עבור לתוכן
עייטן

שאלה בנושא FS

Recommended Posts

פורסם

פעם בFS3 היתה אפשרות שברגע שנוחתים ומסיימים את הנחיתה, אפשר היה לראות באיזו עוצמה נגעתם במסלול. זה היה מדד מספרי כך שאם הייתי עובר לדוגמא את המספר 40 אז היתה למעשה התרסקות. בFS9 או FSX לא ראיתי את המדד הזה.

השאלה שלי האם יש תוסף תוכנה שמוסיפים לFS ואז בסיום הטיסה תנתן האפשרות לראות את זה?

או לחילופין האם אוכל לשנות את הפרמטר של מטוס שעליו אני טס כך ולהפחית את המספר כך שרק נחיתות ממש רכות יהיו בסדר , אחרת נחשב להתרסקות ?

(בקיצור - המטרה היא להתאמן בנחיתות רכות ככל האפשר)

חג שמח

פורסם

FSP זה יותר מידי בשביל נתון כזה -קיימת תוכנה שקוראים לה FSACARES חינמית שניתן להוריד מ AVSIM היא מקליטה את כל נתוני הטיסה לקובץ טקסט כולל עוצמת נגיעה

פורסם

"Project Tupolev" planes have a black-box that records continuously over 20 different parameters, including vertical speed and G-load. There are also tools to analyse the eventual output file and determine, among others, those figures at various stages.

The black box can theoretically be transferred to any other plane, although I never gave it a try myself.

It would involve installing not only the black-box gauge, but also all the PT instruments that provide the parameters for it (altimeters variometers AoA gauges etc.) into a separate subpanel or mini-panel.

Alternatively, you can simply use one of those PT planes - they come with everything inside straight from the factory :)

פורסם

בכל מטוס צבאי ובבעלות המדינה בכל הגוש המזרחי מותקנת קופסא שחורה כזו. היא עוברת פיענוח בסוף כל טיסה. מטוס לא יצא לגיחה עד שניתן אישור המפענח כי המטוס לא חרג מנתונים מאושרים המהווים סיכון בהמשך, למשל נחיתה כבדה, מעבר G. הסרט מוסר מהמטוס, נוסע עם איש בן 50 באופניים 300 מטר למעבדה, עובר פיתוח (סרט שחור לבן 16 מ"מ) ומפוענח בתוך עד 10 דקות. גם כאשר מדובר בחמישה מטוסים הנוחתים בהפסקות קצרות, כך היה בקורס שניהלתי כאן.

אותה קופסא אינה רק רעיון הנדסי אלא גם רעיון אידאולוגי. האח הגדול רוצה לדעת עליך הכל, למשל מי טס נמוך ליד כפר מסוים. ההבדל אצלנו הוא שלא בולשים אלא מקנים ערכי קצין וג'נטלמן ובהדרגה אתה מוכיח עצמך ומקבל אחריות וסמכויות רבות יותר. בשיטה השניה אתה עוד רובוט אנושי במעקב, דוגמא: מוביל המבנה האוירובאטי הראשון של ח"א במדינה בגוש המזרחי, קצין עתיר ניסיון ומוערך בדרגת אל"מ, פוטר לדרישת ממונים עקב "בעיה בטחונית". למרות שהגוש נפטר מהמפלגה הקומוניסטית ושיטותיה מזמן, לא הסכימו להציג בפניו לא האשמה ולא פרטים כשזה קרה לפני 4 שנים. יש לה גם יתרונות: עובדת ביטחון ותיקה מאוד בשדה תעופה באותו גוש, נקראה בזמן משמרת עבודה לבדיקת אלכוהול (בשתן) ערב אחד, ונכשלה. האדם מקבל שתי אפשרויות: ללכת מיד לבדיקת מעבדה מפורטת מוסמכת, אובייקטיבית ומדויקת, ובמקרה ולא עובר הוא משלם את עלותה, או לסרב לה. במקרה זה (סירוב או ממצא חיובי), כמו אצל אותה גברת, היא סיימה תוך דקה את עבודתה ארוכת השנים. כשתתבקש להציג המלצה למקום עבודה חדש, תהיה לה בעיה להסביר מדוע מעבידה רב השנים לא סיפק כזו. כמו כן מידע זה נשמר במערכת הביטחון כך שלא תוכל לזכות בסיווג בטחוני בעתיד.

בארה"ב להשוואה, הייתי שנים מצוי קרוב בחוגי מנהלים בתעשיה התעופתית הבטחונית, כולם בעלי סיווג בטחוני סודי. אם אח של בעל סיווג כזה מתחתן עם אזרחית זרה, אפילו קנדית, בריטית או אוסטראלית, הוא מאבד אוטומאטית את סיווגו לצמיתות וכתוצאה מכך את משכורתו הגבוהה פי כמה מסקטורים אחרים הדורשים כישורים זהים. אבל- תופעה בולטת ונרחבת ביותר בחוגי אותם מנהלים הינה שימוש קבוע בקוקאין (נובע גם מעומס ולחץ עבודה), והם חיים כך את חייהם ופוגעים בכך (גם) בביטחון מדינתם וכלום לא קורה. אם מחר יחלו לאכוף נושא זה, לא תהיה תעשיה בטחונית. קיים הבדל נוסף- רמת אלכוהול מותרת בדם בגוש המזרחי לשעבר היא אפס ורמתה במדינות המערב הינה גבוהה. אם שתית שני משקאות (כ"א אונקית נוזל=30 גרם) בערב ונהגת, בארה"ב ובדומותיה הדבר מותר, וכאן אתה נושף ונעצר מיד.

"Project Tupolev" planes have a black-box that records continuously over 20 different parameters, including vertical speed and G-load. There are also tools to analyse the eventual output file and determine, among others, those figures at various stages.

The black box can theoretically be transferred to any other plane, although I never gave it a try myself.

It would involve installing not only the black-box gauge, but also all the PT instruments that provide the parameters for it (altimeters variometers AoA gauges etc.) into a separate subpanel or mini-panel.

Alternatively, you can simply use one of those PT planes - they come with everything inside straight from the factory :)

פורסם
ההבדל אצלנו הוא שלא בולשים אלא מקנים ערכי קצין וג'נטלמן ובהדרגה אתה מוכיח עצמך ומקבל אחריות וסמכויות רבות יותר.

Check out some of the high ranking officers that carried on with a public career. Can you say they have higher values due to their military background?

At best they represent the values of the society they came from - and that's the way it should be. I wouldn't want to see a military that indoctrinates its soldiers, for it would only be natural that any values provided will be those the military is interested in....

Is promotion in the military based on merit alone? i I highly doubt it..unless a lot has changed since my days...

Promotion through the lower ranks is mostly a question of time, as you move through higher ranks, politics start playing a more pivotal role.

This is not to say that all high ranking officers got their position through political manoeuvring alone, but the military might also not be the best example for a meritocracy either.

As for the Big Brother..well..it would be naive to assume its solely an "eastern block" invention.

The question is only to what extent and how bluntly can the state do it.

If we take the Israeli " Big Brother" for example, I'm quite confident it's very "accomplished" .

At any rate..if anyone's worried...there's nothing in the PT blackbox that would spy on you. If anything, it might present one with a not-so-flattering reflection of one's piloting skills :)

פורסם

אני מקווה כי דיון לגבי ערכים תואם את יעדי החטיבה והפורום שלה, פירוט בגוף המקור:

ההבדל אצלנו הוא שלא בולשים אלא מקנים ערכי קצין וג'נטלמן ובהדרגה אתה מוכיח עצמך ומקבל אחריות וסמכויות רבות יותר.

Check out some of the high ranking officers that carried on with a public career. Can you say they have higher values due to their military background?

מהמקרים שעולים בדעתי, התשובה חיובית, כמובן שבכל אוכלוסיה קיים מיעוט חריגים. לי נראה כי איכותו של אדם קשורה חזק באיכות המוסדות שהכשירו אותו. אני מכיר מוסדות מחנכים מעולים בארץ, כולל בצבא (בזמני- של פעם), בארה"ב ובאנגליה, אזרחיים וצבאיים. לדוגמא, ביה"ס לטייסי ניסוי אותו סיימתי בצי ארה"ב, הכשיר רק מצטייני הזרועות השונות. אף-על-פי-כן כשעלה הצורך, לקח קצין מעוטר של המרינס והעיף אותו עקב שאלת התנהגות, בהחלטת חניכי הקורס ולא ההנהלה. התרשמתי כך מבי"ס לקציני הצבא ווסט פוינט שם התארחתי כמרצה, מאקדמיית חא"א בקולורדו, ומבי"ס לקציני הצי באנאפוליס מרילנד. כך בונים חומה, מערכת לשרות החברה, שערכיה גבוהים בהרבה מחתך החברה, ויעדיה הם להגן על החברה בעת צרה.

At best they represent the values of the society they came from - and that's the way it should be. I wouldn't want to see a military that indoctrinates its soldiers, for it would only be natural that any values provided will be those the military is interested in....

Is promotion in the military based on merit alone? i I highly doubt it..unless a lot has changed since my days...

Promotion through the lower ranks is mostly a question of time, as you move through higher ranks, politics start playing a more pivotal role.

שירתתי בח"א בדרגות מקצוע ופיקוד שונות. ביחידה האחרונה שלי היו כפופים לי 3 מפקדי טייסות וכ-35 מדריכי טיסה. לכל קצין ונגד בקבע מולאה חוות דעת חצי שנתית מאוד מפורטת על-ידי מפקדו הישיר, ולאחריה התייחסות מפורטת ומלאה לכל סעיף וציון של המפקד הממונה. תפקידו של האחרון להתמקד בפוטנציאל האדם המוערך באופן המנוטרל מקונפליקט בשל מגע ישיר, ותוך ניטרול חריגת הערכה סובייקטיבית של המפקד הישיר (כמו הקצין הטכני של איצ**, ויש כאלה אם כי במספר קטן והולך). לצורך קידום בתפקיד, דרגה, קבלת פרוייקט דיור, הכשרה יקרה בארץ ובחו"ל, חוות הדעת בשנים האחרונות של המועמד מהוות מתחת לציון די גבוה (85), חסם לקידום שאותו לא ניתן לעקוף. כך מטפלת מערכת אחראית בקידום אנשי מפתח. כך נהגנו כבר לפני 30 שנה, ב-1977. אולי היית בצבא אחר.

מערכת אחראית ורגישה מבצעת, עם כל הבעייתיות שבהליך, בדיקות פוליגראף תקופתיות (ישתכלל עם הזמן, ובינתיים מוכיח עצמו במקום בו אין עדיין פתרון עדיף). בשיטה כזו לא אפשרי שמרבית מקבלי החלטות וקובעי מדיניות בארגון נתון נמצאים תחת השפעת קוקאין.

This is not to say that all high ranking officers got their position through political manoeuvring alone, but the military might also not be the best example for a meritocracy either.

As for the Big Brother..well..it would be naive to assume its solely an "eastern block" invention.

The question is only to what extent and how bluntly can the state do it.

If we take the Israeli " Big Brother" for example, I'm quite confident it's very "accomplished" .

הצבעתי מתוך ניסיון עבודה וחיים, על הבדל של שחור ולבן בין המקום בו רובנו חיים, והמקום בו עבדתי במספר (4) מדינות ואני חי כבר מעל 6 שנים. ההבדל גם היום אחרי נפילת החומה הינו של שחור ולבן, והשימוש שעושים בקופסא השחורה מצביע על כך. אני לא מכיר מקום במערב בו אתה תאבד את עבודתך בשניה ולתמיד, ללא שום יכולת מעשית לנצח, אם תפנה למנהל שלך ותשאל מדוע לא שולמו לך מלוא השעות הנוספות שביצעת. זו לא תיאוריה, לאשתי לא שילמו בספטמבר 12 שעות נוספות שביצעה ואין לה שום סיכוי עם זה, רק להתאבד מקצועית.

At any rate..if anyone's worried...there's nothing in the PT blackbox that would spy on you. If anything, it might present one with a not-so-flattering reflection of one's piloting skills :)

פורסם
FS PASSENGER נותן לך מדד לגבי כל הטיסה כולל בתוכו את סוג הנגיעה...נותן אפילו נשיקות מהדיילת אם הנגיעה ממש טובה.

FSP כבר עובד עם FSX?

פורסם
FS PASSENGER נותן לך מדד לגבי כל הטיסה כולל בתוכו את סוג הנגיעה...נותן אפילו נשיקות מהדיילת אם הנגיעה ממש טובה.

וברוכי יקנא:)

לגבי הFS PASSENGER בסוף הטיסה ברגע שאתה מסיים את הטיסה(יש שם אפשרות כמובן) הוא נותן לך את הנגיעה שלך..המהירות המדוייקת ועוד כמה דברים...ממש נחמד...לצערי הדבר הזה עולה כמעט 40 דולר...ומאחר ולא דוגלים פה בהורדות פירטיות...אני מציע ללכת על משהו אחר...

פורסם

וברוכי יקנא:)

לגבי הFS PASSENGER בסוף הטיסה ברגע שאתה מסיים את הטיסה(יש שם אפשרות כמובן) הוא נותן לך את הנגיעה שלך..המהירות המדוייקת ועוד כמה דברים...ממש נחמד...לצערי הדבר הזה עולה כמעט 40 דולר...ומאחר ולא דוגלים פה בהורדות פירטיות...אני מציע ללכת על משהו אחר...

אני בטוח שברוכי יקנא

אבל בוקי יקנא יותר :mrgreen:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...