עבור לתוכן
Meitar Lugasi

הצעה למנהלי האתר

Recommended Posts

פורסם

יש בפורומים מסוימים פונקציה של ניקוד לכל משתמש, דרכה כל משתמש רשאי להוסיף או להוריד נקודה למשתמש מסוים.

כך אפשר להעריך אנשים שתורמים לפורום במיוחד, אנשים עם ידע רב שמשתפים אותנו בו וכו'.

כך גם משתמשים חדשים שמגיעים לפורום, מקבלים מושג לגבי מי כדאי להם לפנות או אצל מי הם יכולים למצוא תשובה.

זה גם יכול לדרבן את חברי הפורום לכתוב יותר פוסטים איכותיים ובעלי ערך..

תחשבו על זה

פורסם
מאוד מאוד מתנגד..תראו מה נהיה בגיימר בגלל הכוכבים אנשים נואשים לזה.

אני לא רוצה להשמע שחצן, אבל מה שנהיה בגיימר זה בגלל הרמה של הגולשים שם.

הפורום הזה שונה מפורומים אחרים שמצויידים בפונקציות האלה,

ולדעתי כדאי לתת לזה צ'אנס. כמו פורום OT..אם זה יעורר הרבה בלאגן אז אפשר להוריד את זה.

פורסם

ובמה זה שונה משיטת המטוסים המצחיקה?

יש פה חברים שכל היום רק מגיבים על כל שטות רק בכדי "לצבור" הודעות ולקבל דירוג ועוד איזה מטוס ליד השם.

למי זה משנה בכלל ?

מי שקורא או כותב פה מספיק זמן יכול לבד להבין מי יענה לו תשובה רצינית ,מי יתפלסף איתו שעות על כלום, ומי סתם יגיד " אחלה תמונה.

מבחינתי שיטה זו אינה שונה משיטת המטוסים.

עריכה, כעת אני רואה שישנם כאלה שזה כן משנה להם, עיון קצר בפורום OT .

פורסם

רמתו של משתמש נמדדת באופן מיידי לפי רמת הכתיבה, השפה והידע שהוא מפגין בהודעתו הנוכחית. ניתן להסיק זאת מקריאה ראשונה ואין צורך בדרוג לשם כך. אני נגד הדירוג משום התככים שהוא עלול ליצור, באופן פוטנציאלי. הפורום היה ועודנו נעים, ואני בעד שלא לבחון את חוסנו שלא לצורך.

במסגרות מיוחדות בתחום הוירטואלי, דוגמת ביה"ס לטיסה, חברות התעופה השונות וכיו"ב, הדרגות הן מצרך חשוב לדחיפת המוטיבציה והעשייה. סקאלת ההתקדמות היא גם מאוד אחידה, משום שבחברת תעופה מסויימת הנושאים הנידונים והנלמדים, כמו גם דפוסי הפעילות השוטפת הם זהים, כך שניתן להצביע על רמה מסויימת בתחום שבו עוסקת המסגרת. בפורום חטיבה כגון ואטיל, יש לנו אנשים ממסגרות שונות, ועל כן עולות מספר שאלות לא קלות:

- טייס מסויים טס ב'אלעל וירטואל', ושם הוא בדרגת קפטן. מה דרגה זו אומרת לעומת 'קפטן' ב'עיט תעופה' או ב'שחקים נתיבי אוויר'?

- טייס מסויים סיים בהצטיינות קורס IFR בביה"ס לטיסה וירטואלית IFS, שפועל מטעם חטיבת ואטיל. מה הישג זה אומר על רמתו בהשוואה לטייס קו סדיר באווירון זהה (לצורך העניין, C172) שטס ב'עיט', כאשר השני מעולם לא למד ב-IFS ולא נמדדה שם רמתו במבחן רמה?

לסיכום, הנושא מאוד בעייתי, מבלבל, ופתח להרבה תככים שלא כאן מקומם. אם אתה פקח - פרסם את דרגת הפיקוח והעמדות אליהן אתה מוסמך. כטייס, פרסם את דרגותיך והמטוסים בהם אתה טס ומוסמך אליהם בחברות התעופה השונות ושאר מסגרות. כל זאת יכול גם להופיע כחתימה בפורום. לשכלל את כל הדרגות במסגרות השונות, עם רמת הידע בפורום ואטיל, יהיה קשה עד בלתי אפשרי, שלא נדבר 'עמום' וסובייקטיבי משהו.

אני נגד.

פורסם

עוד נקודה:

כל שיטת דירוג, שלא מתבססת על רמת ידע שנבחנה ותרומה לקהילה (כן, כן, במבחן מבוקר) לדעתי חסרת טעם. לדוגמא: דירוג על פי מספר ההודעה, משתמש יציף ובכך יצבור כמות גדולה של הודעות ודירוגו ישתנה. דירוג על פי שיטת ה"כוכבים", קבוצת משתמשים מתאחדת ומעלה לכל חבר בקבוצה את הדרגה (והיו מקרים מעולם).

בשתי הדוגמאות שהצגתי: מה זה אומר על המשתמש? פחות או יותר כלום. זה יכול להיות אדם מאוד פעיל, תורם, מבין בתחום ומשכיל ומצד שני מישהו שרק מציף את הפורום ושכמות ה"כוכבים" וה"מטוסים" בלבד מעניינת אותו.

רוצים דירוג אמיתי? מבחן ידע ותרומה לקהילה צריכים להתבצע על פי קריטריונים מסויימים. אני לא חושב שנרחיק לכת עד כדי כך.

דווקא בגלל שאנחנו קהילה יחסית מצומצת, כולם מכירים את כולם ויכולים לקבוע לבד את איכות המשתמש.

זה רעיון יפה מיתר, אבל בהנחה שאנחנו מדברים על קבוצת אנשים אנשים הגונים ומתורבתים. (אני לא רומז שאנחנו לא, אבל תמיד יש את אלה שפחות)

פורסם

לסיכום, הנושא מאוד בעייתי, מבלבל, ופתח להרבה תככים שלא כאן מקומם. אם אתה פקח - פרסם את דרגת הפיקוח והעמדות אליהן אתה מוסמך. כטייס, פרסם את דרגותיך והמטוסים בהם אתה טס ומוסמך אליהם בחברות התעופה השונות ושאר מסגרות. כל זאת יכול גם להופיע כחתימה בפורום. לשכלל את כל הדרגות במסגרות השונות, עם רמת הידע בפורום ואטיל, יהיה קשה עד בלתי אפשרי, שלא נדבר 'עמום' וסובייקטיבי משהו.

אני נגד.

איתי, אני נגד רעיון פירסום הדרגות והרישיונות בחתימה.

זה נראה רע ולא מוסיף מאומה לטעמי.(עין ערך.....).

לכל אחד תהיה רשימה ארוכה בחתימה .

ולא ממש מעניין אותי לדעת מי כותב שהוא מטיס חללית או לא, הנייר ( או הדף הזה) סובל הכל.

השאלה האם הוא באמת יודע לעשות זאת, נו ,את זה אותו טייס צריך לדעת בעצמו, ולי לא ממש אכפת אם הוא מטיס קונקורד או ססנה.

פורסם
מיקי ואיתי ובן, אתם צודקים ושיניתם את דעתי בנוגע לרעיון.

אבל, איך חבר בפורום אמור להוכיח את עצמו?

בפרסום דברים חכמים בפורום? או במעבר בחינות למיניהן של מחלקת ההדרכה?

אישית, אני לא חושב שאני צריך להוכיח את עצמי לאף אחד.

אני טס ברשת להנאתי האישית. נכנס לפורום בכדי ללמוד. עוזר לחברים מרצון טהור לעזור ולהעלות את רמת הכלל. בסופו של דבר זה יחזור אליי בתצורה של סביבת טיסה ראליסטית וחברית.

בסופו של דבר, בלי שום מטרה להוכיח את עצמי לאף אחד, אני מאמין שבניתי בפורום הזה סביבה של אנשים שמאמינים בי ורואים בי את האדם שאני. כל זאת מרצון טהור לעזור לאנשים השותפים לתחביב כשלי, לא להתקדם בסולם דרגות.

פורסם

נשמע לי רעיון חסר כל תועלת ותכלית.

אין שום סיבה "לדרג" משתמשים. כולנו פה בקהילה חברים שווי זכויות. יש מבינים יותר ומבינים פחות. יש אנשים שיודעים להתבטא בצורה יותר מכובדת, ויש כאלה שפחות.

אין שום סיבה לתת נקודות לכאן או לכאן, מה גם שזה עניין סובייקטיבי לחלוטין.

"if it ain't broke, don't fix it..."

פורסם

אין שום סיבה "לדרג" משתמשים. כולנו פה בקהילה חברים שווי זכויות. יש מבינים יותר ומבינים פחות. יש אנשים שיודעים להתבטא בצורה יותר מכובדת, ויש כאלה שפחות.

מסכים איתך!

פורסם

מסכים איתך!

באופן מוחלט!

פורסם
אני גם נגד. מספיק שיהיו מספר משתמשים שיעשו שימוש לרעה בדירוג, ואנחנו כבר נוכל לראות איך שהרמה מתדרדרת...

צודק ב-100 אחוז..., זה נכון שהרמה של הפורום של vatil לא מתקרבת לרמה של גיימר, אבל אם תתחילו עם הדירוגים אתם פשוט תראו את הרמה יורדת לאט לאט.

פורסם

תגובתי לעניין וזה מתייחס גם להודעתו של ערן בפורום OT

לא יהיו כאן דירוגים הפורום זה לא מקום לבסס מעמד וזאת לא במה פוליטית- אחד הגורמים לפורום גיימר ועוד כמה פורומים בתחום לאיך שהם נראים זה אומנם לא רק שיטת הניקוד אלא עוד גורמים בין הייתר הנהלה כושלת הראייה ששיטה כזאת תביא אסון וזה מתקשר כבר למה שערן כתב - שאם תשימו אחוז הזבי חוטם שצוברים הודעות על שטויות ועל הודעות "וואהוו תמונות מדהימות" הוא גדול ואם אני יחליט לשנות משהו זה רק בכיווןשל להעיף את זה.

לפי רוח ווטסים אין דרגות פרט לפיקוח והדרגות האלה ניתנות אחרי הוכחת ידע מסויים בסטנדרטים מסויימים- את זה ווטסים אוכפת, ווטסים לא יכולה מתוקף אופייה לאכוף ולקבוע סטנדרטים של טייסים פרט למצויין בקוד ההתנהגות שלה מעבר לזה יש טייטלים רישמיים של בעל תפקידים ונציגי החברות הוירטואליות בנוסף- שיש להם חותמות יחודיות שלהם בפועל כולם שווים ומי שמחפש את הטייטל שיהיה לו רשום אז מספר דברים:

א. כבוד זה לא יוסיף לו

ב. זה לא מעניין אף אחד

מי שמחובר לקהילה הזאת כמו שאיתי לדעתי אמר יודע מי הם האנשים שאפשר לבוא אליהם ולמצוא ידע אמין ולא חסרים בפורום הזה חברים שיש להם גם כמות של כמה מאות הודעות אבל תועלת לחבר הממוצע לא תצא להם מזה כיוון שרוב הפוסטים שלהם בפורום זה הודעות "וואהוו".

מאידך וזה גם מופנה ישירות לערן - הסטטוסים יכולים לתת אינדיציה לגבי מעורבות בקהילה במידה מסויימת ככה שאם עדיין נשארת בסטטוס "מתחיל" או מה שזה לא יהיה ייתכן שהמעורבות שלך היא קטנה- אין רע בלהיות בצד הדומם.

סיכום- יש לשיטה הזאת מספר חסרונות וייתרונות ונשמר סוג של באלאנס הוספת פונקציית דירוג רק תגדיל את החסרונות על היתרונות לכן אני מעדיף לוותר כרגע על הרעיון.

וכאמור- תסתובבו לדוגמא בפורומים אחרים בהם כל אחד שם טייטל של קפטן 767 ומספיק להסתכל על תמונות שהם מפרסמים ולדעת שהקשר בינהם ל 767 הוא רק מתמונה לאיירליינס או כנוסע במושב 35A- לעומת זאת- וחריט ועוד כמה חבר'ה בלי חותמות מיוחדות מוכיחים כל פעם ידע מדהים- אז מה זה שווה ?

פורסם

אתם לא מתייחסים למה שכתבתי

יש פה חברים שכל היום רק מגיבים על כל שטות רק בכדי "לצבור" הודעות ולקבל דירוג ועוד איזה מטוס ליד השם.

למי זה משנה בכלל ?

מי שקורא או כותב פה מספיק זמן יכול לבד להבין מי יענה לו תשובה רצינית ,מי יתפלסף איתו שעות על כלום, ומי סתם יגיד " אחלה תמונה.

נו.. שיטת המטוסים המצחיקה מתבססת על צבירת הודעות,

מה שמדרבן אנשים מסוימים לכתוב הודעות רבות חסרות תוכן, כדי לעלות בסולם הדרגות

אני הצעתי דבר אחר לגמרי, שיטת נקודות דרכה יהיה ניתן להעריך משתמשים תמורת כתיבה איכותית,

ידע בעל ערך אותו שיתפו, עזרה לאחרים וכו'.

כשתגיב ב-וואו, אחלה תמונות, אף אחד לא יעלה לך ניגוד, ואם זה יהפוך למעיק, אני מאמין שתראה גם את הנקודות יורדות.

עוד נקודה:

כל שיטת דירוג, שלא מתבססת על רמת ידע שנבחנה ותרומה לקהילה (כן, כן, במבחן מבוקר) לדעתי חסרת טעם. לדוגמא: דירוג על פי מספר ההודעה, משתמש יציף ובכך יצבור כמות גדולה של הודעות ודירוגו ישתנה. דירוג על פי שיטת ה"כוכבים", קבוצת משתמשים מתאחדת ומעלה לכל חבר בקבוצה את הדרגה (והיו מקרים מעולם).

בשתי הדוגמאות שהצגתי: מה זה אומר על המשתמש? פחות או יותר כלום. זה יכול להיות אדם מאוד פעיל, תורם, מבין בתחום ומשכיל ומצד שני מישהו שרק מציף את הפורום ושכמות ה"כוכבים" וה"מטוסים" בלבד מעניינת אותו.

ראה תגובתי למיקי

אני כתבתי משהו אחד, הגבתם לאחר

אני מדבר על שיטת נקודות שתעריך כאן אנשים, שתדרבן אותם.

לא להגיב הרבה, להגיב איכותי

פורסם
אגב אם כבר מדברים על הצעה למנהלי האתר, שמתי לב כבר הרבה זמן שאין שום לינק מהפורום לאתר החטיבה הראשי..

למיטב זכרוני אף פעם לא היה ...

וגם לא זכורה לי דרישה כזאת שעלתה

פורסם
אתם לא מתייחסים למה שכתבתי

למי זה משנה בכלל ?

נו.. שיטת המטוסים המצחיקה מתבססת על צבירת הודעות,

מה שמדרבן אנשים מסוימים לכתוב הודעות רבות חסרות תוכן, כדי לעלות בסולם הדרגות

אני הצעתי דבר אחר לגמרי, שיטת נקודות דרכה יהיה ניתן להעריך משתמשים תמורת כתיבה איכותית,

ידע בעל ערך אותו שיתפו, עזרה לאחרים וכו'.

כשתגיב ב-וואו, אחלה תמונות, אף אחד לא יעלה לך ניגוד, ואם זה יהפוך למעיק, אני מאמין שתראה גם את הנקודות יורדות.

עוד נקודה:

ראה תגובתי למיקי

אני כתבתי משהו אחד, הגבתם לאחר

אני מדבר על שיטת נקודות שתעריך כאן אנשים, שתדרבן אותם.

לא להגיב הרבה, להגיב איכותי

ומי קובע מה איכותי ומה לא? על פי אילו אמות מידה תנקד?

פורסם
אגב אם כבר מדברים על הצעה למנהלי האתר, שמתי לב כבר הרבה זמן שאין שום לינק מהפורום לאתר החטיבה הראשי..

נראה לי הגיוני שבלחיצה על הבאנר למעלה בצד ימין המשתמש יופנה לאתר החטיבה הראשי, אבל זה להחלטתכם.

פורסם

נראה לי הגיוני שבלחיצה על הבאנר למעלה בצד ימין המשתמש יופנה לאתר החטיבה הראשי, אבל זה להחלטתכם.

לא ממש,יותר נוח ללחוץ על הבאנר בשביל להגיע לאינדקס מאשר ללחוץ על השורה מעל ההודעות.

פורסם

לא ממש,יותר נוח ללחוץ על הבאנר בשביל להגיע לאינדקס מאשר ללחוץ על השורה מעל ההודעות.

די

חדל וכחת :o

בגרסה הבאה הכיתוב של VATIL מעל Vatsim Israel Division יוביל לעמוד הראשי של האתר.

פורסם

לדעתי זה רעיון לא טוב.

אמיר תמיד אומר משפט חכם, תפתחו את הסימולטור ולכו לטוס !

תרומה לקהילה לא נובעת רק מהודעות איכותיות בפורום וכל מיני דברים כאלה, תרומה לקהילה זה גם בשעות הפיקוח, לבוא למבחנים וטיסות באירועים וכד', VATIL זה לא רק הפורום.

אז.....שלא יעבדו עליכם !

פורסם
לדעתי זה רעיון לא טוב.

אמיר תמיד אומר משפט חכם, תפתחו את הסימולטור ולכו לטוס !

תרומה לקהילה לא נובעת רק מהודעות איכותיות בפורום וכל מיני דברים כאלה, תרומה לקהילה זה גם בשעות הפיקוח, לבוא למבחנים וטיסות באירועים וכד', VATIL זה לא רק הפורום.

אז.....שלא יעבדו עליכם !

כמו שאלמוג אמר ''תפתחו את הסימולטור ולכו לטוס''.

יש לי הרגשה שרוב האנשים פה חושבים ש- VATIL זה רק פורום והסימולטור הוא כלום. ויושבים כל היום מול הפורום.

וככה אנחנו נראים ברשת,חוסר בתנועה וחוסר בפיקוח:לדוגמא אני משוכנע שבחטיבה המצרית יש פורום אבל לא כ''כ פעיל,כי האנשים שם לא באים לגלוש בפורום אלא באים לתחביב,שזה הסימולטור וכנ''ל לאנשים שאוהבים לפקח.

ורואים את זה ברשת באיך שהם זמינים אם זה מבחינת תנועה ואם זה מבחינת פיקוח.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...