Barak פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 חג שמח, אחרי אתנחתא קצרה של יום כיפור אנחנו חוזרים לאט לאט לשגרה.. ביות שבת אנחנו נריץ אירוע של שעתיים שיתחלק מבחינתי ל-2 : 1. בשעה הראשונה יציאת מטוסי אלעל לאירוע ה-VA בציריך + תנועה חופשית בב"ג. 2. בשעה השנייה תנועה בהרצליה בשביל ברק גוטמן, כי הוא צריך אותה וכל מה שהיה פה השבוע לא יפה, בלשון המעטה. זאת ההזדמנות לפצות את ברק ! אני רוצה 4 מטוסים בהקפה לפחות ! מבחינת שעות, האירוע יתחיל ב-1800 מקומי ויסתיים ב-2000, מי שמעוניין לדעת שעות UTC אזי 1600-1800Z. חשוב : עד סיום כל ההמראות של אלעל VA העדיפות המוחלטת תינתן להם !! לגבי עמדות פיקוח, אנחנו נצטרך את העמדות הבאות : 1. מגדל ב"ג 2. גישה ב"ג 3. פיקוח ת"א 4. פלוטו נא ליצור קשר איתי או עם מתן בהקדם, זה באמת לא יכאב לאף אחד אם פעם אחת יפנו אלינו ולא נצטרך לעשות סבב תחנונים. המשך חג שמח ובהצלחה לברק, הוא מחכה לתנועה שלכם !
Aviran פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 אני אגיע!ברק בהצלחה:!: כנ"ל אני :!: :mrgreen: בברכה, אבירן..
Or Netzer פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 לא הכי חכם בהתחשב בעובדה שרוב הטיסות שוב יהיו ג'טים לחו"ל. :roll:
4X-STI פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 הולך להיות משהו מגניב! נתראה בהרצליה ובאמת תודה רבה ברק ולכל הצוות ישר כח!
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 לדעתי זו עבירה על חוקי ואטסים. חשוב : עד סיום כל ההמראות של אלעל VA העדיפות המוחלטת תינתן להם !!
ראם אדם פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 אחרי כמעט חודש שלא עשיתי CVFR אחד, שלא קלל GPS וטייס אוטומטי שלא לדבר בכלל על הקפות או בדומה לזה, אני אגיע לריענון הקפות בהרצליה ולהיזכר בקול מנוע הבוכנה ברק צפה ל-4X-ATC לפחות ל-5 הקפות
Ben Cohen פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 לדעתי זו עבירה על חוקי ואטסים.חשוב : עד סיום כל ההמראות של אלעל VA העדיפות המוחלטת תינתן להם !! לדעתי עניין העדיפות לא בסדר גם הגיונית, ומסתבר שגם על פי חוקי ואטסים. אם אני רוצה לטוס לציריך בתור SWISS אני אצטרך לחכות לכל המטוסים של אלעל VA שימריאו ואז הפקחים יתפנו לטפל בי?
Barak פורסם ספטמבר 27, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 לא הכי חכם בהתחשב בעובדה שרוב הטיסות שוב יהיו ג'טים לחו"ל. :roll: ניקח את הסיכון הכרוך בעניין.. לדעתי עניין העדיפות לא בסדר גם הגיונית, ומסתבר שגם על פי חוקי ואטסים. אם אני רוצה לטוס לציריך בתור SWISS אני אצטרך לחכות לכל המטוסים של אלעל VA שימריאו ואז הפקחים יתפנו לטפל בי?. רבותיי אני שמח שמצאתם מכל הפרטים את הדבר החשוב ביותר להתעסק בו. ההסבר הוא פשוט: מכיוון שאלעל מייצגים אותנו באירוע גדול מימדים, ואחרי שבשיחה שלי עם אלמוג מתאם האירועים שם החלטנו שזה יהיה בתצורת מטס וכלל המטוסים יצאו אחד אחרי השני אנחנו מאוד רוצים לקיים פה סוג של מטס נטו. אם למישהו יש בעיה קונקרטית מאוד שבמסגרת ה-25 דקות הללו הוא יהיה חייב לצאת ביניהם ולא יוכל להאתפק - הוא יצא. אם באמת עדיין מישהו לא מבין את הכוונה אני אשמח להסביר לו. ואגב, זו לא פעם ראשונה וגם לא שנייה שאנחנו סוגרים חלון זמן רחב למטרת יציאה של VA מסוימת.
Ilan Jonas פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 אין בעיה עם עדיפות לאירוע מסוים, כל עוד גם מי שלא משתתף באירוע מקבל שירות. זה פשוט עניין של סלוטים - הסלוטים שתפוסים על ידי אלעל יהיו של אלעל וכל מה שפנוי - לא. ראו לדוגמא את הREAL OPS המפורסם של אמסטרדם, ונסו לטוס שם בלי להזמין טיסה.
Almog Atar פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 גם באירוע של ציריך רשום שכולם יכולים לטוס, אבל עדיפות לסלוטים רשומים. ברק לא אמר שאף אחד לא יוכל לטוס, פשוט העדיפות היא שהמטוסים יצאו אחד אחרי השני, אם מישהו ירצה לנחות באותו זמן אני מוכן לשים כסף שאף אחד לא יתן לו הולדים בSIRON עד שכולם יסיימו להמריא, הדברים האלה לא מאתמול בעולם הזה ואף פעם זה לא קרה, אנחנו לא הרבה מטוסים הפעם, תתעסקו בעיקר ולא רק לחפש מה לא בסדר...
Opher Ben Peretz פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 איני מתערב באירוע, רק מזכיר עקרונות שיוויון חברים בואטסים, הם חשובים לא פחות. מסכים לחלוטין עם אילן . סלוטים זה בסדר כל עוד פורסמו, לדעתי בעברית בלבד- סביר בנסיבות. לחסום פרק זמן - אינו נוהג שיוויוני. אם נוצר חלון זמן פנוי במהלך העזיבות, הוא נועד לבא שתכניתו מאושרת. אבל ויש אבל- כאשר בא אורח (לא מהאירוע) שטס ליעד אחר או בנתיב אחר, לא צריך לתכנן הפרש של 10 ומעלה מי"מ בשיוט אם לא ישייט עם כולם באותו נתיב. אם אין חלון זמן פנוי, נותנים חלון זמן ראשון פנוי ועדכון דינאמי, וכך הסידור הוגן. בהזדמנות זו של גל המראות צפוף, מחשבות שלי, ניתן לנצלו לביצוע אלמנטים שלא מבצעים בכל יום ושמטרתם חידוש / ריענון, והעלאת רמה מערכתיים: עוד פעם מבצעים רכבת ארוכה (אני מתנגד לכאלה כעיקרון אך האירוע שלכם)? א. ניתן לרווח עזיבות בשילוב הפרשי המראה והבדלי נתיבים עד יציאה מהמרחב (לדוגמא ישירות מדינה לגבול ה-FIR, או סיד פורלה1 בכדי לסגור הפרש מהקודם או לפתוח הפרש מהבא אחר. כך למשל 744 בהפרש מזערי עבור עיקבה אחרי 737 יוכל להשיגו עד פורלה כשעם דלק לאירופה ה744 יטפס מהר יותר). ב. לתת לאחד דינה1 ולשני צמוד עם גובה מבוקש זהה סולין3. ג. מגדל וגישה- לצאת מתבנית ההפרשים הגדולים מדי כנהוג (המראה כשקדמי בחציית חוף- הפרש עצום), לעבוד כמו בשדה עמוס עזיבות- המראה כל 2 דקות בדיוק, תוך הקפדה על הפרשי עיקבה. לתת לפיקוח ת"א עבודה חשיבתית במקום רובוטית, להפריד אותם לקראת שיוט לפני העברתם לפיקוח ניקוסיה. ד. ניתן לצורך צמצום רווח להיעזר במה שנקרא בלשון צבאית "התיישרות ב-180 קצר", ובאנגלית "LINE UP AND WAIT BEHIND THE 747", קרי קדמי מתיישר 150 מ' קדימה ומאחוריו מטוס שני בתחילה. תקני לחלוטין כשעובדים בקצב גבוה במסלול המראה אחד. ה. להבא אולי גם- בשדות צפופים ניתן למטוס בגישה אישור נחיתה גם טרם פינה זה שלפניו, בהתאם לשורת כללים מתאימים (העיקרי הוא שבמועד הקובע, חציית מסלול של השני, הראשון יפנה או יסיע על המסלול לפינוי כך שתתאפשר נחיתה ועצירה בטוחה של השני. לא זכור לי שביצענו אי פעם , תכננתי את הנושא בשעתו אך לא הגעתי ליישומו. כמו בלונדון, פרנקפורט שיקגו , ניו יורק... אירוע נעים לכולם ותודתי למארגנים שברצוני לברכם ולחזק ידיהם, כתמיד.
Ben Cohen פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 לא הכי חכם בהתחשב בעובדה שרוב הטיסות שוב יהיו ג'טים לחו"ל. :roll: ניקח את הסיכון הכרוך בעניין.. לדעתי עניין העדיפות לא בסדר גם הגיונית, ומסתבר שגם על פי חוקי ואטסים. אם אני רוצה לטוס לציריך בתור SWISS אני אצטרך לחכות לכל המטוסים של אלעל VA שימריאו ואז הפקחים יתפנו לטפל בי?. רבותיי אני שמח שמצאתם מכל הפרטים את הדבר החשוב ביותר להתעסק בו. ההסבר הוא פשוט: מכיוון שאלעל מייצגים אותנו באירוע גדול מימדים, ואחרי שבשיחה שלי עם אלמוג מתאם האירועים שם החלטנו שזה יהיה בתצורת מטס וכלל המטוסים יצאו אחד אחרי השני אנחנו מאוד רוצים לקיים פה סוג של מטס נטו. אם למישהו יש בעיה קונקרטית מאוד שבמסגרת ה-25 דקות הללו הוא יהיה חייב לצאת ביניהם ולא יוכל להאתפק - הוא יצא. אם באמת עדיין מישהו לא מבין את הכוונה אני אשמח להסביר לו. ואגב, זו לא פעם ראשונה וגם לא שנייה שאנחנו סוגרים חלון זמן רחב למטרת יציאה של VA מסוימת. הציק לי שיש עדיפות לחברים מסויימים, אבל אם מדובר ב25 דקות אין לי בעייה. רק אשמח אם תפרסמו כאן את הסלוטים של אלעל.
Doron_Angel פורסם ספטמבר 27, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 כמה חבל שאחמיץ את החגיגה... :cry: :cry: אני עדין אהיה בברלין... תהנו גם בשבילי...
Barak פורסם ספטמבר 27, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 27, 2007 ערב טוב רבותיי, ראשית, אני שמח שהבהרנו את העניינים. מחר האחראי לכך מטעם אלעל VA יוסיף כאן הסבר קטן עם רשימת הסלוטים לעיונכם. בלי קשר, אנחנו עדיין חסרים פקח קרקע מערב, אז לכל מי שמעוניין נא לפנות אלי או למתן בהקדם האפשרי. תודה ולילה טוב !
Almog Atar פורסם ספטמבר 28, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2007 אוקיי, אני אעשה את זה בקצרה (פירוט של התדריך יש בפורום VA). הסלוטים למחר, זמנים בUTC שזה -2 מLT, המראה ראשונה ב1600 UTC ו1800 מקומי: ELY321 Edwin Grodberg Boeing 737 D5 16:00ELY343 Almog Atar Boeing 737 D2 16:00ELY344 Itamar Arjuan Boeing 767 D8 16:00ELY347 Bez Bezalel Boeing 737 D6 16:05ELY346 Oran Terner D9 16:05ELY345 Avshalom Sadoun Boeing 767 D3 16:10ELY127 Matan Solomon Boeing 737 D4 16:10ELY349 Niv Malin Boeing 737 C3 16:15ELY359 Ilan Nemirovsk Boeing 737 C5 16:20ELY375 Roee Noy Boeing 767 D7 16:20 מצטער על הבלאגן ברשימה, דברים קצת השתבשו אנא להקפיד להיות מוכנים לקלירנס כ10-15 דקות לפני השעה המתוכננת, השעה הכתובה היא שעת הדחיפה מהגייט (OFF BLOCK). תוכנית הטיסה למי שלא ראה: DEENA1 SUVAS UL53 KRK UL995 BRD UL612 CHI UZ906 BZO UL12 KPT UL856 NEGRA אני חוזר ומזכיר, על מנת לקבל את הILS28 בציריך חובה שיהיה לכם את הסינרי של FREEZ : http://lszh.aviation-art.ch/index.php?l ... t=download דפיות לציריך : http://www.vacc-sag.org/airport/LSZH כולם מוזמנים להגיע ולטוס, גם איתנו וגם לעשות תנועה לברק, חג שמח ושבת שלום!! אם יש שאלות אתם מוזמנים לשאול.....
Niv Malin פורסם ספטמבר 28, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2007 כולם מוזמנים להגיע ולטוס, גם איתנו וגם לעשות תנועה לברק, חג שמח ושבת שלום!! תנועה לברק?! ברק לא עושה את האירוע בשביל עצמו, אלא בשביל כלל החטיבה, אנשים עולים לטוס ולפקח לא בשביל לעשות "טובה" כביכול לברק, אלא דבר ראשון כדי להנות ודבר שני למען החטיבה. תודה על הארגון של הסלוטים אלמוג ואירוע מוצלח ומהנה לכולנו!
noamkn פורסם ספטמבר 28, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 28, 2007 מנהלי IFS, אתמול ברוכי אמר לי שיבדוק את האפשרות שנוכל (חניכי מחזור 7) לבצע מחר באירוע ניווט. האם קבעתם משהו? עדכנו. תודה,
Barak פורסם ספטמבר 29, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 29, 2007 כולם מוזמנים להגיע ולטוס, גם איתנו וגם לעשות תנועה לברק, חג שמח ושבת שלום!! תנועה לברק?! ברק לא עושה את האירוע בשביל עצמו, אלא בשביל כלל החטיבה, אנשים עולים לטוס ולפקח לא בשביל לעשות "טובה" כביכול לברק, אלא דבר ראשון כדי להנות ודבר שני למען החטיבה. הוא התכוון לברק גוטמן בהרצליה אני אנצל את הבמה שוב לקרוא לכולם מחר 1830 להתחיל להפציץ בהרצליה, ברק מחכה לכם כבר מעכשיו שם בסוכה !
4X-STI פורסם ספטמבר 29, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2007 כולם מוזמנים להגיע ולטוס, גם איתנו וגם לעשות תנועה לברק, חג שמח ושבת שלום!! תנועה לברק?! ברק לא עושה את האירוע בשביל עצמו, אלא בשביל כלל החטיבה, אנשים עולים לטוס ולפקח לא בשביל לעשות "טובה" כביכול לברק, אלא דבר ראשון כדי להנות ודבר שני למען החטיבה. הוא התכוון לברק גוטמן בהרצליה אני אנצל את הבמה שוב לקרוא לכולם מחר 1830 להתחיל להפציץ בהרצליה, ברק מחכה לכם כבר מעכשיו שם בסוכה ! אני יושב בסוכה עם מחשב נייד
Almog Atar פורסם ספטמבר 29, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2007 כולם מוזמנים להגיע ולטוס, גם איתנו וגם לעשות תנועה לברק, חג שמח ושבת שלום!! תנועה לברק?! ברק לא עושה את האירוע בשביל עצמו, אלא בשביל כלל החטיבה, אנשים עולים לטוס ולפקח לא בשביל לעשות "טובה" כביכול לברק, אלא דבר ראשון כדי להנות ודבר שני למען החטיבה. הוא התכוון לברק גוטמן בהרצליה אני אנצל את הבמה שוב לקרוא לכולם מחר 1830 להתחיל להפציץ בהרצליה, ברק מחכה לכם כבר מעכשיו שם בסוכה ! תנועה בהרצליה התכוונתי
roee פורסם ספטמבר 29, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2007 האם עדיין אפשר להשתתף ולהכנס לרשימה לטיסה בציריך כ BOEING 767, מספר טיסה וגייט תוכלו לקבוע לי לבד. תודה רבה
Izik Bakshi פורסם ספטמבר 29, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2007 מנהלי IFS,אתמול ברוכי אמר לי שיבדוק את האפשרות שנוכל (חניכי מחזור 7) לבצע מחר באירוע ניווט. האם קבעתם משהו? עדכנו. תודה, אני מבין את הרצון שלך והלהט שלך לטוס, אבל את הקורס הזה תעשה רק פעם אחת, יהיו לך עוד עשרות ומאות אירועים לטוס, בו נתאפק עוד קצת :wink:
ראם אדם פורסם ספטמבר 29, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 29, 2007 אלמוג, חייב להיות טייס באל על ויאטואל כדי לטוס כחלק מהמשלחת? או שאפשר להצטרף? אם כן אז אני גם רוצה להצטרף!