Almog Atar פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 איך תכריח אנשים לעבור את המסלול הזה ? מה בדיוק יעודד אנשים בכך שהם לא יכולים להטיס X וY והם לא יכולים להתקבל לVA כזה או אחר? לא קראתי כל מילה ומילה בדיון הזה, ברוכי את הרעיון שלך אני שומע לא בפעם הראשונה ושים לב שהתגובה שלי לא משתנה.... אז תקרא בבקשה, ותוציא את המילה "להכריח" מהלקסיקון כי אני לא הזכרתי אותה בשום שלב בדיון. מה שאני מבין מדבריך, שאתה חושש להעלות במעט את הרף בגלל "כוחות השוק" של ארגונים אחרים ולכן אתה מעדיף כמות על איכות. אתה מעדיף להתפשר ולהתיישר עם מה שיש ולא מוכן להעלות את הדרישות ולגרום לאנשים לשאוף לשם - מה שאני קורא - לעודד. מניסיון, לא רק בתחום שלנו, מי שקובע לעצמו סטנדרטים של איכות בד"כ מפסיד בהתחלה בגלל התשומות שהוא משקיע באיכות אבל מרוויח בגדול כשהוא ידוע ב"שוק" כגוף איכותי. חבל לי שדווקא באלעל וירטואל דוחים את הרעיון. מכיוון שלפי איך שאני רואה את זה , אתם בראש הפירמידה. אנחנו מתפרשים על כמות ועל איכות ? עדיין הרמה של המבחנים שלנו הם מהגבוהים ביותר שאפשר למצוא (אולי המבחן כניסה פחות אבל אתה מוזמן לנסות מבחנים אחרים כמו ה767 וה744). עד שאנשים יגיעו לרמה שהם יוכלו לטוס אצלנו לפי הפירמידה שאתה מתאר יקח מיליון שנה. אני לא אמרתי שאני דוחה בתור אל על וירטואל, אני לא היחיד שקובע אצלנו. אולי לא הייתי צריך להשתמש במכריח, אז איך תמשוך אנשים לעשות את המסלול הזה ? אם יבוא אלינו איש שעבר את המסלול הזה אני מקבל אותו בלי להתווכח בכלל אבל לדעתי זה לא ילך ואם אל על לדעתי תעלה את הרמה שלה לרמות מטורפות כמו שהיו פעם אנחנו נישאר עם 0 טייסים. הפכת את המצב לקיצוני, מחמש וחצי שורות שכתבתי אתה כבר אומר וטוען שאנחנו רוצים כמות ולא איכות.... אתה מוזמן לבוא ולראות מה הרמה.
אורח פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 איך תכריח אנשים לעבור את המסלול הזה ? מה בדיוק יעודד אנשים בכך שהם לא יכולים להטיס X וY והם לא יכולים להתקבל לVA כזה או אחר? לא קראתי כל מילה ומילה בדיון הזה, ברוכי את הרעיון שלך אני שומע לא בפעם הראשונה ושים לב שהתגובה שלי לא משתנה.... אז תקרא בבקשה, ותוציא את המילה "להכריח" מהלקסיקון כי אני לא הזכרתי אותה בשום שלב בדיון. מה שאני מבין מדבריך, שאתה חושש להעלות במעט את הרף בגלל "כוחות השוק" של ארגונים אחרים ולכן אתה מעדיף כמות על איכות. אתה מעדיף להתפשר ולהתיישר עם מה שיש ולא מוכן להעלות את הדרישות ולגרום לאנשים לשאוף לשם - מה שאני קורא - לעודד. מניסיון, לא רק בתחום שלנו, מי שקובע לעצמו סטנדרטים של איכות בד"כ מפסיד בהתחלה בגלל התשומות שהוא משקיע באיכות אבל מרוויח בגדול כשהוא ידוע ב"שוק" כגוף איכותי. חבל לי שדווקא באלעל וירטואל דוחים את הרעיון. מכיוון שלפי איך שאני רואה את זה , אתם בראש הפירמידה. אז תמשיך לעודד בלי לזרוק נפצים למגרש. יהיה הרבה יותר נעים. הבחינות של ה VAים השונים ברמה מספיק גבוהה לטעמי. יש דרכים מגוונות להתקדם בדרגות השונות, למשל בדלתא לעבור מקצין ראשון לקברניט, מעבר למבחן עיוני שבודק ידע לא רק על המטוס שלך, יש בחינה מעשית שבוחנת את רמת השליטה שלך במטוס. למשל מעל ומתחת ל 10000 רגל, הטסה ידנית מלאה. בעזרת תוכנת ה ACARS של דלתא, מנהל הצי והתפ שלו מקבלים את המידע אודות הטיסה ומנתחים אותו. כך למשל הם ידעו שביצעתי הולד לפני הגישה ל LAX ואף שאלו מה היתה הסיבה (במקרה הזה פקח מסטול בסנטר :wink: ). אם אתה לא מכריח אף אחד ללכת בדרך שאתה רוצה, אני לא רואה כל סיבה לחייב VA לעבור דרך IFS.
E.Z פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 כמו שאלמוג כתב - אפשר לעודד אפשר להטיף אם זה בפורום תחקירים או בתמיכה אם מזהים מישהו מראה שהוא מתעסק עם משהו ש"גדול" עליו ואת עושים וחלק קונים את זה ומתישבים עם הספרים ולומדים את מה שצריך. הסטנדרטים והרף שאליו הצוות ומנהלי החברות הוירטואליות הוא מגבוהים שקיימים אבל את הרף לא תשיג בתוכנית מהסוג שהצעת שורה תחתונה של כל הדיון הארוך הזה : מי שרוצה לילמוד ולהתמקצע יעשה זאת גם לבד מי שלא ירצה גם מילון תוכניות חומש לא יעזרו- ראינו את זה בעבר ונראה זאת בעתיד.
mickey lip פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ברוכי, אתה מתפרץ לדלת שאינך יודע מה יש מאחוריה. אתה קובע עובדות, ועוד דקה אני גם אזיל דימעה על אלעל וירטואל. היתה לנו שיחה מאוד ארוכה בנושא מזמן, גם הדרך שלך הועלתה, החלטנו שבשלב זה, החברה תמשיך לקבל חברים חדשים במתכונת קצת שונה, המבחן יהיה שונה וכל מערך ההדרכה יהפוך להיות שונה לגמרי ממה שכולם מכירים עד היום. יש בהחלט למה לצפות. שורה תחתונה, אתה תמיד יכול וצריך לשאוף למצויינות, הועלה אפילו רעיון לשת"פ עם עיט וIFS, אבל זה יהיה בהחלט רק למי שבוחר בזה. אני לא הולך לדרוש מאף אחד להיות טייס הכי מקצועי בעולם של 737 , מי שכן ירצה להיות, אתה יודע בדיוק מה עליו לעבור, מבחינתי זה כולל גם ידע מקיף על 172 , אחרת אין לו מה לחפש על אף מטוס. אל תערב את VATIL בחברות הויראטואליות, זו החלטה של החברות, VATIL תפקידה לתת שירותי פיקוח והיא בטוב ליבה מארחת את כל החברות בצל קורתה ונותנת לכולנו בית חם,אתה בהחלט מוזמן לפתוח חברת VA ולהנהיג בה את עקרונותיך, אשמח אם תהיה חברה כזו, אני רק מקווה שיהיה לך מניין :wink:
Etai Charit פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 מילה על מערך ההדרכה החדש, העתיד להכנס לשימוש באלעל וירטואל בעוד כ-3 וחצי שנים (אלמוג, לטיפולך להעביר את המשפט הנ"ל במברק לירוחם). המערך החדש, בלי לפרט עליו יותר מידי בשלב זה, בעצם בא להיות אידאל בתחביב כשלנו. מי שירצה להראות לנו שהוא כשיר לטיסות ברמה מינימלית, להתחבר ולטוס, עם איזה מטוס שרק ירצה (ויש להוכיח שליטה בחומר ברמה סבירה), יוכל לעשות זאת. להתחבר ולטוס, לייצג את אלעל וירטואל בארץ ובחו"ל. סדרת הקבלה מוודאת שמבחינה תעבורתית, הוא אכן ייצג אותנו בכבוד. מבחינת שליטה במטוס - אנו לא נכריח אף אחד. סה"כ זה תחביב, אנו לא נטיף לאחרים כיצד "לחבב" את נושא התעופה בסימולטור. אגב, התקדמותו בסולם הדרגות והתפקידים באלעל וירטואל - מוגבלת מאוד. אך הוא יוכל להתחבר ולטוס עם כל מטוס שיחפוץ. מצד שני, מי שכן יביע נכונות להתקדם, אנו ניתן לו דרך פתוחה לכך, נעודד אותו במלוא תשומת ליבנו וכוחנו, וניתן לו את כל הכלים לעשות זאת, וזה יכלול מפגשי הדרכה, השתלמויות, גישה לחומר אקדמי-לימודי, וכד', כך שהוא יוכל להגיע לרמה הגבוהה ביותר שרק יחפוץ בה. מילת המפתח היא רצון. בסופו של דבר אנו רוצים להוות גוף המאפשר לכל אחד להנות בצורה המיטבית. כך, בסופו של דבר, כולם ירוויחו הכי הרבה. לא ע"י רסן בשיניים. מי שירצה - יתקדם. מי שלא - ישאר ברמה נמוכה, אך יטוס ויהנה. אגב, זו דעתי לגבי הדרגות. אני חושב שלמצוא אינדקציה שניתן ליישם אותה מבלי לפגוע באף אחד מתחומי החיים ומחופש הפעולה של אף אחד מהטייסים, יהיה קשה עד בלתי אפשרי. וגם אם כן נמצא אינדקציה - רק לתככים היא תגרום. לדעתי, מוטב כך, ללא דרגות ברמה החטיבתית - רשתית. במסגרת החברות הוירטואליות איש איש יוכל להרשם לחברה שמבטאת את תחום ההתעניינות שלו בסימולציה, ושם באופן ממוקד יותר תהיה אפשרות לתת מענה לדירוג טייסים, כך שמי שהדרגה חשובה לו - ישתמש בה כממריץ מוטיבציה, ויפרסם ברבים את דרגתו. מי שלא - שיהנה גם בלי להתייחס לעניין הדרגות. הנקודה היא שבמסגרת של VA ניתן לתת מענה נקודתי ומדויק לעניין הדרגות. ברמה חטיבתית - זה פשוט שואף לבלתי אפשרי, לפחות לא בצורה שלא תפגע באף אחד, בחופש שלו ובהנאתו האישית ממה ש"עושה לו את זה" בסימולטור. תוספת בעריכה: אני לגמרי בעד איחוי קשרים בין הגופים השונים, ולדאוג לקשר טייסים מתקשים לגורמים הנכונים. הכל ברמה של קישור, הפנייה והמלצה. בשום אופן לא הכרח. ואכן, זה אחד הדברים שייושמו במערך החדש, כחלק ממה שנעשה עם טייסים חדשים לחלוטין ו/או בדרגות נמוכות, שמצא שהם מתקשים בנושאים בסיסיים, כאלו שאנו לא נותנים להם מענה. אנו ניתן מענה הדרכתי החל מרמה מסויימת. מתחת לרמה זו - נמליץ ללמוד לבד או הפנייה לגורמים כגון IFS.
Ran Ben Shmuel פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 "טעות חמורה""מנהל VA שינסה דרך כזו יאבד חברים" מאיפה אתם כלכך בטוחים בכל זה אם אף פעם עוד לא ניסיתם? איזה טעות חמורה יש בהעלאת הרמה המקצועית של חברים? על מה מבוסס החשש הזה שלכם? קל מאוד לפסול רעיון לפני שמישהו בכלל ניסה אותו. יש כאן וויתור מראש ושאיפה לבינוניות מינוס. אם זה הכיוון לפחות בואו ולא נתהדר בתארים מפוצצים של חטיבה מקצועית בלה בלה בלה. כי אם זה הכיוון - זה רחוק מאוד מלהיות משהו מקצועי או שואף למקצוענות. למה לא להתהדר בתארים? רק לחזור ולחדד לך את מהות החטיבה, מטרת VATIL היא לספק שירותי פיקוח. נקודה. את זה היא עושה לטעמי בצורה הכי מקצועית שניתן, ממה שהספקתי לחוות, אולי הכי מקצועית שיש ברשת. לגבי טיסה, זו אינה אחריות של VATIL, החטיבה יכולה לנסות ולהעביר מסר בנוגע להתמקצעות ומקצועיות בטיסה ואת זה היא עושה, לראייה, IFS ושת"פ אלעל. לא ניתן להכריח טייסים ללמוד, זהו תחביב וכל אחד לוקח אותו למקום שאליו הוא רוצה להגיע. ישנם חברים שישבו ולמדו כל בורג באוירון, ילמדו כל הליך וכל דבר שרק ניתן, לעומתם ישנם כאלה שיודעים להניע, לתת בגז ולשחק קצת עם GPS, כל עוד הם אינם מפריעים לי ולך לטוס במרחב הוירטואלי בביטחה, אין לי שום בעיה איתם, זו הבחירה שלהם. יש לך לטעמי בעיה של תפיסה לגבי מהות החטיבה. תחביב רבותי ,זה תחביב, ישנם כאלה שנסחפו איתו לכיוונים שונים, כל אחד והבחירה שלו. כל עוד זה עושה לו כיף , אז זה מצויין. אתה לא יכול להכריח אף אחד ללמוד. נקודה. אתם שוב לא קוראים עד הסוף ולא יורדים לסוף דעתי: אין פה עניין להכריח אף אחד וכבר כתבתי את זה עשרות פעמים. הרעיון הוא לעודד אנשים להיכנס למוד לימוד והתקדמות הדרגתית - ותגמול למי שהולך בדרך הזו. בשנתיים האחרונות כמעט כל מי שהצטרף אלינו הלך ישר לכבדים. אנחנו רואים את זה בבירור עכשיו בתהליך הגיוס לאנשי צוות ל IFS. בד"כ רב החברים האלו יחשבו לעלבון אם מישהו יעיר את תשומת ליבם שהם דילגו על כמה שלבים בדרך, וחבל. סבבה כל אחד יעשה מה שבא לו. לדעתי, כחטיבה, אנחנו מפסידים מכך. הרשת הפכה להיות חד גונית רק שדה אחד פעיל בד"כ ולרב רק בסוג מסויים של טיסות. זו לא האשמה ולא עקיצה, אבל כשבאלעל וירטואל מקבלים כל אחד שבא, לא משנה מה הרקע, בעצם מנציחים את המצב הזה. כנראה שעם קבוצת החברים הזו זה כבר לא יילך. ואני לא ייתעקש כדי שלא תפגע ציפור נפשם ח"ו. כנראה שנצטרך לחכות עד שנעמיד כמות סבירה של בוגרים שלמדו ויודעים להעריך את חשיבותו של ידע תיאורטי בסיסי. לגבי מה שכתבת - שכל מי שמגיע הולך לכבדים אז א. יש כאלה שבאים לסימולטור במטרה להטיס מטוסי נוסעים, זה גם מה שיש בשער, יש כאלה שטסים עם מקלדת ולא מסוגלים להטיס מטוס בלי טייס אוטומטי ב. יש כאלה שיש להם מחשבים חלשים ולא מתאים להם להתחיל מ VFR כאשר הם לא מסוגלים לזהות חצי נקודה על המפה (כן, אפשר להפעיל GPS אבל אז זה כבר רמאות כלשונך) ג. יש כאלה שטסים עם כל המטוסים הדיפולטיים אופליין וברשת רוצים לטוס טיסות תחת אתגר וחוויה של פיקוח מלא לאורך נתיב (בעיקר בשעות הערב) ולכן את זמנם ברשת לא ישקיעו בהקפות בהרצליה. תוספת נוספת אחרי שקראתי את המשך מה שכתבת ברוכי: גם כשדנו בזה באלעל וירטואל, וגם בתוך החטיבה כבר אמרתי שאני שולל לחלוטין התנייה של הצטרפות לחברה וירטואלית כלשהי או החטיבה במעבר הקורס של אלעד או של מיקי. אסור לך לשכוח מה ראשי התיבות (VIRTUAL air..). יכול להיות שיש אנשים שרוצים שזה יישאר וירטואלי ואתה לא יכול לחייב את אותם אנשים לבוא לכיתת הדרכה באלעל. גם לגבי קורסים של IFS, קשה לאנשים להתחייב לתקופה ארוכה על שעות מסוימות, יש אנשים שלא זמינים בשעות השיעורים, וכשאנשים כאלה חוזרים הביתה אז הם רוצים לטוס. אם נגיד להם לתעדף שיעורים וקורסים על טיסות - הרי שאף פעם לא יהיה להם זמן לטוס, הם לא יטוסו, ויעזבו.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 ברוך אחי, אתה הסכמת עם כולם וכולם הסכימו איתך, אי אפשר להכריח, אבל יש מקום לשיתוף פעולה רחב יותר על מנת לעודד אנשים בנושא. אני לא שכחתי את השרשור ההוא שדובר על אותו שיתוף פעולה בו עד כמה שזכור לי רבים מהמשתתפים פה הסכימו עליו, ליצור סוג של מערך הדרכה יותר משותף ממה שקיים היום, לשמחתי בסוף שבוע התחילו ניצנים ראשונים של זה, ויש מי שעובדים בנושא גם ברגעים אלה, מי שרלוונטי בנושא יעודכן כאשר יהיה מה לעדכן, הדרך בנושא עוד ארוכה, אבל אומרים שדברים טובים בונים לאט... :wink: