Niv Malin פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אהלן חברים, להזכירכם היום עוברים לשעון חורף, ז"א מזיזים את השעון שעה אחת אחורה (ומרויחים שעת שינה). קצת מידע מדוע ולמה מבצעים את השינוי, הסיבות להנהגת שעון קיץ הן בעיקר כלכליות: חיסכון באנרגיה והגברת פריון העבודה. שעון הקיץ גורם לאנשים להקדים את שעות השינה, כך שהם קמים סמוך יותר לשעת זריחת השמש. אם אדם נוהג לקום בשעה 6 בבוקר, בעוד השמש זורחת ב-5, הוא מבלה שעת אור-יום בשינה. אם מזיזים את השעון שעה קדימה, שעת הזריחה נקבעת ל-6 בבוקר, כך שהאדם מתעורר עם הזריחה. כיוון שהעבודה מסתיימת שעה מוקדם יותר על-פי שעון הקיץ, אפשר לנצל את הזמן שנותר עד השקיעה לפעולות באור יום, ואין צורך בחשמל לתאורה. מתי מבוצע השינוי בארץ? בכל שנה, בין יום שישי האחרון שלפני ה-2 באפריל בשעה 02:00, לבין יום ראשון האחרון שלפני י' בתשרי, בשעה 02:00 , יוקדם הזמן בישראל בשעה אחת נוספת, כך שיקדים את זמן יקום מתואם בשלוש שעות. מה זה אומר לגבינו, בזמן שעון החורף, ה-UTC (זולו) הוא שעתיים אחורה מהזמן המקומי שלנו, ובפורום יש לשנות בפרופיל את הזמן ל-GMT+2. שנה טובה וחורף גשום לכולנו.
Ran Ben Shmuel פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אהלן חברים,להזכירכם היום עוברים לשעון חורף, ז"א מזיזים את השעון שעה אחת אחורה (ומרויחים שעת שינה). קצת מידע מדוע ולמה מבצעים את השינוי, הסיבות להנהגת שעון קיץ הן בעיקר כלכליות: חיסכון באנרגיה והגברת פריון העבודה. שעון הקיץ גורם לאנשים להקדים את שעות השינה, כך שהם קמים סמוך יותר לשעת זריחת השמש. אם אדם נוהג לקום בשעה 6 בבוקר, בעוד השמש זורחת ב-5, הוא מבלה שעת אור-יום בשינה. אם מזיזים את השעון שעה קדימה, שעת הזריחה נקבעת ל-6 בבוקר, כך שהאדם מתעורר עם הזריחה. כיוון שהעבודה מסתיימת שעה מוקדם יותר על-פי שעון הקיץ, אפשר לנצל את הזמן שנותר עד השקיעה לפעולות באור יום, ואין צורך בחשמל לתאורה. מה זה אומר לגבינו, בזמן שעון החורף, ה-UTC (זולו) הוא שעתיים אחורה מהזמן המקומי שלנו, ובפורום יש לשנות בפרופיל את הזמן לשעון ישראל. שנה טובה וחורף גשום לכולנו. אהלן ניב, תודה שהזכרת לי. אני אשנה את ההגדרות בפורום הלילה . כמו כן בעקבות המעבר לשעון חורף תפתר בעיית אי התאמת הזמנים בין רישום למשתמשים פיקוח באתר לבין רישום דרך VROUTE או איך שלא קוראים לזה
Eran Granola פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אהלן חברים,להזכירכם היום עוברים לשעון חורף, ז"א מזיזים את השעון שעה אחת אחורה (ומרויחים שעת שינה). גם ה SI משתנה ואפשר שוב לראות את הזמן האמיתי ולא באיחור של שעה...
אורח פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 מי שעם WINXP חוקי, תריצו WINUPDATE ותקבלו עדכון לשעון קיץ עד 2023 במידה וממשלת ישראל תשאר בגישה הנכונה (חלקית) לתאריכים קבועים כמו בכל מדינות העולם הנאור.
תומר עינבר פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אם נקדים את השעה אחת אחורה, אני אאלץ לקום מחר מוקדם יותר בשעה ללימודים. אוף.. :cry:
Matan Solomon פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אם נקדים את השעה אחת אחורה, אני אאלץ לקום מחר מוקדם יותר בשעה ללימודים.אוף.. :cry: תחשוב על זה ככה... בשעה 2 אתה מזיז את השעון לשעה 1 בלילה, משמע יש לך עוד שעה לישון בלילה...
nklo פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אם נקדים את השעה אחת אחורה, אני אאלץ לקום מחר מוקדם יותר בשעה ללימודים.אוף.. :cry: ההיפך, אתה ישן עוד שעה במעבר זמן זה.
אורח פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אתם מסתכלים על הצד השלילי ,אני למשל הולך לישון ב12 , אבל בשעה 12 זה 11 אז ישלי עוד שעה לטוס
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 אפשר לסדר את זה? אני מניח שזה הסתדר לך עכשיו... :mrgreen: היית צריך רק לחכות ל1 בלילה
Itay Zecharia פורסם ספטמבר 16, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2007 אפשר לסדר את זה? אני מניח שזה הסתדר לך עכשיו... :mrgreen: היית צריך רק לחכות ל1 בלילה אכן כן עכשיו אני סמוך ובטוח שהשעות המקומיות בSI הן די מדוייקות.