Baruch Spiegel פורסם נובמבר 15, 2007 דיווח פורסם נובמבר 15, 2007 ובכל זאת, אף אחד לא אמר שכולם צריכים לשאוף למקצועיות מקסימלית. אתה ואני נהנים מזה, אחרים מעדיפים להסתכל על הצביעה של אלעל בזמן שה-LNAV/VNAV מבצע את ה-SID. כל אחד ומה שהוא אוהב. מסכים עם איתי. מתוקף חוק יסוד חופש העיסוק... עם זאת, כדי שכולנו נהנה מהתחביב, לי אישית חשוב שכן תהיה רמה מקצועית כלשהיא לחטיבה, ושלא נהפוך לפורום תמונות וSCREENSHOTS בלבד. חשוב לי גם שיהיה גיוון שנראה כל מיני מטוסים בשמיים הוירטואליים שנראה תנועות CVFR VFR, תנועות צבאיות, מסוקים מחלצים, גם פקחים ייהנו יותר מהתחביב. מגדלים ברחבי הארץ שהפכו להיות מגדלי רפאים יתעוררו לחיים. אם תהיה תנועה, יהיה פיקוח. בנוסף, תחום התעופה הוא תחום רחב מאוד, יש כל מיני סוגים של מטוסים כל מיני סוגים של טיסות במתארים שונים. מה שקורה בד"כ למי שנחשף לראשונה לתחום הסימולטורים זה שהוא לומד להכיר מטוסים קלים מצד אחד עם פאנל אחד ויחיד ומספר שעונים ספורים ואז נתקל במטוס גדול, מורכב, מלא פאנלים, מחשב ניהול טיסה זה מאוד מרשים אין ספק. ואז באופן טבעי נכנסים לזה, לומדים לטוס לפי האוטומציה. בזכות הטכנולוגיה זה בהחלט אפשרי. אבל זה רחוק מאוד מלהתמקצע בתעופה. וזה לא רק לגבי סדר הלימוד. אני אישית מעדיף טסות קצרות אבל תובעניות ומאתגרות. על טיסות ארוכות טווח. ראה דוגמא כאן: http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... 9%F1%E4%2A בטיסה מסוג זה אתה כל הזמן עם היד על הדופק, כל הזמן חייב לחשוב כמה צעדים קדימה ובמקביל לטפל בנושאים מיידיים כמו שמירה על נתונים, תפעול מטוס וכד'. טיסה שאורכת פחות משעה. אבל כמות האנדרנלין שמוזרקת לדם לאחר טיסה כזאת נשארת בעורקים למשך יותר מ-11 שעות של בקרה על האוטומציה בטיסה תל אביב- ניו יורק. גם במציאות לפי מה שהבנתי, טייסים שעושים קווים קצרים נחשפים להרבה יותר לחץ ומתח ובד"כ לאחר כמה זמן מבקשים לעבור לקווים ארוכי טווח בגלל השחיקה בעבודה. אבל אצלנו זה תחביב, ומבחינתי: כמה שיותר מתח, דריכות, תזמון וכד' - יותר טוב. בנוסף - לדעתי, מי שבאמת רוצה להתקדם בטיסה וחושב על עתיד בתחום - האלה סוגי הטיסות שכדאי לתרגל ולהתאמן עליהם. שם הטייס נבחן ולשם כך הוא נמצא במטוס - להתמודד עם מצבים לחוצים ומורכבים. זה החלט עניין של טעם ואני בטוח שיש גם סיפוק רב כשמבצעים גישת ILS לאחר טיסה ארוכת טווח.
ha5mvo פורסם נובמבר 15, 2007 דיווח פורסם נובמבר 15, 2007 ובכל זאת, אף אחד לא אמר שכולם צריכים לשאוף למקצועיות מקסימלית. אתה ואני נהנים מזה, אחרים מעדיפים להסתכל על הצביעה של אלעל בזמן שה-LNAV/VNAV מבצע את ה-SID. כל אחד ומה שהוא אוהב. Of course! , and it would be silly to claim otherwise. Never mind the fact that the overwhelming majority here, myself included, are far from being "professional" in any way. By the end of the day, as you correctly claim, its a game, and its anyone's prerogative how they prefer to play it . Yet for my own selfish reasons, I think it would be more interesting if more people could/would chip in on the more "professional" threads. This won't happen as long as the most important feature on your PMDG 738 is the tone of the stripe. That's why some try to encourage others to try and dig a bit deeper. Whether or not they'll choose to do it, is up to them but it will dictate the nature of these boards.
ערן 339 פורסם נובמבר 15, 2007 דיווח פורסם נובמבר 15, 2007 לדעתי (והפעם ללא ויכוח מיותר ) יש הרבה סוגי טיסות שבלתי אפשרי לחוש ולחוות באופן שקרוב למציאות, בסימולטור. קחו לדוגמא, טיסה באולטרלייט. אני יכול להבטיח לכם שזה אדיר! פשוט כיף לא נורמלי! אבל בסימולטור אי אפשר להתקרב לזה בשום צורה. קחו עוד דוגמא: טיסה אירובטית. גם לזה אי אפשר להתקרב, ולחוש את הכוחות הפועלים על הגוף בזמן ביצועים שכאלה, ואיך אתה מתמודד איתם, שכן זהו חלק ניכר מהחוויה. לכן לדעתי, טיסות אוטומציה משכו הרבה אנשים, כולל אותי, כי זה גם תפעול מערכות ובאמת החלטת החלטות חוץ משליטה במשטחי ההיגוי. ברוך, אתה נתת דוגמא לאחלה טיסה באמת, שמשלבת גם אוטומציה, גם תפעול מערכות ישנות ומסורבלות שזה חוויה בפני עצמה, וגם התמודדות עם החלטות וביצוע IFR ידני עם שליטה של הסטיק ואתה. ערן .
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 15, 2007 דיווח פורסם נובמבר 15, 2007 לדעתי (והפעם ללא ויכוח מיותר )יש הרבה סוגי טיסות שבלתי אפשרי לחוש ולחוות באופן שקרוב למציאות, בסימולטור. קחו לדוגמא, טיסה באולטרלייט. אני יכול להבטיח לכם שזה אדיר! פשוט כיף לא נורמלי! אבל בסימולטור אי אפשר להתקרב לזה בשום צורה. נכון אין מה להשוות. מזכיר לי שבטיסת היכרות אמרתי למדריך: "וואו איזה גרפיקה..." אבל מה לעשות זה מה יש. עדיין אני נהנה מטיסות ראייה בסימולטור, אני אפילו נהנה מתוואי השטח ומהנופים במקומות מעניינים בעולם קחו עוד דוגמא: טיסה אירובטית. גם לזה אי אפשר להתקרב, ולחוש את הכוחות הפועלים על הגוף בזמן ביצועים שכאלה, ואיך אתה מתמודד איתם, שכן זהו חלק ניכר מהחוויה. בסדר, אבל זה לא הכל. זה דווקא החלק היותר מבחיל והפחות נעים בטיסה אירובטית... מצד שני, יש את הסיפוק מביצוע מדוייק, שליטה מלאה במטוס הגדרת נתונים של כניסה ויציאה לתרגיל ועמידה בהם וסתם לעשות REPLY ולהנות ממופע אירובטי וירטואלי שאני בעצמי ביצעתי. לכן לדעתי, טיסות אוטומציה משכו הרבה אנשים, כולל אותי, כי זה גם תפעול מערכות ובאמת החלטת החלטות חוץ משליטה במשטחי ההיגוי. ברוך, אתה נתת דוגמא לאחלה טיסה באמת, שמשלבת גם אוטומציה, גם תפעול מערכות ישנות ומסורבלות שזה חוויה בפני עצמה, וגם התמודדות עם החלטות וביצוע IFR ידני עם שליטה של הסטיק ואתה. ערן