Baruch Spiegel פורסם אוקטובר 26, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2007 אם אפשר סיפור אישי: ההחלטה שלי ללכת על לימוד טיסה היתה שילוב של: 1. שאיפה בוערת להגשמת החלום שלא ידעתי איך לכבות אותה, 2. נסיון לעזור לעצמי כדי לצאת ממצב אישי ירוד בגלל משבר אישי (הגעתי למסקנה שאם אני צריך לבחור בין לזרוק 300 שקל בשביל לשבת על ספת הפסיכולוג לבין לזרוק אותם בשביל לשבת על הכיסא המצ'וקמק של ססנה 152, עדיף הכיסא המצ'וקמק של 152...ולא אפרט יותר...) 3. גם איזו מחשבה רחוקה שאולי פעם יצא לי מזה משהו - קריירה שנייה או משהו כזה. ניסיתי לעשות את שני הדברים, גם להתקדם עם הטיסה באיזי, וגם להתקדם במסלול הסטנדרטי של לימודים, מקצוע, משפחה וכו. המשכתי בשני המסלולים במקביל ואפילו הצלחתי לעשות קורס מכשירים פה בארץ ולהמשיך לטוס גם אחרי שהתחתנתי ונולד בני הראשון - יובל. אני מדבר על 10 שנים אחורה, אז גם המחירים בארץ היו סבירים (יחסית). תאמינו לי - מי שיש לו קצת קסם אישי\חוצפה\חוש למסחר, יכול לצבור שעות בלי לשלם הרבה גם בארץ וכך אני זוכר את עצמי: העברות מטוסים, הצטרפות כ"טייס ביטחון", שיעורים פרטיים בתיאוריה לחניכים בתמורה לשעות טיסה, פרסום טיסות כיף באוניברסיטה, וכו וכו. הטעות הגדולה שלי: כשנתבשרנו על תאומים בדרך (שחר ורועי החמודים שהיום כבר בני 4 וחצי אפשר לראותאותם על הידים שלי בתמונה שלי ברשימת החברים). כשהבנו אני ואשתי שזה הולך להיות דאבל, תחשבו על זה, זוג צעיר בלי יותר מידי "ספארים" של כסף, נכנסנו לפאניקה. והתגובה הראשונה שלי היתה לגנוז את חלום הטיסה. מה אומר לכם, כאחד שבאמת לא הגדיר לעצמו סופית, ולא הגיע להחלטה -אני הולך על זה עד הסוף, אני יכול לאמר שיש הרגשה של פיספוס. הרי החיידק הזה של הטיסה זה מחלה חשוכת מרפא. החיים שלי היום חצויים בין משפחה, עבודה, ילדים, (ואצלנו זה גם קצת קהילה ביכנ"ס וכו') מצד אחד, וטיס, סימולטור, קהילת ואטסים בצד השני. אני מתקיים כמו שתי אנשים ומחזיק את עצמי ער למשך רב שעות היממה כדי להספיק להיות גם זה וגם זה. בקיצור- המסר שלי - אם זה בוער בעצמותיכם, לכו על זה - זה לא יעבור לכם, גם אם תנסו להתעלם ולדכא את זה - אני מבטיח. רק תקוו שמחיר חבית נפט ירד עד שתגיעו לושינגטון... ברוכי.
Ben Zwebner פורסם אוקטובר 26, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2007 הבנתי שעולם ה GENERAL AVIATION כל כך לא קיים במדינה שלנו (ידעתי את זה תמיד אבל אף פעם לא הפנמתי עם זה עד שראיתי מה הולך פה). המשפט כל כך צודק וחבל שזה המציאות שלנו בארץ.
Itay Zecharia פורסם אוקטובר 26, 2007 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 26, 2007 למישהו יש דעה / ניסיון לגבי אוסטרליה? אמיר?
Amir Paz פורסם אוקטובר 26, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2007 למישהו יש דעה / ניסיון לגבי אוסטרליה?אמיר? אחי כנס לכאן: http://flighttrainingaus.com.au/FTA/main4.htm תלחץ על AIRCRAFT למעלה ותראה מחירים... ומשם תגזור - שעת טיסה על 172 עולה 198 דולר אוסטרלי כולל GST. בהנחה שהחברה הזו שבחרתי - יקרנית מאוד (זו רק הנחה) נגיד ששעת טיסה היא 20 אחוז פחות כלומר: 158 דולר לשעת 172. עכשיו נסתכל על הדולר האוסטרלי: http://www.bankisrael.gov.il/heb.sheari ... period=180 שים לב שהיו תקופות שהוא היה באזור ה 3.3 מה שאומר ששעת טיסה היתה באזור ה 521 שקל שזה בערך 130 דולר US. היום המצב באוסרטליה הוא כזה שהדולר נע באזור ה 3.64 בלינק הבא http://www.bankisrael.gov.il/heb.shearim/index.php מה שהופך שעת טיסה ל 580 שקלים במקרה הטוב. (בערך 140 דולר) לפי מספר בדיקות שעשיתי שכר ממוצע לפועל באוסטרליה יהיה בערך 2000 דולר לחודש. פועל הכוונה שלי היא כמו במקרה שלך - אולי תמלצר או תתדלק בשדה תעופה או תעבוד בכל עבודה מזדמנת אחרת - 2000-2500 דולר לחודש. מזה תוריד 40 אחוז מחייה/שכר דירה ותקבל 1500 דולר לחודש עבור טיסה (נתונים כמובן מאוד גסים אבל מתייחסים למספרים מהאינטרנט - פשוט תקיש minimum salary australia באתר GOOGLE ותקבל מספרים) אז 1500 דולר עבור טיסה בחודש בהנחה שאותה ססנה עולה לך רק 158 דולר זה מקנה לך 9.8 שעות טיסה בחודש לצבירה. בלי לדבר על כסף לקורסים (דו מנועי - מסחרי - מדרט) יחסית לקנדה אוסרטליה מעט יקרה יותר - שוב - מאוד מאוד תלוי באיזה איזור באוסרטליה. אין לי ספק שיש חורים ביבשת הזו שססנה 172 ניתנת להשכרה אולי בחצי מחיר. אבל בוא נהיה פרקטיים - אתה מעוניין להשתקע ולצבור נסיון ומוניטין בבית ספר מסוים. מאשר להתחיל לטייל באוסטרליה עם תרמיל ולחפש מקומת זולים. יהדות אוסטרליה: http://www.aust.co.il/Jewish/Jewish_index.html שב תקרא הגירה: גם אוסטרליה יחסית פתוחה למהגרים. המסלולים דיי דומים לקנדה. אני לא חריף בזה - מספיק לי לדעת שקיימים מסלולים ל"עובד מיומן" בכל מקרה אם תרצה להתחיל הליך הגירה על מנת לקבל אשרת תושב קבע - וזאת על מנת שתוכל לעבוד בכל מקום ולא רק בשדה תעופה כי יש לך ויזת סטודנט. תצטרך להיות מיומן במשהו (הנדסאי - תואר ראשון - נסיון של מספר שנים בתחום) למשל אני לקחתי את הנסיון שלי מהצבא (3 שנים נסיון פיקוד בקרה) בשילוב ההנדסאי אלק' מקנה מספיק ניקוד לתהליך. זה עולם שלם זכריה - שב תקרא על זה ותקרא רק מהאתרים הרישמיים של הממשלה האוסטרלית ולא חומר שכתוב באתרי הגירה. אלו היו 30 שניות על אוסטרליה. אל תשכח שלהגיע לשם אתה תשלם המון כסף... מה גם שבקנדה - אתה יכול לקבל רשיון קנדי אחרי מבחן תאוריה במנהל כי יש לך רשיון US. לא נראה לי שבאוסטרליה תוכל להסב - מה שאומר שאתה צריך לשלם כסף למדריך אוסטרלי שיכין אותך לבחינת PPL ומכשירים... בהצלחה אחי!
Itay Zecharia פורסם אוקטובר 27, 2007 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 27, 2007 כל זה מביא אותך בחזרה לנק' ההתחלה - WFC. חוץ מהעובדה שהכל היה לי נגיש וקרוב, אפילו קהילה יהודית במרחק של 20 דק' היתה, מה שקשה לי להאמין שאני אמצא במקומות אחרים. יש מישהו שמתכנן להגיע לאמריקה בחודשים הקרובים לצבור שעות / להוציא רישיון?
Ben Zwebner פורסם אוקטובר 27, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2007 כל זה מביא אותך בחזרה לנק' ההתחלה - WFC.חוץ מהעובדה שהכל היה לי נגיש וקרוב, אפילו קהילה יהודית במרחק של 20 דק' היתה, מה שקשה לי להאמין שאני אמצא במקומות אחרים. יש מישהו שמתכנן להגיע לאמריקה בחודשים הקרובים לצבור שעות / להוציא רישיון?[/quote] הטיסה שלי יוצאת ה13 לנובמבר. אתה מוזמן להצטרף :mrgreen:
Amir Paz פורסם אוקטובר 28, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 28, 2007 כל זה מביא אותך בחזרה לנק' ההתחלה - WFC.חוץ מהעובדה שהכל היה לי נגיש וקרוב, אפילו קהילה יהודית במרחק של 20 דק' היתה, מה שקשה לי להאמין שאני אמצא במקומות אחרים. יש מישהו שמתכנן להגיע לאמריקה בחודשים הקרובים לצבור שעות / להוציא רישיון? WFC זה לא פתרון לטווח הארוך: הסיכויים שלך להפוך שם למדריך טיסה - להשיג 1000 שעות, ולהתקבל לחברה (בארץ בלבד כמובן כי לא תהיה לך ניירת US) הם קטנים מאוד. לגבי איכות המקום - לא רוצה לעלות את זה כאן כי זה יוביל לקטטה המונית אתה כבר תעשה שיקול עם עצמך . . . שורה תחתונה - תכין לעצמך תוכנית רב שנתית - בדיוק כמו בצבא, ותשאל את עצמך איפה אתה עוד שנתיים שלוש. (כנראה מסחרי דו מנועי עם מדרט ו 500 שעות במקרה הטוב שמצאת עבודה) ומה הלאה? בכל אופן -בהצלחה! ותקפוץ לשכונה פה אם יצא לך :wink:
omerd17 פורסם אוקטובר 28, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 28, 2007 כל זה מביא אותך בחזרה לנק' ההתחלה - WFC.חוץ מהעובדה שהכל היה לי נגיש וקרוב, אפילו קהילה יהודית במרחק של 20 דק' היתה, מה שקשה לי להאמין שאני אמצא במקומות אחרים. יש מישהו שמתכנן להגיע לאמריקה בחודשים הקרובים לצבור שעות / להוציא רישיון?[/quote] הטיסה שלי יוצאת ה13 לנובמבר. אתה מוזמן להצטרף :mrgreen: אני מתכוון בחופש הגדול..
ha5mvo פורסם אוקטובר 28, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 28, 2007 ותשאל את עצמך איפה אתה עוד שנתיים שלוש Amir, you have made a very good point. Where and how to do it will vary according to individual circumstances. Canada offers you a virtually guaranteed citizenship if you manage to scrape off enough points for CIC (what is it btw, 67?) If you can't, then you end up with a license that can't land you a job (no pun intended). The same applies to the US, with even greater question marks unless you have an American citizenship. So, you're absolutely right! It's not just where do I do it. Much more importantly is what can I do with it, once I'm done.
Itay Zecharia פורסם אוקטובר 28, 2007 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 28, 2007 אמיר, המטרה היא לצבור שעות וכמו שאתה הצגת להתקבל לאחת החברות (במידה ויש לך ניירת). אני כבר עובד על השידוך שלי עם אחת הבנות מסילבר ספרינג אז ניירת יש, עכשיו שעות :mrgreen:
Amir Paz פורסם אוקטובר 28, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 28, 2007 ותשאל את עצמך איפה אתה עוד שנתיים שלוש Amir, you have made a very good point. Where and how to do it will vary according to individual circumstances. Canada offers you a virtually guaranteed citizenship if you manage to scrape off enough points for CIC (what is it btw, 67?) If you can't, then you end up with a license that can't land you a job (no pun intended). The same applies to the US, with even greater question marks unless you have an American citizenship. So, you're absolutely right! It's not just where do I do it. Much more importantly is what can I do with it, once I'm done. זה מה שניסיתי להסביר לזכריה - אבל חביבי כבר יש לבחור כלה איזה יהודי מסודר :wink:
omerd17 פורסם אוקטובר 28, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 28, 2007 אמיר, המטרה היא לצבור שעות וכמו שאתה הצגת להתקבל לאחת החברות (במידה ויש לך ניירת). אני כבר עובד על השידוך שלי עם אחת הבנות מסילבר ספרינג אז ניירת יש, עכשיו שעות :mrgreen: יש לה אחות?? (זקוק גם לניירת חחח)
Itay Zecharia פורסם אוקטובר 28, 2007 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 28, 2007 אמיר, המטרה היא לצבור שעות וכמו שאתה הצגת להתקבל לאחת החברות (במידה ויש לך ניירת). אני כבר עובד על השידוך שלי עם אחת הבנות מסילבר ספרינג אז ניירת יש, עכשיו שעות :mrgreen: יש לה אחות?? (זקוק גם לניירת חחח) שווה לפתוח חברת שידוכים לטייסי WFC המחפשים ניירת כשרה למהדרין
oz sessler פורסם נובמבר 3, 2007 דיווח פורסם נובמבר 3, 2007 אז תגיד איתי, מה נראה לך עד עכשיו? מה אתה חושב שיהיה הכיוון?
Itay Zecharia פורסם נובמבר 3, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 3, 2007 להגיע לארה"ב, לצבור שעות ועם המסמכים המתאימים להגיש מועמדות לחברות הרג'ונל. בעזרת השם נעשה ונצליח.
omerd17 פורסם נובמבר 3, 2007 דיווח פורסם נובמבר 3, 2007 בקשר לצבירת שעות (שגם אני מתכנן לעשות אחרי שנוציא קודם רשיון) חשבתי שעם עושים נגיד את זה עם עוד חבר זה יוצא חצי מחיר אפשרי לא? הכוונה נגיד ששניכם מתכננים להגיע ל1000 שעות ולכול אחד אחרי כול ההגדרים יש נגיד 200 שעות אז עושים כול אחד 400 שעות טייס מפקד ועוד 400 קצין ראשון וככה זה יוצא חצי מחיר...
Amir Paz פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 בקשר לצבירת שעות (שגם אני מתכנן לעשות אחרי שנוציא קודם רשיון) חשבתי שעם עושים נגיד את זה עם עוד חבר זה יוצא חצי מחיר אפשרי לא?הכוונה נגיד ששניכם מתכננים להגיע ל1000 שעות ולכול אחד אחרי כול ההגדרים יש נגיד 200 שעות אז עושים כול אחד 400 שעות טייס מפקד ועוד 400 קצין ראשון וככה זה יוצא חצי מחיר... הדבר רלוונטי לארצות הברית. בישראל לא יכירו בשעות "משולבות". אלא אם כן אתה הופך אותם לשעות מפקד... :wink: בוא נגיד שהיו מקרים שמישהו במנהל התעופה האזרחית שלח הביתה טייסים עם 500 שעות כי לא היה נראה לו שזה מקורי... אני אישית מכין קלסר קבלות לפי תאריכים שמראה בדיוק באיזה מטוס טסתי לבד לא לבד כמה זמן ולאן... וזה תמיד יהיה ספח ל LOG BOOK שלי.
Itay Zecharia פורסם נובמבר 4, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 בקשר לצבירת שעות (שגם אני מתכנן לעשות אחרי שנוציא קודם רשיון) חשבתי שעם עושים נגיד את זה עם עוד חבר זה יוצא חצי מחיר אפשרי לא?הכוונה נגיד ששניכם מתכננים להגיע ל1000 שעות ולכול אחד אחרי כול ההגדרים יש נגיד 200 שעות אז עושים כול אחד 400 שעות טייס מפקד ועוד 400 קצין ראשון וככה זה יוצא חצי מחיר... הדבר רלוונטי לארצות הברית. בישראל לא יכירו בשעות "משולבות". אלא אם כן אתה הופך אותם לשעות מפקד... :wink: בוא נגיד שהיו מקרים שמישהו במנהל התעופה האזרחית שלח הביתה טייסים עם 500 שעות כי לא היה נראה לו שזה מקורי... אני אישית מכין קלסר קבלות לפי תאריכים שמראה בדיוק באיזה מטוס טסתי לבד לא לבד כמה זמן ולאן... וזה תמיד יהיה ספח ל LOG BOOK שלי. במקרה של WFC זה קצת בעייתי לבקש קבלות. אולי צריך לצלם בסוף כל דף את הלוג בוק של המטוס עצמו. אבל במקרה הזה אמיר אתה הופך אותנו למגזימים.
Amir Paz פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 בקשר לצבירת שעות (שגם אני מתכנן לעשות אחרי שנוציא קודם רשיון) חשבתי שעם עושים נגיד את זה עם עוד חבר זה יוצא חצי מחיר אפשרי לא?הכוונה נגיד ששניכם מתכננים להגיע ל1000 שעות ולכול אחד אחרי כול ההגדרים יש נגיד 200 שעות אז עושים כול אחד 400 שעות טייס מפקד ועוד 400 קצין ראשון וככה זה יוצא חצי מחיר... הדבר רלוונטי לארצות הברית. בישראל לא יכירו בשעות "משולבות". אלא אם כן אתה הופך אותם לשעות מפקד... :wink: בוא נגיד שהיו מקרים שמישהו במנהל התעופה האזרחית שלח הביתה טייסים עם 500 שעות כי לא היה נראה לו שזה מקורי... אני אישית מכין קלסר קבלות לפי תאריכים שמראה בדיוק באיזה מטוס טסתי לבד לא לבד כמה זמן ולאן... וזה תמיד יהיה ספח ל LOG BOOK שלי. במקרה של WFC זה קצת בעייתי לבקש קבלות. אולי צריך לצלם בסוף כל דף את הלוג בוק של המטוס עצמו. אבל במקרה הזה אמיר אתה הופך אותנו למגזימים. אחי מטעמי פרטיות אני לא יכול לפרסם את השם שלו אם תרצה נספר לך בפרטי. הבחור הגיע לאדוארד במנהל על מנת לאשר את השעות כחוקיות - אחרי שצבר אותם בארצות הברית. הוא שלח אותו הביתה ולא אישר לו דקה אחת של טיסה- למה? ככה... כי היה נראה לו שהשעות האלו לא מקוריות. יום אחד איתי אתה תרצה להוציא רשיון ישראלי, ואז תבין על מה אני מדבר. אני יכול מחר למלא את ה LOG BOOK שלי ב 1500 שעות זו לא בעיה... לך תוכיח שבאמת טסת. הבית ספר שלך צריך להוציא לך ספח מסודר לאחר כל טיסה או לאחר כל תשלום שאתה מבצע על המטוס ועל הזמן מנוע - בקיצור קבלה חוקית ומסודרת. זה מהווה אסמכתא לרשום ב LOG BOOK שלך. נכון - יש מקומות שלא מעניין אותם כי אחרי חצי שעה בסימולטור הם רואים את הרמה שלך. אבל אתה יכול ליפול על מצב רוח לא טוב ביום בהיר במנהל התעופה האזרחית ולאכול אותה בגדול. שעות משותפות בכל אופן לא נחשבות בארץ (אגב גם בקנדה).
EvyatarM פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אגב, הדרישה של אלעל היא 2000 שעות מינימום כטייס מפקד, ואני מניח שככה בארץ בכלל.
Amir Paz פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אגב, הדרישה של אלעל היא 2000 שעות מינימום כטייס מפקד, ואני מניח שככה בארץ בכלל. "מועמדים בעלי הנתונים הר"מ מוזמנים לפנות בכתב למח' קליטה ותעסוקה, בציון כתובת מעודכנת ומס' המשרה. מועד אחרון להגשת מועמדות 8.11.07. דרישות סף: אזרחות ישראלית. השכלה תיכונית, השכלה אקדמית רצויה. בוגר ביה"ס לטיסה של חיל האויר הישראלי, או חיל אויר זר, או קורס טיס אזרחי של ביה"ס של חברת תעופה ישראלית או בינלאומית או מוסד אקדמי, או בעלי השכלה תעופתית שוות ערך לנ"ל. ידיעת השפות עברית (על בוריה) ואנגלית ברמה טובה - הכרחית. תנאי לקבלה לקורס - התחייבות המועמד להתגורר מגורי קבע בישראל לא יאוחר מיום תחילת הקורס. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות. בדיקות רפואיות תקפות לטיס. מעבר מבחנים עיוניים להגדר קבוצה ג' (Group C). רישיון טייס מסחרי הכולל הגדר מכשירים או רישיון ALTP ישראלי" אלעל פירסמו את זה לפני כמה ימים.. נפתח גיוס חדש. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות
EvyatarM פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אגב, הדרישה של אלעל היא 2000 שעות מינימום כטייס מפקד, ואני מניח שככה בארץ בכלל. "מועמדים בעלי הנתונים הר"מ מוזמנים לפנות בכתב למח' קליטה ותעסוקה, בציון כתובת מעודכנת ומס' המשרה. מועד אחרון להגשת מועמדות 8.11.07. דרישות סף: אזרחות ישראלית. השכלה תיכונית, השכלה אקדמית רצויה. בוגר ביה"ס לטיסה של חיל האויר הישראלי, או חיל אויר זר, או קורס טיס אזרחי של ביה"ס של חברת תעופה ישראלית או בינלאומית או מוסד אקדמי, או בעלי השכלה תעופתית שוות ערך לנ"ל. ידיעת השפות עברית (על בוריה) ואנגלית ברמה טובה - הכרחית. תנאי לקבלה לקורס - התחייבות המועמד להתגורר מגורי קבע בישראל לא יאוחר מיום תחילת הקורס. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות. בדיקות רפואיות תקפות לטיס. מעבר מבחנים עיוניים להגדר קבוצה ג' (Group C). רישיון טייס מסחרי הכולל הגדר מכשירים או רישיון ALTP ישראלי" אלעל פירסמו את זה לפני כמה ימים.. נפתח גיוס חדש. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות מעניין, לא ראיתי את זה. מה הסיבה שהם הורידו כ"כ דרסטית את הדרישה? מחסור בכוח אדם? בכל אופן, אני מניח שזה זמני, עד שתיסגר המכסה.
Amir Paz פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אגב, הדרישה של אלעל היא 2000 שעות מינימום כטייס מפקד, ואני מניח שככה בארץ בכלל. "מועמדים בעלי הנתונים הר"מ מוזמנים לפנות בכתב למח' קליטה ותעסוקה, בציון כתובת מעודכנת ומס' המשרה. מועד אחרון להגשת מועמדות 8.11.07. דרישות סף: אזרחות ישראלית. השכלה תיכונית, השכלה אקדמית רצויה. בוגר ביה"ס לטיסה של חיל האויר הישראלי, או חיל אויר זר, או קורס טיס אזרחי של ביה"ס של חברת תעופה ישראלית או בינלאומית או מוסד אקדמי, או בעלי השכלה תעופתית שוות ערך לנ"ל. ידיעת השפות עברית (על בוריה) ואנגלית ברמה טובה - הכרחית. תנאי לקבלה לקורס - התחייבות המועמד להתגורר מגורי קבע בישראל לא יאוחר מיום תחילת הקורס. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות. בדיקות רפואיות תקפות לטיס. מעבר מבחנים עיוניים להגדר קבוצה ג' (Group C). רישיון טייס מסחרי הכולל הגדר מכשירים או רישיון ALTP ישראלי" אלעל פירסמו את זה לפני כמה ימים.. נפתח גיוס חדש. הצגת מסמכים מאמתים על הנתונים הבאים: ניסיון כטייס מפקד של 1,000 (אלף) שעות טיסה לפחות מעניין, לא ראיתי את זה. מה הסיבה שהם הורידו כ"כ דרסטית את הדרישה? מחסור בכוח אדם? בכל אופן, אני מניח שזה זמני, עד שתיסגר המכסה. כל השנים זה היה 1000 שעות.. אבל תחלס - ידברו איתך (בתור בוגר קורס אזרחי) אולי עם 3000 שעות...
Ben Cohen פורסם נובמבר 4, 2007 דיווח פורסם נובמבר 4, 2007 אם מישהו במקרה יודע: עד כמה תואר מעלה את הסיכויים שתתקבל לאלעל? ידוע שבוגרי קורס טיס הם גם בעלי תואר. אבל תכלס, עד כמה מייחסים לזה חשיבות במבחני הקבלה?