עבור לתוכן
Itay Zecharia

אורן גבע... ו... שאדי... ( ולכל המבינים בעניין :) )

Recommended Posts

פורסם

בכוונה פתחתי אשכול חדש, על מנת לעסוק בדיון חדש, כדי שכולם יוכלו לטעת בו חלק.

אני מזמין את כל חברי הפורום להשתתף בדיון.

אני קונה מחשב חדש, ורציתי לשאול כמה שאלות:

1. 1024MB של DDR, מאוד יקר, וחשבתי להסתפק רק ב-512, מה דעתכם?

2. המוכר הציע את FX5600... כי מ-5700 המחיר קופץ... ואילו הוא אומר שאם אני רוצי ריאדון אז כדאי להישאר עם 9600SE... ולא הפרו... כי הפרו גם קופץ ב-400 ש"ח... ומגיע ל-1000 ש"ח בערך. אז מה דעתכם?

3. בסוף החלטתי לקחת 3.0, ההבדילים בינו לבין 2.8 כל כך גדולים? כי הקפיצה במחיר מאוד משמעותית...

4. רציתי לקנות נערכת רמקולים עם סאב...

יש 2.1 , 4.1 , 5.1 וגם 7.1.

ה-1 זה הסאב, שנותן את הבאסים, והמס' ליד זה מס' הרמקולים.

זה בעצם מס' החלקים שהקול מתחלק אליהם.

2.1 מחירו 230... 4.1 מחירו 330.... 5.1 מחירו 550....

על 7.1 כבר לא שאלתי... אתם מבינים למה :!:

זה ממש מוסיף לסימולטור לדעתי האיכויות קול-איזה אתם הייתם לוקחים?

5. חשבתי לקחת הפעם מסך "19 ולא "17. מה דעתכם?

6. יש דבר חדש שנקרא "רשת אלחוטית". אם אחבר רשת עם אינטרנט בין שני מחשבים, כאשר אני אטוס ONLINE בוואטסים, המהירות שלי תינזק איכשהו?

7. אם יהיו לי שאלות נוספות-אוסיף אותן פה בהמשך...

עד כאן, לא אציף אתכם יותר, ואתן לכם לענות על השאלות אם תחפצו בכך.

אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלותיי, ותודה מראש לכל העונים!

פורסם

בקשר לכרטיס מסך

הכל קופץ במחיר וגם כך האיכות

תלך על הFX5700 ולא תצטער.

דבר שני הייתי הולך על 5.1

ואני מבין מאיפה התמכרת לזה ראית את זה אצלי בהחלט מוסיף חתיחת חוויה לסימולטור.

על מסך זה תלוי בך כי זה תלוי בסכום שאתה מוכן להוציא וכמובן שמסך יותר גדול יותר כיף

ואכן לדעתי ה- 512 יספיקו בהחלט .

נ.ב הסימולטור היה רץ לי על 256MB לפני כמה חודשים.

אז שיהיה לך כיף עם המחשב החדש ותתחדש :D

פורסם
בקשר לכרטיס מסך

הכל קופץ במחיר וגם כך האיכות

תלך על הFX5700 ולא תצטער.

דבר שני הייתי הולך על 5.1

ואני מבין מאיפה התמכרת לזה ראית את זה אצלי בהחלט מוסיף חתיחת חוויה לסימולטור.

על מסך זה תלוי בך כי זה תלוי בסכום שאתה מוכן להוציא וכמובן שמסך יותר גדול יותר כיף

ואכן לדעתי ה- 512 יספיקו בהחלט .

נ.ב הסימולטור היה רץ לי על 256MB לפני כמה חודשים.

אז שיהיה לך כיף עם המחשב החדש ותתחדש :D

יש לך 1024 במקרה?

פורסם

כן.

אך כשאני קונה כל פריט למחשב אני רונה את זה בכמעט חצי מכל אחד

תראה כמה שיש יותר יותר טוב אך זה כמעט שלא מורגש.

עם יש לך כסף מיותר אז תוסיף זה לא יזיק זה תלוי בך

פורסם

איתי אתה יודע איך ליצור איתי קשר במסנג'ר...

יש לי מישהו שמבין בכל מה שקשור בחומרה למחשבים (הוא הכי תותח שאני מכיר..) והוא יגיד לך בדיוק איזה חברה לקנות, כמה וכמה אתה יכול למצוא את זה באותה איכות אבל זול יותר...

ו...שלא יעבדו עליכם... :roll: :D:D

פורסם
בכוונה פתחתי אשכול חדש, על מנת לעסוק בדיון חדש, כדי שכולם יוכלו לטעת בו חלק.

אני מזמין את כל חברי הפורום להשתתף בדיון.

אני קונה מחשב חדש, ורציתי לשאול כמה שאלות:

1. 1024MB של DDR, מאוד יקר, וחשבתי להסתפק רק ב-512, מה דעתכם?

2. המוכר הציע את FX5600... כי מ-5700 המחיר קופץ... ואילו הוא אומר שאם אני רוצי ריאדון אז כדאי להישאר עם 9600SE... ולא הפרו... כי הפרו גם קופץ ב-400 ש"ח... ומגיע ל-1000 ש"ח בערך. אז מה דעתכם?

3. בסוף החלטתי לקחת 3.0, ההבדילים בינו לבין 2.8 כל כך גדולים? כי הקפיצה במחיר מאוד משמעותית...

4. רציתי לקנות נערכת רמקולים עם סאב...

יש 2.1 , 4.1 , 5.1 וגם 7.1.

ה-1 זה הסאב, שנותן את הבאסים, והמס' ליד זה מס' הרמקולים.

זה בעצם מס' החלקים שהקול מתחלק אליהם.

2.1 מחירו 230... 4.1 מחירו 330.... 5.1 מחירו 550....

על 7.1 כבר לא שאלתי... אתם מבינים למה :!:

זה ממש מוסיף לסימולטור לדעתי האיכויות קול-איזה אתם הייתם לוקחים?

5. חשבתי לקחת הפעם מסך "19 ולא "17. מה דעתכם?

6. יש דבר חדש שנקרא "רשת אלחוטית". אם אחבר רשת עם אינטרנט בין שני מחשבים, כאשר אני אטוס ONLINE בוואטסים, המהירות שלי תינזק איכשהו?

7. אם יהיו לי שאלות נוספות-אוסיף אותן פה בהמשך...

עד כאן, לא אציף אתכם יותר, ואתן לכם לענות על השאלות אם תחפצו בכך.

אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלותיי, ותודה מראש לכל העונים!

1. 1024 זה כבר דלוקס, 512 זה סביר מאוד, לי יש 512 וכרגע אני לא רואה צורך בעוד,

אלא אם כן כמובן אצה מעצב תלת-מימד רציני :wink:

2. ה-5700 הוא נהדר, הרדאונים עד כמה שידוע לי טיפה יותר טובים בביצועים וטיפה פחות אמינים, באופן שיגרתי ורגיל הייתי אומר לך להתרחק מרדאונים אבל בתור אחד שהתנסה גם FX5900 וגם ב-R9800Pro אני אומר לך שכמעט ולא תראה הבדל, תוצאת בדיקת הבנצ'מרק הייתה קצת יותר גבוהה, לא משהו רציני, ככה שזה לא ממש חשוב אבל אם אתה לוקח 9600 אז קח את הפרו ואם אתה לוקח 5700 קח את האולטרה, כמובן ואם יש בעיה עם התשלום אז אין מה לעשות אבל אם אתה יכול להרשות לעצמך אל תתפשר !

3. 200Mhz זה לא הרבה, אבל המעבד של ה-3 יאפשר לך לעבוד עם הרבה תוכניות רקע בלי בעיות, בניגוד ל-2.8 שלו זה יהיה יתר קשה...

4. פה זה עניין של כמה כסף אתה מוכן או יכול להוציא על זה, אם אתה יכול להרשות לעצמך 5.1 לך עליו, לי יש מערכת עם סאב, זה מוסיף המון, אפשר לשים אותו מתחת לכיסא ולשים על פול וליום ואז יש לך כסא עם רטט(ניסיתי פעם וזה באמת עבד !!!), אבל רוב הזמן אתה הרחק הרחק מהעוצמה החזקה ביותר...

5. אני אישית לא הייתי קונה מסך, וזה גם מה שעשיתי, מכרתי את המחשב הקודם, והשקעתי יותר בחדש, זה גם מה שאני ממליץ לך לעשות, אבל זה כבר עניין שלך...

פורסם

הכל תלוי בתקציב ,

ולכן אני לא אכתוב מה כדאי ומה לא כי תמיד יהיו דיעות לכאן או לכאן,

אבל מה שכן אכתוב הוא למה אתה צריך לשים לב.

1.במידה ותקנה 512 תיבדוק שתהיה לך אפשרות בעתיד להוסיף ולא לשדרג ל1024

ואני אסביר

בדרך כלל לכל לוח אם יש 4 סלוטים (מקומות חיבור על הלוח אם) שמוקצים לזיכרון

עם זאת יש כאלה שיש להם רק 2 והרי כדי שהזיכרונות יעבדו במהירות 800 MHZ

יש צורך בשני מקלות של 256 ע"כ כדאי לשים לב שבלוח אם יש 4 סלוטים לזיכרון,

כמו כן כדאי לדעת שחברה טובה זה משפיע על ביצועי הזיכרונות אני אישית ממליץ בחום רב

על קינגסטון או ח.י. או סמסונג (ע"פ הסדר) על השנים הראשונים יש אחריות לכל החיים.

2.לגבי כרטיס מסך אני יש לי את 9600 הרגיל עם 256 זיכרון ואני מרוצה ממנו.

3.לגבי הרמקולים אם זו חברת קריאטיב אז אילו מחירים ממש טובים ואם זה לא

קריאטיב אז לא יודע מה הביצועים (אולי טובים) שלהם, בכל אופן לי יש 2.1

והם מספיק טובים בשבילי (אוהב מוזיקה אבל לא חולה עליה).

4.לגבי המסך אם יש לך כרגע 17 אינץ אז כמו שנאמר קח את הכסך הזה ותשקיע במחשב.

מקווה שעזרתי. :)

פורסם

בקשר לזיכרון - סביר להניח שאם אתה לוקח 512 ישימו לך שני סטיקים של 256 כדי שהזיכרון יעבוד בדואל צ'אנל- במהירות כפולה. אם תוסיף לו עוד סטיק של 512 בעתיד אז הדואל צ'אנל יתבטל, ולכן כדאי לשקול את העניין.

פורסם

שמתי לב שכולכם הערתם לי על המסך של ה-"17 או ה"19.

ההבדל הוא בסך הכל בין 300 ל-400 ש"ח. ולדעתי זה כדאי...

בנוסף חשבתי לוותר על ה-5.1 או ה-2.1, ומבקום זה לקחת את המערכת סטראיו שלי ולחבר למחשב.

יש לה סאב אחד גדול, ועוד 2 רמקולים קטנים... זה יכול להלחליף את האחרים שהזכרתי בנ"ל?

פורסם

ההבדל הוא בסך הכל בין 300 ל-400 ש"ח. ולדעתי זה כדאי...

ב-400 שקל נוספים אתה יכול לקנות R9800Pro, אם תוסיף לזה עוד קצת תוכל לקנות עוד 512, אני אישית לא הייתי קונה מסך, זה גם מה שעשיתי, נשארתי עם הישן והטוב, לשמחתי זה לא מאחד הדברים שמשפיעים על ביצועי הפלייט :wink:

עוד משהו שהייתי רוצה להגיד וכבר הזכירו, אם אתה קונה 512 קח שבב אחד בלבד !!!

ככה לא תיהיה לך בעיה להוסיף עוד בעתיד ולקבל Duak, אבל אם נקנה 2 של 256 ותרצה אחרי זה עוד 512, תצטרך לקנות עוד 2 של 256 בשביל לא לאבד את ה-Dual...

על איזה מפרט אתה חושב ?

פורסם

כן

יכול להחליף בכיף.

אצלי יש מערכת 4.1 של קריאייטב עם כרטיס SB LIVE VALUE ישן.

אבל כל עוד אני לא רואה על המחשב סרטים עם סראונד מדהים זה יותר ממספיק.

את הרמקולים הרציניים אני שומר מלערכת...

בכל אופן, אם יש לך כרטיס קול אונבורד, שווה לקחת גם כרטיס קול פשוט (או להעביר מהמחשב הקיים שלך) ולהגדיר אותם כך שאת כל הקולות תשמע ברמקולים - אבל את האוזניות והמיקרופון תחבר לכרטיס השני.

אתה לא מאמין כמה זה מעצים את חווית הטיסה אונליין.

פורסם

ככה לא תיהיה לך בעיה להוסיף עוד בעתיד ולקבל Duak, אבל אם נקנה 2 של 256 ותרצה אחרי זה עוד 512, תצטרך לקנות עוד 2 של 256 בשביל לא לאבד את ה-Dual...

לפי דעתי כבר עדיף עכשיו שני סטיקים של 512, כי חבל לו לא להיות בדואל, וגם ככה בעוד כמה זמן ה-1024 יהפוך לסטנדרט.

אם אתה (איתי) ממש רוצה מפרט אז תתן גם תקציב והכי טוב תפנה לפורומים שעוסקים בזה.

פורסם

..

..

..

אבל קח בחשבון ש:

א) 2*256 אמינים יותר

ב) אם הזיכרון נדפק בצורה כלשהי, נדפקת...

ג) לא רק כמות אלא גם איכות. החברה ממנה תקנה את הזיכרון מהווה גורם חשוב! וואי איזה משפט יפה יצא לי... :D

פורסם

גיא כמובן שעדיף 512*2, גם עדיף 1024*4, הכל שאלה של תקציב...

עומרי, צ'יפ אחד של 512 לא אמין ?

וגם אם הוא נדפק יש אחריות, ואני יכול להבטיח שהוא לא ידפק אם לא תדפוק אותו :wink:

(אם מדובר בחברה רצינית כמובן ולא "יעקב ובניו"...

פורסם

שווה כי הביצועים טובים אבל לא שווה כי הוא יקר רצח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני משתמש בו עכשיו אבל לקנות שניים ל 256 (אסור!!!!! שיהיה אחד הם חייבים לבוא בזוגות RDRAM) עלב לי כמו לקנות אחד 512 ועוד אחד של 128 DDR לפחות!!! אז הכל שיקול כלכלי

פורסם

עזבו RDRAM. זה לא מהירות בליגה אחרת, וההבדל במחיר לא שווה את ההבדל הקטן בביצועים.

וגרוע מזה, אתם סתם תומכים בקוספירציה של אינטל לקדם את RAMBUS שהיא השקיעה בה המון כסף.

ההייפ הגדול מסביב ל RDRAM נובע משיקולים עסקיים של אינטל ולא מתועלת אמיתית שיש לזכרונות האלה בשביל משתמשים.

פורסם

תראה את המחשב הזה קניתי לפני שנתיים. ואז בהחלט היה הבדל ענק בביצועים וזה היה שווה את הכסף היום מה לעשות זה לא ולכן עוד חודשיים שאני אקנה את המחשב החדש שלי הוא יהיה עם 1024\1536 DDR (ותאמינו לי אני צריך זיכרון חבל על הזמן).

פורסם

חבר'ה... אני נדהם בכל פעם מחדש, ושמח שלכל אחד יש צד ודעה בעניין.

קודם כל, אבי טוען כי מיותר לקנות את המערכת של הרמקולים (4.1 או 5.1), כי יש לי את המערכת סטריאו. שיש לה סאב, ויש לה בנוסף 2 רמקולים קטנים. מוכר המחשב אמר שהכרטיס קול מפצל את הקול ל-6 ערוצים שונים, ואני יכול לחבר עד 6 רמקולים, ובכל אחד ישמעו צליל אחר. ואני עדיין מתעקש על 4.1 או 5.1.

חגי, אני חושב כמוך, שבאמת ניתן לשים את הסאב מתחת לכסא ולהרגיש שאתה יושב בתוך מטוס...

דבר שני, איך אני יכול לחבר 2 כרטיסי קול במחשב אחד? אני יודע שזה מדהים... מצד אחד לשמוע את הקולות של המטוס והכל... מצד שני לשמוע בקשר את הפקחים והטייסים, ממש כמו במציאות. אבל אני פוחד לפתוח את המחשב, ולהרוס משהו... ואחרי הכל, כרטיס קול הכי זול עולה היום 300 ש"ח... לא?

דבר נוסף, אחד המוכרים טען כי הREADON9800PRO מחירו מגיע ל-600$, וזה ממש לא קצת. לכן אני חושב שאסתפק ב-9600PRO. עומרי סודרי, חברי, טען כי קנה אותו יחד עם מחשבו החדש, והוא גרם לו לבעיות. הוא ריצד (עשה פסים שחורים על המסך) והתחמם מאוד מהר. לטענתו הלך לחברה וכפיצוי קיבל READON9600XT. אחד המוכרים סיפר לי כי ה-XT הוא באותו מחיר של הSE, אולי 600 ש"ח, אם לא פחות. בעוד שה9600PRO מגיע ל-1100 ש"ח בערך. ייתכן שעבדו עליו? או שהבעיות האלה יוכלו לקרות לי גם בעתיד? עם ה9600PRO?

יש לי מסך אחד פנוי... "17. אבל אני חשבתי כי "19 זו חוויה, במיוחד לסימולטור, והרי שאחד מההנאות זה המראה הגדולה מול הפנים... וכמה שזה יותר גדול זה יותר כיף, ויותר אמיתי.

בכל מקרה 512MB זה מספיק לעכשיו. אנחנו לא צריכים יותר מזה בינתיים, אולי בעוד שנה, שנתיים... כשנראה את FS2006... או משחקים בסגנון-נצטרך. תמיד אפשר להוסיף, אז נסתפק בינתיים ב-512.

כעת אציג את המפרט שלי לבקשתו של טל, לפניי קנייה:

PENTUM4 3.0 HHT תומך עד 1000MHZ

REDAON 9600PRO 128MB

120GB של GYAGBYTE

256MB כפול 2 יחידות (512)

כרטיס קול עם 6 ערוצים

מקלדת... עכבר....

כונן סידי/צורב (200 ש"ח) מהירות X56

מסך שטוח FLAT של "19 MAG.

ו...זהו... זה מה שאני זוכר לבינתיים.

המחיר הסתכם בסביבות ה-6300+-. קצת יקר אני יודע... אבא שלי לא אהב את זה. :roll:

יש הצעות? יש מה לשפר?

תחשבו שעד עכשיו הייתי עם המחשב הזה:

PENTIUM3 733MHZ

256MB

עברתי מVOODOO3 ל-GEFORCE4 עם 128MB

יש לי 20 GB...זהו... :)

מסך "17... שטוח...

למי יש יותר גרוע??? :?: :shock: :( שלי הכי גרוע... :cry:

פורסם

אחח מוכרים, הם תמיד תוקעים לך מחיר בלי להסביר כלום, R9800Pro שעולה 600$ הוא בעל 256MB-RAM,

ושל איזה חברה רק אלוהים יודע, תשאל את המוכר כמה עולה R9800Pro 128MB-RAM של "סאפייר",

בהחלט לא אמור לעלות על 350$ !

ראה קישור : http://pch.co.il/docs/pd221562919.htm.

XT באותו מחיר של SE ?

אם כך אז אני שושנה בשדה אילנות, ראה קישורים :

http://pch.co.il/docs/pd1499117437.htm

http://pch.co.il/docs/pd-668104803.htm

ושלא נדבר על כך שה-XT הרבה יותר טוב, גם מהפרו(!).

אבל כמובן שאם אתה יכול לקנות XT של חברה טובה(!) ב-600 שקל, חדשדש, לך על זה :)

בעיות התחממות זה יכול לקרות לכולנו, אם הסינק לא יושב טוב, אם המאורר לא פועל פתאום או שהוא דחוס באבק ובקושי מסתובב,

אם אין סירקולציה במחשב, שזה דבר שאני ממש ממש ממש ממליץ לך שיהיה(פשוט שיהיו לפחות 2 מאווררי 80 עד 120 מ"מ, אחד מכניס אוויר והשני מוציא, אחרת זה כמעט כמו מחשב בלי מאוורר).

ולגבי המפרט,איתי זה לא עובד ככה,

אל תתפשר על כלום ! תבקש לדעת את החברות שמייצרות את החלקים, זה מאוד חשוב !

מי היצרן הכרטיס מסך ?

מי היצרן של ההרד-דיסק ?

מי היצרן של הזכרונות ?(אגב אני עדיין ממליץ לך לקחת צ'יפ אחד של 512)

איזה לוח אם ?

אגב, אני הבאתי את הרעיון של לשים את הסאב מתחת לכסא P:

פורסם

אני כמעט נפלתי מהכיסא שכרשמתה שה9600XT בש"ח כמו הSE (אם זה היה כך הייתי קונה שניים :wink: ). בנוסף אני מסכים עם כל מילה שלך (BlackRaven) אסור לך בשום פנים ואופן להסתמך על מה שהמוכר אומר (ביחוד אם הוא יגיד לך "אני רוצה רק שיהיה לך טוב"). אני עכשיו עושה בדיקות מקיפות על לוחות האם של ASUS ויש שניים שתפסו לי את העין P4C800-DELUXE והP4S800D מבחינת מיפרט הם כמעט אותו דבר רק ההבדל (חוץ מכרטיס רשת פשוט שעולה אולי 100 ש"ח) הוא הצ'יפ שבוא הלוח משתמש וזה מוריד את המחיר מ1,300 ל 500 ש"ח והיום אני בודק שאין כמעט הבדל בין הצ'יפים (המחיר זה בגלל שהשם של החברה לא ממש ידוע) לכן אתה חייב לבדוק מי היצרן ואיזה דגם. ואם מה שיגידו לך לא אומר לך כלום תעתיק כמו תוכי ותרשום פה ואנחנו נעזור לך , בשבימל מה יש חברים? :wink:

פורסם

טל אליאסי, וגל-מכיוון שוארן עדיין לא הגיב, אז אני אמשיך לשרשר כאן.

ה-XT אכן יותר טוב ויותר יקר מSE, זה נכון. הוא בלבל אותי פשוט.

כרגע אני לוקח 512MB מחולק ל-2. וכולם מציעים 2 של 256MB. ואתה אומר שכדאי לקחת 512MB באחד. מה דעתכם?

המעבד הוא של פרסקוט. prescott.

בקשר ללוח אם-יש לי 2 הצעות. האחד הוא של ASUS והשני הוא של SATA, INTEL ROK.

כל חברה מציעה לוח אם שונה.

הירצן של הכ. מסך הוא GYGABYTE. החברה השנייה לא ציינה שם.

ההרד דיסק הוא: חברה אחת מציעה SATA, והחברה השנייה מציעה גם SATA.

החברות רק אמרו שזה של DDR, לא אמרו מי מייצר את הזכרונות.

והלוח אם הוא SATA INTEL ROK 856 USB2.0 AGP 8 P-4 800MHZ

והחברה השנייה: MSI (CHIPSET INTEL 86SPE) ASUS (CHIPSET INTEL 86SPE) מקורי תומך בזכרון DUALK DDR 2X400MHZ AGPX8 סריאל ATA.

מה אתם אומרים?

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...