Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 "טעות חמורה""מנהל VA שינסה דרך כזו יאבד חברים" מאיפה אתם כלכך בטוחים בכל זה אם אף פעם עוד לא ניסיתם? איזה טעות חמורה יש בהעלאת הרמה המקצועית של חברים? על מה מבוסס החשש הזה שלכם? קל מאוד לפסול רעיון לפני שמישהו בכלל ניסה אותו. יש כאן וויתור מראש ושאיפה לבינוניות מינוס. אם זה הכיוון לפחות בואו ולא נתהדר בתארים מפוצצים של חטיבה מקצועית בלה בלה בלה. כי אם זה הכיוון - זה רחוק מאוד מלהיות משהו מקצועי או שואף למקצוענות. למה לא להתהדר בתארים? רק לחזור ולחדד לך את מהות החטיבה, מטרת VATIL היא לספק שירותי פיקוח. נקודה. את זה היא עושה לטעמי בצורה הכי מקצועית שניתן, ממה שהספקתי לחוות, אולי הכי מקצועית שיש ברשת. לגבי טיסה, זו אינה אחריות של VATIL, החטיבה יכולה לנסות ולהעביר מסר בנוגע להתמקצעות ומקצועיות בטיסה ואת זה היא עושה, לראייה, IFS ושת"פ אלעל. לא ניתן להכריח טייסים ללמוד, זהו תחביב וכל אחד לוקח אותו למקום שאליו הוא רוצה להגיע. ישנם חברים שישבו ולמדו כל בורג באוירון, ילמדו כל הליך וכל דבר שרק ניתן, לעומתם ישנם כאלה שיודעים להניע, לתת בגז ולשחק קצת עם GPS, כל עוד הם אינם מפריעים לי ולך לטוס במרחב הוירטואלי בביטחה, אין לי שום בעיה איתם, זו הבחירה שלהם. יש לך לטעמי בעיה של תפיסה לגבי מהות החטיבה. תחביב רבותי ,זה תחביב, ישנם כאלה שנסחפו איתו לכיוונים שונים, כל אחד והבחירה שלו. כל עוד זה עושה לו כיף , אז זה מצויין. אתה לא יכול להכריח אף אחד ללמוד. נקודה. אתם שוב לא קוראים עד הסוף ולא יורדים לסוף דעתי: אין פה עניין להכריח אף אחד וכבר כתבתי את זה עשרות פעמים. הרעיון הוא לעודד אנשים להיכנס למוד לימוד והתקדמות הדרגתית - ותגמול למי שהולך בדרך הזו. בשנתיים האחרונות כמעט כל מי שהצטרף אלינו הלך ישר לכבדים. אנחנו רואים את זה בבירור עכשיו בתהליך הגיוס לאנשי צוות ל IFS. בד"כ רב החברים האלו יחשבו לעלבון אם מישהו יעיר את תשומת ליבם שהם דילגו על כמה שלבים בדרך, וחבל. סבבה כל אחד יעשה מה שבא לו. לדעתי, כחטיבה, אנחנו מפסידים מכך. הרשת הפכה להיות חד גונית רק שדה אחד פעיל בד"כ ולרב רק בסוג מסויים של טיסות. זו לא האשמה ולא עקיצה, אבל כשבאלעל וירטואל מקבלים כל אחד שבא, לא משנה מה הרקע, בעצם מנציחים את המצב הזה. כנראה שעם קבוצת החברים הזו זה כבר לא יילך. ואני לא ייתעקש כדי שלא תפגע ציפור נפשם ח"ו. כנראה שנצטרך לחכות עד שנעמיד כמות סבירה של בוגרים שלמדו ויודעים להעריך את חשיבותו של ידע תיאורטי בסיסי.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 אין דבר כזה שטייס מטיס מטוס כבד עם מחשב טיסה והוא לא יודע לטוס. הוא למד להפעיל את הסימולטור. למד איך לתפעל את המטוס. למד איך לנחות איך להסיע איך להמריא. יודע איך להתחבר ברשת. יודע איך להשיג סינרי של הארץ. חברה זה עשרות אם לא מאות רבות של שעות. אולי חסר לו קצת ידע 10 - 20 אחוז. את זה אפשר להשיג על ידי נסיון של טיסות ועזרה ועצות שאוספים במהלך הזמן. יעקב דווקא במקרה שלך בתחילת דרכך אצלנו אני זוכר היטב כמה מקרים שקצת איבדת אורינטצייה בגלל תהליכים שלא מופיעים ב NAVDATA. לכן אני תוהה על מה שכתבת כאן.
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ברוכי תמשיך בשלך, אולי פעם שלישית אתה תפנים - גם אם מה שכתבת היה מקובל על כולם החטיבה לא יכולה להחליט על נהלים שלא עולים בקנה אחד עם הנהלים של VATSIM, תמשיך לדבר אל הקיר ולהרגיש מקופח. בקשר לאלעל וירטואל, אני לא יודע אם ניסית להירשם לשם או לא, הם לא מקבלים כל אחד שבא, יש מבחן קבלה. למרות שאפשר לענות על המבחן שלהם בלי לדעת באמת כלום רק באמצעות התרגול שאלות וללמוד לענות עליהם כמו תוכי בלי להבין, לדעתי הם צריכים להעיף את זה ולרכז הכל בחומר קריאה במדריכים.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ברוכי תמשיך בשלך, אולי פעם שלישית אתה תפנים - גם אם מה שכתבת היה מקובל על כולם החטיבה לא יכולה להחליט על נהלים שלא עולים בקנה אחד עם הנהלים של VATSIM, תמשיך לדבר אל הקיר ולהרגיש מקופח. אני לא מרגיש מקופח ולא יקרה כלום אם הרעיון לא יתקבל. אלה הם הצעות לשיפור בלבד. בשאלה הזאת אני שואל מה דעתכם - ולא מה אומרים החוקים של VATSIM נכון להיום. שוב, הבנת הנקרא חבר'ה הבנת הנקרא... ובכלל ההצעה שלי לא נוגעת לטיסה ברשת בכלל אלא לחברות ב VA שיכול לקבוע כללים משלו.
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ובכלל ההצעה שלי לא נוגעת לטיסה ברשת בכלל אלא לחברות ב VA שיכול לקבוע כללים משלו. אם ככה אז אני חושב שזה קצת חצוף מצדך לקבוע דברים חסרי בסיס כאלה, יש בVA שלנו מערך דרגות ומבחנים, טייס מתקבל אחרי מבחן שבודק שליטה בנהלי הרשת ותפעול מטוס בסיסי (שאלות כמו סדר הצלעות בהקפה). אח"כ לקבלת דרגת טייס פרטי יש מבחן עם שאלות קשות יותר על תפעול המטוס וטיסת ראיה, אח"כ טייס מכשירים עם שאלות על תפעול המכשירים ובסוף טייס מסחרי, מי שרוצה להיות מדריך טיסה אחרי כל הדרגות האלה צריך לרשום מדריך לעמוד ההדרכות של עיט. מעולם לא נרשמת לעיט אבל אתה קובע חד משמעית שאנחנו מקבלים כל אחד ומקפיצים אותם מעל הפופיק, גם לאלעל יש מערכת מבחנים ודרגות, אני לא יודע מה עם שחקים. וברוכי - הבנת הנקרא, על השאלות שלך עניתי בתשובה הראשונה שלי, אמרתי לך רק שהמקום להשפיע הוא בפורום VATSIM אם אתה רוצה ליצור שינוי ברשת.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ובכלל ההצעה שלי לא נוגעת לטיסה ברשת בכלל אלא לחברות ב VA שיכול לקבוע כללים משלו. אם ככה אז אני חושב שזה קצת חצוף מצדך לקבוע דברים חסרי בסיס כאלה, יש בVA שלנו מערך דרגות ומבחנים, טייס מתקבל אחרי מבחן שבודק שליטה בנהלי הרשת ותפעול מטוס בסיסי (שאלות כמו סדר הצלעות בהקפה). אח"כ לקבלת דרגת טייס פרטי יש מבחן עם שאלות קשות יותר על תפעול המטוס וטיסת ראיה, אח"כ טייס מכשירים עם שאלות על תפעול המכשירים ובסוף טייס מסחרי, מי שרוצה להיות מדריך טיסה אחרי כל הדרגות האלה צריך לרשום מדריך לעמוד ההדרכות של עיט. מעולם לא נרשמת לעיט אבל אתה קובע חד משמעית שאנחנו מקבלים כל אחד ומקפיצים אותם מעל הפופיק, גם לאלעל יש מערכת מבחנים ודרגות, אני לא יודע מה עם שחקים. וברוכי - הבנת הנקרא, על השאלות שלך עניתי בתשובה הראשונה שלי, אמרתי לך רק שהמקום להשפיע הוא בפורום VATSIM אם אתה רוצה ליצור שינוי ברשת. לא מדוייק עידו. העברת לי את רשימת השאלות של עיט וגם עברנו עליה ביחד. ואתה בעצמך אמרת לי שהרב לא עוברים ונכשלים בשאלות בסיסיות. גם את השאלון של אלעל אני מכיר. זה נכון והגיוני שלכל ארגון יש את שאלות הקבלה שלו. מה שחסר לי כאן, זה את הקישור ביניהם, את ההדרגתיות. ואת החיבור בין הארגונים האלה - למערך הדרכה מסודר שכולל את IFS, את הקורסיםשמועברים באלעל - שייתן שירות לאותם אלה שצריכים השלמה כדי לעבור את המבחנים.
Elad Zeierman פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 אין דבר כזה שטייס מטיס מטוס כבד עם מחשב טיסה והוא לא יודע לטוס. הוא למד להפעיל את הסימולטור. למד איך לתפעל את המטוס. למד איך לנחות איך להסיע איך להמריא. יודע איך להתחבר ברשת. יודע איך להשיג סינרי של הארץ. חברה זה עשרות אם לא מאות רבות של שעות. אולי חסר לו קצת ידע 10 - 20 אחוז. את זה אפשר להשיג על ידי נסיון של טיסות ועזרה ועצות שאוספים במהלך הזמן. יעקב דווקא במקרה שלך בתחילת דרכך אצלנו אני זוכר היטב כמה מקרים שקצת איבדת אורינטצייה בגלל תהליכים שלא מופיעים ב NAVDATA. לכן אני תוהה על מה שכתבת כאן. אומנם אני לא מסכים עם דעותיו של ברוכי בקשר למה אנחנו צריכים להטיף ולמה לא אבל כאן אני מסכים איתו- מה שכתבת- להפעיל סים + לקרוא דפיות ולדעת לתקתק FMC - זה לא לדעת לטוס והעובדה שספר פעמים היינו בקשר בTFC לדוגמא תחת הפיקוח הרצחני של האמריקאים ולא תמיד ידעת מה הם רוצים ממך וגם בארץ וזה כנראה אולי שלא התחלת מהבסיס אבל אני כן חושב שצריכים להטיף במידה ואכן יש טייס שלא מבמצע או מצליח לבצע את הדברים הבסיסיים- ואת זה רואים ברשת ובשביל זה יש את פורום תחקירים- לא מעט התלוננו על חריפות התחקירים על זה שטייסים שנותנים למטוס שלהם לטוס- פתחתי בעבר כמה כאלה על מספר חברים ואני גאה להגיד שאותם חברים לקחו לתשומת ליבם והיום אני מחזיק מהם כטייסים מקצועיים ברשת. כמו שאלמוג כתב מניסיונו וגם אני בהסתמך על העבר מסלול מחייב של דרגות יכול להפיל חברה בעבר מי שזוכר מהוותיקים ש IAL המיתולוגית עשתה ארוע לפלרמו קובי ישב ובחן טייס אחרי טייס אם הם יכולים להשתתף מבחינת רמה מקצועית בארוע- היום מנהל חברה שיעשה את זה מסתכן באיבוד חברים. לדעתי ברוכי אתה צריך להשלים עם זה שכרגע עד שיוחלט אחרת על ידי קודוקדי VATSIM ולאו דווקא קודקודי החברות הוירטואליות- תצטרך להסתפק בזה שבתחקיר תוכל להטיף להצלבת מחטים וטיסה בססנה אבל לא במסגרת חברה וירטואלית- וחיוב לקורסים.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 הנה בבקשה: http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=20151 קחו טפלו בבחור לפי מיטב מסורת ואטיל...
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 אני לא מבין מה הבעיה, אתה אומר שהVAים מקבלים כל אחד ולא נותנים דגש על מקצועיות ואז פתאום אתה מסכים איתי שיש מבחן והVA מסננת את מי שלא מתאים ודואגת לשמור על רמה. מי שנכשל בקבלה לעיט מקבל ישר לינק והמלצה לIFS זה ככה כבר שנים. תוספת: בקשר לבחור, הוא מטופל יפה מאוד, מקבל תשובות לשאלות שהוא שואל ולא מקבל בראש על זה שהוא לא התחיל מפייפר. הגישה שלי שונה משלך, במקום לשבת על הראש של הבנאדם לדפוק לו עם מקל דגל על הקסדה ולהגיד לו "אתה טועה אתה טועה אתה טועה אתה טועה אתה טועה אתה טועה אתה טועה...." אני מאמין בדרך של להלהיב את האנשים, בזמנו אני ויהב כשהיה לנו קצת יותר זמן עשינו טיסות ראיה שונות ומשונות ברחבי הארץ וכל שבוע היינו מפרסמים תמונות של המסעות שלנו, אנשים התלהבו, הייתה פתאום התעוררות עם טיסות פחנועים בארץ, חבר'ה שעד אז ראית רק מפרסמים את התמונות מהטיסות המשמימות עם ה744 שלהם בערך מיום א' שהם בחטיבה התחילו להתעניין וללמוד, גם אחוז המצטרפים לעיט באותה תקופה זינק משמעותית. עוד נקודה שקידמה את זה היתה הפסטיעיט. זו הדרך, הדרך היא להלהיב אנשים ע"י זה שאתה מראה להם מה שאתה עושה ולא שולל את מה שהם עושים. וגם אם למישהו לקח שנה וחצי להבין ששווה ללמוד לטוס גם על צסנה ולהבין את הבסיס אני מאושר, בינתיים שיטוס עם מה שבא לו ויהנה.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 אני לא מבין מה הבעיה, אתה אומר שהVAים מקבלים כל אחד ולא נותנים דגש על מקצועיות ואז פתאום אתה מסכים איתי שיש מבחן והVA מסננת את מי שלא מתאים ודואגת לשמור על רמה.מי שנכשל בקבלה לעיט מקבל ישר לינק והמלצה לIFS זה ככה כבר שנים. מה שחסר לי כאן, זה את הקישור ביניהם, את ההדרגתיות. ואת החיבור בין הארגונים האלה - למערך הדרכה מסודר שכולל את IFS, את הקורסיםשמועברים באלעל - שייתן שירות לאותם אלה שצריכים השלמה כדי לעבור את המבחנים. תוספת: בקשר לבחור, הוא מטופל יפה מאוד, מקבל תשובות לשאלות שהוא שואל ולא מקבל בראש על זה שהוא לא התחיל מפייפר. הגישה שלי שונה משלך, במקום לשבת על הראש של הבנאדם לדפוק לו עם מקל דגל על הקסדה ולהגיד לו "אתה טועה אתה טועה אתה טועה אתה טועה אתה טועה אתה טועה אתה טועה...." שוב פעם... מאיפה המצאת שזו הגישה שלי?. איפה בכל השרשורים שלי הצעתי דבר כזה. כולנו פה קצת יצאנו מפרופורציות בלהט הוויכוח. אני מדגיש שוב ואני מוכן לחזור על זה כמה שתרצו: הרעיון הוא לעודד אנשים ללמוד לא להכריח, לא למקל ולא נעליים. אני מאמין בדרך של להלהיב את האנשים, בזמנו אני ויהב כשהיה לנו קצת יותר זמן עשינו טיסות ראיה שונות ומשונות ברחבי הארץ וכל שבוע היינו מפרסמים תמונות של המסעות שלנו, אנשים התלהבו, הייתה פתאום התעוררות עם טיסות פחנועים בארץ, חבר'ה שעד אז ראית רק מפרסמים את התמונות מהטיסות המשמימות עם ה744 שלהם בערך מיום א' שהם בחטיבה התחילו להתעניין וללמוד, גם אחוז המצטרפים לעיט באותה תקופה זינק משמעותית. עוד נקודה שקידמה את זה היתה הפסטיעיט. זו הדרך, הדרך היא להלהיב אנשים ע"י זה שאתה מראה להם מה שאתה עושה ולא שולל את מה שהם עושים. וגם אם למישהו לקח שנה וחצי להבין ששווה ללמוד לטוס גם על צסנה ולהבין את הבסיס אני מאושר, בינתיים שיטוס עם מה שבא לו ויהנה. מצויין עידו גם אני מפרסם מזה זמן תמונות מטיסות שונות. הכל רק לא אירליינרס. גם משה מזרחי פרסם לאחרונה כמה טיסות VFR. גם איתי חריט. בואו נמשיך עם זה.
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ההדרגתיות קיימת, מה שאתה רוצה זה שאם הבנאדם לא עבר קורס בIFS אז לא יהיה לו מקום בVA, זה לא יקרה, אנחנו לא משלמים ממיטב כספנו כל שנה כדי לספק חניכים לIFS, אנחנו יוצרים מקום בצורה שאנחנו רואים לנכון, מעודדים למידה הדרגתית בדרך שלנו וממליצים על IFS למי שלא רוצה להתמודד עם החומר לבד, אנחנו אפילו נותנים צ'ופר לבוגרי IFS בקבלה שלהם מבחינת דרגה וקבלה ללא מבחן, אבל בשום פנים ואופן לא נתנה קבלה בתעודת בוגר IFS. אם תומר חיים ירצה להצטרף לעיט היום למה אני צריך לשלוח אותו לIFS? או יונתן או ערן? יש מבחן, אתה מכיר את החומר ברוך הבא, לא מכיר הנה לינק לIFS הנה לינק למדריכים, תחזור כשתכיר את החומר. מספיק טוב לטעמי ואני לא רואה שום הגיון בהתניית קבלה לעיט במעבר קורס בIFS.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ההדרגתיות קיימת, מה שאתה רוצה זה שאם הבנאדם לא עבר קורס בIFS אז לא יהיה לו מקום בVA, זה לא יקרה, אנחנו לא משלמים ממיטב כספנו כל שנה כדי לספק חניכים לIFS, אנחנו יוצרים מקום בצורה שאנחנו רואים לנכון, מעודדים למידה הדרגתית בדרך שלנו וממליצים על IFS למי שלא רוצה להתמודד עם החומר לבד, אנחנו אפילו נותנים צ'ופר לבוגרי IFS בקבלה שלהם מבחינת דרגה וקבלה ללא מבחן, אבל בשום פנים ואופן לא נתנה קבלה בתעודת בוגר IFS.אם תומר חיים ירצה להצטרף לעיט היום למה אני צריך לשלוח אותו לIFS? או יונתן או ערן? יש מבחן, אתה מכיר את החומר ברוך הבא, לא מכיר הנה לינק לIFS הנה לינק למדריכים, תחזור כשתכיר את החומר. מספיק טוב לטעמי ואני לא רואה שום הגיון בהתניית קבלה לעיט במעבר קורס בIFS. עדו קרא להלן (בעיון הפעם - הדגשתי ומתחתי קו מתחת למשפטים הרלוונטיים). אין ביננו מחלוקת מה שהצעתי כבר בעבר: כדי באמת לא לעשות מהרשת כולה מועדון אקסלוסיבי: מצד אחד, להמשיך לאפשר טיסה חופשית למי שירצה. מצד שני, כן לקיים מערכת של דרגות דרך האירגונים הנלווים: בתי ספר לטיסה, חברות VA וכדומה. כך שתהיה אינטרקציה ביניהם: למשל: עבור חברה המתמחה בטיסות פנים במטוסים קלים יידרש ידע בסיסי. עבור חברה פנים ארצית - ידע המקביל לקורס מסחרי + מכשירים. לחברות VA המפעילות קווי תעופה בינלאומיים - קורס ALTP. לזה קוראים : AS REAL AS IT GET וזה בלי לפגוע או להגביל את מי שסתם בא לטוס וליהנות מהתחביב - מקובל בהחלט. אפילו לא חייבים לקבוע כללים נוקשים שכדי להגיע לחברה X חייבים לעבור קורס Y. פשוט לבנות מערכת שאלונים ומבחני קבלה כאלו שיפנו את הנכשלים לקורסים רלוונטיים -לאחר שנוכחו בעצמם שחסר להם ידע נדרש.כל זה עוד אפשר להתחיל לנסות ליישם עוד לפני שפונים בכלל ל BOG או לVATSIM הכללית. (שגם על זה יש מה לדבר).
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ולכן שוב אני אומר שאין פה שום בעיה עם הVAים. גם לאלעל יש מבחני סף, הבעיה שIFS לא מספקת את כל מערך ההדרכה שצריך כדי להגיע עד לרמה של אלעל. בעיט עסקים ששם יטיסו מטוסי סילון (מבחינתי אין הבדל בינם) יהיו 2 מבחנים, מבחן ראשון יהיה מורכב משאלות שהם כל השאלות של עיט מהתעופה הקלה. כלומר אם התקבלת לעיט עסקים אז אתה עברת גם את המבחן קבלה, גם את המבחן טייס פרטי (כלומר הוא יצטרך לדעת להטיס גם צסנה) גם מכשירים וגם מסחרי, כל השאלות מקובצות למבחן אחד, מי שלא ידע את זה לא יתקבל, מי שידע אז הוא ברמה מספיק טובה להתחיל ללמוד להטיס את הכבדים, למעבר לדרגה הבאה יצטרכו להפגין שליטה נרחבת באוטומציה. אלמוג מוזמן לספר איך זה עובד אצלם ואין לי בעיה לספק לו את השאלות שלנו כאיזשהו רפרנס, גם מערכת ההדרכה של החטיבה לקחה חלק מהשאלות האלו. וגם אתה ברוכי מוזמן לכתוב עוד שאלות למבחנים כדי לשפר את הרמה שלהם והמגוון של השאלות, אני הצעתי לך את זה מזמן.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ולכן שוב אני אומר שאין פה שום בעיה עם הVAים. גם לאלעל יש מבחני סף, הבעיה שIFS לא מספקת את כל מערך ההדרכה שצריך כדי להגיע עד לרמה של אלעל. נכון IFS עדיין לא מספקת את כל מערך ההדרכה הנדרש. אבל יש יוזמות וקורסים אחרים כגון אלה שערכו מיקי ואלעד או חברי שת"פ שישבו בלמ"ק. כל מה שאני אומר (וזה לאור מגוון הפעילויות שהיו בקיץ האחרון): תשתית הדרכתית - יש. הבעיה היא שכל אחד פעל בנפרד. לא היתה ועדיין אין אינטרקציה ואין הדרגתיות בין הגופים ההדרכתיים השונים ובין חברות ה VA השונות (שהן "הלקוחות" במקרה הזה).
AsafSaar פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ולכן שוב אני אומר שאין פה שום בעיה עם הVAים. גם לאלעל יש מבחני סף, הבעיה שIFS לא מספקת את כל מערך ההדרכה שצריך כדי להגיע עד לרמה של אלעל. נכון IFS עדיין לא מספקת את כל מערך ההדרכה הנדרש. אבל יש יוזמות וקורסים אחרים כגון אלה שערכו מיקי ואלעד או חברי שת"פ שישבו בלמ"ק. כל מה שאני אומר (וזה לאור מגוון הפעילויות שהיו בקיץ האחרון): תשתית הדרכתית - יש. הבעיה היא שכל אחד פעל בנפרד. לא היתה ועדיין אין אינטרקציה ואין הדרגתיות בין הגופים ההדרכתיים השונים ובין חברות ה VA השונות (שהן "הלקוחות" במקרה הזה). ברוכי, תן לי להבין נכון, הכוונה היא נגיד[לדוגמא] שמי שיעבור קורס רישיון טיס פרטי ב-IFS יתקבל ללא מבחן לעיט לדוגמא? האם אתה מכריז פה על "שת"פ"?
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 אסף, אתה מוזמן לקרוא מה שכתבתי שוב, מי שעושה קורס רשיון טיס פרטי מתקבל לעיט ללא מבחן במשך שנים, עוד לפני שצוות IFS התחלף בכלל.
AsafSaar פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 אסף, אתה מוזמן לקרוא מה שכתבתי שוב, מי שעושה קורס רשיון טיס פרטי מתקבל לעיט ללא מבחן במשך שנים, עוד לפני שצוות IFS התחלף בכלל. נכון! לא שמתי לב! סליחה על אי ההבנה! אבל מה עם אל-על וירטואל? האם IFS חשבו לפתוח קורס ל"כבדים" כמו שיש ב-VFS?[אני יודע, גם אני לא סובל אותם אבל קראתי עכשיו שהיתה היענות גדולה לקורס הזה, ואין סיבה שהוא לא יצליח כאן!]
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 אסף, אתה מוזמן לקרוא מה שכתבתי שוב, מי שעושה קורס רשיון טיס פרטי מתקבל לעיט ללא מבחן במשך שנים, עוד לפני שצוות IFS התחלף בכלל. נכון! לא שמתי לב! סליחה על אי ההבנה! אבל מה עם אל-על וירטואל? האם IFS חשבו לפתוח קורס ל"כבדים" כמו שיש ב-VFS?[אני יודע, גם אני לא סובל אותם אבל קראתי עכשיו שהיתה היענות גדולה לקורס הזה, ואין סיבה שהוא לא יצליח כאן!] אסף, אני עכשיו מתחת לכובע של אחראי הדרכת טיסה בואטיל ולא כאיש צוות IFS. הרעיון הוא לעשות מכל הארגונים שת"פ אחד כשכולם לתועלת כולם. לגבי הכבדים: התקיימו בקיץ קורסים גם לכבדים מטעם המקצוענים האמיתיים שיש אצלנו בתחום שהם גם מנהלי הציים בשת"פ עם אלעל ולכן הקורסים שלהם הם מעולים וגם אני השתתפתי כתלמיד באחד מהם.
AsafSaar פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 אסף, אתה מוזמן לקרוא מה שכתבתי שוב, מי שעושה קורס רשיון טיס פרטי מתקבל לעיט ללא מבחן במשך שנים, עוד לפני שצוות IFS התחלף בכלל. נכון! לא שמתי לב! סליחה על אי ההבנה! אבל מה עם אל-על וירטואל? האם IFS חשבו לפתוח קורס ל"כבדים" כמו שיש ב-VFS?[אני יודע, גם אני לא סובל אותם אבל קראתי עכשיו שהיתה היענות גדולה לקורס הזה, ואין סיבה שהוא לא יצליח כאן!] אסף, אני עכשיו מתחת לכובע של אחראי הדרכת טיסה בואטיל ולא כאיש צוות IFS. הרעיון הוא לעשות מכל הארגונים שת"פ אחד כשכולם לתועלת כולם. הבנתי....תודה!
Asaf Brietbard פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ובקשר לשאלה השניה שלך, אסף: אנחנו עובדים דבר ראשון על קורס הגדר מכשירים מלא, איכותי ומקצועי. רק שתהיה בעניינים, הקורס נבנה על בסיס סילבוס (מערך קורס) של קורס הגדר מכשירים אמיתי שאושר ע"י מנהל התעופה. IFS אולי עובדים לאט, אבל בטוח לא שטחי. ברגע שנרגיש שקורס הגדר המכישירם מוכן, נפתח אותו לקהל הרחב, והמטרה היא להשתמש בתשתית של מדריכי העל שלנו, מיקי ליפ ואלעד זיירמן, בכדי לספק בעתיד קורסים לכבדים. ועפ"י שמות המדריכים, אתה בטח מבין מה תהיה רמת הקורס.... :wink: בקיצור, סבלנות, ובסוף תהיה פה אימפריה.
Elad Zeierman פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ובקשר לשאלה השניה שלך, אסף:אנחנו עובדים דבר ראשון על קורס הגדר מכשירים מלא, איכותי ומקצועי. רק שתהיה בעניינים, הקורס נבנה על בסיס סילבוס (מערך קורס) של קורס הגדר מכשירים אמיתי שאושר ע"י מנהל התעופה. IFS אולי עובדים לאט, אבל בטוח לא שטחי. ברגע שנרגיש שקורס הגדר המכישירם מוכן, נפתח אותו לקהל הרחב, והמטרה היא להשתמש בתשתית של מדריכי העל שלנו, מיקי ליפ ואלעד זיירמן, בכדי לספק בעתיד קורסים לכבדים. ועפ"י שמות המדריכים, אתה בטח מבין מה תהיה רמת הקורס.... :wink: בקיצור, סבלנות, ובסוף תהיה פה אימפריה. בהמשך למה שאסף כתב קורסים כאלה (כבדים) קיימים ממזמן ומבוצעים בצורה הכי טובה שהיא פרונטאלית- אגב אני יקדים ויגיד שאתה שהקורס שלי יחודש כנראה בינואר. אני קטן אמונה לגבי האפקטיביות של העברת תכנים על מטוסים כבדים דרך TS בצורה טובה ויעילה- אפשר בהחלט באופן שיטחי. עידכונים בהמשך.
אורח פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ובקשר לשאלה השניה שלך, אסף:אנחנו עובדים דבר ראשון על קורס הגדר מכשירים מלא, איכותי ומקצועי. רק שתהיה בעניינים, הקורס נבנה על בסיס סילבוס (מערך קורס) של קורס הגדר מכשירים אמיתי שאושר ע"י מנהל התעופה. IFS אולי עובדים לאט, אבל בטוח לא שטחי. ברגע שנרגיש שקורס הגדר המכישירם מוכן, נפתח אותו לקהל הרחב, והמטרה היא להשתמש בתשתית של מדריכי העל שלנו, מיקי ליפ ואלעד זיירמן, בכדי לספק בעתיד קורסים לכבדים. ועפ"י שמות המדריכים, אתה בטח מבין מה תהיה רמת הקורס.... :wink: בקיצור, סבלנות, ובסוף תהיה פה אימפריה. בהמשך למה שאסף כתב קורסים כאלה (כבדים) קיימים ממזמן ומבוצעים בצורה הכי טובה שהיא פרונטאלית- אגב אני יקדים ויגיד שאתה שהקורס שלי יחודש כנראה בינואר. אני קטן אמונה לגבי האפקטיביות של העברת תכנים על מטוסים כבדים דרך TS בצורה טובה ויעילה- אפשר בהחלט באופן שיטחי. עידכונים בהמשך. צודק ב 100% ולא לשכח שבסיום הקורס עוברים אימונים מפרכים על המוקאפים באלעל. הדבר הבא אחרי זה זה לעשות את מה שאמיר, בן ואחרים עושים, מגהצים את יבשת אמריקה לכל הכיוונים כדי להגיע לרשיונות הנחשקים ובוספו של יום, יגיעו למוקאפים של אלעל כדי שנאמן אותם לפני שהם הולכים למאמנים הגדולים ולהתחיל לגהץ את השמים בכחול לבן אם זה לא AS real as it gets שום דבר לא.
Almog Atar פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 תומר, דבר אחד קטן, ככה זה היה פעם - לפני שנים. היום אתה יכול להתחיל גם מ744..... אני מסכים עם כל מה שעידו אמר בדיון הזה. לעודד אנשים ? איך בדיוק זה יעודד אותם ? היום אני וכל הצוות באל על וירטואל לא יכולים להרשות לעצמנו להגביל את הטייסים שלנו לרמה מקצועית בטירוף ולבדוק הם מכירים כל בורג במטוס (לא משנה אם זה ססנה או באוינג ) ואם הם לא מכירים אז שלום - כמו שהיה פעם, פעם זה עבד כי היינו אולי יחידים בעסק (עד שעיט עלו על הגל/IAL הגיעו). אם נעשה דבר כזה היום נישאר עם 0 טייסים. אני לא אשלח טייס לIFS רק בגלל שהוא לא זוכר מה המהירות המראה של ססנה 172. ברוכי, כנראה שאתה לא מכיר איך אנחנו עובדים, אתה אולי מכיר את המבחן קבלה שלנו (שדרך אגב המבחן הכנה אצלנו כמעט כבר לא אותם שאלות כמו המבחן קבלה האמיתי - זה בתהליכי שינוי). לVA שלנו יש מערך הדרכה (כרגע בבנייה) רציני שלקחת טייס שיודע לטוס IFR בסיסי ולהפוך אותו לטייס 737/767/777 מקצועי עד כמה שניתן אבל וזה אבל גדול אנחנו לא מכריחים את הטייסים ולא נכריח אותם לעשות את זה, מצידי כמו שתומר אמר שיטוסו ברוורס כל עוד זה לא פוגע בתעבורה ולא פוגע באנשים אחרים ברשת/בחברה. אני לא אתחיל לסנן את הטייסים שמגיעים אלינו ולשאול אותם האם הם טסו בעיט או עברו את קורס X או Y של IFS ואם לא לשלוח אותם הביתה, העיקר שהם יודעים דברים בסיסיים (שעליהם הם נבחנים בכניסה). איך תכריח אנשים לעבור את המסלול הזה ? מה בדיוק יעודד אנשים בכך שהם לא יכולים להטיס X וY והם לא יכולים להתקבל לVA כזה או אחר? לא קראתי כל מילה ומילה בדיון הזה, ברוכי את הרעיון שלך אני שומע לא בפעם הראשונה ושים לב שהתגובה שלי לא משתנה....
shlomo פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 וואו, זה אחד הדיונים/ויכוחים היותר מרתקים ויותר מעניינים שקראתי כאן ובכלל בפורומים בתקופה האחרונה... אני רואה שמרבית הדיון מתנהל פה בין הוותיקים, ממש אפשר לתת את הכותרת "וואטיל - לאן?", ואני רוצה לתת לכם קצת את זווית הראיה של מישהו חדש לגמרי - נכנסתי לעולם הסימולטור לפני בערך חודשיים. הגעתי לכל זה לגמרי במקרה, בתקופה החגים נברתי המון באתרים של חברות תעופה (אמיתיות) באינטרנט בחיפוש אחרי לוחות זמנים וקונקשנים של טיסות למזרח הרחוק ותהיתי מדוע קטאר איירוייז ואמירטס כל כך חזקים בתחום ולמה אנחנו (אל על) לא עושה מה שהם עושים - מטיסים אנשים מאירופה למזרח הרחוק עם עצירה לטרנזיט בבן גוריון ומפה לשם חיפשתי את לוח הזמנים של אל על בצורת חוברת PDF כמו שיש להרבה חברות תעופה ולא מצאתי אבל איכשהו מהחיפוש הזה הגעתי לאתר של וואטסים ומשם לוואטיל ומשם ל-IFS והיום אני חניך בקורס של IFS מחזור 9. מה שתפס אותי ישר בהתחלה באתר של וואטסים היה ההנחיה "תתחיל בקטן ותגדל בהדרגה". לי, אישית, זה מתאים. איש בן 39 עם עבודה של 10 שעות ביום ועם שני ילדים קטנים שמגיע לשעתיים מקסימום שלוש שעות לסימולטור בערב כמה פעמים בשבוע, אז הקצב של הקורס - פעם בשבוע - והתכנים שלו מתאימים לי. אני מאמין שאם אני עדיין לא מצליח לייצב את הססנה 172 בשמיים ליותר מכמה שניות אז אין לי מה לחפש בלהטיס ג'מבו מאתונה לבן גוריון וגם לצלם באותה הזדמנות את ההמראה והנחיתה מכל הכיוונים (וגם זה מאוד מלהיב אותי כי אני גם אוהב צילום אבל יש לי סבלנות). אבל אני לא הדוגמה היחידה. כשאני חושב על נער בן 17 שעכשיו נמצא בשביתה מבית ספר כבר כמעט חודשיים והוא מחפש איך להעביר את הזמן ומקבל סימולטור כמו עוד משחק מחשב ושומע שאפשר להתחבר ולטוס ברשת אז למה לא. מה הוא יחכה כמה חודשים טובים עד שהוא יתחבר בפעם הראשונה לרשת? עוד כמה חודשים טובים עד שהוא בכלל יוכל להטיס את הססנה שלא בהקפות? אני לא בטוח שזה יתאים לו... ושלא תבינו אותי חלילה לא נכון - אני יודע שיש כאן כמה נערים בגיל הזה שעשו את זה בדרך "הנכונה", למדו שלב שלב מהקל אל הכבד - לא עליהם אני מדבר. ולכן אין לי ברירה אלא להסכים עם מה שנאמר כאן, שכל עוד אלה ההנחיות של וואטסים, לא ניתן למנוע מכל אחד לבחור מטוס גדול ככל שיהיה ולהטיס אותו ברשת כבר בהתחלה. ומצד שני יהיו את אלה שבאמת יתחילו מההתחלה, מהיסודות, יעשו את זה צעד צעד במשך כמה חודשים טובים ויבנו את הידע והנסיון שלהם בדרך "הנכונה".
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 איך תכריח אנשים לעבור את המסלול הזה ? מה בדיוק יעודד אנשים בכך שהם לא יכולים להטיס X וY והם לא יכולים להתקבל לVA כזה או אחר? לא קראתי כל מילה ומילה בדיון הזה, ברוכי את הרעיון שלך אני שומע לא בפעם הראשונה ושים לב שהתגובה שלי לא משתנה.... אז תקרא בבקשה, ותוציא את המילה "להכריח" מהלקסיקון כי אני לא הזכרתי אותה בשום שלב בדיון. מה שאני מבין מדבריך, שאתה חושש להעלות במעט את הרף בגלל "כוחות השוק" של ארגונים אחרים ולכן אתה מעדיף כמות על איכות. אתה מעדיף להתפשר ולהתיישר עם מה שיש ולא מוכן להעלות את הדרישות ולגרום לאנשים לשאוף לשם - מה שאני קורא - לעודד. מניסיון, לא רק בתחום שלנו, מי שקובע לעצמו סטנדרטים של איכות בד"כ מפסיד בהתחלה בגלל התשומות שהוא משקיע באיכות אבל מרוויח בגדול כשהוא ידוע ב"שוק" כגוף איכותי. חבל לי שדווקא באלעל וירטואל דוחים את הרעיון. מכיוון שלפי איך שאני רואה את זה , אתם בראש הפירמידה.