת (דבר שחסך אנרגיה למעבורת והאריך מעט את משך המשימה) וביצוע של ניסויים רבים בסביבת החלל. כמה 'דרמות' קטנות שליוו את המשימה- אזעקות שווא של עשן, קרע באחת מכפפות האסטרונאוטים בהליכת חלל, קיצור המשימה לבסוף עקב הוריקן דין ופגיעות קרח קלות בגוף המעבורת במהלך ההמראה. לא משהו שונה מהרגיל אגב, אחת הפגיעות עמוקה יחסית אך צוות הקרקע החליט שאין צורך בתיקון. http://spaceflight.nasa.gov/gallery/images/shuttle/sts-118/hires/s118e06229.jpg הכניסה לאטמוספירה (de orbit burn) תחל בשעה 1825 מקומי, והנחיתה ב1932. הכל כמובן תלוי בשיתוף פעולה של מזג האוויר באיזור פלורידה
Asaf Brietbard פורסם אוגוסט 21, 2007 דיווח פורסם אוגוסט 21, 2007 המעבורת לאחר ההאטה ובשלבי התייצבות לכניסה לאטמוספירה. ניתן לעקוב (כרגיל) ב NASA TV בקישור http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/live_tv.html נחיתה נעימה.