Etai Charit פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 שלום, החידות נעשות דרך תמונות, אך ברור לחלוטין שלא טיב התמונות הוא הנושא, אלא התוכן התעופתי שבו והערכים בלימוד טיסה מתקדמת. מנהלים - אם בכל זאת אתם חושבים שזה לא המקום להודעה כזו, אין בעיה מבחינתי להעביר אותה לפורום המתאים. תמונה ראשונה: 737-800 מוכן להמראה על 30 בב"ג, Deena1FS. בתמונה מסתתרת טעות עקרונית בהכנת התא המושלמת להמראה. מהי? תמונה שנייה, בטיפוס על DEENA1, לקראת המשך דרך SUVAS. אמקד את מבטכם לדבר הכביכול חריג. מה קרה למהירות שלי, מתחת לגובה 10? למה עשיתי זאת, ובאיזו צורה בחרתי לבצע?
ערן 339 פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 אני ו-73 זה עולמות אחרים אבל עדיין, בקשר לתשובה שנייה: האם הגיוני כי התשובה היא שהגבלת המהירות 250\10000 לא תקפה ביציאות מערבה מעל הים?
mickey lip פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 יפה מאוד. אני אוהב את ההשקעה שלך חניך תורן. קדימה חברים, תתחילו לעבוד, דרגת השאלות בינונית למי שמכיר וקשה מאוד למי שמכיר קצת פחות. :wink:
mickey lip פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 אני ו-73 זה עולמות אחריםאבל עדיין, בקשר לתשובה שנייה: האם הגיוני כי התשובה היא שהגבלת המהירות 250\10000 לא תקפה ביציאות מערבה מעל הים? אתה בכיוון אבל לא נתת תשובה מלאה.
Avichai Koor פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 בתמונה הראשונה הEICAS המשני לא על תצוגת מנועים...דבר קטן.... בתמונה השניה אתה אחרי דינה והמהירות ב30!!!גם אם היית מקבל אישור מהפקח ל340 ולחיצה על ALT INT. לא היתה מעלה את המהירות כ"כ מהר מ250 ל300!
Almog Atar פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 בתמונה הראשונה הEICAS המשני לא על תצוגת מנועים...דבר קטן....בתמונה השניה אתה אחרי דינה והמהירות ב30!!!גם אם היית מקבל אישור מהפקח ל340 ולחיצה על ALT INT. לא היתה מעלה את המהירות כ"כ מהר מ250 ל300! למה הוא צריך אישור מהפקח לזה ?
Meitar Lugasi פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 בשניה חצית את קו החוף מערבה. שינוי המהירות ע"י speed intervention
Etai Charit פורסם נובמבר 21, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 בתמונה הראשונה הEICAS המשני לא על תצוגת מנועים...דבר קטן....כמעט, עלית על המקום של הטעות (LDU), אבל לא. אגב, בפעם הבאה שאתה אומר EICAS על 737, תקבל התרעת overheat מהעורף. ל-737 אין EICAS, יש לו תצוגת מנועים. EICAS זו המערכת התרעה השלמה שיש ל-76/5, 77 ו-74. בתמונה השניה אתה אחרי דינה והמהירות ב30!!!גם אם היית מקבל אישור מהפקח ל340 ולחיצה על ALT INT. לא היתה מעלה את המהירות כ"כ מהר מ250 ל300! המהירות בסדר גמור. לא שגיתי בשום דבר. שאלתי איך ולמה המהירות אכן ב-300. בשניה חצית את קו החוף מערבה.שינוי המהירות ע"י speed intervention. מיתר, תשובה נכונה ומדוייקת מדוייקת לשאלה השניה. מגבלת 250/10,000 אינה תקפה בנתב"ג מעל מי הים התיכון, לכן, קצת לפני חציית דינה, לחצתי על SPD INTV והעליתי ב-MCP את המהירות למהירות הטיפוס החסכונית שלי, שבמקרה הזה היא 300 קשר. אגב, אוסיף שאלה ברמה מאוד פשוטה, כל אחד שאינו מתמצא ב-737 אך באופן כללי יודע דבר או שניים על תעופה מסחרית, אמור לדעת את התשובה. בתמונה השנייה, הנקודה SIRON מופיעה בירוק. חבל על הזמן של כולנו, פשוט אגיד שהכנסתי אותה ל-ND דרך דף FIX של ה-CDU. השאלה שלי היא, למה הכנסתי אותה לתצוגה?
Ben Bezalel פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 שאלה ראשונה: התצוגה התחתונה צריכה להיות כבויה... שאלה שניה: כאשר ממראים מת''א ב- SPD/REST צריך לשים 220/3200.ובמהירות הטיפוס לשים 250. כאשר עוברים את קו החוף פשוט לוחצים על ECON ומהירות הטיפוס עולה למהירות שה- FMC קבע לפני שהגבלנו את זה ל- 250...!
ארז שיפרון פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 V2+10 צריך להיות מהירות ראשונית ולא V2 כמו שבתמונה הראשונה.
Etai Charit פורסם נובמבר 21, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 שאלה ראשונה: התצוגה התחתונה צריכה להיות כבויה...תשובה נכונה, אך לא מלאה. בפרטי גיליתי לך את התשובה. עכשיו השאלה לכל מי שעדיין לא פסול מתשובה, למה התצוגה צריכה להיות כבויה? שאלה שניה: כאשר ממראים מת''א ב- SPD/REST צריך לשים 220/3200.ובמהירות הטיפוס לשים 250. כאשר עוברים את קו החוף פשוט לוחצים על ECON ומהירות הטיפוס עולה למהירות שה- FMC קבע לפני שהגבלנו את זה ל- 250...! יפה מאוד. עכשיו שתף בבקשה למה דווקא 220 קשר כמגבלה ראשונית עד 3200 רגל. אגב, לחיצה נוספת על לחצן SPD INTV (לאחר שקודם היינו ב-SPD INTV על 250) תעשה את העבודה, לאחר מעבר קו החוף.
Etai Charit פורסם נובמבר 21, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 V2+10 צריך להיות מהירות ראשונית ולא V2 כמו שבתמונה הראשונה. טעות. מהירות צריכה להיות בהמראה על V2. בהצמדת CMD, המהירות תקפוץ ב-20 ויכנס מוד טיפוס MCP SPD, כך שבאופן ראשוני נטפס על V2+20.
Ben Bezalel פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 שאלה ראשונה: התצוגה התחתונה צריכה להיות כבויה...תשובה נכונה, אך לא מלאה. בפרטי גיליתי לך את התשובה. עכשיו השאלה לכל מי שעדיין לא פסול מתשובה, למה התצוגה צריכה להיות כבויה? שאלה שניה: כאשר ממראים מת''א ב- SPD/REST צריך לשים 220/3200.ובמהירות הטיפוס לשים 250. כאשר עוברים את קו החוף פשוט לוחצים על ECON ומהירות הטיפוס עולה למהירות שה- FMC קבע לפני שהגבלנו את זה ל- 250...! יפה מאוד. עכשיו שתף בבקשה למה דווקא 220 קשר כמגבלה ראשונית עד 3200 רגל. אגב, לחיצה נוספת על לחצן SPD INTV (לאחר שקודם היינו ב-SPD INTV על 250) תעשה את העבודה, לאחר מעבר קו החוף. זהו מהירות שקרובה מאוד למהירות המינמאלית עם גרר נקי..
Etai Charit פורסם נובמבר 21, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 שאלה ראשונה: התצוגה התחתונה צריכה להיות כבויה...תשובה נכונה, אך לא מלאה. בפרטי גיליתי לך את התשובה. עכשיו השאלה לכל מי שעדיין לא פסול מתשובה, למה התצוגה צריכה להיות כבויה? שאלה שניה: כאשר ממראים מת''א ב- SPD/REST צריך לשים 220/3200.ובמהירות הטיפוס לשים 250. כאשר עוברים את קו החוף פשוט לוחצים על ECON ומהירות הטיפוס עולה למהירות שה- FMC קבע לפני שהגבלנו את זה ל- 250...! יפה מאוד. עכשיו שתף בבקשה למה דווקא 220 קשר כמגבלה ראשונית עד 3200 רגל. אגב, לחיצה נוספת על לחצן SPD INTV (לאחר שקודם היינו ב-SPD INTV על 250) תעשה את העבודה, לאחר מעבר קו החוף. זהו מהירות שקרובה מאוד למהירות המינמאלית עם גרר נקי.. מדוייק. המהדרין יגדירו את המהירות בדיוק על הבאג, ככה נכון יותר לעשות.
Meitar Lugasi פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 התצוגה צריכה להיות כבויה כדי שבמקרה של תקלה כלשהי התצוגה תקפוץ והטייסים יבחינו בכך מיד.
mickey lip פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 שאלה לחניך תורן, חוץ מהתצוגה התחתונה, מה עוד עשית לא נכון בהכנת התא? :wink:
Etai Charit פורסם נובמבר 21, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 התצוגה צריכה להיות כבויה כדי שבמקרה של תקלה כלשהי התצוגה תקפוץ והטייסים יבחינו בכך מיד. תשובה מדוייקת, מיתר. סיכום ביניים: מיתר ענה נכונה על שתי השאלות המקוריות של השרשור. רצוי לקרוא את התוספות שחברים נוספים הוסיפו כאן. עדיין נותרה שאלה שהוספתי מאוחר יותר, לדעתי היא פשוטה בהרבה מקודמותיה: בתמונה השנייה, הנקודה SIRON מופיעה בירוק. חבל על הזמן של כולנו, פשוט אגיד שהכנסתי אותה ל-ND דרך דף FIX של ה-CDU. השאלה שלי היא, למה הכנסתי אותה לתצוגה?
Erez Savir פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 התצוגה צריכה להיות כבויה כדי שבמקרה של תקלה כלשהי התצוגה תקפוץ והטייסים יבחינו בכך מיד. תשובה מדוייקת, מיתר. סיכום ביניים: מיתר ענה נכונה על שתי השאלות המקוריות של השרשור. רצוי לקרוא את התוספות שחברים נוספים הוסיפו כאן. עדיין נותרה שאלה שהוספתי מאוחר יותר, לדעתי היא פשוטה בהרבה מקודמותיה: בתמונה השנייה, הנקודה SIRON מופיעה בירוק. חבל על הזמן של כולנו, פשוט אגיד שהכנסתי אותה ל-ND דרך דף FIX של ה-CDU. השאלה שלי היא, למה הכנסתי אותה לתצוגה? בשביל שאם יש תקלה כלשהי תוכל לחזור לILS ולדעת איפה הIAF או פשוט הנקודה שבא אתה מתייצב חזרה לILS.
Etai Charit פורסם נובמבר 21, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 התצוגה צריכה להיות כבויה כדי שבמקרה של תקלה כלשהי התצוגה תקפוץ והטייסים יבחינו בכך מיד. תשובה מדוייקת, מיתר. סיכום ביניים: מיתר ענה נכונה על שתי השאלות המקוריות של השרשור. רצוי לקרוא את התוספות שחברים נוספים הוסיפו כאן. עדיין נותרה שאלה שהוספתי מאוחר יותר, לדעתי היא פשוטה בהרבה מקודמותיה: בתמונה השנייה, הנקודה SIRON מופיעה בירוק. חבל על הזמן של כולנו, פשוט אגיד שהכנסתי אותה ל-ND דרך דף FIX של ה-CDU. השאלה שלי היא, למה הכנסתי אותה לתצוגה? בשביל שאם יש תקלה כלשהי תוכל לחזור לILS ולדעת איפה הIAF או פשוט הנקודה שבא אתה מתייצב חזרה לILS. שלילי, זו לא התשובה. שאלה לחניך תורן, חוץ מהתצוגה התחתונה, מה עוד עשית לא נכון בהכנת התא? :wink: לאחר שיחת טלפון, עיקרי הדברים ביני לבין מיקי: 1. כפי שניתן לראות, השתמשתי בדף FIX גם כדי לייצג את קוי הרדיאלים 270-090 על ה-ND. במציאות, לרוב משתמשים ב-CRS השני בכדי להציג אותו. כאן, שני ה-CRSים מחוברים אך ורק ל-VOR השמאלי, כך שכדי לייצג את הקו הנ"ל השתמשתי ב-FIX. אין בזה כל רע, להיפך. מיקי בתחילה ראה זאת כטעות, ולאחר שהסברתי את כוונתי, דעתי היתה מקובלת גם עליו. 2. אופק מלאכותי לגיבוי במצב כבוי ולא במצב APP. זו לא טעות. מיקי מעדיף להכין את האופק המלאכותי כבר על APP, ובמקרה של אבדן המסכים, רק ייוותר לו להעביר את תדר ה-STBY, שהוכן מראש כ-110.30, שהוא התדר של ILS12, לתדר הפעיל, ומייד מקבל חיווי ILS על מכשיר הגיבוי. אני, מצד שני, מעדיף ביודעין להשאיר את האופק על OFF, בכדי לא לעשות חצי עבודה. אני רוצה שבמקרה של תקלה במסכים, אני אעביר את מבטי לאופק המלאכותי החלופי, ואראה שהוא כבוי. כך אדע לעצמי שעדיין לא העברתי את תדר ה-ILS לפעיל, ולאחר שאעשה זאת, אחתום את הכנת המכשיר בהעברת חיווי האופק לחיווי ILS. מדובר בקיבוץ מספר פעולות כמקשה אחת, בכדי לחתום מעבר לכל ספק שלא שכחתי דבר. כל עוד אין לי חיווי לקריאת ILS, אני יודע לעצמי שלא השלמתי את הכנת המכשירים. אני לא רוצה לראות חיווי ILS על המכשיר, כשבפועל שכחתי להעביר את התדר לפעיל. אגב, בשני המקרים, גם שלי וגם של מיקי, הכנו מראש את 331.0 ב-ADF, למקרה שנרצה לטוס ל-LL כחלק מכניסה ל-ILS12, שוב, הכל במחשבה קדימה למקרה של תקלה. כאמור, ולסיכום העניין, לדעתי ולדעת מיקי, לא מדובר בטעות. שתי ההעדפות הללו בעצם משקפות איש איש והעדפותיו שלו כיצד להכין את המטוס למקרה של אבדן תצוגות וכן צורך בכניסה לנחיתה מיידית, על מנת שכל אחד בעצם ישתמש במתודות שלו לווידוא וייעול הכנת המטוס. מבחינת פעולות חובה בהכנת התא, ע"פ Normal Procedures של אלעל, יש לוודא שהאופק מכוון ומאופס נכונה.
Etai Charit פורסם נובמבר 21, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 ובכן, מה עם השאלה שנשארה? זהו? אני בטוח שיש פה כמה שיודעים. חבל שלא יודעים זאת כל אלו שמתיימרים להתמקצע במטוסים הכבדים. מדובר בידע בסיסי ביותר, חבל שלא מיישמים אותו גם ברשת.
Almog Atar פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 ובכן, מה עם השאלה שנשארה? זהו? אני בטוח שיש פה כמה שיודעים. חבל שלא יודעים זאת כל אלו שמתיימרים להתמקצע במטוסים הכבדים. מדובר בידע בסיסי ביותר, חבל שלא מיישמים אותו גם ברשת. הנה התשובה : EFP. תהליך של תקלת מנוע, לכל חברה יש נהלים מיוחדים (לכל שדה תהליך אחר ואצל כל חברה התהליך הוא שונה), זה מנחה אותך במקרה של תקלת מנוע. אני דיי לחוץ להמריא חזרה מפריז, אז איתי תשלים את החסר (ומקווה שהסברתי את עצמי נכון) .
matan פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 V2+10 צריך להיות מהירות ראשונית ולא V2 כמו שבתמונה הראשונה. טעות. מהירות צריכה להיות בהמראה על V2. בהצמדת CMD, המהירות תקפוץ ב-20 ויכנס מוד טיפוס MCP SPD, כך שבאופן ראשוני נטפס על V2+20. אם אני לא טועה היה לי וויכוח על זה עם רן בן שמואל..הוא התעקש שהפרוצידורה היא V2+10...אני שמח שעכשיו איתי מסביר בדיוק מה הנוהל ומה יותר נכון לעשות.
alon_a פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 V2+10 צריך להיות מהירות ראשונית ולא V2 כמו שבתמונה הראשונה. טעות. מהירות צריכה להיות בהמראה על V2. בהצמדת CMD, המהירות תקפוץ ב-20 ויכנס מוד טיפוס MCP SPD, כך שבאופן ראשוני נטפס על V2+20. אם אני לא טועה היה לי וויכוח על זה עם רן בן שמואל..הוא התעקש שהפרוצידורה היא V2+10...אני שמח שעכשיו איתי מסביר בדיוק מה הנוהל ומה יותר נכון לעשות. בBEFORE START CHECKLIST של אלעל מופיעה השורה הבאה: MCP...............V2 ___, HDG ___, ALT ___ מה ניתן להסיק מכאן? :roll:
Almog Atar פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 V2+10 צריך להיות מהירות ראשונית ולא V2 כמו שבתמונה הראשונה. טעות. מהירות צריכה להיות בהמראה על V2. בהצמדת CMD, המהירות תקפוץ ב-20 ויכנס מוד טיפוס MCP SPD, כך שבאופן ראשוני נטפס על V2+20. אם אני לא טועה היה לי וויכוח על זה עם רן בן שמואל..הוא התעקש שהפרוצידורה היא V2+10...אני שמח שעכשיו איתי מסביר בדיוק מה הנוהל ומה יותר נכון לעשות. בBEFORE START CHECKLIST של אלעל מופיעה השורה הבאה: MCP...............V2 ___, HDG ___, ALT ___ מה ניתן להסיק מכאן? :roll: שיש לנו MCP במטוס ? :mrgreen:
alon_a פורסם נובמבר 21, 2007 דיווח פורסם נובמבר 21, 2007 V2+10 צריך להיות מהירות ראשונית ולא V2 כמו שבתמונה הראשונה. טעות. מהירות צריכה להיות בהמראה על V2. בהצמדת CMD, המהירות תקפוץ ב-20 ויכנס מוד טיפוס MCP SPD, כך שבאופן ראשוני נטפס על V2+20. אם אני לא טועה היה לי וויכוח על זה עם רן בן שמואל..הוא התעקש שהפרוצידורה היא V2+10...אני שמח שעכשיו איתי מסביר בדיוק מה הנוהל ומה יותר נכון לעשות. בBEFORE START CHECKLIST של אלעל מופיעה השורה הבאה: MCP...............V2 ___, HDG ___, ALT ___ מה ניתן להסיק מכאן? :roll: שיש לנו MCP במטוס ? :mrgreen: בין היתר... :mrgreen: